Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:30 uto, 7. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="anamari"]Enivej, ja iz svega ovoga mogu zakljuciti da Nesi i vsego smatraju da se moze razluciti uloga Mile Budaka knjizevnika i Mile Budaka ustaskog duznosnika (bas kao Nesi od moderatorice i Nesi user vulgaris) pa nije bed ako se stavi spomenik Miletu.[/quote]
A ja bas ne kuzim taj dio... :-s Nitko ne dize spomenik Nesi, i dalje stoji da je preostro reagirala, ali kakve to veze ima s paralelom? :-k Ako mislis na ono da "nije reagirala kao mod nego kao obicni user" i da "ne sramoti moderatore Foruma", onda bih te ja mogao pitati smatras li da Mile Budak svojim rasistickim zakonima sramoti sve knjizevnike ovog svijeta? :-k
[/quote]
Ja mislim da moja paralela dobro iskazuje ono sto sam htjela reci. Ovi tu zakljucci mogli bi se iskonstruirati samo ako bi postavili jos neke dodatne pretpostavke.
Ja sam samo htjela reci da osoba sebe predstavlja sa svim svojim djelima a ne samo odabranima. Zato ak Nesi nekak reagira onda je reagirala kao Nesi, a ne kao Nesi-moderator il Nesi-user. Mislim, to je Nesi i gotovo. Sta sve radi u zivotu i koje funkcije i titule ima, mislim da ovdje nije bitno. I smatram da to vrijedi za sve. Pa i za Mileta. Ak je bio ratni zlocinac onda je ratni zlocinac i glupo mi ga je velicat jer je volio cvijece. Mislim, ima nekih koji tvrde da nije, al ne bih sad u to ulazila. Nemam pojma kaj je on radio sa svojim zivotom. I kaj je mislio davnih dana.
Sto se tice sramocenja, mislim da svojim postupcima osoba moze sramotiti samo sebe, ne i ljude oko sebe. I nisam opce rekla da je netko nekoga ovdje sramotio.
[quote="nesi"]
ja sam za Milu Budaka do sada cula samo kao za pisca, i vjerujem da cu ga i dalje samo tako pamtiti...
a jedan pisac je ipak ostavio vise iza sebe, nego neki tudjman (i ne, ono sto je on pisao nemojte mi zvati knjigama, to je propali projekt 'kako pobrati pare od raje' a prerastao u 'univerzalni poklon')
i mislim da je kao pisac vise zasluzio da ima nesto (spomenik...) nego prije spomenuti kao zlocinac neke vrste...
[/quote]
A i Nesi je nesto u tom stilu napisala ovdje. No, mozda sam je ja krivo shvatila.
Ne bih sad dalje cjepidlacila.
Enivej, ne bi se ja vise prepirala. Peace.
vsego (napisa): | anamari (napisa): | Enivej, ja iz svega ovoga mogu zakljuciti da Nesi i vsego smatraju da se moze razluciti uloga Mile Budaka knjizevnika i Mile Budaka ustaskog duznosnika (bas kao Nesi od moderatorice i Nesi user vulgaris) pa nije bed ako se stavi spomenik Miletu. |
A ja bas ne kuzim taj dio... Nitko ne dize spomenik Nesi, i dalje stoji da je preostro reagirala, ali kakve to veze ima s paralelom? Ako mislis na ono da "nije reagirala kao mod nego kao obicni user" i da "ne sramoti moderatore Foruma", onda bih te ja mogao pitati smatras li da Mile Budak svojim rasistickim zakonima sramoti sve knjizevnike ovog svijeta?
|
Ja mislim da moja paralela dobro iskazuje ono sto sam htjela reci. Ovi tu zakljucci mogli bi se iskonstruirati samo ako bi postavili jos neke dodatne pretpostavke.
Ja sam samo htjela reci da osoba sebe predstavlja sa svim svojim djelima a ne samo odabranima. Zato ak Nesi nekak reagira onda je reagirala kao Nesi, a ne kao Nesi-moderator il Nesi-user. Mislim, to je Nesi i gotovo. Sta sve radi u zivotu i koje funkcije i titule ima, mislim da ovdje nije bitno. I smatram da to vrijedi za sve. Pa i za Mileta. Ak je bio ratni zlocinac onda je ratni zlocinac i glupo mi ga je velicat jer je volio cvijece. Mislim, ima nekih koji tvrde da nije, al ne bih sad u to ulazila. Nemam pojma kaj je on radio sa svojim zivotom. I kaj je mislio davnih dana.
Sto se tice sramocenja, mislim da svojim postupcima osoba moze sramotiti samo sebe, ne i ljude oko sebe. I nisam opce rekla da je netko nekoga ovdje sramotio.
nesi (napisa): |
ja sam za Milu Budaka do sada cula samo kao za pisca, i vjerujem da cu ga i dalje samo tako pamtiti...
a jedan pisac je ipak ostavio vise iza sebe, nego neki tudjman (i ne, ono sto je on pisao nemojte mi zvati knjigama, to je propali projekt 'kako pobrati pare od raje' a prerastao u 'univerzalni poklon')
i mislim da je kao pisac vise zasluzio da ima nesto (spomenik...) nego prije spomenuti kao zlocinac neke vrste...
|
A i Nesi je nesto u tom stilu napisala ovdje. No, mozda sam je ja krivo shvatila.
Ne bih sad dalje cjepidlacila.
Enivej, ne bi se ja vise prepirala. Peace.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:37 uto, 7. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="anamari"]Ja sam samo htjela reci da osoba sebe predstavlja sa svim svojim djelima a ne samo odabranima. Zato ak Nesi nekak reagira onda je reagirala kao Nesi, a ne kao Nesi-moderator il Nesi-user. Mislim, to je Nesi i gotovo. Sta sve radi u zivotu i koje funkcije i titule ima, mislim da ovdje nije bitno.[/quote]
Pa, slazemo se... :D Odakle ti onda onaj zakljucak da ja (necu govoriti u Nesino ime) smatram da se moze razluciti uloga Mile Budaka kao knjizevnika i doticnoga kao zlocinca koji je pisao rasne zakone u NDH? :-k
Cinjenica je da kao moderator neke stvari Nesi ne bi smjela reci, jer bi govorila u ime Foruma, no to ovdje nije slucaj (jer nije ni nastupila kao moderator). :roll: Jedini takav [i]glitch[/i] so far mozes procitati [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=14014#14014]ovdje[/url]. 8)
[quote="anamari"]Sto se tice sramocenja, mislim da svojim postupcima osoba moze sramotiti samo sebe, ne i ljude oko sebe. I nisam opce rekla da je netko nekoga ovdje sramotio.[/quote]
Nisam to ni rekao; samo pokusavam shvatiti kako si dosla do onog zakljucka... :-k
[quote="anamari"]Enivej, ne bi se ja vise prepirala. Peace.[/quote]
Ma, tko se prepire? :) Samo si dobila krivi dojam: Budak je (za mene) zlocinac i nema nikakve separacije od "[i]knjizevnika[/i]". :roll: Ali me zivo zanima kako si dosla do takvog zakljucka. :-k Mozda sam stvarno negdje u koliziji sa samim sobom, a da to ni ne primjecujem... :?
anamari (napisa): | Ja sam samo htjela reci da osoba sebe predstavlja sa svim svojim djelima a ne samo odabranima. Zato ak Nesi nekak reagira onda je reagirala kao Nesi, a ne kao Nesi-moderator il Nesi-user. Mislim, to je Nesi i gotovo. Sta sve radi u zivotu i koje funkcije i titule ima, mislim da ovdje nije bitno. |
Pa, slazemo se... Odakle ti onda onaj zakljucak da ja (necu govoriti u Nesino ime) smatram da se moze razluciti uloga Mile Budaka kao knjizevnika i doticnoga kao zlocinca koji je pisao rasne zakone u NDH?
Cinjenica je da kao moderator neke stvari Nesi ne bi smjela reci, jer bi govorila u ime Foruma, no to ovdje nije slucaj (jer nije ni nastupila kao moderator). Jedini takav glitch so far mozes procitati ovdje.
anamari (napisa): | Sto se tice sramocenja, mislim da svojim postupcima osoba moze sramotiti samo sebe, ne i ljude oko sebe. I nisam opce rekla da je netko nekoga ovdje sramotio. |
Nisam to ni rekao; samo pokusavam shvatiti kako si dosla do onog zakljucka...
anamari (napisa): | Enivej, ne bi se ja vise prepirala. Peace. |
Ma, tko se prepire? Samo si dobila krivi dojam: Budak je (za mene) zlocinac i nema nikakve separacije od "knjizevnika". Ali me zivo zanima kako si dosla do takvog zakljucka. Mozda sam stvarno negdje u koliziji sa samim sobom, a da to ni ne primjecujem...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
mLijekO Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:00 sri, 8. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Kak' sam već rekel', mi smo u 1. gimnazije imali za čitat' odlomak iz Budakovog [i]Ognjišta[/i] pod naslovom [i]Opanci dida Vidurine[/i]. Uglavnom to je najveća glorifikacija provincijalnosti i primitivizma koju sam ja ikada vidio u književnosti. Radnja odlomka je da se mladić vraća iz Amerike svom ocu ili djedu (ne sjećam se više u kakvom su rodbinskom odnosu) i donosi mu kvalitetne američke šuze da ima u čem hodat' prostranim ličkim visoravnima. Na to se starac uvrijedi i ponosno kaže kak' ne bu to nosil', nego i dalje već kak' je cijeli život fural, opanke svoje vlastite kućne izrade. Budak mladića prikazuje cijelo vrijeme kao bezobzirnog čovjeka koji nije samo time zvređal' Vidurinu, nego i cijelu svoju rodnu grudu, dičnu mu Liku koju je eto, zaboravil' tokom boravka u Americi. I kaj je najgore, mladić se "opameti" shvati da su opanci puno bolja obuća od američkih šuza, bez obzira kaj mu se u njima stopala ne bi smrzavala zimi. Trebam li napomenuti trivijalnu činjenicu da [i]dida[/i] Vidurina nije ni pismen? :blju:
Mile Budak kao književnik vrijedi isto koliko je vrijedio kao čovjek koji je pisal' rasne zakone. Njega se nemre nikako uspoređivat' sa npr. Luigijem Pirandellom ili Hamsunom Knutom, koji su nažalost u poznim godinama prigrlili fašizam i nacizam. Pročitajte [i]Ognjište[/i] (meni je ipak' bil' dovoljan samo odlomak) i npr. [i]6 lica traži autora[/i] od Pirandella, pa usporedite. To vam je nebo i zemlja.
[size=9]Sad bu ko' bog, Mlijeko počel s nekim priglupim antiglobalizacijskim ispadima (zbog Amerike). [/size]
Kak' sam već rekel', mi smo u 1. gimnazije imali za čitat' odlomak iz Budakovog Ognjišta pod naslovom Opanci dida Vidurine. Uglavnom to je najveća glorifikacija provincijalnosti i primitivizma koju sam ja ikada vidio u književnosti. Radnja odlomka je da se mladić vraća iz Amerike svom ocu ili djedu (ne sjećam se više u kakvom su rodbinskom odnosu) i donosi mu kvalitetne američke šuze da ima u čem hodat' prostranim ličkim visoravnima. Na to se starac uvrijedi i ponosno kaže kak' ne bu to nosil', nego i dalje već kak' je cijeli život fural, opanke svoje vlastite kućne izrade. Budak mladića prikazuje cijelo vrijeme kao bezobzirnog čovjeka koji nije samo time zvređal' Vidurinu, nego i cijelu svoju rodnu grudu, dičnu mu Liku koju je eto, zaboravil' tokom boravka u Americi. I kaj je najgore, mladić se "opameti" shvati da su opanci puno bolja obuća od američkih šuza, bez obzira kaj mu se u njima stopala ne bi smrzavala zimi. Trebam li napomenuti trivijalnu činjenicu da dida Vidurina nije ni pismen?
Mile Budak kao književnik vrijedi isto koliko je vrijedio kao čovjek koji je pisal' rasne zakone. Njega se nemre nikako uspoređivat' sa npr. Luigijem Pirandellom ili Hamsunom Knutom, koji su nažalost u poznim godinama prigrlili fašizam i nacizam. Pročitajte Ognjište (meni je ipak' bil' dovoljan samo odlomak) i npr. 6 lica traži autora od Pirandella, pa usporedite. To vam je nebo i zemlja.
Sad bu ko' bog, Mlijeko počel s nekim priglupim antiglobalizacijskim ispadima (zbog Amerike).
|
|
[Vrh] |
|
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sleeper Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
mLijekO Forumaš(ica)

|
Postano: 13:18 čet, 9. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"]Sad bu ko' bog, Mlijeko počel s nekim priglupim antiglobalizacijskim ispadima (zbog Amerike).[/quote]
Krivo! Nisam ja tu da budem antiglobalist. Antiglobalizam u današnjem obliku je za srednju klasu "razvijenog svijeta".
A i nije Amreika sasvim loša, ima i dobrih strana...
P.S. Globalizam je divna stavr. Samo ne ovakav.
Znaš ono
ONE PEOPLE ONE STRUGGLE...
To jest, Zemlja je domovina svih ljudi, i dok god to svi ne shavte, bit će loše. ljudi ni ne znaju koliko smo mi malena beznačajna zeleno-plava planeta :?
Crni (napisa): | Sad bu ko' bog, Mlijeko počel s nekim priglupim antiglobalizacijskim ispadima (zbog Amerike). |
Krivo! Nisam ja tu da budem antiglobalist. Antiglobalizam u današnjem obliku je za srednju klasu "razvijenog svijeta".
A i nije Amreika sasvim loša, ima i dobrih strana...
P.S. Globalizam je divna stavr. Samo ne ovakav.
Znaš ono
ONE PEOPLE ONE STRUGGLE...
To jest, Zemlja je domovina svih ljudi, i dok god to svi ne shavte, bit će loše. ljudi ni ne znaju koliko smo mi malena beznačajna zeleno-plava planeta
|
|
[Vrh] |
|
|