Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kako razna sveucilista organiziraju matematiku?
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
nemo
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
30 = 34 - 4

PostPostano: 17:37 ned, 11. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="cinik"]Konacno i to konstruktivno pitanje - what's the use of it?
...[/quote]

koliko si napisao, a tako malo smislenog rekao :?

u konačnici nije važno kakovo je političko/pravno uređenje ako imamo pravu suradnju. mislim da je veći problem taj što je suradnja na nastavnoj i znanstvenoj razini manjkava, nego kakovo uređenje fakulteta. nikakva promjena u ustroju fakulteta to neće riješiti sama od sebe.

imho: ako će neovisnost MOa značiti to da si nećemo bacati verige pod noge, stvarno ne vidim zašto ne bi bilo tako. s druge strane znam da trzavice ne bi nestale ako se do kraja sredi status MOa.
cinik (napisa):
Konacno i to konstruktivno pitanje - what's the use of it?
...

koliko si napisao, a tako malo smislenog rekao Confused

u konačnici nije važno kakovo je političko/pravno uređenje ako imamo pravu suradnju. mislim da je veći problem taj što je suradnja na nastavnoj i znanstvenoj razini manjkava, nego kakovo uređenje fakulteta. nikakva promjena u ustroju fakulteta to neće riješiti sama od sebe.

imho: ako će neovisnost MOa značiti to da si nećemo bacati verige pod noge, stvarno ne vidim zašto ne bi bilo tako. s druge strane znam da trzavice ne bi nestale ako se do kraja sredi status MOa.

mpavic
Gost

PostPostano: 19:52 ned, 11. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Suradnja je manjkava jer nitko ne dobiva po prstima za to.

Na institutu u UK-u na koji redovito odlazim (velicine PMF-a po broju djelatnika, te s budjetom blizu budjeta UNIZG-a) imaju medjunarodnu reviziju svaku godinu i pol. Slucajno sam naletio na izvjesce jedne od njih i ono sto me je zapanjilo je da su ustvrdili kako pojedini odsjeci na institutu nedovoljno suradjuju i da zbog toga pati znanstvena produktivnost... Te su preporucili njihovoj agenciji za znanost da ukoliko se to ne popravi unutar 6 mjeseci da ti odsjecima u potpunosti ukinu financije...

Rezultat, citave price... Od velikih neprijatelja predstojnici tih odjela su unutar 6 mjesci postali najbolji prijatelji i popravili suradnju...

Ono sto nama na citavom sveucilistu nedostaje su medjunarodne revizije i recenzije svih fakulteta, znastvenih projekata i osoblja te politicka volja i petlja senata i ministarstva da to sprovedu. To je jedini nacin da udjemo medju 150 najboljih sveucilista...
Suradnja je manjkava jer nitko ne dobiva po prstima za to.

Na institutu u UK-u na koji redovito odlazim (velicine PMF-a po broju djelatnika, te s budjetom blizu budjeta UNIZG-a) imaju medjunarodnu reviziju svaku godinu i pol. Slucajno sam naletio na izvjesce jedne od njih i ono sto me je zapanjilo je da su ustvrdili kako pojedini odsjeci na institutu nedovoljno suradjuju i da zbog toga pati znanstvena produktivnost... Te su preporucili njihovoj agenciji za znanost da ukoliko se to ne popravi unutar 6 mjeseci da ti odsjecima u potpunosti ukinu financije...

Rezultat, citave price... Od velikih neprijatelja predstojnici tih odjela su unutar 6 mjesci postali najbolji prijatelji i popravili suradnju...

Ono sto nama na citavom sveucilistu nedostaje su medjunarodne revizije i recenzije svih fakulteta, znastvenih projekata i osoblja te politicka volja i petlja senata i ministarstva da to sprovedu. To je jedini nacin da udjemo medju 150 najboljih sveucilista...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:43 ned, 11. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mpavic"]Ono sto nama na citavom sveucilistu nedostaje su medjunarodne revizije i recenzije svih fakulteta, znastvenih projekata i osoblja te [color=red]politicka volja i petlja senata i ministarstva da to sprovedu.[/color] To je jedini nacin da udjemo medju 150 najboljih sveucilista...[/quote]

Pogotovo ovo naglaseno. :) Imali smo mi (na Matematici) reviziju PDSa (postdiplomskog studija), pa mi upuceni kazu da prigovori i nisu nesto jako uvazeni... :( Mozda u nekoj blizoj buducnosti... :pray:
mpavic (napisa):

Pogotovo ovo naglaseno. Smile Imali smo mi (na Matematici) reviziju PDSa (postdiplomskog studija), pa mi upuceni kazu da prigovori i nisu nesto jako uvazeni... Sad Mozda u nekoj blizoj buducnosti... Pray

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
28 = 43 - 15

PostPostano: 21:31 ned, 11. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ono sto ce biti ekstra "zabavno" je sto ce sada, po novom modelu financiranja Sveucilista doci do samo jos vece svadje, jer ce neke pare biti osigurane uvijek (pa ne mozemo ne financirati Sveuciliste... makar sa jedno 10,000 kuna godisnje) pa ce se oko njih svi moci svadjati.

Jedno ovogodisnje iskustvo o tome kako (ce) se kod nas dijeliti novci (barem na papiru) je prica o MedILS-u. Naime, taj vrli nas institut treba nesto para od MZOS (ministarstva znanosti, ostalog i svaceg). E, to ministarstvo je well aware kome sve i za sto treba dati novce, pa za takve "privatne zabavne projekte" nema toliko para koliko ti "razmazeni francuski znanstvenici" zele.

Koja je optimalna oraganizacija za studije i znanost na PMF-u?

PMS (Science University of Zagreb) koji sam ranije spomenuo mozda bi rijesio organizacijske potrebe, no otezalo bi financijska natezanja. Naravno, to je potpuno neostvarivo dok se cijeli kampus PMF-a ne izgradi.
Sva sreca da je plan za to star tek 40-ak godina i da je u punoj izgradnji i da su sredstva osigurana.

Nakon sto sam ovo napisao shvatio sam da je jedini efekt od ovog posta to sto me boli zeludac od zakljucaka gdje smo i kamo idemo. (Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo! ili "Drugovi i drugarice, stigli smo do ruba provalije! Vrijeme je da odlucno zakoracimo naprijed (u bolonjski proces sa prenapucenim predavaonama bez dovoljno para i organizacije)!").

'ave fun!

Sinisa
Ono sto ce biti ekstra "zabavno" je sto ce sada, po novom modelu financiranja Sveucilista doci do samo jos vece svadje, jer ce neke pare biti osigurane uvijek (pa ne mozemo ne financirati Sveuciliste... makar sa jedno 10,000 kuna godisnje) pa ce se oko njih svi moci svadjati.

Jedno ovogodisnje iskustvo o tome kako (ce) se kod nas dijeliti novci (barem na papiru) je prica o MedILS-u. Naime, taj vrli nas institut treba nesto para od MZOS (ministarstva znanosti, ostalog i svaceg). E, to ministarstvo je well aware kome sve i za sto treba dati novce, pa za takve "privatne zabavne projekte" nema toliko para koliko ti "razmazeni francuski znanstvenici" zele.

Koja je optimalna oraganizacija za studije i znanost na PMF-u?

PMS (Science University of Zagreb) koji sam ranije spomenuo mozda bi rijesio organizacijske potrebe, no otezalo bi financijska natezanja. Naravno, to je potpuno neostvarivo dok se cijeli kampus PMF-a ne izgradi.
Sva sreca da je plan za to star tek 40-ak godina i da je u punoj izgradnji i da su sredstva osigurana.

Nakon sto sam ovo napisao shvatio sam da je jedini efekt od ovog posta to sto me boli zeludac od zakljucaka gdje smo i kamo idemo. (Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo! ili "Drugovi i drugarice, stigli smo do ruba provalije! Vrijeme je da odlucno zakoracimo naprijed (u bolonjski proces sa prenapucenim predavaonama bez dovoljno para i organizacije)!").

'ave fun!

Sinisa

Zivac
Forumaš s poteškoćama u pisanju

10 = 30 - 20

PostPostano: 22:50 ned, 11. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ne moras nista objasnjavati. Samo prebroji i napisi: koliko kolegija koji se predaju na PMF-MO ima nositelja s Fizickog odsjeka, a koliko s FER-a ili Ekonomskog fakulteta? Mislim da ce te iznenaditi.[/quote]
Koligiji čiji je nositelj s fizičkog odsjeka na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 38

Koligiji čiji je nositelj s FER-a na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 0

Koligiji čiji je nositelj s FSB-a na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 1

Koligiji čiji je nositelj s ekonomskog fakulteta na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 8

Koligiji čiji je nositelj s KBF-a na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 10

Koligiji čiji je nositelj s Pravnog fakulteta na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 16

Možda nisu svi brojevi potpuno točni, ali je tu negdje.

Nisam iznenađen.

[quote]Sto se tice obrata, naravno da profesori s MO ne drze masovno nastavu na FER-u kad FER ima vlastiti [url=http://www.fer.hr/zavod/zpm]Zavod za primjenjenu matematiku[/url]. Medjutim, predaju matematiku i na drugim fakultetima, ne samo na PMF-u.[/quote]

Da, samo na jednom, mislim PBF-u. Svi ostali kojima treba matematika imaju vlastitu.
krcko (napisa):
Ne moras nista objasnjavati. Samo prebroji i napisi: koliko kolegija koji se predaju na PMF-MO ima nositelja s Fizickog odsjeka, a koliko s FER-a ili Ekonomskog fakulteta? Mislim da ce te iznenaditi.

Koligiji čiji je nositelj s fizičkog odsjeka na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 38

Koligiji čiji je nositelj s FER-a na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 0

Koligiji čiji je nositelj s FSB-a na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 1

Koligiji čiji je nositelj s ekonomskog fakulteta na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 8

Koligiji čiji je nositelj s KBF-a na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 10

Koligiji čiji je nositelj s Pravnog fakulteta na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 16

Možda nisu svi brojevi potpuno točni, ali je tu negdje.

Nisam iznenađen.

Citat:
Sto se tice obrata, naravno da profesori s MO ne drze masovno nastavu na FER-u kad FER ima vlastiti Zavod za primjenjenu matematiku. Medjutim, predaju matematiku i na drugim fakultetima, ne samo na PMF-u.

Da, samo na jednom, mislim PBF-u. Svi ostali kojima treba matematika imaju vlastitu.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:14 ned, 11. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zivac"][quote="krcko"]Ne moras nista objasnjavati. Samo prebroji i napisi: koliko kolegija koji se predaju na PMF-MO ima nositelja s Fizickog odsjeka, a koliko s FER-a ili Ekonomskog fakulteta? Mislim da ce te iznenaditi.[/quote]
Koligiji čiji je nositelj s fizičkog odsjeka na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 38[/quote]

:shock: Meni ovo zvuci jako puno. :shock: Ima li popis negdje on-line? :-k

Kad malo razmislim, i nije tako puno. :-s Remember, Matematika je formalni nositelj smjera prof. matematike i fizike. :D Koliko ima kolegija koji nisu s tog smjera, a da ih fizicari drze matematicarima? :-k Dipl.ing.-ovima, koliko znam, drze dva obavezna: [i]Uvod u opci fiziku 1[/i] i [i]Uvod u opci fiziku 2[/i]. :)

[quote="Zivac"]Koligiji čiji je nositelj s FER-a na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 0[/quote]

Obavezni kolegiji na smjeru dipl.ing, smjer racunarstvo: L.Budin: [i]Operacijski sustavi[/i] i (zaboravih tko): [i]Gradja racunala[/i]; do ove godine je bio i izborni kolegij B. Dalbelo-Basic: [i]Meko racunarstvo[/i] iz kojeg su (nasi) studenti radili i diplomske radove, a ukinut je zbog Bolonje na FERu. :(

[quote="Zivac"]Koligiji čiji je nositelj s FSB-a na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 1[/quote]

Z.Sikic: [i]Povijest matematike[/i]
D. Rosenzweig: [i]Racunarstvo[/i] i [i]Matematicka teorija racunarstva[/i] (prakticki isti kolegij), u moje doba je drzao i nekoliko izbornih; ne znam kako je danas.

Obojica su voditelji Seminara za logiku i osnove matematike ([url=http://web.math.hr/~veky/slom/]SLOM[/url]), a prof. Rosenzweig i redovito drzi kolegije na nasem PDSu.

O ostalom ne znam, pa se necu mijesati... 8) No, zbog ovoga sa zajednickim smjerom, tvoji mi podaci djeluju pomalo tendenciozno. :? Recimo, zasto nisi naveo koliko se kolegija s ostalih odsjeka drzi matematicarima? :-k
Zivac (napisa):
krcko (napisa):
Ne moras nista objasnjavati. Samo prebroji i napisi: koliko kolegija koji se predaju na PMF-MO ima nositelja s Fizickog odsjeka, a koliko s FER-a ili Ekonomskog fakulteta? Mislim da ce te iznenaditi.

Shocked Meni ovo zvuci jako puno. Shocked Ima li popis negdje on-line? Think

Kad malo razmislim, i nije tako puno. Eh? Remember, Matematika je formalni nositelj smjera prof. matematike i fizike. Very Happy Koliko ima kolegija koji nisu s tog smjera, a da ih fizicari drze matematicarima? Think Dipl.ing.-ovima, koliko znam, drze dva obavezna: Uvod u opci fiziku 1 i Uvod u opci fiziku 2. Smile

Zivac (napisa):

Obavezni kolegiji na smjeru dipl.ing, smjer racunarstvo: L.Budin: Operacijski sustavi i (zaboravih tko): Gradja racunala; do ove godine je bio i izborni kolegij B. Dalbelo-Basic: Meko racunarstvo iz kojeg su (nasi) studenti radili i diplomske radove, a ukinut je zbog Bolonje na FERu. Sad

Zivac (napisa):

Z.Sikic: Povijest matematike
D. Rosenzweig: Racunarstvo i Matematicka teorija racunarstva (prakticki isti kolegij), u moje doba je drzao i nekoliko izbornih; ne znam kako je danas.

Obojica su voditelji Seminara za logiku i osnove matematike (SLOM), a prof. Rosenzweig i redovito drzi kolegije na nasem PDSu.

O ostalom ne znam, pa se necu mijesati... Cool No, zbog ovoga sa zajednickim smjerom, tvoji mi podaci djeluju pomalo tendenciozno. Confused Recimo, zasto nisi naveo koliko se kolegija s ostalih odsjeka drzi matematicarima? Think

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 23:39 ned, 11. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Obavezni kolegiji na smjeru dipl.ing, smjer racunarstvo: L.Budin: [i]Operacijski sustavi[/i] i (zaboravih tko): [i]Gradja racunala[/i]; do ove godine je bio i izborni kolegij B. Dalbelo-Basic: [i]Meko racunarstvo[/i] iz kojeg su (nasi) studenti radili i diplomske radove, a ukinut je zbog Bolonje na FERu. :([/quote]

prof. Ribarić predaje Građu računala.

@ prof. math&fiz: ali ipak ne možeš pobiti činjenicu da to je studij na MOu, pa dakle :g: realno gledano s nikim drugim ne radite zajednički studij ;)
vsego (napisa):
Obavezni kolegiji na smjeru dipl.ing, smjer racunarstvo: L.Budin: Operacijski sustavi i (zaboravih tko): Gradja racunala; do ove godine je bio i izborni kolegij B. Dalbelo-Basic: Meko racunarstvo iz kojeg su (nasi) studenti radili i diplomske radove, a ukinut je zbog Bolonje na FERu. Sad

prof. Ribarić predaje Građu računala.

@ prof. math&fiz: ali ipak ne možeš pobiti činjenicu da to je studij na MOu, pa dakle Mr. Green realno gledano s nikim drugim ne radite zajednički studij Wink

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:39 pon, 12. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="cinik"]Nazalost, vecina ovakvih rasprava zavrsi na utvdjivanju trenutnog stanja koje je sasvim jasno -- koliko i meni da sam student dva studija na PMF-u, na matematickom i na fizickom odsjeku, toliko i tebi, krcko, da si asistent na fakultetu koji se zove Prirodoslovno-matematicki fakultet - Matematicki odjel. :)[/quote]

Meni je to jasno zato sto tako pise u ugovoru o radu. Ako pazljivo procitas sto ti pise u indeksima, mozda ipak ustanovis da studiras na dva fakulteta. Brisanjem PMF-MO iz sudskog registra ja ostajem bez posla, a ti samo s jednim studijem. Vjerujem da ce se i u tom slucaju naci neko rjesenje za nesretne matematicare, no to jest trenutno stanje.

[quote="cinik"]Problem odvojenosti matematike spram ostatka prirodoslovlja moze imati lose posljedice i po matematiku i po prirodoslovlje -- sto se studija tice -- u ovako razbijenom sveucilistu kakvo je nase, najvise bi patili studenti skloni interdisciplinarnim studijima, jer bi svi (dijelovi sveucilista) uvodili svoje politike jos vise nego to sada rade.[/quote]

Oprosti, ali nije li to vec sada tako? Sama cinjenica da imas dva indeksa za studije kojima je 80% prve godine isto pokazuje da nismo bas skloni interdisciplinarnosti. Ne vjerujem da bi se stvari promijenile na gore priznavanjem aktualnog stanja odvojenosti MO. Doduse, ne bi se niti popravile.
cinik (napisa):
Nazalost, vecina ovakvih rasprava zavrsi na utvdjivanju trenutnog stanja koje je sasvim jasno – koliko i meni da sam student dva studija na PMF-u, na matematickom i na fizickom odsjeku, toliko i tebi, krcko, da si asistent na fakultetu koji se zove Prirodoslovno-matematicki fakultet - Matematicki odjel. Smile

Meni je to jasno zato sto tako pise u ugovoru o radu. Ako pazljivo procitas sto ti pise u indeksima, mozda ipak ustanovis da studiras na dva fakulteta. Brisanjem PMF-MO iz sudskog registra ja ostajem bez posla, a ti samo s jednim studijem. Vjerujem da ce se i u tom slucaju naci neko rjesenje za nesretne matematicare, no to jest trenutno stanje.

cinik (napisa):
Problem odvojenosti matematike spram ostatka prirodoslovlja moze imati lose posljedice i po matematiku i po prirodoslovlje – sto se studija tice – u ovako razbijenom sveucilistu kakvo je nase, najvise bi patili studenti skloni interdisciplinarnim studijima, jer bi svi (dijelovi sveucilista) uvodili svoje politike jos vise nego to sada rade.

Oprosti, ali nije li to vec sada tako? Sama cinjenica da imas dva indeksa za studije kojima je 80% prve godine isto pokazuje da nismo bas skloni interdisciplinarnosti. Ne vjerujem da bi se stvari promijenile na gore priznavanjem aktualnog stanja odvojenosti MO. Doduse, ne bi se niti popravile.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
28 = 43 - 15

PostPostano: 8:30 pon, 12. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moj indeks je indeks Sveucilista u Zagrebu, a i u matematickom pise "Prirodsolovno-matematicki fakultet". Pise i koji je odsjek, zajedno sa tipfelerom u tom dijelu, kao i sa tipfelerom u zigu...

Slazem se da se ne bi vjerojatno na puno gore promijenile stvari kada bi MO-ova autonomija bila sveucilisno blagoslovljena.

btw, zamislite da PMF ima 2+3 sistem sa 2 preddiplomska (strucna) studija -- matematicko-fizicki i bio-geoloski, pa da se onda na diplomskom isfiltriraju iz prvog matematicari, fizicari, geofizicari i kemicari, a iz drugog biolozi, geolozi i geografi.

'ave fun!

Sinisa
Moj indeks je indeks Sveucilista u Zagrebu, a i u matematickom pise "Prirodsolovno-matematicki fakultet". Pise i koji je odsjek, zajedno sa tipfelerom u tom dijelu, kao i sa tipfelerom u zigu...

Slazem se da se ne bi vjerojatno na puno gore promijenile stvari kada bi MO-ova autonomija bila sveucilisno blagoslovljena.

btw, zamislite da PMF ima 2+3 sistem sa 2 preddiplomska (strucna) studija -- matematicko-fizicki i bio-geoloski, pa da se onda na diplomskom isfiltriraju iz prvog matematicari, fizicari, geofizicari i kemicari, a iz drugog biolozi, geolozi i geografi.

'ave fun!

Sinisa

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 9:35 pon, 12. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="cinik"]Moj indeks je indeks Sveucilista u Zagrebu, a i u matematickom pise "Prirodsolovno-matematicki fakultet". Pise i koji je odsjek, zajedno sa tipfelerom u tom dijelu, kao i sa tipfelerom u zigu...[/quote]

Toliki tip-felleri na tako vaznim dokumentima... :-s Netko tko toliko petlja s pravom bi ipak trebao znati da napisano i potpisano ima nekakvu tezinu i ne moze se samo tako proglasiti [i]tip-fellerom[/i], cak i ako to stvarno je. :roll:

[quote="cinik"]btw, zamislite da PMF ima 2+3 sistem sa 2 preddiplomska (strucna) studija -- matematicko-fizicki i bio-geoloski, pa da se onda na diplomskom isfiltriraju iz prvog matematicari, fizicari, geofizicari i kemicari, a iz drugog biolozi, geolozi i geografi.[/quote]

Zapravo zbog ovog komentara i moj post... :-s Ne kuzim sto cijenjeni kolega pokusava reci? :grebgreb:

Meni se cini kao losa ideja... :|
cinik (napisa):

Toliki tip-felleri na tako vaznim dokumentima... Eh? Netko tko toliko petlja s pravom bi ipak trebao znati da napisano i potpisano ima nekakvu tezinu i ne moze se samo tako proglasiti tip-fellerom, cak i ako to stvarno je. Rolling Eyes

cinik (napisa):
btw, zamislite da PMF ima 2+3 sistem sa 2 preddiplomska (strucna) studija – matematicko-fizicki i bio-geoloski, pa da se onda na diplomskom isfiltriraju iz prvog matematicari, fizicari, geofizicari i kemicari, a iz drugog biolozi, geolozi i geografi.

Zapravo zbog ovog komentara i moj post... Eh? Ne kuzim sto cijenjeni kolega pokusava reci? Kotacici rade 100 na sat

Meni se cini kao losa ideja... Neutral

[Vrh]
Zivac

10 = 30 - 20

PostPostano: 20:27 pon, 12. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Zivac"]Koligiji čiji je nositelj s fizičkog odsjeka na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 38[/quote]

:shock: Meni ovo zvuci jako puno. :shock: Ima li popis negdje on-line? :-k

Kad malo razmislim, i nije tako puno. :-s Remember, Matematika je formalni nositelj smjera prof. matematike i fizike. :D Koliko ima kolegija koji nisu s tog smjera, a da ih fizicari drze matematicarima? :-k Dipl.ing.-ovima, koliko znam, drze dva obavezna: [i]Uvod u opci fiziku 1[/i] i [i]Uvod u opci fiziku 2[/i]. :)[/quote]
Točno. Večina je na tom smijeru. Kolegija koji nisu na tom smijeru ima desetak, ne da mi se sad brojat.

[quote][quote="Zivac"]Koligiji čiji je nositelj s FER-a na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 0[/quote]

Obavezni kolegiji na smjeru dipl.ing, smjer racunarstvo: L.Budin: [i]Operacijski sustavi[/i] i (zaboravih tko): [i]Gradja racunala[/i]; do ove godine je bio i izborni kolegij B. Dalbelo-Basic: [i]Meko racunarstvo[/i] iz kojeg su (nasi) studenti radili i diplomske radove, a ukinut je zbog Bolonje na FERu. :([/quote]

Tražio sam to i nisam našao, sorry. Bilo mi je čudno. Nema linka, pa nisam mogao znati odakle je kolegij. Dakle 2.

[quote="Zivac"]Koligiji čiji je nositelj s FSB-a na studijima čiji je nositelj matematički odsjek: 1[/quote]

Z.Sikic: [i]Povijest matematike[/i]
D. Rosenzweig: [i]Racunarstvo[/i] i [i]Matematicka teorija racunarstva[/i] (prakticki isti kolegij), u moje doba je drzao i nekoliko izbornih; ne znam kako je danas.[/quote]

A, Šikić je sa FSB-a. Našao sam jedan od ova 2, po izbornima nisam tako detaljno čačkao.

[quote]O ostalom ne znam, pa se necu mijesati... 8) No, zbog ovoga sa zajednickim smjerom, tvoji mi podaci djeluju pomalo tendenciozno. :?[/quote]
Pa valjda znate za zajednički smijer? Osim toga postojanje zajedničkog smjera je puno jaći argument za nastavnu suradnju nego pojedini kolegiji.

[quote]Recimo, zasto nisi naveo koliko se kolegija s ostalih odsjeka drzi matematicarima? :-k[/quote]
Nisam jer me to Krcko nije pitao. Do sada nije bilo ništa jer to matematičarima baš i ne treba. Po novome programu će biti 2 kolegija s biološkog odsjeka.

Nismo govorili koliko se matematika predaje na ostalim odsjecima PMF-a. To su malo veće brojke.
vsego (napisa):
Zivac (napisa):

Shocked Meni ovo zvuci jako puno. Shocked Ima li popis negdje on-line? Think

Kad malo razmislim, i nije tako puno. Eh? Remember, Matematika je formalni nositelj smjera prof. matematike i fizike. Very Happy Koliko ima kolegija koji nisu s tog smjera, a da ih fizicari drze matematicarima? Think Dipl.ing.-ovima, koliko znam, drze dva obavezna: Uvod u opci fiziku 1 i Uvod u opci fiziku 2. Smile

Točno. Večina je na tom smijeru. Kolegija koji nisu na tom smijeru ima desetak, ne da mi se sad brojat.

Citat:
Zivac (napisa):

Tražio sam to i nisam našao, sorry. Bilo mi je čudno. Nema linka, pa nisam mogao znati odakle je kolegij. Dakle 2.

Zivac (napisa):

Z.Sikic: Povijest matematike
D. Rosenzweig: Racunarstvo i Matematicka teorija racunarstva (prakticki isti kolegij), u moje doba je drzao i nekoliko izbornih; ne znam kako je danas.[/quote]

A, Šikić je sa FSB-a. Našao sam jedan od ova 2, po izbornima nisam tako detaljno čačkao.

Citat:
O ostalom ne znam, pa se necu mijesati... Cool No, zbog ovoga sa zajednickim smjerom, tvoji mi podaci djeluju pomalo tendenciozno. Confused

Pa valjda znate za zajednički smijer? Osim toga postojanje zajedničkog smjera je puno jaći argument za nastavnu suradnju nego pojedini kolegiji.

Citat:
Recimo, zasto nisi naveo koliko se kolegija s ostalih odsjeka drzi matematicarima? Think

Nisam jer me to Krcko nije pitao. Do sada nije bilo ništa jer to matematičarima baš i ne treba. Po novome programu će biti 2 kolegija s biološkog odsjeka.

Nismo govorili koliko se matematika predaje na ostalim odsjecima PMF-a. To su malo veće brojke.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum