Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
fkirsek Forumaš(ica)
|
Postano: 0:01 sub, 29. 9. 2012 Naslov: |
|
|
Pošto je ovo jedino mjesto na forumu na kojem se priča o logici:
Pozdrav, ja sam novi (od prije 2 tjedna) demos iz Matematičke logike. Zbog promjena u rasporedu jedne grupe moj termin demonstratura je [b]ponedjeljkom od 16 do 18[/b]. Najava mailom nije obavezna, ali je vrlo poželjna. Čekam ispred oglasne do 16 i 15, ako netko dođe lovimo učionicu.
Iznimno, pošto je novi termin objavljen vrlo kasno, a imate ovaj tjedan blic iz logike, sam spreman održati demonstrature i u [b]srijedu 3.9. od 12 do 14 sati[/b] ali, naravno, ako se itko najavi mailom.
Moji mailovi su:
fkirsek@student.math.hr
fkirsek@gmail.com
Nešto je veća šansa da ću drugi mail vidjeti kojih 10-ak minuta ranije, ali slobodno šaljite na oba (preusmjeravanje mailova ftw.)
Filip Kiršek
Pošto je ovo jedino mjesto na forumu na kojem se priča o logici:
Pozdrav, ja sam novi (od prije 2 tjedna) demos iz Matematičke logike. Zbog promjena u rasporedu jedne grupe moj termin demonstratura je ponedjeljkom od 16 do 18. Najava mailom nije obavezna, ali je vrlo poželjna. Čekam ispred oglasne do 16 i 15, ako netko dođe lovimo učionicu.
Iznimno, pošto je novi termin objavljen vrlo kasno, a imate ovaj tjedan blic iz logike, sam spreman održati demonstrature i u srijedu 3.9. od 12 do 14 sati ali, naravno, ako se itko najavi mailom.
Moji mailovi su:
fkirsek@student.math.hr
fkirsek@gmail.com
Nešto je veća šansa da ću drugi mail vidjeti kojih 10-ak minuta ranije, ali slobodno šaljite na oba (preusmjeravanje mailova ftw.)
Filip Kiršek
|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krki Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)
|
Postano: 12:01 uto, 13. 11. 2012 Naslov: Re: Par pitanja... |
|
|
[quote="kkarlo"]Koji dio gradiva ulazi u prvi kolokvij?
I da li postoji kakva informacija, kakav će biti koncept kolovija(teorija/zadaci)?
Hvala![/quote]
Nitko te ne voli :lol: A dobro, ajd, možda ja.
Koliko sam čuo, jedan zadatak će biti glavni test, jedan KNF/DNF. Ostala dva proizvoljno teška xD
Što se teorije tiče, pogledaj prošlih godina. Nadam se da neće odstupati od toga. Počeli smo prirodnu dedukciju, no ne vjerujem da će to biti u kolokviju. Možda je samo dobro pročitati definicije.
Zašto nam nitko ne da prošlogodišnji kolokvij? :(
kkarlo (napisa): | Koji dio gradiva ulazi u prvi kolokvij?
I da li postoji kakva informacija, kakav će biti koncept kolovija(teorija/zadaci)?
Hvala! |
Nitko te ne voli A dobro, ajd, možda ja.
Koliko sam čuo, jedan zadatak će biti glavni test, jedan KNF/DNF. Ostala dva proizvoljno teška xD
Što se teorije tiče, pogledaj prošlih godina. Nadam se da neće odstupati od toga. Počeli smo prirodnu dedukciju, no ne vjerujem da će to biti u kolokviju. Možda je samo dobro pročitati definicije.
Zašto nam nitko ne da prošlogodišnji kolokvij?
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:46 uto, 13. 11. 2012 Naslov: Re: Par pitanja... |
|
|
[quote="Zenon"][quote="kkarlo"]Koji dio gradiva ulazi u prvi kolokvij?
Hvala![/quote]
Nitko te ne voli :lol: A dobro, ajd, možda ja.
Zašto nam nitko ne da prošlogodišnji kolokvij? :([/quote]
Sad bi ti sarma porasla za jedan da je imaš!
:D
I već sam saznao da prirodna dedukcija ne ulazi u kolokvij, te da bi trebalo bit 10 teorija 20 zadaci, i u teoriji 6 za iskaze teorema, propozicija i definicija a 4 za dokaze...
Sto je od ovog istina? Ne znam - informacija dolazi od strane studenata, ali ja se spremam za kolokvij ko da mi je to sam asistent rekao! :lol:
Zenon (napisa): | kkarlo (napisa): | Koji dio gradiva ulazi u prvi kolokvij?
Hvala! |
Nitko te ne voli A dobro, ajd, možda ja.
Zašto nam nitko ne da prošlogodišnji kolokvij? |
Sad bi ti sarma porasla za jedan da je imaš!
I već sam saznao da prirodna dedukcija ne ulazi u kolokvij, te da bi trebalo bit 10 teorija 20 zadaci, i u teoriji 6 za iskaze teorema, propozicija i definicija a 4 za dokaze...
Sto je od ovog istina? Ne znam - informacija dolazi od strane studenata, ali ja se spremam za kolokvij ko da mi je to sam asistent rekao!
|
|
[Vrh] |
|
Phoenix Forumaš(ica)
|
Postano: 13:38 uto, 13. 11. 2012 Naslov: Re: Par pitanja... |
|
|
Tako je, dobro si napisao. :)
U kolokviju obično budu tri definicije, tri iskaza nekih rezultata s predavanja te jedan dokaz teorema (koji ne bi trebao oduzimati previše vremena za rješavanje ostalih zadataka na kolokviju). Svaka definicija i iskaz vrijedi 1 bod, taj dokaz 4 boda, sveukupno 10 bodova. :)
Zadaci će nositi 20 bodova i na vježbama je potvrđeno kako je Zenon već rekao. Svaki zadatak nosi jednak broj bodova, dakle 5 bodova po zadatku.
Naravno, koliko god bio siguran da je ovako rečeno i da to "negdje piše" (a postotak je poprilično velik, kako bi se reklo u vjerojatnosti "gotovo sigurno" :D), oslanjam se dijelom i na intuiciju i slična pravila iz kolegija Teorija skupova. Dakle, ne odgovaram za eventualne odmake od ovoga. :D
(Možda se jedino možemo iznenaditi kojom definicijom iz posljednjeg, tek započetog poglavlja ili s 5 zadataka umjesto 4. E, sad... :))
Tako je, dobro si napisao.
U kolokviju obično budu tri definicije, tri iskaza nekih rezultata s predavanja te jedan dokaz teorema (koji ne bi trebao oduzimati previše vremena za rješavanje ostalih zadataka na kolokviju). Svaka definicija i iskaz vrijedi 1 bod, taj dokaz 4 boda, sveukupno 10 bodova.
Zadaci će nositi 20 bodova i na vježbama je potvrđeno kako je Zenon već rekao. Svaki zadatak nosi jednak broj bodova, dakle 5 bodova po zadatku.
Naravno, koliko god bio siguran da je ovako rečeno i da to "negdje piše" (a postotak je poprilično velik, kako bi se reklo u vjerojatnosti "gotovo sigurno" ), oslanjam se dijelom i na intuiciju i slična pravila iz kolegija Teorija skupova. Dakle, ne odgovaram za eventualne odmake od ovoga.
(Možda se jedino možemo iznenaditi kojom definicijom iz posljednjeg, tek započetog poglavlja ili s 5 zadataka umjesto 4. E, sad... )
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
shapudl Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:33 sri, 19. 12. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="kkarlo"][quote="shapudl"]moli se osoba koja posjeduje koji prijasnji 2. kolokvij da ga podijeli sa ostatkom..
dajte nam da ucimo :)[/quote]
Ja sam tek danas vidio:
https://sites.google.com/site/mathnastava/home/matematicka-logika
Stavljeno dosta materijala...
Nego, imam pitanje... Što radimo ako u glavnom testu dobijemo Qa->Qa T ?
To je uvijek istina, ali kako to rješit pošto trebam sve do kraja napravit...?
Malo mi je blesavo radit grananje na Qa istina i Qa laž, al pretpostavljam da bi to trebao.[/quote]
Sam si odgovorio na pitanje. :)
Do slučaja 1->0 neće doći, ali i dalje postoje slučajevi 1->1 i 0->0, pa Qa može biti T ili N.
kkarlo (napisa): | shapudl (napisa): | moli se osoba koja posjeduje koji prijasnji 2. kolokvij da ga podijeli sa ostatkom..
dajte nam da ucimo |
Ja sam tek danas vidio:
Nego, imam pitanje... Što radimo ako u glavnom testu dobijemo Qa→Qa T ?
Malo mi je blesavo radit grananje na Qa istina i Qa laž, al pretpostavljam da bi to trebao. |
Sam si odgovorio na pitanje.
Do slučaja 1→0 neće doći, ali i dalje postoje slučajevi 1→1 i 0→0, pa Qa može biti T ili N.
_________________ Muy importante!
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:05 sri, 19. 12. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="kakt00s"][quote="kkarlo"][quote="shapudl"]moli se osoba koja posjeduje koji prijasnji 2. kolokvij da ga podijeli sa ostatkom..
dajte nam da ucimo :)[/quote]
Ja sam tek danas vidio:
Nego, imam pitanje... Što radimo ako u glavnom testu dobijemo Qa->Qa T ?
Malo mi je blesavo radit grananje na Qa istina i Qa laž, al pretpostavljam da bi to trebao.[/quote]
Sam si odgovorio na pitanje. :)
Do slučaja 1->0 neće doći, ali i dalje postoje slučajevi 1->1 i 0->0, pa Qa može biti T ili N.[/quote]
Ma jasno mi je to, ali to ko da i nije grananje onda. Ako se do jednog mjesta dođe i onda se podijeli da je nešto ili istina ili laž, nije se napravilo apsolutno ništa. Rekao bi, besmisleno grananje, no hvala na odgovoru, i budem ga napravio ako bude potrebe.
EDIT:
Ok, sad mi je jasno i zasto je eventualno takvo grananje potrebno... Ako zbog ničeg drugog da se odredi struktura na kraju...
kakt00s (napisa): | kkarlo (napisa): | shapudl (napisa): | moli se osoba koja posjeduje koji prijasnji 2. kolokvij da ga podijeli sa ostatkom..
dajte nam da ucimo |
Ja sam tek danas vidio:
Nego, imam pitanje... Što radimo ako u glavnom testu dobijemo Qa→Qa T ?
Malo mi je blesavo radit grananje na Qa istina i Qa laž, al pretpostavljam da bi to trebao. |
Sam si odgovorio na pitanje.
Do slučaja 1→0 neće doći, ali i dalje postoje slučajevi 1→1 i 0→0, pa Qa može biti T ili N. |
Ma jasno mi je to, ali to ko da i nije grananje onda. Ako se do jednog mjesta dođe i onda se podijeli da je nešto ili istina ili laž, nije se napravilo apsolutno ništa. Rekao bi, besmisleno grananje, no hvala na odgovoru, i budem ga napravio ako bude potrebe.
EDIT:
Ok, sad mi je jasno i zasto je eventualno takvo grananje potrebno... Ako zbog ničeg drugog da se odredi struktura na kraju...
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
googol Forumaš(ica)
Spol: