Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

ECTS bodovi
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 13:50 uto, 1. 3. 2005    Naslov: ECTS bodovi Citirajte i odgovorite

Zašto PMF MO ima 310 bodova za 4 godine, tj. 80-ak bodova po godini kad bi svaka godina trebala imati točno 60 bodova kao na drugim faultetima (ovdje ne ulazim u to da je PMF MO teži od većine drugih fakulteta, što je točno, no i FER je teži od većine drugih fakulteta pa ima svejedno 60 ECTS bodova po godini)? Jesu li bodovi na PMF onda samo neka unutarnja stvar faksa s obzirom da bi prilikom ispisa trebali, osim popisa položenih ispita, trebali biti napisani njihovi bodovi, što nije slučaj?
Zašto PMF MO ima 310 bodova za 4 godine, tj. 80-ak bodova po godini kad bi svaka godina trebala imati točno 60 bodova kao na drugim faultetima (ovdje ne ulazim u to da je PMF MO teži od većine drugih fakulteta, što je točno, no i FER je teži od većine drugih fakulteta pa ima svejedno 60 ECTS bodova po godini)? Jesu li bodovi na PMF onda samo neka unutarnja stvar faksa s obzirom da bi prilikom ispisa trebali, osim popisa položenih ispita, trebali biti napisani njihovi bodovi, što nije slučaj?

[Vrh]
Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 20 - 12

PostPostano: 15:47 uto, 1. 3. 2005    Naslov: Re: ECTS bodovi Citirajte i odgovorite

Ti si s FERa pretpostavljam? [color=blue]*snip, snip*[/color]
Ako nisi: stvar je prilično komplicirana. ECTS bodovi kod nas nisu standardizirani i zapravo niti nisu ECTS bodovi već se samo tako zovu :?

[color=blue]Uklonjena je jedna suvisna recenica koja se odnosila na FER-ovce. Na ovom forumu dozvoljeno je postavljati pitanja i studentima s drugih fakulteta.[/color]
Ti si s FERa pretpostavljam? *snip, snip*
Ako nisi: stvar je prilično komplicirana. ECTS bodovi kod nas nisu standardizirani i zapravo niti nisu ECTS bodovi već se samo tako zovu Confused

Uklonjena je jedna suvisna recenica koja se odnosila na FER-ovce. Na ovom forumu dozvoljeno je postavljati pitanja i studentima s drugih fakulteta.

zrzy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 16:05 uto, 1. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, na PMF-u ti to već dugo postoji, a prtavi se uvode tek ove godine. I nije propisano da treba imati točno 60, može do 35 po semestru.
Da, na PMF-u ti to već dugo postoji, a prtavi se uvode tek ove godine. I nije propisano da treba imati točno 60, može do 35 po semestru.

Tonci
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 3

PostPostano: 16:59 uto, 1. 3. 2005    Naslov: Re: ECTS bodovi Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"] no i FER je teži od većine drugih fakulteta [/quote]

Na svijetu, u kvartu? U "ovom dijelu Europe"? :P
Anonymous (napisa):
no i FER je teži od većine drugih fakulteta

Na svijetu, u kvartu? U "ovom dijelu Europe"? Razz

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
zrzy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 18:06 uto, 1. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

A po čemu je to teži?
A po čemu je to teži?

Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 0:08 sri, 2. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Valjda jer ne moras na usmeni ako kolokviras s 4 ili 5... (bar sto se tice matematika) :P
Valjda jer ne moras na usmeni ako kolokviras s 4 ili 5... (bar sto se tice matematika) Razz

Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 1:01 sri, 2. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]Valjda jer ne moras na usmeni ako kolokviras s 4 ili 5... (bar sto se tice matematika) :P[/quote]
... bar što se tiče 90% kolegija ....
Grga (napisa):
Valjda jer ne moras na usmeni ako kolokviras s 4 ili 5... (bar sto se tice matematika) Razz

... bar što se tiče 90% kolegija ....

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:50 sri, 2. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[color=darkred]Ovo nije topic za prepucavanje s FERom, so chill out, people![/color] :evil:

"Naši" bodovi su interna stvar. :? Rijec je o broju bodova koji neki kolegij donosi u ukupnu sumu koja je potrebna za upis iduce godine (ne bash sasvim, ali necu u detalje). 8)

Recimo, tjelesni ne donosi nikakve bodove iako ocito donosi nekakvo opterecenje :arrow: to [b]NISU[/b] ECTS bodovi. :)
Ovo nije topic za prepucavanje s FERom, so chill out, people! Evil or Very Mad

"Naši" bodovi su interna stvar. Confused Rijec je o broju bodova koji neki kolegij donosi u ukupnu sumu koja je potrebna za upis iduce godine (ne bash sasvim, ali necu u detalje). Cool

Recimo, tjelesni ne donosi nikakve bodove iako ocito donosi nekakvo opterecenje Arrow to NISU ECTS bodovi. Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 10:24 sri, 2. 3. 2005    Naslov: ECTS bodovi Citirajte i odgovorite

Sto je najbolje od svega, niti sam FER niti PMF, no zanima me taj bodovni sustav. A istina jest da sam postavio pitanje ponukan nekim pritužbama ferovaca na broj ECTS bodova na PMF-u. A što se tiče težine na Sveučilištu, od VEĆINE je teži i i PMF MO i PMF FO i FER i Pravo itd. (uzmite u obzir da je broj fakulteta ipak 33, ukolikose ne varam). No, sve u svemu, hvala na zadovoljavajućem odgovoru).
Sto je najbolje od svega, niti sam FER niti PMF, no zanima me taj bodovni sustav. A istina jest da sam postavio pitanje ponukan nekim pritužbama ferovaca na broj ECTS bodova na PMF-u. A što se tiče težine na Sveučilištu, od VEĆINE je teži i i PMF MO i PMF FO i FER i Pravo itd. (uzmite u obzir da je broj fakulteta ipak 33, ukolikose ne varam). No, sve u svemu, hvala na zadovoljavajućem odgovoru).

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:25 sri, 2. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

"Tezina fakulteta" je jako subjektivan pojam; npr. ne mogu se zamisliti da bih zavrsio Pravo, sa svim ucenjima napamet koja tamo trebaju. :crazyeyes:

Zato, molim da se ne upustate u raspravu koliko je koji fax tezak... 8)
"Tezina fakulteta" je jako subjektivan pojam; npr. ne mogu se zamisliti da bih zavrsio Pravo, sa svim ucenjima napamet koja tamo trebaju. #Crazy

Zato, molim da se ne upustate u raspravu koliko je koji fax tezak... Cool

[Vrh]
zrzy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 16:34 sri, 2. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]"Tezina fakulteta" je jako subjektivan pojam; npr. ne mogu se zamisliti da bih zavrsio Pravo, sa svim ucenjima napamet koja tamo trebaju. :crazyeyes:

Zato, molim da se ne upustate u raspravu koliko je koji fax tezak... 8)[/quote]

Ovdje se u potpunosti slažem s vsegom. Apsolutno je glupo raspravljati o tome kolko je što teško. Ako nešto želiš studirati, neće ti bit preteško, a ako upišeš nešto što ne želiš (iz bilo kojeg razloga) onda će ti to biti jako teško.

A to kolko ECTS bodova trebaš skupit u semestru ili godini nema apsolutno nikakve veze s težinom faksa.
vsego (napisa):
"Tezina fakulteta" je jako subjektivan pojam; npr. ne mogu se zamisliti da bih zavrsio Pravo, sa svim ucenjima napamet koja tamo trebaju. #Crazy

Zato, molim da se ne upustate u raspravu koliko je koji fax tezak... Cool

Ovdje se u potpunosti slažem s vsegom. Apsolutno je glupo raspravljati o tome kolko je što teško. Ako nešto želiš studirati, neće ti bit preteško, a ako upišeš nešto što ne želiš (iz bilo kojeg razloga) onda će ti to biti jako teško.

A to kolko ECTS bodova trebaš skupit u semestru ili godini nema apsolutno nikakve veze s težinom faksa.

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 11:17 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

A da li možda netko zna koliko bodova ide po kojem kolegiju na 1. godini prof. smjerova? :? Jer pošto smo mi prva generacija koja radi po "novom" programu... 8)
A da li možda netko zna koliko bodova ide po kojem kolegiju na 1. godini prof. smjerova? Confused Jer pošto smo mi prva generacija koja radi po "novom" programu... Cool

[Vrh]
zrzy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 12:45 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da niste. Da jeste, dobili biste valjda to na početku.
Ili ti ove godine upisuješ?

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 13:30 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="zrzy"]Mislim da niste. Da jeste, dobili biste valjda to na početku.
Ili ti ove godine upisuješ?[/quote]

ne, oni zbilja JESU prva generacija koja je isla po novom (navodno olaksanom) programu. ne znam gdje bi si mogla naci popis bodova. jesi pogledala na onu oglasnu plocu lijevo od ulaza u referadu? mislim da ti to tam pishe.
zrzy (napisa):

ne, oni zbilja JESU prva generacija koja je isla po novom (navodno olaksanom) programu. ne znam gdje bi si mogla naci popis bodova. jesi pogledala na onu oglasnu plocu lijevo od ulaza u referadu? mislim da ti to tam pishe.

by A.Einstein
[Vrh]
mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:34 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ali pmf-mo i jest tezi od sviju fakulteta ukljucujuci i fer stoga....ja bi jos povecao iz nekih kolegij da se mene pita ...ali mene se ne pita :P
ali pmf-mo i jest tezi od sviju fakulteta ukljucujuci i fer stoga....ja bi jos povecao iz nekih kolegij da se mene pita ...ali mene se ne pita Razz

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 13:39 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

nemojte bezveze generalizirati. ako je za n/2 ljudi tesko, ne znaci da je i za n ljudi pmf.mo tezak fax. krcko je dobro rekao - ako ti se fax ne svidja - naravno da ce t biti tesko. ja, npr. pravo nikada ne bih mogao zavrsiti i cini mi se uzasno tesko - zato jer me to uopce ne zanima.
nemojte bezveze generalizirati. ako je za n/2 ljudi tesko, ne znaci da je i za n ljudi pmf.mo tezak fax. krcko je dobro rekao - ako ti se fax ne svidja - naravno da ce t biti tesko. ja, npr. pravo nikada ne bih mogao zavrsiti i cini mi se uzasno tesko - zato jer me to uopce ne zanima.

by A.Einstein
[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 13:50 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]krcko je dobro rekao[/quote]

[b]vsego[/b] je dobro rekao :!:
kenny (napisa):
krcko je dobro rekao

vsego je dobro rekao Exclamation

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 13:54 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="kenny"]krcko je dobro rekao[/quote]

[b]vsego[/b] je dobro rekao :!:[/quote]

imas pravo. mea culpa. 8)
krcko (napisa):
kenny (napisa):
krcko je dobro rekao

vsego je dobro rekao Exclamation

imas pravo. mea culpa. Cool

by A.Einstein
[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 10:24 pet, 4. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"][quote="zrzy"]Mislim da niste. Da jeste, dobili biste valjda to na početku.
Ili ti ove godine upisuješ?[/quote]

ne, oni zbilja JESU prva generacija koja je isla po novom (navodno olaksanom) programu. ne znam gdje bi si mogla naci popis bodova. jesi pogledala na onu oglasnu plocu lijevo od ulaza u referadu? mislim da ti to tam pishe.[/quote]
Ja jesam prva godina i mi jesmo prva generacija po novom programu. 8) Nisam još check-irala oglasnu, ali mislim da nema toga. Pogledat ću. Hvala. :wink:
kenny (napisa):
zrzy (napisa):

Ja jesam prva godina i mi jesmo prva generacija po novom programu. Cool Nisam još check-irala oglasnu, ali mislim da nema toga. Pogledat ću. Hvala. Wink

[Vrh]
mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 11:15 pet, 4. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="buba"]A da li možda netko zna koliko bodova ide po kojem kolegiju na 1. godini prof. smjerova? :? [/quote]
To se vidi u ISVU-u. Pretpostavljam da i vi studenti to mozete vidjeti, nisam sigurna, ja vidim samo za "moje" kolegije. Dakle
ANALITIČKA GEOMETRIJA:
16189 - 5.0 (to je mislim smjer PMF)
16176 - 6.0 (smjer PM)
16184 - 7.0 (smjer PMI)

Mea Bombardelli
buba (napisa):
A da li možda netko zna koliko bodova ide po kojem kolegiju na 1. godini prof. smjerova? Confused

To se vidi u ISVU-u. Pretpostavljam da i vi studenti to mozete vidjeti, nisam sigurna, ja vidim samo za "moje" kolegije. Dakle
ANALITIČKA GEOMETRIJA:
16189 - 5.0 (to je mislim smjer PMF)
16176 - 6.0 (smjer PM)
16184 - 7.0 (smjer PMI)

Mea Bombardelli

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum