Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Vracanje podataka s harda?

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
12 = 42 - 30

PostPostano: 22:36 uto, 1. 11. 2005    Naslov: Vracanje podataka s harda? Citirajte i odgovorite

Molio bih preporuku za neki programcic koji (relativno) efikasno vraca obrisane podatke s harda ili podatke s harda koji je bio formatiran.
Molio bih preporuku za neki programcic koji (relativno) efikasno vraca obrisane podatke s harda ili podatke s harda koji je bio formatiran.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 22:47 uto, 1. 11. 2005    Naslov: Re: Vracanje podataka s harda? Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Molio bih preporuku za neki programcic koji (relativno) efikasno vraca obrisane podatke s harda ili podatke s harda koji je bio formatiran.[/quote]

moze malo vise podataka?
kako formatiran ili zbrisan? kad ti nesto zbrises sa harda, to se ne brise, odnosno kompletna datoteka ostaje. brise se samo njezin FAT ili MFT entry (zavisno od toga da li je filesystem FAT (bilokoje verzije) ili NTFS). e, sad...ako je NTFS u pitanju, vrlo ce tesko bit ista napravit. barem ja ne znam nacina da se MFT vrate natrag. ako je FAT u pitanju, MS-DOS je imao utility unformat koji je vracao podatke.

sad sam malo proguglao i mozes probati jedan od ova dva programa:

http://www.quetek.com/prod02.htm?source=google1
http://www.drivelabs.us/

potonji radi i na NTFS masinama :)
i sretno...
SickJedi (napisa):

moze malo vise podataka?
kako formatiran ili zbrisan? kad ti nesto zbrises sa harda, to se ne brise, odnosno kompletna datoteka ostaje. brise se samo njezin FAT ili MFT entry (zavisno od toga da li je filesystem FAT (bilokoje verzije) ili NTFS). e, sad...ako je NTFS u pitanju, vrlo ce tesko bit ista napravit. barem ja ne znam nacina da se MFT vrate natrag. ako je FAT u pitanju, MS-DOS je imao utility unformat koji je vracao podatke.

sad sam malo proguglao i mozes probati jedan od ova dva programa:

http://www.quetek.com/prod02.htm?source=google1
http://www.drivelabs.us/

potonji radi i na NTFS masinama Smile
i sretno...

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 23:35 uto, 1. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

tnx

Isprobam pa javim. Pojma nemam jos kakav hard je u pitanju jerbo nije moj...
tnx

Isprobam pa javim. Pojma nemam jos kakav hard je u pitanju jerbo nije moj...

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
PIPboy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 3

PostPostano: 3:04 sri, 2. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Program koji sam ja koristio se zove Recover4all... 8)

Neznam ti stranicu ali odi www.softseek.com i samo napisi ime programa... :wink:
Program koji sam ja koristio se zove Recover4all... Cool

Neznam ti stranicu ali odi www.softseek.com i samo napisi ime programa... Wink

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
bego_26
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 10:05 sri, 2. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da je podatke lakse vratiti ako hard disk nije formatiran, ja sam nesto pokusavao i uspjevao sam vratiti file do velicine 1.2MB dok vece file-ove nisam uspjevao vratiti, i ovo sto sam vratio uspio sam prije formatiranja hard diska, ako grijesim neka me netko ispravi, ili ako je netko uspjevao vratiti vece file-ove ja bih ga molio za ime programa sa kojim je to uspjevao.
Mislim da je podatke lakse vratiti ako hard disk nije formatiran, ja sam nesto pokusavao i uspjevao sam vratiti file do velicine 1.2MB dok vece file-ove nisam uspjevao vratiti, i ovo sto sam vratio uspio sam prije formatiranja hard diska, ako grijesim neka me netko ispravi, ili ako je netko uspjevao vratiti vece file-ove ja bih ga molio za ime programa sa kojim je to uspjevao.

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 11:20 sri, 2. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bego_26"]Mislim da je podatke lakse vratiti ako hard disk nije formatiran, ja sam nesto pokusavao i uspjevao sam vratiti file do velicine 1.2MB dok vece file-ove nisam uspjevao vratiti, i ovo sto sam vratio uspio sam prije formatiranja hard diska, ako grijesim neka me netko ispravi, ili ako je netko uspjevao vratiti vece file-ove ja bih ga molio za ime programa sa kojim je to uspjevao.[/quote]

ovo tvoje nema nikakve veze sa onime sto covjek prica. format je apsolutno po svemu jednak deletu, odnosno on ne brise sadrzaj diska vec FAT tablicu i boot sector hard diska vraca na pocetnu vrijednost (u bootsector hard diska se zapisuje vrijednost koju particija (ne hard) ima kad je potpuno prazna, a FAT tablica se resetira na nulu). podatke i tada mozes relativno jednostavno vratit ako imas backupiranu FAT tablicu negdje. samo presnimis staru preko nove i puf...svi fileovi su ponovo vidljivi (dakako, u tom slucaju treba zapisati i korektnu vrijednost slobodnog prostora u bootsector particije). podaci se unistavaju akko ti preko njih nasnimis nove podatke. u tom slucaju, ti podaci koji su bili na tom mjestu gdje si ti instalirao ili kopirao nove podatke (i programi su podaci ;-)) postaju takvi da ih je vise nemoguce vratiti (odnosno, moguce je jer magnetski zapis ipak ostaje, ali ovo je vec eksperimentalna fizika :-)).
bego_26 (napisa):

ovo tvoje nema nikakve veze sa onime sto covjek prica. format je apsolutno po svemu jednak deletu, odnosno on ne brise sadrzaj diska vec FAT tablicu i boot sector hard diska vraca na pocetnu vrijednost (u bootsector hard diska se zapisuje vrijednost koju particija (ne hard) ima kad je potpuno prazna, a FAT tablica se resetira na nulu). podatke i tada mozes relativno jednostavno vratit ako imas backupiranu FAT tablicu negdje. samo presnimis staru preko nove i puf...svi fileovi su ponovo vidljivi (dakako, u tom slucaju treba zapisati i korektnu vrijednost slobodnog prostora u bootsector particije). podaci se unistavaju akko ti preko njih nasnimis nove podatke. u tom slucaju, ti podaci koji su bili na tom mjestu gdje si ti instalirao ili kopirao nove podatke (i programi su podaci Wink) postaju takvi da ih je vise nemoguce vratiti (odnosno, moguce je jer magnetski zapis ipak ostaje, ali ovo je vec eksperimentalna fizika Smile).

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:25 sri, 2. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja imam malo drugaciji problem. :/ Dok sam jos vrtio Win2k, "raspao" mi se disk (hrpa CRCova i sl), pa se ni Win vise nisu mogli bootati (tada sam definitivno napustio i dual boot). :(

Problem je sto je nastradalo i nekoliko direktorija koji su imali meni drage podatke. :? Vecinu sam spasio, ali ta dva direktorija su i dalje necitljivi. :( IMO, osteceni su zapisi o tim direktorijima, a vecina fileova od tamo bi trebali biti u redu. :pray: Samo, "[tt]cd ime_direktorija[/tt]" ne radi bas zato jer su osteceni. :( Any idea kako da to "popravim" toliko da mogu jednokratno procitati podatke i prebaciti ih na ispravni disk? :-k

P.S. Jasno, rijec je o NTFS particiji... :(

P.P.S. Bilo bi lijepo dobiti linuxaško rjesenje, no ako treba naci cu negdje neku Win masinu. 8)
Ja imam malo drugaciji problem. Ehm? Dok sam jos vrtio Win2k, "raspao" mi se disk (hrpa CRCova i sl), pa se ni Win vise nisu mogli bootati (tada sam definitivno napustio i dual boot). Sad

Problem je sto je nastradalo i nekoliko direktorija koji su imali meni drage podatke. Confused Vecinu sam spasio, ali ta dva direktorija su i dalje necitljivi. Sad IMO, osteceni su zapisi o tim direktorijima, a vecina fileova od tamo bi trebali biti u redu. Pray Samo, "cd ime_direktorija" ne radi bas zato jer su osteceni. Sad Any idea kako da to "popravim" toliko da mogu jednokratno procitati podatke i prebaciti ih na ispravni disk? Think

