Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Jaja Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:34 čet, 17. 3. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Jaja"]Joj, hvala puno svima. Možda onda ipak navratim do okulista generalno pa vidim kaj mi kaže[/quote]
ma nema možda! možemo ti mi tu napisat svega i svačega, al nisu potrebe tvog oka jednake onima antinima ili nečijim trećim. prvo kod okuliste, ne, nulto kod okuliste da te pročekira i propiše kake ti trebaju, a onda tek trčat po optikama i tražit najpovoljniju
Jaja (napisa): | Joj, hvala puno svima. Možda onda ipak navratim do okulista generalno pa vidim kaj mi kaže |
ma nema možda! možemo ti mi tu napisat svega i svačega, al nisu potrebe tvog oka jednake onima antinima ili nečijim trećim. prvo kod okuliste, ne, nulto kod okuliste da te pročekira i propiše kake ti trebaju, a onda tek trčat po optikama i tražit najpovoljniju
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)
|
Postano: 22:45 sri, 27. 6. 2012 Naslov: |
|
|
djevojka mi inače nosi polutvrde leće, a ima dioptriju -4,75 i -5,5. S njima je sve vidjela odlično. Kako nikad nije do sad nosila naočale, odlučila ih si je kupiti da bi si odmorila oči tu i tamo od leća. E sad, izmjerili su joj u optici dioptriju -4,25 i -4,75 i sad (večeras) zapravo prvi put nosi naočale i nije baš zadovoljna sa oštrinom onoga što vidi. Konkretno, već na metar i pol od kompjutera jako slabo vidi čitati ovaj post (mora se naprezati da pročita). Da li joj možda treba vremena da se navikne ili su joj baš krivo izmjerili dioptriju. Kakve su vaše razlike u dioptrijama na kontaktnim i na naočalama ?
djevojka mi inače nosi polutvrde leće, a ima dioptriju -4,75 i -5,5. S njima je sve vidjela odlično. Kako nikad nije do sad nosila naočale, odlučila ih si je kupiti da bi si odmorila oči tu i tamo od leća. E sad, izmjerili su joj u optici dioptriju -4,25 i -4,75 i sad (večeras) zapravo prvi put nosi naočale i nije baš zadovoljna sa oštrinom onoga što vidi. Konkretno, već na metar i pol od kompjutera jako slabo vidi čitati ovaj post (mora se naprezati da pročita). Da li joj možda treba vremena da se navikne ili su joj baš krivo izmjerili dioptriju. Kakve su vaše razlike u dioptrijama na kontaktnim i na naočalama ?
|
|
[Vrh] |
|
greeneyes Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:35 sri, 27. 6. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="osvetnik"]djevojka mi inače nosi polutvrde leće, a ima dioptriju -4,75 i -5,5. S njima je sve vidjela odlično. Kako nikad nije do sad nosila naočale, odlučila ih si je kupiti da bi si odmorila oči tu i tamo od leća. E sad, izmjerili su joj u optici dioptriju -4,25 i -4,75[/quote]
Da bi se dobro odredila dioptrija za naocale kod nekog tko nosi polutvrde lece (sto je i moj slucaj), preporuka je biti bar 3 dana bez leca. Je li to napravila? Bez toga, nije moguce dobro ocitati dioptriju. Mogu pogoditi, ali najcesce ispadne krivo. Pitala sam, jer sam i ja htjela dobre naocale - nije stvar u opremi nego u samom oku.
[quote] Da li joj možda treba vremena da se navikne ili su joj baš krivo izmjerili dioptriju.[/quote]
Nema navikavanja na naocale, ili su ok ili nisu.
[quote] Kakve su vaše razlike u dioptrijama na kontaktnim i na naočalama ?[/quote]
Moja seka ima istu dioptriju i na lecama i na naocalama, a obicno je na naocalama nesto manja dioptrija. Nazalost, nema pravila / formule koliko manja pa da se izbjegne onaj period nenosenja leca.
Moja preporuka je da ti djevojka, ako ikako moze, izdrzi bar tri dana s ovim naocalama bez da stavlja lece, recimo do ponedjeljka, i onda ode ponovno na ocitavanje dioptrije i napravi nove naocale. Nije bog zna kakva opcija, ali bi to, po onom sto su meni rekli, trebalo funkcionirati.
osvetnik (napisa): | djevojka mi inače nosi polutvrde leće, a ima dioptriju -4,75 i -5,5. S njima je sve vidjela odlično. Kako nikad nije do sad nosila naočale, odlučila ih si je kupiti da bi si odmorila oči tu i tamo od leća. E sad, izmjerili su joj u optici dioptriju -4,25 i -4,75 |
Da bi se dobro odredila dioptrija za naocale kod nekog tko nosi polutvrde lece (sto je i moj slucaj), preporuka je biti bar 3 dana bez leca. Je li to napravila? Bez toga, nije moguce dobro ocitati dioptriju. Mogu pogoditi, ali najcesce ispadne krivo. Pitala sam, jer sam i ja htjela dobre naocale - nije stvar u opremi nego u samom oku.
Citat: | Da li joj možda treba vremena da se navikne ili su joj baš krivo izmjerili dioptriju. |
Nema navikavanja na naocale, ili su ok ili nisu.
Citat: | Kakve su vaše razlike u dioptrijama na kontaktnim i na naočalama ? |
Moja seka ima istu dioptriju i na lecama i na naocalama, a obicno je na naocalama nesto manja dioptrija. Nazalost, nema pravila / formule koliko manja pa da se izbjegne onaj period nenosenja leca.
Moja preporuka je da ti djevojka, ako ikako moze, izdrzi bar tri dana s ovim naocalama bez da stavlja lece, recimo do ponedjeljka, i onda ode ponovno na ocitavanje dioptrije i napravi nove naocale. Nije bog zna kakva opcija, ali bi to, po onom sto su meni rekli, trebalo funkcionirati.
_________________ Am I so different from you
Now does it scare you that I'm able to discern
What to love and what to burn..
Don't judge what you don't understand..
// Disturbed: Fear
|
|
[Vrh] |
|
Kontaktneleće Forumaš(ica)
|
|