Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

IZLASCI NA PISMENE ISPITE - VAZNO!!!!!
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:33 sub, 29. 1. 2005    Naslov: IZLASCI NA PISMENE ISPITE - VAZNO!!!!! Citirajte i odgovorite

Stigla direktiva "odozgo" da smo duzni na pismenima provjeravati [b]indekse i SAMO INDEKSE[/b] (dakle [size=17][b]Xice više NE PROLAZE[/b][/size]) :!:

Preciznije, duzni smo uvjeriti se da imate potpis iz kolegija iz kojeg pishete ispit :!:

:!: :!: :!: [color=red][size=17]Ako nemate potpis iz tog kolegija ili uopce nemate indeks kod sebe, [b]asistent koji vas cuva je duzan udaljiti vas s ispita[/b][/size][/color] :!: :!: :!:

Zato, svakako provjerite da imate indeks kod sebe kad idete na ispit i svakako se pobrinite da na vrijeme nabavite potrebne potpise :!:

Pretpostavljam da su iznimka oni koji izlaze MA3 zbog potpisa... :?

[color=green][b]Edit:[/b] "Pravila igre" su u medjuvremenu donekle izmijenjena; aktualna pravila mozete saznati [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=30792#30792]par postova nize[/url].[/color] 8)
Stigla direktiva "odozgo" da smo duzni na pismenima provjeravati indekse i SAMO INDEKSE (dakle Xice više NE PROLAZE) Exclamation

Preciznije, duzni smo uvjeriti se da imate potpis iz kolegija iz kojeg pishete ispit Exclamation

Exclamation Exclamation Exclamation Ako nemate potpis iz tog kolegija ili uopce nemate indeks kod sebe, asistent koji vas cuva je duzan udaljiti vas s ispita Exclamation Exclamation Exclamation

Zato, svakako provjerite da imate indeks kod sebe kad idete na ispit i svakako se pobrinite da na vrijeme nabavite potrebne potpise Exclamation

Pretpostavljam da su iznimka oni koji izlaze MA3 zbog potpisa... Confused

Edit: "Pravila igre" su u medjuvremenu donekle izmijenjena; aktualna pravila mozete saznati par postova nize. Cool

Zadnja promjena: vsego; 3:37 sri, 15. 6. 2005; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 29 - 5

PostPostano: 0:53 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

a zakaj X-ica vise nece palit?

steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 1:02 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="filipnet"]a zakaj X-ica vise nece palit?[/quote]

Vjerojatno zato jer kod studenta sa X-icom (jel sam dobro napisao ???? ;) ), asistenti ne mogu napraviti svoju duznost:

[quote="vsego"]Preciznije, duzni smo uvjeriti se da imate potpis iz kolegija iz kojeg pishete ispit :!: [/quote]

;)
filipnet (napisa):

Vjerojatno zato jer kod studenta sa X-icom (jel sam dobro napisao ???? Wink ), asistenti ne mogu napraviti svoju duznost:

vsego (napisa):
Preciznije, duzni smo uvjeriti se da imate potpis iz kolegija iz kojeg pishete ispit Exclamation

Wink

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 2:14 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Do sada je bila praksa na nekim kolegijima na kojima je bilo puno studenata na jednog profesora da se onima koji izlaze ne prvi rok nakon sto se odslusa kolegij potpis daje na usmenom, kako bi se smanjila guzva prilikom potpisivanja. Da li ce to biti tolerirano, ili...?
Do sada je bila praksa na nekim kolegijima na kojima je bilo puno studenata na jednog profesora da se onima koji izlaze ne prvi rok nakon sto se odslusa kolegij potpis daje na usmenom, kako bi se smanjila guzva prilikom potpisivanja. Da li ce to biti tolerirano, ili...?

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:20 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]Do sada je bila praksa na nekim kolegijima na kojima je bilo puno studenata na jednog profesora da se onima koji izlaze ne prvi rok nakon sto se odslusa kolegij potpis daje na usmenom, kako bi se smanjila guzva prilikom potpisivanja. Da li ce to biti tolerirano, ili...?[/quote]

AFAIK - [b]NE[/b] :!:

Iznimke se nisu spominjale (ovo o MA3 je moja pretpostavka). :o Preporucam posjet profesoru jer je sve ovo, kako prodekanica kaze, na zahtjev profesora (u mnozini, bez pojedinacnog prozivanja). :?
mdoko (napisa):

AFAIK - NE Exclamation

Iznimke se nisu spominjale (ovo o MA3 je moja pretpostavka). Surprised Preporucam posjet profesoru jer je sve ovo, kako prodekanica kaze, na zahtjev profesora (u mnozini, bez pojedinacnog prozivanja). Confused

[Vrh]
nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 3:21 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Preporucam posjet profesoru jer je sve ovo, kako prodekanica kaze, na zahtjev profesora (u mnozini, bez pojedinacnog prozivanja).[/quote]

Za pojedini predmet, obveze studenta su (redom):
1. Upisati
2. Prijaviti se profesoru (prvi potpis)
3. Odslušati i odraditi obveze (drugi potpis)
4. Prijaviti ispit
5. Izaći na ispit

Nema prijave ako predmet nije upisan, nema slušanja i odrađivanja obveza ako se prije nije prijavilo profesoru, ... Ako gornji redoslijed nije utvrđen zakonom, onda je barem uobičajen i logičan.

Prije je usko grlo u tehničkoj provjeri: Ako je uvjet za drugi potpis 15% uspjeha na kolokvijima, zašto se to ne može provjeriti prilikom prijave ispita?
Rezultate kolokvija ja dobivam u elektroničkom obliku, ispiti se prijavljuju na isti način, po tim listama studenti se i prozivaju na pismenim ispitima, ali tada ulijeće ručna provjera jesam li ja dao drugi potpis, za koji imam u biti jedan dan da ga podijelim grupi od 180 studenata (ugodno iznenađujuće, projekcijom rezultata s dva na tri kolokvija, velika većina će taj uvjet i zadovoljiti), na temelju elektroničke liste koju ću prije toga isprintati.

Očito je da je programski tim koji je radio softver za referadu zanemario činjenicu da je 3 preduvjet za 4. Za očekivati je da će za koju godinu to biti riješeno.

Do novouvedene strke s davanjem potpisa u jednom danu, mene čitava ova stvar dosad nije nimalo smetala. Prolaznu ocjenu unosim u index samo ako je predmet upisan, tamo su oba potpisa, i student je položio ispit. Smetalo je Referadu, jer su morali poništavati prijavljene ispite studenata koji nisu ostvarili to pravo.

Trenutak kad se za pojedinu fazu obavlja knjigovodstvo je irelevantan, ako ne krši propise i ne onemogućuje provedbu kasnijih faza. Davanje drugog potpisa na usmenom (pogotovu ako se to radi samo tijekom veljače), je bio komoditet za profesore i studente koji je mogao i ostati, ali nam je ovako ukinut - ipak, to je bio samo naš komoditet. Potpise treba dati na kraju nastave, poslije posljednjeg kolokvija.
Pedantne provjere drugog potpisa iz indexa su već, po mom mišljenju, neopravdana gnjavaža - u današnja vremena informatizacije.

- Nenad.
Citat:
Preporucam posjet profesoru jer je sve ovo, kako prodekanica kaze, na zahtjev profesora (u mnozini, bez pojedinacnog prozivanja).

Za pojedini predmet, obveze studenta su (redom):
1. Upisati
2. Prijaviti se profesoru (prvi potpis)
3. Odslušati i odraditi obveze (drugi potpis)
4. Prijaviti ispit
5. Izaći na ispit

Nema prijave ako predmet nije upisan, nema slušanja i odrađivanja obveza ako se prije nije prijavilo profesoru, ... Ako gornji redoslijed nije utvrđen zakonom, onda je barem uobičajen i logičan.

Prije je usko grlo u tehničkoj provjeri: Ako je uvjet za drugi potpis 15% uspjeha na kolokvijima, zašto se to ne može provjeriti prilikom prijave ispita?
Rezultate kolokvija ja dobivam u elektroničkom obliku, ispiti se prijavljuju na isti način, po tim listama studenti se i prozivaju na pismenim ispitima, ali tada ulijeće ručna provjera jesam li ja dao drugi potpis, za koji imam u biti jedan dan da ga podijelim grupi od 180 studenata (ugodno iznenađujuće, projekcijom rezultata s dva na tri kolokvija, velika većina će taj uvjet i zadovoljiti), na temelju elektroničke liste koju ću prije toga isprintati.

Očito je da je programski tim koji je radio softver za referadu zanemario činjenicu da je 3 preduvjet za 4. Za očekivati je da će za koju godinu to biti riješeno.

Do novouvedene strke s davanjem potpisa u jednom danu, mene čitava ova stvar dosad nije nimalo smetala. Prolaznu ocjenu unosim u index samo ako je predmet upisan, tamo su oba potpisa, i student je položio ispit. Smetalo je Referadu, jer su morali poništavati prijavljene ispite studenata koji nisu ostvarili to pravo.

Trenutak kad se za pojedinu fazu obavlja knjigovodstvo je irelevantan, ako ne krši propise i ne onemogućuje provedbu kasnijih faza. Davanje drugog potpisa na usmenom (pogotovu ako se to radi samo tijekom veljače), je bio komoditet za profesore i studente koji je mogao i ostati, ali nam je ovako ukinut - ipak, to je bio samo naš komoditet. Potpise treba dati na kraju nastave, poslije posljednjeg kolokvija.
Pedantne provjere drugog potpisa iz indexa su već, po mom mišljenju, neopravdana gnjavaža - u današnja vremena informatizacije.

- Nenad.

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 3:31 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

U principu, to je u redu, jer ako se ti potpisi nigdje ne provjeravaju onda bas i ne sluze nicemu. Druga je stvar koliko ce provjeravanje indeksa svakom studentu oduzeti vremena. Taj problem bi do izrazaja najvise trebao doci u 003, gdje ce ispiti umjesto u 9 i 12 pocinjati u 9:45 i 12:45 :?
Zar ne bi bilo jednostavnije da profesori pregledaju indeks prije nego zapocnu sa ispitivanjem i onda, ako u indeksu nema potpisa, doticnog studenta udalje s ispita? Ako se netko nije potrudio uzeti potpis iz nekog kolegija (sto na nasem faksu uopce nije problem) nije za ocekivati da ce uopce poloziti pismeni, a najvjerojatnije nece niti izaci na ispit iz tog kolegija.
U principu, to je u redu, jer ako se ti potpisi nigdje ne provjeravaju onda bas i ne sluze nicemu. Druga je stvar koliko ce provjeravanje indeksa svakom studentu oduzeti vremena. Taj problem bi do izrazaja najvise trebao doci u 003, gdje ce ispiti umjesto u 9 i 12 pocinjati u 9:45 i 12:45 Confused
Zar ne bi bilo jednostavnije da profesori pregledaju indeks prije nego zapocnu sa ispitivanjem i onda, ako u indeksu nema potpisa, doticnog studenta udalje s ispita? Ako se netko nije potrudio uzeti potpis iz nekog kolegija (sto na nasem faksu uopce nije problem) nije za ocekivati da ce uopce poloziti pismeni, a najvjerojatnije nece niti izaci na ispit iz tog kolegija.

mARio
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 9:57 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nenad"]

[/quote]

He, he, zacudili bi se, ali postoji profesor (B. Sirola) koji naime daje drugi potpis bez da _uopce_ provjerava ima li student uvjet koji je navela prodekanica za nastavu A. Cimzmesija.

i tako se pocnu desavati nebuloze. recimo da student ne skupi 15%. to bi trebalo znaciti da nije odradio uvjet za taj kolegij do kraja, sto znaci da mu se ne priznaje kao odlsusani. Sto se vjerojatno i desava, jer sigurno i prof. Siroli dolazi neka lista koja on valjda samo odnese tetama u referadu i koje ondak upisu u bazu tko moze, a tko ne prijaviti ispit. No, ali nas studnet koji nema 15% ipak ima potpis u indexu. I ne moze upisati sljedece godine ponovo taj kolegij jer ga je (po stanju u indexu) odslusao, di dolazimo u jednu paradoksalnu situaciju, jer ako sljedece godine opet uvjet bude bilo 15% na kolokviju, on nece moci ici na kolokvije jer ima potpis. i tako u krug. A sve zato sto student ne moze upisati ponovno kolegij na vlastiti zahtjev, vec samo ako je pao 4 puta. ;)

naravno, tu je i potrebno malo koncetracije profesora, pa bi stvari isle jednostavnije za sve faktore u ovoj prici.

eh...

P.S.
mozdak sam trebao ovo staviti u prituzbe o asistenitima/profesroima, ali nekako imam osjecaj da ne bi mnogo pomoglo...kod navedenog profesora specificno. no mozda se predomislim nakon diskusije ovdje. ;)

P.S.
samo da jos nadodam da je jucerasnji kolokvij iz EM1 i DIRa u 003 poceo sa zakasnjenjem od kojih 50ak minuta, plus da nakon sto je asistentica razmjestila ljude (tako da bude jedno mjesto prazno izmejdu) je nekih 15ak ljudi ostalo bez svog mjesta. na sto su se morali stiskati u prvim klupama. no...na ispitima nije takva navala...
nenad (napisa):

He, he, zacudili bi se, ali postoji profesor (B. Sirola) koji naime daje drugi potpis bez da _uopce_ provjerava ima li student uvjet koji je navela prodekanica za nastavu A. Cimzmesija.

i tako se pocnu desavati nebuloze. recimo da student ne skupi 15%. to bi trebalo znaciti da nije odradio uvjet za taj kolegij do kraja, sto znaci da mu se ne priznaje kao odlsusani. Sto se vjerojatno i desava, jer sigurno i prof. Siroli dolazi neka lista koja on valjda samo odnese tetama u referadu i koje ondak upisu u bazu tko moze, a tko ne prijaviti ispit. No, ali nas studnet koji nema 15% ipak ima potpis u indexu. I ne moze upisati sljedece godine ponovo taj kolegij jer ga je (po stanju u indexu) odslusao, di dolazimo u jednu paradoksalnu situaciju, jer ako sljedece godine opet uvjet bude bilo 15% na kolokviju, on nece moci ici na kolokvije jer ima potpis. i tako u krug. A sve zato sto student ne moze upisati ponovno kolegij na vlastiti zahtjev, vec samo ako je pao 4 puta. Wink

naravno, tu je i potrebno malo koncetracije profesora, pa bi stvari isle jednostavnije za sve faktore u ovoj prici.

eh...

P.S.
mozdak sam trebao ovo staviti u prituzbe o asistenitima/profesroima, ali nekako imam osjecaj da ne bi mnogo pomoglo...kod navedenog profesora specificno. no mozda se predomislim nakon diskusije ovdje. Wink

P.S.
samo da jos nadodam da je jucerasnji kolokvij iz EM1 i DIRa u 003 poceo sa zakasnjenjem od kojih 50ak minuta, plus da nakon sto je asistentica razmjestila ljude (tako da bude jedno mjesto prazno izmejdu) je nekih 15ak ljudi ostalo bez svog mjesta. na sto su se morali stiskati u prvim klupama. no...na ispitima nije takva navala...

mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 13:33 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Iznimke se nisu spominjale (ovo o MA3 je moja pretpostavka).[/quote]
Iznimka je dogovorena (i odobrena od strane prodekanice) za izlazak na MA3 (15360) na prvom roku. Dezurni asistenti bit ce obavjesteni o tome.

Mea
vsego (napisa):
Iznimke se nisu spominjale (ovo o MA3 je moja pretpostavka).

Iznimka je dogovorena (i odobrena od strane prodekanice) za izlazak na MA3 (15360) na prvom roku. Dezurni asistenti bit ce obavjesteni o tome.

Mea

[Vrh]
defar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 14:41 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam propustila zadnjih par predavanja iz kombinatorike (mislim tocno dva, o funkcijama izvodnicama), zbog ozljede. kontrole su mi bile tocno u srijedu, i stvar se zakomplicirala, tako da zbilja nisam stigla niti doci osobno do faksa, niti organizirati da netko drugi donese moj indeks na potpis. prijavih pismeni za 02.02. i upravo sam poslala email profesoru, s upitom o naknadnom dobivanju potpisa, cekam odgovor. no, jos uvijek sam relativno nepokretna, i zbilja moram postivati doktorove naredbe o mirovanju, ako zelim izbjeci operativni zahvat, pa dolazak do faksa iziskuje velike organizacijske pripreme, zato nisam ni sigurna da cu stici stvar obaviti prije pismenog. bi li mi se u tom slucaju dopustilo pristupanje ispitu uz nekakav eventualni pismeni blagoslov profesora i lijecnicku ispricnicu?
ja sam propustila zadnjih par predavanja iz kombinatorike (mislim tocno dva, o funkcijama izvodnicama), zbog ozljede. kontrole su mi bile tocno u srijedu, i stvar se zakomplicirala, tako da zbilja nisam stigla niti doci osobno do faksa, niti organizirati da netko drugi donese moj indeks na potpis. prijavih pismeni za 02.02. i upravo sam poslala email profesoru, s upitom o naknadnom dobivanju potpisa, cekam odgovor. no, jos uvijek sam relativno nepokretna, i zbilja moram postivati doktorove naredbe o mirovanju, ako zelim izbjeci operativni zahvat, pa dolazak do faksa iziskuje velike organizacijske pripreme, zato nisam ni sigurna da cu stici stvar obaviti prije pismenog. bi li mi se u tom slucaju dopustilo pristupanje ispitu uz nekakav eventualni pismeni blagoslov profesora i lijecnicku ispricnicu?

`To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:47 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@defar: ako mozes dobiti "pismeni blagoslov profesora", onda valjda mozes dobiti i potpis, ne? :)

Apart from that... :? Ne znam; mozda prof. moze mailati dezurnom asistentu da ti se prizna da imas potpis, no to stvarno lupam bezveze. :oops: Direktiva je onakva kako sam dolje napisao! :(
@defar: ako mozes dobiti "pismeni blagoslov profesora", onda valjda mozes dobiti i potpis, ne? Smile

Apart from that... Confused Ne znam; mozda prof. moze mailati dezurnom asistentu da ti se prizna da imas potpis, no to stvarno lupam bezveze. Embarassed Direktiva je onakva kako sam dolje napisao! Sad

[Vrh]
defar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 16:18 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]@defar: ako mozes dobiti "pismeni blagoslov profesora", onda valjda mozes dobiti i potpis, ne? :)

Apart from that... :? Ne znam; mozda prof. moze mailati dezurnom asistentu da ti se prizna da imas potpis, no to stvarno lupam bezveze. :oops: Direktiva je onakva kako sam dolje napisao! :([/quote]

da, pa i mislila sam nesto kao virtualno pismeni :-D , iako je to malo farfetched...
cekaj, onda je ovo ozbiljno. tko zna uopce kakve su navike doticnog prof. glede emajl poste :? koliko ce se rigorozno provoditi to provjeravanje indeksa? ma ne, to i nije rjesenje...a na iducem raspolozivom roku za kombinatoriku imam prijavljen vec jedan drugi kolegij...sto da ja sad radim? stvari ne ovise samo o mojoj volji. a zbilja nisam mogla doci kad je on dijelio potpise, iako sam jako htjela (i glasovanje propustih) :(
vsego (napisa):
@defar: ako mozes dobiti "pismeni blagoslov profesora", onda valjda mozes dobiti i potpis, ne? Smile

Apart from that... Confused Ne znam; mozda prof. moze mailati dezurnom asistentu da ti se prizna da imas potpis, no to stvarno lupam bezveze. Embarassed Direktiva je onakva kako sam dolje napisao! Sad

da, pa i mislila sam nesto kao virtualno pismeni Very Happy , iako je to malo farfetched...
cekaj, onda je ovo ozbiljno. tko zna uopce kakve su navike doticnog prof. glede emajl poste Confused koliko ce se rigorozno provoditi to provjeravanje indeksa? ma ne, to i nije rjesenje...a na iducem raspolozivom roku za kombinatoriku imam prijavljen vec jedan drugi kolegij...sto da ja sad radim? stvari ne ovise samo o mojoj volji. a zbilja nisam mogla doci kad je on dijelio potpise, iako sam jako htjela (i glasovanje propustih) Sad

`To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:06 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

otkuda sad to? meni nikada nisi ni x-icu gledali, a kamoli ideks. mora da se nesta veliko krije iza toga... :D
otkuda sad to? meni nikada nisi ni x-icu gledali, a kamoli ideks. mora da se nesta veliko krije iza toga... Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:14 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]otkuda sad to? meni nikada nisi ni x-icu gledali, a kamoli ideks.[/quote]

Nije bila tako jasna direktiva. 8)

[quote="Anonymous"]mora da se nesta veliko krije iza toga... :D[/quote]

Da: velika zelja profesora da aistenti pregledavaju imate li potpise, kao sto se iza spustanja kriterija i ukidanja/banaliziranja nekih usmenih krije velika zelja da asistenti manje-vishe svo ispitivanje obavljaju sami. :evil:

[color=darkred][b]Admin edit:[/b] Reply na ovu drugu opasku je rezultirao povecom raspravom koja je splittana [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=3360]ovdje[/url].[/color] 8)
Anonymous (napisa):
otkuda sad to? meni nikada nisi ni x-icu gledali, a kamoli ideks.

Nije bila tako jasna direktiva. Cool

Anonymous (napisa):
mora da se nesta veliko krije iza toga... Very Happy

Da: velika zelja profesora da aistenti pregledavaju imate li potpise, kao sto se iza spustanja kriterija i ukidanja/banaliziranja nekih usmenih krije velika zelja da asistenti manje-vishe svo ispitivanje obavljaju sami. Evil or Very Mad

Admin edit: Reply na ovu drugu opasku je rezultirao povecom raspravom koja je splittana ovdje. Cool

Zadnja promjena: vsego; 14:07 ned, 30. 1. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 18:25 sub, 29. 1. 2005    Naslov: Re: IZLASCI NA PISMENE ISPITE - VAZNO!!!!! Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Preciznije, duzni smo uvjeriti se da imate potpis iz kolegija iz kojeg pishete ispit :!:[/quote]
Sva sreca da imamo digitaliziranu bazu podataka :g:
vsego (napisa):

Sva sreca da imamo digitaliziranu bazu podataka Mr. Green

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 18:53 uto, 19. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Joj, vsego, joj! Kaj si moro zaključat onu temu? :roll: Anyway...

[quote="krcko"][quote="buba"]idemo na ispit u saznanju da ga najmanje 80% prijavljenih studenata neće proći.[/quote]

A kako ste dosli do tog saznanja?[/quote]
Duga priča... Ali ako hoćeš ne-ukratko, možemo na P.M. :D
Joj, vsego, joj! Kaj si moro zaključat onu temu? Rolling Eyes Anyway...

krcko (napisa):
buba (napisa):
idemo na ispit u saznanju da ga najmanje 80% prijavljenih studenata neće proći.

A kako ste dosli do tog saznanja?

Duga priča... Ali ako hoćeš ne-ukratko, možemo na P.M. Very Happy

[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 13:10 pet, 22. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

:OT:
[size=9]Evo: statistički rečeno, malo sam fulala! 83% ljudi nije prošlo pismeni dio ispita, a ne 80%. :lol:[/size]
Off-topic
Evo: statistički rečeno, malo sam fulala! 83% ljudi nije prošlo pismeni dio ispita, a ne 80%. Laughing

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 3:35 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Malo kasnim, ali ipak... :| Zahvaljujuci inicijativi vasih predstavnika [ =D> ] i podrsci asistenata i lijepog broja profesora, pravila igre su donekle izmijenjena:

[quote="Nedavna obavijest asistentima"]Algoritam je sljedeci:[list][*]svakom studentu treba provjeriti identitet i sve potrebne potpise u indeksu;
[*]ukoliko je sve u redu, student moze pristupiti pismenom ispitu;
[*]ukoliko student ima indeks, ali nema potpise, ne smije pristupiti pismenom ispitu;
[*]ukoliko student nema indeks, identitet mu se mora provjeriti putem X-ice (na njoj pise JMBAG). Tada moze pristupiti pismenom ispitu, ali se njegovo ime biljezi.
Asistent koji cuva na ispitu duzan je obavijestiti kolege koji ispravljaju zadace o takvim slucajevima, a student bez indeksa im je prije objave rezultata pismenog duzan pokazati indeks i potpise.
Ukoliko to ne ucini, izlazak na ispit se ponistava a protiv studenta se pokrece disciplinski postupak zbog neautoriziranog pristupa ispitu.
[*]ukoliko student nije u stanju dokazati svoj identitet indeksom ili X-icom (JMBAG!), ne smije pristupiti pismenom ispitu.[/list:u][/quote]

Dakle, sada se prihvacaju i X-ice, ali cete u tom slucaju postojanje potpisa morati rijesiti naknadno (valjda na zalbama), pa toplo preporucam da i dalje nosite indexe na ispit. 8)
Malo kasnim, ali ipak... Neutral Zahvaljujuci inicijativi vasih predstavnika [ Applause ] i podrsci asistenata i lijepog broja profesora, pravila igre su donekle izmijenjena:

Nedavna obavijest asistentima (napisa):
Algoritam je sljedeci:
  • svakom studentu treba provjeriti identitet i sve potrebne potpise u indeksu;
  • ukoliko je sve u redu, student moze pristupiti pismenom ispitu;
  • ukoliko student ima indeks, ali nema potpise, ne smije pristupiti pismenom ispitu;
  • ukoliko student nema indeks, identitet mu se mora provjeriti putem X-ice (na njoj pise JMBAG). Tada moze pristupiti pismenom ispitu, ali se njegovo ime biljezi.
    Asistent koji cuva na ispitu duzan je obavijestiti kolege koji ispravljaju zadace o takvim slucajevima, a student bez indeksa im je prije objave rezultata pismenog duzan pokazati indeks i potpise.
    Ukoliko to ne ucini, izlazak na ispit se ponistava a protiv studenta se pokrece disciplinski postupak zbog neautoriziranog pristupa ispitu.
  • ukoliko student nije u stanju dokazati svoj identitet indeksom ili X-icom (JMBAG!), ne smije pristupiti pismenom ispitu.

Dakle, sada se prihvacaju i X-ice, ali cete u tom slucaju postojanje potpisa morati rijesiti naknadno (valjda na zalbama), pa toplo preporucam da i dalje nosite indexe na ispit. Cool

[Vrh]
mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 8:40 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]... ali cete u tom slucaju postojanje potpisa morati rijesiti naknadno ([b]valjda na zalbama[/b]),... [/quote]
[quote="Nedavna obavijest asistentima"]Asistent koji cuva na ispitu duzan je obavijestiti kolege koji ispravljaju zadace o takvim slucajevima, a student bez indeksa im je [b]prije objave rezultata pismenog [/b]duzan pokazati indeks i potpise.[/quote]
Ocito se misli da student treba sto prije pokazati "ispravan" indeks asistentu. Prema ovim pravilima, na zalbama je prekasno.

[quote="Nedavna obavijest asistentima"]Ukoliko to ne ucini, izlazak na ispit se ponistava a protiv studenta se pokrece disciplinski postupak zbog neautoriziranog pristupa ispitu.[/quote]
Ne znam sto tocno znaci "disciplinski postupak", ali zvuci opako.
vsego (napisa):
... ali cete u tom slucaju postojanje potpisa morati rijesiti naknadno (valjda na zalbama),...

Ocito se misli da student treba sto prije pokazati "ispravan" indeks asistentu. Prema ovim pravilima, na zalbama je prekasno.

Ne znam sto tocno znaci "disciplinski postupak", ali zvuci opako.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 9:33 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne postoji li opcija na studomatu koja bi trebala regulirati pristupanje ispitu sa obzirom na ispunjenje nastavnih obaveza? :-s
Ne postoji li opcija na studomatu koja bi trebala regulirati pristupanje ispitu sa obzirom na ispunjenje nastavnih obaveza? Eh?

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum