Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:12 uto, 30. 8. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="buba"][i]Odbacite svoje naočale[/i] i isto tako ko fol moraš samo naprezati oči vježbajući čitati svakodnevno, pa se kao smanji dioptrija.
[/quote]
ma jedino sto mozes postic takvom metodom je glavobolja i nervoza. zvuci mi kao fora na koju bi nasjeo samo netko tko nije nikad nosio naocale, pa ne zna koji je to napor citat bez naocala.
buba (napisa): | Odbacite svoje naočale i isto tako ko fol moraš samo naprezati oči vježbajući čitati svakodnevno, pa se kao smanji dioptrija.
|
ma jedino sto mozes postic takvom metodom je glavobolja i nervoza. zvuci mi kao fora na koju bi nasjeo samo netko tko nije nikad nosio naocale, pa ne zna koji je to napor citat bez naocala.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:29 uto, 30. 8. 2005 Naslov: |
|
|
Laserske operacije su jos uvijek prilicno skupe (barem kod nas), a imaju i tu manu da ih ne mozes raditi u nedogled, nego jako ograniceno (jednu ili tri, ako se ne varam). :(
IMO, za manje dioptrije je najbolje uzeti naocale, za srednje lece, a tek za nege grozomorne dioptrije ici "brusiti" oci. 8)
:google: ne vraca nista korisno za "[url=http://www.google.com/search?q=%22alpha+glasses%22&sourceid=mozilla&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8]alpha glasses[/url]", sto mi je dovoljan argument da takvo nesto ne postoji, ili barem nije narocito poznato. :? Mozda se ne zovu bas tako? :-k
Laserske operacije su jos uvijek prilicno skupe (barem kod nas), a imaju i tu manu da ih ne mozes raditi u nedogled, nego jako ograniceno (jednu ili tri, ako se ne varam).
IMO, za manje dioptrije je najbolje uzeti naocale, za srednje lece, a tek za nege grozomorne dioptrije ici "brusiti" oci.
ne vraca nista korisno za "alpha glasses", sto mi je dovoljan argument da takvo nesto ne postoji, ili barem nije narocito poznato. Mozda se ne zovu bas tako?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 13:12 uto, 30. 8. 2005 Naslov: |
|
|
I ja prvi puta cujem za takve naocale. Mislim da bi znao za njih da postoje. Pricao sam s okulisticom nedavno o toj laserskoj operaciji i rekla je nesto sto mi je sasvim dovoljno da prestanem o tome razmisljati-ljudi koji rade tu operaciju (doktori), nose naocale! Zanimljivo, a? E, pa dok oni ne isprave svoje dioptrije, nedam im ja svoje oci! :?
I ja prvi puta cujem za takve naocale. Mislim da bi znao za njih da postoje. Pricao sam s okulisticom nedavno o toj laserskoj operaciji i rekla je nesto sto mi je sasvim dovoljno da prestanem o tome razmisljati-ljudi koji rade tu operaciju (doktori), nose naocale! Zanimljivo, a? E, pa dok oni ne isprave svoje dioptrije, nedam im ja svoje oci!
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:57 uto, 30. 8. 2005 Naslov: |
|
|
mislim da sam cula nesto da se laserske operacije (bar kod nas) rade ljudima tek kad im dioptrija pređe 5, inace to nema smisla. sto je ovako poprilicno u skladu s vseginim rezoniranjem i zvuci poprilicno logicno.
mislim da sam cula nesto da se laserske operacije (bar kod nas) rade ljudima tek kad im dioptrija pređe 5, inace to nema smisla. sto je ovako poprilicno u skladu s vseginim rezoniranjem i zvuci poprilicno logicno.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:37 uto, 30. 8. 2005 Naslov: |
|
|
Ne znam da li i vi svi primate (koji živite u Zagrebu, of course) onaj besplatni dvotjednik [i]Zagreb News[/i], ali u njemu je čini mi se u srpnju (ove godine) izdan članak o oftamološkim laserskim zahvatima najnovije vrste.
Vrlo bih vam rado prepisala taj članak, ali nažalost netko od mojih ukućana ih je već bacio u smeće. :(
Na Google-u nema ništa, a te novine nemaju svoju web stranicu, pa čak niti kontaktni e-mail (barem ja nisam uspjela naći). :(
Ne znam da li i vi svi primate (koji živite u Zagrebu, of course) onaj besplatni dvotjednik Zagreb News, ali u njemu je čini mi se u srpnju (ove godine) izdan članak o oftamološkim laserskim zahvatima najnovije vrste.
Vrlo bih vam rado prepisala taj članak, ali nažalost netko od mojih ukućana ih je već bacio u smeće.
Na Google-u nema ništa, a te novine nemaju svoju web stranicu, pa čak niti kontaktni e-mail (barem ja nisam uspjela naći).
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Casper Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:58 sri, 31. 8. 2005 Naslov: |
|
|
[quote=" Glasilo Hrvatskog saveza slijepih,GODIŠTE 12,BROJ 5/2005."]
PRIRODNA OKULISTIKA
Umjesto naočala, smanjenje dioptrije vježbom očnih mišića
NAKON DVA TJEDNA VJEŽBI ZDRAVE OČI
ZAGREB - Vježbom očnih mišića te bez uporabe naočala ili leća, odnedavno je i u Hrvatskoj moguće u potpu-nosti ukloniti dioptriju i poremećaje vi-da, a nestaje čak i glaukom.
Takvu prirodnu metodu liječenja vida, poznatu pod nazivom prirodna okulistika, kod nas primjenjuje jedino dr. Milan Pavić koji tvrdi da konvencionalna pomagala poput naočala štete vidu.
Vježbe ne pomažu slijepima
Naime, postupak prirodnog izlječenja vida i nestanka dioptrije sastoji se od je-dnostavnog čitanja pomoću specijalnih na-očala s alfa-kutem, koje prisiljavaju oko da gleda u jednu točku. Duljina čitanja ovisi o dijagnozi, a u prosjeku se radi oko jedan sat dnevno. Postoje tri načina vježbanja koja se razlikuju o vrsti poremećaja, odno-sno o tome je li riječ o dalekovidnosti, kratkovidnosti ili mladenačkoj dalekovidnosti. - Nema onoga tko se ne može izliječiti. Naši očni mišići rade kao i ostali mišići. Ako se oja-čaju na pravilan na-čin, očna jabučica vraća se u priro-dni položaj. Paci-jente naučim ka-ko da pravilno vježbaju oko, a oni već prvi dan primijete popravak vida - objasnio je Pavić. Dodao je da je izliječio tisuće pacijenata, ali povra-tak vida slijepim osobama ipak nije mo-guć ni tom metodom. Nakon dijagnoze većina Pavićevih pacijenata vježba samo-stalno kod kuće, a za nestajanje dioptrije -1,5 potrebno je samo 15-ak dana.
Vježbanjem očnih mišića dva sata dne-vno tijekom mjesec dana svoju je dioptri-ju uklonila studentica Renata Rukavina. Ona je istaknula da je na taj način uspje-la spasiti vid i na nulu svesti dioptriju ko-ja je bila čak +4,50. Dodala je da je nakon desetak dana vježbanja osjetila promjenu i poboljšanje vida.
Metoda nije medicina
Osim uklanjanja diop-trije vježbama, u svo-joj ordinaciji u za-grebačkom naseIju Špansko dr. Pavić na malo drukčiji način, kako tvrdi, liječi glaukom koji naj-češće dovodi do slje-pila. Tu tešku bolest oka liječi pomoću otopine, a glaukom, prema njegovim rije-čima, nestaje nakon 20-ak dana. Prirodna okulistika kao smjer, odnosno grana medi-cine ne postoji, a najrazvijenija je i ustroje-na kao dio medicine u Americi.
Ivana Rimac I Lidlja Jagarčec
Jutarnji list, 21.5.2005.[/quote]
:google:
Glasilo Hrvatskog saveza slijepih,GODIŠTE 12,BROJ 5/2005. (napisa): |
PRIRODNA OKULISTIKA
Umjesto naočala, smanjenje dioptrije vježbom očnih mišića
NAKON DVA TJEDNA VJEŽBI ZDRAVE OČI
ZAGREB - Vježbom očnih mišića te bez uporabe naočala ili leća, odnedavno je i u Hrvatskoj moguće u potpu-nosti ukloniti dioptriju i poremećaje vi-da, a nestaje čak i glaukom.
Takvu prirodnu metodu liječenja vida, poznatu pod nazivom prirodna okulistika, kod nas primjenjuje jedino dr. Milan Pavić koji tvrdi da konvencionalna pomagala poput naočala štete vidu.
Vježbe ne pomažu slijepima
Naime, postupak prirodnog izlječenja vida i nestanka dioptrije sastoji se od je-dnostavnog čitanja pomoću specijalnih na-očala s alfa-kutem, koje prisiljavaju oko da gleda u jednu točku. Duljina čitanja ovisi o dijagnozi, a u prosjeku se radi oko jedan sat dnevno. Postoje tri načina vježbanja koja se razlikuju o vrsti poremećaja, odno-sno o tome je li riječ o dalekovidnosti, kratkovidnosti ili mladenačkoj dalekovidnosti. - Nema onoga tko se ne može izliječiti. Naši očni mišići rade kao i ostali mišići. Ako se oja-čaju na pravilan na-čin, očna jabučica vraća se u priro-dni položaj. Paci-jente naučim ka-ko da pravilno vježbaju oko, a oni već prvi dan primijete popravak vida - objasnio je Pavić. Dodao je da je izliječio tisuće pacijenata, ali povra-tak vida slijepim osobama ipak nije mo-guć ni tom metodom. Nakon dijagnoze većina Pavićevih pacijenata vježba samo-stalno kod kuće, a za nestajanje dioptrije -1,5 potrebno je samo 15-ak dana.
Vježbanjem očnih mišića dva sata dne-vno tijekom mjesec dana svoju je dioptri-ju uklonila studentica Renata Rukavina. Ona je istaknula da je na taj način uspje-la spasiti vid i na nulu svesti dioptriju ko-ja je bila čak +4,50. Dodala je da je nakon desetak dana vježbanja osjetila promjenu i poboljšanje vida.
Metoda nije medicina
Osim uklanjanja diop-trije vježbama, u svo-joj ordinaciji u za-grebačkom naseIju Špansko dr. Pavić na malo drukčiji način, kako tvrdi, liječi glaukom koji naj-češće dovodi do slje-pila. Tu tešku bolest oka liječi pomoću otopine, a glaukom, prema njegovim rije-čima, nestaje nakon 20-ak dana. Prirodna okulistika kao smjer, odnosno grana medi-cine ne postoji, a najrazvijenija je i ustroje-na kao dio medicine u Americi.
Ivana Rimac I Lidlja Jagarčec
Jutarnji list, 21.5.2005. |
_________________ Marijan
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 7:35 sri, 31. 8. 2005 Naslov: |
|
|
Evo, imala sam priliku vidjeti brošure... tip koji to radi je pravi pravcati, priznati doktor. Živi u Španskom. Koliko sam ja shvatila, kut između zrake u kom smjeru vidi normalno oko i one u iskrivljenom naziva je alfa kut. Alfa naočale ispravljaju taj kut do normale. Liječi se dalekovidnost, kratkovidnost, staračka dalekovidnost i druge nepravilnosti oka (zakrivljenosti leća). Problem je u tome što ljudima oslabi očni mišić te postaje labav. Ovim tretmanom se vježba čitajući pomoću ovih naočala i vid se trajno ispravlja.
Još jedna činjenica: tu metodu koriste u američkoj vojsci (jer je kao jeftinija od operacije). Je li to tak, ne znam, ali prisjetite se jeste li vidjeli nekog američkog vojnika (profesionalnog) s naočalama.
Brošure (2 dijela) su na 30ak stranica s detaljnim opisom funkcioniranja oka (sjećate se biologije?) te malo teorije iz fizike (optika :-() te zatim piše kak se pomoću tih naočala ispravlja vid. Nisam stigla puno pročitat, ne znam da li funkcionira, al mogu reć da tip nije šarlatan i da se isplati uložiti 3000 kn kako bi se vid ispravio prirodnim putem (a ne puno više operacijom). Priložene su i karte za provjeru vida --- ona slova i brojčice kao kod doktora. I da, mislim da mogu sve dioptrije, al naravno za veće treba više vremena.
Evo, imala sam priliku vidjeti brošure... tip koji to radi je pravi pravcati, priznati doktor. Živi u Španskom. Koliko sam ja shvatila, kut između zrake u kom smjeru vidi normalno oko i one u iskrivljenom naziva je alfa kut. Alfa naočale ispravljaju taj kut do normale. Liječi se dalekovidnost, kratkovidnost, staračka dalekovidnost i druge nepravilnosti oka (zakrivljenosti leća). Problem je u tome što ljudima oslabi očni mišić te postaje labav. Ovim tretmanom se vježba čitajući pomoću ovih naočala i vid se trajno ispravlja.
Još jedna činjenica: tu metodu koriste u američkoj vojsci (jer je kao jeftinija od operacije). Je li to tak, ne znam, ali prisjetite se jeste li vidjeli nekog američkog vojnika (profesionalnog) s naočalama.
Brošure (2 dijela) su na 30ak stranica s detaljnim opisom funkcioniranja oka (sjećate se biologije?) te malo teorije iz fizike (optika ) te zatim piše kak se pomoću tih naočala ispravlja vid. Nisam stigla puno pročitat, ne znam da li funkcionira, al mogu reć da tip nije šarlatan i da se isplati uložiti 3000 kn kako bi se vid ispravio prirodnim putem (a ne puno više operacijom). Priložene su i karte za provjeru vida --- ona slova i brojčice kao kod doktora. I da, mislim da mogu sve dioptrije, al naravno za veće treba više vremena.
_________________ "Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:16 sri, 31. 8. 2005 Naslov: |
|
|
Ja nosim naocale od svojih malih nogu i dioptrija mi se samo povecavala. :( Za sada stagnira, ali nitko niti ne zeli izvesti neki operativni zahvat na mojim ocima, jer je to u biti kao nemoguce sve dok imam bilo kakav vid, tj. najprije su mi rekli da ne mogu to dok sam u razvoju, pa zatim ne dok budem punoljetna, a sada kao nece dok god vidim! :shock: Probala sam s lecama, ali nisam uspjela vise od par tjedana. Onda sam negdje u drugom srednje, pocela naocale koristiti samo za citanje. Tako je i danas. Ne znam kako to, ali od onda imam feeling, da mi se vid malo popravio. :neznam:
Ja nosim naocale od svojih malih nogu i dioptrija mi se samo povecavala. Za sada stagnira, ali nitko niti ne zeli izvesti neki operativni zahvat na mojim ocima, jer je to u biti kao nemoguce sve dok imam bilo kakav vid, tj. najprije su mi rekli da ne mogu to dok sam u razvoju, pa zatim ne dok budem punoljetna, a sada kao nece dok god vidim! Probala sam s lecama, ali nisam uspjela vise od par tjedana. Onda sam negdje u drugom srednje, pocela naocale koristiti samo za citanje. Tako je i danas. Ne znam kako to, ali od onda imam feeling, da mi se vid malo popravio.
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 10:53 sri, 31. 8. 2005 Naslov: |
|
|
A tko je taj doktor? Ima neka web stranica njegova ili nesto takvo?
A tko je taj doktor? Ima neka web stranica njegova ili nesto takvo?
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: