Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Perosito Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:00 čet, 28. 4. 2005 Naslov: |
|
|
Ako kaze "[i]napisite [b]fragment[/b] koda[/i]", onda to ne treba. :)
No, ako kaze "[i]napisite [b]program[/b][/i]", onda - naravno - treba sve pisati. :|
Inace, Pascal trazi [tt]begin[/tt] i [tt]end[/tt] (umjesto [tt]main()[/tt]) i [tt]uses[/tt] (umjesto [tt]#include[/tt]). 8)
Ako kaze "napisite fragment koda", onda to ne treba.
No, ako kaze "napisite program", onda - naravno - treba sve pisati.
Inace, Pascal trazi begin i end (umjesto main()) i uses (umjesto #include).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:10 čet, 28. 4. 2005 Naslov: |
|
|
JEdno pitanje na koje sam naisao gledajuci stare kolokvije. Tj. dva
1. Ako treba do .. while petlju napisat preko for petlje, jel vazno da samo da radi istu stvar za konkretni primjer, ili i ako bismo promijenili vrijednost varijable. Npr ako je u originalnom kodu
[code:1]int a=5;[/code:1]
Jel onda dobro ako nas primjer radi za a = 5, a kad bismo to promijenili u 7 onda bi radio drugacije nego sto bi prva petlja radila sa sedmicom. (znam da sam zakomplicirao :? )
2. Ako imamo nesto ovakvo:
[code:1]do {
blahblah
}while (n-j || !(n<j));
[/code:1]
Taj je uvijet uvijek istinit, pa ako treba uz pomoc for petlje napravit, jel mozemo napravit samo ovo:
[code:1]for( ;1; ){
blahblah
}[/code:1]
Thx na odgovorioma :D
JEdno pitanje na koje sam naisao gledajuci stare kolokvije. Tj. dva
1. Ako treba do .. while petlju napisat preko for petlje, jel vazno da samo da radi istu stvar za konkretni primjer, ili i ako bismo promijenili vrijednost varijable. Npr ako je u originalnom kodu
Jel onda dobro ako nas primjer radi za a = 5, a kad bismo to promijenili u 7 onda bi radio drugacije nego sto bi prva petlja radila sa sedmicom. (znam da sam zakomplicirao )
2. Ako imamo nesto ovakvo:
Kod: | do {
blahblah
}while (n-j || !(n<j));
|
Taj je uvijet uvijek istinit, pa ako treba uz pomoc for petlje napravit, jel mozemo napravit samo ovo:
Kod: | for( ;1; ){
blahblah
} |
Thx na odgovorioma
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 2:20 pet, 29. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Grga"]1. Ako treba do .. while petlju napisat preko for petlje, jel vazno da samo da radi istu stvar za konkretni primjer, ili i ako bismo promijenili vrijednost varijable. Npr ako je u originalnom kodu
[code:1]int a=5;[/code:1]
Jel onda dobro ako nas primjer radi za a = 5, a kad bismo to promijenili u 7 onda bi radio drugacije nego sto bi prva petlja radila sa sedmicom. (znam da sam zakomplicirao :? )[/quote]
Ako pise samo [tt]a[/tt], onda je to opcenito; ako kaze [tt]a = 5[/tt], onda znaci da treba biti bas za a=5. :D
[quote="Grga"]2. Ako imamo nesto ovakvo:
[code:1]do {
blahblah
}while (n-j || !(n<j));
[/code:1]
[code:1]for( ;1; ){
blahblah
}[/code:1][/quote]
Uh, oh,... Ovo je detalj. :-s [b]Formalno[/b], tocno je i ovo drugo, ali ako zadatak kaze da radi isto... :? Nisi valjda toliko lijen pisati? :ccc:
Savjet: radi tocno sto se trazi, bez svojih optimizacija. 8) Kod zadataka tipa "[i]Pretvori jednu petlju u drugu[/i]" ispitujemo da li razumijes kako rade petlje, a ne da li znas kako se evaluira [tt]n - j || !(n < j)[/tt]. 8)
Grga (napisa): | 1. Ako treba do .. while petlju napisat preko for petlje, jel vazno da samo da radi istu stvar za konkretni primjer, ili i ako bismo promijenili vrijednost varijable. Npr ako je u originalnom kodu
Jel onda dobro ako nas primjer radi za a = 5, a kad bismo to promijenili u 7 onda bi radio drugacije nego sto bi prva petlja radila sa sedmicom. (znam da sam zakomplicirao ) |
Ako pise samo a, onda je to opcenito; ako kaze a = 5, onda znaci da treba biti bas za a=5.
Grga (napisa): | 2. Ako imamo nesto ovakvo:
Kod: | do {
blahblah
}while (n-j || !(n<j));
|
Kod: | for( ;1; ){
blahblah
} |
|
Uh, oh,... Ovo je detalj. Formalno, tocno je i ovo drugo, ali ako zadatak kaze da radi isto... Nisi valjda toliko lijen pisati?
Savjet: radi tocno sto se trazi, bez svojih optimizacija. Kod zadataka tipa "Pretvori jednu petlju u drugu" ispitujemo da li razumijes kako rade petlje, a ne da li znas kako se evaluira n - j || !(n < j).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
BigFOot Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:02 pet, 29. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="BigFOot"]mislim da je negdje na vjezbama spomenuto da standard ne propisuje sto treba biti rezultat takvih izraza.[/quote]
Tocno tako. :D
Dapace, kladio bih se da postoji compiler koji ce vrijednosti bar nekih od ovih izraza drugacije ispisati... 8)
Inace, ovo mi "vuce" na ponasanje Dev-C++a. :) Imam svoju teoriju kako on to racuna, pa ako me ulovite IRL, mogu raspisati. :) Ne bih na Forumu jer su to ipak samo moje pretpostavke... :|
BigFOot (napisa): | mislim da je negdje na vjezbama spomenuto da standard ne propisuje sto treba biti rezultat takvih izraza. |
Tocno tako.
Dapace, kladio bih se da postoji compiler koji ce vrijednosti bar nekih od ovih izraza drugacije ispisati...
Inace, ovo mi "vuce" na ponasanje Dev-C++a. Imam svoju teoriju kako on to racuna, pa ako me ulovite IRL, mogu raspisati. Ne bih na Forumu jer su to ipak samo moje pretpostavke...
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:15 sub, 30. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="BigFOot"]mislim da je negdje na vjezbama spomenuto da standard ne propisuje sto treba biti rezultat takvih izraza.[/quote]
Tocno tako. :D
Dapace, kladio bih se da postoji compiler koji ce vrijednosti bar nekih od ovih izraza drugacije ispisati... 8)
Inace, ovo mi "vuce" na ponasanje Dev-C++a. :) Imam svoju teoriju kako on to racuna, pa ako me ulovite IRL, mogu raspisati. :) Ne bih na Forumu jer su to ipak samo moje pretpostavke... :|[/quote]
Istina je, ovo je bilo kompajlirano u dev-c++ :D
Izgleda da je teorija dobra :)
vsego (napisa): | BigFOot (napisa): | mislim da je negdje na vjezbama spomenuto da standard ne propisuje sto treba biti rezultat takvih izraza. |
Tocno tako.
Dapace, kladio bih se da postoji compiler koji ce vrijednosti bar nekih od ovih izraza drugacije ispisati...
Inace, ovo mi "vuce" na ponasanje Dev-C++a. Imam svoju teoriju kako on to racuna, pa ako me ulovite IRL, mogu raspisati. Ne bih na Forumu jer su to ipak samo moje pretpostavke...  |
Istina je, ovo je bilo kompajlirano u dev-c++
Izgleda da je teorija dobra
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
DarkOne™24/7® Forumaš(ica)

|
Postano: 23:36 ned, 1. 5. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ako kaze "[i]napisite [b]fragment[/b] koda[/i]", onda to ne treba. :)
No, ako kaze "[i]napisite [b]program[/b][/i]", onda - naravno - treba sve pisati. :|
Inace, Pascal trazi [tt]begin[/tt] i [tt]end[/tt] (umjesto [tt]main()[/tt]) i [tt]uses[/tt] (umjesto [tt]#include[/tt]). 8)[/quote]
ja bi reko da je int main umjesto program u pascalu, begin i end su umjesto {}...
vsego (napisa): | Ako kaze "napisite fragment koda", onda to ne treba.
No, ako kaze "napisite program", onda - naravno - treba sve pisati.
Inace, Pascal trazi begin i end (umjesto main()) i uses (umjesto #include).  |
ja bi reko da je int main umjesto program u pascalu, begin i end su umjesto {}...
_________________ Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
DarkOne™24/7® Forumaš(ica)

|