Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Gotovina za Gotovinu
Idite na Prethodno  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Kad bi znali gdje je Gotovina, bi li ga prijavili
Da, isključivo zbog novaca
11%
 11%  [ 8 ]
Da, ali novci nisu presudni
44%
 44%  [ 30 ]
Ne jer bi me bilo strah za vlastiti zivot
11%
 11%  [ 8 ]
Ne jer je on hrvatski heroj
32%
 32%  [ 22 ]
Ukupno glasova : 68

Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:12 pon, 12. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Incognito"]Mađarima je ban Jelačić zločinac, a nama heroj![/quote]

Mozda [b]tebi[/b]; meni je austrijski poslusnik koji je u Madjarskoj gusio revoluciju za oslobodjenje od ugnjetavanja. :roll:

Uopce nije bitno je l' netko heroj ili ne. :roll: Zlocin u ratu je cvrsto definiran: rat ti daje pravo da ubijas iskljucivo protivnicke vojnike i to iskljucivo u borbi. :prodike: Umorstva civila i zarobljenika ne mogu biti heroizam ni po kakvom kriteriju. :tso:
Incognito (napisa):
Mađarima je ban Jelačić zločinac, a nama heroj!

Mozda tebi; meni je austrijski poslusnik koji je u Madjarskoj gusio revoluciju za oslobodjenje od ugnjetavanja. Rolling Eyes

Uopce nije bitno je l' netko heroj ili ne. Rolling Eyes Zlocin u ratu je cvrsto definiran: rat ti daje pravo da ubijas iskljucivo protivnicke vojnike i to iskljucivo u borbi. Drzim prodike Umorstva civila i zarobljenika ne mogu biti heroizam ni po kakvom kriteriju. Trudim Se Objasniti...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-18 = 43 - 61

PostPostano: 12:37 pon, 12. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Iako sam zaokružila Da, ne znam kaj bi učinila. Ovisi kako bi me se dojmio. Ljude ne sudim po onom što piše po novinama, plakatima, ili rekla-kazala.

Ipak sam žensko :wink: i vjerujem u tu neku svoju žensku intuiciju
Iako sam zaokružila Da, ne znam kaj bi učinila. Ovisi kako bi me se dojmio. Ljude ne sudim po onom što piše po novinama, plakatima, ili rekla-kazala.

Ipak sam žensko Wink i vjerujem u tu neku svoju žensku intuiciju

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
91 = 108 - 17

PostPostano: 13:24 pon, 12. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]prijavio bih ga bez razmisljanja. novci nisu presudni (iako bi dobro dosli ;)). za mene netko tko se skriva nije heroj nego kukavica. i slazem se sa nasim vrlim adminom (:bow:): istina (ako postoji) se brani pred sudom, a ne na ovakav kukavicki nacin. nije sad bitna EU il nesto drugo, al cijela nacija stoji na mjestu zbog njega. e, pa ako je tada mogao riskirati zivot na bojistu da bi zastitio svoju zemlju, onda neka je zastiti i sada. cak bez straha da ce izgubiti zivot zbog toga.[/quote]

:amen: :D
kenny (napisa):
prijavio bih ga bez razmisljanja. novci nisu presudni (iako bi dobro dosli Wink). za mene netko tko se skriva nije heroj nego kukavica. i slazem se sa nasim vrlim adminom (I bow before you): istina (ako postoji) se brani pred sudom, a ne na ovakav kukavicki nacin. nije sad bitna EU il nesto drugo, al cijela nacija stoji na mjestu zbog njega. e, pa ako je tada mogao riskirati zivot na bojistu da bi zastitio svoju zemlju, onda neka je zastiti i sada. cak bez straha da ce izgubiti zivot zbog toga.

Ajde, dosta vise... Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 14:44 pon, 12. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

..ja bih ga prijavio...nek se na sudu vidi jel kriv il nije...a i pare su u igri :lol:
...inače to je stvar koja me opće ne zanima, od kad je to aktualno (sad već fakat dugo) nisam pročitao ni jedan jedini članak u novinama ili pogledao nešt o tome na tv...fakat me živciraju sve te političke gluposti...kaj mene briga za jednog gotovinu :roll2: :sunny:
..ja bih ga prijavio...nek se na sudu vidi jel kriv il nije...a i pare su u igri Laughing
...inače to je stvar koja me opće ne zanima, od kad je to aktualno (sad već fakat dugo) nisam pročitao ni jedan jedini članak u novinama ili pogledao nešt o tome na tv...fakat me živciraju sve te političke gluposti...kaj mene briga za jednog gotovinu Ma, da, naravno... Sunny

[Vrh]
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 15:51 pon, 12. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja bi ga prijavio, ali ne zbog love, nego zbog jednog puno boljeg razloga, da vlada vise nema izliku da nam govori da zbog njega nismo započeli pregovore sa EU. Ali, kad gledamo Gotovinu, on je bio vojnik i general, tj. odgovarao je za postupke svojih ljudi, ako nije znao sta su neki pojedinci radili, ok, onda nije kriv, ako je znao i nije nista poduzeo, onda je kriv!!
Ja bi ga prijavio, ali ne zbog love, nego zbog jednog puno boljeg razloga, da vlada vise nema izliku da nam govori da zbog njega nismo započeli pregovore sa EU. Ali, kad gledamo Gotovinu, on je bio vojnik i general, tj. odgovarao je za postupke svojih ljudi, ako nije znao sta su neki pojedinci radili, ok, onda nije kriv, ako je znao i nije nista poduzeo, onda je kriv!!

DarkLord
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 3 - 5

PostPostano: 17:29 pon, 12. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

u principu se vise nema sto ni dodati na ovu diskusiju. sve je vise manje receno s obje strane. to sto ameri, francuzi ili britanci ne sankcioniraju svoje zlocine ide na njihov obraz. vidite i sami kako svijet danas gleda na njih. mi svoje zlocince trebamo rjesavati ne zbog ulaska u EU vec zbog nas samih. dostojanstvo domovniskog rata se ne brani skrivanjem tzv. heroja vec sancioniranjem zlocinaca u nasim redovima. desnicarska retorika o bezgresnosti hrvatske vojske je kao prikrivanje smrada parfemom. ako zelis zaista uklonit trulez onda ti nema druge nego da je operes. tako treba i nas rat oprat od zlocinaca, profitera i laznih invalida i vojnika. to je cuvanje dostojanstva domovinskog rata
u principu se vise nema sto ni dodati na ovu diskusiju. sve je vise manje receno s obje strane. to sto ameri, francuzi ili britanci ne sankcioniraju svoje zlocine ide na njihov obraz. vidite i sami kako svijet danas gleda na njih. mi svoje zlocince trebamo rjesavati ne zbog ulaska u EU vec zbog nas samih. dostojanstvo domovniskog rata se ne brani skrivanjem tzv. heroja vec sancioniranjem zlocinaca u nasim redovima. desnicarska retorika o bezgresnosti hrvatske vojske je kao prikrivanje smrada parfemom. ako zelis zaista uklonit trulez onda ti nema druge nego da je operes. tako treba i nas rat oprat od zlocinaca, profitera i laznih invalida i vojnika. to je cuvanje dostojanstva domovinskog rata

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 19:31 pon, 12. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

netko je spomenuo kako kao nacija trebamo imati kicmu... Andjelcic, I think....
nije li Hrvatska jedna od potpisnica za pokretanje Haskog suda za procesuiranje zlocina u ovom ratu?

IMO, ako netko trazi pokretanje insitucije SUDA, onda se tom sudu i sam treba podvrci..... u potpunosti....
netko je spomenuo kako kao nacija trebamo imati kicmu... Andjelcic, I think....
nije li Hrvatska jedna od potpisnica za pokretanje Haskog suda za procesuiranje zlocina u ovom ratu?

IMO, ako netko trazi pokretanje insitucije SUDA, onda se tom sudu i sam treba podvrci..... u potpunosti....

anamari
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 6

PostPostano: 8:21 uto, 13. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja mislim da je rat opcenito jedna velika greska. Mislim, pod kojim je pravilima ok ubiti covjeka? To je sve samo jedno veliko legalizirano ubojstvo u ime histerije. Mislim, legalno je zapoceti rat, al ne smijes ubijati civile i rastjerivati ljude. Koja je opce korist od ratnog prava i suda za ratne zlocine? Rat je zlocin.

I mislim da su sudenja bezveze, samo produzuju agoniju ljudi koji su nekoga stvarno izgubili. Mislim da bi sve to jednostavno trebali zaboraviti, i jedni i drugi.
Ja mislim da je rat opcenito jedna velika greska. Mislim, pod kojim je pravilima ok ubiti covjeka? To je sve samo jedno veliko legalizirano ubojstvo u ime histerije. Mislim, legalno je zapoceti rat, al ne smijes ubijati civile i rastjerivati ljude. Koja je opce korist od ratnog prava i suda za ratne zlocine? Rat je zlocin.

I mislim da su sudenja bezveze, samo produzuju agoniju ljudi koji su nekoga stvarno izgubili. Mislim da bi sve to jednostavno trebali zaboraviti, i jedni i drugi.

STOP nasilju medu zivotinjama!
[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 13:12 uto, 13. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]al cijela nacija stoji na mjestu zbog njega[/quote]

Ja naprosto ne mogu vjerovati da netko još vjeruje u ovo.
kenny (napisa):
al cijela nacija stoji na mjestu zbog njega

Ja naprosto ne mogu vjerovati da netko još vjeruje u ovo.

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 13:16 uto, 13. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Američki vojnici harače po svijetu, a njihova vlada postavlja ultimatume državama da potpišu sporazume o neizručenju američkih vojnika... :roll:
Rat nije dječja igra, valjda nema rata u kojem nije bilo zločina s bilo koje strane. ali također smatram da su odnosi s Haagom prekompleksni da bi se ovako otvoreno i naivno pristajalo na svaki njihov zahtjev
Američki vojnici harače po svijetu, a njihova vlada postavlja ultimatume državama da potpišu sporazume o neizručenju američkih vojnika... Rolling Eyes
Rat nije dječja igra, valjda nema rata u kojem nije bilo zločina s bilo koje strane. ali također smatram da su odnosi s Haagom prekompleksni da bi se ovako otvoreno i naivno pristajalo na svaki njihov zahtjev

[Vrh]
DarkLord
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 3 - 5

PostPostano: 14:18 uto, 13. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

o tome smo trebali razmisljati u ratu. sad nema druge nego se branit pred sudom. to sto u svakom ratu ima zlocina moze bit opravdanje samo onom koji ih je radio. to sta pristajemo na zahtjeve haga ne znaci da smo umanjenica zenskog spolnog organa vec da nam je stalo kazniti kriminalce u vlastitim redovima. kada si to u stanju napraviti onda saljes i odredjenu poruku o sebi. ta u svakom slucaju nije da smo poslusnici vec da smo civiliziran narod a ne barbari kakvima nas opravdano, zbog odredjenih likova, smatraju. nisam ni ja obozavatelj karle od mosta ali zar zaista mislite da je njoj cilj izivljavat se na nama? zena radi svoj posal kako najbolje zna. po meni bi ga mogla radit i puno bolje ali sta je tu je
o tome smo trebali razmisljati u ratu. sad nema druge nego se branit pred sudom. to sto u svakom ratu ima zlocina moze bit opravdanje samo onom koji ih je radio. to sta pristajemo na zahtjeve haga ne znaci da smo umanjenica zenskog spolnog organa vec da nam je stalo kazniti kriminalce u vlastitim redovima. kada si to u stanju napraviti onda saljes i odredjenu poruku o sebi. ta u svakom slucaju nije da smo poslusnici vec da smo civiliziran narod a ne barbari kakvima nas opravdano, zbog odredjenih likova, smatraju. nisam ni ja obozavatelj karle od mosta ali zar zaista mislite da je njoj cilj izivljavat se na nama? zena radi svoj posal kako najbolje zna. po meni bi ga mogla radit i puno bolje ali sta je tu je

Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 14:24 uto, 13. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="DarkLord"]kada si to u stanju napraviti onda saljes i odredjenu poruku o sebi. ta u svakom slucaju nije da smo poslusnici vec da smo civiliziran narod a ne barbari kakvima nas opravdano, zbog odredjenih likova, smatraju.[/quote]
Daj mi nabroji civilizirane narode svijeta i Europe koji su u situaciji sličnoj našoj to napravili.
Fakat nas je zeknuo kralj Zvonimir s onom svojom kletvom, traje još i danas.
DarkLord (napisa):
kada si to u stanju napraviti onda saljes i odredjenu poruku o sebi. ta u svakom slucaju nije da smo poslusnici vec da smo civiliziran narod a ne barbari kakvima nas opravdano, zbog odredjenih likova, smatraju.

Daj mi nabroji civilizirane narode svijeta i Europe koji su u situaciji sličnoj našoj to napravili.
Fakat nas je zeknuo kralj Zvonimir s onom svojom kletvom, traje još i danas.

[Vrh]
DarkLord
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 3 - 5

PostPostano: 17:34 uto, 13. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

recimo da imas dvoje djece. dijete A udari dijete B i ono ti dolazi placuci: tata A me udrio. ukoliko ces ih odgajati sa stavom kojim komentiras moj post onda ces mu reci slijedece: udri i ti njega. naime i sama djeca tako rezoniraju. ako moze drugi onda mogu i ja. to nije napravio nitko pa necu ni ja.
recimo da imas dvoje djece. dijete A udari dijete B i ono ti dolazi placuci: tata A me udrio. ukoliko ces ih odgajati sa stavom kojim komentiras moj post onda ces mu reci slijedece: udri i ti njega. naime i sama djeca tako rezoniraju. ako moze drugi onda mogu i ja. to nije napravio nitko pa necu ni ja.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:07 uto, 13. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anamari"]I mislim da su sudenja bezveze, samo produzuju agoniju ljudi koji su nekoga stvarno izgubili. Mislim da bi sve to jednostavno trebali zaboraviti, i jedni i drugi.[/quote]

:eyepop: Da, obiteljima zrtava bi bilo bas lijepo da negdje na ulici nabasaju na - recimo - Ratka Mladica, kako u nekom bircu pijucka kavicu i pjevusi onu o Hrvatima i salati... :wall:

Nisam za osvetu, ali zlocincima nije mjesto medju ljudima. :evil:
anamari (napisa):

Ispadoshe mi oci! Da, obiteljima zrtava bi bilo bas lijepo da negdje na ulici nabasaju na - recimo - Ratka Mladica, kako u nekom bircu pijucka kavicu i pjevusi onu o Hrvatima i salati... Brick wall

Nisam za osvetu, ali zlocincima nije mjesto medju ljudima. Evil or Very Mad

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 18:08 uto, 13. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@DarkLord: Mislim da međudržavni odnosi ne funkcioniraju na način koji si ti izložio... :)
@DarkLord: Mislim da međudržavni odnosi ne funkcioniraju na način koji si ti izložio... Smile

[Vrh]
DarkLord
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 3 - 5

PostPostano: 19:16 uto, 13. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

kakve veze imaju sudjenja optuzenima za ratne zlocine sa medjudrzavnim odnosima. da smo ih sami sankcionirali sad se ne bi trebali pacat sa haagom
kakve veze imaju sudjenja optuzenima za ratne zlocine sa medjudrzavnim odnosima. da smo ih sami sankcionirali sad se ne bi trebali pacat sa haagom

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 19:41 uto, 13. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

prijavio bih ga bez obzira na novce. ratni zlocin nikada ne zastarjeva. svi koji su optuzeni za ratni zlocin moraju otic u Haag da bi im se dokazala krivnja. ako su krivi, trebaju snosit posljedice.
prijavio bih ga bez obzira na novce. ratni zlocin nikada ne zastarjeva. svi koji su optuzeni za ratni zlocin moraju otic u Haag da bi im se dokazala krivnja. ako su krivi, trebaju snosit posljedice.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:49 uto, 13. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

So far, devet korisnika Foruma se izjasnilo da smatra gospodina Gotovinu herojem, a meni nitko nije odgovorio na ovo:

[quote="vsego"]P.P.S. Vec sam sudjelovao u ovakvim raspravama, no jos mi nitko nikad nije odgovorio: sto je to gospodin Gotovina [b]konkretno[/b] napravio "za Hrvatsku"? :-k Pod konkretno mislim bas na konkretna djela, a ne opcenito "branio je Hrvatsku"... :|[/quote]

Moze sada kakav popis konkretnih heroizama ili ostajemo na desnicarskoj propagandi i demagogiji? :-k

Uz pokoju argumentaciju, link i sl. ako nije tesko... :D
So far, devet korisnika Foruma se izjasnilo da smatra gospodina Gotovinu herojem, a meni nitko nije odgovorio na ovo:

vsego (napisa):
P.P.S. Vec sam sudjelovao u ovakvim raspravama, no jos mi nitko nikad nije odgovorio: sto je to gospodin Gotovina konkretno napravio "za Hrvatsku"? Think Pod konkretno mislim bas na konkretna djela, a ne opcenito "branio je Hrvatsku"... Neutral

Moze sada kakav popis konkretnih heroizama ili ostajemo na desnicarskoj propagandi i demagogiji? Think

Uz pokoju argumentaciju, link i sl. ako nije tesko... Very Happy

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 10:23 sri, 14. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa jel vi imate indicije da je radio zločine? Ili je to isto plod neke demagogije druge vrste? Btw, ovi koji su glasali za bi ga izručili sudu u zemlji koja nam je, između ostalih, nametala sankcije kad smo napadnuti.
Pa jel vi imate indicije da je radio zločine? Ili je to isto plod neke demagogije druge vrste? Btw, ovi koji su glasali za bi ga izručili sudu u zemlji koja nam je, između ostalih, nametala sankcije kad smo napadnuti.

[Vrh]
Asmodai
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 10:55 sri, 14. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znas sankcije su tipican nacin za zaustavljanje bilo kojeg sukoba. Europi j tada odgovara status quo... oni su bili uvjeren da juga jos moze opstati... bili su u krivu...
Znas sankcije su tipican nacin za zaustavljanje bilo kojeg sukoba. Europi j tada odgovara status quo... oni su bili uvjeren da juga jos moze opstati... bili su u krivu...

... you know you are doing something right!
-Blitzkrieg
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Sljedeće
Stranica 2 / 11.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum