Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
SickJedi Moderator

Spol: 
|
Postano: 17:44 sub, 10. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="HijenA"]ja osobno smatram kako je indirektno tjeranje studenata na javljanje asistentu za vrijeme zalbi zapravo vrlo korisna stvar. prvo, omogucava se komunikacija izmedju studenta i asistenta i samim time vec se sve dize na novu razinu. drugo, studentu se priblizavaju zalbe (jer je cilj studenta naucit nesto novo), ali i konzultacije. meni se cini da dosta studenata ima strah od asistenata i profesora koji je potpuno neopravdan. mozda ce se ovakvim nacinom studente ipak osloboditi tog straha :-)[/quote]
Mislim da si u pravu, ali mislm da bi vrijeme zalbi trebalo biti malo prilagodjenije studentima. :)
Mislm na zalbe koje su u ponedjeljak u 19.30 :shock:, a nitko na prvoj godini nema predavanja nakon 16.00.
Mislim da su tri i pol sata cekanja previse. Sa brojem ljudi koji bi se mogao pojaviti na tim zalbama to bi moglo potrajati. :roll:
Ja moram cekati 3 i pol sata da vidim gdje sam izgubio 5 bodova u neobaveznom djelu kolokvija...
HijenA (napisa): | ja osobno smatram kako je indirektno tjeranje studenata na javljanje asistentu za vrijeme zalbi zapravo vrlo korisna stvar. prvo, omogucava se komunikacija izmedju studenta i asistenta i samim time vec se sve dize na novu razinu. drugo, studentu se priblizavaju zalbe (jer je cilj studenta naucit nesto novo), ali i konzultacije. meni se cini da dosta studenata ima strah od asistenata i profesora koji je potpuno neopravdan. mozda ce se ovakvim nacinom studente ipak osloboditi tog straha  |
Mislim da si u pravu, ali mislm da bi vrijeme zalbi trebalo biti malo prilagodjenije studentima.
Mislm na zalbe koje su u ponedjeljak u 19.30 , a nitko na prvoj godini nema predavanja nakon 16.00.
Mislim da su tri i pol sata cekanja previse. Sa brojem ljudi koji bi se mogao pojaviti na tim zalbama to bi moglo potrajati.
Ja moram cekati 3 i pol sata da vidim gdje sam izgubio 5 bodova u neobaveznom djelu kolokvija...
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:30 sub, 10. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="MKova"]evo baš sam krenuo, ali nigdje ne mogu naći zadatke... stvarno bi bilo vrijeme da se uzme pola sata i popravi spajanje na bazu (čemu to uopće??) za UUR stranicu. Zadaci?[/quote]
[url]http://degiorgi.math.hr/uur/[/url]
Ne znam zasto je [b]opet[/b] krepao MySQL, no nije na meni da to krpam, nego na RCu. :roll: Materijali koje ja stavim na Mrezu, dostupni su s Foruma... 8)
P.S. Brojevne sustave mozete vjezbati [url=http://degiorgi.math.hr/uur/brsust.php]ovdje[/url]. :) Skripta nije savrsena (ne racuna s negativnim brojevima i ne sljaka ako su rezultati preveliki), ali za potrebe ucenja je sasvim dobra... 8)
MKova (napisa): | evo baš sam krenuo, ali nigdje ne mogu naći zadatke... stvarno bi bilo vrijeme da se uzme pola sata i popravi spajanje na bazu (čemu to uopće??) za UUR stranicu. Zadaci? |
http://degiorgi.math.hr/uur/
Ne znam zasto je opet krepao MySQL, no nije na meni da to krpam, nego na RCu. Materijali koje ja stavim na Mrezu, dostupni su s Foruma...
P.S. Brojevne sustave mozete vjezbati ovdje. Skripta nije savrsena (ne racuna s negativnim brojevima i ne sljaka ako su rezultati preveliki), ali za potrebe ucenja je sasvim dobra...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:22 ned, 11. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="SickJedi"]Ali ovako vrijeme gubi recimo pedeset (50) ljudi, a njemu pase...[/quote]
:D Vidis, ideja... :D
PPL, moje zalbe se premjestaju na srijedu, 3 ujutro. :twisted: Oko ulaska u zgradu faxa se sami morate pobrinuti. :PP
[color=#f8f8f8]Disklejmer: po-šalica; samo to, ništa više[/color]
SickJedi (napisa): | Ali ovako vrijeme gubi recimo pedeset (50) ljudi, a njemu pase... |
Vidis, ideja...
PPL, moje zalbe se premjestaju na srijedu, 3 ujutro. Oko ulaska u zgradu faxa se sami morate pobrinuti.
Disklejmer: po-šalica; samo to, ništa više
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
optimus Gost
|
|
[Vrh] |
|
optimus Gost
|
|
[Vrh] |
|
Sherpa Forumaš(ica)

|
Postano: 2:30 uto, 13. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Mislim koliko je to zapravo smjesno kad na ovoj stranici ne radi samo "stranica" uvoda u racunalstvo od svih predmeta koje imam na prvoj godini. Ha dobro kad uzmemo u obzir da neki faxevi nemaju ni svoje stranice onda smo mi u samom vrhu :lol: (neznam zakaj ovi smajlici imaju klupe kapice jer tako izgledaju josh debilnije :wink: )
No dobro da se vratim na pravu temu da mi poruku neko od admina / modova odmah ne izbrise...
Mislim ovo je uzasna uzasna uzasna glupost. Mislim na obavezan dio na kolokviju. Pa cekaj malo to iskljucuje mogucnost pogreske. To ne znaci da netko nesto nezna nego moze biti da se je samo zabunio....
Sam rezultat na kraju nema veze s vezom, netko moze pasti radi gluposti, jer se je zeznuo na prvom zadatku (kao npr ja jer se nisam mogao sjetiti jel nula il jedan predznak minus). Ka kraju sam imao 50 bodova (iako neznam kaj znaci 20 a kaj 30 ni na koji nacin se je doslo do te brojke)
No dobro, ima josh mnogo zamjerki i josh mnogo mnogo vremena da ih iznesem
Nije sve tako crno, uvjek moze gore.... :twisted:
Mislim koliko je to zapravo smjesno kad na ovoj stranici ne radi samo "stranica" uvoda u racunalstvo od svih predmeta koje imam na prvoj godini. Ha dobro kad uzmemo u obzir da neki faxevi nemaju ni svoje stranice onda smo mi u samom vrhu (neznam zakaj ovi smajlici imaju klupe kapice jer tako izgledaju josh debilnije )
No dobro da se vratim na pravu temu da mi poruku neko od admina / modova odmah ne izbrise...
Mislim ovo je uzasna uzasna uzasna glupost. Mislim na obavezan dio na kolokviju. Pa cekaj malo to iskljucuje mogucnost pogreske. To ne znaci da netko nesto nezna nego moze biti da se je samo zabunio....
Sam rezultat na kraju nema veze s vezom, netko moze pasti radi gluposti, jer se je zeznuo na prvom zadatku (kao npr ja jer se nisam mogao sjetiti jel nula il jedan predznak minus). Ka kraju sam imao 50 bodova (iako neznam kaj znaci 20 a kaj 30 ni na koji nacin se je doslo do te brojke)
No dobro, ima josh mnogo zamjerki i josh mnogo mnogo vremena da ih iznesem
Nije sve tako crno, uvjek moze gore....
Zadnja promjena: Sherpa; 18:52 uto, 13. 12. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 6:01 uto, 13. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Sherpa"]Mislim koliko je to zapravo smjesno kad na ovoj stranici ne radi samo "stranica" uvoda u racunalstvo od svih predmeta koje imam na prvoj godini.[/quote]
Cista neistina! :evil: Ne radi ni stranica C-a. :PP A ti si ili zlonamjeran ili ulijeces naglavce, jer sam vec par puta rekao da taj problem nije niti do asistenata niti do webmastera UuRa, nego do sistemaca u RCu. :evil:
S druge strane, nisi se sjetio navesti [url=http://degiorgi.math.hr/uur/]skripte za vjezbanje[/url] svih tipova zadataka koji su cinili obavezni dio prvog kolokvija. :evil: Svaka cast - lijepo je pljuvati po ljudima koji rade; puno lakse nego i sam nesto raditi, je l' da? :evil:
[quote="Sherpa"](neznam zakaj ovi smajlici imaju [color=red]klupe[/color] kapice jer tako izgledaju josh debilnije :wink: )[/quote]
I neki postovi na Forumu izgledaju upitno... :roll:
[quote="Sherpa"]To ne znaci da netko nesto nezna nego moze biti da se je samo zabunio....[/quote]
I tako dva puta (redovni i popravni kolokvij) na zadacima koji ne prelaze mnozenje i zbrajanje dvoznamenkastih brojeva... :rotfl3:
Velika vecina studenata je izasla nakon sat vremena; oni koji su ostali, veci dio vremena su razmisljali... :-s Dakle, vremena je bilo puno previse; dovoljno da [b]nekoliko puta[/b] provjeris sto si napisao ili da 2-3 puta rijesis cijeli kolokvij i usporedis si rjesenja. :roll: Ako se vama negdje zurilo, to nisu asistenti krivi. :evil:
[quote="Sherpa"]...npr ja jer se nisam mogao sjetiti jel nula il jedan predznak minus[/quote]
Na usmenom, da to ne znas, pao bi. :roll: U cemu se ovo onda razlikuje? :-k
[quote="Sherpa"]Ka kraju sam imao 50 bodova (iako neznam kaj znaci 20 a kaj 30 ni na koji nacin se je doslo do te brojke)[/quote]
Ovo cu prepustiti tvojoj sposobnosti zakljucivanja... :roll:
Sherpa (napisa): | Mislim koliko je to zapravo smjesno kad na ovoj stranici ne radi samo "stranica" uvoda u racunalstvo od svih predmeta koje imam na prvoj godini. |
Cista neistina! Ne radi ni stranica C-a. A ti si ili zlonamjeran ili ulijeces naglavce, jer sam vec par puta rekao da taj problem nije niti do asistenata niti do webmastera UuRa, nego do sistemaca u RCu.
S druge strane, nisi se sjetio navesti skripte za vjezbanje svih tipova zadataka koji su cinili obavezni dio prvog kolokvija. Svaka cast - lijepo je pljuvati po ljudima koji rade; puno lakse nego i sam nesto raditi, je l' da?
Sherpa (napisa): | (neznam zakaj ovi smajlici imaju klupe kapice jer tako izgledaju josh debilnije ) |
I neki postovi na Forumu izgledaju upitno...
Sherpa (napisa): | To ne znaci da netko nesto nezna nego moze biti da se je samo zabunio.... |
I tako dva puta (redovni i popravni kolokvij) na zadacima koji ne prelaze mnozenje i zbrajanje dvoznamenkastih brojeva...
Velika vecina studenata je izasla nakon sat vremena; oni koji su ostali, veci dio vremena su razmisljali... Dakle, vremena je bilo puno previse; dovoljno da nekoliko puta provjeris sto si napisao ili da 2-3 puta rijesis cijeli kolokvij i usporedis si rjesenja. Ako se vama negdje zurilo, to nisu asistenti krivi.
Sherpa (napisa): | ...npr ja jer se nisam mogao sjetiti jel nula il jedan predznak minus |
Na usmenom, da to ne znas, pao bi. U cemu se ovo onda razlikuje?
Sherpa (napisa): | Ka kraju sam imao 50 bodova (iako neznam kaj znaci 20 a kaj 30 ni na koji nacin se je doslo do te brojke) |
Ovo cu prepustiti tvojoj sposobnosti zakljucivanja...
|
|
[Vrh] |
|
Sherpa Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:54 uto, 13. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Sherpa"]
Samo da kazem, kad bih dosao na usmeni jednostavno bi nabubao napamet sve te glupe definicije (i drugi dan ih zaboravio)
[/quote]
Vjeruj, to se na usmenom vrlo lako utvrdi i zavrsi (uglavnom) sa "kolega vidimo se drugi put".
[quote="Sherpa"]
to sto ja njih znam primjeniti vecini nije vazno...[/quote]
Da se vratimo na primjer sa predznakom.
Ukoliko se radi o prikazu integera (AKA cijelih brojeva), onda se predznak ne biljezi posebno, nego se negativni brojevi biljeze preko dvojnog komplementa. [i]Onome tko zna primjeniti nauceno[/i] ocita posljedica toga je da je negativnim brojevima vodeci bit racunalnog prikaza 1.
Ako se, pak radi o predznaku broja u floating point aritmetici (AKA aritmetika s pomicnom tockom), poznato je da racunalni zapis [latex]pe_0e_1\ldots e_7m_0m_1\ldots m_{22}[/latex] (uz pretpostavku da se radi o normaliziranim brojevima) predstavlja broj [latex] (-1)^p M 2^{exp}[/latex], gdje je [latex] M=(1.m_0m_1\ldots m_{22})_2[/latex] i [latex] exp=(e_0e_1\ldots e_7)_2 - (127)_{10}[/latex]. Iz cega je ponovo [i]onome tko zna primjeniti nauceno[/i] jasno da ukoliko je broj negativan bit predznaka [latex]p[/latex] mora biti 1.
Prema tome, nije moguce da netko s razumijevanjem nauci kako se brojevi prikazuju u racunalu i da se nakon toga ne moze sjetiti da li negativan predznak oznacava 0 ili 1, jer se to niti ne treba pamtiti.
Toliko o ucenju s razumijevanjem i bubanju napamet. :evil:
Sherpa (napisa): |
Samo da kazem, kad bih dosao na usmeni jednostavno bi nabubao napamet sve te glupe definicije (i drugi dan ih zaboravio)
|
Vjeruj, to se na usmenom vrlo lako utvrdi i zavrsi (uglavnom) sa "kolega vidimo se drugi put".
Sherpa (napisa): |
to sto ja njih znam primjeniti vecini nije vazno... |
Da se vratimo na primjer sa predznakom.
Ukoliko se radi o prikazu integera (AKA cijelih brojeva), onda se predznak ne biljezi posebno, nego se negativni brojevi biljeze preko dvojnog komplementa. Onome tko zna primjeniti nauceno ocita posljedica toga je da je negativnim brojevima vodeci bit racunalnog prikaza 1.
Ako se, pak radi o predznaku broja u floating point aritmetici (AKA aritmetika s pomicnom tockom), poznato je da racunalni zapis (uz pretpostavku da se radi o normaliziranim brojevima) predstavlja broj , gdje je i . Iz cega je ponovo onome tko zna primjeniti nauceno jasno da ukoliko je broj negativan bit predznaka mora biti 1.
Prema tome, nije moguce da netko s razumijevanjem nauci kako se brojevi prikazuju u racunalu i da se nakon toga ne moze sjetiti da li negativan predznak oznacava 0 ili 1, jer se to niti ne treba pamtiti.
Toliko o ucenju s razumijevanjem i bubanju napamet.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)

Spol: 
|