Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

SPLIT: O faksovskoj mikroklimi, V. gimnaziji i obleki
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 0:58 pet, 6. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]Dal mi imamo ljude koji vode racuna da se ti filteri mjenjaju na vrijeme. :roll:
Koji su ti ljudi? :roll: [/quote]

eventualno domar, jer je on jedini koji ima kljuc od klime :-k

[quote="bily"]Dal se ovo sve isplati riskirat samo zato sto se kuhamo?
Ja osobno mislim da klima nije rijesenje. Mozda bi bilo dobro rijesenje da se predavaone 004 i 005 malo preurede i da se vise stavi svijetlosti i prozora.[/quote]

klima postoji, prozori se nemru nesto pametno otvoriti + gusti zastori ne omogucavaju da udje ono malo zraka koje se nalukne kroz prozor...

[quote="bily"]Samo nemojte reci da je to nemoguce! :lol:[/quote]

nazalost, i bez smajlija, koliko sam ja upoznata sa situacijom - je nemoguce

kao da 004 i 005 nisu dizajnirane da im se otvaraju prozori :roll:
ne znam, nije mi jasno... ali cinimise da bi rekonstrukcija toga bila skoro pa neizvediva.... + pitanje koliko bi trajalo + pitanje kad to napraviti + glavno pitanje-cijena svega toga...

ne znam... zbilja pricam samo po onome sto sam experimentalno provjerila za prozore.... i to mi ne izgleda otvorljivo.... :grebgreb:
bily (napisa):
Dal mi imamo ljude koji vode racuna da se ti filteri mjenjaju na vrijeme. Rolling Eyes
Koji su ti ljudi? Rolling Eyes

eventualno domar, jer je on jedini koji ima kljuc od klime Think

bily (napisa):
Dal se ovo sve isplati riskirat samo zato sto se kuhamo?
Ja osobno mislim da klima nije rijesenje. Mozda bi bilo dobro rijesenje da se predavaone 004 i 005 malo preurede i da se vise stavi svijetlosti i prozora.

klima postoji, prozori se nemru nesto pametno otvoriti + gusti zastori ne omogucavaju da udje ono malo zraka koje se nalukne kroz prozor...

bily (napisa):
Samo nemojte reci da je to nemoguce! Laughing

kao da 004 i 005 nisu dizajnirane da im se otvaraju prozori Rolling Eyes
ne znam, nije mi jasno... ali cinimise da bi rekonstrukcija toga bila skoro pa neizvediva.... + pitanje koliko bi trajalo + pitanje kad to napraviti + glavno pitanje-cijena svega toga...

ne znam... zbilja pricam samo po onome sto sam experimentalno provjerila za prozore.... i to mi ne izgleda otvorljivo.... Kotacici rade 100 na sat

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:26 pet, 6. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]ne znam... zbilja pricam samo po onome sto sam experimentalno provjerila za prozore.... i to mi ne izgleda otvorljivo.... :grebgreb:[/quote]

:pracka: :whistle2: O:) :blista:
Nesi (napisa):
ne znam... zbilja pricam samo po onome sto sam experimentalno provjerila za prozore.... i to mi ne izgleda otvorljivo.... Kotacici rade 100 na sat

Pracka Whistle Angel Reklamiram neku zubnu pastu

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
rea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 2 - 0

PostPostano: 18:31 pet, 6. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]
Ja osobno mislim da klima nije rijesenje. Mozda bi bilo dobro rijesenje da se predavaone 004 i 005 malo preurede i da se vise stavi svijetlosti i prozora.
Samo nemojte reci da je to nemoguce! :lol:[/quote]

Dajte pipl, koji vam je.. Normalno da treba klima jer kad ti u 6.mjesecu upece 35 na suncu ni prostorija bez krova i zidova ti nebi spasila situaciju a kamoli par otvorenih prozora!!!! I nije zapravo do vrucine koliko do sparine i nedostatka kisika koji se vec poceo javljati.. Pa jesam prekjucer u 5-ici dusu ostavila!!! Cula sam za probleme oko klime, i nikome se ne prigovara ali daj mi nemojte tu izmisljati bijesne gliste..
bily (napisa):

Samo nemojte reci da je to nemoguce! Laughing

Dajte pipl, koji vam je.. Normalno da treba klima jer kad ti u 6.mjesecu upece 35 na suncu ni prostorija bez krova i zidova ti nebi spasila situaciju a kamoli par otvorenih prozora!!!! I nije zapravo do vrucine koliko do sparine i nedostatka kisika koji se vec poceo javljati.. Pa jesam prekjucer u 5-ici dusu ostavila!!! Cula sam za probleme oko klime, i nikome se ne prigovara ali daj mi nemojte tu izmisljati bijesne gliste..

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 23:56 pet, 6. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

dakle, razgovarah s domarom
rekao je da klima radi, da je postelana i da upuhuje friski zrak...

that's all folks...
(& _nikako_ nemojte otvarati prozore te vrata nemojte ostavljati otvorenima u 003,004,005)

nisam pitala na kojoj temepraturi... ako vam bude prevruce - do cca 12 mozete skoknuti do domara i zamoliti ga da to malo postela.... (odite na portu i pitajte gdje je) - to je stvar koja ovisi o danu.....
dakle, razgovarah s domarom
rekao je da klima radi, da je postelana i da upuhuje friski zrak...

that's all folks...
(& _nikako_ nemojte otvarati prozore te vrata nemojte ostavljati otvorenima u 003,004,005)

nisam pitala na kojoj temepraturi... ako vam bude prevruce - do cca 12 mozete skoknuti do domara i zamoliti ga da to malo postela.... (odite na portu i pitajte gdje je) - to je stvar koja ovisi o danu.....

bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 74 - 66

PostPostano: 1:04 sub, 7. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]

klima postoji, prozori se nemru nesto pametno otvoriti + gusti zastori ne omogucavaju da udje ono malo zraka koje se nalukne kroz prozor... [/quote]

da znam kako izgledaju ti prozori ali znam da ne bi bilo lose probit rupu i napravit jos takvih tri prozora. :lol:
iako ja osobno nemam ideje kako al ima strucnih ljudi koji to znaju zar ne :lol: ?

[quote="nesi"]

kao da 004 i 005 nisu dizajnirane da im se otvaraju prozori :roll:

ne znam... zbilja pricam samo po onome sto sam experimentalno provjerila za prozore.... i to mi ne izgleda otvorljivo.... :grebgreb:[/quote]

pa za dizajn i rekonstrukciju pustimo to arhitektima a moze se radit preko ljeta kad nema faksa i nikome ne smeta a sto se tice cijene zar to ne bi trebalo placat Ministarstvo pa cijena toga ne bi trebala biti toliko upitna :roll:

[quote="nesi"]
nisam pitala na kojoj temepraturi... ako vam bude prevruce - do cca 12 mozete skoknuti do domara i zamoliti ga da to malo postela.... (odite na portu i pitajte gdje je) - to je stvar koja ovisi o danu..... [/quote]

znaci gledajmo to ovako vani je 35C i namjestimo klimu na 22C pa jel vi ljudi kuzite koliko je to lose za zdravlje?
Mislim da klima bas nije neki posebno korisni uredaj!

[quote="rea"] Dajte pipl, koji vam je.. Normalno da treba klima jer kad ti u 6.mjesecu upece 35 na suncu ni prostorija bez krova i zidova ti nebi spasila situaciju a kamoli par otvorenih prozora!!!! I nije zapravo do vrucine koliko do sparine i nedostatka kisika koji se vec poceo javljati.. Pa jesam prekjucer u 5-ici dusu ostavila!!! Cula sam za probleme oko klime, i nikome se ne prigovara ali daj mi nemojte tu izmisljati bijesne gliste..

[/quote]

ok ja to sve shvacam ali opet se moras dovest u situaciju pitanja zdravlja.
Ja mislim da ti uistinu klima ne daje neki osobit kisik jer njena je funkcija da ti je rashladno a kisik se moze po definiciji proizvest samo pomocu sunceve svijetlosti i biljaka= [i]FOTOSINTEZA[/i] :lol: :shock:
Nesi (napisa):

da znam kako izgledaju ti prozori ali znam da ne bi bilo lose probit rupu i napravit jos takvih tri prozora. Laughing
iako ja osobno nemam ideje kako al ima strucnih ljudi koji to znaju zar ne Laughing ?

nesi (napisa):

kao da 004 i 005 nisu dizajnirane da im se otvaraju prozori Rolling Eyes

pa za dizajn i rekonstrukciju pustimo to arhitektima a moze se radit preko ljeta kad nema faksa i nikome ne smeta a sto se tice cijene zar to ne bi trebalo placat Ministarstvo pa cijena toga ne bi trebala biti toliko upitna Rolling Eyes

nesi (napisa):

znaci gledajmo to ovako vani je 35C i namjestimo klimu na 22C pa jel vi ljudi kuzite koliko je to lose za zdravlje?
Mislim da klima bas nije neki posebno korisni uredaj!

rea (napisa):

ok ja to sve shvacam ali opet se moras dovest u situaciju pitanja zdravlja.
Ja mislim da ti uistinu klima ne daje neki osobit kisik jer njena je funkcija da ti je rashladno a kisik se moze po definiciji proizvest samo pomocu sunceve svijetlosti i biljaka= FOTOSINTEZA Laughing Shocked

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 1:33 sub, 7. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

o ostalom sam vec rekla svoje misljenje... pa se necu ponavljat...

[quote="bily"]a sto se tice cijene zar to ne bi trebalo placat Ministarstvo pa cijena toga ne bi trebala biti toliko upitna :roll:[/quote]

obzirom da nemam pojma... ne mogu detaljnije reci... ali me ne bu cudilo da to placa sam fax... (pa sad, jel sa ili bez natjecaj, to je drugi crtic...)

[quote="bily"]Ja mislim da ti uistinu klima ne daje neki osobit kisik jer njena je funkcija da ti je rashladno a kisik se moze po definiciji proizvest samo pomocu sunceve svijetlosti i biljaka= [i]FOTOSINTEZA[/i] :lol: :shock:[/quote]

bily, ajde pliz poglec sto sam napisala u svom prethodnom postu:
[quote]da upuhuje friski zrak... [/quote]
friski = izvana....
kad sam to pitala domara, dobila sam pogled skoro pa 'o jadno malo neupuceno' :tapsh: uz reply - pa naravno da izvana :g:

a vani su biljke i kisik :g:
o ostalom sam vec rekla svoje misljenje... pa se necu ponavljat...

bily (napisa):
a sto se tice cijene zar to ne bi trebalo placat Ministarstvo pa cijena toga ne bi trebala biti toliko upitna Rolling Eyes

obzirom da nemam pojma... ne mogu detaljnije reci... ali me ne bu cudilo da to placa sam fax... (pa sad, jel sa ili bez natjecaj, to je drugi crtic...)

bily (napisa):
Ja mislim da ti uistinu klima ne daje neki osobit kisik jer njena je funkcija da ti je rashladno a kisik se moze po definiciji proizvest samo pomocu sunceve svijetlosti i biljaka= FOTOSINTEZA Laughing Shocked

bily, ajde pliz poglec sto sam napisala u svom prethodnom postu:
Citat:
da upuhuje friski zrak...

friski = izvana....
kad sam to pitala domara, dobila sam pogled skoro pa 'o jadno malo neupuceno' Tapsh, tapsh,... uz reply - pa naravno da izvana Mr. Green

a vani su biljke i kisik Mr. Green

goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 27 - 22

PostPostano: 14:27 ned, 8. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da bi se morale razlikovati kucne klime i one koje imaju velika postorjenja pa i nas fax!!! te tzv.inustrijske klime su barem po meni puno puno bolje!!! jer kod ovih kucnih moras pazit da ti ona ne presusuje zrak (to je za ljude sa problemimima sa sinusima = smrtna bol) da se provjetrava jer kolko god ona pumpala zrak, onaj stari ostaje unutra,itd. Vece prostorije i manji problemi jer je konstantna izmjena zraka, jedino ostaje je problem podesavanja temp i puhanja direktno ka nekoj osobi(sto je bio problem meni prije 3 godine kad bih sjedio u zadnjim klupama)!
ali klima treba 8) jer je COOL :wink:
mislim da bi se morale razlikovati kucne klime i one koje imaju velika postorjenja pa i nas fax!!! te tzv.inustrijske klime su barem po meni puno puno bolje!!! jer kod ovih kucnih moras pazit da ti ona ne presusuje zrak (to je za ljude sa problemimima sa sinusima = smrtna bol) da se provjetrava jer kolko god ona pumpala zrak, onaj stari ostaje unutra,itd. Vece prostorije i manji problemi jer je konstantna izmjena zraka, jedino ostaje je problem podesavanja temp i puhanja direktno ka nekoj osobi(sto je bio problem meni prije 3 godine kad bih sjedio u zadnjim klupama)!
ali klima treba Cool jer je COOL Wink

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:26 pon, 9. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goc9999"]kolko god ona pumpala zrak, onaj stari ostaje unutra[/quote]

A kad izlazis iz sobe, moras prvo u dekompresijsku komoru :lol:
goc9999 (napisa):
kolko god ona pumpala zrak, onaj stari ostaje unutra

A kad izlazis iz sobe, moras prvo u dekompresijsku komoru Laughing

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
11 = 14 - 3

PostPostano: 16:20 pon, 9. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tolko filozofije oko temperature...
Pozelim da se iskljuci ta klima i ugradi najobicnija ventilacija. (Grijanje vec imamo, pa kad je hladno mozemo i zagrijat.

@Nesi: (Apropo prejako postelane klime) ali opet ne treba, naravno, ni grijati prejako.

Doduse to ne rjesava problem sparnog zraka ljeti, ali cini mi se da nije vazno.
Tolko filozofije oko temperature...
Pozelim da se iskljuci ta klima i ugradi najobicnija ventilacija. (Grijanje vec imamo, pa kad je hladno mozemo i zagrijat.

@Nesi: (Apropo prejako postelane klime) ali opet ne treba, naravno, ni grijati prejako.

Doduse to ne rjesava problem sparnog zraka ljeti, ali cini mi se da nije vazno.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 14:19 pet, 1. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel itko osim mene misli da je u 003 zadnjih par dana BITNO prehladno? Ne bih htjela zahtjevati od domara da povisi temp ako je drugima to bas super nakon vanjskih vrucina, ali meni je danas tamo bilo toliko hladno da sam stajala kraj staklenih vrata da mi sunce zgrije leđa preko stakla. A i neka muha koja se motala po 003 za vrijeme ispita je djelovala prilicno osamuceno; ne znam jel mislila da je vrijeme za zimski san
ili je samo umirala od hladnoce. Mislim... nisam neki strucnjak za kukce ali znam da bi muha trebala pobjeci ako joj prijetis da ces stati na nju.
Jel itko osim mene misli da je u 003 zadnjih par dana BITNO prehladno? Ne bih htjela zahtjevati od domara da povisi temp ako je drugima to bas super nakon vanjskih vrucina, ali meni je danas tamo bilo toliko hladno da sam stajala kraj staklenih vrata da mi sunce zgrije leđa preko stakla. A i neka muha koja se motala po 003 za vrijeme ispita je djelovala prilicno osamuceno; ne znam jel mislila da je vrijeme za zimski san
ili je samo umirala od hladnoce. Mislim... nisam neki strucnjak za kukce ali znam da bi muha trebala pobjeci ako joj prijetis da ces stati na nju.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:54 pet, 1. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]Mislim... nisam neki strucnjak za kukce ali znam da bi muha trebala pobjeci ako joj prijetis da ces stati na nju.[/quote]

To bijese neka suicidalna muha :D
Martinab (napisa):
Mislim... nisam neki strucnjak za kukce ali znam da bi muha trebala pobjeci ako joj prijetis da ces stati na nju.

To bijese neka suicidalna muha Very Happy

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 4:31 sub, 2. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="Martinab"]Mislim... nisam neki strucnjak za kukce ali znam da bi muha trebala pobjeci ako joj prijetis da ces stati na nju.[/quote]
To bijese neka suicidalna muha :D[/quote]

Pa, ako mogu [url=http://degiorgi.math.hr/~vsego/phun/bunny_suicides/]zecevi[/url], zasto ne bi i muhe... :zelenizub:

Btw, mijenjah danas Andju na 15ak minuta u trojci. :? Je solidno svjeze, no ne bih rekao da je hladno (unatoc tome sto jos vucem posljedice angine od prije par tjedana :(). Mozda to ima veze s tim sto ja non-stop obilazim prostoriju koju cuvam, tj. ne stanem/sjednem na jedno fixno mjesto? :D

Treba ohladiti cca 100tinjak studenata koji se znoje nad preteskim zadacima koje zadaju hiperokrutni asistenti... ;)
krcko (napisa):
Martinab (napisa):
Mislim... nisam neki strucnjak za kukce ali znam da bi muha trebala pobjeci ako joj prijetis da ces stati na nju.

To bijese neka suicidalna muha Very Happy

Pa, ako mogu zecevi, zasto ne bi i muhe... ...naplanetidosade

Btw, mijenjah danas Andju na 15ak minuta u trojci. Confused Je solidno svjeze, no ne bih rekao da je hladno (unatoc tome sto jos vucem posljedice angine od prije par tjedana Sad). Mozda to ima veze s tim sto ja non-stop obilazim prostoriju koju cuvam, tj. ne stanem/sjednem na jedno fixno mjesto? Very Happy

Treba ohladiti cca 100tinjak studenata koji se znoje nad preteskim zadacima koje zadaju hiperokrutni asistenti... Wink

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 14:31 sub, 2. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da sam hiperokrutna, sad bih rekla da se iz rezultata pismenih bas ne vidi da se puno ljudi pregrijalo... :?
Da sam hiperokrutna, sad bih rekla da se iz rezultata pismenih bas ne vidi da se puno ljudi pregrijalo... Confused

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum