Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Izbori za studentski zbor 26.1.2005
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 11 - 3

PostPostano: 23:03 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]bomark, pazi da te ne tuze za "lazno" predstavljanje :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:[/quote]

I ja sam cuo, ali meni nije smijesno. :evil:[/quote]

da da i ja sam cuo i meni je fakat smijesno. Jos je najbolje u trenutku kada je gosp. policajac mene legitimirao i ispitivao u kojoj sam ja funkciji tamo, a ja kao indijanac s onom zutom krpom na glavi njemu objasnjavam da sam ja Ćongovac i da je to organizirao ćumez i sve...a onda je netko od IPF htio malo olaksati stvari i reko da je to nesto kao gong... i to je jedini put kad se gong spomenuo
vsego (napisa):
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
bomark, pazi da te ne tuze za "lazno" predstavljanje Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha

I ja sam cuo, ali meni nije smijesno. Evil or Very Mad

da da i ja sam cuo i meni je fakat smijesno. Jos je najbolje u trenutku kada je gosp. policajac mene legitimirao i ispitivao u kojoj sam ja funkciji tamo, a ja kao indijanac s onom zutom krpom na glavi njemu objasnjavam da sam ja Ćongovac i da je to organizirao ćumez i sve...a onda je netko od IPF htio malo olaksati stvari i reko da je to nesto kao gong... i to je jedini put kad se gong spomenuo

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
zrzy.
Gost

PostPostano: 23:58 pon, 31. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BoMark"][quote="vsego"]

IMO, :bow: BoMark :bow: je stvarno vrhunski obavio posao i u ovih par dana moje misljenje o njemu je jako naraslo. =D> [/quote]

jel to znaci da se uskoro mogu nadati posebnom dijelu na forumu koji ce pripasti cumezu...i tome da ces/cete poceti razmisljati o spajanju foruma :-k[/quote]

Da sam ja Vsego, uvjetovapo bih to tako da najprije ćumez organizira roštolj za ekipu :lol:
BoMark (napisa):
vsego (napisa):

IMO, I bow before you BoMark I bow before you je stvarno vrhunski obavio posao i u ovih par dana moje misljenje o njemu je jako naraslo. =D>

jel to znaci da se uskoro mogu nadati posebnom dijelu na forumu koji ce pripasti cumezu...i tome da ces/cete poceti razmisljati o spajanju foruma Think

Da sam ja Vsego, uvjetovapo bih to tako da najprije ćumez organizira roštolj za ekipu Laughing

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 5:28 uto, 1. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BoMark"][quote="vsego"]IMO, :bow: BoMark :bow: je stvarno vrhunski obavio posao i u ovih par dana moje misljenje o njemu je jako naraslo. =D> [/quote]
jel to znaci da se uskoro mogu nadati posebnom dijelu na forumu koji ce pripasti cumezu...i tome da ces/cete poceti razmisljati o spajanju foruma :-k[/quote]

Pa, podforum bi davno dobili da ste trazili (iako je upitno koliko ima smisla rasuti se na vise foruma - [i]degiorgi[/i], [i]rasprave[/i],...). :D

Integracija ne ide iz poznatih razloga, no mozemo raspravljati o nekom polurjesenju. :D No, o tome tek kad i drugi put obavis posao voditelja ĆONGa. :PP

@zrzy: bude nama Boky pripremio jedan mali rostilj cim zatopli... :D Za [b]to[/b] ga nikad ne treba (puno) moliti... :g:
BoMark (napisa):
vsego (napisa):
IMO, I bow before you BoMark I bow before you je stvarno vrhunski obavio posao i u ovih par dana moje misljenje o njemu je jako naraslo. Applause

jel to znaci da se uskoro mogu nadati posebnom dijelu na forumu koji ce pripasti cumezu...i tome da ces/cete poceti razmisljati o spajanju foruma Think

Pa, podforum bi davno dobili da ste trazili (iako je upitno koliko ima smisla rasuti se na vise foruma - degiorgi, rasprave,...). Very Happy

Integracija ne ide iz poznatih razloga, no mozemo raspravljati o nekom polurjesenju. Very Happy No, o tome tek kad i drugi put obavis posao voditelja ĆONGa. Weeee-heeee!!!

@zrzy: bude nama Boky pripremio jedan mali rostilj cim zatopli... Very Happy Za to ga nikad ne treba (puno) moliti... Mr. Green

[Vrh]
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 14:02 uto, 1. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="zrzy."]Da sam ja Vsego, uvjetovapo bih to tako da najprije ćumez organizira roštolj za ekipu :lol:[/quote]

Ćumez će napraviti roštilj. I to ne za ekipu, nego za bilo koga tko hoce doci. A nece biti besplatan čak ni za ćumez_krew ... standardno, iako bi to vec mogli i promjeniti..ali o tom po tom...
[quote="vsego"]Pa, podforum bi davno dobili da ste trazili (iako je upitno koliko ima smisla rasuti se na vise foruma - degiorgi, rasprave,...). Very Happy [/quote]
Da mislim da ima potrebe dobiti podforum samo za cumez. Jer ovako sve moguce rasprave, debate, najave i sve ostalo idu samo u jedan topic, koji kasnije i vec sada postaje nepregledan...

[quote="vsego"]no mozemo raspravljati o nekom polurjesenju.[/quote]

polurjesenju...slusam...il cemo to u PM il osobno...bas me zanima kako izgleda polurjesenje od matematicara...

[quote="vsego"] o tome tek kad i drugi put obavis posao voditelja ĆONGa.[/quote]
nemoj mi molim te to tako uvjetovati...nemam zivaca se opet upustati u to. Iako sam vec dobio ponuda od ljudi da mi pomognu malo bolje u tome(tocnije od osobe koja je u GONGu urgentna ekipa) a cak mi je netko i predlagao nesto da budem s izbornim povjerenstvom sljedeci put...pa tako don´t push it.
Cumez je zbog organizacije suceljavanja i conga izgubio puno dragocjenog vremena, i ako niste primjetili nije organizirao seminare i bavio se aktivnostima kojima se inace bavi. I mislim da nista nije vrijedno toga da cumez zapostavlja svoje aktivnosti...Al ok, da budem iskren, seminari nisu bili otkazani zbog conga nego zbog drugih visih sila...
zrzy. (napisa):
Da sam ja Vsego, uvjetovapo bih to tako da najprije ćumez organizira roštolj za ekipu Laughing

Ćumez će napraviti roštilj. I to ne za ekipu, nego za bilo koga tko hoce doci. A nece biti besplatan čak ni za ćumez_krew ... standardno, iako bi to vec mogli i promjeniti..ali o tom po tom...
vsego (napisa):
Pa, podforum bi davno dobili da ste trazili (iako je upitno koliko ima smisla rasuti se na vise foruma - degiorgi, rasprave,...). Very Happy

Da mislim da ima potrebe dobiti podforum samo za cumez. Jer ovako sve moguce rasprave, debate, najave i sve ostalo idu samo u jedan topic, koji kasnije i vec sada postaje nepregledan...

vsego (napisa):
no mozemo raspravljati o nekom polurjesenju.

polurjesenju...slusam...il cemo to u PM il osobno...bas me zanima kako izgleda polurjesenje od matematicara...

vsego (napisa):
o tome tek kad i drugi put obavis posao voditelja ĆONGa.

nemoj mi molim te to tako uvjetovati...nemam zivaca se opet upustati u to. Iako sam vec dobio ponuda od ljudi da mi pomognu malo bolje u tome(tocnije od osobe koja je u GONGu urgentna ekipa) a cak mi je netko i predlagao nesto da budem s izbornim povjerenstvom sljedeci put...pa tako don´t push it.
Cumez je zbog organizacije suceljavanja i conga izgubio puno dragocjenog vremena, i ako niste primjetili nije organizirao seminare i bavio se aktivnostima kojima se inace bavi. I mislim da nista nije vrijedno toga da cumez zapostavlja svoje aktivnosti...Al ok, da budem iskren, seminari nisu bili otkazani zbog conga nego zbog drugih visih sila...

[Vrh]
Anja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

114 = 118 - 4

PostPostano: 14:10 uto, 1. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hej! Koliko sam skužila iz emisije na Sljemenu, prigovore iz neke izborne jedinice prima predsjednik izbornog povjerenstva te ih on prosljeđuje sveučilišnoj žalbenoj komisiji (ili kak se već zove), je li tako? Jesu žalbe s matematike došle do te komisije? (Rekli su da se do predsjednika izb. povj. za MO ne može doći.)
Hej! Koliko sam skužila iz emisije na Sljemenu, prigovore iz neke izborne jedinice prima predsjednik izbornog povjerenstva te ih on prosljeđuje sveučilišnoj žalbenoj komisiji (ili kak se već zove), je li tako? Jesu žalbe s matematike došle do te komisije? (Rekli su da se do predsjednika izb. povj. za MO ne može doći.)

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 15:06 uto, 1. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anja"]Hej! Koliko sam skužila iz emisije na Sljemenu, prigovore iz neke izborne jedinice prima predsjednik izbornog povjerenstva te ih on prosljeđuje sveučilišnoj žalbenoj komisiji (ili kak se već zove), je li tako? Jesu žalbe s matematike došle do te komisije? (Rekli su da se do predsjednika izb. povj. za MO ne može doći.)[/quote]
Protiv toga "predsjednika" se vodi kazneni postupak zbog iznosenja glasackih kutija sa birackog mjesta i predsjednik je udruge SUMA. Tajnik udruge SUMA je nositelj kandidacijske liste SUMA, te je po zakonu vise-manje direktno imenovao toga covjeka za predsjednika komisije (IPF) koja se brine za regularnost izbora na PMF-u i MO-u :roll:

Moja je pretpostavka da ce slanje tih prigovora biti odgodjeno do zadnjeg moguceg trenutka (to je danas navecer).
Opet, moguce je i da ce IPF namjerno prekrsiti svoju zakonsku obvezu i ne proslijediti te izvjestaje Zalbenom Vijecu.

To ne bi trebao biti problem buduci da je to Vijece vec primilo te prigovore drugim kanalima ;)
Anja (napisa):

Protiv toga "predsjednika" se vodi kazneni postupak zbog iznosenja glasackih kutija sa birackog mjesta i predsjednik je udruge SUMA. Tajnik udruge SUMA je nositelj kandidacijske liste SUMA, te je po zakonu vise-manje direktno imenovao toga covjeka za predsjednika komisije (IPF) koja se brine za regularnost izbora na PMF-u i MO-u Rolling Eyes

Moja je pretpostavka da ce slanje tih prigovora biti odgodjeno do zadnjeg moguceg trenutka (to je danas navecer).
Opet, moguce je i da ce IPF namjerno prekrsiti svoju zakonsku obvezu i ne proslijediti te izvjestaje Zalbenom Vijecu.

To ne bi trebao biti problem buduci da je to Vijece vec primilo te prigovore drugim kanalima Wink

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 15:16 uto, 1. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

a protiv koga ce se sve voditi kazneni postupak? Tj. tko ce sve biti tuzen, i od koga?
a protiv koga ce se sve voditi kazneni postupak? Tj. tko ce sve biti tuzen, i od koga?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:26 uto, 1. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BoMark"][quote="vsego"]Pa, podforum bi davno dobili da ste trazili (iako je upitno koliko ima smisla rasuti se na vise foruma - degiorgi, rasprave,...). Very Happy[/quote]
Da mislim da ima potrebe dobiti podforum samo za cumez. Jer ovako sve moguce rasprave, debate, najave i sve ostalo idu samo u jedan topic, koji kasnije i vec sada postaje nepregledan...[/quote]

Ok. 8) Evo, imas [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewforum.php?f=63]podforum[/url] i grupu [url=http://degiorgi.math.hr/forum/groupcp.php?g=688]Cumez crew[/url] u kojoj si moderator, pa mozes dodavati nove clanove i brisati stare. 8) Clanovi grupe mogu otvarati [i]Sticky[/i], [i]Announcemente[/i] i [i]Pollove[/i], sto obicni useri ne mogu. :) Citanje je omoguceno svima, a postanje samo reg. userima. 8)

Moderatura tog podforuma ce biti ista kao i na ostalima ovdje. :D Za eventualne dodatne zahtjeve, PM-vrisni! 8)

Btw, imamo [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1371]forum notifications[/url], sto bi ti moglo pomoci u pracenju podforuma. :D

[quote="BoMark"][quote="vsego"]no mozemo raspravljati o nekom polurjesenju.[/quote]
polurjesenju...slusam...il cemo to u PM il osobno...bas me zanima kako izgleda polurjesenje od matematicara...[/quote]

Mozda bolje face-to-face. :)

[quote="BoMark"][quote="vsego"] o tome tek kad i drugi put obavis posao voditelja ĆONGa.[/quote]
nemoj mi molim te to tako uvjetovati...nemam zivaca se opet upustati u to. Iako sam vec dobio ponuda od ljudi da mi pomognu malo bolje u tome(tocnije od osobe koja je u GONGu urgentna ekipa) a cak mi je netko i predlagao nesto da budem s izbornim povjerenstvom sljedeci put...pa tako don´t push it.[/quote]

I'm not pushing... :ccc: I'm pulling. :PP

[quote="BoMark"]Cumez je zbog organizacije suceljavanja i conga izgubio puno dragocjenog vremena, i ako niste primjetili nije organizirao seminare i bavio se aktivnostima kojima se inace bavi. I mislim da nista nije vrijedno toga da cumez zapostavlja svoje aktivnosti...Al ok, da budem iskren, seminari nisu bili otkazani zbog conga nego zbog drugih visih sila...[/quote]

A nije li i Cumezu, zbog eventualnih buducih projekata, u interesu da se izbori izvedu korektno? :-k

Razumijem tvoje privatne razloge, no onda neka ostane na tome. :-s Nemoj se vaditi na Cumez, jer je za njega bolje da bude ĆONGa i da taj ĆONG [b]opet[/b] dobro obavi posao. :prodike:
BoMark (napisa):
vsego (napisa):

Ok. Cool Evo, imas podforum i grupu Cumez crew u kojoj si moderator, pa mozes dodavati nove clanove i brisati stare. Cool Clanovi grupe mogu otvarati Sticky, Announcemente i Pollove, sto obicni useri ne mogu. Smile Citanje je omoguceno svima, a postanje samo reg. userima. Cool

Moderatura tog podforuma ce biti ista kao i na ostalima ovdje. Very Happy Za eventualne dodatne zahtjeve, PM-vrisni! Cool

Btw, imamo forum notifications, sto bi ti moglo pomoci u pracenju podforuma. Very Happy

BoMark (napisa):
vsego (napisa):
no mozemo raspravljati o nekom polurjesenju.

Mozda bolje face-to-face. Smile

BoMark (napisa):
vsego (napisa):
o tome tek kad i drugi put obavis posao voditelja ĆONGa.

I'm not pushing... Ccc.... Sram te bilo... I'm pulling. Weeee-heeee!!!

BoMark (napisa):

A nije li i Cumezu, zbog eventualnih buducih projekata, u interesu da se izbori izvedu korektno? Think

Razumijem tvoje privatne razloge, no onda neka ostane na tome. Eh? Nemoj se vaditi na Cumez, jer je za njega bolje da bude ĆONGa i da taj ĆONG opet dobro obavi posao. Drzim prodike

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 27 - 10

PostPostano: 18:14 uto, 1. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BoMark"]a protiv koga ce se sve voditi kazneni postupak? Tj. tko ce sve biti tuzen, i od koga?[/quote]drzava protiv blabla, ja se nadam :) (mada ne znam kako to tocno ide), s obzirom da su zakoni ozbiljno krseni.
predsjednik izbornog povjerenstva i pojedini SIKovci su glavni krsitelji. iznosenje kutija s birackog mjesta je samo pocetak, SIKovcima je na leđima valjda i lazno predstavljanje. pa spomenuti pojedini SIKovci i predsjednik IPF-a zajedno jos i provalise u rektorat :P
izborna prijevara (tj. zamjena kutija) je isto interesantna stvar. istina, nitko nije vidio taj proces, ali jednostavno bi bilo naivno mislit da su cijelu tu ilegalnu frku napravili da bi pobrojali [b]prave[/b] glasove :roll:
BoMark (napisa):
drzava protiv blabla, ja se nadam Smile (mada ne znam kako to tocno ide), s obzirom da su zakoni ozbiljno krseni.
predsjednik izbornog povjerenstva i pojedini SIKovci su glavni krsitelji. iznosenje kutija s birackog mjesta je samo pocetak, SIKovcima je na leđima valjda i lazno predstavljanje. pa spomenuti pojedini SIKovci i predsjednik IPF-a zajedno jos i provalise u rektorat Razz
izborna prijevara (tj. zamjena kutija) je isto interesantna stvar. istina, nitko nije vidio taj proces, ali jednostavno bi bilo naivno mislit da su cijelu tu ilegalnu frku napravili da bi pobrojali prave glasove Rolling Eyes

Gost

PostPostano: 22:31 uto, 1. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"][quote="BoMark"]a protiv koga ce se sve voditi kazneni postupak? Tj. tko ce sve biti tuzen, i od koga?[/quote]drzava protiv blabla, ja se nadam :) (mada ne znam kako to tocno ide), s obzirom da su zakoni ozbiljno krseni.
predsjednik izbornog povjerenstva i pojedini SIKovci su glavni krsitelji. iznosenje kutija s birackog mjesta je samo pocetak, SIKovcima je na leđima valjda i lazno predstavljanje. pa spomenuti pojedini SIKovci i predsjednik IPF-a zajedno jos i provalise u rektorat :P
izborna prijevara (tj. zamjena kutija) je isto interesantna stvar. istina, nitko nije vidio taj proces, ali jednostavno bi bilo naivno mislit da su cijelu tu ilegalnu frku napravili da bi pobrojali [b]prave[/b] glasove :roll:[/quote] A u svemu je sudjelovao i drug precjednik "rezerviravši" malu vijećnicu u rektoratu.
koryanshea (napisa):
BoMark (napisa):
drzava protiv blabla, ja se nadam Smile (mada ne znam kako to tocno ide), s obzirom da su zakoni ozbiljno krseni.
predsjednik izbornog povjerenstva i pojedini SIKovci su glavni krsitelji. iznosenje kutija s birackog mjesta je samo pocetak, SIKovcima je na leđima valjda i lazno predstavljanje. pa spomenuti pojedini SIKovci i predsjednik IPF-a zajedno jos i provalise u rektorat Razz
izborna prijevara (tj. zamjena kutija) je isto interesantna stvar. istina, nitko nije vidio taj proces, ali jednostavno bi bilo naivno mislit da su cijelu tu ilegalnu frku napravili da bi pobrojali prave glasove Rolling Eyes
A u svemu je sudjelovao i drug precjednik "rezerviravši" malu vijećnicu u rektoratu.

[Vrh]
zrzy.
Gost

PostPostano: 22:36 uto, 1. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Poslah. Kao zip.
Poslah. Kao zip.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 0:39 čet, 3. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Apropos glasina o Bezjaku kao Pasalicevu covjeku, podsjetit cu da je Slavko Mamic jedan od clanova troclanog Zalbenog Vijeca koje upravo kasni sa odgovorom na nepravilnosti vezanih uz izbore:

http://www.hrvatski-blok.hr/default.aspx?clanak=185

izmedju ostalog cete primjetiti i Ivana Domagoja Drmica u tome clanku koji je navodni predsjednik navodnog SIK-a :lol: koji se na dan izbora lazno predstavljao da je ovlasten od rektorice da nadgleda odnosenje glasackih kutija sa fakseva :?

kakve li ekipe... :roll:
Apropos glasina o Bezjaku kao Pasalicevu covjeku, podsjetit cu da je Slavko Mamic jedan od clanova troclanog Zalbenog Vijeca koje upravo kasni sa odgovorom na nepravilnosti vezanih uz izbore:

http://www.hrvatski-blok.hr/default.aspx?clanak=185

izmedju ostalog cete primjetiti i Ivana Domagoja Drmica u tome clanku koji je navodni predsjednik navodnog SIK-a Laughing koji se na dan izbora lazno predstavljao da je ovlasten od rektorice da nadgleda odnosenje glasackih kutija sa fakseva Confused

kakve li ekipe... Rolling Eyes

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 1:43 čet, 3. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

A Drmic je i PBov dobar prijatelj sa debatne lige...

A na [url=http://www.unizg.hr/akcija/0203zapsen7.htm]ovom zapisniku sjednice Senata Sveucilista u ZGu[/url] mozete vidjeti da su ta dvojca skupa i sa PBom i sa Tomislavom Madzarom (sadasnjim clanom predsjednistva i bivsim predsjednikom skupstine SZ-ZGa) [i]na prijedlog Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu (pod vodstvom PBa) bez rasprave[/i] imenovani i u razne odbore Sveučilišta, tak da se svi oni dobro znaju...

Petar Bezjak -> Odbora za poslovanje (zasto me ne cudi da je bas ovaj odbor... :roll: )
Slavko Mamić -> Odbor za međunarodnu suradnju
Tomislav Madžar -> Stalno povjerenstvo za priznavanje diploma
Ivan Domagoj Drmić -> Povjerenstvo za preustroj i razvoj Sveučilišta u Zagrebu

Inace Slavku Mamicu je PB namjenio 410 000 KN (cca, mozda sam fulao koju kunu) za njegove projekte 2002. godine... Moze li on stvarno biti nepristran sada u tom povjerenstvu pitam se ja? :-k
A Drmic je i PBov dobar prijatelj sa debatne lige...

A na ovom zapisniku sjednice Senata Sveucilista u ZGu mozete vidjeti da su ta dvojca skupa i sa PBom i sa Tomislavom Madzarom (sadasnjim clanom predsjednistva i bivsim predsjednikom skupstine SZ-ZGa) na prijedlog Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu (pod vodstvom PBa) bez rasprave imenovani i u razne odbore Sveučilišta, tak da se svi oni dobro znaju...

Petar Bezjak -> Odbora za poslovanje (zasto me ne cudi da je bas ovaj odbor... Rolling Eyes )
Slavko Mamić -> Odbor za međunarodnu suradnju
Tomislav Madžar -> Stalno povjerenstvo za priznavanje diploma
Ivan Domagoj Drmić -> Povjerenstvo za preustroj i razvoj Sveučilišta u Zagrebu

Inace Slavku Mamicu je PB namjenio 410 000 KN (cca, mozda sam fulao koju kunu) za njegove projekte 2002. godine... Moze li on stvarno biti nepristran sada u tom povjerenstvu pitam se ja? Think

Like you can't stand the hatred and the lies

Zadnja promjena: steelworker; 14:44 čet, 3. 2. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Anja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

114 = 118 - 4

PostPostano: 10:29 čet, 3. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Zalbenog Vijeca koje upravo kasni sa odgovorom na nepravilnosti vezanih uz izbore:
[/quote]

Rekao je prorektor u radio-emisiji da imaju rok 48h od kraja roka za predaju žalbi. Znači utorak navečer - četvrtak navečer.
Citat:
Zalbenog Vijeca koje upravo kasni sa odgovorom na nepravilnosti vezanih uz izbore:

Rekao je prorektor u radio-emisiji da imaju rok 48h od kraja roka za predaju žalbi. Znači utorak navečer - četvrtak navečer.

[Vrh]
Nicolas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:33 čet, 3. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

I tako kad smo već prestali očekivati - izgleda da se danas ipak sastalo Sveučilišno povjerenstvo za prigovore i da su odlučili da se izbori na PMF-u PONIŠTAVAJU! Ne znam da li to vrijedi i za PMF-MO, ali u svakom slučaju na PMF-u izbori idu ponovno.

Datum i način provođenja još nisu odlučeni. Iako je još sve neslužbeno (nisam vidio nikakav dokument), navodno je IPF priznalo svoju grešku u proceduri i u obrazloženju piše da su izbori poništeni iz "tehničkih" razloga....

:shock:
I tako kad smo već prestali očekivati - izgleda da se danas ipak sastalo Sveučilišno povjerenstvo za prigovore i da su odlučili da se izbori na PMF-u PONIŠTAVAJU! Ne znam da li to vrijedi i za PMF-MO, ali u svakom slučaju na PMF-u izbori idu ponovno.

Datum i način provođenja još nisu odlučeni. Iako je još sve neslužbeno (nisam vidio nikakav dokument), navodno je IPF priznalo svoju grešku u proceduri i u obrazloženju piše da su izbori poništeni iz "tehničkih" razloga....

Shocked

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 27 - 10

PostPostano: 23:42 čet, 3. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nicolas"]navodno je IPF priznalo svoju grešku u proceduri i u obrazloženju piše da su izbori poništeni iz "tehničkih" razloga....

:shock:[/quote]wah? (preskacem dio kad skacem od veselja sto su izbori ponisteni jer me ovo zbunilo) sta bi to trebalo znacit, tehnickih razloga? (prije nego napisem sta mi je sve prozujalo glavom da bi trebalo znacit)
Nicolas (napisa):
navodno je IPF priznalo svoju grešku u proceduri i u obrazloženju piše da su izbori poništeni iz "tehničkih" razloga....

Shocked
wah? (preskacem dio kad skacem od veselja sto su izbori ponisteni jer me ovo zbunilo) sta bi to trebalo znacit, tehnickih razloga? (prije nego napisem sta mi je sve prozujalo glavom da bi trebalo znacit)

Nicolas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 0:08 pet, 4. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

To je vjerojatno neka uvijena verzija onoga "Mir, mir mir, nitko nije kriv!" Mislim stvarno, i meni je svašta prošlo kroz glavu, no treba prvo pogledati službeno (papirnato) obrazloženje, a onda :vidivamo:
To je vjerojatno neka uvijena verzija onoga "Mir, mir mir, nitko nije kriv!" Mislim stvarno, i meni je svašta prošlo kroz glavu, no treba prvo pogledati službeno (papirnato) obrazloženje, a onda Gledaj dobro sta ti pokazujem

Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 10:05 pet, 4. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jedan zanimljiv clanak sa www.biram.org ([url=http://www.biram.org/vijest.asp?id={AED58E30-2F61-4962-A2A7-CC167C72B9AC}]link na njega[/url]):

[quote="hopla 4.2.2005 2:19:51"][b]"Bezjakovi ljudi" i konstituirajuće sjednice Predsjedništva fakultetskih podružnica Studentskog zbora[/b]

"Ako smatrate da je Bezjak loša osoba, da li to automatski znači da sam i ja?", [url=http://groups-beta.google.com/group/hr.org.fer/browse_frm/thread/1e2ac6c05dd84d9a]priupitao je na news-grupi hr.org.fer[/url] studente svog fakulteta Branimir Lozo, kandidat na izborima ali i dosadašnji predstavnik FER-a. Nadovezao se tvrdnjom da on Bezjakov čovjek nije. No što uopće znači izraz "Bezjakov čovjek"?

Kada se izbroje glasovi studenata ubačeni u biračke kutije i doznaju pobjednici, izabrani predstavnici sastat će se po prvi put, na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva Podružnice fakultetskog SZ-a. Između sebe izabrat će svog predsjednika i njegova zamjenika, koji će predstavljati studente tog fakulteta u Skupštini sveučilišnog SZ-a, gdje svaki fakultet ima po jedan glas. FER-ovac Lozo, na primjer, u prošlom je mandatu bio zamjenik predsjednice SZ-FER te je sudjelovao na nekoliko sjednica Skupštine zagrebačkog SZ-a. Osvrt na to što je i kako ta skupina ljudi radila tijekom dvije godine mandata pročitajte [url=http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=2050]ovdje[/url]...

Predstavnici svih fakulteta u Skupštini između sebe biraju Predsjedništvo i nakon toga daju blagoslov na sve njegove odluke - uže vodstvo Studentskog zbora mora po propisima za sve svoje poteze dobiti podršku predstavnika većine fakulteta, makar naknadnu, jer Predsjedništvo odgovara Skupštini. U praksi je, međutim, posve drugačije - uže vodstvo SZ-a djeluje samostalno, operirajući svakodnevno u svom dobro opremljenom uredu u Studentskom centru punom tajnica i plaćenih savjetnika, dok se Skupština sastaje tek povremeno i uglavnom izglasava unaprijed pripremljene odluke.

Vodstvo SZ-a željno političke promocije ima običaj istupati u javnosti stavovima koji nisu stavovi ostalih studenata, kao npr. kada su ("u ime svih studenata") podržali određene generale za kojima tragaju međunarodni sudovi, ili kada su ("u ime svih studenata", naravno) djelovali protiv političara iz stranaka suprotstavljenih njihovoj osobnoj političkoj opciji, ili kada su pak podilazili ministrima koji pripadaju istoj. U izvještajima Skupštini takvo se djelovanje ili ne spomene ili prikaže na sasvim iskrivljen način, a slabo informirani, nezainteresirani i nekompetentni "skupštinari" rijetko povedu ikakvu raspravu.

Osim uključivanja studenata u dnevnu politiku bez da ih se (ili makar njihove predstavnike) išta pita, uže vodstvo SZ-a manipulira "skupštinarima" i kada je riječ o temama mnogo bližim svakodnevnom studentskom životu. Nije nimalo neobično da važne dokumente i odluke koje Skupština treba usvojiti njeni članovi dobiju tek na sjednici i ne stignu ih proučiti niti se konzultirati sa svojim podružnicama. Već legendarni proračun SZ-a za 2003. godinu donesen je upravo tako, a naknadne analize su čak pokazale da je Bezjak u svom izlaganju iznošenjem neistinitih informacija doslovno prevario članove Skupštine. Važnu ulogu ima i predsjednik Skupštine koji saziva sjednice, jer one se ponekad ne održe mjesecima, a ponekad sazovu u najkraćem roku ako treba izglasati pravilnik koji bi spriječio nečiju smjenu. Vrlo često te su sjednice bespotrebno zatvorene za javnost kako informacije o potezima SZ-a ne bi mogle doći do šireg kruga studenata.

Tko su članovi Skupštine sveučilišnog SZ-a? Studentski predstavnici izabrani na razini fakulteta skloni su u Skupštinu poslati kolegu ili kolegicu koji ostavljaju dojam da se najviše razumiju u procedure i probleme na toj razini. Paradoksalno, glavno objašnjenje zašto se isti ti članovi Skupštine drže tako pasivno, dopuštajući užem vodstvu sveučilišnog SZ-a da njima manipulira, kaže da ih je većina uglavnom zainteresirana za fakultetsku, a ne sveučilišnu problematiku! I dok su nekima od njih poznate namjere i metode malobrojnog vodstva, mnogi su neinformirani i nezainteresirani za bilo što osim za novac za projekte studenata svog fakulteta. Nije slučajno da je vodstvo SZ-a tempiralo dijeljenje tih novaca tik pred izbore...

A tko su to "Bezjakovi ljudi" u Skupštini, ali i šire? To nisu nužno članovi iste političke stranke kao i on, iako neki jesu. Nisu nužno niti njegovi prijatelji ili znanci, iako mnogi jesu. Po široj definiciji to su svi oni koji su svojim sudjelovanjem u radu Skupštine kao predstavnici pojedinih fakulteta dali podršku spornim potezima užeg vodstva, na primjer pri donošenju pristranih proračuna, pri proglašavanju "izvanrednih stanja", pri neuvažavanju Bezjakove smjene na matičnom fakultetu i slično. U svim tim slučajevima predstavnici fakulteta su dizanjem ruku podržali navedeno, naravno u ime studenata svojih fakulteta.

Moglo bi se tvrditi i da svi oni koji nisu iskoristili svoje ovlasti da pokušaju zaustaviti očigledne malverzacije u Studentskom zboru pripadaju "Bezjakovoj opciji", odnosno pružaju joj podršku. Naravno, logično je pretpostaviti da što je netko bliskiji ljudima koji kroje politiku SZ-a, to ih se više može nazvati "Bezjakovim ljudima", "zborašima", "HAZ-ovcima" ili kako se već naziva ta interesna skupina koja drži vlast u Studentskom zboru od njegova osnutka. Ako ste kojim slučajem istovremeno Bezjakov dugogodišnji prijatelj, politički istomišljenik, suradnik na projektima debatnih klubova, stranački kolega ili član iste udruge, te ako vašim stavovima podržavate ili branite njegovo djelovanje, i ako ste uz sve to još i uključeni u sporna i nejasna zbivanja na studentskoj sceni, teško ćete izbjeći etiketu "Bezjakovog čovjeka".

Članovi novog sastava Skupštine SZ-Zg morat će studentima fakulteta koje predstavljaju na neki način opravdati svoje ponašanje na sveučilišnoj razini. Postoje različiti pristupi, a ovdje prigodno izdvajamo zanimljiv primjer opet s FER-a, i opet od istog kandidata. Branimir Lozo je, naime, u raspravama o izborima na news-grupi hr.org.fer nastupao s pozicije koju bi se uvjetno moglo nazvati "fakultetski nacionalizam". Ne radi se naravno o naciji, već o afirmiranju izdvojenosti studenata FER-a od ostalih studenata sveučilišta. Lozo je tako u naznakama svog predizbornog programa naglašavao što je dosad učinio za studente na svom fakultetu, a sve izvan toga proglašavao nevažnim. Sveučilišne teme za njega nisu od interesa za studente FER-a jer njih to navodno ne zanima pa ne vidi potrebu da ih o tome izvještava. Njegovi nastupi u komunikaciji pokazuju znatnu netrpeljivost prema kritici koja dolazi izvana, tj. od studenata koji nisu s FER-a. Nekoliko sati prije otvaranja birališta Lozo je, po nekim interpretacijama, čak pribjegao i elementu "fakultetskog šovinizma", uvijeno optuživši studente FFZG da su na pročelje zgrade FER-a ispisivali grafite protiv njega.

Naravno, FER ne postoji u nekom paralelnom svemiru i postupci njegovih predstavnika na sveučilišnoj razini imaju utjecaj na stanje na ostalim fakultetima. Osobe koje su studenti neposredno izabrali nisu samo predstavnici na razini fakulteta koji će se baviti isključivo lokalnim problemima poput neoglašenih ispitnih rokova, loših nastavnika ili neodgovarajućih uvjeta studiranja, već i predstavnici koji će braniti studentske interese kad su u pitanju menze, domovi, stipendije, i što je posebno važno - studentski znanstveni, stručni i drugi projekti. A to su stvari koje se tiču studenata svih fakulteta. U krajnjoj liniji, tu je i odnos studentske populacije prema društvu, koji je zadnjih mnogo godina na vrlo niskoj razini.

Žele li postići povoljan rezultat u pregovorima sa sveučilišnim i državnim institucijama studenti moraju postati svojevrsna politička snaga. Upravo to je dosadašnje vodstvo SZ-a prečesto zloupotrebljavalo pretvarajući izvorni studentski interes u dnevno-političku manipulaciju, dok je istovemeno razina studentskih prava i kvaliteta studiranja padala. Rezultat je to činjenice da dosadašnji Studentski zbor naprosto nije efikasan niti radi u interesu studenata. Najnoviji primjer koji to izvanredno oslikava jest [url=http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=2015]prosvjed "Ustanak"[/url] kojeg je Bezjakov SZ pokušao spriječiti, a koji se dogodio kada je izvršen udar na studentski standard na koji SZ nije niti reagirao. Štoviše, stavovi Studentskog zbora bili su obilježeni popuštanjem i odnosom političke ovisnosti o financijskoj i drugoj potpori vladajuće stranke, odnosno ministarstva, a interesi studenata uopće nisu bili važni.

Negdje, u nekom trenutku i na neki čudan način predstavnici koje su studenti izabrali da ih na fakultetima zaštite od loših nastavnika ili da organiziraju dobru brucošijadu pretvaraju se u beskrupulozne, ambiciozne mlade političare željne utjecaja kojim bi došli do novaca kojim bi mogli steći još više utjecaja kojim bi mogli steći još više novaca kojim bi mogli steći još više utjecaja kojim bi mogli steći još više novaca kojim bi... Jer vlast, kao što pjesma kaže, neke očigledno fura bolje od tetrahidrokanabinola. A takvi imaju jasne planove za svoju budućnost, u kojima itekako računaju da će kao profesionalni političari vlastiti položaj održavati uz pomoć "svojih ljudi", tj. prijatelja, poznanika, suradnika, dužnika, te svih drugih koji su spremni u svojoj poslovnoj ili službenoj domeni činiti ustupke na osnovu privatnih interesa te tako širiti mrežu korupcije i nepotizma.

Jedno od mjesta spomenute transformacije su konstituirajuće sjednice izabranih predstavnika na fakultetima, koje se održavaju upravo ovih dana...[/quote]

Ako je ona nesluzbena informacija tocna, izbori za SZ-PMF ce biti ponovljeni, pa ce tek onda biti konstituirajuca sjednica predsjednistva SZ-PMF-a. Sad treba na ponovljenim izborima (opet) pokazati koga studenti ovdje stvarno zele na mjestu svojih predstavnika i kakve studentske predstavnike zele; PB-a i [i]prijatelje[/i] (od kojih mnogi ni ne znaju tko je on i sto radi, vec su zalutali na tu listu bez interesa, pristajuci samo da im ime tamo pise, ali i samim time daju potporu njegovim djelima) ili [url=http://www.sz-watch.org/stop/][color=red]S.T.[b][size=18]O.P.[/size][/b][/color][/url]...
Jedan zanimljiv clanak sa www.biram.org (link na njega):

hopla 4.2.2005 2:19:51 (napisa):
"Bezjakovi ljudi" i konstituirajuće sjednice Predsjedništva fakultetskih podružnica Studentskog zbora

"Ako smatrate da je Bezjak loša osoba, da li to automatski znači da sam i ja?", priupitao je na news-grupi hr.org.fer studente svog fakulteta Branimir Lozo, kandidat na izborima ali i dosadašnji predstavnik FER-a. Nadovezao se tvrdnjom da on Bezjakov čovjek nije. No što uopće znači izraz "Bezjakov čovjek"?

Kada se izbroje glasovi studenata ubačeni u biračke kutije i doznaju pobjednici, izabrani predstavnici sastat će se po prvi put, na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva Podružnice fakultetskog SZ-a. Između sebe izabrat će svog predsjednika i njegova zamjenika, koji će predstavljati studente tog fakulteta u Skupštini sveučilišnog SZ-a, gdje svaki fakultet ima po jedan glas. FER-ovac Lozo, na primjer, u prošlom je mandatu bio zamjenik predsjednice SZ-FER te je sudjelovao na nekoliko sjednica Skupštine zagrebačkog SZ-a. Osvrt na to što je i kako ta skupina ljudi radila tijekom dvije godine mandata pročitajte ovdje...

Predstavnici svih fakulteta u Skupštini između sebe biraju Predsjedništvo i nakon toga daju blagoslov na sve njegove odluke - uže vodstvo Studentskog zbora mora po propisima za sve svoje poteze dobiti podršku predstavnika većine fakulteta, makar naknadnu, jer Predsjedništvo odgovara Skupštini. U praksi je, međutim, posve drugačije - uže vodstvo SZ-a djeluje samostalno, operirajući svakodnevno u svom dobro opremljenom uredu u Studentskom centru punom tajnica i plaćenih savjetnika, dok se Skupština sastaje tek povremeno i uglavnom izglasava unaprijed pripremljene odluke.

Vodstvo SZ-a željno političke promocije ima običaj istupati u javnosti stavovima koji nisu stavovi ostalih studenata, kao npr. kada su ("u ime svih studenata") podržali određene generale za kojima tragaju međunarodni sudovi, ili kada su ("u ime svih studenata", naravno) djelovali protiv političara iz stranaka suprotstavljenih njihovoj osobnoj političkoj opciji, ili kada su pak podilazili ministrima koji pripadaju istoj. U izvještajima Skupštini takvo se djelovanje ili ne spomene ili prikaže na sasvim iskrivljen način, a slabo informirani, nezainteresirani i nekompetentni "skupštinari" rijetko povedu ikakvu raspravu.

Osim uključivanja studenata u dnevnu politiku bez da ih se (ili makar njihove predstavnike) išta pita, uže vodstvo SZ-a manipulira "skupštinarima" i kada je riječ o temama mnogo bližim svakodnevnom studentskom životu. Nije nimalo neobično da važne dokumente i odluke koje Skupština treba usvojiti njeni članovi dobiju tek na sjednici i ne stignu ih proučiti niti se konzultirati sa svojim podružnicama. Već legendarni proračun SZ-a za 2003. godinu donesen je upravo tako, a naknadne analize su čak pokazale da je Bezjak u svom izlaganju iznošenjem neistinitih informacija doslovno prevario članove Skupštine. Važnu ulogu ima i predsjednik Skupštine koji saziva sjednice, jer one se ponekad ne održe mjesecima, a ponekad sazovu u najkraćem roku ako treba izglasati pravilnik koji bi spriječio nečiju smjenu. Vrlo često te su sjednice bespotrebno zatvorene za javnost kako informacije o potezima SZ-a ne bi mogle doći do šireg kruga studenata.

Tko su članovi Skupštine sveučilišnog SZ-a? Studentski predstavnici izabrani na razini fakulteta skloni su u Skupštinu poslati kolegu ili kolegicu koji ostavljaju dojam da se najviše razumiju u procedure i probleme na toj razini. Paradoksalno, glavno objašnjenje zašto se isti ti članovi Skupštine drže tako pasivno, dopuštajući užem vodstvu sveučilišnog SZ-a da njima manipulira, kaže da ih je većina uglavnom zainteresirana za fakultetsku, a ne sveučilišnu problematiku! I dok su nekima od njih poznate namjere i metode malobrojnog vodstva, mnogi su neinformirani i nezainteresirani za bilo što osim za novac za projekte studenata svog fakulteta. Nije slučajno da je vodstvo SZ-a tempiralo dijeljenje tih novaca tik pred izbore...

A tko su to "Bezjakovi ljudi" u Skupštini, ali i šire? To nisu nužno članovi iste političke stranke kao i on, iako neki jesu. Nisu nužno niti njegovi prijatelji ili znanci, iako mnogi jesu. Po široj definiciji to su svi oni koji su svojim sudjelovanjem u radu Skupštine kao predstavnici pojedinih fakulteta dali podršku spornim potezima užeg vodstva, na primjer pri donošenju pristranih proračuna, pri proglašavanju "izvanrednih stanja", pri neuvažavanju Bezjakove smjene na matičnom fakultetu i slično. U svim tim slučajevima predstavnici fakulteta su dizanjem ruku podržali navedeno, naravno u ime studenata svojih fakulteta.

Moglo bi se tvrditi i da svi oni koji nisu iskoristili svoje ovlasti da pokušaju zaustaviti očigledne malverzacije u Studentskom zboru pripadaju "Bezjakovoj opciji", odnosno pružaju joj podršku. Naravno, logično je pretpostaviti da što je netko bliskiji ljudima koji kroje politiku SZ-a, to ih se više može nazvati "Bezjakovim ljudima", "zborašima", "HAZ-ovcima" ili kako se već naziva ta interesna skupina koja drži vlast u Studentskom zboru od njegova osnutka. Ako ste kojim slučajem istovremeno Bezjakov dugogodišnji prijatelj, politički istomišljenik, suradnik na projektima debatnih klubova, stranački kolega ili član iste udruge, te ako vašim stavovima podržavate ili branite njegovo djelovanje, i ako ste uz sve to još i uključeni u sporna i nejasna zbivanja na studentskoj sceni, teško ćete izbjeći etiketu "Bezjakovog čovjeka".

Članovi novog sastava Skupštine SZ-Zg morat će studentima fakulteta koje predstavljaju na neki način opravdati svoje ponašanje na sveučilišnoj razini. Postoje različiti pristupi, a ovdje prigodno izdvajamo zanimljiv primjer opet s FER-a, i opet od istog kandidata. Branimir Lozo je, naime, u raspravama o izborima na news-grupi hr.org.fer nastupao s pozicije koju bi se uvjetno moglo nazvati "fakultetski nacionalizam". Ne radi se naravno o naciji, već o afirmiranju izdvojenosti studenata FER-a od ostalih studenata sveučilišta. Lozo je tako u naznakama svog predizbornog programa naglašavao što je dosad učinio za studente na svom fakultetu, a sve izvan toga proglašavao nevažnim. Sveučilišne teme za njega nisu od interesa za studente FER-a jer njih to navodno ne zanima pa ne vidi potrebu da ih o tome izvještava. Njegovi nastupi u komunikaciji pokazuju znatnu netrpeljivost prema kritici koja dolazi izvana, tj. od studenata koji nisu s FER-a. Nekoliko sati prije otvaranja birališta Lozo je, po nekim interpretacijama, čak pribjegao i elementu "fakultetskog šovinizma", uvijeno optuživši studente FFZG da su na pročelje zgrade FER-a ispisivali grafite protiv njega.

Naravno, FER ne postoji u nekom paralelnom svemiru i postupci njegovih predstavnika na sveučilišnoj razini imaju utjecaj na stanje na ostalim fakultetima. Osobe koje su studenti neposredno izabrali nisu samo predstavnici na razini fakulteta koji će se baviti isključivo lokalnim problemima poput neoglašenih ispitnih rokova, loših nastavnika ili neodgovarajućih uvjeta studiranja, već i predstavnici koji će braniti studentske interese kad su u pitanju menze, domovi, stipendije, i što je posebno važno - studentski znanstveni, stručni i drugi projekti. A to su stvari koje se tiču studenata svih fakulteta. U krajnjoj liniji, tu je i odnos studentske populacije prema društvu, koji je zadnjih mnogo godina na vrlo niskoj razini.

Žele li postići povoljan rezultat u pregovorima sa sveučilišnim i državnim institucijama studenti moraju postati svojevrsna politička snaga. Upravo to je dosadašnje vodstvo SZ-a prečesto zloupotrebljavalo pretvarajući izvorni studentski interes u dnevno-političku manipulaciju, dok je istovemeno razina studentskih prava i kvaliteta studiranja padala. Rezultat je to činjenice da dosadašnji Studentski zbor naprosto nije efikasan niti radi u interesu studenata. Najnoviji primjer koji to izvanredno oslikava jest prosvjed "Ustanak" kojeg je Bezjakov SZ pokušao spriječiti, a koji se dogodio kada je izvršen udar na studentski standard na koji SZ nije niti reagirao. Štoviše, stavovi Studentskog zbora bili su obilježeni popuštanjem i odnosom političke ovisnosti o financijskoj i drugoj potpori vladajuće stranke, odnosno ministarstva, a interesi studenata uopće nisu bili važni.

Negdje, u nekom trenutku i na neki čudan način predstavnici koje su studenti izabrali da ih na fakultetima zaštite od loših nastavnika ili da organiziraju dobru brucošijadu pretvaraju se u beskrupulozne, ambiciozne mlade političare željne utjecaja kojim bi došli do novaca kojim bi mogli steći još više utjecaja kojim bi mogli steći još više novaca kojim bi mogli steći još više utjecaja kojim bi mogli steći još više novaca kojim bi... Jer vlast, kao što pjesma kaže, neke očigledno fura bolje od tetrahidrokanabinola. A takvi imaju jasne planove za svoju budućnost, u kojima itekako računaju da će kao profesionalni političari vlastiti položaj održavati uz pomoć "svojih ljudi", tj. prijatelja, poznanika, suradnika, dužnika, te svih drugih koji su spremni u svojoj poslovnoj ili službenoj domeni činiti ustupke na osnovu privatnih interesa te tako širiti mrežu korupcije i nepotizma.

Jedno od mjesta spomenute transformacije su konstituirajuće sjednice izabranih predstavnika na fakultetima, koje se održavaju upravo ovih dana...

Ako je ona nesluzbena informacija tocna, izbori za SZ-PMF ce biti ponovljeni, pa ce tek onda biti konstituirajuca sjednica predsjednistva SZ-PMF-a. Sad treba na ponovljenim izborima (opet) pokazati koga studenti ovdje stvarno zele na mjestu svojih predstavnika i kakve studentske predstavnike zele; PB-a i prijatelje (od kojih mnogi ni ne znaju tko je on i sto radi, vec su zalutali na tu listu bez interesa, pristajuci samo da im ime tamo pise, ali i samim time daju potporu njegovim djelima) ili S.T.O.P....

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 9:32 sub, 5. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[url=http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285D2863285A2863285A28582858285D286328A2288F286328632859285A28602861285C285D28632863286328592863I]Opet izbori![/url]

[quote="Rijecki Novi List"]NAKON BURNIH IZBORA NA ZAGREBAČKIM FAKULTETIMA POVJERENSTVO ZA PRIGOVORE ODLUČILO
Poništeni rezultati izbora na PMF-u
Prigovore s ostalih fakulteta – a najviše ih je bilo na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu političkih znanosti – vijeće je ocijenilo neutemeljenima

ZAGREB – Nakon niza registriranih nepravilnosti u provođenju prošlotjednih studentskih izbora za pojedinim zagrebačkim fakultetima, prorektor za studente i predsjednik Vijeća za prigovore Vjekoslav Jerolimov odlučio je u četvrtak kako će se izbori na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (PMF) morati ponovo provesti.
– Odluka o ponavljanju izbora donesena je jednoglasno. Dobili smo cijelu hrpu pisanih prigovora od izbornog povjerenstva na tom fakultetu. Osim toga, i sami članovi izbornog povjerenstva priznali su da su glasačke kutije bez dopuštenja prenijeli i izbrojali glasove izvan biračkih mjesta. To je strogo zabranjeno Zakonom o studentskom zboru – pojasnio je Jerolimov.
Prigovore s ostalih fakulteta – a najviše ih je bilo na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu političkih znanosti – vijeće je ocijenilo neutemeljenima.
Izborni kaos prorektor Jerolimov tumači lošim tehničkim uvjetima, uzrokovanim nedovoljno jasnim Zakonom o studentskom zboru.
Podsjetimo, posebno je »gusto« bilo prošlog tjedna na PMF-u, i to, prema svemu sudeći, zbog ponovne kandidature ozloglašenog bivšeg predsjednika Studentskog zbora Petra Bezjaka, više puta prozivanog zbog netransparentnosti u radu i u odlučivanju o važnim studentskim pitanjima.
Na fakultetima, na kojima su mirno izabrani studentski predstavnici u tijeku je konstituiranje Predsjedništva podružnica SZ-a, odnosno biranje osobe koja će taj fakultet predstavljati u Skupštini SZ-a.
Daljnji razvoj događaja vezanih uz konstituiranje Skupštine zainteresirani će moći pratiti na za tu svrhu posebno utemeljenom internet portalu www.biram.org, gdje će predstavnici pojednih fakulteta izlagati svoje planove za buduće aktivnosti na fakultetu i na sveučilištu, pa i na nacionalnoj razini.

M. HRGOVIĆ[/quote]
Opet izbori!

Rijecki Novi List (napisa):
NAKON BURNIH IZBORA NA ZAGREBAČKIM FAKULTETIMA POVJERENSTVO ZA PRIGOVORE ODLUČILO
Poništeni rezultati izbora na PMF-u
Prigovore s ostalih fakulteta – a najviše ih je bilo na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu političkih znanosti – vijeće je ocijenilo neutemeljenima

ZAGREB – Nakon niza registriranih nepravilnosti u provođenju prošlotjednih studentskih izbora za pojedinim zagrebačkim fakultetima, prorektor za studente i predsjednik Vijeća za prigovore Vjekoslav Jerolimov odlučio je u četvrtak kako će se izbori na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (PMF) morati ponovo provesti.
– Odluka o ponavljanju izbora donesena je jednoglasno. Dobili smo cijelu hrpu pisanih prigovora od izbornog povjerenstva na tom fakultetu. Osim toga, i sami članovi izbornog povjerenstva priznali su da su glasačke kutije bez dopuštenja prenijeli i izbrojali glasove izvan biračkih mjesta. To je strogo zabranjeno Zakonom o studentskom zboru – pojasnio je Jerolimov.
Prigovore s ostalih fakulteta – a najviše ih je bilo na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu političkih znanosti – vijeće je ocijenilo neutemeljenima.
Izborni kaos prorektor Jerolimov tumači lošim tehničkim uvjetima, uzrokovanim nedovoljno jasnim Zakonom o studentskom zboru.
Podsjetimo, posebno je »gusto« bilo prošlog tjedna na PMF-u, i to, prema svemu sudeći, zbog ponovne kandidature ozloglašenog bivšeg predsjednika Studentskog zbora Petra Bezjaka, više puta prozivanog zbog netransparentnosti u radu i u odlučivanju o važnim studentskim pitanjima.
Na fakultetima, na kojima su mirno izabrani studentski predstavnici u tijeku je konstituiranje Predsjedništva podružnica SZ-a, odnosno biranje osobe koja će taj fakultet predstavljati u Skupštini SZ-a.
Daljnji razvoj događaja vezanih uz konstituiranje Skupštine zainteresirani će moći pratiti na za tu svrhu posebno utemeljenom internet portalu www.biram.org, gdje će predstavnici pojednih fakulteta izlagati svoje planove za buduće aktivnosti na fakultetu i na sveučilištu, pa i na nacionalnoj razini.

M. HRGOVIĆ

MADD
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Stranica 9 / 9.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum