Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ivan_juric Forumaš(ica)

|
Postano: 23:25 čet, 13. 1. 2005 Naslov: Izbori za studentski zbor 26.1.2005 |
|
|
Pozdrav svima,
Vidio sam raspravu [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=3154]Studentski izbori 18. ili 19. siječnja![/url]
pa ne znam jeste li upoznati da ce se izbori za studentski zbor PMF-a [b]odrzati 26.1.2005 [/b].
Iskreno, nije mi ni najmanje vazno smatrate li se posebnim faksom ili ne, [b]vi imate pravo glasa za predstavnike u studentskom zboru PMF-a[/b] a i matematicari ce se kandidirati za predstavnike u SZ-PMF. SZ-PMF-MO takodjer bi trebao imati izbore, ali o tome ne znam puno i bilo bi mi drago kad bi se netko javio ovdje da kaze kad su.
Da bi bilo jasno za sto se uopce glasa, pokusat cu objasnit uz sliku.
[img]http://www.biol.pmf.hr/~bius/ijuric/sto_biramo.jpg[/img]
Problem sa skupstinom je to sto su tamo vecinom ljudi koji se ponasaju totalno neodgovorno. Na primjer, bez skoro ikakve rasprave prihvatili su Bezjakov proracun mada nisu vidjeli gdje je i za sto isao novac. To je isto kao da ti netko dodje i evo ja sam napisao cek na 6 milijuna kuna, nije bitno kome ce taj novac ici, samo ti to potpisi.
Ista skupstina je i izglasala donosenje pravilnika o tajnosti podataka po kojem sami skupstinari vise nemaju pravo izvjestavati svoje ljude o tome sto se desava u SZ-u.
Problem sa skupstinom je sto je to hrpa likova koji samo dizu ruke bez pitanja na sve sto iz predsjednistva bude predlozeno. I, nazalost, zbog toga skupstina, koja bi trebala biti najvaznije tijelo, nesto kao sabor, je skoro nevazna jer su, medju ostalim, i izglasali takve stvari da su u predsjednistvo prenijeli gotovo svu moc.
Sto se tice PMF-a, onaj tko pobijedi na izborima ima sigurno jedno mjesto od onih 6 u predsjednistvu. Kad jednom dodjes u predsjednistvo onda imas pristup bas svemu i svacemu i mozes radit vise manje sve sto hoces. To je jaaako opasno jer ako tamo dodje neki nemoralni lik onda se moze dogoditi svasta loseg.
Dobra je strana sto, ako tamo dodje dobra osoba, ona moze ispraviti puno toga sto je sad lose.
Na glasacima je sad da izaberu koga zele u predsjednistvu. [b]Izbori na PMF-u su izbori za jednog clana predsjednistva SZ-a, to jest za jednog od onih sest sto kroje citavu politiku SZ-a i zato izidjite na izbore![/b]
Sto se tice SZ-PMF-MO, posto Senat Sveucilista u Zagrebu ne priznaje matematiku kao poseban fakultet (pliz, ne zelim rasprave o ovome i ispricavam se ako time ikoga vrijedjam), predsjednik podruznice ima [b]samo[/b] promatracku ulogu u Skupstini SZ-a. On moze sudjelovati u raspravama ali [b]ne moze glasati[/b].
Vazno je naglasiti da [b]svaki student matematike na izborima moze glasati i za predstavnike na SZ-PMF i za predstavnike na SZ-PMF-MO[/b] i ukoliko vas bilo tko pokusa uvjeriti drugacije, [b] laze[/b] i nemojte nasjedati tome.
Pozdrav,
Ivan Juric
P.S.
Vecina ovoga sto sam napisao se nalazi i na stranicama udruge studenata biologije - BIUS na ovom mjestu:
http://www.bius.hr/phpbb/viewtopic.php?t=306
Pozdrav svima,
Vidio sam raspravu Studentski izbori 18. ili 19. siječnja!
pa ne znam jeste li upoznati da ce se izbori za studentski zbor PMF-a odrzati 26.1.2005 .
Iskreno, nije mi ni najmanje vazno smatrate li se posebnim faksom ili ne, vi imate pravo glasa za predstavnike u studentskom zboru PMF-a a i matematicari ce se kandidirati za predstavnike u SZ-PMF. SZ-PMF-MO takodjer bi trebao imati izbore, ali o tome ne znam puno i bilo bi mi drago kad bi se netko javio ovdje da kaze kad su.
Da bi bilo jasno za sto se uopce glasa, pokusat cu objasnit uz sliku.
Problem sa skupstinom je to sto su tamo vecinom ljudi koji se ponasaju totalno neodgovorno. Na primjer, bez skoro ikakve rasprave prihvatili su Bezjakov proracun mada nisu vidjeli gdje je i za sto isao novac. To je isto kao da ti netko dodje i evo ja sam napisao cek na 6 milijuna kuna, nije bitno kome ce taj novac ici, samo ti to potpisi.
Ista skupstina je i izglasala donosenje pravilnika o tajnosti podataka po kojem sami skupstinari vise nemaju pravo izvjestavati svoje ljude o tome sto se desava u SZ-u.
Problem sa skupstinom je sto je to hrpa likova koji samo dizu ruke bez pitanja na sve sto iz predsjednistva bude predlozeno. I, nazalost, zbog toga skupstina, koja bi trebala biti najvaznije tijelo, nesto kao sabor, je skoro nevazna jer su, medju ostalim, i izglasali takve stvari da su u predsjednistvo prenijeli gotovo svu moc.
Sto se tice PMF-a, onaj tko pobijedi na izborima ima sigurno jedno mjesto od onih 6 u predsjednistvu. Kad jednom dodjes u predsjednistvo onda imas pristup bas svemu i svacemu i mozes radit vise manje sve sto hoces. To je jaaako opasno jer ako tamo dodje neki nemoralni lik onda se moze dogoditi svasta loseg.
Dobra je strana sto, ako tamo dodje dobra osoba, ona moze ispraviti puno toga sto je sad lose.
Na glasacima je sad da izaberu koga zele u predsjednistvu. Izbori na PMF-u su izbori za jednog clana predsjednistva SZ-a, to jest za jednog od onih sest sto kroje citavu politiku SZ-a i zato izidjite na izbore!
Sto se tice SZ-PMF-MO, posto Senat Sveucilista u Zagrebu ne priznaje matematiku kao poseban fakultet (pliz, ne zelim rasprave o ovome i ispricavam se ako time ikoga vrijedjam), predsjednik podruznice ima samo promatracku ulogu u Skupstini SZ-a. On moze sudjelovati u raspravama ali ne moze glasati.
Vazno je naglasiti da svaki student matematike na izborima moze glasati i za predstavnike na SZ-PMF i za predstavnike na SZ-PMF-MO i ukoliko vas bilo tko pokusa uvjeriti drugacije, laze i nemojte nasjedati tome.
Pozdrav,
Ivan Juric
P.S.
Vecina ovoga sto sam napisao se nalazi i na stranicama udruge studenata biologije - BIUS na ovom mjestu:
http://www.bius.hr/phpbb/viewtopic.php?t=306
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 12:55 pet, 14. 1. 2005 Naslov: |
|
|
Sve sto je kolega Juric napisao je ono sto STOP pokusava promovirati. (ovo u nasim sigovima)
Izbori za MO su isto tako 26.01.
Prijave se mogu podici u referadi (pogledajte da imate verziju sa mjestom za potpise i kandidata i zamjenika) i trebaju se predati do 19.01. (srijeda) i think 11 sati (ili 15) (na oglasnoj ploci pise tocno, jos nisam stigla do tamo) (no ako predate do utorka, nije problem... :g:) (no, obzirom na organiziranost STOPa, nekako mi se cini da ljudi koji se s time slazu bi individualnom kandidaturom samo rasipali dragocjene glasove - bolje da se svi ujedinimo... no, stavljam obavijest koju znam, ako bude promjena, javim...)
[color=red][b][size=18]STOP listu za MO cine[/size]
1. godina Ivan Kovacic, Ivan Bazulic
2. godina Iva Radocaj, Josip Klicinovic
3. & 4. god. ing. Ines Simicic, Robert Sorn[/b][/color]
ostalo mozete vidjeti (zasada samo na webu) na linku iz siga: www.sz-watch.org/stop
Sve sto je kolega Juric napisao je ono sto STOP pokusava promovirati. (ovo u nasim sigovima)
Izbori za MO su isto tako 26.01.
Prijave se mogu podici u referadi (pogledajte da imate verziju sa mjestom za potpise i kandidata i zamjenika) i trebaju se predati do 19.01. (srijeda) i think 11 sati (ili 15) (na oglasnoj ploci pise tocno, jos nisam stigla do tamo) (no ako predate do utorka, nije problem... ) (no, obzirom na organiziranost STOPa, nekako mi se cini da ljudi koji se s time slazu bi individualnom kandidaturom samo rasipali dragocjene glasove - bolje da se svi ujedinimo... no, stavljam obavijest koju znam, ako bude promjena, javim...)
STOP listu za MO cine
1. godina Ivan Kovacic, Ivan Bazulic
2. godina Iva Radocaj, Josip Klicinovic
3. & 4. god. ing. Ines Simicic, Robert Sorn
ostalo mozete vidjeti (zasada samo na webu) na linku iz siga: www.sz-watch.org/stop
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 20:14 pet, 14. 1. 2005 Naslov: |
|
|
Ja volim kvacice u svom imenu i prezimenu, pa evo popisa i sa kvacicama ;) :
[size=18]STOP listu za MO cine[/size]
1. godina [b][color=red]Ivan Kovačić, Ivan Bažulić[/color][/b]
2. godina [b][color=red]Iva Radočaj, Josip Kličinović[/color][/b]
3. & 4. god. ing. [b][color=red]Ines Šimičić, Robert Šorn[/color][/b]
Na
www.sz-watch.org/stop
pod [i]STOP lista za SZ-PMF-MO[/i] imate i nase detaljnije podatke, slike i kontakt adrese, ako vas nesto zanima.
Pod [i]Što je STOP[/i] imate naveden nas program i neke projekte koje smo vec pripremili za provedbu i namjeravamo provesti ako i kada dodjemo u predsjednistvo SZ-PMF-MOa i SZ-PMFa.
Trenutno stvarno nemam vremena, no buden preko vikenda stavio sav taj materijal sazet ovdje tako da ga i ovdje mozete vidjeti.
[b]Ljudi, odvojite tih nekoliko minuta pa pogledajte sto mi zelimo napraviti.[/b]
Ove godine konacno postoji cijela lista ljudi voljnih i zeljnih raditi i boriti se za studente. STOP ne cine samo clanovi ovih izbornih lista, vec vise studenata - imamo znanje, volju, sposobnost, odgoj, samokontrolu, savjest i moralne vrijednosti da radimo za studente, a ne za svoje dzepove.
Hvala!
A pozvao bi i one koji se mozda isto misle kandidirati (a nisu u STOPu) da objave svoj program (ako ga imaju) i zasto uopce zele biti studentski predstavnici kako bi studentima bilo lakse odabrati i kako bi znali za koga glasaju.
Ja volim kvacice u svom imenu i prezimenu, pa evo popisa i sa kvacicama :
STOP listu za MO cine
1. godina Ivan Kovačić, Ivan Bažulić
2. godina Iva Radočaj, Josip Kličinović
3. & 4. god. ing. Ines Šimičić, Robert Šorn
Na
www.sz-watch.org/stop
pod STOP lista za SZ-PMF-MO imate i nase detaljnije podatke, slike i kontakt adrese, ako vas nesto zanima.
Pod Što je STOP imate naveden nas program i neke projekte koje smo vec pripremili za provedbu i namjeravamo provesti ako i kada dodjemo u predsjednistvo SZ-PMF-MOa i SZ-PMFa.
Trenutno stvarno nemam vremena, no buden preko vikenda stavio sav taj materijal sazet ovdje tako da ga i ovdje mozete vidjeti.
Ljudi, odvojite tih nekoliko minuta pa pogledajte sto mi zelimo napraviti.
Ove godine konacno postoji cijela lista ljudi voljnih i zeljnih raditi i boriti se za studente. STOP ne cine samo clanovi ovih izbornih lista, vec vise studenata - imamo znanje, volju, sposobnost, odgoj, samokontrolu, savjest i moralne vrijednosti da radimo za studente, a ne za svoje dzepove.
Hvala!
A pozvao bi i one koji se mozda isto misle kandidirati (a nisu u STOPu) da objave svoj program (ako ga imaju) i zasto uopce zele biti studentski predstavnici kako bi studentima bilo lakse odabrati i kako bi znali za koga glasaju.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:03 pet, 14. 1. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]A pozvao bi i one koji se mozda isto misle kandidirati (a nisu u STOPu) da objave svoj program (ako ga imaju) i zasto uopce zele biti studentski predstavnici kako bi studentima bilo lakse odabrati i kako bi znali za koga glasaju.[/quote]
Bas samo to htio napisati! =D>
Dakle, pozivam [b]SVE kandidate[/b] na predstojecim studentskim izborima da predstave sebe i/ili svoje liste na Forumu. :) Ako zele u kratko, i ovaj topic je dobar; ako zele opsirnije ili mozda zele odgovoriti kolegama s Foruma na eventualna pitanja, slobodno otvorite novi topic. 8)
steelworker (napisa): | A pozvao bi i one koji se mozda isto misle kandidirati (a nisu u STOPu) da objave svoj program (ako ga imaju) i zasto uopce zele biti studentski predstavnici kako bi studentima bilo lakse odabrati i kako bi znali za koga glasaju. |
Bas samo to htio napisati!
Dakle, pozivam SVE kandidate na predstojecim studentskim izborima da predstave sebe i/ili svoje liste na Forumu. Ako zele u kratko, i ovaj topic je dobar; ako zele opsirnije ili mozda zele odgovoriti kolegama s Foruma na eventualna pitanja, slobodno otvorite novi topic.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 15:05 sub, 15. 1. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="BoMark"]Ovo govorim kao njihov sluzbeni glasnogovornik!!!
a inace nemam nikakve veze snjima i cak uopce ne znam ko su oni, osim da su medju nama!!![/quote]
Yeah right. ;) Nemas ti nis s tim... :^o :lol: ;) A ja znam dvojcu, jer su me vec obavjestili o svojoj svetoj duznosti i ja sam sav sretan rekao "oke" ili tak nekaj. :D Da nema tog tajnog drustva trebalo bi ga izmislit. :bow: Bo i drustvo :bow: ;)
Pogotovo zato, kaj sadasnji zakon ne predvidja nikakvu obranu studentskih nacela i moralnih vrijednosti... :roll:
A imamo mi i svoj vlastiti pazi-kaj-radis-sustav unutar stopa (citat kolege Jurica sa jednog tak... "opceg dogovora" s mailing liste STOPa):
[quote="STOPovski dogovor"]Kristalno je jasno da, od trenutka kad si pristao raditi s nama u STOP-u, prihvatio si da ces djelovati u skladu sa idejama iza kojih STOP stoji, a to je studentski zbor studentima i:
0% politikanstva
0% korupcije
0% <neakademska rijec, oznacava lose ponasanje> [color=darkred]([b]edit samog sebe by Steel:[/b] Moje isprike Forumasima zbog previda u citiranju. I hvala Zubu sto mi je skrenuo paznju. :D )[/color]
100% raditi za povecavanje stupnja edukacije i dostupnosti informacijama svim studentima
100% raditi na poboljsanju studentskog standarda i kvalitete studiranja
Ako mislis drugacije, STOP nije za tebe, mi te ne trebamo, hvala sto si se druzio s nama, bok.[/quote]
8)
BoMark (napisa): | Ovo govorim kao njihov sluzbeni glasnogovornik!!!
a inace nemam nikakve veze snjima i cak uopce ne znam ko su oni, osim da su medju nama!!! |
Yeah right. Nemas ti nis s tim... A ja znam dvojcu, jer su me vec obavjestili o svojoj svetoj duznosti i ja sam sav sretan rekao "oke" ili tak nekaj. Da nema tog tajnog drustva trebalo bi ga izmislit. Bo i drustvo
Pogotovo zato, kaj sadasnji zakon ne predvidja nikakvu obranu studentskih nacela i moralnih vrijednosti...
A imamo mi i svoj vlastiti pazi-kaj-radis-sustav unutar stopa (citat kolege Jurica sa jednog tak... "opceg dogovora" s mailing liste STOPa):
STOPovski dogovor (napisa): | Kristalno je jasno da, od trenutka kad si pristao raditi s nama u STOP-u, prihvatio si da ces djelovati u skladu sa idejama iza kojih STOP stoji, a to je studentski zbor studentima i:
0% politikanstva
0% korupcije
0% <neakademska rijec, oznacava lose ponasanje> (edit samog sebe by Steel: Moje isprike Forumasima zbog previda u citiranju. I hvala Zubu sto mi je skrenuo paznju. )
100% raditi za povecavanje stupnja edukacije i dostupnosti informacijama svim studentima
100% raditi na poboljsanju studentskog standarda i kvalitete studiranja
Ako mislis drugacije, STOP nije za tebe, mi te ne trebamo, hvala sto si se druzio s nama, bok. |
Zadnja promjena: steelworker; 3:19 pet, 21. 1. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 16:29 sub, 15. 1. 2005 Naslov: Re: Izbori za studentski zbor 26.1.2005 |
|
|
[quote="ivan_juric"]Sto se tice SZ-PMF-MO, posto Senat Sveucilista u Zagrebu ne priznaje matematiku kao poseban fakultet (pliz, ne zelim rasprave o ovome i ispricavam se ako time ikoga vrijedjam), predsjednik podruznice ima [b]samo[/b] promatracku ulogu u Skupstini SZ-a. On moze sudjelovati u raspravama ali [b]ne moze glasati[/b].[/quote]
Tako je :? Iako MO "nije dio PMF-a", nego je "zaseban fakultet", on nema pravo glasa na skupstinama i SZ-PMF-MO se ne priznaje izvan zidova zgrade Matematike na Brdu. Naravno, to ne znaci da izbori za SZ-PMF-MO nemaju znacaj, buduci da o tim izborima ovisi izbor ljudi koji pohode sjednice Fakultetskog Vijeca na kojima se donose odluke vezane uz nastavu, ispite, kolokvije, kalendare za iducu ak. godinu itd. Na jednoj takvoj sjednici je odluceno da ce se ukinuti jedan ljetni rok i na jednoj je takvoj sjednici zakljuceno da 250 potpisa nije dovoljno da se uzme u obzir zahtjev za njegovim povratom.
Naravno, ljudi izabrani prije dvije godine za SZ-PMF-MO se nisu niti pojavili na ijednoj od tih sjednica, kao sto se nisu pojavili i na skoro svakoj sjednici odrzanoj tokom njihova mandata :evil: afaik, pojavili su se samo na glasanju za izbor dekana?
Naravno.. Cijela ova prica znaci i da SZ-PMF-MO nema pravo na udio iz 8000000 kuna godisnje iz drzavnog proracuna za SZ i iako Matematicki odjel nije dio PMF-a, od svih studentskih na PMF-u je jedino SUMA trebala dobiti ikakve novce (60 000 kuna), dok po tom istom natjecaju (u organizaciji P. Bezjaka, predsjednika SZ-UniZG i SZ-PMF i SZ-PMF-MO) niti jedan drugi projekt sa PMF-a nije trebao dobiti ni lipe. (budireceno da je P. Bezjak tajnik udruge SUMA i [url=http://www.sz-watch.org/stop/SLIKE/stop_wall02b.jpg]da po njenom statutu ima pravo raspolaganja njenim budjetom[/url]). Isti je donio i "Pravilnik o tajnosti podataka" te sve financijske transakcije unutar SZ-a proglasio [i]poslovnom tajnom[/i] :shock:.
Na svu srecu, tadasnji ministar znanosti je stopirao isplate i organizirao posebni natjecaj na kojem su podijeljeni novci za projekte :shock:.
[quote="ivan_juric"]Vazno je naglasiti da [b]svaki student matematike na izborima moze glasati i za predstavnike na SZ-PMF i za predstavnike na SZ-PMF-MO[/b] i ukoliko vas bilo tko pokusa uvjeriti drugacije, [b] laze[/b] i nemojte nasjedati tome.[/quote]
Ukoliko ovaj dio zvuci malo ludjacki paranoican, to je stoga sto su primjedbe na tijek izbora od prije dvije godine bile odbijene sa datumom prije prispijeca zalba :blueshock:.
Naravno, problem lezi djelomicno i u tome sto je isti P. Bezjak odgovoran za odabir Izbornog Povjerenstva Fakulteta (kojeg tada po defaultu imenuje dekan), te su u njemu mahom bili clanovi udruge SUMA (one iste koja je po onom PB-ovom famoznom natjecaju jedina trebala dobiti financiranje SZ-a). Clanovi SUMA-e su cuvali glasacke kutije i kasnije prebrojavali glasove. Osobno su me tada ljudi koji su dodijeljeni za fer provodjenje izbora nagovarali da glasam za tadasnju listu sastavljenu od clanova njihove udruge :shock:
Isti je u medjuvremenu donio 150 stranica pravilnika koji, izmedju ostalog, definiraju da se kandidatura za izbore mora predati [i]"na 80-gramskom A4 papiru sa oblikom slova Times New Roman"[/i] :blueshock: :snipersmile:
Na svu srecu, Senat Sveucilista je intervenirao prije 3-4 dana i proglasio te pravilnike nevazecima :), tako da se svi voljni mogu kandidirati bez straha :) (javite se PM-om za formulare)
Te da se neke stvari ne bi ponovile (buduci da je ista osoba i ove godine sastavljala IPF), [b]ovime trazim ljude koji bi bili voljni pomoci u nadgledanju ispravnog i zakonitog provodjenja izbora![/b]. Naravno, postoji mogucnost da ce se tu javiti i ljudi iz tog istog IPF-a kojima to nece biti po volji, pa ako imate volje prkositi strukturama :PP ;) samo dajte 8)
PS slagat ce se liste ljudi za organizirano nadgledanje izbora, sa obzirom na pad famoznih Pravilnika, jos uvijek se promatra zakon, ali sva je prilika da imamo na to pravo.
Ajmo probat, pa vidit :)
http://www.sz-watch.org/stop/
ivan_juric (napisa): | Sto se tice SZ-PMF-MO, posto Senat Sveucilista u Zagrebu ne priznaje matematiku kao poseban fakultet (pliz, ne zelim rasprave o ovome i ispricavam se ako time ikoga vrijedjam), predsjednik podruznice ima samo promatracku ulogu u Skupstini SZ-a. On moze sudjelovati u raspravama ali ne moze glasati. |
Tako je Iako MO "nije dio PMF-a", nego je "zaseban fakultet", on nema pravo glasa na skupstinama i SZ-PMF-MO se ne priznaje izvan zidova zgrade Matematike na Brdu. Naravno, to ne znaci da izbori za SZ-PMF-MO nemaju znacaj, buduci da o tim izborima ovisi izbor ljudi koji pohode sjednice Fakultetskog Vijeca na kojima se donose odluke vezane uz nastavu, ispite, kolokvije, kalendare za iducu ak. godinu itd. Na jednoj takvoj sjednici je odluceno da ce se ukinuti jedan ljetni rok i na jednoj je takvoj sjednici zakljuceno da 250 potpisa nije dovoljno da se uzme u obzir zahtjev za njegovim povratom.
Naravno, ljudi izabrani prije dvije godine za SZ-PMF-MO se nisu niti pojavili na ijednoj od tih sjednica, kao sto se nisu pojavili i na skoro svakoj sjednici odrzanoj tokom njihova mandata afaik, pojavili su se samo na glasanju za izbor dekana?
Naravno.. Cijela ova prica znaci i da SZ-PMF-MO nema pravo na udio iz 8000000 kuna godisnje iz drzavnog proracuna za SZ i iako Matematicki odjel nije dio PMF-a, od svih studentskih na PMF-u je jedino SUMA trebala dobiti ikakve novce (60 000 kuna), dok po tom istom natjecaju (u organizaciji P. Bezjaka, predsjednika SZ-UniZG i SZ-PMF i SZ-PMF-MO) niti jedan drugi projekt sa PMF-a nije trebao dobiti ni lipe. (budireceno da je P. Bezjak tajnik udruge SUMA i da po njenom statutu ima pravo raspolaganja njenim budjetom). Isti je donio i "Pravilnik o tajnosti podataka" te sve financijske transakcije unutar SZ-a proglasio poslovnom tajnom .
Na svu srecu, tadasnji ministar znanosti je stopirao isplate i organizirao posebni natjecaj na kojem su podijeljeni novci za projekte .
ivan_juric (napisa): | Vazno je naglasiti da svaki student matematike na izborima moze glasati i za predstavnike na SZ-PMF i za predstavnike na SZ-PMF-MO i ukoliko vas bilo tko pokusa uvjeriti drugacije, laze i nemojte nasjedati tome. |
Ukoliko ovaj dio zvuci malo ludjacki paranoican, to je stoga sto su primjedbe na tijek izbora od prije dvije godine bile odbijene sa datumom prije prispijeca zalba .
Naravno, problem lezi djelomicno i u tome sto je isti P. Bezjak odgovoran za odabir Izbornog Povjerenstva Fakulteta (kojeg tada po defaultu imenuje dekan), te su u njemu mahom bili clanovi udruge SUMA (one iste koja je po onom PB-ovom famoznom natjecaju jedina trebala dobiti financiranje SZ-a). Clanovi SUMA-e su cuvali glasacke kutije i kasnije prebrojavali glasove. Osobno su me tada ljudi koji su dodijeljeni za fer provodjenje izbora nagovarali da glasam za tadasnju listu sastavljenu od clanova njihove udruge
Isti je u medjuvremenu donio 150 stranica pravilnika koji, izmedju ostalog, definiraju da se kandidatura za izbore mora predati "na 80-gramskom A4 papiru sa oblikom slova Times New Roman"
Na svu srecu, Senat Sveucilista je intervenirao prije 3-4 dana i proglasio te pravilnike nevazecima , tako da se svi voljni mogu kandidirati bez straha (javite se PM-om za formulare)
Te da se neke stvari ne bi ponovile (buduci da je ista osoba i ove godine sastavljala IPF), ovime trazim ljude koji bi bili voljni pomoci u nadgledanju ispravnog i zakonitog provodjenja izbora!. Naravno, postoji mogucnost da ce se tu javiti i ljudi iz tog istog IPF-a kojima to nece biti po volji, pa ako imate volje prkositi strukturama samo dajte
PS slagat ce se liste ljudi za organizirano nadgledanje izbora, sa obzirom na pad famoznih Pravilnika, jos uvijek se promatra zakon, ali sva je prilika da imamo na to pravo.
Ajmo probat, pa vidit
http://www.sz-watch.org/stop/
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
Postano: 15:44 sri, 19. 1. 2005 Naslov: |
|
|
Copy-paste sa [url=http://www.sz-watch.org/stop/]STOP web[/url]-a:
[quote="Program STOPa"]
[list][color=red][b]Popraviti stanje u SZu i osigurati da se stvari koje su se događale kroz prošle godine više nikad ne događaju![/b][/color][/list:u]
[list]Kako? [b]Promjeniti glavnog krivca - ZAKON O STUDENSKOM ZBORU[/b][/list:u]
[list]Kako? Uz pomoć studenata i poznavanje svih dosadašnjih malverzacija i rupa u sadašnjem zakonu, izraditi vlastiti prijedlog zakona i preko jedine legalne institucije koja predstavlja sve studente, Studenskog zbora, taj prijedlog predložiti i progurati u Hrvatskom saboru.[/list:u]
[list]Kako ga progurati?
[list][b]- objavljivanjem svih dokumenata i malverzacija koje su prijašnja vodstva SZa prikrivala od studenata i cjelokupne javnosti.[/b][/list:u]
[list][b]- istraživanjem svih nepravilnosti i prijavljivanjem odgovornih nadležnim pravosudnim tijelima[/b][/list:u]
[list][b]- informiranjem studenata o svemu što SZ radi i skretanjem pažnje javnosti na kriminalno stanje u kojem se SZ nalazi i na nužnost promjene zakona koji to stanje omogućava[/b][/list:u][/list:u]
[list]Osim toga pripremili smo i projekte za poboljšanje općenitog studentskog standarda koje bi, prođu li na izborima, provodili između ostalih svojih dužnosti "STOPovci" članovi predsjedništva SZ-PMFa, jer od tamo to jedino učinkovito i mogu raditi.
Neki od njih su:
[list][b]BOLONJSKI PROCES[/b]
[list]o projekt kroz koji se želi detaljno upoznati studente s procesom bolonjizacije Svečilišta, te aktivno uključiti studente u osmišljavanje curriculuma. Navedeni ciljevi biti će ostvareni kroz seminare, javne tribine i diskusije, te preko javne baze informacija (foruma na webu ili nečeg sličnog)[/list:u][/list:u]
[list][b]SVI SMO MI JEDNAKI[/b]
[list]na PMFu je jedan od goručih problema diskriminacija studenata prema studiju koji pohađaju. Kroz ovaj projekt želimo pokazati da različtttosi studija ne znače različitost sposobnosti.[/list:u][/list:u]
[list][b]THE EYE[/b]
[list]o The Eye je glas studenata koji progovara o nastavi i kako je poboljšati.[/list:u][/list:u]
[list][b]VRUĆE INTERDISCIPLINARNO LJETO[/b]
[list]interdisciplinarna ljetna škola na pustom jadrankom otoku koja jedva čeka da se desi. Namijenjena studentima PMFa koji žele zaviriti i u druge struke, ne samo svoju.[/list:u][/list:u]
[list][b]DAJMO DA ČITAJU[/b]
[list]nabavka stručne literature je najskuplji dio studija. Ovo je potraga za jeftinijim knjigama od trazenja subvencija od Ministarstva, raznih sponzora, skupnog naručivanja od izdavača gdje bi ih dobijali po nabavnoj cijeni, te obraćanja raznih svijetskim fundacijama za pomoć pri nabavci onog najosnovnijeg za naše obrazovanje - knjiga.[/list:u][/list:u]
[list][b]FAKULTETSKA KAKOFONIJA[/b]
[list]koliko buke mogu napraviti svi glazbenici na PMFu? To treba eksperimentalno provjeriti, dakle treba ih okupiti pozvati publiku, postaviti mikrofone i povući se u backstage.[/list:u][/list:u]
[list][b]PopSci AWARD[/b]
[list]PopSci award je nagradni natječaj za najbolji popularnoznanstveni članak.[/list:u][/list:u]
[list][b]S FAKSA U KAZALIŠTE[/b]
[list]ovo je projekt približavanja kulture studentima kroz njeno razvikivanje i pojeftinjavanje, barem na PMF.[/list:u][/list:u]
[list][b]S FAKSA NA BAZEN[/b]
[list]nismo difovci, ali sportom se ipak bavimo! Nije posteno da nas pri tome pljačkaju. To ovaj projekt želi spriječiti.[/list:u][/list:u]
[list][b]KAD SE MALE RUKE SLOŽE[/b]
[list]kad se male ruke slože je inicijativa pružanja platforme za okupljanje stručnih udruga oko interdisciplinarnih projekata.[/list:u][/list:u]
[list][b]GLAS STRUKE (U GLAVI)[/b]
[list]cilj je projekta potaknuti oformljavanje tijela koje bi studentskim udrugama okupljenim oko zajedničkih interesa dalo mogućnost djelovanja kroz institucije.[/list:u][/list:u]
[list][b]CHEERLEADING[/b]
[list]ovo je projekt pružanja podrške djelovanju sportskih klubova na PMFu. Ne plesanjem pokraj sportske arene, već stvarne podrške pri djelovanju tih klubova.[/list:u][/list:u]
[list][b]SKIDAJTE SE DO KRAJA[/b]
[list]ovaj projekt je projekt razgolićavanja istine o Studentskom zboru na PMFu. Sve što biste ikada poželjeli i ono što nikada ne biste željeli znati o našem djelovanju, mi ćemo vam nabiti na nos.[/list:u][/list:u]
[list][b]OTVORENI TJEDAN[/b]
[list]otvoreni tjedan je projekt prezentacije Studenstkog zbora budućim brucošima na Otvorenim danima Sveučilišta.[/list:u][/list:u]
[list][b]PLAN B[/b]
[list]plan B obuhvaća sve aktivnosti koje će se naknadno inicirati, a proizašle su iz ideja članova podružnice.[/list:u][/list:u]
Za sve te projekte postoji plan izvedbe te stvarna zainteresiranost i volja članova naše liste i oni nisu prazna predizborna obećanja.[/list:u][/quote]
Copy-paste sa STOP web-a:
Program STOPa (napisa): |
Popraviti stanje u SZu i osigurati da se stvari koje su se događale kroz prošle godine više nikad ne događaju!
Kako? Promjeniti glavnog krivca - ZAKON O STUDENSKOM ZBORU
Kako? Uz pomoć studenata i poznavanje svih dosadašnjih malverzacija i rupa u sadašnjem zakonu, izraditi vlastiti prijedlog zakona i preko jedine legalne institucije koja predstavlja sve studente, Studenskog zbora, taj prijedlog predložiti i progurati u Hrvatskom saboru.
Kako ga progurati?
- objavljivanjem svih dokumenata i malverzacija koje su prijašnja vodstva SZa prikrivala od studenata i cjelokupne javnosti.
- istraživanjem svih nepravilnosti i prijavljivanjem odgovornih nadležnim pravosudnim tijelima
- informiranjem studenata o svemu što SZ radi i skretanjem pažnje javnosti na kriminalno stanje u kojem se SZ nalazi i na nužnost promjene zakona koji to stanje omogućava
Osim toga pripremili smo i projekte za poboljšanje općenitog studentskog standarda koje bi, prođu li na izborima, provodili između ostalih svojih dužnosti "STOPovci" članovi predsjedništva SZ-PMFa, jer od tamo to jedino učinkovito i mogu raditi.
Neki od njih su:
BOLONJSKI PROCES
o projekt kroz koji se želi detaljno upoznati studente s procesom bolonjizacije Svečilišta, te aktivno uključiti studente u osmišljavanje curriculuma. Navedeni ciljevi biti će ostvareni kroz seminare, javne tribine i diskusije, te preko javne baze informacija (foruma na webu ili nečeg sličnog)
SVI SMO MI JEDNAKI
na PMFu je jedan od goručih problema diskriminacija studenata prema studiju koji pohađaju. Kroz ovaj projekt želimo pokazati da različtttosi studija ne znače različitost sposobnosti.
THE EYE
o The Eye je glas studenata koji progovara o nastavi i kako je poboljšati.
VRUĆE INTERDISCIPLINARNO LJETO
interdisciplinarna ljetna škola na pustom jadrankom otoku koja jedva čeka da se desi. Namijenjena studentima PMFa koji žele zaviriti i u druge struke, ne samo svoju.
DAJMO DA ČITAJU
nabavka stručne literature je najskuplji dio studija. Ovo je potraga za jeftinijim knjigama od trazenja subvencija od Ministarstva, raznih sponzora, skupnog naručivanja od izdavača gdje bi ih dobijali po nabavnoj cijeni, te obraćanja raznih svijetskim fundacijama za pomoć pri nabavci onog najosnovnijeg za naše obrazovanje - knjiga.
FAKULTETSKA KAKOFONIJA
koliko buke mogu napraviti svi glazbenici na PMFu? To treba eksperimentalno provjeriti, dakle treba ih okupiti pozvati publiku, postaviti mikrofone i povući se u backstage.
PopSci AWARD
PopSci award je nagradni natječaj za najbolji popularnoznanstveni članak.
S FAKSA U KAZALIŠTE
ovo je projekt približavanja kulture studentima kroz njeno razvikivanje i pojeftinjavanje, barem na PMF.
S FAKSA NA BAZEN
nismo difovci, ali sportom se ipak bavimo! Nije posteno da nas pri tome pljačkaju. To ovaj projekt želi spriječiti.
KAD SE MALE RUKE SLOŽE
kad se male ruke slože je inicijativa pružanja platforme za okupljanje stručnih udruga oko interdisciplinarnih projekata.
GLAS STRUKE (U GLAVI)
cilj je projekta potaknuti oformljavanje tijela koje bi studentskim udrugama okupljenim oko zajedničkih interesa dalo mogućnost djelovanja kroz institucije.
CHEERLEADING
ovo je projekt pružanja podrške djelovanju sportskih klubova na PMFu. Ne plesanjem pokraj sportske arene, već stvarne podrške pri djelovanju tih klubova.
SKIDAJTE SE DO KRAJA
ovaj projekt je projekt razgolićavanja istine o Studentskom zboru na PMFu. Sve što biste ikada poželjeli i ono što nikada ne biste željeli znati o našem djelovanju, mi ćemo vam nabiti na nos.
OTVORENI TJEDAN
otvoreni tjedan je projekt prezentacije Studenstkog zbora budućim brucošima na Otvorenim danima Sveučilišta.
PLAN B
plan B obuhvaća sve aktivnosti koje će se naknadno inicirati, a proizašle su iz ideja članova podružnice.
Za sve te projekte postoji plan izvedbe te stvarna zainteresiranost i volja članova naše liste i oni nisu prazna predizborna obećanja. |
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:07 sri, 19. 1. 2005 Naslov: |
|
|
na student.hr nadoh link na zgodan&informativan clanak o tome sto je to tocno sumnjivo u dosadasnjem radu SZ-a. informirajte se!
[size=14][b][url=http://www.zamirzine.net/article.php3?id_article=1609]KOME IDE NOVAC NAMIJENJEN STUDENTSKIM UDRUGAMA?[/url][/b][/size]
na student.hr nadoh link na zgodan&informativan clanak o tome sto je to tocno sumnjivo u dosadasnjem radu SZ-a. informirajte se!
KOME IDE NOVAC NAMIJENJEN STUDENTSKIM UDRUGAMA?
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
Postano: 1:35 čet, 20. 1. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="HijenA"]danas je steel sa cinikom lijepio plakate po faksu i dosla su dvojica kolega i na opce zaprepastenje steela i cinika pred njima trgali plakate po faksu (doticni su povezani sa PBom) :evil: :evil: :evil:[/quote]
NE da su povezani sa PBom nego je jedan od njih, tocnije [b]Maroje Portada[/b], [b]clan izbornog povjerenstva za studentske izbore na Matematici[/b] i taj clan izbornog povjerenstva [b]trga plakate jedne strane koja se kandidira[/b]. Vrlo nepristrano. Uostalom svi clanovi izbornog povjerenstva su clanovi SUMAe cija se lista kandidira na izborima. [b]Vrlo nepristrano[/b] povjerenstvo. Posteni izbori su neupitni.
Kako se dobilo takvo povjerenstvo? Predsjednik/ca podruznice dekanu predlaze sastav povjerenstva i dekan ga potvrdjuje. Predsjednica nase podruznice je Ilinka. Ja inace nisam nikad do kraja skuzio zakaj ona ostaje tamo s PBom u kompaniji, jer znam da se ne slaze sa puno toga sto PB radi i inace ju dozivljavam kao dobru osobu, ali sa ovakvim prijedlogom povjerenstva me stvarno duboko duboko razocarala. :cry: Duboko. :(
[quote="HijenA"]u smece :evil: :evil: :evil:[/quote]
[b]Jedan otrgani i zguzvani plakat je ustao i vratio se na mjesto i prkosi nekulturi. Ja ga zovem William Walace plakat. 8)[/b] Stoji tamo na stupu ispred oglasne ploce za 3. i 4. godinu (ako ga opet nisu makli).
Ja stvarno razmisljam da trazim zastitu policije. Nijecu mi moje ustavno pravo slobode govora. I ne samo meni.
A zatajivanje informacija od javnosti da ne pricam.
[size=18][b]Plakat koji su tako zurno trgali i skrivali od ociju ostalih studenata je ovaj:
http://student.math.hr/~robisorn/SLIKE/besplatno00.jpg
[/b][/size]
Vec sam jednom ovako citirao Steva Ivancici:
[i]
The only way to keep me quiet:
I can be killed.[/i]
Istina se ne moze poderati sa zida.
[size=18][b]LJUDI, START THE S.T.O.P. !!![/b][/size]
IZADJITE NA IZBORE 26. 1. I GLASAJTE PO VLASTITOM NAHODJENJU!
To ce biti dovoljno. Nemojte ne izaci, pa da vasi glasovi budu ukradeni. Jedno zaokruzivanje kemijskom ne oduzima tako puno vremena.
A o kandidatima se informirajte.
O kandidatima STOPa i tome sto zele napraviti Vam pise ovdje, na [url=http://sz-watch.org/stop/]STOP webu[/url], na plakatima po zidovima faksa (prije nego ih strgaju, pa brzo citajte).
A zanima li vas cime se bavi koalicija SUMAe pogledom potrazite ljude koji trgaju i deru plakate po faksu. A mozete i otici na "besplatnu" brucosijadu. To je sve sto vam nude. Brucosijadu. Nimalo besplatnu. A to sto se gusite u prepunim ucionica, sto nemate gdje sjesti, sto nam ukidaju rokove, ... To nije vazno, vazno je da imate "besplatnu" brucosijadu. Zapitajte se odkud toj maloj udruzi novci, otkud PBu novci. Radi li PB negdje, pa dobiva placu iz koje moze financirati brucosijade?
Zelite misljenje o tome od ljudi koji nemaju veze sa nama i ovim faksom:
[size=18] http://www.zamirzine.net/article.php3?id_article=1609 [/size]
HijenA (napisa): | danas je steel sa cinikom lijepio plakate po faksu i dosla su dvojica kolega i na opce zaprepastenje steela i cinika pred njima trgali plakate po faksu (doticni su povezani sa PBom)  |
NE da su povezani sa PBom nego je jedan od njih, tocnije Maroje Portada, clan izbornog povjerenstva za studentske izbore na Matematici i taj clan izbornog povjerenstva trga plakate jedne strane koja se kandidira. Vrlo nepristrano. Uostalom svi clanovi izbornog povjerenstva su clanovi SUMAe cija se lista kandidira na izborima. Vrlo nepristrano povjerenstvo. Posteni izbori su neupitni.
Kako se dobilo takvo povjerenstvo? Predsjednik/ca podruznice dekanu predlaze sastav povjerenstva i dekan ga potvrdjuje. Predsjednica nase podruznice je Ilinka. Ja inace nisam nikad do kraja skuzio zakaj ona ostaje tamo s PBom u kompaniji, jer znam da se ne slaze sa puno toga sto PB radi i inace ju dozivljavam kao dobru osobu, ali sa ovakvim prijedlogom povjerenstva me stvarno duboko duboko razocarala. Duboko.
Jedan otrgani i zguzvani plakat je ustao i vratio se na mjesto i prkosi nekulturi. Ja ga zovem William Walace plakat. Stoji tamo na stupu ispred oglasne ploce za 3. i 4. godinu (ako ga opet nisu makli).
Ja stvarno razmisljam da trazim zastitu policije. Nijecu mi moje ustavno pravo slobode govora. I ne samo meni.
A zatajivanje informacija od javnosti da ne pricam.
Plakat koji su tako zurno trgali i skrivali od ociju ostalih studenata je ovaj:
http://student.math.hr/~robisorn/SLIKE/besplatno00.jpg
Vec sam jednom ovako citirao Steva Ivancici:
The only way to keep me quiet:
I can be killed.
Istina se ne moze poderati sa zida.
LJUDI, START THE S.T.O.P. !!!
IZADJITE NA IZBORE 26. 1. I GLASAJTE PO VLASTITOM NAHODJENJU!
To ce biti dovoljno. Nemojte ne izaci, pa da vasi glasovi budu ukradeni. Jedno zaokruzivanje kemijskom ne oduzima tako puno vremena.
A o kandidatima se informirajte.
O kandidatima STOPa i tome sto zele napraviti Vam pise ovdje, na STOP webu, na plakatima po zidovima faksa (prije nego ih strgaju, pa brzo citajte).
A zanima li vas cime se bavi koalicija SUMAe pogledom potrazite ljude koji trgaju i deru plakate po faksu. A mozete i otici na "besplatnu" brucosijadu. To je sve sto vam nude. Brucosijadu. Nimalo besplatnu. A to sto se gusite u prepunim ucionica, sto nemate gdje sjesti, sto nam ukidaju rokove, ... To nije vazno, vazno je da imate "besplatnu" brucosijadu. Zapitajte se odkud toj maloj udruzi novci, otkud PBu novci. Radi li PB negdje, pa dobiva placu iz koje moze financirati brucosijade?
Zelite misljenje o tome od ljudi koji nemaju veze sa nama i ovim faksom:
http://www.zamirzine.net/article.php3?id_article=1609
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:21 čet, 20. 1. 2005 Naslov: Glas savjesti |
|
|
Steel, čitam tvoj post i mislim si kak ću nazvat Maroja i sve mu po spisku "reći", a kad ono na kraju vidim plakat pa se predomislim.
Pa što se ti čudiš što se takav plakat dere? I ja bih ga poderala da ga vidim...
To me malo podsjeća na ove prave naše političare koji si samo dobacuju loptice s jedne stranu na drugu i obrnuto.
Kaže jedna mudra izreka koju jako cijenim i primjenjujem u životu (zato valjda i jesam tu gdje jesam :wink: ):
Uspješan čovjek nikad ne razmišlja o prošlosti nego su mu misli okrenute budućnosti. Od njega nikad nećete čuti:"kad sam...", "Bilo je ovak...","Dogodilo se ovo...", nego "Napravit ću ovo...","Želim da bude ovak..."...
A ja bih nadodala: uspješan čovjek niti ne priča puno, nego razmišlja i radi!
A kaj bi ti napravio da netko objesi plakate s tvojim imenom ili slikom s popratnom, zna se kakvom, porukom?
Steel, čitam tvoj post i mislim si kak ću nazvat Maroja i sve mu po spisku "reći", a kad ono na kraju vidim plakat pa se predomislim.
Pa što se ti čudiš što se takav plakat dere? I ja bih ga poderala da ga vidim...
To me malo podsjeća na ove prave naše političare koji si samo dobacuju loptice s jedne stranu na drugu i obrnuto.
Kaže jedna mudra izreka koju jako cijenim i primjenjujem u životu (zato valjda i jesam tu gdje jesam ):
Uspješan čovjek nikad ne razmišlja o prošlosti nego su mu misli okrenute budućnosti. Od njega nikad nećete čuti:"kad sam...", "Bilo je ovak...","Dogodilo se ovo...", nego "Napravit ću ovo...","Želim da bude ovak..."...
A ja bih nadodala: uspješan čovjek niti ne priča puno, nego razmišlja i radi!
A kaj bi ti napravio da netko objesi plakate s tvojim imenom ili slikom s popratnom, zna se kakvom, porukom?
_________________ "Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:11 čet, 20. 1. 2005 Naslov: Re: Glas savjesti |
|
|
[quote="Ivančica"]
...s popratnom, zna se kakvom, porukom?[/quote]
istinitom?
tocnom?
wotevr... za razliku od plakata koji je ispod i na kojem pise da je to brucosijada matematike, sta god to zancilo.... MO-a nije brucosijada to je sasvim jasno --- prof. Manger je potvrdio da MO nema nikakve veze s time.
Dakle, stvar je samo SUMAe.
Brucosijada SUMAe?
mhm, od onih desetaka tisuca kuna za aktivno ostvarivane projekte debate, kartaskih, sahovskih i malonogometnih turnira? da, to je metoda placanja navedena na plakatu....
'ave fun!
Sinisa
Ivančica (napisa): |
...s popratnom, zna se kakvom, porukom? |
istinitom?
tocnom?
wotevr... za razliku od plakata koji je ispod i na kojem pise da je to brucosijada matematike, sta god to zancilo.... MO-a nije brucosijada to je sasvim jasno — prof. Manger je potvrdio da MO nema nikakve veze s time.
Dakle, stvar je samo SUMAe.
Brucosijada SUMAe?
mhm, od onih desetaka tisuca kuna za aktivno ostvarivane projekte debate, kartaskih, sahovskih i malonogometnih turnira? da, to je metoda placanja navedena na plakatu....
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
Postano: 13:03 čet, 20. 1. 2005 Naslov: Re: Glas savjesti |
|
|
[quote="Ivančica"]Steel, čitam tvoj post i mislim si kak ću nazvat Maroja i sve mu po spisku "reći"[/quote]
Pričaj to nekom drugom, ja ti ne vjerujem niti riječ.
[quote="Ivančica"]Uspješan čovjek nikad ne razmišlja o prošlosti nego su mu misli okrenute budućnosti. Od njega nikad nećete čuti:"kad sam...", "Bilo je ovak...","Dogodilo se ovo...", nego "Napravit ću ovo...","Želim da bude ovak..."...[/quote]
[b]Jos je par dana do izbora. Ja jedino vidim da je STOP lista objavila i ima svoj program i zna sto zeli raditi u buducnosti.[/b]
SUMA nije izlozila nikakav program, samo "poklanja" "besplatnu" brucosijadu, pa je za pretpostaviti da se planira raditi ono sto se radilo u proslosti..
Mi zelimo zaustaviti proslost i krenuti u buducnost, a vi zelite nastaviti proslost.
Ivančica (napisa): | Steel, čitam tvoj post i mislim si kak ću nazvat Maroja i sve mu po spisku "reći" |
Pričaj to nekom drugom, ja ti ne vjerujem niti riječ.
Ivančica (napisa): | Uspješan čovjek nikad ne razmišlja o prošlosti nego su mu misli okrenute budućnosti. Od njega nikad nećete čuti:"kad sam...", "Bilo je ovak...","Dogodilo se ovo...", nego "Napravit ću ovo...","Želim da bude ovak..."... |
Jos je par dana do izbora. Ja jedino vidim da je STOP lista objavila i ima svoj program i zna sto zeli raditi u buducnosti.
SUMA nije izlozila nikakav program, samo "poklanja" "besplatnu" brucosijadu, pa je za pretpostaviti da se planira raditi ono sto se radilo u proslosti..
Mi zelimo zaustaviti proslost i krenuti u buducnost, a vi zelite nastaviti proslost.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 14:07 čet, 20. 1. 2005 Naslov: Re: Glas savjesti |
|
|
[quote="Ivančica"]Steel, čitam tvoj post i mislim si kak ću nazvat Maroja i sve mu po spisku "reći", a kad ono na kraju vidim plakat pa se predomislim.
Pa što se ti čudiš što se takav plakat dere? I ja bih ga poderala da ga vidim...[/quote]
Istina... Mozda da se samo polijepe fotokopije uplatnica koje smo dobili od ministarstva znanosti ? O:)
Ivančica (napisa): | Steel, čitam tvoj post i mislim si kak ću nazvat Maroja i sve mu po spisku "reći", a kad ono na kraju vidim plakat pa se predomislim.
Pa što se ti čudiš što se takav plakat dere? I ja bih ga poderala da ga vidim... |
Istina... Mozda da se samo polijepe fotokopije uplatnica koje smo dobili od ministarstva znanosti ?
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 17:11 čet, 20. 1. 2005 Naslov: |
|
|
kad se vec nasao netko od SUMAsa...
ovak, idemo lijepo po redu
dosli ljudi i zalijepili svoje brucosijada plakate
taman isti dan mi isli lijepiti svoje STOP plakate (za MO, za PMf - obavijesti, dijelovi programa, poticanje ljudi da izadju)
napominjem - NIJEDAN SUMAin plakat TADA zalijepljen nije ni na koji nacin ostecen - to je SUMAina propaganda i u demokratskom drustvu se to postuje...
naravno, vidjeli taj plakat, i morali smo reagirati - treba studente obavijestiti da tu nije bas sve u redu... (2. tura ljepljenja nasih - ovi sa ISPRAVNIM uplatnicama)
i opet NIJEDAN PLAKAT ZA brucosijadu prilikom toga nije ostetecen, cak smo ih par i polijepili jer je vas selotejp popustio
onda se dogodila sporna scena - [color=red]covjek koji je diplomirao ovdje prije par mjeseci i student koji je u izbornom povjerenstvu [/color]- [b]trgali su nase plakate.[/b].. koji samo ljude upozoravaju sto se desava...
mislim da ce se i Petar Bezjak sloziti da ono je njegov potpis i da uplatnice JESU ISPRAVNE I PROVEDENE
MI NISMO NAPRAVILI NISTA ILEGALNO
MI SMO SAMO OBAVIJESTILI JAVNOST STO SE DESAVALO
dapace, nitko nije rekao da su te uplatnice DIREKTNO povezane s brucosijadom, samo smo dali DOKAZE sto se nekoc desavalo....
ti plakati su vise manje nestali....
danas SU SVI NASI PLAKATI BILI PRELJEPLJENI PLAKATIMA BRUCOSIJADE!!!!!!!!
gdje je tu pristojsnost
sloboda govora?
pa nisu ovo politicki izbori... kad se pozornost privlaci preljepljivanjem...
[color=blue]tko se to boji istine?
studentske inicijative??!??[/color]
zasto se NASI plakati PRELJEPLJUJU?!?!??!
za neupucene, koji sada mozda zbunjeno gledaju da gdje je sta preljepljeno... neka vam posvjedoce oni koji su prisustvovali...
[size=18]
[color=red]NASI PLAKATI SU OPET SLOBODNI :weee:
I TAKVI CE OSTATI[/color][/size]
JA ne namjeravam NITI JEDAN SUMIN PLAKAT UNISTITI DOK GOD ON NE UNISTAVA MOJ
svi stari plakati su tamo gdje su i bili - gospodo, prvi ste lijepili, mogli ste birati pozicije....
jedan stari je doduse nastradao prlikom skidanja novih, jer ste cijeli stup oblijepili, pa prilikom skidanja novih je pokleknuo... ali i to ce se ispraviti...
jos veceras ce sve biti s njim u redu....
zato - PUSTITE STUDENTE DA CUJU STO MI IMAMO ZA RECI
vasi plakati govore svoje, nasi nase...
[b][color=orange]AKO SE TOLIKO BOJITE STO MI IMAMO ZA RECI STUDENTIMA - ZASTO JE ONDA JEDINO STO IM VI GOVORITE - BRUCOSIJADA?!?[/color][/b]
GDJE JE VAS PROGRAM???
za nash se zna.... www.sz-watch.org/stop
ehda
KOGA STE VI PITALI DA LI I GDJE SMIJETE LIJEPITI PLAKATE?!??!?!?
JA sam pitala i dobila dozvolu... i potvrdjeno mi je da VI sve do sada NISTE pitali...
TKO VAM ONDA DAJE PRAVO DA NASE PLAKATE PRELJEPLJUJETE SVOJIMA za koje se niste udostojili niti pitati jel u redu da ih lijepite tu i tu?
jos nesto... iako vec puno pisem:
[size=18][b][color=indigo]zasto smo se odlucili na sve ovo?[/color][/b][/size]
zato jer smo puno puta zastali pred zalupljenim vratima (ne doslovno, jer moj nosek onda ne bi vise bio ovakav kakav je danas :o) ) kad smo nesto pokusali napraviti.... kad smo probali obavijestiti SZ da se to i to treba srediti... dapace, ponudili prijedloge...
predstavnici SZ-PMF Matematike se nisu NITI JEDNOM udostojili doci na neku sjednicu i progovoriti o tim nasim problemima...
peticija je propala zbog njih... i dalje nemo gdje sjediti... zbog njih....
mislim - ja ih ne krivim zbog necega sto nisu ni napravili...
ja ih krivim sto nisu NITI pokusali
sto NISU UOPCE DOSLI na sjednice razgovarati o studentskim problemima...
to sto nisu uspjeli je samo posljedica toga sto nisu ni pokusali...
da su pokusali, nitko ih ne bi krivio na neuspjeh...
[size=18][color=red]NJIHOV NEUSPJEH JE STO SE NE BAVE STUDENTIMA[/color][/size]
[color=blue][size=18]
za kraj: Petar Bezjak je izjavio da ce ovo biti fair-play izbori...
STO JE FAIR u ovakvim postupcima ljudi koji njega podrzavaju i koji su u izbornom povjerenstvu????[/size][/color]
kad se vec nasao netko od SUMAsa...
ovak, idemo lijepo po redu
dosli ljudi i zalijepili svoje brucosijada plakate
taman isti dan mi isli lijepiti svoje STOP plakate (za MO, za PMf - obavijesti, dijelovi programa, poticanje ljudi da izadju)
napominjem - NIJEDAN SUMAin plakat TADA zalijepljen nije ni na koji nacin ostecen - to je SUMAina propaganda i u demokratskom drustvu se to postuje...
naravno, vidjeli taj plakat, i morali smo reagirati - treba studente obavijestiti da tu nije bas sve u redu... (2. tura ljepljenja nasih - ovi sa ISPRAVNIM uplatnicama)
i opet NIJEDAN PLAKAT ZA brucosijadu prilikom toga nije ostetecen, cak smo ih par i polijepili jer je vas selotejp popustio
onda se dogodila sporna scena - covjek koji je diplomirao ovdje prije par mjeseci i student koji je u izbornom povjerenstvu - trgali su nase plakate... koji samo ljude upozoravaju sto se desava...
mislim da ce se i Petar Bezjak sloziti da ono je njegov potpis i da uplatnice JESU ISPRAVNE I PROVEDENE
MI NISMO NAPRAVILI NISTA ILEGALNO
MI SMO SAMO OBAVIJESTILI JAVNOST STO SE DESAVALO
dapace, nitko nije rekao da su te uplatnice DIREKTNO povezane s brucosijadom, samo smo dali DOKAZE sto se nekoc desavalo....
ti plakati su vise manje nestali....
danas SU SVI NASI PLAKATI BILI PRELJEPLJENI PLAKATIMA BRUCOSIJADE!!!!!!!!
gdje je tu pristojsnost
sloboda govora?
pa nisu ovo politicki izbori... kad se pozornost privlaci preljepljivanjem...
tko se to boji istine?
studentske inicijative??!??
zasto se NASI plakati PRELJEPLJUJU?!?!??!
za neupucene, koji sada mozda zbunjeno gledaju da gdje je sta preljepljeno... neka vam posvjedoce oni koji su prisustvovali...
NASI PLAKATI SU OPET SLOBODNI
I TAKVI CE OSTATI
JA ne namjeravam NITI JEDAN SUMIN PLAKAT UNISTITI DOK GOD ON NE UNISTAVA MOJ
svi stari plakati su tamo gdje su i bili - gospodo, prvi ste lijepili, mogli ste birati pozicije....
jedan stari je doduse nastradao prlikom skidanja novih, jer ste cijeli stup oblijepili, pa prilikom skidanja novih je pokleknuo... ali i to ce se ispraviti...
jos veceras ce sve biti s njim u redu....
zato - PUSTITE STUDENTE DA CUJU STO MI IMAMO ZA RECI
vasi plakati govore svoje, nasi nase...
AKO SE TOLIKO BOJITE STO MI IMAMO ZA RECI STUDENTIMA - ZASTO JE ONDA JEDINO STO IM VI GOVORITE - BRUCOSIJADA?!?
GDJE JE VAS PROGRAM???
za nash se zna.... www.sz-watch.org/stop
ehda
KOGA STE VI PITALI DA LI I GDJE SMIJETE LIJEPITI PLAKATE?!??!?!?
JA sam pitala i dobila dozvolu... i potvrdjeno mi je da VI sve do sada NISTE pitali...
TKO VAM ONDA DAJE PRAVO DA NASE PLAKATE PRELJEPLJUJETE SVOJIMA za koje se niste udostojili niti pitati jel u redu da ih lijepite tu i tu?
jos nesto... iako vec puno pisem:
zasto smo se odlucili na sve ovo?
zato jer smo puno puta zastali pred zalupljenim vratima (ne doslovno, jer moj nosek onda ne bi vise bio ovakav kakav je danas ) kad smo nesto pokusali napraviti.... kad smo probali obavijestiti SZ da se to i to treba srediti... dapace, ponudili prijedloge...
predstavnici SZ-PMF Matematike se nisu NITI JEDNOM udostojili doci na neku sjednicu i progovoriti o tim nasim problemima...
peticija je propala zbog njih... i dalje nemo gdje sjediti... zbog njih....
mislim - ja ih ne krivim zbog necega sto nisu ni napravili...
ja ih krivim sto nisu NITI pokusali
sto NISU UOPCE DOSLI na sjednice razgovarati o studentskim problemima...
to sto nisu uspjeli je samo posljedica toga sto nisu ni pokusali...
da su pokusali, nitko ih ne bi krivio na neuspjeh...
NJIHOV NEUSPJEH JE STO SE NE BAVE STUDENTIMA
za kraj: Petar Bezjak je izjavio da ce ovo biti fair-play izbori...
STO JE FAIR u ovakvim postupcima ljudi koji njega podrzavaju i koji su u izbornom povjerenstvu????
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 17:44 čet, 20. 1. 2005 Naslov: |
|
|
Fair-playness izbora je osiguran sa izbornim povjerenstvom sastavljenim od zamrznutih SUMA-inih clanova ;)
sto se tice plakata... ne bi tolko vikao o tome.. programi su jasni, suceljavanje SVIH kandidata je u pripremi, pa bi zamolio i ostale zainteresirane za izbore da odvoje pinku vremena i za to :) (kao i sve zainteresirane za kandidaturu da se pojave)
Dakle, stvar ce se odigrati, 99% sigurno, [size=18]u ponedjeljak u 006 u 18h[/size].
STOP ce imati tamo predstavljanje kandidata od 17h, ako vas prezentacija liste ne zanima, slobodno dodjite u 18h.
[size=18]Od 18h ce biti predavanje o SZ-u[/size], nepristrano as humanly possible, na prigovore otvoreni. Poslije predavanja ce se organizirati vise ili manje formalno suceljavanje kandidata i lista, kako za SZ-PMF-MO, tako i za SZ-PMF. Clanovi IPF-a za oba izbora su, naravno, krajnje dobrodosli, bomark ce uruciti (usmene :)) pozive u ime Cumeza.
afaik, neki pozivi su vec upuceni, ostali ce biti nakon sto se pojave sluzbene liste (u petak?). Ako niste primili poziv, pojavite se svejedno :g:
Jos jednom:
[size=18]ROK ZA PREDAJU KANDIDATURA JE SUTRA![/size] ne znam koliko sati, tako da probajte prije podneva :(
dokumentacija je ovdje:
http://www.sz-watch.org/stop/sluzbeno.zip
Fair-playness izbora je osiguran sa izbornim povjerenstvom sastavljenim od zamrznutih SUMA-inih clanova
sto se tice plakata... ne bi tolko vikao o tome.. programi su jasni, suceljavanje SVIH kandidata je u pripremi, pa bi zamolio i ostale zainteresirane za izbore da odvoje pinku vremena i za to (kao i sve zainteresirane za kandidaturu da se pojave)
Dakle, stvar ce se odigrati, 99% sigurno, u ponedjeljak u 006 u 18h.
STOP ce imati tamo predstavljanje kandidata od 17h, ako vas prezentacija liste ne zanima, slobodno dodjite u 18h.
Od 18h ce biti predavanje o SZ-u, nepristrano as humanly possible, na prigovore otvoreni. Poslije predavanja ce se organizirati vise ili manje formalno suceljavanje kandidata i lista, kako za SZ-PMF-MO, tako i za SZ-PMF. Clanovi IPF-a za oba izbora su, naravno, krajnje dobrodosli, bomark ce uruciti (usmene ) pozive u ime Cumeza.
afaik, neki pozivi su vec upuceni, ostali ce biti nakon sto se pojave sluzbene liste (u petak?). Ako niste primili poziv, pojavite se svejedno
Jos jednom:
ROK ZA PREDAJU KANDIDATURA JE SUTRA! ne znam koliko sati, tako da probajte prije podneva
dokumentacija je ovdje:
http://www.sz-watch.org/stop/sluzbeno.zip
|
|
[Vrh] |
|
Nicolas Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |