Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Pukica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 16:27 sub, 1. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Je 8)
"Seminari"=interaktivne vjezbe. To je najslicnije onom "odgovaranju na pitanja iz zadaca" koje smo imali lani na DIRu, ili nekakvim obaveznim zajednickim konzultacijama. Drzi ih asistent, i dio su vjezbi, ali su zamisljene tako da ne prica asistent a studenti marljivo zapisuju, nego da studenti izlaze na plocu, postavljaju pitanja, komentiraju sto im nije jasno i sl.
Ali ja mislim da je glupo to tako strogo odvajati (sad ja pricam a ti smijes pitati nesto tek u srijedu jer su ovo vjezbe a ne seminar, a u srijedu, ako nitko od vas nema pitanja i ako taj tjedan nije bilo zadace onda svi sjedimo i sutimo dva sata), nego da cemo to napraviti tako da cemo sva cetiri sata prozvati vjezbama (ionako moramo biti tamo, i vi, i ja, i u istom prostoru), a onda "visak" vremena iskoristiti za to da CIJELE vjezbe ucinimo interaktivnijima; td. npr. na pocetku sata neki student ponovi ukratko definicije i iskaze s predavanja koje cemo na tom satu koristiti, da veci broj zadataka rjesavate vi a ne samo ja, da zajedno rijesimo zadace (NAKON roka za predaju 8) ), i, konacno, da si mozemo priustiti vrijeme za vjezbanje i ponavljanje pred kolokvije (zadnji tjedan gradiva ne bi trebao ulaziti u kolokvij, kao sto sam cula na uvodnom predavanju). Tak nesto smo okvirno pricali na analitickoj, al vidli bumo kak ce to funkcionirati. Uvijek mozemo nesto promijeniti (dobro, ne uvijek, al ove godine da :) ).
Je
"Seminari"=interaktivne vjezbe. To je najslicnije onom "odgovaranju na pitanja iz zadaca" koje smo imali lani na DIRu, ili nekakvim obaveznim zajednickim konzultacijama. Drzi ih asistent, i dio su vjezbi, ali su zamisljene tako da ne prica asistent a studenti marljivo zapisuju, nego da studenti izlaze na plocu, postavljaju pitanja, komentiraju sto im nije jasno i sl.
Ali ja mislim da je glupo to tako strogo odvajati (sad ja pricam a ti smijes pitati nesto tek u srijedu jer su ovo vjezbe a ne seminar, a u srijedu, ako nitko od vas nema pitanja i ako taj tjedan nije bilo zadace onda svi sjedimo i sutimo dva sata), nego da cemo to napraviti tako da cemo sva cetiri sata prozvati vjezbama (ionako moramo biti tamo, i vi, i ja, i u istom prostoru), a onda "visak" vremena iskoristiti za to da CIJELE vjezbe ucinimo interaktivnijima; td. npr. na pocetku sata neki student ponovi ukratko definicije i iskaze s predavanja koje cemo na tom satu koristiti, da veci broj zadataka rjesavate vi a ne samo ja, da zajedno rijesimo zadace (NAKON roka za predaju ), i, konacno, da si mozemo priustiti vrijeme za vjezbanje i ponavljanje pred kolokvije (zadnji tjedan gradiva ne bi trebao ulaziti u kolokvij, kao sto sam cula na uvodnom predavanju). Tak nesto smo okvirno pricali na analitickoj, al vidli bumo kak ce to funkcionirati. Uvijek mozemo nesto promijeniti (dobro, ne uvijek, al ove godine da ).
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:51 sub, 1. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="buba"]Da, a seminare drži asistent ili predavač? :-k[/quote]
Ako se nije nesto bitno promijenilo u definiciji seminara - studenti. :verycool:[/quote]
Eto, prošle godine mom smjeru (PMF) nije bilo obavezno slušati seminare, ali smjerovima s FO koji su slušali [i]Osnove fizike[/i] s nama je, pa znam od njih, da je te seminare držao naš asistent.
Ali koliko sam ja shvatila, to baš i nije bilo ovako interaktivno kao što će biti seminari koje ćemo imati iz [i]Analitičke geometrije[/i] kod Martineb i drugih kolegija. :-|
BTW, zašto imamo seminare iz [i]Uvoda u matematiku[/i] i [i]Analitičke geometrije[/i], a nemamo iz [i]Elementarne geometrije[/i]? :-k
vsego (napisa): | buba (napisa): | Da, a seminare drži asistent ili predavač?  |
Ako se nije nesto bitno promijenilo u definiciji seminara - studenti.  |
Eto, prošle godine mom smjeru (PMF) nije bilo obavezno slušati seminare, ali smjerovima s FO koji su slušali Osnove fizike s nama je, pa znam od njih, da je te seminare držao naš asistent.
Ali koliko sam ja shvatila, to baš i nije bilo ovako interaktivno kao što će biti seminari koje ćemo imati iz Analitičke geometrije kod Martineb i drugih kolegija.
BTW, zašto imamo seminare iz Uvoda u matematiku i Analitičke geometrije, a nemamo iz Elementarne geometrije?
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 20:32 sub, 1. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="buba"]Eto, prošle godine mom smjeru (PMF) nije bilo obavezno slušati seminare, ali smjerovima s FO koji su slušali [i]Osnove fizike[/i] s nama je, pa znam od njih, da je te seminare držao naš asistent.[/quote]
dan nažalost to su valjda jedini seminari koje drži asistent, tj. uopće nisu seminari već se samo tako zovu. npr. seminar iz OF1 se koristi za uvod u matematiku koja će ti trebati u OF (vrlo korisno, ali nije seminar i ne bi se onda tako trebalo zvati). mislim da u bilo kojem drugom slučaju nije tako, već sam držiš neko predavanje pred ostatkom ljudi.
buba (napisa): | Eto, prošle godine mom smjeru (PMF) nije bilo obavezno slušati seminare, ali smjerovima s FO koji su slušali Osnove fizike s nama je, pa znam od njih, da je te seminare držao naš asistent. |
dan nažalost to su valjda jedini seminari koje drži asistent, tj. uopće nisu seminari već se samo tako zovu. npr. seminar iz OF1 se koristi za uvod u matematiku koja će ti trebati u OF (vrlo korisno, ali nije seminar i ne bi se onda tako trebalo zvati). mislim da u bilo kojem drugom slučaju nije tako, već sam držiš neko predavanje pred ostatkom ljudi.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 22:03 ned, 2. 10. 2005 Naslov: |
|
|
To su asistenti s bitno vise predavackog iskustva od martineb. :D
Imala sam neke vjezbe kod njih (mislim po dva semestra kod svakog-Uvod u racunarstvo i Numericku matematiku kod Ive Berosa, a Diferencijalnu geometriju kod Marcele Hanzer), i oboje su izvrsni predavaci. Nas je u prvom prvom tjednu faksa na Uvodu u racunarstvo osobito razveselilo kad smo vidjeli da Ivo Beros ima nausnicu, jer je to nekak impliciralo da je "kul", tj. da ima zivot izvan faksa a to te jako razveseli kad... Ne znam, nekak nas je to jako veselilo na prvoj godini. Sad sam se tek toga sjetila.
Moram mu to ispricat :)
Njihovu politicku orijentaciju ne zelim pogadati (ako je to ono sto si mislila sa "lijevo od martineb" :wink: )
To su asistenti s bitno vise predavackog iskustva od martineb.
Imala sam neke vjezbe kod njih (mislim po dva semestra kod svakog-Uvod u racunarstvo i Numericku matematiku kod Ive Berosa, a Diferencijalnu geometriju kod Marcele Hanzer), i oboje su izvrsni predavaci. Nas je u prvom prvom tjednu faksa na Uvodu u racunarstvo osobito razveselilo kad smo vidjeli da Ivo Beros ima nausnicu, jer je to nekak impliciralo da je "kul", tj. da ima zivot izvan faksa a to te jako razveseli kad... Ne znam, nekak nas je to jako veselilo na prvoj godini. Sad sam se tek toga sjetila.
Moram mu to ispricat
Njihovu politicku orijentaciju ne zelim pogadati (ako je to ono sto si mislila sa "lijevo od martineb" )
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|