Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Casper Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hexy Forumaš(ica)
|
Postano: 19:01 uto, 4. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Evo ja sam danas imala komisiju iz UVISa. Nisam prosla pismeni, ali to nije razlog zbog kojeg su me rusili, imala sam svojih bisera. Pitali su me jedan zadatak, nije s pismenog, ali je lagan, zatim Poissonov tm i lokalni M-L tm. Znam, lagana pitanja, ali sva sam se smotala, zaboravila par uvjeta napisat, bubnula jedan biser i to je bio moj kraj. Inace, u komisiji su bili Sarapa, Basrak i Huzak, najvise me pitao Basrak.
Ljude koji su prosli pismeni nisu pitali zadatak (samo jednog koji je imao 45 bod), pitali su ocekivanje, varijancu, funkciju distribucije (njena svojstva i nacrtat graf), prop.2.1. i to je uglavnom bilo to.
Nadam se da sam malo pomogla !
Sretno svima !
Evo ja sam danas imala komisiju iz UVISa. Nisam prosla pismeni, ali to nije razlog zbog kojeg su me rusili, imala sam svojih bisera. Pitali su me jedan zadatak, nije s pismenog, ali je lagan, zatim Poissonov tm i lokalni M-L tm. Znam, lagana pitanja, ali sva sam se smotala, zaboravila par uvjeta napisat, bubnula jedan biser i to je bio moj kraj. Inace, u komisiji su bili Sarapa, Basrak i Huzak, najvise me pitao Basrak.
Ljude koji su prosli pismeni nisu pitali zadatak (samo jednog koji je imao 45 bod), pitali su ocekivanje, varijancu, funkciju distribucije (njena svojstva i nacrtat graf), prop.2.1. i to je uglavnom bilo to.
Nadam se da sam malo pomogla !
Sretno svima !
|
|
[Vrh] |
|
Caki Forumaš(ica)
|
Postano: 11:57 sri, 5. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Ja sam jučer prosao komisiju. Nisu me pitali zadatke jer sam prosao pismeni.Mene su pitali definiciju i svojstva funkcije distribucije, te da dokažem lim (x->-°°) F(x)=0;Druga pitanja koja su se vrtila:
1. X~B(2,1/2), Y~P(2) ;izračunaj P{X+Y>0};
a) X i Y nezavisne;
b) X i Y proizvoljne, tj. ne moraju biti nezavisne
2. X~P(2); Y~P(2); X i Y nezavisne; izračunaj P{X+Y>0}
3. svojstva očekivanja: 1)nenegativnost, 2)monotonost, 3)linearnost;
Pomoću 1 i 3 dokazati 2;
4. X~B(2,1/2); odredi distribuciju i i nacrtaj graf funkcije distribucije
5. Iskaze: Poisson, lokalni/integralni ML tm
Nemojte da vas zadaci zbune,jer nisu teški,samo treba primjeniti teoriju, tj. neku tvrdnju teorema.
Sretno svima.
Ja sam jučer prosao komisiju. Nisu me pitali zadatke jer sam prosao pismeni.Mene su pitali definiciju i svojstva funkcije distribucije, te da dokažem lim (x->-°°) F(x)=0;Druga pitanja koja su se vrtila:
1. X~B(2,1/2), Y~P(2) ;izračunaj P{X+Y>0};
a) X i Y nezavisne;
b) X i Y proizvoljne, tj. ne moraju biti nezavisne
2. X~P(2); Y~P(2); X i Y nezavisne; izračunaj P{X+Y>0}
3. svojstva očekivanja: 1)nenegativnost, 2)monotonost, 3)linearnost;
Pomoću 1 i 3 dokazati 2;
4. X~B(2,1/2); odredi distribuciju i i nacrtaj graf funkcije distribucije
5. Iskaze: Poisson, lokalni/integralni ML tm
Nemojte da vas zadaci zbune,jer nisu teški,samo treba primjeniti teoriju, tj. neku tvrdnju teorema.
Sretno svima.
|
|
[Vrh] |
|
tony25 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Fran Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:37 čet, 22. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Evo, prošao sam nedavno komisiju, pa da i ja podijelim iskustvo. Pismeni nisam prošao (35 bodova), tako da su me prvo pitali jedan zadatak sa pismenog (29. 11. 2005., 4. zadatak), riješenje i rok su na netu. Slijedeće pitanje je bilo kako bi izgledala slučajna varijabla koja predstavlja vjerojatnost da je k-ti dn prvi dan u kojem nije bilo dovoljno mjesta u oba kina (geometrijska sl. var.), i nakon toga izvod očekivanja Poissonove slučajne varijable. Tek na ovom zadnjem sam malo zapeo sa sumom, ali tu su mi profesori pomogli, ispetljao sam se i prošao. Sve u svemu, ništa strašno, profesori su bili vrlo pristojni...ukratko, svakome preporučam komisiju :D
Evo, prošao sam nedavno komisiju, pa da i ja podijelim iskustvo. Pismeni nisam prošao (35 bodova), tako da su me prvo pitali jedan zadatak sa pismenog (29. 11. 2005., 4. zadatak), riješenje i rok su na netu. Slijedeće pitanje je bilo kako bi izgledala slučajna varijabla koja predstavlja vjerojatnost da je k-ti dn prvi dan u kojem nije bilo dovoljno mjesta u oba kina (geometrijska sl. var.), i nakon toga izvod očekivanja Poissonove slučajne varijable. Tek na ovom zadnjem sam malo zapeo sa sumom, ali tu su mi profesori pomogli, ispetljao sam se i prošao. Sve u svemu, ništa strašno, profesori su bili vrlo pristojni...ukratko, svakome preporučam komisiju
|
|
[Vrh] |
|
mala Gost
|
|
[Vrh] |
|
kornjacica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Iki Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:03 pet, 29. 9. 2006 Naslov: |
|
|
Evo danas sam bil na komisiji i nazalost sam pal. Obzirom da mi je to jedino ostalo s 2. a na 3. sam skupil uvjet onda mi je ovaj ispit bio od velike vaznosti. I naravno trema me je nadvladala i dok sam usel u prostoriju nisam apsolutno nis znal.
Pitali su me Teorem 5.1, zadatak X~B(4,1/2), Y~P(2) nezavisne i zracunati P{X+Y>1}
Pal sam jer se nisam mogel sjetiti definicije kada su dvije sl. var. nezavisne, makar sam 2 minute prije toga iskoristil to u zadatku.
Katastrofa, ljut sam na sebe jer nisu me pital tesko, a ja sam se totalno ukomiral.
Evo danas sam bil na komisiji i nazalost sam pal. Obzirom da mi je to jedino ostalo s 2. a na 3. sam skupil uvjet onda mi je ovaj ispit bio od velike vaznosti. I naravno trema me je nadvladala i dok sam usel u prostoriju nisam apsolutno nis znal.
Pitali su me Teorem 5.1, zadatak X~B(4,1/2), Y~P(2) nezavisne i zracunati P{X+Y>1}
Pal sam jer se nisam mogel sjetiti definicije kada su dvije sl. var. nezavisne, makar sam 2 minute prije toga iskoristil to u zadatku.
Katastrofa, ljut sam na sebe jer nisu me pital tesko, a ja sam se totalno ukomiral.
_________________ Idu dva vektora ulicom jedan padne i skalarni produkt je nula.
|
|
[Vrh] |
|
Casper Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|