Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:53 pon, 6. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"][quote="Nesi"]jer bi ti u tom slucaju ona zavitlala martu u glavu[/quote]
Ja mislim da ti ovakvim izjavama sramotiš zvanje moderatora na ovom forumu. A to je jako žalosno.[/quote]
[color=darkred]Na zalost, tu si u pravu. :( Nesi, cool off. :roll: Ako ti se marta ljude, radi to dalje od Foruma.[/color] :evil:
[quote="Crni"]Prijetnje fizičkim nasiljem ne mogu nikako biti akademski način razgovora.[/quote]
[color=darkred]Kao ni sovinisticki ispadi. :roll: Nesi nema nikakvo pravo na Forumu ti prijetiti fizickim nasiljem, ali ni ti nemas pravo vrijedjati ljude... :roll: Ja sam ti explicitno rekao da mene vrijedja da se nekoga trpa u [i]rulju[/i], pa si ti ipak nastavio (zadnji takav ti je pod kraj sedmog mjeseca). :x Dakle, ako zelis da se netko prema tebi odnosi [i]akademski[/i], onda bi konacno i ti mogao tako, a [i]zivotinje za rasplod[/i] ostavi izvan ovog Foruma.[/color] :evil:
Crni (napisa): | Nesi (napisa): | jer bi ti u tom slucaju ona zavitlala martu u glavu |
Ja mislim da ti ovakvim izjavama sramotiš zvanje moderatora na ovom forumu. A to je jako žalosno. |
Na zalost, tu si u pravu. Nesi, cool off. Ako ti se marta ljude, radi to dalje od Foruma.
Crni (napisa): | Prijetnje fizičkim nasiljem ne mogu nikako biti akademski način razgovora. |
Kao ni sovinisticki ispadi. Nesi nema nikakvo pravo na Forumu ti prijetiti fizickim nasiljem, ali ni ti nemas pravo vrijedjati ljude... Ja sam ti explicitno rekao da mene vrijedja da se nekoga trpa u rulju, pa si ti ipak nastavio (zadnji takav ti je pod kraj sedmog mjeseca). Dakle, ako zelis da se netko prema tebi odnosi akademski, onda bi konacno i ti mogao tako, a zivotinje za rasplod ostavi izvan ovog Foruma.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:37 pon, 6. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][color=darkred]Kao ni sovinisticki ispadi.[/color] :roll: [/quote]
Ne bih rekel' da sam imal' šovinističkih ispada. Problem je kaj jedino oni kojima se [u]nisam[/u] obraćal sa [i]maco[/i] to smatraju uvredljivim. To je tepanje i nije uopće uvredljivo. [size=9]A ja naravno dobro znam kome bum tepal'.[/size]
[quote="vsego"][color=darkred]Dakle, ako zelis da se netko prema tebi odnosi [i]akademski[/i], onda bi konacno i ti mogao tako,[/color][/quote]
Ja nisam rekel' da to želim. Htel' sam samo ukazat' da se Nesi, koja se često poziva na tu riječ, baš i ne ponaša u skladu s tim.
[quote="vsego"][color=darkred]a [i]zivotinje za rasplod[/i] ostavi izvan ovog Foruma.[/color] :evil: [/quote]
Ak' malo bolje pogledaš po topicu, onda buš videl' da ja termin [i]treba[/i] nisam koristil' (taj mi je izraz inače totalno seljački). [b]Blockflöte[/b] ga je koristil' i to mu je kak' veli normalno, pa to molim te reci njemu.
vsego (napisa): | Kao ni sovinisticki ispadi. |
Ne bih rekel' da sam imal' šovinističkih ispada. Problem je kaj jedino oni kojima se nisam obraćal sa maco to smatraju uvredljivim. To je tepanje i nije uopće uvredljivo. A ja naravno dobro znam kome bum tepal'.
vsego (napisa): | Dakle, ako zelis da se netko prema tebi odnosi akademski, onda bi konacno i ti mogao tako, |
Ja nisam rekel' da to želim. Htel' sam samo ukazat' da se Nesi, koja se često poziva na tu riječ, baš i ne ponaša u skladu s tim.
vsego (napisa): | a zivotinje za rasplod ostavi izvan ovog Foruma. |
Ak' malo bolje pogledaš po topicu, onda buš videl' da ja termin treba nisam koristil' (taj mi je izraz inače totalno seljački). Blockflöte ga je koristil' i to mu je kak' veli normalno, pa to molim te reci njemu.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:42 pon, 6. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"][quote="vsego"][color=darkred]Kao ni sovinisticki ispadi.[/color] :roll:[/quote]
Ne bih rekel' da sam imal' šovinističkih ispada. Problem je kaj jedino oni kojima se [u]nisam[/u] obraćal sa [i]maco[/i] to smatraju uvredljivim. To je tepanje i nije uopće uvredljivo. [size=9]A ja naravno dobro znam kome bum tepal'.[/size][/quote]
[color=darkred]Dakle, [b]ovo[/b] nije bilo uvredljivo (za Nesi)?
"[i]Ženska kaj ne zna prihvatit' kompliment ili joj ga nemam zakaj dat' me ne zanima u bilo kojem smislu. I zbog toga ja npr. Nesi ne bi nikad oslovil' sa maco.[/i]"
Mislim da njena burna reakcija dovoljno govori. :roll: Slazem se da je to trebala drugacije reci, ali cinjenica je da je to uvredljivo. :evil: Ti se sam pozivas na procjenu onih koje tako oslovljavas, a Nesina procjena ti je dostupna. :roll:
Nemoj samo sada "[i]Ja ju nisam tako oslovio[/i]" nego procitaj sto si zapravo napisao.[/color] :roll:
[quote="Crni"][quote="vsego"][color=darkred]Dakle, ako zelis da se netko prema tebi odnosi [i]akademski[/i], onda bi konacno i ti mogao tako,[/color][/quote]
Ja nisam rekel' da to želim. Htel' sam samo ukazat' da se Nesi, koja se često poziva na tu riječ, baš i ne ponaša u skladu s tim.[/quote]
[color=darkred]Dakle, ona se treba akademski ponasati, a ti ne? :shock: Sto, uloga moderatora na Forumu je neka kazna koja ogranicava korisnika koji nosi tu titulu?! :evil:
Ne, Crni, [b]pravilo je da se na ovom Forumu ljudi ponasaju u skladu s akademskom sredinom[/b] i [b]nije tvoj izbor[/b] da li ces to prihvatiti ili ne :!: Ovdje [b]jesi gost[/b] i postuj onda domacina! :evil:
A moje modove, kao ni druge usere, neces vrijedjati[/color] :!: :evil:
[quote="Crni"][quote="vsego"][color=darkred]a [i]zivotinje za rasplod[/i] ostavi izvan ovog Foruma.[/color] :evil: [/quote]
Ak' malo bolje pogledaš po topicu, onda buš videl' da ja termin [i]treba[/i] nisam koristil' (taj mi je izraz inače totalno seljački). [b]Blockflöte[/b] ga je koristil' i to mu je kak' veli normalno, pa to molim te reci njemu.[/quote]
[color=darkred]Ta opaska je bila ironicna, a poanta je u tvom stavu, sto ti je mLijekO lijepo objasnio. :roll: Time si uvrijedio moderatoricu i takve stvari necu tolerirati![/color] :evil:
Crni (napisa): | vsego (napisa): | Kao ni sovinisticki ispadi.  |
Ne bih rekel' da sam imal' šovinističkih ispada. Problem je kaj jedino oni kojima se nisam obraćal sa maco to smatraju uvredljivim. To je tepanje i nije uopće uvredljivo. A ja naravno dobro znam kome bum tepal'. |
Dakle, ovo nije bilo uvredljivo (za Nesi)?
"Ženska kaj ne zna prihvatit' kompliment ili joj ga nemam zakaj dat' me ne zanima u bilo kojem smislu. I zbog toga ja npr. Nesi ne bi nikad oslovil' sa maco."
Mislim da njena burna reakcija dovoljno govori. Slazem se da je to trebala drugacije reci, ali cinjenica je da je to uvredljivo. Ti se sam pozivas na procjenu onih koje tako oslovljavas, a Nesina procjena ti je dostupna.
Nemoj samo sada "Ja ju nisam tako oslovio" nego procitaj sto si zapravo napisao.
Crni (napisa): | vsego (napisa): | Dakle, ako zelis da se netko prema tebi odnosi akademski, onda bi konacno i ti mogao tako, |
Ja nisam rekel' da to želim. Htel' sam samo ukazat' da se Nesi, koja se često poziva na tu riječ, baš i ne ponaša u skladu s tim. |
Dakle, ona se treba akademski ponasati, a ti ne? Sto, uloga moderatora na Forumu je neka kazna koja ogranicava korisnika koji nosi tu titulu?!
Ne, Crni, pravilo je da se na ovom Forumu ljudi ponasaju u skladu s akademskom sredinom i nije tvoj izbor da li ces to prihvatiti ili ne Ovdje jesi gost i postuj onda domacina!
A moje modove, kao ni druge usere, neces vrijedjati
Crni (napisa): | vsego (napisa): | a zivotinje za rasplod ostavi izvan ovog Foruma. |
Ak' malo bolje pogledaš po topicu, onda buš videl' da ja termin treba nisam koristil' (taj mi je izraz inače totalno seljački). Blockflöte ga je koristil' i to mu je kak' veli normalno, pa to molim te reci njemu. |
Ta opaska je bila ironicna, a poanta je u tvom stavu, sto ti je mLijekO lijepo objasnio. Time si uvrijedio moderatoricu i takve stvari necu tolerirati!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Vincent Van Ear Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 18:06 pon, 6. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"]Ne bih rekel' da sam imal' šovinističkih ispada. Problem je kaj jedino oni kojima se [u]nisam[/u] obraćal sa [i]maco[/i] to smatraju uvredljivim. To je tepanje i nije uopće uvredljivo.[/quote]
1. moj post o martanju NEMA veze sa mojim moderatorstvom i tragicno je sto bas sada vise ne znas razlikovati crnu od plave boje, a do sada si znao
2. to sto TI ides prozivati MOJ akademski rijecnik je vise nego smijesno - pa pogledaj samo kako ti govoris i razmisljas i koliko smo te milijuna puta upozorili na rijecnik - uostalom - ja nisam PRIJETILA, isto kao sto ti nisi REKAO - moje je bilo ovlas komentar - ne prijetnja....
okacio si se na moju martu, jer je to ocito jedino na sto si se mogao okaciti :roll:
2. ja nisam rekla da bi te gadjala martom zato sto mi to nisi rekao, vec rekoh da bi te gadjala martom DA mi to kazes i da je zato bolje sto imas odluku da mi to niti ne govoris - jer, obzirom da su tvoji komplimenti bazirani na 'lelujavim guzama' - tvoje 'maco' bih smatrala uvredom i ZATO bi dobio martu u letecoj pozi
a ne zato sto sam ja mod i prijetim ti
sad jasno?
[quote="Crni"][quote="vsego"][color=darkred]Dakle, ako zelis da se netko prema tebi odnosi [i]akademski[/i], onda bi konacno i ti mogao tako,[/color][/quote]
Ja nisam rekel' da to želim. Htel' sam samo ukazat' da se Nesi, koja se često poziva na tu riječ, baš i ne ponaša u skladu s tim. [/quote]
Nesi se ponasa akademski DOK SE NE VRIJEDJA DIREKTNO NJU!
kad se to dogodi - moja moderatorska palica je daleko....
zao mi je samo sto se to desilo na forumu, a ne uzivo.... :(
[quote="Crni"][quote="vsego"][color=darkred]a [i]zivotinje za rasplod[/i] ostavi izvan ovog Foruma.[/color] :evil: [/quote]
Ak' malo bolje pogledaš po topicu, onda buš videl' da ja termin [i]treba[/i] nisam koristil' (taj mi je izraz inače totalno seljački). [b]Blockflöte[/b] ga je koristil' i to mu je kak' veli normalno, pa to molim te reci njemu.[/quote]
bilo kakvo oslovljavanje osobe zenskog (ili muskog) roda nazivom koje sam nije odabrao NIJE u skladu sa Pravila ponašanja
[list][*] Izazivanje svađa, te [b]vrijeđanje[/b], klevetanje, tračanje i sl. (kako sudionika Foruma, tako i ostalih osoba/organizacija/...) je zabranjeno.
[*] Tekstovi moraju biti u granicama dobrog ukusa[/list:u]
1) NIJE bitno sto nisi naveo ime neke osobe - svojim ispadima si konkretno pljuvao po svim zenama koje se osjecaju kao zene (a ono tvoje o balvan-nogama i gaborima JE VRIJEDJANJE i sovinisticki ispad, za koji si rekao da ga nisi imao)
2) tvoji textovi od samog pocetka nisu u granicama dobrog ukusa, no ti to nikako da shvatis
Crni (napisa): | Ne bih rekel' da sam imal' šovinističkih ispada. Problem je kaj jedino oni kojima se nisam obraćal sa maco to smatraju uvredljivim. To je tepanje i nije uopće uvredljivo. |
1. moj post o martanju NEMA veze sa mojim moderatorstvom i tragicno je sto bas sada vise ne znas razlikovati crnu od plave boje, a do sada si znao
2. to sto TI ides prozivati MOJ akademski rijecnik je vise nego smijesno - pa pogledaj samo kako ti govoris i razmisljas i koliko smo te milijuna puta upozorili na rijecnik - uostalom - ja nisam PRIJETILA, isto kao sto ti nisi REKAO - moje je bilo ovlas komentar - ne prijetnja....
okacio si se na moju martu, jer je to ocito jedino na sto si se mogao okaciti
2. ja nisam rekla da bi te gadjala martom zato sto mi to nisi rekao, vec rekoh da bi te gadjala martom DA mi to kazes i da je zato bolje sto imas odluku da mi to niti ne govoris - jer, obzirom da su tvoji komplimenti bazirani na 'lelujavim guzama' - tvoje 'maco' bih smatrala uvredom i ZATO bi dobio martu u letecoj pozi
a ne zato sto sam ja mod i prijetim ti
sad jasno?
Crni (napisa): | vsego (napisa): | Dakle, ako zelis da se netko prema tebi odnosi akademski, onda bi konacno i ti mogao tako, |
Ja nisam rekel' da to želim. Htel' sam samo ukazat' da se Nesi, koja se često poziva na tu riječ, baš i ne ponaša u skladu s tim. |
Nesi se ponasa akademski DOK SE NE VRIJEDJA DIREKTNO NJU!
kad se to dogodi - moja moderatorska palica je daleko....
zao mi je samo sto se to desilo na forumu, a ne uzivo....
Crni (napisa): | vsego (napisa): | a zivotinje za rasplod ostavi izvan ovog Foruma. |
Ak' malo bolje pogledaš po topicu, onda buš videl' da ja termin treba nisam koristil' (taj mi je izraz inače totalno seljački). Blockflöte ga je koristil' i to mu je kak' veli normalno, pa to molim te reci njemu. |
bilo kakvo oslovljavanje osobe zenskog (ili muskog) roda nazivom koje sam nije odabrao NIJE u skladu sa Pravila ponašanja
- Izazivanje svađa, te vrijeđanje, klevetanje, tračanje i sl. (kako sudionika Foruma, tako i ostalih osoba/organizacija/...) je zabranjeno.
- Tekstovi moraju biti u granicama dobrog ukusa
1) NIJE bitno sto nisi naveo ime neke osobe - svojim ispadima si konkretno pljuvao po svim zenama koje se osjecaju kao zene (a ono tvoje o balvan-nogama i gaborima JE VRIJEDJANJE i sovinisticki ispad, za koji si rekao da ga nisi imao)
2) tvoji textovi od samog pocetka nisu u granicama dobrog ukusa, no ti to nikako da shvatis
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 18:15 pon, 6. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="Crni"][quote="Nesi"]jer bi ti u tom slucaju ona zavitlala martu u glavu[/quote]
Ja mislim da ti ovakvim izjavama sramotiš zvanje moderatora na ovom forumu. A to je jako žalosno.[/quote]
[color=darkred]Na zalost, tu si u pravu. :( Nesi, cool off. :roll: Ako ti se marta ljude, radi to dalje od Foruma.[/color] :evil:[/quote]
[color=darkred]Uhhhh... Tek sad vidjeh kako ovo zvuci... :-s Dakle, ovo je nespretno sroceno! :o
Crni, [b]nisi[/b] u pravu da sramoti zvanje moderatora na ovom [b]F[/b]orumu, jer nije nastupila kao moderator! :roll: U pravu si samo da to nije bila primjerena reakcija... :roll:
Uz ispriku Nesi...[/color] :| Ipak je bilo rano (tek 4 popodne). ;)
vsego (napisa): | Crni (napisa): | Nesi (napisa): | jer bi ti u tom slucaju ona zavitlala martu u glavu |
Ja mislim da ti ovakvim izjavama sramotiš zvanje moderatora na ovom forumu. A to je jako žalosno. |
Na zalost, tu si u pravu. Nesi, cool off. Ako ti se marta ljude, radi to dalje od Foruma.  |
Uhhhh... Tek sad vidjeh kako ovo zvuci... Dakle, ovo je nespretno sroceno!
Crni, nisi u pravu da sramoti zvanje moderatora na ovom Forumu, jer nije nastupila kao moderator! U pravu si samo da to nije bila primjerena reakcija...
Uz ispriku Nesi... Ipak je bilo rano (tek 4 popodne).
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:33 pon, 6. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Enivej, ja iz svega ovoga mogu zakljuciti da Nesi i vsego smatraju da se moze razluciti uloga Mile Budaka knjizevnika i Mile Budaka ustaskog duznosnika (bas kao Nesi od moderatorice i Nesi user vulgaris) pa nije bed ako se stavi spomenik Miletu.
S druge strane imamo Crnog koji smatra da se te dvije uloge ne mogu rasclaniti.
Sto se tice rasprave o izgledu, sad mi je zao sto sam opce spomenula nesretnu plazu i dame punijeg stasa. Jer Nesi se odmah poceo povracat na njih, dok je Crni odmah poceo zamisljat dugonoge ljepotice.
Ja nisam moderator, al cini mi se da su vase palice il sta vec imate, ovdje prilicno zakazale.
Rasprava je postala prilicno otuzna. Mislim, daj se ljudi malo skulirajte.
Enivej, ja iz svega ovoga mogu zakljuciti da Nesi i vsego smatraju da se moze razluciti uloga Mile Budaka knjizevnika i Mile Budaka ustaskog duznosnika (bas kao Nesi od moderatorice i Nesi user vulgaris) pa nije bed ako se stavi spomenik Miletu.
S druge strane imamo Crnog koji smatra da se te dvije uloge ne mogu rasclaniti.
Sto se tice rasprave o izgledu, sad mi je zao sto sam opce spomenula nesretnu plazu i dame punijeg stasa. Jer Nesi se odmah poceo povracat na njih, dok je Crni odmah poceo zamisljat dugonoge ljepotice.
Ja nisam moderator, al cini mi se da su vase palice il sta vec imate, ovdje prilicno zakazale.
Rasprava je postala prilicno otuzna. Mislim, daj se ljudi malo skulirajte.
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:16 pon, 6. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"]Joj anamari, ti si meni super ženska i zato ja sad prvi bacam sjekiru u med. :rose:
[/quote]
Bravo! :wink:
[quote="Crni"]
Ja sam čul' da su stručnjaci za književnost rekli da je Mile Budak kao književnik totalni šrot.[/quote]
A kaj ja znam. Ne sjecam se da sam citala njegova djela. A opet, vecina hrvatskih pisaca nije me se posebno dojmila. Ne znam kakav je Mile bio covjek, al zbog svih onih koji danas zive i ne sjecaju se rado II.svjetskog rata, ne bi mu stavljala taj spomenik.
Al zahvaljuci represivnim mjerama nase Vlade, on je postao mucenik i sad mu nose cvijece na spomenik. A moglo je i bez toga.
Crni (napisa): | Joj anamari, ti si meni super ženska i zato ja sad prvi bacam sjekiru u med.
|
Bravo!
Crni (napisa): |
Ja sam čul' da su stručnjaci za književnost rekli da je Mile Budak kao književnik totalni šrot. |
A kaj ja znam. Ne sjecam se da sam citala njegova djela. A opet, vecina hrvatskih pisaca nije me se posebno dojmila. Ne znam kakav je Mile bio covjek, al zbog svih onih koji danas zive i ne sjecaju se rado II.svjetskog rata, ne bi mu stavljala taj spomenik.
Al zahvaljuci represivnim mjerama nase Vlade, on je postao mucenik i sad mu nose cvijece na spomenik. A moglo je i bez toga.
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
Postano: 2:34 uto, 7. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Ponukan svime ovime dobivam ozbiljnu namjeru pročitati ta njegova "Ognjišta" ili štogod. Kad završim postat ću subjektivna razmišljanja i kraću kritiku.
Ako ikad dođem do knjige, that is.
A što se tiče ranije upražnjene rasprave oko Crnog:
[quote="Crni"]
Ak' malo bolje pogledaš po topicu, onda buš videl' da ja termin treba nisam koristil' (taj mi je izraz inače totalno seljački). Blockflöte ga je koristil' i to mu je kak' veli normalno, pa to molim te reci njemu.
[/quote]
[quote="Steel"]
unkcije kao tijelo neke nehendikepirane osobe, ali to svejedno ne znaci da je neispravno, jer oni i dalje mogu (uz malo (puno) vise truda nego nehendikepirane osobe) zivjeti i raditi normalno. To se moze ciniti glupo i kao nekakvo cjepidlacenje oko rijeci nekome tko te rijeci upotrebljeva jer on ne misli nista lose upotrebljavajuci ih, ali osobu koju stalno tako oslovljavaju moze i te kako smetati. Mislim, zamisli si da tebe netko stalno oslovljava (ja si to tesko mogu zamislit, jer nisam nesto tako dozivio) nazivom za kravu (i svinju) koju treba oploditi. Nama muskima to moze izgledati bezveze i kaj to je sam iz fore, ali ako se stvarno potrudis i zamislis da te netko stalno tako naziva i spusta na razinu stoke za oplodnju (makar tvrdi da on to ne radi - to je samo takav naziv) mislim da se ne bi ugodno osjecao.
[/quote]
Znam, jedan od najboljih prijatelja mi je hendikepiran i strašno ga smeta bilo koji drugi izraz...Iz moje sadašnje perspektive strašno je teško zamisliti sebe da ikako reagiram na oslovljavanje kravom(u ovoj varijanti to bi bio bik, a to je malo druga stvar :lol: ) osim smijanjem, ali to je iz moje muške perspektive, a verbalne relacije među spolovima se ne gledaju baš toliko ravnopravno...Ali, da nije ugodno biti oslovljen s krava ili svinja ili bilo koja domaća, kao i divlja, životinja.Stoga se ispričavam svim ženama vani koje sam ikada oslovio s treba(mada ne u lice) i mada ću ja taj izraz u žargonskom izražavanju (što je u većini slučajeva parodija žargonskog izražavanja) i dalje rabiti, budući da je svakodnevan.
I ostali quoteovi vezani uz to.
:lol:
Btw. pa imam neke ženske poznanice koje, da se tako izrazim, djevojka, kažu [i]butra[/i], što je novija permutacijska modifikacija od [i]treba[/i] i kaj sam sad ja kriv kaj se povodim za svima :)
Nuff'!
Treba je vrlo čest izraz u slangu moje generacije; nažalost, moram reći, u kontekstu sadašnjih 18/19 godišnjih ljudi, tj. iz njihovih usta ne seljački, dapače sastavni dio svakodnevnog vokabulara ceste. A opet, ne nešto što bih upotrijebio u bilo kojem drugom kontekstu, u kojem ne oponašam zvuk ulice...U tom smislu mi je normalan.Ma nije bitno...
Ponukan svime ovime dobivam ozbiljnu namjeru pročitati ta njegova "Ognjišta" ili štogod. Kad završim postat ću subjektivna razmišljanja i kraću kritiku.
Ako ikad dođem do knjige, that is.
A što se tiče ranije upražnjene rasprave oko Crnog:
Crni (napisa): |
|
Steel (napisa): |
unkcije kao tijelo neke nehendikepirane osobe, ali to svejedno ne znaci da je neispravno, jer oni i dalje mogu (uz malo (puno) vise truda nego nehendikepirane osobe) zivjeti i raditi normalno. To se moze ciniti glupo i kao nekakvo cjepidlacenje oko rijeci nekome tko te rijeci upotrebljeva jer on ne misli nista lose upotrebljavajuci ih, ali osobu koju stalno tako oslovljavaju moze i te kako smetati. Mislim, zamisli si da tebe netko stalno oslovljava (ja si to tesko mogu zamislit, jer nisam nesto tako dozivio) nazivom za kravu (i svinju) koju treba oploditi. Nama muskima to moze izgledati bezveze i kaj to je sam iz fore, ali ako se stvarno potrudis i zamislis da te netko stalno tako naziva i spusta na razinu stoke za oplodnju (makar tvrdi da on to ne radi - to je samo takav naziv) mislim da se ne bi ugodno osjecao.
|
Znam, jedan od najboljih prijatelja mi je hendikepiran i strašno ga smeta bilo koji drugi izraz...Iz moje sadašnje perspektive strašno je teško zamisliti sebe da ikako reagiram na oslovljavanje kravom(u ovoj varijanti to bi bio bik, a to je malo druga stvar ) osim smijanjem, ali to je iz moje muške perspektive, a verbalne relacije među spolovima se ne gledaju baš toliko ravnopravno...Ali, da nije ugodno biti oslovljen s krava ili svinja ili bilo koja domaća, kao i divlja, životinja.Stoga se ispričavam svim ženama vani koje sam ikada oslovio s treba(mada ne u lice) i mada ću ja taj izraz u žargonskom izražavanju (što je u većini slučajeva parodija žargonskog izražavanja) i dalje rabiti, budući da je svakodnevan.
I ostali quoteovi vezani uz to.
Btw. pa imam neke ženske poznanice koje, da se tako izrazim, djevojka, kažu butra, što je novija permutacijska modifikacija od treba i kaj sam sad ja kriv kaj se povodim za svima
Nuff'!
Treba je vrlo čest izraz u slangu moje generacije; nažalost, moram reći, u kontekstu sadašnjih 18/19 godišnjih ljudi, tj. iz njihovih usta ne seljački, dapače sastavni dio svakodnevnog vokabulara ceste. A opet, ne nešto što bih upotrijebio u bilo kojem drugom kontekstu, u kojem ne oponašam zvuk ulice...U tom smislu mi je normalan.Ma nije bitno...
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:59 uto, 7. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Too ljudi! Ajmo opet malo o [i]trebama[/i].
[quote="Blockflöte"]Btw. pa imam neke ženske poznanice koje, da se tako izrazim, djevojka, kažu [i]butra[/i], što je novija permutacijska modifikacija od [i]treba[/i] i kaj sam sad ja kriv kaj se povodim za svima :)[/quote]
Meni se nekak' vise cini da je [i]butra[/i] (obicna) permutacija od [i]truba[/i], ali ni od [i]trebe[/i] nije daleko. :lol:
Nego ja predlažem da mi [i]trebu[/i] radije stavimo na glasanje:
(a) TREBA je svinja. (mLijekO)
(b) TREBA je krava. (Crni)
(c) Ne TREBA je svinja.
(d) Ne TREBAm je ni ja.
(e) Kome TREBA Mile Budak?
(Ovo je samo da ne budem off-topic.)
(f) Baba TREBI grah. (iz naroda)
(g) Tresu mi se ruke k'o da imam TREBU.
(TREBAlo je pisati [i]tremu[/i], ali sam se zabunio.)
(h) Ja ne želim biti među većinom, većina je na groblju.
(Ovo zapravo nema veze s TREBAma, ali sam osjetio poTREBU da to napišem.)
:mracnjak:
Too ljudi! Ajmo opet malo o trebama.
Blockflöte (napisa): | Btw. pa imam neke ženske poznanice koje, da se tako izrazim, djevojka, kažu butra, što je novija permutacijska modifikacija od treba i kaj sam sad ja kriv kaj se povodim za svima  |
Meni se nekak' vise cini da je butra (obicna) permutacija od truba, ali ni od trebe nije daleko.
Nego ja predlažem da mi trebu radije stavimo na glasanje:
(a) TREBA je svinja. (mLijekO)
(b) TREBA je krava. (Crni)
(c) Ne TREBA je svinja.
(d) Ne TREBAm je ni ja.
(e) Kome TREBA Mile Budak?
(Ovo je samo da ne budem off-topic.)
(f) Baba TREBI grah. (iz naroda)
(g) Tresu mi se ruke k'o da imam TREBU.
(TREBAlo je pisati tremu, ali sam se zabunio.)
(Ovo zapravo nema veze s TREBAma, ali sam osjetio poTREBU da to napišem.)
|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 10:58 uto, 7. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Da fakat,treba je toliko uvriježena riječ da ju je ne moguće maknuti iz vokabulara-treba ova,treba ona,treba mi ovo,treba mi ono…ja smatram da treba stvar sasjeći u korijenu jer biljka koja se izrodila u nekima izaziva alergiju. 8)
Da fakat,treba je toliko uvriježena riječ da ju je ne moguće maknuti iz vokabulara-treba ova,treba ona,treba mi ovo,treba mi ono…ja smatram da treba stvar sasjeći u korijenu jer biljka koja se izrodila u nekima izaziva alergiju.
_________________ Samo sam jedan čovjek,
samo jedan pakao.
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 12:47 uto, 7. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Blockflöte"]I ostali quoteovi vezani uz to.
:lol:
Btw. pa imam neke ženske poznanice koje, da se tako izrazim, djevojka, kažu [i]butra[/i], što je novija permutacijska modifikacija od [i]treba[/i] i kaj sam sad ja kriv kaj se povodim za svima :)
Nuff'!
Treba je vrlo čest izraz u slangu moje generacije; nažalost, moram reći, u kontekstu sadašnjih 18/19 godišnjih ljudi, tj. iz njihovih usta ne seljački, dapače sastavni dio svakodnevnog vokabulara ceste. A opet, ne nešto što bih upotrijebio u bilo kojem drugom kontekstu, u kojem ne oponašam zvuk ulice...U tom smislu mi je normalan. Ma nije bitno...[/quote]
Ah kad sam ja star... :cry: :lol:
Izraz [i]butra[/i] je moja generacija upotrebljavala jos u pocecima osnovne skole, tak da ne mislim da je tak nov. Makar da, danas se takvi izrazi puno vise [i]normalno[/i] koriste. Tak je meni malo cudno kad cujem ljude da za bilo sto sto pomisle kazu [i]Brijem da je...[/i]. Kad sam ja isao u srednju taj smo izraz koristili samo u odredjenim situacijama - kad smo pomislili (zabrijali) nesto sto na kraju nije ispalo tocno ili kad smo imali neku fakat dobru zamisao. A danas se to koristi za sve zivo i to mi bas razvodnjava tu rijec. :cry:
[quote="Blockflöte"]... i kaj sam sad ja kriv kaj se povodim za svima :)[/quote]
Pa cuj, prije par mjeseci su svi vristali za Story Super Novom. (najbolja ocjena takvog [i]stanja nacije[/i] (:lol:) mi je grafit [i]Jel Kedzo ispo?[/i] kod Uciteljske akademije) Ja nisam mogao vjerovati kad je prolazeci pokraj mene u Frankopaskoj djevojcica od nekih 10 god. pocela vristati [i]Mama, mama Story Super Nova. Story Super Nova![/i]. A zasto je vristala? Prosao je onaj tramvaj na kojem su zaljepljeni logici od SSN. :roll: Mislim, tramvaj! :blueshock: Bila je toliko sretna k'o da su Beatles dosli. [size=9]I jos k tome meni bas ruzno zgleda taj tramvaj tak obljepljen, nemaju dobrog dizajnera, trebali su uzeti nekog sa [url=http://www.studijdizajna.com/]studija dizajna[/url].[/size]
I ja ne mislim da bi se ja sad trebao povoditi za njima.
Makar bolje da su im to uzori nego ratni zlocinci... :roll:
Dakle ja sam za :bow: Vjekino :bow: :
[b](h) Ja ne želim biti među većinom, većina je na groblju.[/b]
[quote="anamari"]Enivej, ja iz svega ovoga mogu zakljuciti da Nesi i vsego smatraju da se moze razluciti uloga Mile Budaka knjizevnika i Mile Budaka ustaskog duznosnika (bas kao Nesi od moderatorice i Nesi user vulgaris) pa nije bed ako se stavi spomenik Miletu.[/quote]
:twisted: :twisted: :twisted:
Bas si uletila s :twisted: paralelom...
To je rasprava, a ne ono od Crnog!
[color=darkred]A palice.. ja sam vidio marte tek nakon sto su ljudi vec napisali dva kometara u kojima se pozivaju na to i da sam to sve isao brisati ispalo bi da zataskavamo da je neki moderator nekaj napravil, pa je ostalo. Cisto kao primjer, ubuduce nece.
Al nece ni komentari koji vrijedjaju ljude i gade raspravu. Pokusas bit edukativan i nekaj objasnit ljudima al nejde, ha dobro, onda cemo pendrekom... Nazalost neki samo to shvacaju... :roll: [/color]
Blockflöte (napisa): | I ostali quoteovi vezani uz to.
Btw. pa imam neke ženske poznanice koje, da se tako izrazim, djevojka, kažu butra, što je novija permutacijska modifikacija od treba i kaj sam sad ja kriv kaj se povodim za svima
Nuff'!
Treba je vrlo čest izraz u slangu moje generacije; nažalost, moram reći, u kontekstu sadašnjih 18/19 godišnjih ljudi, tj. iz njihovih usta ne seljački, dapače sastavni dio svakodnevnog vokabulara ceste. A opet, ne nešto što bih upotrijebio u bilo kojem drugom kontekstu, u kojem ne oponašam zvuk ulice...U tom smislu mi je normalan. Ma nije bitno... |
Ah kad sam ja star...
Izraz butra je moja generacija upotrebljavala jos u pocecima osnovne skole, tak da ne mislim da je tak nov. Makar da, danas se takvi izrazi puno vise normalno koriste. Tak je meni malo cudno kad cujem ljude da za bilo sto sto pomisle kazu Brijem da je.... Kad sam ja isao u srednju taj smo izraz koristili samo u odredjenim situacijama - kad smo pomislili (zabrijali) nesto sto na kraju nije ispalo tocno ili kad smo imali neku fakat dobru zamisao. A danas se to koristi za sve zivo i to mi bas razvodnjava tu rijec.
Blockflöte (napisa): | ... i kaj sam sad ja kriv kaj se povodim za svima  |
Pa cuj, prije par mjeseci su svi vristali za Story Super Novom. (najbolja ocjena takvog stanja nacije ( ) mi je grafit Jel Kedzo ispo? kod Uciteljske akademije) Ja nisam mogao vjerovati kad je prolazeci pokraj mene u Frankopaskoj djevojcica od nekih 10 god. pocela vristati Mama, mama Story Super Nova. Story Super Nova!. A zasto je vristala? Prosao je onaj tramvaj na kojem su zaljepljeni logici od SSN. Mislim, tramvaj! Bila je toliko sretna k'o da su Beatles dosli. I jos k tome meni bas ruzno zgleda taj tramvaj tak obljepljen, nemaju dobrog dizajnera, trebali su uzeti nekog sa studija dizajna.
Makar bolje da su im to uzori nego ratni zlocinci...
Dakle ja sam za Vjekino :
anamari (napisa): | Enivej, ja iz svega ovoga mogu zakljuciti da Nesi i vsego smatraju da se moze razluciti uloga Mile Budaka knjizevnika i Mile Budaka ustaskog duznosnika (bas kao Nesi od moderatorice i Nesi user vulgaris) pa nije bed ako se stavi spomenik Miletu. |
Bas si uletila s paralelom...
To je rasprava, a ne ono od Crnog!
A palice.. ja sam vidio marte tek nakon sto su ljudi vec napisali dva kometara u kojima se pozivaju na to i da sam to sve isao brisati ispalo bi da zataskavamo da je neki moderator nekaj napravil, pa je ostalo. Cisto kao primjer, ubuduce nece.
Al nece ni komentari koji vrijedjaju ljude i gade raspravu. Pokusas bit edukativan i nekaj objasnit ljudima al nejde, ha dobro, onda cemo pendrekom... Nazalost neki samo to shvacaju...
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:38 uto, 7. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="anamari"]Enivej, ja iz svega ovoga mogu zakljuciti da Nesi i vsego smatraju da se moze razluciti uloga Mile Budaka knjizevnika i Mile Budaka ustaskog duznosnika (bas kao Nesi od moderatorice i Nesi user vulgaris) pa nije bed ako se stavi spomenik Miletu.[/quote]
A ja bas ne kuzim taj dio... :-s Nitko ne dize spomenik Nesi, i dalje stoji da je preostro reagirala, ali kakve to veze ima s paralelom? :-k Ako mislis na ono da "nije reagirala kao mod nego kao obicni user" i da "ne sramoti moderatore Foruma", onda bih te ja mogao pitati smatras li da Mile Budak svojim rasistickim zakonima sramoti sve knjizevnike ovog svijeta? :-k
Besides, Budakove zrtve njega nisu direktno vrijedjale, tako da ti i tu paralela "šepa"... :roll:
I molim da vise ne spominjete izraz "[i]butra[/i]" jer sam ga ja prvi put ovdje cuo :oops: pa me podsjecate kako sam star... :(
anamari (napisa): | Enivej, ja iz svega ovoga mogu zakljuciti da Nesi i vsego smatraju da se moze razluciti uloga Mile Budaka knjizevnika i Mile Budaka ustaskog duznosnika (bas kao Nesi od moderatorice i Nesi user vulgaris) pa nije bed ako se stavi spomenik Miletu. |
A ja bas ne kuzim taj dio... Nitko ne dize spomenik Nesi, i dalje stoji da je preostro reagirala, ali kakve to veze ima s paralelom? Ako mislis na ono da "nije reagirala kao mod nego kao obicni user" i da "ne sramoti moderatore Foruma", onda bih te ja mogao pitati smatras li da Mile Budak svojim rasistickim zakonima sramoti sve knjizevnike ovog svijeta?
Besides, Budakove zrtve njega nisu direktno vrijedjale, tako da ti i tu paralela "šepa"...
I molim da vise ne spominjete izraz "butra" jer sam ga ja prvi put ovdje cuo pa me podsjecate kako sam star...
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
Postano: 14:08 uto, 7. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Steelworker"]
A danas se to koristi za sve zivo i to mi bas razvodnjava tu rijec.
[/quote]
Istina, to se moglo vidjet još prije cca dvije godine, [i] Bria, brianje, briačina, brijem da, brico..[/i] potpuni šatrovački besmisao... Mada mislim da se u zadnje vrijeme, bar u mojim krugovima iskristaliziralo i ne rabi se više tako olako ta riječ. Al stvarno sam je slobodno mogao neko vrijeme shvaćati kao lajt-motiv ovog našeg slanga.
[quote="Steel"]
a cuj, prije par mjeseci su svi vristali za Story Super Novom. (najbolja ocjena takvog stanja nacije () mi je grafit Jel Kedzo ispo? kod Uciteljske akademije) Ja nisam mogao vjerovati kad je prolazeci pokraj mene u Frankopaskoj djevojcica od nekih 10 god. pocela vristati Mama, mama Story Super Nova. Story Super Nova!. A zasto je vristala? Prosao je onaj tramvaj na kojem su zaljepljeni logici od SSN. Mislim, tramvaj! Bila je toliko sretna k'o da su Beatles dosli. I jos k tome meni bas ruzno zgleda taj tramvaj tak obljepljen, nemaju dobrog dizajnera, trebali su uzeti nekog sa studija dizajna.
[/quote]
Pa gle, ja kažem: "Ljudi su stoka"(i ne mislim sad rasplodna niti išta drugo, nego na mentalitet stada koji nas okružuje i prožima. [size=7]Muuuuuuuu[/size]) Nije da direktno zbog tog svog stava ja ženske osobe nazivam rasplodnim kravama, nego jednostavno jer je to uvriježena fraza. Iz nekog razloga moj mozak ipak različito doživljava SSNMT i slang. Al' za SSNMT mi je ipak drago da su samo klinci pukli za svim tim, a ne cijela nacija, svi uzrasti, ja se bar nadam da je tako...
I tako, u svjetlu nedavnih saznanja, ja na forumu više neću upoTREBljavati diskutabilan termin o kojem raspravljasmo.
Steelworker (napisa): |
A danas se to koristi za sve zivo i to mi bas razvodnjava tu rijec.
|
Istina, to se moglo vidjet još prije cca dvije godine, Bria, brianje, briačina, brijem da, brico.. potpuni šatrovački besmisao... Mada mislim da se u zadnje vrijeme, bar u mojim krugovima iskristaliziralo i ne rabi se više tako olako ta riječ. Al stvarno sam je slobodno mogao neko vrijeme shvaćati kao lajt-motiv ovog našeg slanga.
Steel (napisa): |
a cuj, prije par mjeseci su svi vristali za Story Super Novom. (najbolja ocjena takvog stanja nacije () mi je grafit Jel Kedzo ispo? kod Uciteljske akademije) Ja nisam mogao vjerovati kad je prolazeci pokraj mene u Frankopaskoj djevojcica od nekih 10 god. pocela vristati Mama, mama Story Super Nova. Story Super Nova!. A zasto je vristala? Prosao je onaj tramvaj na kojem su zaljepljeni logici od SSN. Mislim, tramvaj! Bila je toliko sretna k'o da su Beatles dosli. I jos k tome meni bas ruzno zgleda taj tramvaj tak obljepljen, nemaju dobrog dizajnera, trebali su uzeti nekog sa studija dizajna.
|
Pa gle, ja kažem: "Ljudi su stoka"(i ne mislim sad rasplodna niti išta drugo, nego na mentalitet stada koji nas okružuje i prožima. Muuuuuuuu) Nije da direktno zbog tog svog stava ja ženske osobe nazivam rasplodnim kravama, nego jednostavno jer je to uvriježena fraza. Iz nekog razloga moj mozak ipak različito doživljava SSNMT i slang. Al' za SSNMT mi je ipak drago da su samo klinci pukli za svim tim, a ne cijela nacija, svi uzrasti, ja se bar nadam da je tako...
I tako, u svjetlu nedavnih saznanja, ja na forumu više neću upoTREBljavati diskutabilan termin o kojem raspravljasmo.
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:14 uto, 7. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]Makar bolje da su im to uzori nego ratni zlocinci... :roll: [/quote]
Jedan moj prijatelj fizičar je još davno bio primijetio:
Na ovim našim prostorima bi djeca, kad igraju država-grad, komotno mogli ubaciti rubriku [i]ratni zločinci[/i]. Ima ih već savim dovoljno.
[quote="Vincent Van Ear"][quote]P.S. Jesmo li još uvijek na Marsu?[/quote]
Još pitaš! :)
Upravo smo zaključili da ćemo na tom nesnosnom planetu izgraditi bazu. 8)
Istraživanje planete može započeti.
...povratak na zemlju sve je neizvjesniji.[/quote]
:blueshock: Ideš, pa to su vijesti iz prve ruke. Evo, recimo ovo me vec brine, a ne tamo neki Mile Budak.
steelworker (napisa): | Makar bolje da su im to uzori nego ratni zlocinci... |
Jedan moj prijatelj fizičar je još davno bio primijetio:
Na ovim našim prostorima bi djeca, kad igraju država-grad, komotno mogli ubaciti rubriku ratni zločinci. Ima ih već savim dovoljno.
Vincent Van Ear (napisa): | Citat: | P.S. Jesmo li još uvijek na Marsu? |
Još pitaš!
Upravo smo zaključili da ćemo na tom nesnosnom planetu izgraditi bazu.
Istraživanje planete može započeti.
...povratak na zemlju sve je neizvjesniji. |
Ideš, pa to su vijesti iz prve ruke. Evo, recimo ovo me vec brine, a ne tamo neki Mile Budak.
|
|
[Vrh] |
|
|