Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Zivac Forumaš s poteškoćama u pisanju
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Zivac Forumaš s poteškoćama u pisanju
Spol:
|
Postano: 17:10 sub, 19. 2. 2005 Naslov: |
|
|
Teorem 4.18
Neka je f:X->Y uniformno neprekidno preslikavanje metričkih prostora. Ako je (Pk)k Cauchyev niz u X onda je (f(Pk))k Cauchyev niz u Y.
Teorem 4.19
Neka su X i Y metrički prostori, A gust podskup od X, i neka je f:A->Y uniformno neprekidno preslikavanje. Ako je prostor Y potpun, onda se f može proširiti, i to na jedinstven način, na čitav X, tj. postoji jedno jedino neprekidno preslikavanje f^:X->Y takvo da je f^|A=f. Preslikavanje f^ čak je uniformno neprekidno.
Teorem 4.18
Neka je f:X->Y uniformno neprekidno preslikavanje metričkih prostora. Ako je (Pk)k Cauchyev niz u X onda je (f(Pk))k Cauchyev niz u Y.
Teorem 4.19
Neka su X i Y metrički prostori, A gust podskup od X, i neka je f:A->Y uniformno neprekidno preslikavanje. Ako je prostor Y potpun, onda se f može proširiti, i to na jedinstven način, na čitav X, tj. postoji jedno jedino neprekidno preslikavanje f^:X->Y takvo da je f^|A=f. Preslikavanje f^ čak je uniformno neprekidno.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:51 sub, 19. 2. 2005 Naslov: |
|
|
ofak. imas [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=16246#16246]ovdje[/url] hrpu pitanja koja su skupljana sa usmenih, i tamo tvrde da nisu vidili da je bas nekoga pitao nesto izvan toga. i na tom popisu se ne spominju ti teoremi.
imam i ja neke papire s kolekcijom pitanja s usmenih (ima u skriptarnici!), nisam sigurna jesu li to isti (cini mi se da je ovo na forumu malo opseznije) i na njima isto nema tih teorema. naravno, nitko se nece ljutit ako ih ti naucis ;)
znaci, vidimo se u utorak na usmenom? :)
p.s. sad sam skuzila da je medu pitanjima potpuno preskoceno poglavlje s diferencijalima, pa cisto ... e :)
ofak. imas ovdje hrpu pitanja koja su skupljana sa usmenih, i tamo tvrde da nisu vidili da je bas nekoga pitao nesto izvan toga. i na tom popisu se ne spominju ti teoremi.
imam i ja neke papire s kolekcijom pitanja s usmenih (ima u skriptarnici!), nisam sigurna jesu li to isti (cini mi se da je ovo na forumu malo opseznije) i na njima isto nema tih teorema. naravno, nitko se nece ljutit ako ih ti naucis
znaci, vidimo se u utorak na usmenom?
p.s. sad sam skuzila da je medu pitanjima potpuno preskoceno poglavlje s diferencijalima, pa cisto ... e
_________________ "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
mladen Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 19:13 sub, 19. 2. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="mladen"]a da odes na usmeni jednom pa da vidis ha[/quote]
Treba vidjeti puno usmenih da bi se pohvatalo [b]sve[/b] sto pita. :roll: Zato su ovakve kolekcije (ref. Koryn link) korisne. 8)
@Zivac: Tm 4.18 je raspis po definicijama. :D Ako to cak i ja vidim, nece ti biti problem dokazati, sve i da te to pita... 8)
Tm 4.19 nije tako jako ocit, ali mislim da ni on nije nesto posebno tezak... :)
Inace, [b]ako se dobro sjecam[/b], prof. Ungar nema obicaj pitati ono sto nije ispredavao... 8)
mladen (napisa): | a da odes na usmeni jednom pa da vidis ha |
Treba vidjeti puno usmenih da bi se pohvatalo sve sto pita. Zato su ovakve kolekcije (ref. Koryn link) korisne.
@Zivac: Tm 4.18 je raspis po definicijama. Ako to cak i ja vidim, nece ti biti problem dokazati, sve i da te to pita...
Tm 4.19 nije tako jako ocit, ali mislim da ni on nije nesto posebno tezak...
Inace, ako se dobro sjecam, prof. Ungar nema obicaj pitati ono sto nije ispredavao...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Ashley Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|