Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

DiR1 - ljetni rok - 17.06.2005.
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Diferencijalni i integralni račun
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
38 = 125 - 87

PostPostano: 7:46 pon, 20. 6. 2005    Naslov: DiR1 - ljetni rok - 17.06.2005. Citirajte i odgovorite

Hoćete li ostaviti riješeni rok u skriptarnici? :D
[size=9]Nisam ziher da li je i do sada to bila praksa ili se to samo odnosilo na kolokvije.[/size] :oops:
Na webu je samo reza. (za sada?)
Niti se zadaci ne mogu otvoriti; pojavljuje se neka greška. :-s

Tko će sastavljati pismeni 01.07.? :-k
Hoćete li ostaviti riješeni rok u skriptarnici? Very Happy
Nisam ziher da li je i do sada to bila praksa ili se to samo odnosilo na kolokvije. Embarassed
Na webu je samo reza. (za sada?)
Niti se zadaci ne mogu otvoriti; pojavljuje se neka greška. Eh?

Tko će sastavljati pismeni 01.07.? Think

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 14:22 pet, 24. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja cu sastavljati pismeni za drugi rok.
Ja cu sastavljati pismeni za drugi rok.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 19:35 pet, 24. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

happytux :bow: :slonic: :cowdance: :rakun: :mrkva: :broccoli: :krastavac: :mango: :krastavac2: :chilli: :banana: :bananacolor: :metalbanana: :bananacaga: :bananajoy: :rainbowbanana: :bananagolf2: :bananapurple: :bananaparty: :bananamask: :bananarasta: :bananablue: :mrbanana: :worship: :cheering: :lockdance: :lalala: :wooo: :hophop: :weee: :dance: :aliendance:

:D
Tux, doing some gymnastics I bow before you Rozi slonic Plesuca krava Rakun Koji Pleshe Mrkva Brokli Krastavac Mango koji plese Malo brzi krastavac Dancing chilli Dancing banana Banana mijenja boje Metal banana Banana chaga (za neupucene: plese) Veeeeeliko veselje! Banana duginih boja Banana slavi pobjedu u golfu Ljubicasta banana Tulum banana Banana s gas-maskom Banana-rasta Plava banana Banana s cerekom Mr. Greena I worship thee Bodrenje Lokot koji plese La, la, la,... Wooo! Vidi me kako skaaaaaceeeem! Weeeeeee!!!!!!!!!!! Ja sam za ples, o jeee-eee... Alien dance

Very Happy

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 11:50 ned, 26. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, dam integral racionalne funkcije s 1-x^3 u nazivniku, Matija zadaje drugi, i da integral racionalne funkcije s 1-x^4 u nazivniku, i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?! Rjesenja ovih integrala ispadneu jednako dugacka kao, i to bez spominjanja da je to racionalna funkcija koja ovak i onak ne zahtjeva nikakvu IDEJU, niti da, ako se na dva uzastopna roka pojave dva skoro jednaka zadatka... no, jasno je. Ovo s integralom je samo primjer, i drugi zadaci su bili vrlo slicni.
Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, dam integral racionalne funkcije s 1-x^3 u nazivniku, Matija zadaje drugi, i da integral racionalne funkcije s 1-x^4 u nazivniku, i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?! Rjesenja ovih integrala ispadneu jednako dugacka kao, i to bez spominjanja da je to racionalna funkcija koja ovak i onak ne zahtjeva nikakvu IDEJU, niti da, ako se na dva uzastopna roka pojave dva skoro jednaka zadatka... no, jasno je. Ovo s integralom je samo primjer, i drugi zadaci su bili vrlo slicni.

[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 12:56 ned, 26. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, (...), i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?![/quote]
Ne bih znala iz osobnog iskustva u čemu je štos, :D i zašto ljudi (studenti) imaju takva uvjerenja, :-s jer u samim zadacima niti ne bi trebala biti PREvelika razlika, bez obzira na to tko ih sastavlja (osim ako ima zločestih :twisted:).

Ali, bez obzira na navedeno, takve priče kruže. :-|
Martinab (napisa):
Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, (...), i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?!

Ne bih znala iz osobnog iskustva u čemu je štos, Very Happy i zašto ljudi (studenti) imaju takva uvjerenja, Eh? jer u samim zadacima niti ne bi trebala biti PREvelika razlika, bez obzira na to tko ih sastavlja (osim ako ima zločestih Twisted Evil).

Ali, bez obzira na navedeno, takve priče kruže. Neutral

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:08 ned, 26. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, dam integral racionalne funkcije s 1-x^3 u nazivniku, Matija zadaje drugi, i da integral racionalne funkcije s 1-x^4 u nazivniku, i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?![/quote]

Naravno, pa svi znamo da je 4>3, dakle njegov zadatak je tezi! :silly: :wacky:

Bez brige, takve stvari su uobicajene... :-s
Martinab (napisa):
Lijepo je kad ti se ljudi vesele, ali... Zar ne postoji nacin da vas se uvjeri da Matija i ja dajemo JEDNAKO TESKE rokove?! Mislim, u drugom mjesecu ja zadajem prva, dam integral racionalne funkcije s 1-x^3 u nazivniku, Matija zadaje drugi, i da integral racionalne funkcije s 1-x^4 u nazivniku, i onda poslej cujem da Matija zadaje "teske" a ja "lagane" rokove?!

Naravno, pa svi znamo da je 4>3, dakle njegov zadatak je tezi! #Silly Tup, tup, tup,...

Bez brige, takve stvari su uobicajene... Eh?

[Vrh]
Liddy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 30 - 7

PostPostano: 17:27 uto, 26. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mogu li se staviti na sluzbenu stranicu dir1 rokovi kod kojih je jos uvijek crtica ili postoji neki drugi nacin da se dodje to tih rokova(ukljucujuci onaj sto javlja gresku pri otvaranju)?
Mogu li se staviti na sluzbenu stranicu dir1 rokovi kod kojih je jos uvijek crtica ili postoji neki drugi nacin da se dodje to tih rokova(ukljucujuci onaj sto javlja gresku pri otvaranju)?

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 14:56 sri, 27. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam bila kriva za onaj link DIR1 1.7.2005. koji nije radio :oops: Ako postoji jos neki koji ne radi, pliz javite pa cu popravit. Sto se tice crtica, tu ne mogu nista :( jer nemam te rokove na kompu.
Ako skuzite da neki rok fali u skriptarnici, isto tako vicite pa cemo ga odnjet. Ja odnesem sve rokove i kolokvije s rjesenjima, ali sam vec par puta cula da su se zagubili negdje u mnostvu papira. Pa se bunite ak skuzite neki takav...
Ja sam bila kriva za onaj link DIR1 1.7.2005. koji nije radio Embarassed Ako postoji jos neki koji ne radi, pliz javite pa cu popravit. Sto se tice crtica, tu ne mogu nista Sad jer nemam te rokove na kompu.
Ako skuzite da neki rok fali u skriptarnici, isto tako vicite pa cemo ga odnjet. Ja odnesem sve rokove i kolokvije s rjesenjima, ali sam vec par puta cula da su se zagubili negdje u mnostvu papira. Pa se bunite ak skuzite neki takav...

[Vrh]
Liddy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 30 - 7

PostPostano: 20:54 sri, 27. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma sve ostalo radi, sto se tice rokova u skriptarnici, ja sam trazila sve i dobila sam sve,amo sto sam primjetila da su rokovi iz dir-a1 i dir-a2 i svi kolokviji i sva rijesenja u jednom fasciklu,sto vjerujem (znam) da nisu krivi asistenti vec tip u skriptarnici koji je bio u ''Sanji'' :lol:
Moze jos jedno pitanje? Na usmenome je bilo pitanje tipa nesto: u kakvoj su vezi vektor normale,gredijent i tang. ravnina,i rekoa je prof da nitko nije dokazao da je u nekom (svakom) slucaju normala uvijek ista, ako netko zna kako tocno glasi pitanje :oops: ili mozda netko zna malo kraci odgovor :roll: ,tj objasnjenje, jel bi bio dobar pa napisao?
Ma sve ostalo radi, sto se tice rokova u skriptarnici, ja sam trazila sve i dobila sam sve,amo sto sam primjetila da su rokovi iz dir-a1 i dir-a2 i svi kolokviji i sva rijesenja u jednom fasciklu,sto vjerujem (znam) da nisu krivi asistenti vec tip u skriptarnici koji je bio u ''Sanji'' Laughing
Moze jos jedno pitanje? Na usmenome je bilo pitanje tipa nesto: u kakvoj su vezi vektor normale,gredijent i tang. ravnina,i rekoa je prof da nitko nije dokazao da je u nekom (svakom) slucaju normala uvijek ista, ako netko zna kako tocno glasi pitanje Embarassed ili mozda netko zna malo kraci odgovor Rolling Eyes ,tj objasnjenje, jel bi bio dobar pa napisao?

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 11:03 čet, 28. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]amo sto sam primjetila da su rokovi iz dir-a1 i dir-a2 i svi kolokviji i sva rijesenja u jednom fasciklu,sto vjerujem (znam) da nisu krivi asistenti vec tip u skriptarnici koji je bio u ''Sanji'' [/quote]

Svi rokovi JESU u jednom fasciklu, i za to JESAM kriva ja. Ja svaki put trazim da to stave tam a ne u onu kutiju, da bi sve bilo na jednom, mjestu, da bi vama bilo lakse samo doci i reci "sve iz dira", i da bi meni bilo lakse provjeriti kaj fali... Mislim da je ona buckuris kutija koja tam stoji... Zlo :wink:

Sta je radio u Sanji i koji je od njih trojice?
Citat:
amo sto sam primjetila da su rokovi iz dir-a1 i dir-a2 i svi kolokviji i sva rijesenja u jednom fasciklu,sto vjerujem (znam) da nisu krivi asistenti vec tip u skriptarnici koji je bio u ''Sanji''

Svi rokovi JESU u jednom fasciklu, i za to JESAM kriva ja. Ja svaki put trazim da to stave tam a ne u onu kutiju, da bi sve bilo na jednom, mjestu, da bi vama bilo lakse samo doci i reci "sve iz dira", i da bi meni bilo lakse provjeriti kaj fali... Mislim da je ona buckuris kutija koja tam stoji... Zlo Wink

Sta je radio u Sanji i koji je od njih trojice?

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 11:30 čet, 28. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]u kakvoj su vezi vektor normale,gredijent i tang. ravnina,i rekoa je prof da nitko nije dokazao da je u nekom (svakom) slucaju normala uvijek ista[/quote]

Mogu samo nagadati sto je prof pitao i kamo je ciljao. Ali ajmo ovako: imas neku plohu zadanu kao nivo skup neke funkcije. Gradijent je okomit na tangencijalnu ravninu na tu plohu. Normala, za koju valjda trazis da je vektor duljine jedan, je isto okomita na tang ravninu, ali tu imas izbor izmedu dva vektora- jednog koji gleda u istom smjeru kao gradijent i ima normu 1, i jednog koji gleda u smjeru minus gradijent (suprotnom smjeru) i ima normu jedna. Ta OBA vektora su normale na tangencijanu ravninu, i kasnije se u nekom trenutku izbor jednog od ta dva smjera zove orijentacija plohe, a plohe za koje se ne moze konzistentno (to znaci nekak glatko, da je isto za cijelu plohu) to napraviti zovu se neorijentabilne.

Primjer: ploha zadana kao nivo skup fje g(x,y,z)=x^2+y^2+z^2 na visini 1 je jedinicna sfera u R^3. U tocki (korijen iz 2, korijen iz 2,0) na toj sferi gradijent je (2x,2y,2z)=(2korijena iz 2, 2 korijena iz 2,0). Tang ravnina ima jdzbu x+y=2korijena iz 2. Za normalu na tu ravninu mozes uzeti normirani gradijent (korijen iz 2 kroz 2,korijen iz 2 kroz 2,0) ili normirani monus gradijent, (-korijen iz 2 kroz 2,-korijen iz 2 kroz 2,0). Ako si sad to zamislis (ili nacrtas), dakle imas sferu, tang ravninu u jednoj tocki, i gradijent, sto si zamisli kao vektor u toj tocki, okomit na sferu koji gleda "prema van" (kao jedna zraka sunca), i onda probas dodati normale, ova prva koju sam napisala je jedan vektor u toj istoj tocki u istom smjeru kao grad (prema van), ali kraca od gradijenta, a ova druga je isto kratki vektor u toj tocki koji gleda prema sredistu te sfere.

Ako ne mozes zamisljati to u tri dimenzije, onda uzmi fju f(x,y)=x^2+y^2 i tocku (korijen iz 2, korijen iz 2) pa izracunaj i precizno nacrtaj sve to sto sam ja gore racunala za g. Nakon toga javi ak jos nesto nije jasno (ili ako dobijes tocno pitanje i ispostavi se da sam ja pricala nekaj deseto).

Jos jedna napomena: uoci da, ako uzmes plohu f(x,y)=c i napravis sve to, i onda plohu -f(x,y)=-c (ili 2f(x,y)=2c), da ces dobiti 1)isti skup 2)razliciti gradijent 3)iste tang ravnine 4)ista dva vektora normale.
Citat:
u kakvoj su vezi vektor normale,gredijent i tang. ravnina,i rekoa je prof da nitko nije dokazao da je u nekom (svakom) slucaju normala uvijek ista

Mogu samo nagadati sto je prof pitao i kamo je ciljao. Ali ajmo ovako: imas neku plohu zadanu kao nivo skup neke funkcije. Gradijent je okomit na tangencijalnu ravninu na tu plohu. Normala, za koju valjda trazis da je vektor duljine jedan, je isto okomita na tang ravninu, ali tu imas izbor izmedu dva vektora- jednog koji gleda u istom smjeru kao gradijent i ima normu 1, i jednog koji gleda u smjeru minus gradijent (suprotnom smjeru) i ima normu jedna. Ta OBA vektora su normale na tangencijanu ravninu, i kasnije se u nekom trenutku izbor jednog od ta dva smjera zove orijentacija plohe, a plohe za koje se ne moze konzistentno (to znaci nekak glatko, da je isto za cijelu plohu) to napraviti zovu se neorijentabilne.

Primjer: ploha zadana kao nivo skup fje g(x,y,z)=x^2+y^2+z^2 na visini 1 je jedinicna sfera u R^3. U tocki (korijen iz 2, korijen iz 2,0) na toj sferi gradijent je (2x,2y,2z)=(2korijena iz 2, 2 korijena iz 2,0). Tang ravnina ima jdzbu x+y=2korijena iz 2. Za normalu na tu ravninu mozes uzeti normirani gradijent (korijen iz 2 kroz 2,korijen iz 2 kroz 2,0) ili normirani monus gradijent, (-korijen iz 2 kroz 2,-korijen iz 2 kroz 2,0). Ako si sad to zamislis (ili nacrtas), dakle imas sferu, tang ravninu u jednoj tocki, i gradijent, sto si zamisli kao vektor u toj tocki, okomit na sferu koji gleda "prema van" (kao jedna zraka sunca), i onda probas dodati normale, ova prva koju sam napisala je jedan vektor u toj istoj tocki u istom smjeru kao grad (prema van), ali kraca od gradijenta, a ova druga je isto kratki vektor u toj tocki koji gleda prema sredistu te sfere.

Ako ne mozes zamisljati to u tri dimenzije, onda uzmi fju f(x,y)=x^2+y^2 i tocku (korijen iz 2, korijen iz 2) pa izracunaj i precizno nacrtaj sve to sto sam ja gore racunala za g. Nakon toga javi ak jos nesto nije jasno (ili ako dobijes tocno pitanje i ispostavi se da sam ja pricala nekaj deseto).

Jos jedna napomena: uoci da, ako uzmes plohu f(x,y)=c i napravis sve to, i onda plohu -f(x,y)=-c (ili 2f(x,y)=2c), da ces dobiti 1)isti skup 2)razliciti gradijent 3)iste tang ravnine 4)ista dva vektora normale.

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 11:36 čet, 28. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

A ova orijentabilnost (to nismo radili na diru :D ) koju sam spomenula bi ti onda bilo ovo: na toj sferi koju imas imas dva nacina da konzistentno (bez preskakanja malo na jednu malo na drugu stranu) izaberes jedan od ta dva vektora normale u svakoj tocki. Ili ces izabrati da svi gledaju prema van (kao kad djeca crtaju sunce), ili ces izabrati da svi gledaju prema sredistu sfere. Onda taj izbor zoves orijentacija i kazes da je sfera orijentabilna.

A sad probaj to napraviti na Mobiusovoj traci.
A ova orijentabilnost (to nismo radili na diru Very Happy ) koju sam spomenula bi ti onda bilo ovo: na toj sferi koju imas imas dva nacina da konzistentno (bez preskakanja malo na jednu malo na drugu stranu) izaberes jedan od ta dva vektora normale u svakoj tocki. Ili ces izabrati da svi gledaju prema van (kao kad djeca crtaju sunce), ili ces izabrati da svi gledaju prema sredistu sfere. Onda taj izbor zoves orijentacija i kazes da je sfera orijentabilna.

A sad probaj to napraviti na Mobiusovoj traci.

[Vrh]
Liddy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 30 - 7

PostPostano: 17:38 čet, 28. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

OK, ako nabavim tocno pitanje ja stavim na forum,a vo mi je donekle jasno, ma opet se ja javim ako nebude nesto jasno.
A u Sanji je tema bila podstanari, a bio je onaj visok, mrsav, plavi sa jarecom bradicom (ali ju nije imao u Sanji, bio je elegantno obrijan :D ) mislim da se zove Robert, a govorio je dosta o tome u kakvim je stanovima bio sa svojim pesekom i sa kakvim se gazdama sve susreo. :)
OK, ako nabavim tocno pitanje ja stavim na forum,a vo mi je donekle jasno, ma opet se ja javim ako nebude nesto jasno.
A u Sanji je tema bila podstanari, a bio je onaj visok, mrsav, plavi sa jarecom bradicom (ali ju nije imao u Sanji, bio je elegantno obrijan Very Happy ) mislim da se zove Robert, a govorio je dosta o tome u kakvim je stanovima bio sa svojim pesekom i sa kakvim se gazdama sve susreo. Smile

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 0:24 pet, 29. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Svida mi se izraz jareca bradica :D
Svida mi se izraz jareca bradica Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Diferencijalni i integralni račun Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum