Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

problemi s razlikom u prikazu firefox/ie6
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
nemo
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
30 = 34 - 4

PostPostano: 23:36 ned, 10. 4. 2005    Naslov: problemi s razlikom u prikazu firefox/ie6 Citirajte i odgovorite

Moje stranice nisu vezane uz ovaj kolegij, ali vidim da se generalno
bavi sa takvim stvarima možda mi možete pomoći.

stranice su [url]http://student.fizika.org/~nemo/[/url]

problem:
Kada stranicu gledam u firefoxu stvar izgleda kako i treba :D ali kada tu istu stranicu gledam pomoću IE-a 6 stvar izgleda ponešto drugačije. Tj. prazan prostor iznad i ispod naslova mi je puno veći (~ 2x veći). Probao sam sa "line-height: normal", ali to ne daje nikakve rezultate (probao sam se igrat i sa paddingom). Ima li neka stilska postavka koja bi rješila problem (tj. dala mi da striktno definiram razmake)?

Također <hr /> se prikazuje sa krivom debljinom unatoč tome što sam mu striktno definirao debljinu (border-width je CSS1 i čudno mi je da to prikazuje krivo).

ja osobno ne koristim IE, ali pouzdano znam da mi profesor iz [url=http://www.phy.hr/~dpaar/SAMP/]sampa[/url] koristi IE i da je, takorekuć, picajzla :lol: S ovakvim ogromnim razmacima stvar izgleda prilično lošije (iste ove postavke namjeravam primjenjivati i na dio stranice vezan uz samp).
Moje stranice nisu vezane uz ovaj kolegij, ali vidim da se generalno
bavi sa takvim stvarima možda mi možete pomoći.

stranice su http://student.fizika.org/~nemo/

problem:
Kada stranicu gledam u firefoxu stvar izgleda kako i treba Very Happy ali kada tu istu stranicu gledam pomoću IE-a 6 stvar izgleda ponešto drugačije. Tj. prazan prostor iznad i ispod naslova mi je puno veći (~ 2x veći). Probao sam sa "line-height: normal", ali to ne daje nikakve rezultate (probao sam se igrat i sa paddingom). Ima li neka stilska postavka koja bi rješila problem (tj. dala mi da striktno definiram razmake)?

Također <hr /> se prikazuje sa krivom debljinom unatoč tome što sam mu striktno definirao debljinu (border-width je CSS1 i čudno mi je da to prikazuje krivo).

ja osobno ne koristim IE, ali pouzdano znam da mi profesor iz sampa koristi IE i da je, takorekuć, picajzla Laughing S ovakvim ogromnim razmacima stvar izgleda prilično lošije (iste ove postavke namjeravam primjenjivati i na dio stranice vezan uz samp).

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 2:56 pon, 11. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

vec je bilo na forumu, koristi [url=http://degiorgi.math.hr/forum/search.php]ovo[/url].

nevjerojatno je da ti, kao iskusan forumas, ne znas za to :twisted:
vec je bilo na forumu, koristi ovo.

nevjerojatno je da ti, kao iskusan forumas, ne znas za to Twisted Evil

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 7:09 pon, 11. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

izvinjavam se svima zbog glupog upita :oops:
da nisam ovo radio 00:36 možda bi se i sjetio skrolati dva posta ispod.
:boliglava:

no to još uvijek ne rjšava moj problem. za razliku od kolege ja jesam sve provjeravao on-line, a prikaz je i dalje šugav. a heck dodat ću "dizajnirano za mozilla firefox" i problem riješen :twisted:
izvinjavam se svima zbog glupog upita Embarassed
Boli glava

no to još uvijek ne rjšava moj problem. za razliku od kolege ja jesam sve provjeravao on-line, a prikaz je i dalje šugav. a heck dodat ću "dizajnirano za mozilla firefox" i problem riješen Twisted Evil

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 4:11 uto, 12. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"]izvinjavam se svima zbog glupog upita :oops:
:boliglava:

no to još uvijek ne rjšava moj problem. za razliku od kolege ja jesam sve provjeravao on-line, a prikaz je i dalje šugav. a heck dodat ću "dizajnirano za mozilla firefox" i problem riješen :twisted:[/quote]

problem je u tome sto, kao sto je vec navedeno, IE od verzije do verzije razlicito tumaci CSS kod stranice i (u velikoj vecini slucaja) krivo interpretira odredjene naredbe. to je zato sto microsoft uvijek forsira neka svoja medjurjesenja u svaki svoj program umjesto da se vodi pravim standardom.
nemo (napisa):
izvinjavam se svima zbog glupog upita Embarassed
Boli glava

no to još uvijek ne rjšava moj problem. za razliku od kolege ja jesam sve provjeravao on-line, a prikaz je i dalje šugav. a heck dodat ću "dizajnirano za mozilla firefox" i problem riješen Twisted Evil

problem je u tome sto, kao sto je vec navedeno, IE od verzije do verzije razlicito tumaci CSS kod stranice i (u velikoj vecini slucaja) krivo interpretira odredjene naredbe. to je zato sto microsoft uvijek forsira neka svoja medjurjesenja u svaki svoj program umjesto da se vodi pravim standardom.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:45 uto, 12. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]to je zato sto microsoft uvijek forsira neka svoja medjurjesenja u svaki svoj program umjesto da se vodi pravim standardom.[/quote]

Kako Micro$oftovci mijenjaju zarulju? :twisted: ;)
HijenA (napisa):
to je zato sto microsoft uvijek forsira neka svoja medjurjesenja u svaki svoj program umjesto da se vodi pravim standardom.

Kako Micro$oftovci mijenjaju zarulju? Twisted Evil Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 12:17 uto, 12. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]problem je u tome sto, kao sto je vec navedeno, IE od verzije do verzije razlicito tumaci CSS kod stranice i (u velikoj vecini slucaja) krivo interpretira odredjene naredbe. to je zato sto microsoft uvijek forsira neka svoja medjurjesenja u svaki svoj program umjesto da se vodi pravim standardom.[/quote]

ma ok, shvatio sam :wink:

ali iskreno, ne vidim što se toliko ljutiš na M$ s obzirom da ni ostali ne podržavaju CSS kak se spada. Evo nedavno sam pokušao koristiti neke CSS2 postavke koje rade u IEu, ali u Mozilli ne :? Nitko nije savršen.
HijenA (napisa):

ma ok, shvatio sam Wink

ali iskreno, ne vidim što se toliko ljutiš na M$ s obzirom da ni ostali ne podržavaju CSS kak se spada. Evo nedavno sam pokušao koristiti neke CSS2 postavke koje rade u IEu, ali u Mozilli ne Confused Nitko nije savršen.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:34 uto, 12. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"]Evo nedavno sam pokušao koristiti neke CSS2 postavke koje rade u IEu, ali u Mozilli ne :? Nitko nije savršen.[/quote]

Bilo bi zanimljivo vidjeti [b]koje[/b] CSS2 postavke si probao. 8) Mozda one koje je M$ sam uveo? :twisted:

AFAIK, aktualni Mozilla i Firefox podrzavaju [b]u potpunosti[/b] CSS1. :D CSS2, za sada, ne podrzava nitko. :wall:

Preporucam da slozis odvojene CSS fileove: jedan za browsere i jedan za IE. 8)
nemo (napisa):
Evo nedavno sam pokušao koristiti neke CSS2 postavke koje rade u IEu, ali u Mozilli ne Confused Nitko nije savršen.

Bilo bi zanimljivo vidjeti koje CSS2 postavke si probao. Cool Mozda one koje je M$ sam uveo? Twisted Evil

AFAIK, aktualni Mozilla i Firefox podrzavaju u potpunosti CSS1. Very Happy CSS2, za sada, ne podrzava nitko. Brick wall

Preporucam da slozis odvojene CSS fileove: jedan za browsere i jedan za IE. Cool

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 15:51 uto, 12. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Bilo bi zanimljivo vidjeti [b]koje[/b] CSS2 postavke si probao. 8) Mozda one koje je M$ sam uveo? :twisted:[/quote]

Nešto u stilu
[code:1]
span{
position: absolute;
right: 15%;
}
[/code:1]

Sam koristio da bih postavio jedan natpis na 15% od desnog ruba, što bi to i trebalo učiniti. Ali mozilla bi kod prvog učitavanja stranice taj tekst stvarno i smjestila na 15% od desne, ali mi je također pomakla i na 1 ekran udaljenosti od vrha :shock: pa mi se taj tekst poklapao sa jednim drugim paragrafom.

Nakon što se stranica ponovno učita, poveća/smanji (ctrl +/-) tekst se postavi na pravo mjesto :? IE to konstantno drži na mjestu gdje ja to želim. Korištenjem dodatnih top, bottom ili zamjenom right sa left (pa drugi postotak) nije urodio plodom.

[quote="vsego"]AFAIK, aktualni Mozilla i Firefox podrzavaju [b]u potpunosti[/b] CSS1. :D CSS2, za sada, ne podrzava nitko. :wall:[/quote]

da znao sam to, ali ipak me frustrira s vremena na vrijeme :-)

[quote="vsego"]Preporucam da slozis odvojene CSS fileove: jedan za browsere i jedan za IE. 8)[/quote]

u vidiš toga se nisam sjetio. hm trebat ću još malo učiti o skriptiranju da bih to ostvario, zar ne?
vsego (napisa):
Bilo bi zanimljivo vidjeti koje CSS2 postavke si probao. Cool Mozda one koje je M$ sam uveo? Twisted Evil

Nešto u stilu
Kod:

span{
    position: absolute;
    right: 15%;
}

Sam koristio da bih postavio jedan natpis na 15% od desnog ruba, što bi to i trebalo učiniti. Ali mozilla bi kod prvog učitavanja stranice taj tekst stvarno i smjestila na 15% od desne, ali mi je također pomakla i na 1 ekran udaljenosti od vrha Shocked pa mi se taj tekst poklapao sa jednim drugim paragrafom.

Nakon što se stranica ponovno učita, poveća/smanji (ctrl +/-) tekst se postavi na pravo mjesto Confused IE to konstantno drži na mjestu gdje ja to želim. Korištenjem dodatnih top, bottom ili zamjenom right sa left (pa drugi postotak) nije urodio plodom.

vsego (napisa):
AFAIK, aktualni Mozilla i Firefox podrzavaju u potpunosti CSS1. Very Happy CSS2, za sada, ne podrzava nitko. Brick wall

da znao sam to, ali ipak me frustrira s vremena na vrijeme Smile

vsego (napisa):
Preporucam da slozis odvojene CSS fileove: jedan za browsere i jedan za IE. Cool

u vidiš toga se nisam sjetio. hm trebat ću još malo učiti o skriptiranju da bih to ostvario, zar ne?

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:09 uto, 12. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"]u vidiš toga se nisam sjetio. hm trebat ću još malo učiti o skriptiranju da bih to ostvario, zar ne?[/quote]

Ne. :g: U PHPu ti treba jedan mali [tt]if()[/tt] s funkcijom [url=http://www.php.net/manual/en/function.get-browser.php][tt]get_browser()[/tt][/url]. 8)

Sjecam se da je cak i u JavaScriptu bilo trivijalno, ali sam zaboravio kako... :oops:
nemo (napisa):

Ne. Mr. Green U PHPu ti treba jedan mali if() s funkcijom get_browser(). Cool

Sjecam se da je cak i u JavaScriptu bilo trivijalno, ali sam zaboravio kako... Embarassed

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 18:59 uto, 12. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ne. :g: U PHPu ti treba jedan mali [tt]if()[/tt] s funkcijom [url=http://www.php.net/manual/en/function.get-browser.php][tt]get_browser()[/tt][/url]. 8)

Sjecam se da je cak i u JavaScriptu bilo trivijalno, ali sam zaboravio kako... :oops:[/quote]

koliko me sječanje služi na student.fizika ne radi php za obične smrtnike. tako da ću malo iskopat podatke kako to napravit javascriptom.
vsego (napisa):
Ne. Mr. Green U PHPu ti treba jedan mali if() s funkcijom get_browser(). Cool

Sjecam se da je cak i u JavaScriptu bilo trivijalno, ali sam zaboravio kako... Embarassed

koliko me sječanje služi na student.fizika ne radi php za obične smrtnike. tako da ću malo iskopat podatke kako to napravit javascriptom.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:46 sri, 13. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://www.quirksmode.org/js/detect.html
http://www.quirksmode.org/js/detect.html

[Vrh]
NiVes
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:43 sri, 13. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možda malo off topic ali svejedno. Dakle objavljeno je da ce nas dragi Microsoft pustiti novi (sigurniji) explorer 7 -nazvan 'Rincon project' negdje tjekom ljeta. Kažu da on pored raznih sigurnosnih "novosti" (anti-spyware, RSS itd. ) najvjerojatnije nece podržavati (potpuno) CSS2 :cry: . Zato od CSS2 nema neke perspektive(zasad) jer se ipak IE upotrebljava velika vecina korisnika. Veliki 'M' kao i uvjek zeli nesto po svom (jer on to moze) iako su njihova rjesenja uvjek najgora. Stoga sve dok je IE tako puno zastupljen malo ce stranica koristiti CSS2. Moje misljenje je da on CSS2 nece podrzati u sadasnjem obliku (standardu) samo da napakosti konkurenciji :twisted: (ekipi 'open source'). Zato idemo svi na Firefox :D i nadajmo se da ce oni podrzati CSS2 u potpunosti.
Možda malo off topic ali svejedno. Dakle objavljeno je da ce nas dragi Microsoft pustiti novi (sigurniji) explorer 7 -nazvan 'Rincon project' negdje tjekom ljeta. Kažu da on pored raznih sigurnosnih "novosti" (anti-spyware, RSS itd. ) najvjerojatnije nece podržavati (potpuno) CSS2 Crying or Very sad . Zato od CSS2 nema neke perspektive(zasad) jer se ipak IE upotrebljava velika vecina korisnika. Veliki 'M' kao i uvjek zeli nesto po svom (jer on to moze) iako su njihova rjesenja uvjek najgora. Stoga sve dok je IE tako puno zastupljen malo ce stranica koristiti CSS2. Moje misljenje je da on CSS2 nece podrzati u sadasnjem obliku (standardu) samo da napakosti konkurenciji Twisted Evil (ekipi 'open source'). Zato idemo svi na Firefox Very Happy i nadajmo se da ce oni podrzati CSS2 u potpunosti.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum