Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ahri Forumaš(ica)

|
Postano: 10:05 sub, 26. 11. 2005 Naslov: Prepisivanje na kolokviju i moguce posljedice |
|
|
[quote="Nesi"]ah, statistike.... opet gomila prepisivaca.... ne znam kako vam se da... :roll:
mozda jednog dana shvatite da varate sebe, a ne nekog drugog....
a mozda to shvatite tek kad vam se posteno obije o glavu................
[/quote]
sto je najgore, mislim da nece, barem do kraja studija... a vjerojatno i duze.
[color=blue][b]Moderator:[/b] Ovaj post je bio reply na [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=40067#40067]ovaj[/url], pa je zbog rasprave koja se razvila izdvojen u zasebni topic.[/color]
Nesi (napisa): | ah, statistike.... opet gomila prepisivaca.... ne znam kako vam se da... :roll:
|
sto je najgore, mislim da nece, barem do kraja studija... a vjerojatno i duze.
Moderator: Ovaj post je bio reply na ovaj, pa je zbog rasprave koja se razvila izdvojen u zasebni topic.
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:12 sub, 26. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="ahri"][quote="Nesi"]ah, statistike.... opet gomila prepisivaca.... ne znam kako vam se da... :roll:
[/quote]
sto je najgore, mislim da nece, barem do kraja studija... a vjerojatno i duze.[/quote]
Hoce, hoce, ako ne na UuR, onda na C-u (mislim obiti se o glavu, o shvacanju beskorisnosti prepisivanja necu spekulirati)
Sto se mojih demonstratura tice, ja cu ih u petak prije kolikovija najvjerojatnije odrzati, dakle ako ne bude receno drugacije smatrajte da ce demonstrature biti odrzane.
Vrijedi slicna napomena kao i kod Nesi, odnosno ne ocekujte da cu ponavljati citave vjezbe od pocetka, nego cu pojasniti stvari koje mozda nisu dovoljno detaljno napravljene na vjezbama i/ili predavanjima. Uostalom oni koji su vec bili na demonstraturama znaju kako to izgleda.
ahri (napisa): | Nesi (napisa): | ah, statistike.... opet gomila prepisivaca.... ne znam kako vam se da...
|
sto je najgore, mislim da nece, barem do kraja studija... a vjerojatno i duze. |
Hoce, hoce, ako ne na UuR, onda na C-u (mislim obiti se o glavu, o shvacanju beskorisnosti prepisivanja necu spekulirati)
Sto se mojih demonstratura tice, ja cu ih u petak prije kolikovija najvjerojatnije odrzati, dakle ako ne bude receno drugacije smatrajte da ce demonstrature biti odrzane.
Vrijedi slicna napomena kao i kod Nesi, odnosno ne ocekujte da cu ponavljati citave vjezbe od pocetka, nego cu pojasniti stvari koje mozda nisu dovoljno detaljno napravljene na vjezbama i/ili predavanjima. Uostalom oni koji su vec bili na demonstraturama znaju kako to izgleda.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:31 sub, 26. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="ahri"][quote="Nesi"]ah, statistike.... opet gomila prepisivaca.... ne znam kako vam se da... :roll:
a mozda to shvatite tek kad vam se posteno obije o glavu................[/quote]
sto je najgore, mislim da nece, barem do kraja studija... a vjerojatno i duze.[/quote]
Vjerujem da ce se to desiti vec sada. :twisted:
1. Kolokvij ce imati podosta vise grupa nego je to uobicajeno, mada ce prepisivacima neke od grupa izgledati isto. 8)
2. Koga uhvatimo u prepisivanju, [b]naknadno[/b] (dakle, prilikom pregledavanja kolokvija), tome se kolokvij ponistava i [b]ide na usmeni[/b]. :shock: Dakle, ne dozvolite kolegama da prepisuju od vas jer cete i sami biti sankcionirani. :trema:
3. Formalno gledano, koga uhvatimo u prepisivanju, duzni smo poslati na [b]disciplinsku komisiju[/b]. :shock: Da li cemo to i provesti, djelomicno ovisi i o tome koliko pretjerate s pokusajima.:evil:
Imate cijeli petak popodne i vikend za ucenje, sto je dosta cak i ako nemate pojma. 8) Ali, preporucam ucenje na vrijeme, da stignete pitati (demose, asistente, na Forumu) sto nije jasno. 8)
Eto, razglasite kolegama, da kasnije ne bi bilo "nismo znali" (mada je dio ovog gore najavljeno i na vjezbama i na predavanjima). 8) Problemi s C-om dolaze od "provlacenja" na UuR-u i tome cemo jako pokusati stati na kraj! :x
P.S. Ovo mozda zvuci malo "strašno", no studenti ciste savjesti ne trebaju brinuti. :tapsh: Ispisane papire lijepo stavljajte na hrpu, po mogucnosti nesto na njima, ignorirajte pozive u pomoc i oslonite se na svoje znanje. :D Nikako ne zelimo na napraviti "pokolj", nego samo sprijeciti ruznu neakademsku naviku "suradnje" i parazitiranja na kolokviju... ;)
ahri (napisa): | Nesi (napisa): | ah, statistike.... opet gomila prepisivaca.... ne znam kako vam se da...
a mozda to shvatite tek kad vam se posteno obije o glavu................ |
sto je najgore, mislim da nece, barem do kraja studija... a vjerojatno i duze. |
Vjerujem da ce se to desiti vec sada.
1. Kolokvij ce imati podosta vise grupa nego je to uobicajeno, mada ce prepisivacima neke od grupa izgledati isto.
2. Koga uhvatimo u prepisivanju, naknadno (dakle, prilikom pregledavanja kolokvija), tome se kolokvij ponistava i ide na usmeni. Dakle, ne dozvolite kolegama da prepisuju od vas jer cete i sami biti sankcionirani.
3. Formalno gledano, koga uhvatimo u prepisivanju, duzni smo poslati na disciplinsku komisiju. Da li cemo to i provesti, djelomicno ovisi i o tome koliko pretjerate s pokusajima.
Imate cijeli petak popodne i vikend za ucenje, sto je dosta cak i ako nemate pojma. Ali, preporucam ucenje na vrijeme, da stignete pitati (demose, asistente, na Forumu) sto nije jasno.
Eto, razglasite kolegama, da kasnije ne bi bilo "nismo znali" (mada je dio ovog gore najavljeno i na vjezbama i na predavanjima). Problemi s C-om dolaze od "provlacenja" na UuR-u i tome cemo jako pokusati stati na kraj!
P.S. Ovo mozda zvuci malo "strašno", no studenti ciste savjesti ne trebaju brinuti. Ispisane papire lijepo stavljajte na hrpu, po mogucnosti nesto na njima, ignorirajte pozive u pomoc i oslonite se na svoje znanje. Nikako ne zelimo na napraviti "pokolj", nego samo sprijeciti ruznu neakademsku naviku "suradnje" i parazitiranja na kolokviju...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
Postano: 11:20 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Formalno gledano, koga uhvatimo u prepisivanju, duzni smo poslati na [b]disciplinsku komisiju[/b].[/quote]
Žestoki OT iz puke znatiželje, ali što se smatra pod disciplinskom komisijom? Je li to neko tijelo ad hoc oformljeno od gnjevnih asistenata gdje je pravda brza i nemilosrdna ili se upriličuje sudište pred visokim instancama, na kojem skrušeni student drhti i objašnjava da mu je samo pogled bio malo "odsutan"?
Koje su formalne sankcije koje mogu snaći prerevne prepisivače na toj komisiji?
[quote="vsego"]Nikako ne zelimo na napraviti "pokolj"...[/quote]
O, dapače! Ponesi pendrek i diskretno lupkaj njime po stolu. Mene bi uvjerio...
vsego (napisa): | Formalno gledano, koga uhvatimo u prepisivanju, duzni smo poslati na disciplinsku komisiju. |
Žestoki OT iz puke znatiželje, ali što se smatra pod disciplinskom komisijom? Je li to neko tijelo ad hoc oformljeno od gnjevnih asistenata gdje je pravda brza i nemilosrdna ili se upriličuje sudište pred visokim instancama, na kojem skrušeni student drhti i objašnjava da mu je samo pogled bio malo "odsutan"?
Koje su formalne sankcije koje mogu snaći prerevne prepisivače na toj komisiji?
vsego (napisa): | Nikako ne zelimo na napraviti "pokolj"... |
O, dapače! Ponesi pendrek i diskretno lupkaj njime po stolu. Mene bi uvjerio...
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:42 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="venovako"][quote="vsego"]Formalno gledano, koga uhvatimo u prepisivanju, duzni smo poslati na [b]disciplinsku komisiju[/b].[/quote]
Žestoki OT iz puke znatiželje, ali što se smatra pod disciplinskom komisijom?[/quote]
Kad postoji zahtjev za sankcioniranjem studenta zbog nekog prijestupa, okuplja se disciplinska komisija (ne znam tocan sastav, ali mislim da je 2-3 profesora i studentski predstavnik). 8)
Na Ekonomiji se to normalno radi kad se nekoga ulovi u prepisivanju. 8)
[quote="venovako"]Je li to neko tijelo ad hoc oformljeno od gnjevnih asistenata gdje je pravda brza i nemilosrdna ili se upriličuje sudište pred visokim instancama, na kojem skrušeni student drhti i objašnjava da mu je samo pogled bio malo "odsutan"?[/quote]
Od tebe nisam ocekivao da ces opravdavati prepisivace. :evil: :evil: :evil:
[quote="venovako"]Koje su formalne sankcije koje mogu snaći prerevne prepisivače na toj komisiji?[/quote]
Kao sto rekoh, kod nas se to nije prakticiralo; na Ekonomiji obicno rezultira gubitkom prava studiranja na neko vrijeme (semestar, dva, tri,...). :)
[quote="venovako"][quote="vsego"]Nikako ne zelimo na napraviti "pokolj"...[/quote]
O, dapače! Ponesi pendrek i diskretno lupkaj njime po stolu. Mene bi uvjerio...[/quote]
Uh, oprosti sto sam upozorio studente, pa ce se mozda znojiti ako pokusaju nesto prepisati. :evil:
Imam bolju ideju: neka studenti prepisuju! :-s Cemu uopce vjezbe, predavanja, sastavljanje zadataka,...? :-k Mozemo lijepo uvijek dati iste zadatke, [b]netko[/b] ce ih znati rijesiti, ostali ce prepisati, ja cu zato znati da svi imaju identicno, pa ne moram ispravljati... :evil:
U konacnici, mozemo dijeliti diplome odmah na upisu... :wall:
"Ubogi" prepisivaci... :evil:
[b]Ja osobno[/b] namjeravam izbaciti svakoga tko ometa druge - dakle u prvom redu one koji se dosaptavaju. :prodike:
I namjeravam obilaziti [b]sve[/b] predavaonice gdje se pise kolokvij... :twisted:
venovako (napisa): | vsego (napisa): | Formalno gledano, koga uhvatimo u prepisivanju, duzni smo poslati na disciplinsku komisiju. |
Žestoki OT iz puke znatiželje, ali što se smatra pod disciplinskom komisijom? |
Kad postoji zahtjev za sankcioniranjem studenta zbog nekog prijestupa, okuplja se disciplinska komisija (ne znam tocan sastav, ali mislim da je 2-3 profesora i studentski predstavnik).
Na Ekonomiji se to normalno radi kad se nekoga ulovi u prepisivanju.
venovako (napisa): | Je li to neko tijelo ad hoc oformljeno od gnjevnih asistenata gdje je pravda brza i nemilosrdna ili se upriličuje sudište pred visokim instancama, na kojem skrušeni student drhti i objašnjava da mu je samo pogled bio malo "odsutan"? |
Od tebe nisam ocekivao da ces opravdavati prepisivace.
venovako (napisa): | Koje su formalne sankcije koje mogu snaći prerevne prepisivače na toj komisiji? |
Kao sto rekoh, kod nas se to nije prakticiralo; na Ekonomiji obicno rezultira gubitkom prava studiranja na neko vrijeme (semestar, dva, tri,...).
venovako (napisa): | vsego (napisa): | Nikako ne zelimo na napraviti "pokolj"... |
O, dapače! Ponesi pendrek i diskretno lupkaj njime po stolu. Mene bi uvjerio... |
Uh, oprosti sto sam upozorio studente, pa ce se mozda znojiti ako pokusaju nesto prepisati.
Imam bolju ideju: neka studenti prepisuju! Cemu uopce vjezbe, predavanja, sastavljanje zadataka,...? Mozemo lijepo uvijek dati iste zadatke, netko ce ih znati rijesiti, ostali ce prepisati, ja cu zato znati da svi imaju identicno, pa ne moram ispravljati...
U konacnici, mozemo dijeliti diplome odmah na upisu...
"Ubogi" prepisivaci...
Ja osobno namjeravam izbaciti svakoga tko ometa druge - dakle u prvom redu one koji se dosaptavaju.
I namjeravam obilaziti sve predavaonice gdje se pise kolokvij...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
Postano: 17:03 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
@vsego:
Ajme, ne, kvragu, dodjavola i sve ostalo!
Pa nisi li primijetio da ja ne koristim smajlice skoro nikad?
Zaboga, mora li se koristiti meta-jezik u vidu tisucu sarenih slicica da bi se shvatilo sto zelim reci?
Ah, dobri stari dani Useneta, kad se po difoltu sve citalo s malo vise paznje i poznavanja sugovornikovog stila.
Uostalom, bas zato sto me dobro poznas nisam mislio da ces krivo protumaciti!
Ne opravdavam prepisivace!
Dapace, treba ih brutalno sankcionirati!
Osobno bih ljude koji planiraju fax zavrsit kao srednju skolu u istu i vratio.
Brza i nemilosrdna pravda je nesto sto treba prakticirati i sto bih i ja s uzitkom cinio da sam u poziciji.
Ono s pendrekom je bilo poluozbiljno; zbilja bi trebalo spendreciti ljude koji su u stanju razviti tehniku da prepisu citav ispit, ali ne zele nauciti za njega. I to pred svima, za primjer.
A pogotovo kolokvij iz UURa; to bi svakome trebalo biti ispod casti prepisivati.
Treba li ubuduce u profil forumasa dodati njegov Credo da se prvo to procita pa onda ide plamtjeti?
Ej, vsego, jesi zapaljiv, kazem ti nesto u prilog a ti posizis.
Krivo, krivo, ...
@vsego:
Ajme, ne, kvragu, dodjavola i sve ostalo!
Pa nisi li primijetio da ja ne koristim smajlice skoro nikad?
Zaboga, mora li se koristiti meta-jezik u vidu tisucu sarenih slicica da bi se shvatilo sto zelim reci?
Ah, dobri stari dani Useneta, kad se po difoltu sve citalo s malo vise paznje i poznavanja sugovornikovog stila.
Uostalom, bas zato sto me dobro poznas nisam mislio da ces krivo protumaciti!
Ne opravdavam prepisivace!
Dapace, treba ih brutalno sankcionirati!
Osobno bih ljude koji planiraju fax zavrsit kao srednju skolu u istu i vratio.
Brza i nemilosrdna pravda je nesto sto treba prakticirati i sto bih i ja s uzitkom cinio da sam u poziciji.
Ono s pendrekom je bilo poluozbiljno; zbilja bi trebalo spendreciti ljude koji su u stanju razviti tehniku da prepisu citav ispit, ali ne zele nauciti za njega. I to pred svima, za primjer.
A pogotovo kolokvij iz UURa; to bi svakome trebalo biti ispod casti prepisivati.
Treba li ubuduce u profil forumasa dodati njegov Credo da se prvo to procita pa onda ide plamtjeti?
Ej, vsego, jesi zapaljiv, kazem ti nesto u prilog a ti posizis.
Krivo, krivo, ...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:10 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
Zakljucak je, IMO, logican nakon (meni se cini sarkasticne) opaske o "gnjevnim asistentima", kao i onoga sa "skrušenim studentom koji drhti i objašnjava da mu je samo pogled bio malo "odsutan"". :?
Mozda fakat jesam preexplozivan, no problem prepisivanja je na ovom Fakultetu toliko rasiren, da me stvarno opako iritira. :evil:
[quote="venovako"]Osobno bih ljude koji planiraju fax zavrsit kao srednju skolu u istu i vratio.[/quote]
:bow: Tocno tako! =D>
Oprosti zbog nesporazuma... :oops:
:OT:
[quote="venovako"]Pa nisi li primijetio da ja ne koristim smajlice skoro nikad?[/quote]
Ali smajliji su tako lijepi. :gg: Nije valjda da ti je izbor smajlija ovdje premalen? :twisted: O:)
Vidis kako je tvoj post siv, prazan (ima samo text :gg:), a moj (post) je saren, sve nesto skace, trci,... :hopacupa:
Zakljucak je, IMO, logican nakon (meni se cini sarkasticne) opaske o "gnjevnim asistentima", kao i onoga sa "skrušenim studentom koji drhti i objašnjava da mu je samo pogled bio malo "odsutan"".
Mozda fakat jesam preexplozivan, no problem prepisivanja je na ovom Fakultetu toliko rasiren, da me stvarno opako iritira.
venovako (napisa): | Osobno bih ljude koji planiraju fax zavrsit kao srednju skolu u istu i vratio. |
Tocno tako!
Oprosti zbog nesporazuma...
venovako (napisa): | Pa nisi li primijetio da ja ne koristim smajlice skoro nikad? |
Ali smajliji su tako lijepi. Nije valjda da ti je izbor smajlija ovdje premalen?
Vidis kako je tvoj post siv, prazan (ima samo text ), a moj (post) je saren, sve nesto skace, trci,...
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:23 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
[quote="venovako"]Je li to neko tijelo ad hoc oformljeno od gnjevnih asistenata gdje je pravda brza i nemilosrdna ili se upriličuje sudište pred visokim instancama, na kojem skrušeni student drhti i objašnjava da mu je samo pogled bio malo "odsutan"?[/quote]
Od tebe nisam ocekivao da ces opravdavati prepisivace. :evil: :evil: :evil:
[/quote]
Cak sam i ja ovdje uocio venovakov cinizam.
@vsego: :ccc:
[quote="vsego"]
[quote="venovako"]Koje su formalne sankcije koje mogu snaći prerevne prepisivače na toj komisiji?[/quote]
Kao sto rekoh, kod nas se to nije prakticiralo; na Ekonomiji obicno rezultira gubitkom prava studiranja na neko vrijeme (semestar, dva, tri,...). :)
[/quote]
Zanimljivo, cak mi se cini kao jako dobra praksa, naravno dok god vrijedi da je [i]svatko nevin dok mu se ne dokaze da je kriv[/i]. Pogotovo mi se cini da otkako prolaz na pismenom dijelu (kolokviji bolonjaca) prakticki garantira ukupan prolaz ispita treba znacajno poostriti sankcije prepisivacima! :twisted:
[quote="vsego"]
I namjeravam obilaziti [b]sve[/b] predavaonice gdje se pise kolokvij... :twisted:[/quote]
E, bas me zanima kako ce to izgledati kada se konacno i na nasem faksu pocne suzbijati prepisivacina.
vsego (napisa): |
venovako (napisa): | Je li to neko tijelo ad hoc oformljeno od gnjevnih asistenata gdje je pravda brza i nemilosrdna ili se upriličuje sudište pred visokim instancama, na kojem skrušeni student drhti i objašnjava da mu je samo pogled bio malo "odsutan"? |
Od tebe nisam ocekivao da ces opravdavati prepisivace.
|
Cak sam i ja ovdje uocio venovakov cinizam.
@vsego:
venovako (napisa): | Koje su formalne sankcije koje mogu snaći prerevne prepisivače na toj komisiji? |
Kao sto rekoh, kod nas se to nije prakticiralo; na Ekonomiji obicno rezultira gubitkom prava studiranja na neko vrijeme (semestar, dva, tri,...).
|
Zanimljivo, cak mi se cini kao jako dobra praksa, naravno dok god vrijedi da je svatko nevin dok mu se ne dokaze da je kriv. Pogotovo mi se cini da otkako prolaz na pismenom dijelu (kolokviji bolonjaca) prakticki garantira ukupan prolaz ispita treba znacajno poostriti sankcije prepisivacima!
I namjeravam obilaziti sve predavaonice gdje se pise kolokvij...  |
E, bas me zanima kako ce to izgledati kada se konacno i na nasem faksu pocne suzbijati prepisivacina.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
Postano: 17:37 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
@vsego:
Sto se gnjevnih asistenata tice, uzivio sam se u njihovu ulogu; i ja bih bio gnjevan da me se smatra idiotom koji nece prepoznati nemusto zamaskiran copy paste.
A onaj sarkastican opis studenta koji drhti -- reci, zvuci li ti zbilja kao sazaljenje?
Svatko ima pravo na los dan, na zivcanocu zbog ispita, i tolerirao bih kompenzaciju tih problema kojim hintom (edit, da me se krivo ne shvati: mojim, naravno, ako me pita) ili brzinskim lookupom u neke papire. Ako student nacelno zna, a mozak mu se zablokirao, neka mu bude. No, sve za sto treba vise od 2 sekunde nije dozivanje znanja.
Nema beda zbog misunderstandinga; ali ja kad planem prvo zapalim cigaru, a onda uglavnom niti ne dodje do przenja po Forumu.
OT continued: smajlici su divni i zabavni, ali imam gadnih poteskoca s pamcenjem kratica, a vise volim kuckati tekst nego cekat da mi se lista slikica ucita. Ipak sam tek na putu prema Tamnoj Strani, pricekaj malo, ima jos nade za mene.
Peace & love,
@vsego:
Sto se gnjevnih asistenata tice, uzivio sam se u njihovu ulogu; i ja bih bio gnjevan da me se smatra idiotom koji nece prepoznati nemusto zamaskiran copy paste.
A onaj sarkastican opis studenta koji drhti -- reci, zvuci li ti zbilja kao sazaljenje?
Svatko ima pravo na los dan, na zivcanocu zbog ispita, i tolerirao bih kompenzaciju tih problema kojim hintom (edit, da me se krivo ne shvati: mojim, naravno, ako me pita) ili brzinskim lookupom u neke papire. Ako student nacelno zna, a mozak mu se zablokirao, neka mu bude. No, sve za sto treba vise od 2 sekunde nije dozivanje znanja.
Nema beda zbog misunderstandinga; ali ja kad planem prvo zapalim cigaru, a onda uglavnom niti ne dodje do przenja po Forumu.
OT continued: smajlici su divni i zabavni, ali imam gadnih poteskoca s pamcenjem kratica, a vise volim kuckati tekst nego cekat da mi se lista slikica ucita. Ipak sam tek na putu prema Tamnoj Strani, pricekaj malo, ima jos nade za mene.
Peace & love,
Zadnja promjena: venovako; 17:42 ned, 27. 11. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:42 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"][quote="vsego"]Kao sto rekoh, kod nas se to nije prakticiralo; na Ekonomiji obicno rezultira gubitkom prava studiranja na neko vrijeme (semestar, dva, tri,...). :)[/quote]
Zanimljivo, cak mi se cini kao jako dobra praksa, naravno dok god vrijedi da je [i]svatko nevin dok mu se ne dokaze da je kriv[/i].[/quote]
To se podrazumijeva! :D Ipak cu radije pustiti nekoga da se "provuce", nego da riskiram nagaziti nekoga tko nije kriv. :)
[quote="mdoko"]Pogotovo mi se cini da otkako prolaz na pismenom dijelu (kolokviji bolonjaca) prakticki garantira ukupan prolaz ispita treba znacajno poostriti sankcije prepisivacima! :twisted:[/quote]
Na UuRu nema vise usmenih, tako da je kolokvij stvarno postao ekvivalent (a ne podskup) ispita. :evil: Zadace ne brojim u uvjet za ispit jer se priznaju i pogresna rjesenja, a i njih studenti rade doma, pa ih - (na zalost) naravno - prepisuju . :evil:
[quote="venovako"]Sto se gnjevnih asistenata tice, uzivio sam se u njihovu ulogu; i ja bih bio gnjevan da me se smatra idiotom koji nece prepoznati nemusto zamaskiran copy paste.[/quote]
IMO, daleko premalo asistenata gleda tako. :( Zato je prepisivanje tako rasireno, jer mnoge asistente koji cuvaju jednostavno nije briga. :( Znao sam uletiti u predavaonicu gdje se pise kolokvij, a tamo - bukvalno - žamor! :shock: Mislis da je pomoglo upozoravanje kolege da malo pripazi? :evil: (mislim da je sad jasnije zasto sam "gnjevne asistente" dozivio kao sarkazam na nas racun ;))
No, tu ne mogu nista napraviti; mogu samo preuzeti dio tog cuvanja na sebe i potruditi se obaviti ga korektno. O:)
mdoko (napisa): | vsego (napisa): | Kao sto rekoh, kod nas se to nije prakticiralo; na Ekonomiji obicno rezultira gubitkom prava studiranja na neko vrijeme (semestar, dva, tri,...).  |
Zanimljivo, cak mi se cini kao jako dobra praksa, naravno dok god vrijedi da je svatko nevin dok mu se ne dokaze da je kriv. |
To se podrazumijeva! Ipak cu radije pustiti nekoga da se "provuce", nego da riskiram nagaziti nekoga tko nije kriv.
mdoko (napisa): | Pogotovo mi se cini da otkako prolaz na pismenom dijelu (kolokviji bolonjaca) prakticki garantira ukupan prolaz ispita treba znacajno poostriti sankcije prepisivacima!  |
Na UuRu nema vise usmenih, tako da je kolokvij stvarno postao ekvivalent (a ne podskup) ispita. Zadace ne brojim u uvjet za ispit jer se priznaju i pogresna rjesenja, a i njih studenti rade doma, pa ih - (na zalost) naravno - prepisuju .
venovako (napisa): | Sto se gnjevnih asistenata tice, uzivio sam se u njihovu ulogu; i ja bih bio gnjevan da me se smatra idiotom koji nece prepoznati nemusto zamaskiran copy paste. |
IMO, daleko premalo asistenata gleda tako. Zato je prepisivanje tako rasireno, jer mnoge asistente koji cuvaju jednostavno nije briga. Znao sam uletiti u predavaonicu gdje se pise kolokvij, a tamo - bukvalno - žamor! Mislis da je pomoglo upozoravanje kolege da malo pripazi? (mislim da je sad jasnije zasto sam "gnjevne asistente" dozivio kao sarkazam na nas racun )
No, tu ne mogu nista napraviti; mogu samo preuzeti dio tog cuvanja na sebe i potruditi se obaviti ga korektno.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:59 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Zadace ne brojim u uvjet za ispit jer se priznaju i pogresna rjesenja, a i njih studenti rade doma, pa ih - (na zalost) naravno - prepisuju . :evil:[/quote]
Po meni je ovo daleko najveci problem na UuR, jer pokazuje kako dobar dio nasih brucosa glavu koristi samo za frizuru :evil:
Dakle, ako se obavezni dio zadace priznaje bez obzira da li je zadatak korektno rijesen ili ne (bitno je da se vidi pokusaj), onda je prepisivanje potpuno nepotrebno i izrazito kontraproduktivno. Kada se ne bi prepisivalo bilo bi moguce uociti greske koje se ucestalo ponavljaju i te stvari dodatno razjasniti na predavanjima/vjezbama/demonstraturama. Ovako ispada da je svima sve jasno, a prava istina ce izaci na vidjelo tek na kolokvijima i kasnije na C-u.
Sto se tice copy-paste rjesenja bonus zadataka, to se (valjda) jednostavno rijesi - sva copy-paste rjesenja se automatski diskvalificiraju, jer tu nije niti onaj od koga se je prepisalo potpuno nevin. Iz cega je ocito da nema nikakve koristi niti u prepisivanju bonus zadataka.
vsego (napisa): | Zadace ne brojim u uvjet za ispit jer se priznaju i pogresna rjesenja, a i njih studenti rade doma, pa ih - (na zalost) naravno - prepisuju .  |
Po meni je ovo daleko najveci problem na UuR, jer pokazuje kako dobar dio nasih brucosa glavu koristi samo za frizuru
Dakle, ako se obavezni dio zadace priznaje bez obzira da li je zadatak korektno rijesen ili ne (bitno je da se vidi pokusaj), onda je prepisivanje potpuno nepotrebno i izrazito kontraproduktivno. Kada se ne bi prepisivalo bilo bi moguce uociti greske koje se ucestalo ponavljaju i te stvari dodatno razjasniti na predavanjima/vjezbama/demonstraturama. Ovako ispada da je svima sve jasno, a prava istina ce izaci na vidjelo tek na kolokvijima i kasnije na C-u.
Sto se tice copy-paste rjesenja bonus zadataka, to se (valjda) jednostavno rijesi - sva copy-paste rjesenja se automatski diskvalificiraju, jer tu nije niti onaj od koga se je prepisalo potpuno nevin. Iz cega je ocito da nema nikakve koristi niti u prepisivanju bonus zadataka.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:47 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]2. Koga uhvatimo u prepisivanju, [b]naknadno[/b] (dakle, prilikom pregledavanja kolokvija), tome se kolokvij ponistava i [b]ide na usmeni[/b]. :shock: Dakle, ne dozvolite kolegama da prepisuju od vas jer cete i sami biti sankcionirani. :trema:
[/quote]
ovo te molim više iz straha neg zato kaj mislim da ovo kaj pišeš nije fer... daj kad to radite imajte na umu da možda onaj od kog je prepisano nema pojma o tom jer ako će se pisat recimo u 003, 004, 005 ovi iza tebe jasno vide kaj pišeš, a sad da se buksamo da neko možda neš ne prepiše je malo glupavo
vsego (napisa): | 2. Koga uhvatimo u prepisivanju, naknadno (dakle, prilikom pregledavanja kolokvija), tome se kolokvij ponistava i ide na usmeni. Dakle, ne dozvolite kolegama da prepisuju od vas jer cete i sami biti sankcionirani.
|
ovo te molim više iz straha neg zato kaj mislim da ovo kaj pišeš nije fer... daj kad to radite imajte na umu da možda onaj od kog je prepisano nema pojma o tom jer ako će se pisat recimo u 003, 004, 005 ovi iza tebe jasno vide kaj pišeš, a sad da se buksamo da neko možda neš ne prepiše je malo glupavo
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:52 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"][quote="vsego"]2. Koga uhvatimo u prepisivanju, [b]naknadno[/b] (dakle, prilikom pregledavanja kolokvija), tome se kolokvij ponistava i [b]ide na usmeni[/b]. :shock: Dakle, ne dozvolite kolegama da prepisuju od vas jer cete i sami biti sankcionirani. :trema:
[/quote]
ovo te molim više iz straha neg zato kaj mislim da ovo kaj pišeš nije fer... daj kad to radite imajte na umu da možda onaj od kog je prepisano nema pojma o tom jer ako će se pisat recimo u 003, 004, 005 ovi iza tebe jasno vide kaj pišeš, a sad da se buksamo da neko možda neš ne prepiše je malo glupavo[/quote]
Ima u tome nesto.
Doduse, ako se na tom "kaznenom usmenom" moze dobiti bilo koja ocjena iz [1..5] onda to i nije tako strasno. Tko zna - zna!
mladac (napisa): | vsego (napisa): | 2. Koga uhvatimo u prepisivanju, naknadno (dakle, prilikom pregledavanja kolokvija), tome se kolokvij ponistava i ide na usmeni. Dakle, ne dozvolite kolegama da prepisuju od vas jer cete i sami biti sankcionirani.
|
ovo te molim više iz straha neg zato kaj mislim da ovo kaj pišeš nije fer... daj kad to radite imajte na umu da možda onaj od kog je prepisano nema pojma o tom jer ako će se pisat recimo u 003, 004, 005 ovi iza tebe jasno vide kaj pišeš, a sad da se buksamo da neko možda neš ne prepiše je malo glupavo |
Ima u tome nesto.
Doduse, ako se na tom "kaznenom usmenom" moze dobiti bilo koja ocjena iz [1..5] onda to i nije tako strasno. Tko zna - zna!
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 22:35 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"][quote="vsego"]2. Koga uhvatimo u prepisivanju, [b]naknadno[/b] (dakle, prilikom pregledavanja kolokvija), tome se kolokvij ponistava i [b]ide na usmeni[/b]. :shock: Dakle, ne dozvolite kolegama da prepisuju od vas jer cete i sami biti sankcionirani. :trema:
[/quote]
ovo te molim više iz straha neg zato kaj mislim da ovo kaj pišeš nije fer... daj kad to radite imajte na umu da možda onaj od kog je prepisano nema pojma o tom jer ako će se pisat recimo u 003, 004, 005 ovi iza tebe jasno vide kaj pišeš, a sad da se buksamo da neko možda neš ne prepiše je malo glupavo[/quote]
ne slazem se... probaj prepisati od mene... ako uspijes - svaka cast... :twisted:
to se zove disciplina.... ne vidim gdje je problem ako pises na vise od jednog papira - ostale staviti pod ovoga na koji trenutno pises
a ne se siriti po cijelom stolu i pisati OGROMNIM slovima
nije potrebno nikakav posebni trud ili 'buksanje' sasvim je dovoljno normalno pisati i vec ispisane papire staviti ispod onoga na koji trenutno pises...
i svim kolegama koji te ometaju reci naglas da prestanu - naglasavam NAGLAS (inace se smatra da se dogovarate) ili ako nemate hrabrosti za to - pozovite asistenta i trazite premjestaj bilo svoj, bilo kolegin...
na to IMATE PRAVO jer IMATE PRAVO na neometani ispit....
one way or another :twisted:
ja se ne ustrucavam reci da me puste na miru i to dovoljno glasno da me se cuje par redova +-
a kasnije sam saznala da imam pravo traziti cak i svoj premjestaj (bilo koga tko vas cuva, asistent, dezurni asistent... bilo tko)
eto, informiram vas :-)
inace, jos nisam vidjela nijedno prepisivanje o kojem ti pricas.... znaci - da osoba od koje se prepisuje to ne zna.... UVIJEK, ali bas uvijek kad bi skuzila prepisivanje autor originala bi suradjivao - bilo da rasiri test bilo da POSALJE SVOJ ISPIT :blueshock:
ovo kad autor ne zna mi spada u ovo venovakovo 'reminder u 2 sekunde'.... a to ne vjerujem da bi zamjerio niti autor, niti asistent..... jer NE ometas ispit... nikome oko sebe....
mene su jednom gadjali papiricima..... :rotfl: doslo mi je da ih pogodim tekom u glavu.... dobro da nisam imala teku.... a oni nisu svjesni da nisu letili van samo zato sto mi se nije dalo zvati Maju da se pentra do kraja 003 jer je tamo nekima na dnu nes objasnjavala.... tada sam i saznala da se JA mogu premjestiti, a i da imam pravo prijaviti onoga tko mi smeta i da taj leti van.... ali jadni oni koji nabasaju na mene nadalje... :evil:
mladac (napisa): | vsego (napisa): | 2. Koga uhvatimo u prepisivanju, naknadno (dakle, prilikom pregledavanja kolokvija), tome se kolokvij ponistava i ide na usmeni. Dakle, ne dozvolite kolegama da prepisuju od vas jer cete i sami biti sankcionirani.
|
ovo te molim više iz straha neg zato kaj mislim da ovo kaj pišeš nije fer... daj kad to radite imajte na umu da možda onaj od kog je prepisano nema pojma o tom jer ako će se pisat recimo u 003, 004, 005 ovi iza tebe jasno vide kaj pišeš, a sad da se buksamo da neko možda neš ne prepiše je malo glupavo |
ne slazem se... probaj prepisati od mene... ako uspijes - svaka cast...
to se zove disciplina.... ne vidim gdje je problem ako pises na vise od jednog papira - ostale staviti pod ovoga na koji trenutno pises
a ne se siriti po cijelom stolu i pisati OGROMNIM slovima
nije potrebno nikakav posebni trud ili 'buksanje' sasvim je dovoljno normalno pisati i vec ispisane papire staviti ispod onoga na koji trenutno pises...
i svim kolegama koji te ometaju reci naglas da prestanu - naglasavam NAGLAS (inace se smatra da se dogovarate) ili ako nemate hrabrosti za to - pozovite asistenta i trazite premjestaj bilo svoj, bilo kolegin...
na to IMATE PRAVO jer IMATE PRAVO na neometani ispit....
one way or another
ja se ne ustrucavam reci da me puste na miru i to dovoljno glasno da me se cuje par redova +-
a kasnije sam saznala da imam pravo traziti cak i svoj premjestaj (bilo koga tko vas cuva, asistent, dezurni asistent... bilo tko)
eto, informiram vas
inace, jos nisam vidjela nijedno prepisivanje o kojem ti pricas.... znaci - da osoba od koje se prepisuje to ne zna.... UVIJEK, ali bas uvijek kad bi skuzila prepisivanje autor originala bi suradjivao - bilo da rasiri test bilo da POSALJE SVOJ ISPIT
ovo kad autor ne zna mi spada u ovo venovakovo 'reminder u 2 sekunde'.... a to ne vjerujem da bi zamjerio niti autor, niti asistent..... jer NE ometas ispit... nikome oko sebe....
mene su jednom gadjali papiricima..... doslo mi je da ih pogodim tekom u glavu.... dobro da nisam imala teku.... a oni nisu svjesni da nisu letili van samo zato sto mi se nije dalo zvati Maju da se pentra do kraja 003 jer je tamo nekima na dnu nes objasnjavala.... tada sam i saznala da se JA mogu premjestiti, a i da imam pravo prijaviti onoga tko mi smeta i da taj leti van.... ali jadni oni koji nabasaju na mene nadalje...
_________________ It's not who you love. It's how.
Zadnja promjena: Nesi; 0:54 pon, 28. 11. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:44 ned, 27. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="SickJedi"][quote="mdoko"]Doduse, ako se na tom "kaznenom usmenom" moze dobiti bilo koja ocjena iz [1..5] onda to i nije tako strasno. Tko zna - zna![/quote]
A zasto se ne bi mogla dobiti bilo koja ocjena?[/quote]
Tocno tako - usmeni nije "kazna" (niti sam to igdje napisao), nego jedini nacin za provjeriti znanje onih koji su tu (opravdano) "sumnjivi". :)
Direktiva (i sama inicijativa) je dosla od "iznad" mene, ali ja ju podrzavam (nakon dosadasnjih iskustava). :D
@mladac: ovo je bitno: "[color=red]Dakle, ne dozvolite kolegama da prepisuju od vas jer cete i sami biti sankcionirani.[/color]" :arrow: jako je tesko prepisati od nekoga tko ne zeli da se od njega prepise. :prodike: Jedan zadatak [b]mozda[/b], ali sest nikako... 8) A ako je samo jedan zadatak prepisan, po ostatku se lako zakljuci tko je original, a tko kopija. O:)
Da li je tako tesko papire slagati na hrpu na nacin da ih drugi ne mogu citati? :-k Odgovornost je na svima, a ne samo na Zlim Asistentima Cuvarima (tm). ;)
Kao sto rekoh, jako cemo se truditi:
1. [b]ne[/b] "nagaziti" dobre studente, a [u][b]tek zatim[/b][/u]
2. "nagaziti" one koji to zasluzuju :fuj:
Halo, brucosi, ovo se isplati procitati, barem zbog buducih zadaca:
[quote="mdoko"]Dakle, ako se obavezni dio zadace priznaje bez obzira da li je zadatak korektno rijesen ili ne (bitno je da se vidi pokusaj), onda je prepisivanje potpuno nepotrebno i izrazito kontraproduktivno. [color=red][size=17]Kada se ne bi prepisivalo bilo bi moguce uociti greske koje se ucestalo ponavljaju i te stvari dodatno razjasniti na predavanjima/vjezbama/demonstraturama.[/size][/color] Ovako ispada da je svima sve jasno, a prava istina ce izaci na vidjelo tek na kolokvijima i kasnije na C-u.[/quote]
Da ne spominjem kako smo mi (asistenti) krenuli u te zadace [b]dobronamjerno[/b], s laganim zadacima. :roll: Dodatni zadatak od iduce zadace nije ni blizu dosadasnjima (znam jer sam ga jucer sastavio), [b]bas zbog masovnog prepisivanja[/b] :!: :evil: Radite si medvjedju uslugu - i prepisivaci i oni koji svoje radove pustaju u opticaj. :wall:
SickJedi (napisa): | mdoko (napisa): | Doduse, ako se na tom "kaznenom usmenom" moze dobiti bilo koja ocjena iz [1..5] onda to i nije tako strasno. Tko zna - zna! |
A zasto se ne bi mogla dobiti bilo koja ocjena? |
Tocno tako - usmeni nije "kazna" (niti sam to igdje napisao), nego jedini nacin za provjeriti znanje onih koji su tu (opravdano) "sumnjivi".
Direktiva (i sama inicijativa) je dosla od "iznad" mene, ali ja ju podrzavam (nakon dosadasnjih iskustava).
@mladac: ovo je bitno: "Dakle, ne dozvolite kolegama da prepisuju od vas jer cete i sami biti sankcionirani." jako je tesko prepisati od nekoga tko ne zeli da se od njega prepise. Jedan zadatak mozda, ali sest nikako... A ako je samo jedan zadatak prepisan, po ostatku se lako zakljuci tko je original, a tko kopija.
Da li je tako tesko papire slagati na hrpu na nacin da ih drugi ne mogu citati? Odgovornost je na svima, a ne samo na Zlim Asistentima Cuvarima (tm).
Kao sto rekoh, jako cemo se truditi:
1. ne "nagaziti" dobre studente, a tek zatim
2. "nagaziti" one koji to zasluzuju
Halo, brucosi, ovo se isplati procitati, barem zbog buducih zadaca:
mdoko (napisa): | Dakle, ako se obavezni dio zadace priznaje bez obzira da li je zadatak korektno rijesen ili ne (bitno je da se vidi pokusaj), onda je prepisivanje potpuno nepotrebno i izrazito kontraproduktivno. Kada se ne bi prepisivalo bilo bi moguce uociti greske koje se ucestalo ponavljaju i te stvari dodatno razjasniti na predavanjima/vjezbama/demonstraturama. Ovako ispada da je svima sve jasno, a prava istina ce izaci na vidjelo tek na kolokvijima i kasnije na C-u. |
Da ne spominjem kako smo mi (asistenti) krenuli u te zadace dobronamjerno, s laganim zadacima. Dodatni zadatak od iduce zadace nije ni blizu dosadasnjima (znam jer sam ga jucer sastavio), bas zbog masovnog prepisivanja Radite si medvjedju uslugu - i prepisivaci i oni koji svoje radove pustaju u opticaj.
|
|
[Vrh] |
|
|