Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

dualni prostori
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
91 = 108 - 17

PostPostano: 15:15 sri, 6. 7. 2005    Naslov: dualni prostori Citirajte i odgovorite

ja bi se htjela nac s nekim da malo pricamo o dualnim prostorima... :D
pa ajde ak je nekom dosadno, ili jos bolje, ne moze propustit razgovor o ovakvoj temi... :sliiin: :thumbup: :coolgreen:
a ako nam presusi znanje nakon nekog vremena, nudim i unitarne :blista: :bananacaga:

:yuhu:

[color=darkred][b]vsego:[/b] Premjesteno s [i]Oglasa[/i], iz ocitih razloga.[/color] 8)
ja bi se htjela nac s nekim da malo pricamo o dualnim prostorima... Very Happy
pa ajde ak je nekom dosadno, ili jos bolje, ne moze propustit razgovor o ovakvoj temi... Ovo mi se jaaaako svidja! Thumb up! Cool Mr.Green (blue one)
a ako nam presusi znanje nakon nekog vremena, nudim i unitarne Reklamiram neku zubnu pastu Banana chaga (za neupucene: plese)

Yu-huuuu!

vsego: Premjesteno s Oglasa, iz ocitih razloga. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 8:47 čet, 7. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

zasto nitko ne zeli? :puppydogeyes: :D
ful ste dosadni :PPP
zasto nitko ne zeli? #Puppy dog Very Happy
ful ste dosadni Imam lijepi jezik

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 74 - 66

PostPostano: 9:01 čet, 7. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

nadi nekom profesora koji predaje linarnu algebru.....
nadi nekom profesora koji predaje linarnu algebru.....

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 11:38 čet, 7. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ignavia"]ful ste dosadni :PPP[/quote]

Ignjavija :PP
Ignavia (napisa):

Ignjavija Weeee-heeee!!!

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 13:31 čet, 7. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="Ignavia"]ful ste dosadni :PPP[/quote]

Ignjavija :PP[/quote]

nadam se da nisi dugo to smisljao :zelenizub:
krcko (napisa):
Ignavia (napisa):

Ignjavija Weeee-heeee!!!

nadam se da nisi dugo to smisljao ...naplanetidosade

[Vrh]
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 22:41 čet, 7. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja cu tebe slusat kako pricas o dualnim prostorima ako ces ti mene slusat kako pricam o utjecaju putovanja brzinom svjetlosti na fizikalne procese (naravno Albi ce nam dosta pomoc)

[size=5]Albi=albert einstein[/size]
ja cu tebe slusat kako pricas o dualnim prostorima ako ces ti mene slusat kako pricam o utjecaju putovanja brzinom svjetlosti na fizikalne procese (naravno Albi ce nam dosta pomoc)

Albi=albert einstein

Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 9:12 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goc9999"]ja cu tebe slusat kako pricas o dualnim prostorima ako ces ti mene slusat kako pricam o utjecaju putovanja brzinom svjetlosti na fizikalne procese (naravno Albi ce nam dosta pomoc)

[size=5]Albi=albert einstein[/size][/quote]

pa... ovo je definitvno najbolja ponuda koju sam dobila jer je ujedno i jedina... :kinggreen:
hm... mozda bi ipak radije da i druga osoba prica o dualnim prostorima, ali i ovo ima svoje prednosti...
a kak si planirao tijek razgovora? ja kazem nesto o funkcionalima, onda ti nesto o svjetlosti i tako naizmjenicno...? ili ja slusam neko vrijeme pa onda ti? :grebgreb:
goc9999 (napisa):

Albi=albert einstein

pa... ovo je definitvno najbolja ponuda koju sam dobila jer je ujedno i jedina... His highness, King Green
hm... mozda bi ipak radije da i druga osoba prica o dualnim prostorima, ali i ovo ima svoje prednosti...
a kak si planirao tijek razgovora? ja kazem nesto o funkcionalima, onda ti nesto o svjetlosti i tako naizmjenicno...? ili ja slusam neko vrijeme pa onda ti? Kotacici rade 100 na sat

[Vrh]
PIPboy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 3

PostPostano: 13:35 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Otvori biljeznicu iz linearne 2 i pricaj s njom o dualnim prostorima :twisted:
Ona ima sve odgovore koje trebas...
Otvori biljeznicu iz linearne 2 i pricaj s njom o dualnim prostorima Twisted Evil

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)
Mali od Foruma<br>(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 14:07 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moze sada za neupucene? Sto su to dualni prostori? :?
Moze sada za neupucene? Sto su to dualni prostori? Confused

Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 14:23 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="PIPboy"]Otvori biljeznicu iz linearne 2 i pricaj s njom o dualnim prostorima :twisted:
Ona ima sve odgovore koje trebas...[/quote]

hvala na savjetu iako nije bas konstruktivan... :roll:

@vsego: mislis da ovo nije oglas samo zato sto ne prodajem ili kupujem? :D
PIPboy (napisa):
Otvori biljeznicu iz linearne 2 i pricaj s njom o dualnim prostorima Twisted Evil

hvala na savjetu iako nije bas konstruktivan... Rolling Eyes

@vsego: mislis da ovo nije oglas samo zato sto ne prodajem ili kupujem? Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:31 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ignavia"]@vsego: mislis da ovo nije oglas samo zato sto ne prodajem ili kupujem? :D[/quote]

Ovo [b]je[/b] oglas, ali pomalo neozbiljan. ;)

Btw, htjela si pricati o dualnim prostorima :arrow: objasni sad bnikoli sto je to. :verycool:
Ignavia (napisa):
@vsego: mislis da ovo nije oglas samo zato sto ne prodajem ili kupujem? Very Happy

Ovo je oglas, ali pomalo neozbiljan. Wink

Btw, htjela si pricati o dualnim prostorima Arrow objasni sad bnikoli sto je to. Very cool

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 14:45 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bnikola"]Moze sada za neupucene? Sto su to dualni prostori? :?[/quote]
Prostori za (zaljubljene) parove :wink:
bnikola (napisa):

Prostori za (zaljubljene) parove Wink

[Vrh]
bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 15:10 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anđelčić"][quote="bnikola"]Moze sada za neupucene? Sto su to dualni prostori? :?[/quote]
Prostori za (zaljubljene) parove :wink:[/quote]

Pa onda mozda i ja mogu pomoci! Recimo ljubavna sjedala u Cinestaru?
Anđelčić (napisa):
bnikola (napisa):

Prostori za (zaljubljene) parove Wink

Pa onda mozda i ja mogu pomoci! Recimo ljubavna sjedala u Cinestaru?

cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
28 = 43 - 15

PostPostano: 15:48 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@bnikola: dualni prostori su ti fun stuff. Svodi se na koncept "kupi jedan, dobis jedan besplatno".

imas neki vektorski prostor [latex]V[/latex] i gledas funkcije koje vektorima iz tog tvog [latex]V[/latex] pridruzuju brojeve, a da te funkcije jos imaju svojstvo linearnosti [latex]f(\alpha a+\beta b)=\alpha f(a)+\beta f(b)[/latex]. Skup svih takvih oznacimo sa [latex]V'[/latex].

Ono sto primjetis je da takve funkcije imaju svojstvo da ako su [latex]f,g\in V'[/latex], onda je i [latex]f+g\in V'[/latex], gdje je [latex](f+g)(x):=f(x)+g(x)[/latex], te za svaki broj [latex]\lambda[/latex] vrijedi [latex]\lambda f\in V'[/latex], gdje je opet [latex](\lambda f)(x):=\lambda f(x)[/latex]. No, to znaci da je i [latex]V'[/latex] vektorski prostor -- pa si dobio jedan prostor besplatno.

Pitanje je sada, sta ce nam taj? Pa, ako nam je [latex]V[/latex] opremljen skalarnim produktom [latex]\langle x|y\rangle, x,y\in V[/latex], onda za svaki [latex]f\in V'[/latex] mozemo naci (jedinstveni) vektor [latex]a\in V[/latex] takav da je [latex]f(x)=\langle x|a\rangle[/latex].

Prostor [latex]V'[/latex] je dualni prostor prostoru [latex]V[/latex], a vektori iz [latex]V'[/latex] nazivaju se linearnim funkcionalima.

Cemu to sve? [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=32526#32526]primjer[/url].

'ave fun!

Sinisa
@bnikola: dualni prostori su ti fun stuff. Svodi se na koncept "kupi jedan, dobis jedan besplatno".

imas neki vektorski prostor i gledas funkcije koje vektorima iz tog tvog pridruzuju brojeve, a da te funkcije jos imaju svojstvo linearnosti . Skup svih takvih oznacimo sa .

Ono sto primjetis je da takve funkcije imaju svojstvo da ako su , onda je i , gdje je , te za svaki broj vrijedi , gdje je opet . No, to znaci da je i vektorski prostor – pa si dobio jedan prostor besplatno.

Pitanje je sada, sta ce nam taj? Pa, ako nam je opremljen skalarnim produktom , onda za svaki mozemo naci (jedinstveni) vektor takav da je .

Prostor je dualni prostor prostoru , a vektori iz nazivaju se linearnim funkcionalima.

Cemu to sve? primjer.

'ave fun!

Sinisa

bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 16:02 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cinice, sve sto mogu reci je: :frustriran: :guitarbanana:
Hvala! :-) Sad mi je jasno zasto nisam na matematici... Ok, s tko me ono pogresno informirao? Da ga ja vidim! :scrambleup:
Cinice, sve sto mogu reci je: Bio je to tezak pismeni Guitar-playing banana
Hvala! Smile Sad mi je jasno zasto nisam na matematici... Ok, s tko me ono pogresno informirao? Da ga ja vidim! #Scramble

Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 17:41 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Ignavia"]@vsego: mislis da ovo nije oglas samo zato sto ne prodajem ili kupujem? :D[/quote]

Ovo [b]je[/b] oglas, ali pomalo neozbiljan. ;)

Btw, htjela si pricati o dualnim prostorima :arrow: objasni sad bnikoli sto je to. :verycool:[/quote]

zao mi je sto nisam stigla ispricat bnikoli, ali glavno da je saznao :mrgreen:
a oglas mozda [b]zvuci[/b] neozbiljno, ali ja sam smrtno ozbiljna... :D
hm, u raznim oglasnicima ima mnogo cudnijih i naizgled (a nadam se i za stvarno) neozbiljnijih oglasa pa se ipak tretiraju kao i oni kupujem kucu, prodajem auto i sl.... :shock: dakle :grunt: , ovo je diskriminacija!!! :bigcry: :coolgreen:
vsego (napisa):
Ignavia (napisa):

Ovo je oglas, ali pomalo neozbiljan. Wink

Btw, htjela si pricati o dualnim prostorima Arrow objasni sad bnikoli sto je to. Very cool

zao mi je sto nisam stigla ispricat bnikoli, ali glavno da je saznao Mr. Green
a oglas mozda zvuci neozbiljno, ali ja sam smrtno ozbiljna... Very Happy
hm, u raznim oglasnicima ima mnogo cudnijih i naizgled (a nadam se i za stvarno) neozbiljnijih oglasa pa se ipak tretiraju kao i oni kupujem kucu, prodajem auto i sl.... Shocked dakle Deep thinking , ovo je diskriminacija!!! Very sad Cool Mr.Green (blue one)

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:50 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ignavia"]a oglas mozda [b]zvuci[/b] neozbiljno, ali ja sam smrtno ozbiljna... :D
hm, u raznim oglasnicima ima mnogo cudnijih i naizgled (a nadam se i za stvarno) neozbiljnijih oglasa pa se ipak tretiraju kao i oni kupujem kucu, prodajem auto i sl.... :shock:[/quote]

Mislis na [url=http://www.oglasnik.hr/oglasi/kucni_ljubimci/zamjena/oglas-785737.html]ovakve oglase[/url]? :anishock: :rotfl:

[quote="Ignavia"]dakle :grunt: , ovo je diskriminacija!!! :bigcry: :coolgreen:[/quote]

To na ovom forumu nije nikakva novost... :wacky: :PP
Ignavia (napisa):
a oglas mozda zvuci neozbiljno, ali ja sam smrtno ozbiljna... Very Happy
hm, u raznim oglasnicima ima mnogo cudnijih i naizgled (a nadam se i za stvarno) neozbiljnijih oglasa pa se ipak tretiraju kao i oni kupujem kucu, prodajem auto i sl.... Shocked

Mislis na ovakve oglase? Jos jedan shock Valjam se po podu od smijeha

Ignavia (napisa):
dakle Deep thinking , ovo je diskriminacija!!! Very sad Cool Mr.Green (blue one)

To na ovom forumu nije nikakva novost... Tup, tup, tup,... Weeee-heeee!!!

[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 17:59 pet, 8. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Mislis na [url=http://www.oglasnik.hr/oglasi/kucni_ljubimci/zamjena/oglas-785737.html]ovakve oglase[/url]? :anishock: :rotfl:
[/quote]

:D eh, na takve, ali i na zanimljivije, hm... probala sam nac na guglu pa da ostavim link, al posto nisam uspjela, morat cu vam ispricat :djed:
vise puta sam naisla, medju ostalim koji su isto bili prilicno sokantni, na isti oglas (nadam se da je od iste osobe, jer inace ima vise takvih ljudi :blueshock: ) u kojem tip (hm, ili mozda zena) trazi "zenu u laktaciji" kako bi promatrao :shock: :cowshock: :shock:
vsego (napisa):

Mislis na ovakve oglase? Jos jedan shock Valjam se po podu od smijeha

Very Happy eh, na takve, ali i na zanimljivije, hm... probala sam nac na guglu pa da ostavim link, al posto nisam uspjela, morat cu vam ispricat Sjecam se ja, bilo je to cetr'est pete...
vise puta sam naisla, medju ostalim koji su isto bili prilicno sokantni, na isti oglas (nadam se da je od iste osobe, jer inace ima vise takvih ljudi Disaster!!! ) u kojem tip (hm, ili mozda zena) trazi "zenu u laktaciji" kako bi promatrao Shocked Shockirana krava Shocked

[Vrh]
bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 9:36 sub, 9. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa ja bas i ne vidim slicnosti... Ignavia spominje dualne prostore (nije da mi je i sada jasno o cemu se radi :grebgreb: ), a ovdje se spominju digitalci i africki tvorovi... Hmmmmm... :noidea: :letim2: =:PPPP
Pa ja bas i ne vidim slicnosti... Ignavia spominje dualne prostore (nije da mi je i sada jasno o cemu se radi Kotacici rade 100 na sat ), a ovdje se spominju digitalci i africki tvorovi... Hmmmmm... Danas nije moj dan Ja letim!!! Blaeh! with hat

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:21 sub, 9. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa, kako kod prostora jednog zamijenis s drugim, tako ovdje mozes digitalca zamijeniti za africkog tvora (u tvorove se, vjerujem, razumijes). :gg:
Pa, kako kod prostora jednog zamijenis s drugim, tako ovdje mozes digitalca zamijeniti za africkog tvora (u tvorove se, vjerujem, razumijes). Mr Green being very Greeen indeed

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum