Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Kakvu glazbu slusate? |
Rock - neki meksi, laganiji |
|
35% |
[ 5 ] |
Heavy metal |
|
14% |
[ 2 ] |
Punk |
|
0% |
[ 0 ] |
Hip hop |
|
7% |
[ 1 ] |
Trance, house... |
|
14% |
[ 2 ] |
Komercijala (MTV-stvarcice) |
|
0% |
[ 0 ] |
Klasicna glazba |
|
7% |
[ 1 ] |
Nesto drugo... |
|
21% |
[ 3 ] |
|
Ukupno glasova : 14 |
|
Autor/ica |
Poruka |
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 3:35 ned, 6. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Stvar donekle stoji, ali nisu muzicari jedini kojih se tice glazba. Treba tu ipak uzeti i stav slusatelja u obzir, ne? [/quote]
vjerojatno si gledao wayne's world (ako zbog niceg drugog onda zbog one scene sa boh.rhap.) i tamo ima jedna recenica koja je savrsen odgovor na ovo pitanje
[quote="Wayne"]Led Zeppelin didn't write songs everyone liked. They left that to the Bee Gees.[/quote]
glazba se tice svih nas, istina, ali muzika se pise zbog samog muzicara, a ne zato da se drugima svida.
Ne vjerujem da su beethoven ili vivaldi pisali muziku da bi netko drugi nasao zadovoljstvo u tome..pisali su radi sebe.
nazalost danas smo svjedoci vremena kada su vrijednosti izvrnute a ljudi koji se nazivaju muzicarima (samo neki primjeri: e.iglesias, coldplay, avril, britney itd.) svakom svojom pojavom se nesvjesno rugaju i bacaju ljagu na muziku iako misle da zapravo "pridonose" razvoju muzike.
[quote="vsego"]Ne treba biti iskljuciv. Konzumerski gledano, metal je vrsta glazbe. Cak se i njegove podvrste mogu smatrati "zanrovima".
Muzicki si vjerojatno u pravu kad trpas sve u isti kos (kazem vjerojatno jer je moje sviralacko iskustvo minimalno, a i davno zaboravljeno ).
[/quote]
konzumerski gledano da, ali cisto sa muzickog stajalista razlike nema. ako samo recimo pogledas stimung gitare..99.99% bendova ima standardni (e a d g b e) ili za pola stupnja spusteni stimung i toga se slijepo drze svi rock/metal/punk lala bendovi, dok vec pravci koji odstupaju koriste potpuno druge stvari, recimo indijsko stimanje (d a d g a d) itd itd...nemora nuzno niti biti 6 zica..mogucnosti su vece sa 7, i to se uglavnom koristi po latinskoj americi, a i cesto se koristi 12 zica, ali jako malo ljudi to zna svirati..tako da po notama i tehnici sve je to isto
vsego (napisa): | Stvar donekle stoji, ali nisu muzicari jedini kojih se tice glazba. Treba tu ipak uzeti i stav slusatelja u obzir, ne? |
vjerojatno si gledao wayne's world (ako zbog niceg drugog onda zbog one scene sa boh.rhap.) i tamo ima jedna recenica koja je savrsen odgovor na ovo pitanje
Wayne (napisa): | Led Zeppelin didn't write songs everyone liked. They left that to the Bee Gees. |
glazba se tice svih nas, istina, ali muzika se pise zbog samog muzicara, a ne zato da se drugima svida.
Ne vjerujem da su beethoven ili vivaldi pisali muziku da bi netko drugi nasao zadovoljstvo u tome..pisali su radi sebe.
nazalost danas smo svjedoci vremena kada su vrijednosti izvrnute a ljudi koji se nazivaju muzicarima (samo neki primjeri: e.iglesias, coldplay, avril, britney itd.) svakom svojom pojavom se nesvjesno rugaju i bacaju ljagu na muziku iako misle da zapravo "pridonose" razvoju muzike.
vsego (napisa): | Ne treba biti iskljuciv. Konzumerski gledano, metal je vrsta glazbe. Cak se i njegove podvrste mogu smatrati "zanrovima".
Muzicki si vjerojatno u pravu kad trpas sve u isti kos (kazem vjerojatno jer je moje sviralacko iskustvo minimalno, a i davno zaboravljeno ).
|
konzumerski gledano da, ali cisto sa muzickog stajalista razlike nema. ako samo recimo pogledas stimung gitare..99.99% bendova ima standardni (e a d g b e) ili za pola stupnja spusteni stimung i toga se slijepo drze svi rock/metal/punk lala bendovi, dok vec pravci koji odstupaju koriste potpuno druge stvari, recimo indijsko stimanje (d a d g a d) itd itd...nemora nuzno niti biti 6 zica..mogucnosti su vece sa 7, i to se uglavnom koristi po latinskoj americi, a i cesto se koristi 12 zica, ali jako malo ljudi to zna svirati..tako da po notama i tehnici sve je to isto
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 4:18 ned, 6. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"]nazalost danas smo svjedoci vremena kada su vrijednosti izvrnute a ljudi koji se nazivaju muzicarima (samo neki primjeri: e.iglesias, coldplay, avril, britney itd.) svakom svojom pojavom se nesvjesno rugaju i bacaju ljagu na muziku iako misle da zapravo "pridonose" razvoju muzike.[/quote]
Ovu cetvrtu sam negdje vidio... 8) Zar je propjevala/prosvirala/stogod? :twisted:
Negdje mi zvoni i ovo prvo prezime, no za drugo i trece nisam ni cuo... Se to je[b]d[/b]e? :roll:
[quote="Lord Sirius"][quote="vsego"]Ne treba biti iskljuciv. Konzumerski gledano, metal je vrsta glazbe. Cak se i njegove podvrste mogu smatrati "zanrovima".
Muzicki si vjerojatno u pravu kad trpas sve u isti kos (kazem vjerojatno jer je moje sviralacko iskustvo minimalno, a i davno zaboravljeno).[/quote]
konzumerski gledano da, ali cisto sa muzickog stajalista razlike nema. ako samo recimo pogledas stimung gitare..99.99% bendova ima standardni (e a d g b e) ili za pola stupnja spusteni stimung i toga se slijepo drze svi rock/metal/punk lala bendovi, dok vec pravci koji odstupaju koriste potpuno druge stvari, recimo indijsko stimanje (d a d g a d) itd itd...nemora nuzno niti biti 6 zica..mogucnosti su vece sa 7, i to se uglavnom koristi po latinskoj americi, a i cesto se koristi 12 zica, ali jako malo ljudi to zna svirati..tako da po notama i tehnici sve je to isto[/quote]
Cini mi se da tvrdimo isto, pa nema smisla dalje lamentirati... ;)
Lord Sirius (napisa): | nazalost danas smo svjedoci vremena kada su vrijednosti izvrnute a ljudi koji se nazivaju muzicarima (samo neki primjeri: e.iglesias, coldplay, avril, britney itd.) svakom svojom pojavom se nesvjesno rugaju i bacaju ljagu na muziku iako misle da zapravo "pridonose" razvoju muzike. |
Ovu cetvrtu sam negdje vidio... Zar je propjevala/prosvirala/stogod?
Negdje mi zvoni i ovo prvo prezime, no za drugo i trece nisam ni cuo... Se to jede?
Lord Sirius (napisa): | vsego (napisa): | Ne treba biti iskljuciv. Konzumerski gledano, metal je vrsta glazbe. Cak se i njegove podvrste mogu smatrati "zanrovima".
Muzicki si vjerojatno u pravu kad trpas sve u isti kos (kazem vjerojatno jer je moje sviralacko iskustvo minimalno, a i davno zaboravljeno). |
konzumerski gledano da, ali cisto sa muzickog stajalista razlike nema. ako samo recimo pogledas stimung gitare..99.99% bendova ima standardni (e a d g b e) ili za pola stupnja spusteni stimung i toga se slijepo drze svi rock/metal/punk lala bendovi, dok vec pravci koji odstupaju koriste potpuno druge stvari, recimo indijsko stimanje (d a d g a d) itd itd...nemora nuzno niti biti 6 zica..mogucnosti su vece sa 7, i to se uglavnom koristi po latinskoj americi, a i cesto se koristi 12 zica, ali jako malo ljudi to zna svirati..tako da po notama i tehnici sve je to isto |
Cini mi se da tvrdimo isto, pa nema smisla dalje lamentirati...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 4:47 ned, 6. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ovu cetvrtu sam negdje vidio... Zar je propjevala/prosvirala/stogod?
Negdje mi zvoni i ovo prvo prezime, no za drugo i trece nisam ni cuo... Se to jede? [/quote]
idemo po redu:
enrique iglesias - sin puno poznatijeg i ozbiljnijeg spanjolskog pjevaca iz 50tih, 60tih itd julia iglesiasa..stari se cak javno odrekao svog prezimena zbog toga sto mu se ne svida sin
inace e.i. je bio u zg prije godinu ili dvije i popizdio je zato sto nije uspio napuniti dom sportova (veliku dvoranu)
coldplay - neki britanski neznam kako da ih nazovem..evo citiraću njihovog pjevaca:
"mislim da smo tako popularni zato sto smo zgodni. zgodni kao neki boyband. samo sto stvaramo dobru muziku."
ja tu u svakoj recenici vidim reductio ad apsurdum i kontradikciju.
avirl lavinge - neka klinka koja je mislim moje godiste..na dodjelama za mtv nagrade rekla je nes tipa "ja sam rokerica ovo ono ja ne pripadam ovdje, svejedno dobila nagradu ili ne"
a zapravo je mislila u glavi : "ako sada kazem da mi nije stalo do nagrade, onda ce svi misliti da sam nekomercijalna, znaci da sam bas kul, ali bas bi htjela da mi puste spot i da dobijem nagradu da si na cd mogu napisati dobitnik 3 mtv nagrada"..joj da..vidio sam negdje pokusaj soliranja gitarista iz njenog benda..
znas ono kada beba pokusa hodati samostalno na dvije noge, a ne moze, i onda ubrzo padne, a svi okolo kazu "joj kak je to slatko"
tako nekako sam se i ja osjecao kada sam to vidio
britney spears - sto reci...nista..cim se ljudima album zove po njihovom imenu stvarno se vidi da imaju poetskog talenta
cak i ono sto krcko slusa zabavnije je od prethodno navedenih...a oni su sluzbeno "zabavna glazba"
vsego (napisa): | Ovu cetvrtu sam negdje vidio... Zar je propjevala/prosvirala/stogod?
Negdje mi zvoni i ovo prvo prezime, no za drugo i trece nisam ni cuo... Se to jede? |
idemo po redu:
enrique iglesias - sin puno poznatijeg i ozbiljnijeg spanjolskog pjevaca iz 50tih, 60tih itd julia iglesiasa..stari se cak javno odrekao svog prezimena zbog toga sto mu se ne svida sin
inace e.i. je bio u zg prije godinu ili dvije i popizdio je zato sto nije uspio napuniti dom sportova (veliku dvoranu)
coldplay - neki britanski neznam kako da ih nazovem..evo citiraću njihovog pjevaca:
"mislim da smo tako popularni zato sto smo zgodni. zgodni kao neki boyband. samo sto stvaramo dobru muziku."
ja tu u svakoj recenici vidim reductio ad apsurdum i kontradikciju.
avirl lavinge - neka klinka koja je mislim moje godiste..na dodjelama za mtv nagrade rekla je nes tipa "ja sam rokerica ovo ono ja ne pripadam ovdje, svejedno dobila nagradu ili ne"
a zapravo je mislila u glavi : "ako sada kazem da mi nije stalo do nagrade, onda ce svi misliti da sam nekomercijalna, znaci da sam bas kul, ali bas bi htjela da mi puste spot i da dobijem nagradu da si na cd mogu napisati dobitnik 3 mtv nagrada"..joj da..vidio sam negdje pokusaj soliranja gitarista iz njenog benda..
znas ono kada beba pokusa hodati samostalno na dvije noge, a ne moze, i onda ubrzo padne, a svi okolo kazu "joj kak je to slatko"
tako nekako sam se i ja osjecao kada sam to vidio
britney spears - sto reci...nista..cim se ljudima album zove po njihovom imenu stvarno se vidi da imaju poetskog talenta
cak i ono sto krcko slusa zabavnije je od prethodno navedenih...a oni su sluzbeno "zabavna glazba"
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
Postano: 5:38 ned, 6. 4. 2003 Naslov: |
|
|
Šta reći na ovaj siriusov text, osim, da to i nije bitno.
Meni je totalno nebitno kako se muzika koju slušam zove (može se, što se mene tiče i zvat HDZ :P), ali ako kažem da pretežito slušam metal, ljudi će otprilike dobit ideju šta ja slušam.
Da kažem da slušam rock ili, još bolje, blues, ljudi vjerojatno neće shvatit da volim slušat Therion.
A što se tiče konzumenti vs. kreatori, mislim da su tu konzumenti jedino i bitni, bar s obzirom kako će se muzika nazvat. Zato što muzičari rade muziku za sebe (valjda) i onda to izdaju, a konzumenti će tu vrstu muzike već kako tako nazvat, a ne vidim zašto bi muzičarima bilo bitno je l' se to zove heavy metal ili rock & roll.
Šta reći na ovaj siriusov text, osim, da to i nije bitno.
Meni je totalno nebitno kako se muzika koju slušam zove (može se, što se mene tiče i zvat HDZ ), ali ako kažem da pretežito slušam metal, ljudi će otprilike dobit ideju šta ja slušam.
Da kažem da slušam rock ili, još bolje, blues, ljudi vjerojatno neće shvatit da volim slušat Therion.
A što se tiče konzumenti vs. kreatori, mislim da su tu konzumenti jedino i bitni, bar s obzirom kako će se muzika nazvat. Zato što muzičari rade muziku za sebe (valjda) i onda to izdaju, a konzumenti će tu vrstu muzike već kako tako nazvat, a ne vidim zašto bi muzičarima bilo bitno je l' se to zove heavy metal ili rock & roll.
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
Void Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 9:59 ned, 6. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Void"][quote="Lord Sirius"]
svaka cast onome koji je procitato ovo dokraja, sigurno vam je predosadno u zivotu, mozete zamisliti kako je meni kada sam sve ovo isao pisati[/quote]
Bas sam to htio reci, ali s druge strane: I learned something today.
Zar nitko od vas ne spava?
Mogao bi jednu subotu otici na Sljeme, spavat ces ko mala beba cijelu subotu i dio nedjelje.[/quote]
nonono...
kad si ti zadnji puta isao na sljeme u sastavu onog tzk-driblinga?
i nije istina da prespavas cijeli vikend...
hm... u stvari... ovisi sta ti tamo gore radis :twisted: :wink:
inace, Lorde, i ja procitah...
i moram reci da to sto si napisao (o povijesti metala) stoji,
no isto tako mozes ici jos dalje i reci da slusas glazbu (jer to je poopcenje, a isto tako mozes reci da slusas zvukove)
ali kao sto C'Tebo rece, ako kazes da slusas blues, nitko nece niti pomisliti da slusas npr neki death metal bend
povijet je tu, i treba ju imati na pameti...
al da ti npr neki britnijevac kaze: "ja slusam rock, ti slusas rock, joj, kak je to kul" (na stranu sto britni nije rock :wink:, ofo bje samo los primjer)
ti bi se s tom osobom slozio?
ja znam da ja ne bih.... al ne bi izgubila zivce i isla objasnjavati, prije bih izgubila zivce i pobjegla... ili namlatila doticnog ako bi bio uporan :wink: :wink: :wink:
uostalom, podjelom na glazbene zanrove (koja je IMO i nastala zbog toga) ljudi se dijele na neki oblik kasti...
isto tako mozes vidjeti da nisu bas 'prave' kaste, jerbo se ipak neke (koje imaju muzickih dodirnih tocaka, u ovom slucaju velika vecina onoga sto je evoluirala iz rocka) medjusobno i druze i ljudi cesto slusaju neku mjesavinu svega toga...
zasto postoje nazivi punkeri, metalci, rokeri? (to su nazivi koje pripadnici doticnih ne nijecu i ne smatraju uvredljivim)
zato sto su se ljudi predali toj glazbi... i zato sto oni vole bas one razlike medju tim zanrovima, a ne gledaju slicnosti, iako ih ne negiraju...
(wananbe-e iskljucujem iz ove podjele)
(takodjer i sve ostale podjele, jer ne znam koji nazivi kome nisu uvredljivi, tj ne znam koji su medju njima opceprihvaceni pojmovi i nazivlje, pa radije sutim)
iako, vecina okorjelih, prije ili kasnije krene ka korijenima... znam za relativno dosta metalaca koji, poreed metala kojem su odani, slusaju i blues.... koji je root of all evil :wink: :wink:
dakle, sumirano, Lorde, tvoja prezentacija stoji, i to svi znamo
ali takodjer stoji i to da ljudi zele biti podijeljeni u kaste, svojom voljom
i takodjer, zele vidjeti (ili bar misliti da vide) razlike... cemu ih sprecavati? :wink:
uostalom, ljudi se dijele i na to koji fax polaze, koju srednju, di rade, sta slusaju, kako se oblace... a sve te podjele, koliko namece drustvo, toliko ih i sam biras...
ja se izajsnjavam kao metalka, al to ne znaci da cu ja bezpogovorno za sve ostalo reci da ne valja, dapace... sve je to stvar ukusa...
da sam rokerica ili pankerica, ostro cu pobiti, jer 'to ime nisam dostojna da nosim'
ali takodjer necu reci ni da slusam blues...
[i]sa muzickog stajalista sve je to mozda isto... sastavljeno od istih komponenata
ali isto tako, sjeti se da su i dijamant i grafit i fuleren c60 cisti ugljik, a potpuno se razlicito ponasaju u nekim situacijama, a opet, s druge strane, imaju i dodirnih tocaka...
sve je to ista analogija :wink: [/i]
Void (napisa): | Lord Sirius (napisa): |
svaka cast onome koji je procitato ovo dokraja, sigurno vam je predosadno u zivotu, mozete zamisliti kako je meni kada sam sve ovo isao pisati |
Bas sam to htio reci, ali s druge strane: I learned something today.
Zar nitko od vas ne spava?
Mogao bi jednu subotu otici na Sljeme, spavat ces ko mala beba cijelu subotu i dio nedjelje. |
nonono...
kad si ti zadnji puta isao na sljeme u sastavu onog tzk-driblinga?
i nije istina da prespavas cijeli vikend...
hm... u stvari... ovisi sta ti tamo gore radis
inace, Lorde, i ja procitah...
i moram reci da to sto si napisao (o povijesti metala) stoji,
no isto tako mozes ici jos dalje i reci da slusas glazbu (jer to je poopcenje, a isto tako mozes reci da slusas zvukove)
ali kao sto C'Tebo rece, ako kazes da slusas blues, nitko nece niti pomisliti da slusas npr neki death metal bend
povijet je tu, i treba ju imati na pameti...
al da ti npr neki britnijevac kaze: "ja slusam rock, ti slusas rock, joj, kak je to kul" (na stranu sto britni nije rock , ofo bje samo los primjer)
ti bi se s tom osobom slozio?
ja znam da ja ne bih.... al ne bi izgubila zivce i isla objasnjavati, prije bih izgubila zivce i pobjegla... ili namlatila doticnog ako bi bio uporan
uostalom, podjelom na glazbene zanrove (koja je IMO i nastala zbog toga) ljudi se dijele na neki oblik kasti...
isto tako mozes vidjeti da nisu bas 'prave' kaste, jerbo se ipak neke (koje imaju muzickih dodirnih tocaka, u ovom slucaju velika vecina onoga sto je evoluirala iz rocka) medjusobno i druze i ljudi cesto slusaju neku mjesavinu svega toga...
zasto postoje nazivi punkeri, metalci, rokeri? (to su nazivi koje pripadnici doticnih ne nijecu i ne smatraju uvredljivim)
zato sto su se ljudi predali toj glazbi... i zato sto oni vole bas one razlike medju tim zanrovima, a ne gledaju slicnosti, iako ih ne negiraju...
(wananbe-e iskljucujem iz ove podjele)
(takodjer i sve ostale podjele, jer ne znam koji nazivi kome nisu uvredljivi, tj ne znam koji su medju njima opceprihvaceni pojmovi i nazivlje, pa radije sutim)
iako, vecina okorjelih, prije ili kasnije krene ka korijenima... znam za relativno dosta metalaca koji, poreed metala kojem su odani, slusaju i blues.... koji je root of all evil
dakle, sumirano, Lorde, tvoja prezentacija stoji, i to svi znamo
ali takodjer stoji i to da ljudi zele biti podijeljeni u kaste, svojom voljom
i takodjer, zele vidjeti (ili bar misliti da vide) razlike... cemu ih sprecavati?
uostalom, ljudi se dijele i na to koji fax polaze, koju srednju, di rade, sta slusaju, kako se oblace... a sve te podjele, koliko namece drustvo, toliko ih i sam biras...
ja se izajsnjavam kao metalka, al to ne znaci da cu ja bezpogovorno za sve ostalo reci da ne valja, dapace... sve je to stvar ukusa...
da sam rokerica ili pankerica, ostro cu pobiti, jer 'to ime nisam dostojna da nosim'
ali takodjer necu reci ni da slusam blues...
sa muzickog stajalista sve je to mozda isto... sastavljeno od istih komponenata
ali isto tako, sjeti se da su i dijamant i grafit i fuleren c60 cisti ugljik, a potpuno se razlicito ponasaju u nekim situacijama, a opet, s druge strane, imaju i dodirnih tocaka...
sve je to ista analogija
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:13 ned, 6. 4. 2003 Naslov: |
|
|
sve je to ok, i ja isto kazem da slusam metal, ali ponavljam prvu recenicu:
evo, osjecam potrebu da progovorim kao kvazi muzicar, tj. osoba koja nije isla u muzicku skolu ali zna sve ko i osoba sa zavrsenom muzickom skolom
znaci [b]kao[/b] muzicar
[quote="Nesi"]sa muzickog stajalista sve je to mozda isto... sastavljeno od istih komponenata
sve je to ista analogija[/quote]
hehehe...nice try...to vrijedi kada bi glazba bila znanost, ali svi koji ti kazu da glazba prati istu logiku kao matematika ili kemija ili fizika, oni nisu nikada primili instrument u ruke...
tu analogija ne postoji
sve je to ok, i ja isto kazem da slusam metal, ali ponavljam prvu recenicu:
evo, osjecam potrebu da progovorim kao kvazi muzicar, tj. osoba koja nije isla u muzicku skolu ali zna sve ko i osoba sa zavrsenom muzickom skolom
znaci kao muzicar
Nesi (napisa): | sa muzickog stajalista sve je to mozda isto... sastavljeno od istih komponenata
sve je to ista analogija |
hehehe...nice try...to vrijedi kada bi glazba bila znanost, ali svi koji ti kazu da glazba prati istu logiku kao matematika ili kemija ili fizika, oni nisu nikada primili instrument u ruke...
tu analogija ne postoji
|
|
[Vrh] |
|
Markec Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 12:53 ned, 6. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"]sve je to ok, i ja isto kazem da slusam metal[/quote]
znam :wink:
[quote="Lord Sirius"]ali ponavljam prvu recenicu:
evo, osjecam potrebu da progovorim kao kvazi muzicar, tj. osoba koja nije isla u muzicku skolu ali zna sve ko i osoba sa zavrsenom muzickom skolom[/quote]
ma doblo, sfatih ja to
dapace i slazem se s tim
samo rekoh i sfoje misljenje...
[quote="Lord Sirius"]znaci [b]kao[/b] muzicar[/quote]
doblo, doblo :o)
[quote="Nesi"]sa muzickog stajalista sve je to mozda isto... sastavljeno od istih komponenata
sve je to ista analogija[/quote]
[quote="Lord Sirius"]hehehe...nice try...to vrijedi kada bi glazba bila znanost, ali svi koji ti kazu da glazba prati istu logiku kao matematika ili kemija ili fizika, oni nisu nikada primili instrument u ruke...
tu analogija ne postoji[/quote]
njeh, nisi sfatio na sto ciljam...
glazba se sastoji od nota (poopceno)
tvari se sastoje od protona i elektrona (necem dublje)
a opet, ima ih toliko vrsta razlicitih i toliko vrsta slicnih...
na to sam, ciljala...
btw, pogledaj si knjigicu matematika i muzika, ima simpaticnih stvari u unutra :wink:
ja osobno vjerujem da postoji odredjenih mat. zakonitosti u glazbi, ali pod tim pojmom glazba sigurno ne svrstavam ista vise od klasicnih intrumenata :o)
Lord Sirius (napisa): | sve je to ok, i ja isto kazem da slusam metal |
znam
Lord Sirius (napisa): | ali ponavljam prvu recenicu:
evo, osjecam potrebu da progovorim kao kvazi muzicar, tj. osoba koja nije isla u muzicku skolu ali zna sve ko i osoba sa zavrsenom muzickom skolom |
ma doblo, sfatih ja to
dapace i slazem se s tim
samo rekoh i sfoje misljenje...
Lord Sirius (napisa): | znaci kao muzicar |
doblo, doblo
Nesi (napisa): | sa muzickog stajalista sve je to mozda isto... sastavljeno od istih komponenata
sve je to ista analogija |
Lord Sirius (napisa): | hehehe...nice try...to vrijedi kada bi glazba bila znanost, ali svi koji ti kazu da glazba prati istu logiku kao matematika ili kemija ili fizika, oni nisu nikada primili instrument u ruke...
tu analogija ne postoji |
njeh, nisi sfatio na sto ciljam...
glazba se sastoji od nota (poopceno)
tvari se sastoje od protona i elektrona (necem dublje)
a opet, ima ih toliko vrsta razlicitih i toliko vrsta slicnih...
na to sam, ciljala...
btw, pogledaj si knjigicu matematika i muzika, ima simpaticnih stvari u unutra
ja osobno vjerujem da postoji odredjenih mat. zakonitosti u glazbi, ali pod tim pojmom glazba sigurno ne svrstavam ista vise od klasicnih intrumenata
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Void Forumaš(ica)

|