Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Glazba
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Kakvu glazbu slusate?
Rock - neki meksi, laganiji
35%
 35%  [ 5 ]
Heavy metal
14%
 14%  [ 2 ]
Punk
0%
 0%  [ 0 ]
Hip hop
7%
 7%  [ 1 ]
Trance, house...
14%
 14%  [ 2 ]
Komercijala (MTV-stvarcice)
0%
 0%  [ 0 ]
Klasicna glazba
7%
 7%  [ 1 ]
Nesto drugo...
21%
 21%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 14

Autor/ica Poruka
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
218 = 249 - 31

PostPostano: 3:35 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Stvar donekle stoji, ali nisu muzicari jedini kojih se tice glazba. Treba tu ipak uzeti i stav slusatelja u obzir, ne? [/quote]

vjerojatno si gledao wayne's world (ako zbog niceg drugog onda zbog one scene sa boh.rhap.) i tamo ima jedna recenica koja je savrsen odgovor na ovo pitanje

[quote="Wayne"]Led Zeppelin didn't write songs everyone liked. They left that to the Bee Gees.[/quote]

glazba se tice svih nas, istina, ali muzika se pise zbog samog muzicara, a ne zato da se drugima svida.
Ne vjerujem da su beethoven ili vivaldi pisali muziku da bi netko drugi nasao zadovoljstvo u tome..pisali su radi sebe.
nazalost danas smo svjedoci vremena kada su vrijednosti izvrnute a ljudi koji se nazivaju muzicarima (samo neki primjeri: e.iglesias, coldplay, avril, britney itd.) svakom svojom pojavom se nesvjesno rugaju i bacaju ljagu na muziku iako misle da zapravo "pridonose" razvoju muzike.

[quote="vsego"]Ne treba biti iskljuciv. Konzumerski gledano, metal je vrsta glazbe. Cak se i njegove podvrste mogu smatrati "zanrovima".
Muzicki si vjerojatno u pravu kad trpas sve u isti kos (kazem vjerojatno jer je moje sviralacko iskustvo minimalno, a i davno zaboravljeno ).
[/quote]
konzumerski gledano da, ali cisto sa muzickog stajalista razlike nema. ako samo recimo pogledas stimung gitare..99.99% bendova ima standardni (e a d g b e) ili za pola stupnja spusteni stimung i toga se slijepo drze svi rock/metal/punk lala bendovi, dok vec pravci koji odstupaju koriste potpuno druge stvari, recimo indijsko stimanje (d a d g a d) itd itd...nemora nuzno niti biti 6 zica..mogucnosti su vece sa 7, i to se uglavnom koristi po latinskoj americi, a i cesto se koristi 12 zica, ali jako malo ljudi to zna svirati..tako da po notama i tehnici sve je to isto
vsego (napisa):
Stvar donekle stoji, ali nisu muzicari jedini kojih se tice glazba. Treba tu ipak uzeti i stav slusatelja u obzir, ne?

vjerojatno si gledao wayne's world (ako zbog niceg drugog onda zbog one scene sa boh.rhap.) i tamo ima jedna recenica koja je savrsen odgovor na ovo pitanje

Wayne (napisa):
Led Zeppelin didn't write songs everyone liked. They left that to the Bee Gees.

glazba se tice svih nas, istina, ali muzika se pise zbog samog muzicara, a ne zato da se drugima svida.
Ne vjerujem da su beethoven ili vivaldi pisali muziku da bi netko drugi nasao zadovoljstvo u tome..pisali su radi sebe.
nazalost danas smo svjedoci vremena kada su vrijednosti izvrnute a ljudi koji se nazivaju muzicarima (samo neki primjeri: e.iglesias, coldplay, avril, britney itd.) svakom svojom pojavom se nesvjesno rugaju i bacaju ljagu na muziku iako misle da zapravo "pridonose" razvoju muzike.

vsego (napisa):
Ne treba biti iskljuciv. Konzumerski gledano, metal je vrsta glazbe. Cak se i njegove podvrste mogu smatrati "zanrovima".
Muzicki si vjerojatno u pravu kad trpas sve u isti kos (kazem vjerojatno jer je moje sviralacko iskustvo minimalno, a i davno zaboravljeno ).

konzumerski gledano da, ali cisto sa muzickog stajalista razlike nema. ako samo recimo pogledas stimung gitare..99.99% bendova ima standardni (e a d g b e) ili za pola stupnja spusteni stimung i toga se slijepo drze svi rock/metal/punk lala bendovi, dok vec pravci koji odstupaju koriste potpuno druge stvari, recimo indijsko stimanje (d a d g a d) itd itd...nemora nuzno niti biti 6 zica..mogucnosti su vece sa 7, i to se uglavnom koristi po latinskoj americi, a i cesto se koristi 12 zica, ali jako malo ljudi to zna svirati..tako da po notama i tehnici sve je to isto

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 4:18 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]nazalost danas smo svjedoci vremena kada su vrijednosti izvrnute a ljudi koji se nazivaju muzicarima (samo neki primjeri: e.iglesias, coldplay, avril, britney itd.) svakom svojom pojavom se nesvjesno rugaju i bacaju ljagu na muziku iako misle da zapravo "pridonose" razvoju muzike.[/quote]

Ovu cetvrtu sam negdje vidio... 8) Zar je propjevala/prosvirala/stogod? :twisted:

Negdje mi zvoni i ovo prvo prezime, no za drugo i trece nisam ni cuo... Se to je[b]d[/b]e? :roll:

[quote="Lord Sirius"][quote="vsego"]Ne treba biti iskljuciv. Konzumerski gledano, metal je vrsta glazbe. Cak se i njegove podvrste mogu smatrati "zanrovima".
Muzicki si vjerojatno u pravu kad trpas sve u isti kos (kazem vjerojatno jer je moje sviralacko iskustvo minimalno, a i davno zaboravljeno).[/quote]
konzumerski gledano da, ali cisto sa muzickog stajalista razlike nema. ako samo recimo pogledas stimung gitare..99.99% bendova ima standardni (e a d g b e) ili za pola stupnja spusteni stimung i toga se slijepo drze svi rock/metal/punk lala bendovi, dok vec pravci koji odstupaju koriste potpuno druge stvari, recimo indijsko stimanje (d a d g a d) itd itd...nemora nuzno niti biti 6 zica..mogucnosti su vece sa 7, i to se uglavnom koristi po latinskoj americi, a i cesto se koristi 12 zica, ali jako malo ljudi to zna svirati..tako da po notama i tehnici sve je to isto[/quote]

Cini mi se da tvrdimo isto, pa nema smisla dalje lamentirati... ;)
Lord Sirius (napisa):

Ovu cetvrtu sam negdje vidio... Cool Zar je propjevala/prosvirala/stogod? Twisted Evil

Negdje mi zvoni i ovo prvo prezime, no za drugo i trece nisam ni cuo... Se to jede? Rolling Eyes

Lord Sirius (napisa):
vsego (napisa):
Ne treba biti iskljuciv. Konzumerski gledano, metal je vrsta glazbe. Cak se i njegove podvrste mogu smatrati "zanrovima".
Muzicki si vjerojatno u pravu kad trpas sve u isti kos (kazem vjerojatno jer je moje sviralacko iskustvo minimalno, a i davno zaboravljeno).

Cini mi se da tvrdimo isto, pa nema smisla dalje lamentirati... Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 4:47 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ovu cetvrtu sam negdje vidio... Zar je propjevala/prosvirala/stogod?

Negdje mi zvoni i ovo prvo prezime, no za drugo i trece nisam ni cuo... Se to jede? [/quote]

idemo po redu:

enrique iglesias - sin puno poznatijeg i ozbiljnijeg spanjolskog pjevaca iz 50tih, 60tih itd julia iglesiasa..stari se cak javno odrekao svog prezimena zbog toga sto mu se ne svida sin
inace e.i. je bio u zg prije godinu ili dvije i popizdio je zato sto nije uspio napuniti dom sportova (veliku dvoranu)

coldplay - neki britanski neznam kako da ih nazovem..evo citiraću njihovog pjevaca:

"mislim da smo tako popularni zato sto smo zgodni. zgodni kao neki boyband. samo sto stvaramo dobru muziku."

ja tu u svakoj recenici vidim reductio ad apsurdum i kontradikciju.

avirl lavinge - neka klinka koja je mislim moje godiste..na dodjelama za mtv nagrade rekla je nes tipa "ja sam rokerica ovo ono ja ne pripadam ovdje, svejedno dobila nagradu ili ne"
a zapravo je mislila u glavi : "ako sada kazem da mi nije stalo do nagrade, onda ce svi misliti da sam nekomercijalna, znaci da sam bas kul, ali bas bi htjela da mi puste spot i da dobijem nagradu da si na cd mogu napisati dobitnik 3 mtv nagrada"..joj da..vidio sam negdje pokusaj soliranja gitarista iz njenog benda..
znas ono kada beba pokusa hodati samostalno na dvije noge, a ne moze, i onda ubrzo padne, a svi okolo kazu "joj kak je to slatko"
tako nekako sam se i ja osjecao kada sam to vidio

britney spears - sto reci...nista..cim se ljudima album zove po njihovom imenu stvarno se vidi da imaju poetskog talenta

cak i ono sto krcko slusa zabavnije je od prethodno navedenih...a oni su sluzbeno "zabavna glazba"
vsego (napisa):
Ovu cetvrtu sam negdje vidio... Zar je propjevala/prosvirala/stogod?

Negdje mi zvoni i ovo prvo prezime, no za drugo i trece nisam ni cuo... Se to jede?

idemo po redu:

enrique iglesias - sin puno poznatijeg i ozbiljnijeg spanjolskog pjevaca iz 50tih, 60tih itd julia iglesiasa..stari se cak javno odrekao svog prezimena zbog toga sto mu se ne svida sin
inace e.i. je bio u zg prije godinu ili dvije i popizdio je zato sto nije uspio napuniti dom sportova (veliku dvoranu)

coldplay - neki britanski neznam kako da ih nazovem..evo citiraću njihovog pjevaca:

"mislim da smo tako popularni zato sto smo zgodni. zgodni kao neki boyband. samo sto stvaramo dobru muziku."

ja tu u svakoj recenici vidim reductio ad apsurdum i kontradikciju.

avirl lavinge - neka klinka koja je mislim moje godiste..na dodjelama za mtv nagrade rekla je nes tipa "ja sam rokerica ovo ono ja ne pripadam ovdje, svejedno dobila nagradu ili ne"
a zapravo je mislila u glavi : "ako sada kazem da mi nije stalo do nagrade, onda ce svi misliti da sam nekomercijalna, znaci da sam bas kul, ali bas bi htjela da mi puste spot i da dobijem nagradu da si na cd mogu napisati dobitnik 3 mtv nagrada"..joj da..vidio sam negdje pokusaj soliranja gitarista iz njenog benda..
znas ono kada beba pokusa hodati samostalno na dvije noge, a ne moze, i onda ubrzo padne, a svi okolo kazu "joj kak je to slatko"
tako nekako sam se i ja osjecao kada sam to vidio

britney spears - sto reci...nista..cim se ljudima album zove po njihovom imenu stvarno se vidi da imaju poetskog talenta

cak i ono sto krcko slusa zabavnije je od prethodno navedenih...a oni su sluzbeno "zabavna glazba"

[Vrh]
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 5:38 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Šta reći na ovaj siriusov text, osim, da to i nije bitno.

Meni je totalno nebitno kako se muzika koju slušam zove (može se, što se mene tiče i zvat HDZ :P), ali ako kažem da pretežito slušam metal, ljudi će otprilike dobit ideju šta ja slušam.
Da kažem da slušam rock ili, još bolje, blues, ljudi vjerojatno neće shvatit da volim slušat Therion.

A što se tiče konzumenti vs. kreatori, mislim da su tu konzumenti jedino i bitni, bar s obzirom kako će se muzika nazvat. Zato što muzičari rade muziku za sebe (valjda) i onda to izdaju, a konzumenti će tu vrstu muzike već kako tako nazvat, a ne vidim zašto bi muzičarima bilo bitno je l' se to zove heavy metal ili rock & roll.
Šta reći na ovaj siriusov text, osim, da to i nije bitno.

Meni je totalno nebitno kako se muzika koju slušam zove (može se, što se mene tiče i zvat HDZ Razz), ali ako kažem da pretežito slušam metal, ljudi će otprilike dobit ideju šta ja slušam.
Da kažem da slušam rock ili, još bolje, blues, ljudi vjerojatno neće shvatit da volim slušat Therion.

A što se tiče konzumenti vs. kreatori, mislim da su tu konzumenti jedino i bitni, bar s obzirom kako će se muzika nazvat. Zato što muzičari rade muziku za sebe (valjda) i onda to izdaju, a konzumenti će tu vrstu muzike već kako tako nazvat, a ne vidim zašto bi muzičarima bilo bitno je l' se to zove heavy metal ili rock & roll.

[Vrh]
Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 9:16 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]
svaka cast onome koji je procitato ovo dokraja, sigurno vam je predosadno u zivotu, mozete zamisliti kako je meni kada sam sve ovo isao pisati[/quote]

Bas sam to htio reci, ali s druge strane: I learned something today.

Zar nitko od vas ne spava?
Mogao bi jednu subotu otici na Sljeme, spavat ces ko mala beba cijelu subotu i dio nedjelje.
Lord Sirius (napisa):

svaka cast onome koji je procitato ovo dokraja, sigurno vam je predosadno u zivotu, mozete zamisliti kako je meni kada sam sve ovo isao pisati

Mogao bi jednu subotu otici na Sljeme, spavat ces ko mala beba cijelu subotu i dio nedjelje.

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 9:59 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Void"][quote="Lord Sirius"]
svaka cast onome koji je procitato ovo dokraja, sigurno vam je predosadno u zivotu, mozete zamisliti kako je meni kada sam sve ovo isao pisati[/quote]

Mogao bi jednu subotu otici na Sljeme, spavat ces ko mala beba cijelu subotu i dio nedjelje.[/quote]

nonono...
kad si ti zadnji puta isao na sljeme u sastavu onog tzk-driblinga?
i nije istina da prespavas cijeli vikend...
hm... u stvari... ovisi sta ti tamo gore radis :twisted: :wink:

inace, Lorde, i ja procitah...
i moram reci da to sto si napisao (o povijesti metala) stoji,
no isto tako mozes ici jos dalje i reci da slusas glazbu (jer to je poopcenje, a isto tako mozes reci da slusas zvukove)
ali kao sto C'Tebo rece, ako kazes da slusas blues, nitko nece niti pomisliti da slusas npr neki death metal bend
povijet je tu, i treba ju imati na pameti...
al da ti npr neki britnijevac kaze: "ja slusam rock, ti slusas rock, joj, kak je to kul" (na stranu sto britni nije rock :wink:, ofo bje samo los primjer)
ti bi se s tom osobom slozio?
ja znam da ja ne bih.... al ne bi izgubila zivce i isla objasnjavati, prije bih izgubila zivce i pobjegla... ili namlatila doticnog ako bi bio uporan :wink: :wink: :wink:

uostalom, podjelom na glazbene zanrove (koja je IMO i nastala zbog toga) ljudi se dijele na neki oblik kasti...
isto tako mozes vidjeti da nisu bas 'prave' kaste, jerbo se ipak neke (koje imaju muzickih dodirnih tocaka, u ovom slucaju velika vecina onoga sto je evoluirala iz rocka) medjusobno i druze i ljudi cesto slusaju neku mjesavinu svega toga...

zasto postoje nazivi punkeri, metalci, rokeri? (to su nazivi koje pripadnici doticnih ne nijecu i ne smatraju uvredljivim)
zato sto su se ljudi predali toj glazbi... i zato sto oni vole bas one razlike medju tim zanrovima, a ne gledaju slicnosti, iako ih ne negiraju...
(wananbe-e iskljucujem iz ove podjele)
(takodjer i sve ostale podjele, jer ne znam koji nazivi kome nisu uvredljivi, tj ne znam koji su medju njima opceprihvaceni pojmovi i nazivlje, pa radije sutim)

iako, vecina okorjelih, prije ili kasnije krene ka korijenima... znam za relativno dosta metalaca koji, poreed metala kojem su odani, slusaju i blues.... koji je root of all evil :wink: :wink:

dakle, sumirano, Lorde, tvoja prezentacija stoji, i to svi znamo
ali takodjer stoji i to da ljudi zele biti podijeljeni u kaste, svojom voljom
i takodjer, zele vidjeti (ili bar misliti da vide) razlike... cemu ih sprecavati? :wink:

uostalom, ljudi se dijele i na to koji fax polaze, koju srednju, di rade, sta slusaju, kako se oblace... a sve te podjele, koliko namece drustvo, toliko ih i sam biras...

ja se izajsnjavam kao metalka, al to ne znaci da cu ja bezpogovorno za sve ostalo reci da ne valja, dapace... sve je to stvar ukusa...
da sam rokerica ili pankerica, ostro cu pobiti, jer 'to ime nisam dostojna da nosim'
ali takodjer necu reci ni da slusam blues...

[i]sa muzickog stajalista sve je to mozda isto... sastavljeno od istih komponenata
ali isto tako, sjeti se da su i dijamant i grafit i fuleren c60 cisti ugljik, a potpuno se razlicito ponasaju u nekim situacijama, a opet, s druge strane, imaju i dodirnih tocaka...
sve je to ista analogija :wink: [/i]
Void (napisa):
Lord Sirius (napisa):

svaka cast onome koji je procitato ovo dokraja, sigurno vam je predosadno u zivotu, mozete zamisliti kako je meni kada sam sve ovo isao pisati

nonono...
hm... u stvari... ovisi sta ti tamo gore radis Twisted Evil Wink

inace, Lorde, i ja procitah...
i moram reci da to sto si napisao (o povijesti metala) stoji,
no isto tako mozes ici jos dalje i reci da slusas glazbu (jer to je poopcenje, a isto tako mozes reci da slusas zvukove)
ali kao sto C'Tebo rece, ako kazes da slusas blues, nitko nece niti pomisliti da slusas npr neki death metal bend
povijet je tu, i treba ju imati na pameti...
al da ti npr neki britnijevac kaze: "ja slusam rock, ti slusas rock, joj, kak je to kul" (na stranu sto britni nije rock Wink, ofo bje samo los primjer)
ti bi se s tom osobom slozio?
ja znam da ja ne bih.... al ne bi izgubila zivce i isla objasnjavati, prije bih izgubila zivce i pobjegla... ili namlatila doticnog ako bi bio uporan Wink Wink Wink

uostalom, podjelom na glazbene zanrove (koja je IMO i nastala zbog toga) ljudi se dijele na neki oblik kasti...
isto tako mozes vidjeti da nisu bas 'prave' kaste, jerbo se ipak neke (koje imaju muzickih dodirnih tocaka, u ovom slucaju velika vecina onoga sto je evoluirala iz rocka) medjusobno i druze i ljudi cesto slusaju neku mjesavinu svega toga...

zasto postoje nazivi punkeri, metalci, rokeri? (to su nazivi koje pripadnici doticnih ne nijecu i ne smatraju uvredljivim)
zato sto su se ljudi predali toj glazbi... i zato sto oni vole bas one razlike medju tim zanrovima, a ne gledaju slicnosti, iako ih ne negiraju...
(wananbe-e iskljucujem iz ove podjele)
(takodjer i sve ostale podjele, jer ne znam koji nazivi kome nisu uvredljivi, tj ne znam koji su medju njima opceprihvaceni pojmovi i nazivlje, pa radije sutim)

iako, vecina okorjelih, prije ili kasnije krene ka korijenima... znam za relativno dosta metalaca koji, poreed metala kojem su odani, slusaju i blues.... koji je root of all evil Wink Wink

dakle, sumirano, Lorde, tvoja prezentacija stoji, i to svi znamo
ali takodjer stoji i to da ljudi zele biti podijeljeni u kaste, svojom voljom
i takodjer, zele vidjeti (ili bar misliti da vide) razlike... cemu ih sprecavati? Wink

uostalom, ljudi se dijele i na to koji fax polaze, koju srednju, di rade, sta slusaju, kako se oblace... a sve te podjele, koliko namece drustvo, toliko ih i sam biras...

ja se izajsnjavam kao metalka, al to ne znaci da cu ja bezpogovorno za sve ostalo reci da ne valja, dapace... sve je to stvar ukusa...
da sam rokerica ili pankerica, ostro cu pobiti, jer 'to ime nisam dostojna da nosim'
ali takodjer necu reci ni da slusam blues...

sa muzickog stajalista sve je to mozda isto... sastavljeno od istih komponenata
ali isto tako, sjeti se da su i dijamant i grafit i fuleren c60 cisti ugljik, a potpuno se razlicito ponasaju u nekim situacijama, a opet, s druge strane, imaju i dodirnih tocaka...
sve je to ista analogija Wink

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 10:13 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

sve je to ok, i ja isto kazem da slusam metal, ali ponavljam prvu recenicu:

evo, osjecam potrebu da progovorim kao kvazi muzicar, tj. osoba koja nije isla u muzicku skolu ali zna sve ko i osoba sa zavrsenom muzickom skolom

znaci [b]kao[/b] muzicar

[quote="Nesi"]sa muzickog stajalista sve je to mozda isto... sastavljeno od istih komponenata
sve je to ista analogija[/quote]

hehehe...nice try...to vrijedi kada bi glazba bila znanost, ali svi koji ti kazu da glazba prati istu logiku kao matematika ili kemija ili fizika, oni nisu nikada primili instrument u ruke...
tu analogija ne postoji
sve je to ok, i ja isto kazem da slusam metal, ali ponavljam prvu recenicu:

evo, osjecam potrebu da progovorim kao kvazi muzicar, tj. osoba koja nije isla u muzicku skolu ali zna sve ko i osoba sa zavrsenom muzickom skolom

znaci kao muzicar

Nesi (napisa):
sve je to ista analogija

hehehe...nice try...to vrijedi kada bi glazba bila znanost, ali svi koji ti kazu da glazba prati istu logiku kao matematika ili kemija ili fizika, oni nisu nikada primili instrument u ruke...
tu analogija ne postoji

[Vrh]
Markec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-3 = 37 - 40

PostPostano: 12:10 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

sve u svemu nisam pogrjesio u pool-u kad postavih izbore:
"rock-neki laksi"
"heavy metal"
jer ipak je to bila najbolja podjela za obicne smrtnike... tj. na osnovu ove podjele siroke mase ce shvatiti koliki postotak ljudi sta slusa... drugim rjecima ne osjecam se krivim
Nesi :PP
po mome skromnom misljenju Nesi ti ispadas (u nedostatku njeznijih rjeci) cjepidlaka. Cak stovise mislim da nisi shvatila da se svijet ne vrti oko metala i nebi svatko trebao znati apsolutno tocnu podjelu...

(da vsego! razumijem! znam da nisam dobar, al sto vise citah prvi nesi-in reply na ovaj topic to vise mislim da nije dobronamjerno napisan... a poslije rasprave s Lord Siriusom vidim da nisam ni toliko pogrjesio)
sve u svemu nisam pogrjesio u pool-u kad postavih izbore:
"rock-neki laksi"
"heavy metal"
jer ipak je to bila najbolja podjela za obicne smrtnike... tj. na osnovu ove podjele siroke mase ce shvatiti koliki postotak ljudi sta slusa... drugim rjecima ne osjecam se krivim
Nesi Weeee-heeee!!!
po mome skromnom misljenju Nesi ti ispadas (u nedostatku njeznijih rjeci) cjepidlaka. Cak stovise mislim da nisi shvatila da se svijet ne vrti oko metala i nebi svatko trebao znati apsolutno tocnu podjelu...

(da vsego! razumijem! znam da nisam dobar, al sto vise citah prvi nesi-in reply na ovaj topic to vise mislim da nije dobronamjerno napisan... a poslije rasprave s Lord Siriusom vidim da nisam ni toliko pogrjesio)

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 12:53 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]sve je to ok, i ja isto kazem da slusam metal[/quote]

znam :wink:

[quote="Lord Sirius"]ali ponavljam prvu recenicu:
evo, osjecam potrebu da progovorim kao kvazi muzicar, tj. osoba koja nije isla u muzicku skolu ali zna sve ko i osoba sa zavrsenom muzickom skolom[/quote]

ma doblo, sfatih ja to
dapace i slazem se s tim
samo rekoh i sfoje misljenje...

[quote="Lord Sirius"]znaci [b]kao[/b] muzicar[/quote]

doblo, doblo :o)

[quote="Nesi"]sa muzickog stajalista sve je to mozda isto... sastavljeno od istih komponenata
sve je to ista analogija[/quote]

[quote="Lord Sirius"]hehehe...nice try...to vrijedi kada bi glazba bila znanost, ali svi koji ti kazu da glazba prati istu logiku kao matematika ili kemija ili fizika, oni nisu nikada primili instrument u ruke...
tu analogija ne postoji[/quote]

njeh, nisi sfatio na sto ciljam...
glazba se sastoji od nota (poopceno)
tvari se sastoje od protona i elektrona (necem dublje)
a opet, ima ih toliko vrsta razlicitih i toliko vrsta slicnih...
na to sam, ciljala...

btw, pogledaj si knjigicu matematika i muzika, ima simpaticnih stvari u unutra :wink:

ja osobno vjerujem da postoji odredjenih mat. zakonitosti u glazbi, ali pod tim pojmom glazba sigurno ne svrstavam ista vise od klasicnih intrumenata :o)
Lord Sirius (napisa):
sve je to ok, i ja isto kazem da slusam metal

znam Wink

Lord Sirius (napisa):
ali ponavljam prvu recenicu:

ma doblo, sfatih ja to
dapace i slazem se s tim
samo rekoh i sfoje misljenje...

Lord Sirius (napisa):
znaci kao muzicar

doblo, doblo Big nose

Nesi (napisa):
sve je to ista analogija

Lord Sirius (napisa):
tu analogija ne postoji

njeh, nisi sfatio na sto ciljam...
glazba se sastoji od nota (poopceno)
tvari se sastoje od protona i elektrona (necem dublje)
a opet, ima ih toliko vrsta razlicitih i toliko vrsta slicnih...
na to sam, ciljala...

btw, pogledaj si knjigicu matematika i muzika, ima simpaticnih stvari u unutra Wink

ja osobno vjerujem da postoji odredjenih mat. zakonitosti u glazbi, ali pod tim pojmom glazba sigurno ne svrstavam ista vise od klasicnih intrumenata Big nose

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:25 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Markec"]po mome skromnom misljenju Nesi ti ispadas (u nedostatku njeznijih rjeci) cjepidlaka. Cak stovise mislim da nisi shvatila da se svijet ne vrti oko metala i nebi svatko trebao znati apsolutno tocnu podjelu...
(da vsego! razumijem! znam da nisam dobar, al sto vise citah prvi nesi-in reply na ovaj topic to vise mislim da nije dobronamjerno napisan... a poslije rasprave s Lord Siriusom vidim da nisam ni toliko pogrjesio)[/quote]

A meni se cini da jesi (pogrijesio). Nesi je samo nasiroko raspisala ono sto smo na ovaj ili onaj nacin Sirius i ja rekli (o konzumerskom pogledu na stvari). Nema tu bitnih odstupanja.

Dodaj tome da su Sirius i Nesi u prilicno prijateljskim odnosima (bar koliko je meni poznato), pa sad zbrajaj tko je kakav ispao.

Hvala Nesi da je ignorirala ovu provokaciju i nije krenula u flejm. :D
[i]Ignorance is a sin. Ignoring ignorance is a virtue...[/i] ;)
Markec (napisa):

A meni se cini da jesi (pogrijesio). Nesi je samo nasiroko raspisala ono sto smo na ovaj ili onaj nacin Sirius i ja rekli (o konzumerskom pogledu na stvari). Nema tu bitnih odstupanja.

Dodaj tome da su Sirius i Nesi u prilicno prijateljskim odnosima (bar koliko je meni poznato), pa sad zbrajaj tko je kakav ispao.

Hvala Nesi da je ignorirala ovu provokaciju i nije krenula u flejm. Very Happy
Ignorance is a sin. Ignoring ignorance is a virtue... Wink

[Vrh]
Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 13:54 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"][quote="Void"]Mogao bi jednu subotu otici na Sljeme, spavat ces ko mala beba cijelu subotu i dio nedjelje.[/quote]

nonono...
[/quote]

Jucer. I nisam isao zicarom kao cca 90% ljudi tamo.

[quote="Nesi"]
hm... u stvari... ovisi sta ti tamo gore radis :twisted: :wink:
[/quote]

Precisely...
Ali svejedno sam prespavao subotu, sta ces - neki su jednostavno preslabi da izdrze toliki fizicki (i psihicki) napor :wink:
Nesi (napisa):
Void (napisa):

nonono...

Nesi (napisa):

hm... u stvari... ovisi sta ti tamo gore radis Twisted Evil Wink

Precisely...
Ali svejedno sam prespavao subotu, sta ces - neki su jednostavno preslabi da izdrze toliki fizicki (i psihicki) napor Wink

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 18:11 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Void"]Jucer. I nisam isao zicarom kao cca 90% ljudi tamo.
[/quote]

ali si zato isao busom :)
Void (napisa):

ali si zato isao busom Smile

[Vrh]
color
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 0 - 0

PostPostano: 18:54 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slušam klasičnu glazbu .A glasovao sam za rock . :? Mora da je loša kava koju pijem kriva .
Slušam klasičnu glazbu .A glasovao sam za rock . Confused Mora da je loša kava koju pijem kriva .

[Vrh]
Markec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-3 = 37 - 40

PostPostano: 22:08 ned, 6. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Posveceno vsegi:

:boliglava:

[quote="vsego"]A meni se cini da jesi (pogrijesio). Nesi je samo nasiroko raspisala ono sto smo na ovaj ili onaj nacin Sirius i ja rekli (o konzumerskom pogledu na stvari). Nema tu bitnih odstupanja.[/quote]

Rekoh da nisam mogao dati posten reply prije nego sam cuo (vidio, procitao) raspravu s Siriusom u glavnoj ulozi....

[quote="vsego"]Dodaj tome da su Sirius i Nesi u prilicno prijateljskim odnosima (bar koliko je meni poznato), pa sad zbrajaj tko je kakav ispao. [/quote]

ponavljam nema moj reply veze s Siriusom... (bar ne na taj nacin na koji si ti shvatio).. nego ima veze s ovim:

[quote="Nesi"]ako smijem samo skomentirati, heavy metal nije jedina vrsta metala[/quote]*
i ovim pogotovo :
[quote="Nesi"]ono, cisto za tvoju informaciju...[/quote] **

*teorija postala na neki nacin klimava poslije rasprave
** makes me look bad (a to je napravljeno s namjerom :fist: )

[quote="vsego"]Hvala Nesi da je ignorirala ovu provokaciju i nije krenula u flejm.
Ignorance is a sin. Ignoring ignorance is a virtue...
[/quote]

ali svejedno hvala sto si pokusavas biti objektivan i posten...

P.S. nemoras se trudit ko ni Nesi reply-at na moje (gorenavedene) nebuloze jer cu se na neko vrijeme zadrzavat na onom djelu foruma gdje se raspravlja o kolegijima i nadat se da nece i tamo neko od mene pokusat napravit budalu :silly:
<over&out>
Posveceno vsegi:

Boli glava

vsego (napisa):

Rekoh da nisam mogao dati posten reply prije nego sam cuo (vidio, procitao) raspravu s Siriusom u glavnoj ulozi....

vsego (napisa):

ponavljam nema moj reply veze s Siriusom... (bar ne na taj nacin na koji si ti shvatio).. nego ima veze s ovim:

Nesi (napisa):
ako smijem samo skomentirati, heavy metal nije jedina vrsta metala
*
i ovim pogotovo :
Nesi (napisa):
ono, cisto za tvoju informaciju...
**

*teorija postala na neki nacin klimava poslije rasprave
** makes me look bad (a to je napravljeno s namjerom :fist: )

vsego (napisa):
Hvala Nesi da je ignorirala ovu provokaciju i nije krenula u flejm.
Ignorance is a sin. Ignoring ignorance is a virtue...

ali svejedno hvala sto si pokusavas biti objektivan i posten...

P.S. nemoras se trudit ko ni Nesi reply-at na moje (gorenavedene) nebuloze jer cu se na neko vrijeme zadrzavat na onom djelu foruma gdje se raspravlja o kolegijima i nadat se da nece i tamo neko od mene pokusat napravit budalu #Silly
<over&out>

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:14 pon, 7. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Korespodencija s Markecom je prebacena u PMove. Molim Forumase da se vrate prvobitnoj temi i da zanemare pokusaj zapocinjanja novog flejma.

Hvala. :)
Korespodencija s Markecom je prebacena u PMove. Molim Forumase da se vrate prvobitnoj temi i da zanemare pokusaj zapocinjanja novog flejma.

Hvala. Smile

[Vrh]
Potor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 16:44 pon, 7. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

doista... prema rezultatima polla samo su 2 forumaša metalci (nesi & vsego :?: ), a cijeli je topic o metalu... te njegovim podvrstama...
a vidim i mene ste uspjeli uplest u cijelu pricu...
a za vasu informaciju, elektronske glazbe ima mnogo više podvrsta i mogu i ja vas klistirati s istima, no neću ;)
:sun:
uf, što dave bješe dobar... jao jao... :twisted:
najveći je :bow:
doista... prema rezultatima polla samo su 2 forumaša metalci (nesi & vsego Question ), a cijeli je topic o metalu... te njegovim podvrstama...
a vidim i mene ste uspjeli uplest u cijelu pricu...
a za vasu informaciju, elektronske glazbe ima mnogo više podvrsta i mogu i ja vas klistirati s istima, no neću Wink
Veselo sunce
uf, što dave bješe dobar... jao jao... Twisted Evil
najveći je I bow before you

[Vrh]
Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 16:59 pon, 7. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"][quote="Void"]Jucer. I nisam isao zicarom kao cca 90% ljudi tamo.
[/quote]

ali si zato isao busom :)[/quote]

ma, avionom. :wink:
Lord Sirius (napisa):
Void (napisa):

ali si zato isao busom Smile

ma, avionom. Wink

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum