Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 11:50 ned, 26. 6. 2005 Naslov: |
|
|
Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, dam integral racionalne funkcije s 1-x^3 u nazivniku, Matija zadaje drugi, i da integral racionalne funkcije s 1-x^4 u nazivniku, i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?! Rjesenja ovih integrala ispadneu jednako dugacka kao, i to bez spominjanja da je to racionalna funkcija koja ovak i onak ne zahtjeva nikakvu IDEJU, niti da, ako se na dva uzastopna roka pojave dva skoro jednaka zadatka... no, jasno je. Ovo s integralom je samo primjer, i drugi zadaci su bili vrlo slicni.
Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, dam integral racionalne funkcije s 1-x^3 u nazivniku, Matija zadaje drugi, i da integral racionalne funkcije s 1-x^4 u nazivniku, i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?! Rjesenja ovih integrala ispadneu jednako dugacka kao, i to bez spominjanja da je to racionalna funkcija koja ovak i onak ne zahtjeva nikakvu IDEJU, niti da, ako se na dva uzastopna roka pojave dva skoro jednaka zadatka... no, jasno je. Ovo s integralom je samo primjer, i drugi zadaci su bili vrlo slicni.
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:56 ned, 26. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Martinab"]Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, (...), i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?![/quote]
Ne bih znala iz osobnog iskustva u čemu je štos, :D i zašto ljudi (studenti) imaju takva uvjerenja, :-s jer u samim zadacima niti ne bi trebala biti PREvelika razlika, bez obzira na to tko ih sastavlja (osim ako ima zločestih :twisted:).
Ali, bez obzira na navedeno, takve priče kruže. :-|
Martinab (napisa): | Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, (...), i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?! |
Ne bih znala iz osobnog iskustva u čemu je štos, i zašto ljudi (studenti) imaju takva uvjerenja, jer u samim zadacima niti ne bi trebala biti PREvelika razlika, bez obzira na to tko ih sastavlja (osim ako ima zločestih ).
Ali, bez obzira na navedeno, takve priče kruže.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:08 ned, 26. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Martinab"]Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, dam integral racionalne funkcije s 1-x^3 u nazivniku, Matija zadaje drugi, i da integral racionalne funkcije s 1-x^4 u nazivniku, i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?![/quote]
Naravno, pa svi znamo da je 4>3, dakle njegov zadatak je tezi! :silly: :wacky:
Bez brige, takve stvari su uobicajene... :-s
Martinab (napisa): | Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, dam integral racionalne funkcije s 1-x^3 u nazivniku, Matija zadaje drugi, i da integral racionalne funkcije s 1-x^4 u nazivniku, i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?! |
Naravno, pa svi znamo da je 4>3, dakle njegov zadatak je tezi!
Bez brige, takve stvari su uobicajene...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
Postano: 20:54 sri, 27. 7. 2005 Naslov: |
|
|
Ma sve ostalo radi, sto se tice rokova u skriptarnici, ja sam trazila sve i dobila sam sve,amo sto sam primjetila da su rokovi iz dir-a1 i dir-a2 i svi kolokviji i sva rijesenja u jednom fasciklu,sto vjerujem (znam) da nisu krivi asistenti vec tip u skriptarnici koji je bio u ''Sanji'' :lol:
Moze jos jedno pitanje? Na usmenome je bilo pitanje tipa nesto: u kakvoj su vezi vektor normale,gredijent i tang. ravnina,i rekoa je prof da nitko nije dokazao da je u nekom (svakom) slucaju normala uvijek ista, ako netko zna kako tocno glasi pitanje :oops: ili mozda netko zna malo kraci odgovor :roll: ,tj objasnjenje, jel bi bio dobar pa napisao?
Ma sve ostalo radi, sto se tice rokova u skriptarnici, ja sam trazila sve i dobila sam sve,amo sto sam primjetila da su rokovi iz dir-a1 i dir-a2 i svi kolokviji i sva rijesenja u jednom fasciklu,sto vjerujem (znam) da nisu krivi asistenti vec tip u skriptarnici koji je bio u ''Sanji''
Moze jos jedno pitanje? Na usmenome je bilo pitanje tipa nesto: u kakvoj su vezi vektor normale,gredijent i tang. ravnina,i rekoa je prof da nitko nije dokazao da je u nekom (svakom) slucaju normala uvijek ista, ako netko zna kako tocno glasi pitanje ili mozda netko zna malo kraci odgovor ,tj objasnjenje, jel bi bio dobar pa napisao?
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 11:03 čet, 28. 7. 2005 Naslov: |
|
|
[quote]amo sto sam primjetila da su rokovi iz dir-a1 i dir-a2 i svi kolokviji i sva rijesenja u jednom fasciklu,sto vjerujem (znam) da nisu krivi asistenti vec tip u skriptarnici koji je bio u ''Sanji'' [/quote]
Svi rokovi JESU u jednom fasciklu, i za to JESAM kriva ja. Ja svaki put trazim da to stave tam a ne u onu kutiju, da bi sve bilo na jednom, mjestu, da bi vama bilo lakse samo doci i reci "sve iz dira", i da bi meni bilo lakse provjeriti kaj fali... Mislim da je ona buckuris kutija koja tam stoji... Zlo :wink:
Sta je radio u Sanji i koji je od njih trojice?
Citat: | amo sto sam primjetila da su rokovi iz dir-a1 i dir-a2 i svi kolokviji i sva rijesenja u jednom fasciklu,sto vjerujem (znam) da nisu krivi asistenti vec tip u skriptarnici koji je bio u ''Sanji'' |
Svi rokovi JESU u jednom fasciklu, i za to JESAM kriva ja. Ja svaki put trazim da to stave tam a ne u onu kutiju, da bi sve bilo na jednom, mjestu, da bi vama bilo lakse samo doci i reci "sve iz dira", i da bi meni bilo lakse provjeriti kaj fali... Mislim da je ona buckuris kutija koja tam stoji... Zlo
Sta je radio u Sanji i koji je od njih trojice?
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 11:30 čet, 28. 7. 2005 Naslov: |
|
|
[quote]u kakvoj su vezi vektor normale,gredijent i tang. ravnina,i rekoa je prof da nitko nije dokazao da je u nekom (svakom) slucaju normala uvijek ista[/quote]
Mogu samo nagadati sto je prof pitao i kamo je ciljao. Ali ajmo ovako: imas neku plohu zadanu kao nivo skup neke funkcije. Gradijent je okomit na tangencijalnu ravninu na tu plohu. Normala, za koju valjda trazis da je vektor duljine jedan, je isto okomita na tang ravninu, ali tu imas izbor izmedu dva vektora- jednog koji gleda u istom smjeru kao gradijent i ima normu 1, i jednog koji gleda u smjeru minus gradijent (suprotnom smjeru) i ima normu jedna. Ta OBA vektora su normale na tangencijanu ravninu, i kasnije se u nekom trenutku izbor jednog od ta dva smjera zove orijentacija plohe, a plohe za koje se ne moze konzistentno (to znaci nekak glatko, da je isto za cijelu plohu) to napraviti zovu se neorijentabilne.
Primjer: ploha zadana kao nivo skup fje g(x,y,z)=x^2+y^2+z^2 na visini 1 je jedinicna sfera u R^3. U tocki (korijen iz 2, korijen iz 2,0) na toj sferi gradijent je (2x,2y,2z)=(2korijena iz 2, 2 korijena iz 2,0). Tang ravnina ima jdzbu x+y=2korijena iz 2. Za normalu na tu ravninu mozes uzeti normirani gradijent (korijen iz 2 kroz 2,korijen iz 2 kroz 2,0) ili normirani monus gradijent, (-korijen iz 2 kroz 2,-korijen iz 2 kroz 2,0). Ako si sad to zamislis (ili nacrtas), dakle imas sferu, tang ravninu u jednoj tocki, i gradijent, sto si zamisli kao vektor u toj tocki, okomit na sferu koji gleda "prema van" (kao jedna zraka sunca), i onda probas dodati normale, ova prva koju sam napisala je jedan vektor u toj istoj tocki u istom smjeru kao grad (prema van), ali kraca od gradijenta, a ova druga je isto kratki vektor u toj tocki koji gleda prema sredistu te sfere.
Ako ne mozes zamisljati to u tri dimenzije, onda uzmi fju f(x,y)=x^2+y^2 i tocku (korijen iz 2, korijen iz 2) pa izracunaj i precizno nacrtaj sve to sto sam ja gore racunala za g. Nakon toga javi ak jos nesto nije jasno (ili ako dobijes tocno pitanje i ispostavi se da sam ja pricala nekaj deseto).
Jos jedna napomena: uoci da, ako uzmes plohu f(x,y)=c i napravis sve to, i onda plohu -f(x,y)=-c (ili 2f(x,y)=2c), da ces dobiti 1)isti skup 2)razliciti gradijent 3)iste tang ravnine 4)ista dva vektora normale.
Citat: | u kakvoj su vezi vektor normale,gredijent i tang. ravnina,i rekoa je prof da nitko nije dokazao da je u nekom (svakom) slucaju normala uvijek ista |
Mogu samo nagadati sto je prof pitao i kamo je ciljao. Ali ajmo ovako: imas neku plohu zadanu kao nivo skup neke funkcije. Gradijent je okomit na tangencijalnu ravninu na tu plohu. Normala, za koju valjda trazis da je vektor duljine jedan, je isto okomita na tang ravninu, ali tu imas izbor izmedu dva vektora- jednog koji gleda u istom smjeru kao gradijent i ima normu 1, i jednog koji gleda u smjeru minus gradijent (suprotnom smjeru) i ima normu jedna. Ta OBA vektora su normale na tangencijanu ravninu, i kasnije se u nekom trenutku izbor jednog od ta dva smjera zove orijentacija plohe, a plohe za koje se ne moze konzistentno (to znaci nekak glatko, da je isto za cijelu plohu) to napraviti zovu se neorijentabilne.
Primjer: ploha zadana kao nivo skup fje g(x,y,z)=x^2+y^2+z^2 na visini 1 je jedinicna sfera u R^3. U tocki (korijen iz 2, korijen iz 2,0) na toj sferi gradijent je (2x,2y,2z)=(2korijena iz 2, 2 korijena iz 2,0). Tang ravnina ima jdzbu x+y=2korijena iz 2. Za normalu na tu ravninu mozes uzeti normirani gradijent (korijen iz 2 kroz 2,korijen iz 2 kroz 2,0) ili normirani monus gradijent, (-korijen iz 2 kroz 2,-korijen iz 2 kroz 2,0). Ako si sad to zamislis (ili nacrtas), dakle imas sferu, tang ravninu u jednoj tocki, i gradijent, sto si zamisli kao vektor u toj tocki, okomit na sferu koji gleda "prema van" (kao jedna zraka sunca), i onda probas dodati normale, ova prva koju sam napisala je jedan vektor u toj istoj tocki u istom smjeru kao grad (prema van), ali kraca od gradijenta, a ova druga je isto kratki vektor u toj tocki koji gleda prema sredistu te sfere.
Ako ne mozes zamisljati to u tri dimenzije, onda uzmi fju f(x,y)=x^2+y^2 i tocku (korijen iz 2, korijen iz 2) pa izracunaj i precizno nacrtaj sve to sto sam ja gore racunala za g. Nakon toga javi ak jos nesto nije jasno (ili ako dobijes tocno pitanje i ispostavi se da sam ja pricala nekaj deseto).
Jos jedna napomena: uoci da, ako uzmes plohu f(x,y)=c i napravis sve to, i onda plohu -f(x,y)=-c (ili 2f(x,y)=2c), da ces dobiti 1)isti skup 2)razliciti gradijent 3)iste tang ravnine 4)ista dva vektora normale.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
Postano: 17:38 čet, 28. 7. 2005 Naslov: |
|
|
OK, ako nabavim tocno pitanje ja stavim na forum,a vo mi je donekle jasno, ma opet se ja javim ako nebude nesto jasno.
A u Sanji je tema bila podstanari, a bio je onaj visok, mrsav, plavi sa jarecom bradicom (ali ju nije imao u Sanji, bio je elegantno obrijan :D ) mislim da se zove Robert, a govorio je dosta o tome u kakvim je stanovima bio sa svojim pesekom i sa kakvim se gazdama sve susreo. :)
OK, ako nabavim tocno pitanje ja stavim na forum,a vo mi je donekle jasno, ma opet se ja javim ako nebude nesto jasno.
A u Sanji je tema bila podstanari, a bio je onaj visok, mrsav, plavi sa jarecom bradicom (ali ju nije imao u Sanji, bio je elegantno obrijan ) mislim da se zove Robert, a govorio je dosta o tome u kakvim je stanovima bio sa svojim pesekom i sa kakvim se gazdama sve susreo.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
|