Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 12:51 sri, 26. 2. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="Megy Poe"]Ali opet me sada nešto muči, ja nisam položila baze podataka, a s obzirom da je to preduvjet za RP2 studomat mi ga ne nudi, no na stranici RP2 piše da se ta dva predmeta mogu slušat paralelno. Je li to znači da uz neku molbu(koju?) mogu dobiti upis tog predmeta?[/quote]
Presudno je ono sto pise u [url=http://www.math.pmf.unizg.hr/lgs.axd?t=16&id=5324]redu predavanja[/url]. RP2 s ISVU sifrom 45695 ima prethodnik Baze podataka i ne mozes ga upisati dok ih ne polozis. Predmetni nastavnik ne moze samostalno mijenjati prethodnike tako da nesto napise na webu, ali moze uputiti prijedlog za promjenu prethodnika nadleznom Vijecu. Nikakav takav prijedlog nismo dobili za RP2 pa do daljneg ostaje stanje kakvo je u redu predavanja i u studomatu :amen:
[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]
[quote="malimis"]Da li se kod placanja godine gledaju ECTS-i iz Studentskih natjecanja iz matematike ako ga upisemo kao fakultativni kolegij?Tj ako imamo 26 ECTS i upisemo Studentska natjecanja iz matematike koja nose 4ECTS, moramo li onda placati punu skolarinu?[/quote]
ECTS bodovi iz fakultativnih i drugih neobaveznih predmeta ne mogu nikako smanjiti participaciju, ali mogu je povecati ako ih upisete i ne uspijete poloziti. Detaljna pravila imate [url=http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?art=4236&sec=284]ovdje[/url].
Moj savjet je da [b]ne[/b] upisujete Studentska natjecanja zbog ECTS bodova i slicnih razloga. Upisite taj predmet samo ako vam je napeto rjesavanje teskih natjecateljskih zadataka i ako vam to stvarno lezi.
Megy Poe (napisa): | Ali opet me sada nešto muči, ja nisam položila baze podataka, a s obzirom da je to preduvjet za RP2 studomat mi ga ne nudi, no na stranici RP2 piše da se ta dva predmeta mogu slušat paralelno. Je li to znači da uz neku molbu(koju?) mogu dobiti upis tog predmeta? |
Presudno je ono sto pise u redu predavanja. RP2 s ISVU sifrom 45695 ima prethodnik Baze podataka i ne mozes ga upisati dok ih ne polozis. Predmetni nastavnik ne moze samostalno mijenjati prethodnike tako da nesto napise na webu, ali moze uputiti prijedlog za promjenu prethodnika nadleznom Vijecu. Nikakav takav prijedlog nismo dobili za RP2 pa do daljneg ostaje stanje kakvo je u redu predavanja i u studomatu
Added after 6 minutes:
malimis (napisa): | Da li se kod placanja godine gledaju ECTS-i iz Studentskih natjecanja iz matematike ako ga upisemo kao fakultativni kolegij?Tj ako imamo 26 ECTS i upisemo Studentska natjecanja iz matematike koja nose 4ECTS, moramo li onda placati punu skolarinu? |
ECTS bodovi iz fakultativnih i drugih neobaveznih predmeta ne mogu nikako smanjiti participaciju, ali mogu je povecati ako ih upisete i ne uspijete poloziti. Detaljna pravila imate ovdje.
Moj savjet je da ne upisujete Studentska natjecanja zbog ECTS bodova i slicnih razloga. Upisite taj predmet samo ako vam je napeto rjesavanje teskih natjecateljskih zadataka i ako vam to stvarno lezi.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Megy Poe Forumaš(ica)
|
Postano: 12:58 sri, 26. 2. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="Megy Poe"]Ali opet me sada nešto muči, ja nisam položila baze podataka, a s obzirom da je to preduvjet za RP2 studomat mi ga ne nudi, no na stranici RP2 piše da se ta dva predmeta mogu slušat paralelno. Je li to znači da uz neku molbu(koju?) mogu dobiti upis tog predmeta?[/quote]
Presudno je ono sto pise u [url=http://www.math.pmf.unizg.hr/lgs.axd?t=16&id=5324]redu predavanja[/url]. RP2 s ISVU sifrom 45695 ima prethodnik Baze podataka i ne mozes ga upisati dok ih ne polozis. Predmetni nastavnik ne moze samostalno mijenjati prethodnike tako da nesto napise na webu, ali moze uputiti prijedlog za promjenu prethodnika nadleznom Vijecu. Nikakav takav prijedlog nismo dobili za RP2 pa do daljneg ostaje stanje kakvo je u redu predavanja i u studomatu :amen:
[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]
Samo želim komentirat da je glupo što onda RP2 spada u prvu godinu kad ga se na prvoj godini ne može upisat(predmeti su u istom semestru na istoj godini)
[quote="krcko"] Megy Poe (napisa): | Ali opet me sada nešto muči, ja nisam položila baze podataka, a s obzirom da je to preduvjet za RP2 studomat mi ga ne nudi, no na stranici RP2 piše da se ta dva predmeta mogu slušat paralelno. Je li to znači da uz neku molbu(koju?) mogu dobiti upis tog predmeta? |
Presudno je ono sto pise u redu predavanja. RP2 s ISVU sifrom 45695 ima prethodnik Baze podataka i ne mozes ga upisati dok ih ne polozis. Predmetni nastavnik ne moze samostalno mijenjati prethodnike tako da nesto napise na webu, ali moze uputiti prijedlog za promjenu prethodnika nadleznom Vijecu. Nikakav takav prijedlog nismo dobili za RP2 pa do daljneg ostaje stanje kakvo je u redu predavanja i u studomatu
Added after 6 minutes:
Samo želim komentirat da je glupo što onda RP2 spada u prvu godinu kad ga se na prvoj godini ne može upisat(predmeti su u istom semestru na istoj godini)
Zadnja promjena: Megy Poe; 13:11 sri, 26. 2. 2014; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:11 sri, 26. 2. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
[/quote]
Ali to nema smisla. Oba kolegija su redovita na prvoj godini racunarstva. Sto to znaci da ako netko nije polozio baze na preddiplomskom odmah mora studirati godinu vise (ili na 2. godini upisati jedan kolegij vise) jer je netko stavio da je prethodnik za kolegij na prvoj godini, kolegij sa prve godine (u istom semestru) koji jos nitko nije slusao jer nije mogao :S
Takoder, svih prijasnjih godina, studenti koji nisu slusali baze na preddiplomskom, paralelno su slusali RP2 i baze (s obzirom da su oba obavezna). I ako se dobro sjecam, prethodnih godina u redu predavanja je pisalo da se to moze slusati paralelno (ne mogu naci nikakav stari RP da provjerim informaciju), ali sam siguran da se to dozvoljavalo jer sam slusao s kolegama RP2 koji su paralelno slusali i baze.
krcko (napisa): |
|
Ali to nema smisla. Oba kolegija su redovita na prvoj godini racunarstva. Sto to znaci da ako netko nije polozio baze na preddiplomskom odmah mora studirati godinu vise (ili na 2. godini upisati jedan kolegij vise) jer je netko stavio da je prethodnik za kolegij na prvoj godini, kolegij sa prve godine (u istom semestru) koji jos nitko nije slusao jer nije mogao :S
Takoder, svih prijasnjih godina, studenti koji nisu slusali baze na preddiplomskom, paralelno su slusali RP2 i baze (s obzirom da su oba obavezna). I ako se dobro sjecam, prethodnih godina u redu predavanja je pisalo da se to moze slusati paralelno (ne mogu naci nikakav stari RP da provjerim informaciju), ali sam siguran da se to dozvoljavalo jer sam slusao s kolegama RP2 koji su paralelno slusali i baze.
_________________ Ako ste previše otvorenog uma, ispast će vam mozak
------------------------------------------------------
Racunalo bez Windowsa je kao riba bez bicikla
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
gljividus Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
gljividus Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
white_butterfly Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
cinkvina Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
sloth Forumaš(ica)
|
Postano: 15:20 sri, 5. 3. 2014 Naslov: |
|
|
I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način?
I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način?
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:38 sri, 5. 3. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="sloth"]I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način?[/quote]
Upišeš sve što ti studomat nudi tj. da skupiš barem tih 25 ECTS-a i onda napišeš molbu da ti se poništi upis onih kolegija koje ne želiš slušati.
Univerzalni obrazac -> Ostalo
[url]http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?art=3606&sec=279[/url]
Drugačije nejde jer ako ti studomat nudi, onda baš moraš upisati tako da bude minimalno 25 ECTS-a, ali ako ne želiš slušati taj kolegij, možeš ga poništiti.
sloth (napisa): | I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način? |
Upišeš sve što ti studomat nudi tj. da skupiš barem tih 25 ECTS-a i onda napišeš molbu da ti se poništi upis onih kolegija koje ne želiš slušati.
Univerzalni obrazac → Ostalo
http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?art=3606&sec=279
Drugačije nejde jer ako ti studomat nudi, onda baš moraš upisati tako da bude minimalno 25 ECTS-a, ali ako ne želiš slušati taj kolegij, možeš ga poništiti.
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 17:20 sri, 5. 3. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="sloth"]I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način?[/quote]
Ne treba ti 25-35 ECTS-a za upis. Ako ne mozes upisati 25 ECTS-a zbog nepolozenih prethodnika, upisat ces manje od 25. Moj je iskreni savjet da ne upisujes Studentska natjecanja ako si pala MA1. ECTS bodove stjeces samo ako polozis kolegij, a inace upisani nepolozeni predmeti mogu biti razlog za placanje vece participacije.
sloth (napisa): | I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način? |
Ne treba ti 25-35 ECTS-a za upis. Ako ne mozes upisati 25 ECTS-a zbog nepolozenih prethodnika, upisat ces manje od 25. Moj je iskreni savjet da ne upisujes Studentska natjecanja ako si pala MA1. ECTS bodove stjeces samo ako polozis kolegij, a inace upisani nepolozeni predmeti mogu biti razlog za placanje vece participacije.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
sloth Forumaš(ica)
|
Postano: 21:42 sri, 5. 3. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="sloth"]I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način?[/quote]
Ne treba ti 25-35 ECTS-a za upis. Ako ne mozes upisati 25 ECTS-a zbog nepolozenih prethodnika, upisat ces manje od 25. Moj je iskreni savjet da ne upisujes Studentska natjecanja ako si pala MA1. ECTS bodove stjeces samo ako polozis kolegij, a inace upisani nepolozeni predmeti mogu biti razlog za placanje vece participacije.[/quote]
Šta da onda radim? Da upišem, pa pišem tu molbu ili da se obratim nekom u referadi za pomoć. Ne mogu upisati godinu preko studomata u protivnom. :(
krcko (napisa): | sloth (napisa): | I ja bih trebala pomoć. Naime, pala sam MA1, te ju, naravno, ne mogu upisati u ljetnom semestru, a svi ostali kolegiji mi zajedno nose 21 ECTS bod, dok mi treba 25-35 za upis. Moram li ja onda upisati Studentska natjecanja jer je to jedini način da sakupim dovoljno bodova za upis ili možda postoji neki drugi način? |
Ne treba ti 25-35 ECTS-a za upis. Ako ne mozes upisati 25 ECTS-a zbog nepolozenih prethodnika, upisat ces manje od 25. Moj je iskreni savjet da ne upisujes Studentska natjecanja ako si pala MA1. ECTS bodove stjeces samo ako polozis kolegij, a inace upisani nepolozeni predmeti mogu biti razlog za placanje vece participacije. |
Šta da onda radim? Da upišem, pa pišem tu molbu ili da se obratim nekom u referadi za pomoć. Ne mogu upisati godinu preko studomata u protivnom.
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|