Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

policijski izvještaj - please help
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
kristina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
-6 = 11 - 17

PostPostano: 21:16 uto, 4. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="radijator"]ti si vozač i zgazila si nekog jadnog dečka i sad se bojiš koliku će on odštetu dobiti? :lol: :twisted: [/quote]

Ma ne... Samo mi nije jasno kak uopće traži odštetu kad to nije bio označeni pješački prijelaz, ON je bio neoprezan i na kraju sam ja prošla s većom štetom nego on a nisam kriva (bar tak mislim :lol: ). A u policijskom izviješću piše da je procjena štete 1000kn a trebala bi promijenit cijelu haubu (mala je šteta na haubi ali to se nemre tak poravnati da izgleda kao prije) i komad plastike koji sam košta oko 2000kn! Nisu normalni!

[quote="radijator"]Šalu na stranu... nemaj straha. Imala si obvezno autoosiguranje, koje se zove osiguranje od auto-odgovornosti, dakle, osigurana si za slučaj da ti nekom počiniš štetu.
Dečko tuži osiguranje koje muje dužno platiti odštetu, najčešće se oni dogovore. Tebe eventualno mogu pozvati na sud ako se ne dogovore kao svjedoka. Inače im ne trebaš. hehe.
Ti su sigurna, zato i plaćaš osiguranje. Od tebe neće nitko tražiti nikakav novac. dakle, osiguranje to plati "iz svog džepa".
kasko osiguranje s ovim nema veze.[/quote]

Zašto bi mu moje osiguranje bilo dužno platit štetu ako npr. ja nisam kriva?

BTW, tražili su me iz osiguranja moju izjavu (pismeno) koju sam im predala pa sad još par mjeseci dok oni to pročitaju...

[quote="radijator"]Kasko osiguranje služi da osiguravajuća kuća tebi kao štetniku popravi tvoj vlastiti auto (sva ona silna udubljenja na haubi i razbijenu šoferšajbu, kao posljedicu dečkovog leta po zraku kad si ga zgazila.) :)[/quote]

Nisam ga tak jako zgazila. Malo sam ga trknula ali tip je bio malo puniji :lol: pa moja hauba to nije izdržala a bome ni njegova ruka pod tom težinom. :lol: :oops:

[quote="Casper"]ako se sjecam jedine posljedice toga su da se gubi onaj bonus kod osiguravace kuce... :-k A naplata ide sigurno od osiguranja, osim ako nisi bila u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem droga onda ne znam da li osiguranje placa.[/quote]

Da, gubim taj bonus...
Sad ću opet 10god skupljati da dobijem 50% popust! :cry:

[size=9]Nisam se stigla napit do pola 8 ujutro. [/size] :lol:
radijator (napisa):
ti si vozač i zgazila si nekog jadnog dečka i sad se bojiš koliku će on odštetu dobiti? Laughing Twisted Evil

Ma ne... Samo mi nije jasno kak uopće traži odštetu kad to nije bio označeni pješački prijelaz, ON je bio neoprezan i na kraju sam ja prošla s većom štetom nego on a nisam kriva (bar tak mislim Laughing ). A u policijskom izviješću piše da je procjena štete 1000kn a trebala bi promijenit cijelu haubu (mala je šteta na haubi ali to se nemre tak poravnati da izgleda kao prije) i komad plastike koji sam košta oko 2000kn! Nisu normalni!

radijator (napisa):
Šalu na stranu... nemaj straha. Imala si obvezno autoosiguranje, koje se zove osiguranje od auto-odgovornosti, dakle, osigurana si za slučaj da ti nekom počiniš štetu.
Dečko tuži osiguranje koje muje dužno platiti odštetu, najčešće se oni dogovore. Tebe eventualno mogu pozvati na sud ako se ne dogovore kao svjedoka. Inače im ne trebaš. hehe.
Ti su sigurna, zato i plaćaš osiguranje. Od tebe neće nitko tražiti nikakav novac. dakle, osiguranje to plati "iz svog džepa".
kasko osiguranje s ovim nema veze.

Zašto bi mu moje osiguranje bilo dužno platit štetu ako npr. ja nisam kriva?

BTW, tražili su me iz osiguranja moju izjavu (pismeno) koju sam im predala pa sad još par mjeseci dok oni to pročitaju...

radijator (napisa):
Kasko osiguranje služi da osiguravajuća kuća tebi kao štetniku popravi tvoj vlastiti auto (sva ona silna udubljenja na haubi i razbijenu šoferšajbu, kao posljedicu dečkovog leta po zraku kad si ga zgazila.) Smile

Nisam ga tak jako zgazila. Malo sam ga trknula ali tip je bio malo puniji Laughing pa moja hauba to nije izdržala a bome ni njegova ruka pod tom težinom. Laughing Embarassed

Casper (napisa):
ako se sjecam jedine posljedice toga su da se gubi onaj bonus kod osiguravace kuce... Think A naplata ide sigurno od osiguranja, osim ako nisi bila u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem droga onda ne znam da li osiguranje placa.

Da, gubim taj bonus...
Sad ću opet 10god skupljati da dobijem 50% popust! Crying or Very sad

Nisam se stigla napit do pola 8 ujutro. Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 27 - 10

PostPostano: 21:37 uto, 4. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kristina"][size=9]Nisam se stigla napit do pola 8 ujutro. [/size] :lol:[/quote]
ma kako ne? pa imala si cijelu noc :? :PPP
kristina (napisa):
Nisam se stigla napit do pola 8 ujutro. Laughing

ma kako ne? pa imala si cijelu noc Confused Imam lijepi jezik

kristina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 11 - 17

PostPostano: 21:42 uto, 4. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"]ma kako ne? pa imala si cijelu noc :? :PPP[/quote]

:lol:
Uh, još bi mi samo to trebalo. :(
koryanshea (napisa):
ma kako ne? pa imala si cijelu noc Confused Imam lijepi jezik

Laughing
Uh, još bi mi samo to trebalo. Sad

[Vrh]
radijator
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:22 uto, 4. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

draga Kristina, ni meni nije jasno što on traži od tvog osiguranja, ali ti tu ništa ne možeš, možda se i dogovorio s nekim iz osiguranja pa dijele popola. A jesi ti njega tužila da ti plati popravak ako je on bio kriv?
draga Kristina, ni meni nije jasno što on traži od tvog osiguranja, ali ti tu ništa ne možeš, možda se i dogovorio s nekim iz osiguranja pa dijele popola. A jesi ti njega tužila da ti plati popravak ako je on bio kriv?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:45 sri, 5. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Grijator: Ne bi li u policijskom izvjescu trebalo pisati tko je kriv? :-k

If so, @Kristina, sto tamo pise? :-k
@Grijator: Ne bi li u policijskom izvjescu trebalo pisati tko je kriv? Think

If so, @Kristina, sto tamo pise? Think

[Vrh]
Casper
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 6 - 0

PostPostano: 5:02 sri, 5. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sto se tice dokazivanja da je pjesak kriv, to je jaako tesko. Sjecam se jos iz autoskole da mi je instruktor prical da ako je takva situacija da bi trebal bit neki svjedok koji ce potvrdit da je pjesak izletio i da nije bilo mogucnosti da se izbjegne. Jer u takvim slucajevima cesto odmah ide kazna za prebrzu voznju i sta ja znan koje jos ne... naravno sve pada u vodu ako se to dogodi bas na pjesackom prijelazu. Nego jel postoji mogucnost da su obe strane krive? tj, da je vozac isal prebrzo pa nije stigal izbjec, a da je pjesak izletio na cestu? e to ne znam.... :-k
Sto se tice dokazivanja da je pjesak kriv, to je jaako tesko. Sjecam se jos iz autoskole da mi je instruktor prical da ako je takva situacija da bi trebal bit neki svjedok koji ce potvrdit da je pjesak izletio i da nije bilo mogucnosti da se izbjegne. Jer u takvim slucajevima cesto odmah ide kazna za prebrzu voznju i sta ja znan koje jos ne... naravno sve pada u vodu ako se to dogodi bas na pjesackom prijelazu. Nego jel postoji mogucnost da su obe strane krive? tj, da je vozac isal prebrzo pa nije stigal izbjec, a da je pjesak izletio na cestu? e to ne znam.... Think

kristina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 11 - 17

PostPostano: 10:49 sri, 5. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

U policijskom izviješću ne piše ništa tko je kriv nego da taj sudac koji je trebao izaći na slučaj, nije izašao.

Što se tiče svjedoka, ima ih jer je to bila grupa djece i svi su me vidjeli ali on je jedini išao pretrčavat cestu. Ima i jedan tip koji se vozio iza mene tak da može svjedočit da se nisam brzo vozila.

Ma nije mi tu puno toga jasno...

Za popravak ga mogu tužit jedino privatnom tužbom a to mi stvarno ne treba.

:cry:
U policijskom izviješću ne piše ništa tko je kriv nego da taj sudac koji je trebao izaći na slučaj, nije izašao.

Što se tiče svjedoka, ima ih jer je to bila grupa djece i svi su me vidjeli ali on je jedini išao pretrčavat cestu. Ima i jedan tip koji se vozio iza mene tak da može svjedočit da se nisam brzo vozila.

Ma nije mi tu puno toga jasno...

Za popravak ga mogu tužit jedino privatnom tužbom a to mi stvarno ne treba.

Crying or Very sad

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-26 = 44 - 70

PostPostano: 12:25 pon, 10. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

pjesak je kriv u samo jednom slucaju: ako on tebi oduzme prednost. ako nije prelazio cestu na obiljezenom pjesackom prijelazu, on je [i]de facto[/i] tebi [b]oduzeo[/b] prednost i tu nema dileme (ti bi bila kriva u slucaju da je on prelazio zebru). ista stvar se primjenjuje u slucaju da je zebra, odnosno krizanje, regulirano semaforima ili se regulacija prometa odvija uz pomoc prometnog policajca.
pjesak je kriv u samo jednom slucaju: ako on tebi oduzme prednost. ako nije prelazio cestu na obiljezenom pjesackom prijelazu, on je de facto tebi oduzeo prednost i tu nema dileme (ti bi bila kriva u slucaju da je on prelazio zebru). ista stvar se primjenjuje u slucaju da je zebra, odnosno krizanje, regulirano semaforima ili se regulacija prometa odvija uz pomoc prometnog policajca.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum