Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kolokvij i što sve u njega ulazi
WWW:
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Perosito
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 8 - 1

PostPostano: 16:46 sri, 27. 4. 2005    Naslov: Kolokvij i što sve u njega ulazi Citirajte i odgovorite

Zanima me što sve ulazi u sastav kolokvija sad u petak i da li će biti slično ko i posljednjih godina ili?
Zanima me što sve ulazi u sastav kolokvija sad u petak i da li će biti slično ko i posljednjih godina ili?

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:08 sri, 27. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gradivo do nizova (ukljucivo); kolokvij je poprilicno slican proslogodisnjem. 8)
Gradivo do nizova (ukljucivo); kolokvij je poprilicno slican proslogodisnjem. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 74 - 66

PostPostano: 0:07 čet, 28. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel mozemo dobit unaprijed i zadatke prije petka.Mislim ne trebas javno moze i u pm! :lol: :lol: :lol:
jel mozemo dobit unaprijed i zadatke prije petka.Mislim ne trebas javno moze i u pm! Laughing Laughing Laughing

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:13 čet, 28. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]jel mozemo dobit unaprijed i zadatke prije petka.Mislim ne trebas javno moze i u pm! :lol: :lol: :lol:[/quote]

Rado, ali prelijen sam za to. :P :PP :PPP :PPPP Dobit ces ih u petak, oko 16:15... :wacky: I to naprintane! :hopacupa:
bily (napisa):
jel mozemo dobit unaprijed i zadatke prije petka.Mislim ne trebas javno moze i u pm! Laughing Laughing Laughing

Rado, ali prelijen sam za to. Razz Weeee-heeee!!! Imam lijepi jezik Blaeh! Dobit ces ih u petak, oko 16:15... Tup, tup, tup,... I to naprintane! Ovo se moglo zvati i 'weee 2'

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 0:17 čet, 28. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa mogo bi se potrudit malo i makar dva zadacica napisat
obecavam da nikome nista necu reci :lol:
drzim sve za sebe :lol:
pa mogo bi se potrudit malo i makar dva zadacica napisat
obecavam da nikome nista necu reci Laughing
drzim sve za sebe Laughing

Albert Einstein

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:34 čet, 28. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]obecavam da nikome nista necu reci :lol:
drzim sve za sebe :lol:[/quote]

Njaaaahhhh.... :-s Kad si tako skrta, onda bas necu! :computer: :stars:

:sheep2:
bily (napisa):
obecavam da nikome nista necu reci Laughing
drzim sve za sebe Laughing

Njaaaahhhh.... Eh? Kad si tako skrta, onda bas necu! Opasni su ti danasnji PCi Vidim sve zvijezdice

Jos jedna ovca

[Vrh]
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 11:09 čet, 28. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel moramo u kolokviju kad pišemo program pisat ono
#include <nešto>
i
int main ().....return 0
ili nam to baš nebute gledali?? :?:
jel moramo u kolokviju kad pišemo program pisat ono
#include <nešto>
i
int main ().....return 0
ili nam to baš nebute gledali?? Question

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 11:19 čet, 28. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

moras i to gledaju i to je dio c-a bar se moralo prosle godine!

Albert Einstein

[Vrh]
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 11:58 čet, 28. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]moras i to gledaju i to je dio c-a bar se moralo prosle godine![/quote]
...šteta...to skoro uvijek zaboravljam... :cry:
...navika iz pascala di to netreba... :roll:
bily (napisa):

...šteta...to skoro uvijek zaboravljam... Crying or Very sad
...navika iz pascala di to netreba... Rolling Eyes

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:00 čet, 28. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako kaze "[i]napisite [b]fragment[/b] koda[/i]", onda to ne treba. :)

No, ako kaze "[i]napisite [b]program[/b][/i]", onda - naravno - treba sve pisati. :|

Inace, Pascal trazi [tt]begin[/tt] i [tt]end[/tt] (umjesto [tt]main()[/tt]) i [tt]uses[/tt] (umjesto [tt]#include[/tt]). 8)
Ako kaze "napisite fragment koda", onda to ne treba. Smile

No, ako kaze "napisite program", onda - naravno - treba sve pisati. Neutral

Inace, Pascal trazi begin i end (umjesto main()) i uses (umjesto #include). Cool

[Vrh]
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 13:42 čet, 28. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Inace, Pascal trazi [tt]begin[/tt] i [tt]end[/tt] (umjesto [tt]main()[/tt]) i [tt]uses[/tt] (umjesto [tt]#include[/tt]). 8)[/quote]
...aha znači to je to...nisam znao...
vsego (napisa):

Inace, Pascal trazi begin i end (umjesto main()) i uses (umjesto #include). Cool

...aha znači to je to...nisam znao...

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 124 - 25

PostPostano: 19:10 čet, 28. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

JEdno pitanje na koje sam naisao gledajuci stare kolokvije. Tj. dva

1. Ako treba do .. while petlju napisat preko for petlje, jel vazno da samo da radi istu stvar za konkretni primjer, ili i ako bismo promijenili vrijednost varijable. Npr ako je u originalnom kodu
[code:1]int a=5;[/code:1]
Jel onda dobro ako nas primjer radi za a = 5, a kad bismo to promijenili u 7 onda bi radio drugacije nego sto bi prva petlja radila sa sedmicom. (znam da sam zakomplicirao :? )

2. Ako imamo nesto ovakvo:
[code:1]do {
blahblah
}while (n-j || !(n<j));
[/code:1]
Taj je uvijet uvijek istinit, pa ako treba uz pomoc for petlje napravit, jel mozemo napravit samo ovo:
[code:1]for( ;1; ){
blahblah
}[/code:1]

Thx na odgovorioma :D
JEdno pitanje na koje sam naisao gledajuci stare kolokvije. Tj. dva

1. Ako treba do .. while petlju napisat preko for petlje, jel vazno da samo da radi istu stvar za konkretni primjer, ili i ako bismo promijenili vrijednost varijable. Npr ako je u originalnom kodu
Kod:
int a=5;

Jel onda dobro ako nas primjer radi za a = 5, a kad bismo to promijenili u 7 onda bi radio drugacije nego sto bi prva petlja radila sa sedmicom. (znam da sam zakomplicirao Confused )

Kod:
do {
      blahblah
}while (n-j || !(n<j));

Taj je uvijet uvijek istinit, pa ako treba uz pomoc for petlje napravit, jel mozemo napravit samo ovo:
Kod:
for( ;1; ){
       blahblah
}

Thx na odgovorioma Very Happy

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:20 pet, 29. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]1. Ako treba do .. while petlju napisat preko for petlje, jel vazno da samo da radi istu stvar za konkretni primjer, ili i ako bismo promijenili vrijednost varijable. Npr ako je u originalnom kodu
[code:1]int a=5;[/code:1]
Jel onda dobro ako nas primjer radi za a = 5, a kad bismo to promijenili u 7 onda bi radio drugacije nego sto bi prva petlja radila sa sedmicom. (znam da sam zakomplicirao :? )[/quote]

Ako pise samo [tt]a[/tt], onda je to opcenito; ako kaze [tt]a = 5[/tt], onda znaci da treba biti bas za a=5. :D

[quote="Grga"]2. Ako imamo nesto ovakvo:
[code:1]do {
blahblah
}while (n-j || !(n<j));
[/code:1]
[code:1]for( ;1; ){
blahblah
}[/code:1][/quote]

Uh, oh,... Ovo je detalj. :-s [b]Formalno[/b], tocno je i ovo drugo, ali ako zadatak kaze da radi isto... :? Nisi valjda toliko lijen pisati? :ccc:

Savjet: radi tocno sto se trazi, bez svojih optimizacija. 8) Kod zadataka tipa "[i]Pretvori jednu petlju u drugu[/i]" ispitujemo da li razumijes kako rade petlje, a ne da li znas kako se evaluira [tt]n - j || !(n < j)[/tt]. 8)
Grga (napisa):
Kod:
int a=5;

Jel onda dobro ako nas primjer radi za a = 5, a kad bismo to promijenili u 7 onda bi radio drugacije nego sto bi prva petlja radila sa sedmicom. (znam da sam zakomplicirao Confused )

Ako pise samo a, onda je to opcenito; ako kaze a = 5, onda znaci da treba biti bas za a=5. Very Happy

Grga (napisa):
Kod:
do {
      blahblah
}while (n-j || !(n<j));

Kod:
for( ;1; ){
       blahblah
}

Uh, oh,... Ovo je detalj. Eh? Formalno, tocno je i ovo drugo, ali ako zadatak kaze da radi isto... Confused Nisi valjda toliko lijen pisati? Ccc.... Sram te bilo...

Savjet: radi tocno sto se trazi, bez svojih optimizacija. Cool Kod zadataka tipa "Pretvori jednu petlju u drugu" ispitujemo da li razumijes kako rade petlje, a ne da li znas kako se evaluira n - j || !(n < j). Cool

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 6:53 pet, 29. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

thx na odgovoru :)
Imam samo jos jedno pitanje - Zasto
[code:1]int a = 0;
!a++ + a;[/code:1]
je vrijednost ovog izraza 2? (tj ovdje se a poveca odmah nakon sto se provjeri istinitost negacije)
!a++ + a++;[/code:1]
je vrijednost ovog izraza 0 (?!)
(a++) + a++;[/code:1]
A vrijednost ovog opet 0. (tj a se poveca tek nakon zbrajanja, cak ni zagrada ne pomaze da se to dogodi prije.

Ako mi netkoto moze objasniti, svaka cast :D
thx na odgovoru Smile
Imam samo jos jedno pitanje - Zasto
Kod:
int a = 0;
!a++ + a;

je vrijednost ovog izraza 2? (tj ovdje se a poveca odmah nakon sto se provjeri istinitost negacije)
Kod:
int a = 0;
!a++ + a++;

je vrijednost ovog izraza 0 (?!)
Kod:
int a = 0;
(a++) + a++;

A vrijednost ovog opet 0. (tj a se poveca tek nakon zbrajanja, cak ni zagrada ne pomaze da se to dogodi prije.

Ako mi netkoto moze objasniti, svaka cast Very Happy

BigFOot
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 8:45 pet, 29. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da je negdje na vjezbama spomenuto da standard ne propisuje sto treba biti rezultat takvih izraza.
mislim da je negdje na vjezbama spomenuto da standard ne propisuje sto treba biti rezultat takvih izraza.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:02 pet, 29. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BigFOot"]mislim da je negdje na vjezbama spomenuto da standard ne propisuje sto treba biti rezultat takvih izraza.[/quote]

Tocno tako. :D

Dapace, kladio bih se da postoji compiler koji ce vrijednosti bar nekih od ovih izraza drugacije ispisati... 8)

Inace, ovo mi "vuce" na ponasanje Dev-C++a. :) Imam svoju teoriju kako on to racuna, pa ako me ulovite IRL, mogu raspisati. :) Ne bih na Forumu jer su to ipak samo moje pretpostavke... :|
BigFOot (napisa):

Tocno tako. Very Happy

Dapace, kladio bih se da postoji compiler koji ce vrijednosti bar nekih od ovih izraza drugacije ispisati... Cool

Inace, ovo mi "vuce" na ponasanje Dev-C++a. Smile Imam svoju teoriju kako on to racuna, pa ako me ulovite IRL, mogu raspisati. Smile Ne bih na Forumu jer su to ipak samo moje pretpostavke... Neutral

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 21:15 sub, 30. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="BigFOot"]mislim da je negdje na vjezbama spomenuto da standard ne propisuje sto treba biti rezultat takvih izraza.[/quote]

Tocno tako. :D

Dapace, kladio bih se da postoji compiler koji ce vrijednosti bar nekih od ovih izraza drugacije ispisati... 8)

Inace, ovo mi "vuce" na ponasanje Dev-C++a. :) Imam svoju teoriju kako on to racuna, pa ako me ulovite IRL, mogu raspisati. :) Ne bih na Forumu jer su to ipak samo moje pretpostavke... :|[/quote]

Istina je, ovo je bilo kompajlirano u dev-c++ :D
Izgleda da je teorija dobra :)
vsego (napisa):
BigFOot (napisa):

Tocno tako. Very Happy

Dapace, kladio bih se da postoji compiler koji ce vrijednosti bar nekih od ovih izraza drugacije ispisati... Cool

Inace, ovo mi "vuce" na ponasanje Dev-C++a. Smile Imam svoju teoriju kako on to racuna, pa ako me ulovite IRL, mogu raspisati. Smile Ne bih na Forumu jer su to ipak samo moje pretpostavke... Neutral

Istina je, ovo je bilo kompajlirano u dev-c++ Very Happy
Izgleda da je teorija dobra Smile

DarkOne™24/7®
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 5 - 7

PostPostano: 23:36 ned, 1. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ako kaze "[i]napisite [b]fragment[/b] koda[/i]", onda to ne treba. :)

No, ako kaze "[i]napisite [b]program[/b][/i]", onda - naravno - treba sve pisati. :|

Inace, Pascal trazi [tt]begin[/tt] i [tt]end[/tt] (umjesto [tt]main()[/tt]) i [tt]uses[/tt] (umjesto [tt]#include[/tt]). 8)[/quote]

ja bi reko da je int main umjesto program u pascalu, begin i end su umjesto {}...
vsego (napisa):
Ako kaze "napisite fragment koda", onda to ne treba. Smile

No, ako kaze "napisite program", onda - naravno - treba sve pisati. Neutral

ja bi reko da je int main umjesto program u pascalu, begin i end su umjesto {}...

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail AIM YIM MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:00 pon, 2. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="DarkOne™24/7®"]ja bi reko da je int main umjesto program u pascalu, begin i end su umjesto {}...[/quote]

You're absolutely right. 8) Moja greska: htjedoh napisati [tt]begin[/tt] i [tt]end[color=red][size=29][b].[/b][/size][/color][/tt] (s tockom). :blush:
DarkOne™24/7® (napisa):

You're absolutely right. Cool Moja greska: htjedoh napisati begin i end. (s tockom). Blush

[Vrh]
DarkOne™24/7®
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 5 - 7

PostPostano: 22:55 pon, 2. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="DarkOne™24/7®"]ja bi reko da je int main umjesto program u pascalu, begin i end su umjesto {}...[/quote]

You're absolutely right. 8) Moja greska: htjedoh napisati [tt]begin[/tt] i [tt]end[color=red][size=29][b].[/b][/size][/color][/tt] (s tockom). :blush:[/quote]

vec sam tri puta [color=blue]*****[/color] dok sam piso i zbrisalo se. :)) tako da cu sad kratko...
end na kraju programa a tockicom, ali u programu s ; ali kod if than else ako postoji else i ako than ima begin i end onda iza enda nema ; :))

[color=blue]Kolega, molim Vas da tako snazne izraze ili parafrazirate ili supstituirate eufemizmima. :evil:[/color]
vsego (napisa):
DarkOne™24/7® (napisa):

You're absolutely right. Cool Moja greska: htjedoh napisati begin i end. (s tockom). Blush

vec sam tri puta ***** dok sam piso i zbrisalo se. Smile) tako da cu sad kratko...
end na kraju programa a tockicom, ali u programu s ; ali kod if than else ako postoji else i ako than ima begin i end onda iza enda nema ; Smile)

Kolega, molim Vas da tako snazne izraze ili parafrazirate ili supstituirate eufemizmima. Evil or Very Mad

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail AIM YIM MSNM
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum