Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kristina Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:16 uto, 4. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="radijator"]ti si vozač i zgazila si nekog jadnog dečka i sad se bojiš koliku će on odštetu dobiti? :lol: :twisted: [/quote]
Ma ne... Samo mi nije jasno kak uopće traži odštetu kad to nije bio označeni pješački prijelaz, ON je bio neoprezan i na kraju sam ja prošla s većom štetom nego on a nisam kriva (bar tak mislim :lol: ). A u policijskom izviješću piše da je procjena štete 1000kn a trebala bi promijenit cijelu haubu (mala je šteta na haubi ali to se nemre tak poravnati da izgleda kao prije) i komad plastike koji sam košta oko 2000kn! Nisu normalni!
[quote="radijator"]Šalu na stranu... nemaj straha. Imala si obvezno autoosiguranje, koje se zove osiguranje od auto-odgovornosti, dakle, osigurana si za slučaj da ti nekom počiniš štetu.
Dečko tuži osiguranje koje muje dužno platiti odštetu, najčešće se oni dogovore. Tebe eventualno mogu pozvati na sud ako se ne dogovore kao svjedoka. Inače im ne trebaš. hehe.
Ti su sigurna, zato i plaćaš osiguranje. Od tebe neće nitko tražiti nikakav novac. dakle, osiguranje to plati "iz svog džepa".
kasko osiguranje s ovim nema veze.[/quote]
Zašto bi mu moje osiguranje bilo dužno platit štetu ako npr. ja nisam kriva?
BTW, tražili su me iz osiguranja moju izjavu (pismeno) koju sam im predala pa sad još par mjeseci dok oni to pročitaju...
[quote="radijator"]Kasko osiguranje služi da osiguravajuća kuća tebi kao štetniku popravi tvoj vlastiti auto (sva ona silna udubljenja na haubi i razbijenu šoferšajbu, kao posljedicu dečkovog leta po zraku kad si ga zgazila.) :)[/quote]
Nisam ga tak jako zgazila. Malo sam ga trknula ali tip je bio malo puniji :lol: pa moja hauba to nije izdržala a bome ni njegova ruka pod tom težinom. :lol: :oops:
[quote="Casper"]ako se sjecam jedine posljedice toga su da se gubi onaj bonus kod osiguravace kuce... :-k A naplata ide sigurno od osiguranja, osim ako nisi bila u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem droga onda ne znam da li osiguranje placa.[/quote]
Da, gubim taj bonus...
Sad ću opet 10god skupljati da dobijem 50% popust! :cry:
[size=9]Nisam se stigla napit do pola 8 ujutro. [/size] :lol:
radijator (napisa): | ti si vozač i zgazila si nekog jadnog dečka i sad se bojiš koliku će on odštetu dobiti? |
Ma ne... Samo mi nije jasno kak uopće traži odštetu kad to nije bio označeni pješački prijelaz, ON je bio neoprezan i na kraju sam ja prošla s većom štetom nego on a nisam kriva (bar tak mislim ). A u policijskom izviješću piše da je procjena štete 1000kn a trebala bi promijenit cijelu haubu (mala je šteta na haubi ali to se nemre tak poravnati da izgleda kao prije) i komad plastike koji sam košta oko 2000kn! Nisu normalni!
radijator (napisa): | Šalu na stranu... nemaj straha. Imala si obvezno autoosiguranje, koje se zove osiguranje od auto-odgovornosti, dakle, osigurana si za slučaj da ti nekom počiniš štetu.
Dečko tuži osiguranje koje muje dužno platiti odštetu, najčešće se oni dogovore. Tebe eventualno mogu pozvati na sud ako se ne dogovore kao svjedoka. Inače im ne trebaš. hehe.
Ti su sigurna, zato i plaćaš osiguranje. Od tebe neće nitko tražiti nikakav novac. dakle, osiguranje to plati "iz svog džepa".
kasko osiguranje s ovim nema veze. |
Zašto bi mu moje osiguranje bilo dužno platit štetu ako npr. ja nisam kriva?
BTW, tražili su me iz osiguranja moju izjavu (pismeno) koju sam im predala pa sad još par mjeseci dok oni to pročitaju...
radijator (napisa): | Kasko osiguranje služi da osiguravajuća kuća tebi kao štetniku popravi tvoj vlastiti auto (sva ona silna udubljenja na haubi i razbijenu šoferšajbu, kao posljedicu dečkovog leta po zraku kad si ga zgazila.)  |
Nisam ga tak jako zgazila. Malo sam ga trknula ali tip je bio malo puniji pa moja hauba to nije izdržala a bome ni njegova ruka pod tom težinom.
Casper (napisa): | ako se sjecam jedine posljedice toga su da se gubi onaj bonus kod osiguravace kuce... A naplata ide sigurno od osiguranja, osim ako nisi bila u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem droga onda ne znam da li osiguranje placa. |
Da, gubim taj bonus...
Sad ću opet 10god skupljati da dobijem 50% popust!
Nisam se stigla napit do pola 8 ujutro.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kristina Forumaš(ica)