Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:49 ned, 4. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Vl4do"][quote="vsego"]Sto je "problematicno" u stavu da vi nemate pravo [b]zahtijevati od asistenta[/b] da objavljuje rezultate? :roll: Da mi nismo mozda vasa privatna posluga ili nesto?! :evil: [/quote]
nisam zahtjevao, vec sam se zalio da bi se to trebalo zahtjevati ;)[/quote]
Duboke li razlike... :roll:
[quote="Vl4do"]Ako bi zbog toga razmislio o tome onda se zamisli kakva si tocno osoba.[/quote]
O tome kakva sam ja osoba, govore dovoljno moja djela. :roll:
[quote="Vl4do"]Jedan asistent bi se trebao ponašati kao primjer a ne ko malo dijete reagirati na zahtjeve ili bahacenje (kako god ti to hoces zvati).[/quote]
Primjer? :-s Sto je ovo? :-k Vrtić?! :lol:
Ok, onda sam losa osoba jer se ne dam maltretirati... :wall:
[quote="Vl4do"]Kolko treba da ga se nauci poslat nekome tko to znaci?[/quote]
Aha, trebao bi svoj posao uvaliti nekom drugom... :D Super! :-s Moze meni? :pray: Da mi ne bude dosadno kad zamre promet na Forumu... :P
A mozda koristi kombinaciju telnet/pine, pa slanje attachmenta ukljucuje i poznavanje FTPa? :-k Uh, nije valjda staromodan k'o Admin ovog foruma, pa da koristi pine, kad si moze instalirati hrpu virusa pomocu Autluka? :g:
Ne, cekaj, moj bi [b]posao[/b] trebalo biti da si stalno instaliravam najnovije e-mail klijente... :P (sto sam s pineom par godina i radio na [b]studentskom[/b] serveru 8))
Btw, vecina nastavnog osoblja koristi LaTeX, a ne Word kako je jedan od vas 1337-ovaca naveo, sto znaci da treba ipak malo vise posla (export i sl. jer vecina studenata nizih godina ne zna sto su DVI i PS). :?
[quote="Vl4do"]Jer ako ne znam poslat mail onda je to zbilja strasno. dajte mu golubove pismonose onda.[/quote]
De, odi nekim redovitim profesorima koji ne koriste mail, pa im to reci u facu... :roll:
[quote="Vl4do"][quote="vsego"]P.S. Ja sam i dan danas protiv studomata jer je radjen FER-ocentricno (iako ga je FER poceo koristiti cca 2 godine nakon PMF-MO) i upravo od te neprilagodjenosti [b]studomata (tj. sustava ISVU koji je u "pozadini") Matematici[/b] proizlaze razni problemi na koje se zalite... :roll: [/quote]
ne bih znao na sto ciljas... budi ljubazan pa pojasni jer sve kaj ti sad mogu reci da sam za studomete jer mogu prijaviti ispite od doma sto mi dopusta da ne dolazim i za to na faks na brdo. al opet, ako uvjezbate one vec spomenute golubove, mozemo i njih koristiti ;)[/quote]
Govorim o pozadini sistema; jasno je da su remote prijave dobre... 8) Necu opet raspisivati ono sto sam vec na nekoliko mjesta navodio, no zastoji s upisima su poceli istovremeno s uvodjenjem ISVUa. :roll: Prije toga si index dobio u roku tjedan dana. 8) Sva sreca da sada ima vise zaposlenih u Referadi nego tada... :P
Vl4do (napisa): | vsego (napisa): | Sto je "problematicno" u stavu da vi nemate pravo zahtijevati od asistenta da objavljuje rezultate? Da mi nismo mozda vasa privatna posluga ili nesto?! |
nisam zahtjevao, vec sam se zalio da bi se to trebalo zahtjevati  |
Duboke li razlike...
Vl4do (napisa): | Ako bi zbog toga razmislio o tome onda se zamisli kakva si tocno osoba. |
O tome kakva sam ja osoba, govore dovoljno moja djela.
Vl4do (napisa): | Jedan asistent bi se trebao ponašati kao primjer a ne ko malo dijete reagirati na zahtjeve ili bahacenje (kako god ti to hoces zvati). |
Primjer? Sto je ovo? Vrtić?!
Ok, onda sam losa osoba jer se ne dam maltretirati...
Vl4do (napisa): | Kolko treba da ga se nauci poslat nekome tko to znaci? |
Aha, trebao bi svoj posao uvaliti nekom drugom... Super! Moze meni? Da mi ne bude dosadno kad zamre promet na Forumu...
A mozda koristi kombinaciju telnet/pine, pa slanje attachmenta ukljucuje i poznavanje FTPa? Uh, nije valjda staromodan k'o Admin ovog foruma, pa da koristi pine, kad si moze instalirati hrpu virusa pomocu Autluka?
Ne, cekaj, moj bi posao trebalo biti da si stalno instaliravam najnovije e-mail klijente... (sto sam s pineom par godina i radio na studentskom serveru )
Btw, vecina nastavnog osoblja koristi LaTeX, a ne Word kako je jedan od vas 1337-ovaca naveo, sto znaci da treba ipak malo vise posla (export i sl. jer vecina studenata nizih godina ne zna sto su DVI i PS).
Vl4do (napisa): | Jer ako ne znam poslat mail onda je to zbilja strasno. dajte mu golubove pismonose onda. |
De, odi nekim redovitim profesorima koji ne koriste mail, pa im to reci u facu...
Vl4do (napisa): | vsego (napisa): | P.S. Ja sam i dan danas protiv studomata jer je radjen FER-ocentricno (iako ga je FER poceo koristiti cca 2 godine nakon PMF-MO) i upravo od te neprilagodjenosti studomata (tj. sustava ISVU koji je u "pozadini") Matematici proizlaze razni problemi na koje se zalite... |
ne bih znao na sto ciljas... budi ljubazan pa pojasni jer sve kaj ti sad mogu reci da sam za studomete jer mogu prijaviti ispite od doma sto mi dopusta da ne dolazim i za to na faks na brdo. al opet, ako uvjezbate one vec spomenute golubove, mozemo i njih koristiti  |
Govorim o pozadini sistema; jasno je da su remote prijave dobre... Necu opet raspisivati ono sto sam vec na nekoliko mjesta navodio, no zastoji s upisima su poceli istovremeno s uvodjenjem ISVUa. Prije toga si index dobio u roku tjedan dana. Sva sreca da sada ima vise zaposlenih u Referadi nego tada...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:54 ned, 4. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="koryanshea"][quote="D4rk0"]Zapravo evo neka mi bilo tko od asistenata pošalje rezultate i ja ću ih objaviti i na stranici i na forumu... Opće nema problema... Dvije minute ću izdvojiti...[/quote]
okej. posalji mail asistentu Mariu Krnicu (adrese su ime.prezime@math.hr) i zamoli ga da stavi rezultate na web a ako mu je to problem da ti posalje pa da ti sam objavis.[/quote]
a sta se trudis? mail sam mu ja napisao dvije stranice prije, da je htio poslati, vec bi poslao.
a svi vi, tzv. nadobudni studenti, nemate pojma sta znaci radit u SZu i brinuti se za vas da se vi ne bi brinuli. kad se informirate sto je SZ, kako radi i koje su mu glavne funkcije, onda mozemo razgovarat na ovu temu. mozete to pitati mene, steelworkera, kory, nesi i bilo koga drugoga studentskog predstavnika (mi smo dosta aktivni na forumu). mislim da su, dok to ne shvatite, bilokakve diskusije u vezi sa SZom sa vama potpuno bespredmetne. eh...da. i ne bi bilo zgorega da se naucite i malo opcoj kulturi pa da se prema asistentu (koji je i administrator ovog foruma) ponasate ipak malo pristojnije :roll: (konkretno, mislim na ovaj zadnji Vl4din post).
koryanshea (napisa): | D4rk0 (napisa): | Zapravo evo neka mi bilo tko od asistenata pošalje rezultate i ja ću ih objaviti i na stranici i na forumu... Opće nema problema... Dvije minute ću izdvojiti... |
okej. posalji mail asistentu Mariu Krnicu (adrese su ime.prezime@math.hr) i zamoli ga da stavi rezultate na web a ako mu je to problem da ti posalje pa da ti sam objavis. |
a sta se trudis? mail sam mu ja napisao dvije stranice prije, da je htio poslati, vec bi poslao.
a svi vi, tzv. nadobudni studenti, nemate pojma sta znaci radit u SZu i brinuti se za vas da se vi ne bi brinuli. kad se informirate sto je SZ, kako radi i koje su mu glavne funkcije, onda mozemo razgovarat na ovu temu. mozete to pitati mene, steelworkera, kory, nesi i bilo koga drugoga studentskog predstavnika (mi smo dosta aktivni na forumu). mislim da su, dok to ne shvatite, bilokakve diskusije u vezi sa SZom sa vama potpuno bespredmetne. eh...da. i ne bi bilo zgorega da se naucite i malo opcoj kulturi pa da se prema asistentu (koji je i administrator ovog foruma) ponasate ipak malo pristojnije (konkretno, mislim na ovaj zadnji Vl4din post).
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Vl4do Forumaš s poteškoćama u pisanju

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
Postano: 0:32 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
vidim da se rasprava malo zažestila dok sam bio u kinu :?
Uglavnom možda ste otišli malo i u krivom smjeru jer ovakva prepucavanja o pismenosti, inteligenciji, nečijoj dobroti itd. ne budu urodila plodom...
Uglavnom ja sam mail dotičnom asistentu poslao pa ćemo sutra vidjeti rezultat moje zamolbe, a za ubuduće bih samo želio napomenuti da bi rezultate trebalo objavljivati na netu kao i sve ostale informacije o predmetima... Ako nemate vremena sigurno će se uvijek naći netko tko će pomoći oko toga, a informatiziranje bi uvelike pomoglo svim studentima ovih i svih budućih generacije pa stoga i ako mislite da smo bili bezobrazni svejedno ne bi trebali ovako razmišljati zbog nekoliko pojedinaca...
Što se tiče ljudi koji se ne znaju služiti e-mailom i ne služe se njime mislim da nije potrebno komentirati. Takvo nešto trebalo bi biti nedopustivo... Pa mislim kako taj čovjek uopće može ostvarivati nekakvu međunarodnu suradnju? Uglavnom takva informatička nepismenost ne bi se trebala braniti ni u kojem slučaju. Ako postoje tečajevi i kolegiji kojito uče studente neka organiziraju i sat dva za takve profesore/asistente. To valjda nije problem naučiti. A što se tiče uploadanja na web također je potrebno maksimalno 30 minuta da se čovjeka nauči...
vidim da se rasprava malo zažestila dok sam bio u kinu
Uglavnom možda ste otišli malo i u krivom smjeru jer ovakva prepucavanja o pismenosti, inteligenciji, nečijoj dobroti itd. ne budu urodila plodom...
Uglavnom ja sam mail dotičnom asistentu poslao pa ćemo sutra vidjeti rezultat moje zamolbe, a za ubuduće bih samo želio napomenuti da bi rezultate trebalo objavljivati na netu kao i sve ostale informacije o predmetima... Ako nemate vremena sigurno će se uvijek naći netko tko će pomoći oko toga, a informatiziranje bi uvelike pomoglo svim studentima ovih i svih budućih generacije pa stoga i ako mislite da smo bili bezobrazni svejedno ne bi trebali ovako razmišljati zbog nekoliko pojedinaca...
Što se tiče ljudi koji se ne znaju služiti e-mailom i ne služe se njime mislim da nije potrebno komentirati. Takvo nešto trebalo bi biti nedopustivo... Pa mislim kako taj čovjek uopće može ostvarivati nekakvu međunarodnu suradnju? Uglavnom takva informatička nepismenost ne bi se trebala braniti ni u kojem slučaju. Ako postoje tečajevi i kolegiji kojito uče studente neka organiziraju i sat dva za takve profesore/asistente. To valjda nije problem naučiti. A što se tiče uploadanja na web također je potrebno maksimalno 30 minuta da se čovjeka nauči...
_________________ www.spreha.net
Ljudski je griješiti, ali osjećaj je božanski...
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:41 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Vl4do"]
moj "razgovor" sa profesorom Širolom je jedno od iskustava koje bih htio zaboraviti :) otvoreno sam se s njim razgovarao o lošem materijalu za njegov predmet, nekoristenju maila, interneta itd. i nepostojanju skripte. Ekipa koja je cekala usmeni se posteno nasmijala taj dan :) a i imao sam jos "susreta" s doticnim profesorom :) [/quote]
jasno mi je kad kazes da bi htjeo zaboraviti ali ja te prvenstveno pitam kako je profesor reagiro ako si bio iskren prema njemu i reko mu sto ti tocno smeta iako je to pretpostavljam iz tvog konteksta malo zvucalo bezobrazno iako po meni i nije tako trebalo biti....
[quote="Vl4do"]
e da.... FER nema pravi forum, ali zato svaki predmet ima svoj forum na kojem odgovaraju profesori i asistenti... i to redovito... ujedno postoji i underground za komunikaciju studenata te hr.org.fer news grupa koja je jako živa i ima više desetaka novih tema svaki dan + asistenti i profesori je posjecuju i ostave koji post... cak je jednom prodekan za nastavu, legendarni Mornar odgovorio na pitanje o tome da li ima djecu :lol:[/quote]
ali moras priznat jednu cinjenicu a ta je da je ovaj forum dosta dobra stvar za faks.Mada ga ne prati vecina profesora ali koliko primjecujem sve vise asistenata sudjeluje na forumu....
Ista stvar je ona sto sam ti ja rekla nazovi profesora ili aistenta telefonski i sve ce ti odgovorit, posalji post na ovaj forum i bit ce ti odgovoreno....
mislim da je i ovdje dobra organizacija ali moramo samo i mi studenti se malo potrudit ako zelimo matrijale na net ....
ne mislis li tako?
Vl4do (napisa): |
moj "razgovor" sa profesorom Širolom je jedno od iskustava koje bih htio zaboraviti otvoreno sam se s njim razgovarao o lošem materijalu za njegov predmet, nekoristenju maila, interneta itd. i nepostojanju skripte. Ekipa koja je cekala usmeni se posteno nasmijala taj dan a i imao sam jos "susreta" s doticnim profesorom |
jasno mi je kad kazes da bi htjeo zaboraviti ali ja te prvenstveno pitam kako je profesor reagiro ako si bio iskren prema njemu i reko mu sto ti tocno smeta iako je to pretpostavljam iz tvog konteksta malo zvucalo bezobrazno iako po meni i nije tako trebalo biti....
Vl4do (napisa): |
e da.... FER nema pravi forum, ali zato svaki predmet ima svoj forum na kojem odgovaraju profesori i asistenti... i to redovito... ujedno postoji i underground za komunikaciju studenata te hr.org.fer news grupa koja je jako živa i ima više desetaka novih tema svaki dan + asistenti i profesori je posjecuju i ostave koji post... cak je jednom prodekan za nastavu, legendarni Mornar odgovorio na pitanje o tome da li ima djecu  |
ali moras priznat jednu cinjenicu a ta je da je ovaj forum dosta dobra stvar za faks.Mada ga ne prati vecina profesora ali koliko primjecujem sve vise asistenata sudjeluje na forumu....
Ista stvar je ona sto sam ti ja rekla nazovi profesora ili aistenta telefonski i sve ce ti odgovorit, posalji post na ovaj forum i bit ce ti odgovoreno....
mislim da je i ovdje dobra organizacija ali moramo samo i mi studenti se malo potrudit ako zelimo matrijale na net ....
ne mislis li tako?
_________________ NAJNERAZUMLJIVIJE JE NA OVOM SVIJETU STO JE ON RAZUMLJIV!!!!
Albert Einstein

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 0:58 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="bily"][quote="Vl4do"]
moj "razgovor" sa profesorom Širolom je jedno od iskustava koje bih htio zaboraviti :) otvoreno sam se s njim razgovarao o lošem materijalu za njegov predmet, nekoristenju maila, interneta itd. i nepostojanju skripte. Ekipa koja je cekala usmeni se posteno nasmijala taj dan :) a i imao sam jos "susreta" s doticnim profesorom :) [/quote]
jasno mi je kad kazes da bi htjeo zaboraviti ali ja te prvenstveno pitam kako je profesor reagiro ako si bio iskren prema njemu i reko mu sto ti tocno smeta iako je to pretpostavljam iz tvog konteksta malo zvucalo bezobrazno iako po meni i nije tako trebalo biti....[/quote]
nije bilo nimalo bezobrazno, ali je bilo nakon sto me doticni gospodin srusio na predroku (nakon sto sam pisao molbu da ne slusam predmet vec samo izadjem na ispit i to na predroku) i to pod jako cudnim uvjetima i nakon sto mi je drzao 15 min. predavanje kako nisam za PMF i kako se stvari rade "tu" drukcije nego na FERu.... zbog toga nemam lijepo sjecanje na razgovor jer mi se doticni profesor zgadio, pogotov nakon sto sam uvidio da mu je praksa govoriti ljudima na usmenom da nisu za PMF....
nas drugi razgovor je bio drukcijeg karaktera... nakon par odgovora mi je doticni htio pokazati kako se odgovara (brijem da je stekao dojam da PMF smatram sporednim faksom pa me je zato uzeo na pik opet) pa me zamolio da ga pitam nekaj. pitao sam ga nekaj iz Analize 3 sto je doticni fulao, na sto sam ga naravno upozorio da ispravi :lol: to mi je bio do sada najzabavniji usmeni ikad :lol: na kraju sam mu odbio ocjenu (2)...
iz prilozenog mozes skuziti da nisam veliki obozavatelj lika i djela prof. Širole :)
a sto se tice njegove reakcije na moje upite... njegovo je stajaliste da smo mi studenti i da mi moramo pratiti njega a ne da se on udvara nama. parafraziram: "ja nisam tu da vas za rukav vodim"... a za skriptu iz svog predmeta je rekao da bi napisao da ga netko zamoli... ja sam ga zamolio cim je to rekao ali nije imalo previse utjecaja
bily (napisa): | Vl4do (napisa): |
moj "razgovor" sa profesorom Širolom je jedno od iskustava koje bih htio zaboraviti otvoreno sam se s njim razgovarao o lošem materijalu za njegov predmet, nekoristenju maila, interneta itd. i nepostojanju skripte. Ekipa koja je cekala usmeni se posteno nasmijala taj dan a i imao sam jos "susreta" s doticnim profesorom |
jasno mi je kad kazes da bi htjeo zaboraviti ali ja te prvenstveno pitam kako je profesor reagiro ako si bio iskren prema njemu i reko mu sto ti tocno smeta iako je to pretpostavljam iz tvog konteksta malo zvucalo bezobrazno iako po meni i nije tako trebalo biti.... |
nije bilo nimalo bezobrazno, ali je bilo nakon sto me doticni gospodin srusio na predroku (nakon sto sam pisao molbu da ne slusam predmet vec samo izadjem na ispit i to na predroku) i to pod jako cudnim uvjetima i nakon sto mi je drzao 15 min. predavanje kako nisam za PMF i kako se stvari rade "tu" drukcije nego na FERu.... zbog toga nemam lijepo sjecanje na razgovor jer mi se doticni profesor zgadio, pogotov nakon sto sam uvidio da mu je praksa govoriti ljudima na usmenom da nisu za PMF....
nas drugi razgovor je bio drukcijeg karaktera... nakon par odgovora mi je doticni htio pokazati kako se odgovara (brijem da je stekao dojam da PMF smatram sporednim faksom pa me je zato uzeo na pik opet) pa me zamolio da ga pitam nekaj. pitao sam ga nekaj iz Analize 3 sto je doticni fulao, na sto sam ga naravno upozorio da ispravi to mi je bio do sada najzabavniji usmeni ikad na kraju sam mu odbio ocjenu (2)...
iz prilozenog mozes skuziti da nisam veliki obozavatelj lika i djela prof. Širole
a sto se tice njegove reakcije na moje upite... njegovo je stajaliste da smo mi studenti i da mi moramo pratiti njega a ne da se on udvara nama. parafraziram: "ja nisam tu da vas za rukav vodim"... a za skriptu iz svog predmeta je rekao da bi napisao da ga netko zamoli... ja sam ga zamolio cim je to rekao ali nije imalo previse utjecaja
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
Postano: 1:01 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Druze Vl4do & co, postoji bolje rjesenje od razbjesnjivanja profesora ako zelite lijepe skripte i kvalitetnu Web podrsku (a tko ne zeli?).
Ako *ljubazno* nagovaranje i hintovi ne urode plodom, onda bezobrazluk svakako nece, pogotovo ako profesor ne drzi stalno taj kolegij i/ili se sadrzaj svake godine mijenja.
Umjesto toga, uvjezbajte TeXiranje i dodjite profesoru s idejom da vas nekolicina (3-5) raspise i isTeXira njegova predavanja, svaki jednu cjelinu (i to je tezak posao, a tek kuckanje 100+ stranica tvrde matematike...), sve to ukomponirate u "skriptu" i date profesoru na uvid. Naravno, za trud slijede odredjene beneficije na usmenom. Ako je prof zadovoljan, dobili ste *nesluzbenu*, *nepreporucenu*, ali uporabljivu skriptu za kolegij.
Vi ste, osim spomenutih beneficija, izbrusili TeX, raspisali teoreme, nasli elegantne (citaj: kratke, da sto manje tipkate) dokaze, naucili gradivo i pomogli buducim generacijama.
Naravno, objavite i TeX source, kako bi se mogla skripta popravljati i prilagodjavati.
Iskreno, ne znam je li to netko pokusao i da li je proslo kod nekog profesora, ali vrijedilo bi probati.
Sto se objavljivanja rezultata na Webu tice, zalosno je sto ISVU nema opciju (ili se ne koristi?) da se unesu bodovi na ispitu i to automatski eksporta u XML i prikazuje u sklopu njegova Web sucelja. Ali zato ima mogucnost da se unese ocjena pismenog, sto sam primijetio da samo jedan asistent koristi (ispricavam se ako me sjecanje vara).
Zahtjevi bi prvo trebali ici u smjeru cesceg koristenja tog ficura, potom prema ISVUu, a tek kad postoji kvalitetan i uniformiran sustav unosa i prezentacije rezultata na Webu, jednostavan za uporabu, i prema asistentima. Istina, HTML nije tesko nauciti... ali je za ovu uporabu to mnogima ipak overkill.
Druze Vl4do & co, postoji bolje rjesenje od razbjesnjivanja profesora ako zelite lijepe skripte i kvalitetnu Web podrsku (a tko ne zeli?).
Ako *ljubazno* nagovaranje i hintovi ne urode plodom, onda bezobrazluk svakako nece, pogotovo ako profesor ne drzi stalno taj kolegij i/ili se sadrzaj svake godine mijenja.
Umjesto toga, uvjezbajte TeXiranje i dodjite profesoru s idejom da vas nekolicina (3-5) raspise i isTeXira njegova predavanja, svaki jednu cjelinu (i to je tezak posao, a tek kuckanje 100+ stranica tvrde matematike...), sve to ukomponirate u "skriptu" i date profesoru na uvid. Naravno, za trud slijede odredjene beneficije na usmenom. Ako je prof zadovoljan, dobili ste *nesluzbenu*, *nepreporucenu*, ali uporabljivu skriptu za kolegij.
Vi ste, osim spomenutih beneficija, izbrusili TeX, raspisali teoreme, nasli elegantne (citaj: kratke, da sto manje tipkate) dokaze, naucili gradivo i pomogli buducim generacijama.
Naravno, objavite i TeX source, kako bi se mogla skripta popravljati i prilagodjavati.
Iskreno, ne znam je li to netko pokusao i da li je proslo kod nekog profesora, ali vrijedilo bi probati.
Sto se objavljivanja rezultata na Webu tice, zalosno je sto ISVU nema opciju (ili se ne koristi?) da se unesu bodovi na ispitu i to automatski eksporta u XML i prikazuje u sklopu njegova Web sucelja. Ali zato ima mogucnost da se unese ocjena pismenog, sto sam primijetio da samo jedan asistent koristi (ispricavam se ako me sjecanje vara).
Zahtjevi bi prvo trebali ici u smjeru cesceg koristenja tog ficura, potom prema ISVUu, a tek kad postoji kvalitetan i uniformiran sustav unosa i prezentacije rezultata na Webu, jednostavan za uporabu, i prema asistentima. Istina, HTML nije tesko nauciti... ali je za ovu uporabu to mnogima ipak overkill.
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:55 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
FER je imao "svoj" sustav, a za povece pare su razvijali ISVU (sustav iza "sadasnjih" studomata). 8) Dakle, ISVU smo mi koristili cca dvije godine prije FER-a, sto je meni tada bilo bedasto (jer zasto autor s/w-a ne koristi svoj nego neki drugi proizvod?). :/
Sto se objave rezultata preko ISVUa tice, smatram da je jako nedostatna - svodi se na FERovski sistem objave [b]ocjene[/b] iz pismenog/kolokvija. :-s Ja [b]zelim[/b] da studenti vide tocno koliko su bodova dobili na kojem zadatku. 8) I to se trudim da bude objavljeno najkasnije noc prije sluzbenih rezultata, da bi studenti mogli vidjeti trebaju li doci na zalbe. 8)
Ta "krutost" ISVUa bila je i ostala jedan od kljucnih razloga mom protivljenju ISVUu. :roll: Drugi veliki razlog je sto ta [b]Java[/b] aplikacija (dakle, nesto sto bi trebalo biti portabilno) radi iskljucivo na Win2k/XP. :shock: Nema cak ni Win9x/Me/NT, a Linux/Mac da ne spominjem. :roll: Sto ta klijentska aplikacija radi tako pametno, pa da joj trebaju "serverski" Windowsi? :wall: I trebam li reci da su dvije "javne" profesorske masine jedina tri Win-racunala kojima imam pristup? :-k Dakle, kad u 1-2 u noci zavrsim ispravljanje pismenih, ja bih morao ici na fax to upisivati, ako zelim da studenti vide rezultate prije nego odluce doci na zalbe... :roll:
Ostali prigovori ISVUu idu na brzinu same aplikacije, nestandardno i (po meni) neintuitivno sucelje i sl. :/
[quote="D4rk0"]Možda da se organizira masovna izrada skripti? Recimo da svaki profesor potraži na predavanjima zainteresirane... Sigurno bi puno i naučili oni koji to rade...[/quote]
:ccc: Opet prebacujes inicijativu na profesora... :? Njemu (opcenitom profesoru) je ovako ok; vi, studenti, dodjite njemu ako zelite nesto raditi, a ne da cekate da on vas ide "zicati"... :D
Kad smo vec kod inicijativa, evo [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5002]jedna moja[/url], koja iziskuje daleko manje posla od TeXiranja hrpe predavanja. :-s Vise od 200 citanja i niti jedan student da se javi... :(
FER je imao "svoj" sustav, a za povece pare su razvijali ISVU (sustav iza "sadasnjih" studomata). Dakle, ISVU smo mi koristili cca dvije godine prije FER-a, sto je meni tada bilo bedasto (jer zasto autor s/w-a ne koristi svoj nego neki drugi proizvod?).
Sto se objave rezultata preko ISVUa tice, smatram da je jako nedostatna - svodi se na FERovski sistem objave ocjene iz pismenog/kolokvija. Ja zelim da studenti vide tocno koliko su bodova dobili na kojem zadatku. I to se trudim da bude objavljeno najkasnije noc prije sluzbenih rezultata, da bi studenti mogli vidjeti trebaju li doci na zalbe.
Ta "krutost" ISVUa bila je i ostala jedan od kljucnih razloga mom protivljenju ISVUu. Drugi veliki razlog je sto ta Java aplikacija (dakle, nesto sto bi trebalo biti portabilno) radi iskljucivo na Win2k/XP. Nema cak ni Win9x/Me/NT, a Linux/Mac da ne spominjem. Sto ta klijentska aplikacija radi tako pametno, pa da joj trebaju "serverski" Windowsi? I trebam li reci da su dvije "javne" profesorske masine jedina tri Win-racunala kojima imam pristup? Dakle, kad u 1-2 u noci zavrsim ispravljanje pismenih, ja bih morao ici na fax to upisivati, ako zelim da studenti vide rezultate prije nego odluce doci na zalbe...
Ostali prigovori ISVUu idu na brzinu same aplikacije, nestandardno i (po meni) neintuitivno sucelje i sl.
D4rk0 (napisa): | Možda da se organizira masovna izrada skripti? Recimo da svaki profesor potraži na predavanjima zainteresirane... Sigurno bi puno i naučili oni koji to rade... |
Opet prebacujes inicijativu na profesora... Njemu (opcenitom profesoru) je ovako ok; vi, studenti, dodjite njemu ako zelite nesto raditi, a ne da cekate da on vas ide "zicati"...
Kad smo vec kod inicijativa, evo jedna moja, koja iziskuje daleko manje posla od TeXiranja hrpe predavanja. Vise od 200 citanja i niti jedan student da se javi...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 2:44 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
prvo, ja se zovem NESI, za sve one nepismene ovdje
drugo, ne pada mi na pamet sramiti se toga sto postujem titule nasih asistenata i profesora i smatram da nemam pravo nista inzistirati od njih
ako je kod vas na FERu drugacije, zao mi nastavnog osoblja.....
moja duznost kao STUDENTSKOG predstavnika je stititi interesa STUDENATA (a ne ucenika kako su si neki zamislili :roll:), ali ne tako da vrijedjam nastavno osoblje, a to sto su neki ovdje prisutni usred totalnog lupanja loncica zakljucili kako zele biti studentski predstavnici - samo dajte
bar cete pokazati kakvi su to studenti koji paralelno studiraju.... mozda vam zbog toga sto ne budete mogli prisustvovati sjednicama vijeca (a to ce postati obaveza) i zabrane studiranje.... moram priznati da sam do sada jedino krojenje pravde nasim asistentima i profesorima slusala od ferovaca ili od onih koji paralelno studiraju oboje..... zanimljiva slucajnost.... ili nije...
nakon ovakvih ponasanja, nazalost, vas dvojica se meni necete moci obratiti, jer ne namjeravam trositi vrijeme na osobe koje imaju problema sa bontonom, osnovnim mogucnostima komuniciranja i ophodjenja s onima koji su na svoju znanstvenu izobrazbu potrosili puno toga.... i prema kojima bi trebali imati postovanja, a ne se jos okolo hvaliti svojim ispadima :roll:
(just for record, zadnje obavljeno by me je da sad ujutro bude kolokvij umjesto u prosli cetvrtak - toliko o mom neobavaljanju posla - ali da, to su dosli studenti PRISTOJNO razgovarati i zamoliti jel se moze ista napraviti.... i nisu isli krojiti pamet prodekanici i slicno, vec su iznijeli konkretne probleme i dosli smo do konkretnih prijedloga rjesenja problema)
imate Kory, Steela, Hijenu i ostale predstavnike.... ako vas oni uopce zele predstavljati.... :-k
prvo, ja se zovem NESI, za sve one nepismene ovdje
drugo, ne pada mi na pamet sramiti se toga sto postujem titule nasih asistenata i profesora i smatram da nemam pravo nista inzistirati od njih
ako je kod vas na FERu drugacije, zao mi nastavnog osoblja.....
moja duznost kao STUDENTSKOG predstavnika je stititi interesa STUDENATA (a ne ucenika kako su si neki zamislili ), ali ne tako da vrijedjam nastavno osoblje, a to sto su neki ovdje prisutni usred totalnog lupanja loncica zakljucili kako zele biti studentski predstavnici - samo dajte
bar cete pokazati kakvi su to studenti koji paralelno studiraju.... mozda vam zbog toga sto ne budete mogli prisustvovati sjednicama vijeca (a to ce postati obaveza) i zabrane studiranje.... moram priznati da sam do sada jedino krojenje pravde nasim asistentima i profesorima slusala od ferovaca ili od onih koji paralelno studiraju oboje..... zanimljiva slucajnost.... ili nije...
nakon ovakvih ponasanja, nazalost, vas dvojica se meni necete moci obratiti, jer ne namjeravam trositi vrijeme na osobe koje imaju problema sa bontonom, osnovnim mogucnostima komuniciranja i ophodjenja s onima koji su na svoju znanstvenu izobrazbu potrosili puno toga.... i prema kojima bi trebali imati postovanja, a ne se jos okolo hvaliti svojim ispadima
(just for record, zadnje obavljeno by me je da sad ujutro bude kolokvij umjesto u prosli cetvrtak - toliko o mom neobavaljanju posla - ali da, to su dosli studenti PRISTOJNO razgovarati i zamoliti jel se moze ista napraviti.... i nisu isli krojiti pamet prodekanici i slicno, vec su iznijeli konkretne probleme i dosli smo do konkretnih prijedloga rjesenja problema)
imate Kory, Steela, Hijenu i ostale predstavnike.... ako vas oni uopce zele predstavljati....
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 3:14 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Nesi stvarno mi nisi jasna... Koje nabrijavanje...
Jel se slučajno ne slažeš samnom kaa kažem da bi bilo u redu da se rezultati stavljaju na net jer nije neki posao, a studentima olakšava stvar. Koliko se sjećam nisam baš bio bezobrazan...
I ja poštujem sve asistente i općenito nastavno osoblje, ali ni ono nije bezuvjetno tj. neograničeno... Mislim prof koji ne koristi mail je meni smiješna pojava... Sorry, ali fakat nemrem vjerovati da tako nešto postoji u današnje vrijeme... Pa moja baka koristi mail a već je stvarno dugo u mirovini i sa 70+ godina je naučila poslat i primiti mail.
Nadalje tvoj stav uopće ne razumijem i tebi sad fali i kolegijalnosti i manira... ja te nigdje nisam vrijeđao niti pokazao nepoštovanje dok se ti sprdaš iz mene u svom postu... Ja sam samo napomenuo kako si ti moj prijedlog koji je očito na korist svim studentima trebala podržati kao studentska predstavnica...
Kak lijepo duje (prof. Dujella) uvijek sve lijepo napiše i izvjesti ljude o svemu na forumu... Nisam mnogo profesora do sada upoznao, ali on je po meni odličan profesor. Stvarno sve pohvale. Jedino je veća legenda Ilko... Tko ga zna morat će se složiti samnom :D[/b]
Nesi stvarno mi nisi jasna... Koje nabrijavanje...
Jel se slučajno ne slažeš samnom kaa kažem da bi bilo u redu da se rezultati stavljaju na net jer nije neki posao, a studentima olakšava stvar. Koliko se sjećam nisam baš bio bezobrazan...
I ja poštujem sve asistente i općenito nastavno osoblje, ali ni ono nije bezuvjetno tj. neograničeno... Mislim prof koji ne koristi mail je meni smiješna pojava... Sorry, ali fakat nemrem vjerovati da tako nešto postoji u današnje vrijeme... Pa moja baka koristi mail a već je stvarno dugo u mirovini i sa 70+ godina je naučila poslat i primiti mail.
Nadalje tvoj stav uopće ne razumijem i tebi sad fali i kolegijalnosti i manira... ja te nigdje nisam vrijeđao niti pokazao nepoštovanje dok se ti sprdaš iz mene u svom postu... Ja sam samo napomenuo kako si ti moj prijedlog koji je očito na korist svim studentima trebala podržati kao studentska predstavnica...
Kak lijepo duje (prof. Dujella) uvijek sve lijepo napiše i izvjesti ljude o svemu na forumu... Nisam mnogo profesora do sada upoznao, ali on je po meni odličan profesor. Stvarno sve pohvale. Jedino je veća legenda Ilko... Tko ga zna morat će se složiti samnom [/b]
_________________ www.spreha.net
Ljudski je griješiti, ali osjećaj je božanski...
|
|
[Vrh] |
|
|