| Prethodna tema :: Sljedeća tema   | 

| Autor/ica | 
		Poruka | 

Gost

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

nemo Moderator

Spol:   
		 | 

Postano: 22:32 pon, 13. 9. 2004    Naslov: Re: NE KUZIM | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote="Anonymous"]Vjerovatno je to vecini kristalno jasno,zato molim da me prosvijetlite.Ne razumijem bas razliku izmedju funkcija pr. :

char *sredi(char *s)

i 

char sredi(char *s)
 [/quote]

Prvi primjer char *sredi (char *s) kao argument prihvaća pokazivaš tipa char, a funkcija kao povratnu vrijednost vraća pokazivač tipa char. U drugom slučaju argument je isti, no vrijednost koju funkcija vraća je obična varijabla tipa char.

[quote="Anonymous"]I jos jedno pitanje.Kad se koristi onaj ispitivac jel nesto istina ili nije pr.
 status=0?Nisam bas strogo definirala primjere,pa ako bude potrebno,budem i to poslala.

Hvala :oops:  :oops:  :oops:[/quote]

Za početak sigurno nije jedan = (operator pridruživanja), nego == (logički operator jednako). Ustvari ih možeš koristit bilo gdje, ali van konteksta nemaju primjenu. Najčešće se koristi za ispitivanje uvijeta kod naredbi za grananje (if ... else) i petlji (do-while, while i for). Mislim da je ipak najbolje da daš primjer. Nadam se da ti je ovo bilo od pomoći. 

| Anonymous (napisa): | 	 		  Vjerovatno je to vecini kristalno jasno,zato molim da me prosvijetlite.Ne razumijem bas razliku izmedju funkcija pr. :

char *sredi(char *s)

i 

char sredi(char *s)

| 	  

Prvi primjer char *sredi (char *s) kao argument prihvaća pokazivaš tipa char, a funkcija kao povratnu vrijednost vraća pokazivač tipa char. U drugom slučaju argument je isti, no vrijednost koju funkcija vraća je obična varijabla tipa char.

| Anonymous (napisa): | 	 		  I jos jedno pitanje.Kad se koristi onaj ispitivac jel nesto istina ili nije pr.

status=0?Nisam bas strogo definirala primjere,pa ako bude potrebno,budem i to poslala.

Hvala         | 	  

Za početak sigurno nije jedan = (operator pridruživanja), nego == (logički operator jednako). Ustvari ih možeš koristit bilo gdje, ali van konteksta nemaju primjenu. Najčešće se koristi za ispitivanje uvijeta kod naredbi za grananje (if ... else) i petlji (do-while, while i for). Mislim da je ipak najbolje da daš primjer. Nadam se da ti je ovo bilo od pomoći.
					_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

vsego Site Admin

Spol:   
		 | 

Postano: 23:16 pon, 13. 9. 2004    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         [color=darkred]Molim, prije postanja prouciti [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2390]upute za preglednije pisanje poruka[/url]. 8)

Dakle, traze se jasni subjecti koji objasnjavaju sto je u postu, e kako bi se olaksalo [b]citanje[/b] Foruma i [b]odgovaranje na pitanja[/b][/color] :!: 

Molim, prije postanja prouciti upute za preglednije pisanje poruka.  

Dakle, traze se jasni subjecti koji objasnjavaju sto je u postu, e kako bi se olaksalo citanje Foruma i odgovaranje na pitanja  
					_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.

Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.   

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

|