P.S. Jasno, rijec je o NTFS particiji... Sad

P.P.S. Bilo bi lijepo dobiti linuxaško rjesenje, no ako treba naci cu negdje neku Win masinu. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 11:35 sri, 2. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ja imam malo drugaciji problem. :/ Dok sam jos vrtio Win2k, "raspao" mi se disk (hrpa CRCova i sl), pa se ni Win vise nisu mogli bootati (tada sam definitivno napustio i dual boot). :(

Problem je sto je nastradalo i nekoliko direktorija koji su imali meni drage podatke. :? Vecinu sam spasio, ali ta dva direktorija su i dalje necitljivi. :( IMO, osteceni su zapisi o tim direktorijima, a vecina fileova od tamo bi trebali biti u redu. :pray: Samo, "[tt]cd ime_direktorija[/tt]" ne radi bas zato jer su osteceni. :( Any idea kako da to "popravim" toliko da mogu jednokratno procitati podatke i prebaciti ih na ispravni disk? :-k[/quote]

ako je ostecena sama povrsina diska, onda nema nikakve sanse. jedino sto bi mogao napraviti jest kontaktirati Infolab, tvrtku koja se specijalizirala za ekstraktiranje podataka sa ostecenih hard diskova...samo sto ne znam da li ti se to isplati jer je takav nacin ekstrakcije vrlo skup i ne garantira da ce ti podaci biti citljivi nakon ekstrakcije :-|

PS. ovaj tvoj problem se podudara sa ovim gore sto sam ja napisao. ako to nije slucaj, jedino sto mozes pokusati jest pronaci tocnu CHS adresu pocetka tog direktorija i tocne CHS adrese fajlova, pa prebacis te CHS adrese u obican LBA i sa dd-om ih pokusas skinuti na komp. mozes to isto napraviti i sa disk editorom. medjutim...problem je onda spojiti te nakupine bitova u smislene datoteke. i, opet, taj postupak ne garantira da ces na kraju dobiti ono sto trazis.
vsego (napisa):
Ja imam malo drugaciji problem. Ehm? Dok sam jos vrtio Win2k, "raspao" mi se disk (hrpa CRCova i sl), pa se ni Win vise nisu mogli bootati (tada sam definitivno napustio i dual boot). Sad

Problem je sto je nastradalo i nekoliko direktorija koji su imali meni drage podatke. Confused Vecinu sam spasio, ali ta dva direktorija su i dalje necitljivi. Sad IMO, osteceni su zapisi o tim direktorijima, a vecina fileova od tamo bi trebali biti u redu. Pray Samo, "cd ime_direktorija" ne radi bas zato jer su osteceni. Sad Any idea kako da to "popravim" toliko da mogu jednokratno procitati podatke i prebaciti ih na ispravni disk? Think

ako je ostecena sama povrsina diska, onda nema nikakve sanse. jedino sto bi mogao napraviti jest kontaktirati Infolab, tvrtku koja se specijalizirala za ekstraktiranje podataka sa ostecenih hard diskova...samo sto ne znam da li ti se to isplati jer je takav nacin ekstrakcije vrlo skup i ne garantira da ce ti podaci biti citljivi nakon ekstrakcije Neutral

PS. ovaj tvoj problem se podudara sa ovim gore sto sam ja napisao. ako to nije slucaj, jedino sto mozes pokusati jest pronaci tocnu CHS adresu pocetka tog direktorija i tocne CHS adrese fajlova, pa prebacis te CHS adrese u obican LBA i sa dd-om ih pokusas skinuti na komp. mozes to isto napraviti i sa disk editorom. medjutim...problem je onda spojiti te nakupine bitova u smislene datoteke. i, opet, taj postupak ne garantira da ces na kraju dobiti ono sto trazis.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:30 sri, 2. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]ako je ostecena sama povrsina diska, onda nema nikakve sanse.[/quote]

Skupih par GB podataka odande; ostalo je <1GB u ta dva direktorija. :( Meni je neuvjerljivo da su [b]bas ti direktoriji[/b] cijeli krepali, a drugo sve ostalo netaknuto. :? Zato mislim da ima sanse; samo treba srediti FAT zapis (ili kako se to vec zove kod NTFSa) za te dirove. 8)

[quote="HijenA"]jedino sto bi mogao napraviti jest kontaktirati Infolab, tvrtku koja se specijalizirala za ekstraktiranje podataka sa ostecenih hard diskova...samo sto ne znam da li ti se to isplati jer je takav nacin ekstrakcije vrlo skup i ne garantira da ce ti podaci biti citljivi nakon ekstrakcije :-|[/quote]

Stotinjak kuna ili eura (zaboravih) po megabyteu - hvala, ne bih... ;)

[quote="HijenA"]PS. ovaj tvoj problem se podudara sa ovim gore sto sam ja napisao. ako to nije slucaj, jedino sto mozes pokusati jest pronaci tocnu CHS adresu pocetka tog direktorija i tocne CHS adrese fajlova, pa prebacis te CHS adrese u obican LBA i sa dd-om ih pokusas skinuti na komp. mozes to isto napraviti i sa disk editorom. medjutim...problem je onda spojiti te nakupine bitova u smislene datoteke. i, opet, taj postupak ne garantira da ces na kraju dobiti ono sto trazis.[/quote]

NHF, ali - IMO - kompliciras. :| Objasnih zasto mislim da je dosta srediti FAT. 8)

Zapravo, vjerojatno postoje i zapisi o fileovima, pa bi ih neki program trebao naci kao "one koji pripadaju diru koji nema" i jednostavno stvoriti novi dir i "prebaciti" ih tamo. :D

Ima kakav dobar disk editor za Linux? :-k [b]Osim[/b] [tt]vi[/tt]-a, s kojim cu se poigrati cim stigne. 8)
HijenA (napisa):
ako je ostecena sama povrsina diska, onda nema nikakve sanse.

Skupih par GB podataka odande; ostalo je <1GB u ta dva direktorija. Sad Meni je neuvjerljivo da su bas ti direktoriji cijeli krepali, a drugo sve ostalo netaknuto. Confused Zato mislim da ima sanse; samo treba srediti FAT zapis (ili kako se to vec zove kod NTFSa) za te dirove. Cool

HijenA (napisa):
jedino sto bi mogao napraviti jest kontaktirati Infolab, tvrtku koja se specijalizirala za ekstraktiranje podataka sa ostecenih hard diskova...samo sto ne znam da li ti se to isplati jer je takav nacin ekstrakcije vrlo skup i ne garantira da ce ti podaci biti citljivi nakon ekstrakcije Neutral

Stotinjak kuna ili eura (zaboravih) po megabyteu - hvala, ne bih... Wink

HijenA (napisa):

NHF, ali - IMO - kompliciras. Neutral Objasnih zasto mislim da je dosta srediti FAT. Cool

Zapravo, vjerojatno postoje i zapisi o fileovima, pa bi ih neki program trebao naci kao "one koji pripadaju diru koji nema" i jednostavno stvoriti novi dir i "prebaciti" ih tamo. Very Happy

Ima kakav dobar disk editor za Linux? Think Osim vi-a, s kojim cu se poigrati cim stigne. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 14:06 sri, 2. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="HijenA"]ako je ostecena sama povrsina diska, onda nema nikakve sanse.[/quote]

Skupih par GB podataka odande; ostalo je <1GB u ta dva direktorija. :( Meni je neuvjerljivo da su [b]bas ti direktoriji[/b] cijeli krepali, a drugo sve ostalo netaknuto. :? Zato mislim da ima sanse; samo treba srediti FAT zapis (ili kako se to vec zove kod NTFSa) za te dirove. 8)[/quote]

kao sto rekoh prije, ako je to NTFS (a ja nisam primjetio tu cinjenicu kad sam ti odgovarao), onda nemam pojma kakobi relativno jednostavno rijesio problem. naime, MFT nije jednistven. postoji jedan globalni MFT koji je odredjen za root direktorij particije, dok svi drugi direktoriji (ukljucujuci i fileove :shock:) imaju svoj MFT. upravo zbog te cinjenice, sansa da se nesto megazafrkne na particiji je uzasno mala (jer jedan nadopunjuje druge, a da ne govorim da postoji nekoliko razlicitih kopija istog). dakle...sklon sam vjerovanju da se glava odlucila spustit upravo na tom nezgodnom mjestu na povrsinu diska :|

[quote]
[quote="HijenA"]jedino sto bi mogao napraviti jest kontaktirati Infolab, tvrtku koja se specijalizirala za ekstraktiranje podataka sa ostecenih hard diskova...samo sto ne znam da li ti se to isplati jer je takav nacin ekstrakcije vrlo skup i ne garantira da ce ti podaci biti citljivi nakon ekstrakcije :-|[/quote]

Stotinjak kuna ili eura (zaboravih) po megabyteu - hvala, ne bih... ;)[/quote]

ako je fizicko ostecenje, a sklon sam tome vjerovat, pogotovo sto si rekao da si se namucio u recoveryu ostalih podataka, onda je to jedino ostecenje. ne postoji drugacija metoda :)

[quote]
[quote="HijenA"]PS. ovaj tvoj problem se podudara sa ovim gore sto sam ja napisao. ako to nije slucaj, jedino sto mozes pokusati jest pronaci tocnu CHS adresu pocetka tog direktorija i tocne CHS adrese fajlova, pa prebacis te CHS adrese u obican LBA i sa dd-om ih pokusas skinuti na komp. mozes to isto napraviti i sa disk editorom. medjutim...problem je onda spojiti te nakupine bitova u smislene datoteke. i, opet, taj postupak ne garantira da ces na kraju dobiti ono sto trazis.[/quote]

NHF, ali - IMO - kompliciras. :| Objasnih zasto mislim da je dosta srediti FAT. 8)[/quote]

da...objasnio si mi i to radi. kod FATa. kad je rijec o MFTu (odnosno NTFSu) stvar se komplicira vrlo mnogo ;-)

[/quote]
Zapravo, vjerojatno postoje i zapisi o fileovima, pa bi ih neki program trebao naci kao "one koji pripadaju diru koji nema" i jednostavno stvoriti novi dir i "prebaciti" ih tamo. :D[/quote]

ma postoji...ali to nista ne vrijedi ako je fizicko ostecenje. pa ti opet reci da ja kompliciram 8)

[quote]
Ima kakav dobar disk editor za Linux? :-k [b]Osim[/b] [tt]vi[/tt]-a, s kojim cu se poigrati cim stigne. 8)[/quote]

nemam pojma, ali znam da ima dobar disk editor za DOS. Nortonov Disk Edit - mozda najbolji alat za to.
vsego (napisa):
HijenA (napisa):
ako je ostecena sama povrsina diska, onda nema nikakve sanse.

Skupih par GB podataka odande; ostalo je <1GB u ta dva direktorija. Sad Meni je neuvjerljivo da su bas ti direktoriji cijeli krepali, a drugo sve ostalo netaknuto. Confused Zato mislim da ima sanse; samo treba srediti FAT zapis (ili kako se to vec zove kod NTFSa) za te dirove. Cool

kao sto rekoh prije, ako je to NTFS (a ja nisam primjetio tu cinjenicu kad sam ti odgovarao), onda nemam pojma kakobi relativno jednostavno rijesio problem. naime, MFT nije jednistven. postoji jedan globalni MFT koji je odredjen za root direktorij particije, dok svi drugi direktoriji (ukljucujuci i fileove Shocked) imaju svoj MFT. upravo zbog te cinjenice, sansa da se nesto megazafrkne na particiji je uzasno mala (jer jedan nadopunjuje druge, a da ne govorim da postoji nekoliko razlicitih kopija istog). dakle...sklon sam vjerovanju da se glava odlucila spustit upravo na tom nezgodnom mjestu na povrsinu diska Neutral

Citat:

HijenA (napisa):
jedino sto bi mogao napraviti jest kontaktirati Infolab, tvrtku koja se specijalizirala za ekstraktiranje podataka sa ostecenih hard diskova...samo sto ne znam da li ti se to isplati jer je takav nacin ekstrakcije vrlo skup i ne garantira da ce ti podaci biti citljivi nakon ekstrakcije Neutral

Stotinjak kuna ili eura (zaboravih) po megabyteu - hvala, ne bih... Wink

ako je fizicko ostecenje, a sklon sam tome vjerovat, pogotovo sto si rekao da si se namucio u recoveryu ostalih podataka, onda je to jedino ostecenje. ne postoji drugacija metoda Smile

Citat:

HijenA (napisa):

NHF, ali - IMO - kompliciras. Neutral Objasnih zasto mislim da je dosta srediti FAT. Cool

da...objasnio si mi i to radi. kod FATa. kad je rijec o MFTu (odnosno NTFSu) stvar se komplicira vrlo mnogo Wink

[/quote]
Zapravo, vjerojatno postoje i zapisi o fileovima, pa bi ih neki program trebao naci kao "one koji pripadaju diru koji nema" i jednostavno stvoriti novi dir i "prebaciti" ih tamo. Very Happy[/quote]

ma postoji...ali to nista ne vrijedi ako je fizicko ostecenje. pa ti opet reci da ja kompliciram Cool

Citat:

Ima kakav dobar disk editor za Linux? Think Osim vi-a, s kojim cu se poigrati cim stigne. Cool

nemam pojma, ali znam da ima dobar disk editor za DOS. Nortonov Disk Edit - mozda najbolji alat za to.

[Vrh]
pbanicev
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 0

PostPostano: 18:06 čet, 3. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

najjednostavniji način je direktno pročitati disk pomoću [i]dd[/i] pod unixima nije potreban nikakav mount, a sad kako dešifrirati podatke to je druga priča, pri tome nije važno koliko je disk oštećen.
najjednostavniji način je direktno pročitati disk pomoću dd pod unixima nije potreban nikakav mount, a sad kako dešifrirati podatke to je druga priča, pri tome nije važno koliko je disk oštećen.

SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 18:23 čet, 3. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo dobio sam diski i iapda da je SATA i da ga nemam kam spjit :?
Evo dobio sam diski i iapda da je SATA i da ga nemam kam spjit Confused

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 21:17 čet, 3. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Evo dobio sam diski i iapda da je SATA i da ga nemam kam spjit :?[/quote]

:rotfl: ne ocajavati. mozes kupit SATA-PATA adapter...mislim da ga jos ima za kupit, malo se propitaj (naravno...ako je iznimno vazno).
SickJedi (napisa):

Valjam se po podu od smijeha ne ocajavati. mozes kupit SATA-PATA adapter...mislim da ga jos ima za kupit, malo se propitaj (naravno...ako je iznimno vazno).

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 21:19 čet, 3. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pbanicev"]najjednostavniji način je direktno pročitati disk pomoću [i]dd[/i] pod unixima nije potreban nikakav mount, a sad kako dešifrirati podatke to je druga priča, pri tome nije važno koliko je disk oštećen.[/quote]

jesi ti procitao sve sto sam ja napisao? :lol: pa to sam i ja naveo gore ;-) samo sto je to [b]zadnja opcija[/b] koju koristis ako sve ostale ne rade. a ni dd nece radit ako je disk fizicki ostecen :? (u sto ja vjerujem...)
pbanicev (napisa):
najjednostavniji način je direktno pročitati disk pomoću dd pod unixima nije potreban nikakav mount, a sad kako dešifrirati podatke to je druga priča, pri tome nije važno koliko je disk oštećen.

jesi ti procitao sve sto sam ja napisao? Laughing pa to sam i ja naveo gore Wink samo sto je to zadnja opcija koju koristis ako sve ostale ne rade. a ni dd nece radit ako je disk fizicki ostecen Confused (u sto ja vjerujem...)

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 22:49 čet, 3. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"][quote="SickJedi"]Evo dobio sam diski i iapda da je SATA i da ga nemam kam spjit :?[/quote]

:rotfl: ne ocajavati. mozes kupit SATA-PATA adapter...mislim da ga jos ima za kupit, malo se propitaj (naravno...ako je iznimno vazno).[/quote]

Znam, ako mi ga osoba ciji je hard kupi dati cu sve od sebe, ali necu placati tudji problem iz vlastitig dzepa.
HijenA (napisa):
SickJedi (napisa):

Valjam se po podu od smijeha ne ocajavati. mozes kupit SATA-PATA adapter...mislim da ga jos ima za kupit, malo se propitaj (naravno...ako je iznimno vazno).

Znam, ako mi ga osoba ciji je hard kupi dati cu sve od sebe, ali necu placati tudji problem iz vlastitig dzepa.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
pbanicev
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 0

PostPostano: 12:14 pet, 4. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"][quote="pbanicev"]najjednostavniji način je direktno pročitati disk pomoću [i]dd[/i] pod unixima nije potreban nikakav mount, a sad kako dešifrirati podatke to je druga priča, pri tome nije važno koliko je disk oštećen.[/quote]

jesi ti procitao sve sto sam ja napisao? :lol: pa to sam i ja naveo gore ;-) samo sto je to [b]zadnja opcija[/b] koju koristis ako sve ostale ne rade. a ni dd nece radit ako je disk fizicki ostecen :? (u sto ja vjerujem...)[/quote]

zar ne postoji opcija [i]noerror[/i] koja će tamo gdje se pojavi greška samo preskočiti taj dio diska još sa [i]sync[/i] ili sa [i]fillchar[/i] ispuniti oštećena mjesta (input error)
HijenA (napisa):
pbanicev (napisa):

jesi ti procitao sve sto sam ja napisao? Laughing pa to sam i ja naveo gore Wink samo sto je to zadnja opcija koju koristis ako sve ostale ne rade. a ni dd nece radit ako je disk fizicki ostecen Confused (u sto ja vjerujem...)

zar ne postoji opcija noerror koja će tamo gdje se pojavi greška samo preskočiti taj dio diska još sa sync ili sa fillchar ispuniti oštećena mjesta (input error)

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 21:52 pet, 4. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pbanicev"][quote="HijenA"][quote="pbanicev"]najjednostavniji način je direktno pročitati disk pomoću [i]dd[/i] pod unixima nije potreban nikakav mount, a sad kako dešifrirati podatke to je druga priča, pri tome nije važno koliko je disk oštećen.[/quote]

jesi ti procitao sve sto sam ja napisao? :lol: pa to sam i ja naveo gore ;-) samo sto je to [b]zadnja opcija[/b] koju koristis ako sve ostale ne rade. a ni dd nece radit ako je disk fizicki ostecen :? (u sto ja vjerujem...)[/quote]

zar ne postoji opcija [i]noerror[/i] koja će tamo gdje se pojavi greška samo preskočiti taj dio diska još sa [i]sync[/i] ili sa [i]fillchar[/i] ispuniti oštećena mjesta (input error)[/quote]

nemam pojma. ali kako u tom slucaju mislis izvuci nesto smisleno iz toga sto ti dd izbaci kao rezultat? dobit ces gibberish koji bi dobio i kad bi ta ista mjesta preskocio (jer su tako i tako necitljivi). ne postoji algoritam koji bi mogao dijelove podataka mogao toliko dobro spojit (i naravno zapunit sve rupe) da na kraju dobijes ono sto si htio (barem ja za takvog ne znam).
pbanicev (napisa):
HijenA (napisa):
pbanicev (napisa):

zar ne postoji opcija noerror koja će tamo gdje se pojavi greška samo preskočiti taj dio diska još sa sync ili sa fillchar ispuniti oštećena mjesta (input error)

nemam pojma. ali kako u tom slucaju mislis izvuci nesto smisleno iz toga sto ti dd izbaci kao rezultat? dobit ces gibberish koji bi dobio i kad bi ta ista mjesta preskocio (jer su tako i tako necitljivi). ne postoji algoritam koji bi mogao dijelove podataka mogao toliko dobro spojit (i naravno zapunit sve rupe) da na kraju dobijes ono sto si htio (barem ja za takvog ne znam).

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum