Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 23:36 ned, 10. 4. 2005 Naslov: problemi s razlikom u prikazu firefox/ie6 |
|
|
Moje stranice nisu vezane uz ovaj kolegij, ali vidim da se generalno
bavi sa takvim stvarima možda mi možete pomoći.
stranice su [url]http://student.fizika.org/~nemo/[/url]
problem:
Kada stranicu gledam u firefoxu stvar izgleda kako i treba :D ali kada tu istu stranicu gledam pomoću IE-a 6 stvar izgleda ponešto drugačije. Tj. prazan prostor iznad i ispod naslova mi je puno veći (~ 2x veći). Probao sam sa "line-height: normal", ali to ne daje nikakve rezultate (probao sam se igrat i sa paddingom). Ima li neka stilska postavka koja bi rješila problem (tj. dala mi da striktno definiram razmake)?
Također <hr /> se prikazuje sa krivom debljinom unatoč tome što sam mu striktno definirao debljinu (border-width je CSS1 i čudno mi je da to prikazuje krivo).
ja osobno ne koristim IE, ali pouzdano znam da mi profesor iz [url=http://www.phy.hr/~dpaar/SAMP/]sampa[/url] koristi IE i da je, takorekuć, picajzla :lol: S ovakvim ogromnim razmacima stvar izgleda prilično lošije (iste ove postavke namjeravam primjenjivati i na dio stranice vezan uz samp).
Moje stranice nisu vezane uz ovaj kolegij, ali vidim da se generalno
bavi sa takvim stvarima možda mi možete pomoći.
stranice su http://student.fizika.org/~nemo/
problem:
Kada stranicu gledam u firefoxu stvar izgleda kako i treba ali kada tu istu stranicu gledam pomoću IE-a 6 stvar izgleda ponešto drugačije. Tj. prazan prostor iznad i ispod naslova mi je puno veći (~ 2x veći). Probao sam sa "line-height: normal", ali to ne daje nikakve rezultate (probao sam se igrat i sa paddingom). Ima li neka stilska postavka koja bi rješila problem (tj. dala mi da striktno definiram razmake)?
Također <hr /> se prikazuje sa krivom debljinom unatoč tome što sam mu striktno definirao debljinu (border-width je CSS1 i čudno mi je da to prikazuje krivo).
ja osobno ne koristim IE, ali pouzdano znam da mi profesor iz sampa koristi IE i da je, takorekuć, picajzla S ovakvim ogromnim razmacima stvar izgleda prilično lošije (iste ove postavke namjeravam primjenjivati i na dio stranice vezan uz samp).
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 12:17 uto, 12. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="HijenA"]problem je u tome sto, kao sto je vec navedeno, IE od verzije do verzije razlicito tumaci CSS kod stranice i (u velikoj vecini slucaja) krivo interpretira odredjene naredbe. to je zato sto microsoft uvijek forsira neka svoja medjurjesenja u svaki svoj program umjesto da se vodi pravim standardom.[/quote]
ma ok, shvatio sam :wink:
ali iskreno, ne vidim što se toliko ljutiš na M$ s obzirom da ni ostali ne podržavaju CSS kak se spada. Evo nedavno sam pokušao koristiti neke CSS2 postavke koje rade u IEu, ali u Mozilli ne :? Nitko nije savršen.
HijenA (napisa): | problem je u tome sto, kao sto je vec navedeno, IE od verzije do verzije razlicito tumaci CSS kod stranice i (u velikoj vecini slucaja) krivo interpretira odredjene naredbe. to je zato sto microsoft uvijek forsira neka svoja medjurjesenja u svaki svoj program umjesto da se vodi pravim standardom. |
ma ok, shvatio sam
ali iskreno, ne vidim što se toliko ljutiš na M$ s obzirom da ni ostali ne podržavaju CSS kak se spada. Evo nedavno sam pokušao koristiti neke CSS2 postavke koje rade u IEu, ali u Mozilli ne Nitko nije savršen.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:34 uto, 12. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="nemo"]Evo nedavno sam pokušao koristiti neke CSS2 postavke koje rade u IEu, ali u Mozilli ne :? Nitko nije savršen.[/quote]
Bilo bi zanimljivo vidjeti [b]koje[/b] CSS2 postavke si probao. 8) Mozda one koje je M$ sam uveo? :twisted:
AFAIK, aktualni Mozilla i Firefox podrzavaju [b]u potpunosti[/b] CSS1. :D CSS2, za sada, ne podrzava nitko. :wall:
Preporucam da slozis odvojene CSS fileove: jedan za browsere i jedan za IE. 8)
nemo (napisa): | Evo nedavno sam pokušao koristiti neke CSS2 postavke koje rade u IEu, ali u Mozilli ne Nitko nije savršen. |
Bilo bi zanimljivo vidjeti koje CSS2 postavke si probao. Mozda one koje je M$ sam uveo?
AFAIK, aktualni Mozilla i Firefox podrzavaju u potpunosti CSS1. CSS2, za sada, ne podrzava nitko.
Preporucam da slozis odvojene CSS fileove: jedan za browsere i jedan za IE.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 15:51 uto, 12. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Bilo bi zanimljivo vidjeti [b]koje[/b] CSS2 postavke si probao. 8) Mozda one koje je M$ sam uveo? :twisted:[/quote]
Nešto u stilu
[code:1]
span{
position: absolute;
right: 15%;
}
[/code:1]
Sam koristio da bih postavio jedan natpis na 15% od desnog ruba, što bi to i trebalo učiniti. Ali mozilla bi kod prvog učitavanja stranice taj tekst stvarno i smjestila na 15% od desne, ali mi je također pomakla i na 1 ekran udaljenosti od vrha :shock: pa mi se taj tekst poklapao sa jednim drugim paragrafom.
Nakon što se stranica ponovno učita, poveća/smanji (ctrl +/-) tekst se postavi na pravo mjesto :? IE to konstantno drži na mjestu gdje ja to želim. Korištenjem dodatnih top, bottom ili zamjenom right sa left (pa drugi postotak) nije urodio plodom.
[quote="vsego"]AFAIK, aktualni Mozilla i Firefox podrzavaju [b]u potpunosti[/b] CSS1. :D CSS2, za sada, ne podrzava nitko. :wall:[/quote]
da znao sam to, ali ipak me frustrira s vremena na vrijeme :-)
[quote="vsego"]Preporucam da slozis odvojene CSS fileove: jedan za browsere i jedan za IE. 8)[/quote]
u vidiš toga se nisam sjetio. hm trebat ću još malo učiti o skriptiranju da bih to ostvario, zar ne?
vsego (napisa): | Bilo bi zanimljivo vidjeti koje CSS2 postavke si probao. Mozda one koje je M$ sam uveo?  |
Nešto u stilu
Kod: |
span{
position: absolute;
right: 15%;
}
|
Sam koristio da bih postavio jedan natpis na 15% od desnog ruba, što bi to i trebalo učiniti. Ali mozilla bi kod prvog učitavanja stranice taj tekst stvarno i smjestila na 15% od desne, ali mi je također pomakla i na 1 ekran udaljenosti od vrha pa mi se taj tekst poklapao sa jednim drugim paragrafom.
Nakon što se stranica ponovno učita, poveća/smanji (ctrl +/-) tekst se postavi na pravo mjesto IE to konstantno drži na mjestu gdje ja to želim. Korištenjem dodatnih top, bottom ili zamjenom right sa left (pa drugi postotak) nije urodio plodom.
vsego (napisa): | AFAIK, aktualni Mozilla i Firefox podrzavaju u potpunosti CSS1. CSS2, za sada, ne podrzava nitko.  |
da znao sam to, ali ipak me frustrira s vremena na vrijeme
vsego (napisa): | Preporucam da slozis odvojene CSS fileove: jedan za browsere i jedan za IE.  |
u vidiš toga se nisam sjetio. hm trebat ću još malo učiti o skriptiranju da bih to ostvario, zar ne?

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: