Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Gitaristi
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Najveći gitarist svih vremena je
Jimi Hendrix
36%
 36%  [ 23 ]
Eric Clapton
14%
 14%  [ 9 ]
Jimmy Page
4%
 4%  [ 3 ]
Peter Green
1%
 1%  [ 1 ]
Jeff Beck
0%
 0%  [ 0 ]
Robert Johnson
0%
 0%  [ 0 ]
Mark Knopfler
14%
 14%  [ 9 ]
Slash
12%
 12%  [ 8 ]
Brian May
6%
 6%  [ 4 ]
Carlos Santana
9%
 9%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 63

Autor/ica Poruka
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
91 = 108 - 17

PostPostano: 0:22 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]
Meni je Hendrix originalan u smislu da je prvi počeo svirati gitaru "drugačije". Što se tiče njegovih stvari, dobar dio (možda ću pretjerati jer nisam dosta upućen, ali usudio bih se reći preko 70%) nije njegovo - ili je Dylanovo ili drugih autora - npr. pjesma po kojoj je on najpoznatiji - Hey Joe - nije njegova.

Tko zna što bi bilo da je poživio, ali meni je jednostavno premalo materijala ostavio iza sebe. Ona psihodelija koju je radio pred zadnje dane mi je totalno neslušljiva :([/quote]

a bas taj postotak... ali uostalom nije ni bitno, nekak mi se cini primarno kak nesto zvuci... a i glas mu je jednako ugodan ko i gitara... ma super :D
Lord Sirius (napisa):

Meni je Hendrix originalan u smislu da je prvi počeo svirati gitaru "drugačije". Što se tiče njegovih stvari, dobar dio (možda ću pretjerati jer nisam dosta upućen, ali usudio bih se reći preko 70%) nije njegovo - ili je Dylanovo ili drugih autora - npr. pjesma po kojoj je on najpoznatiji - Hey Joe - nije njegova.

Tko zna što bi bilo da je poživio, ali meni je jednostavno premalo materijala ostavio iza sebe. Ona psihodelija koju je radio pred zadnje dane mi je totalno neslušljiva Sad

a bas taj postotak... ali uostalom nije ni bitno, nekak mi se cini primarno kak nesto zvuci... a i glas mu je jednako ugodan ko i gitara... ma super Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 1:15 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

nije vazno jesu li pjesme njegove ili ne, covjek je svira gitaru i to je radia na najbolji moguci nacin... jeste gledali ono kad je spalia gitaru??? koga tu nisu prosli zarci??? ma najbolji je... i bia je hippie, automatski jedna karma +... :lol:
nije vazno jesu li pjesme njegove ili ne, covjek je svira gitaru i to je radia na najbolji moguci nacin... jeste gledali ono kad je spalia gitaru??? koga tu nisu prosli zarci??? ma najbolji je... i bia je hippie, automatski jedna karma +... Laughing

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 1:34 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ignavia"]
a bas taj postotak... ali uostalom nije ni bitno, nekak mi se cini primarno kak nesto zvuci... a i glas mu je jednako ugodan ko i gitara... ma super :D[/quote]
Ma dobro, pretjerao sam definitivno, ali kad bi me netko probudio i rekao mi nabroji sve stvari od Hendrixa koje znaš, ja bi vjerojatno rekao:
Hey Joe, little wing, all along the watchtower, wild thing...
od tih svih, samo je little wing njegova - a i ta je rađena pod jako velikim utjecajem Dylana.

To za glas vrijedi :) Tu i tamo ga uhvatim kako ispadne iz tonaliteta, ali u odnosu npr. na Satriania (čak i Brian Maya) je mila majka :lol:

[quote="sorrow"]jeste gledali ono kad je spalia gitaru??? koga tu nisu prosli zarci??? ma najbolji je... i bia je hippie[/quote]
Inače sam protiv uništavanja instrumenata, ali dok je to Jimi radio, to je bilo nekako mistično, već se tamo nazirala njegova samodestruktivnost.

A ne npr. Pete Townsend ili Richie Blackmore koji su radi zabave i boljeg publiciteta uništavali sve šta se nalazilo na stage-u. Slupaš instrument i narod te proglasi umjetnikom. I šta je najgore, onda se taj slupani instrument proda za $500000 i završi u nekoj vitrini.
Baš me zanima jel Michelangelo gađao ljude kamenjem dok je klesao Davida :lol:
Ignavia (napisa):

a bas taj postotak... ali uostalom nije ni bitno, nekak mi se cini primarno kak nesto zvuci... a i glas mu je jednako ugodan ko i gitara... ma super Very Happy

Ma dobro, pretjerao sam definitivno, ali kad bi me netko probudio i rekao mi nabroji sve stvari od Hendrixa koje znaš, ja bi vjerojatno rekao:
Hey Joe, little wing, all along the watchtower, wild thing...
od tih svih, samo je little wing njegova - a i ta je rađena pod jako velikim utjecajem Dylana.

To za glas vrijedi Smile Tu i tamo ga uhvatim kako ispadne iz tonaliteta, ali u odnosu npr. na Satriania (čak i Brian Maya) je mila majka Laughing

sorrow (napisa):
jeste gledali ono kad je spalia gitaru??? koga tu nisu prosli zarci??? ma najbolji je... i bia je hippie

Inače sam protiv uništavanja instrumenata, ali dok je to Jimi radio, to je bilo nekako mistično, već se tamo nazirala njegova samodestruktivnost.

A ne npr. Pete Townsend ili Richie Blackmore koji su radi zabave i boljeg publiciteta uništavali sve šta se nalazilo na stage-u. Slupaš instrument i narod te proglasi umjetnikom. I šta je najgore, onda se taj slupani instrument proda za $500000 i završi u nekoj vitrini.
Baš me zanima jel Michelangelo gađao ljude kamenjem dok je klesao Davida Laughing

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:42 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]Tu i tamo ga uhvatim kako ispadne iz tonaliteta, ali u odnosu npr. na Satriania (čak i [color=red]Brian Maya[/color]) je mila majka :lol:[/quote]

Znao si da cu se ja javiti... ;) Pricamo li o uratcima prije 1996. ili nakon? :-k Naime, negdje u to vrijeme se zaozbiljno uhvatio tecajeva pjevanja i napredak se izuzetno osjeca (usporedi albume "Back to the Light" iz 1992 i "Another World iz 1998"). 8)

Inace, dobro se drzi za svoje godine... 8) Ovo proljece u Budimpesti je svirao kao u najboljim danima; pjevao je, naravno, bolje. :D Steta sto se, cini se, nece ostvariti tracevi o dolasku u Sarajevo... :cry:
Lord Sirius (napisa):
Tu i tamo ga uhvatim kako ispadne iz tonaliteta, ali u odnosu npr. na Satriania (čak i Brian Maya) je mila majka Laughing

Znao si da cu se ja javiti... Wink Pricamo li o uratcima prije 1996. ili nakon? Think Naime, negdje u to vrijeme se zaozbiljno uhvatio tecajeva pjevanja i napredak se izuzetno osjeca (usporedi albume "Back to the Light" iz 1992 i "Another World iz 1998"). Cool

Inace, dobro se drzi za svoje godine... Cool Ovo proljece u Budimpesti je svirao kao u najboljim danima; pjevao je, naravno, bolje. Very Happy Steta sto se, cini se, nece ostvariti tracevi o dolasku u Sarajevo... Crying or Very sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 2:16 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]
To za glas vrijedi :) Tu i tamo ga uhvatim kako ispadne iz tonaliteta, ali u odnosu npr. na Satriania (čak i Brian Maya) je mila majka :lol:
[/quote]

dobro pjevanje puno vise dolazi iz glave nego iz grla, i lagani off key moze bolje zvucat nego savrseno pogodjeni tonovi, ako netko ima osjecaja... a hendrixu toga ne manjka...
ma ajde da i ja jednom spomenem dylana, uostalom... on ne da je dobar primjer, nego bi ga trebalo ukljucit i u definiciju :D
Lord Sirius (napisa):

To za glas vrijedi Smile Tu i tamo ga uhvatim kako ispadne iz tonaliteta, ali u odnosu npr. na Satriania (čak i Brian Maya) je mila majka Laughing

dobro pjevanje puno vise dolazi iz glave nego iz grla, i lagani off key moze bolje zvucat nego savrseno pogodjeni tonovi, ako netko ima osjecaja... a hendrixu toga ne manjka...
ma ajde da i ja jednom spomenem dylana, uostalom... on ne da je dobar primjer, nego bi ga trebalo ukljucit i u definiciju Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 3:27 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Lord Sirius"]Tu i tamo ga uhvatim kako ispadne iz tonaliteta, ali u odnosu npr. na Satriania (čak i [color=red]Brian Maya[/color]) je mila majka :lol:[/quote]

Znao si da cu se ja javiti... ;) Pricamo li o uratcima prije 1996. ili nakon? :-k Naime, negdje u to vrijeme se zaozbiljno uhvatio tecajeva pjevanja i napredak se izuzetno osjeca (usporedi albume "Back to the Light" iz 1992 i "Another World iz 1998"). 8)

Inace, dobro se drzi za svoje godine... 8) Ovo proljece u Budimpesti je svirao kao u najboljim danima; pjevao je, naravno, bolje. :D Steta sto se, cini se, nece ostvariti tracevi o dolasku u Sarajevo... :cry:[/quote]
Uratcima prije :) Nisam niti slusao njegove solo uratke (sad znam na šta da potrošim viška megabajta šta ostane na kraju mjeseca). Konkretno mogu pričati o onom Guitar Expo-u iz 1992. Tamo je fakat sve smiješno - od pjevanja Brian Maya (i ako ne toliko strašno), Satrianieve frizure, Vaieve obleke do istovremenog ispadanja petorice ili šestorice gitarista na istom dijelu jedne pjesme.

Za slijedeci put kada je May u blizini, odmah rezerviram jedno mjesto u tvom autu 8) :D

Nisam niš ove godine vidio, ni Maya ni Petruccia, a obojica u susjedstvu bili... :cry:

[quote="Ignavia"]dobro pjevanje puno vise dolazi iz glave nego iz grla, i lagani off key moze bolje zvucat nego savrseno pogodjeni tonovi, ako netko ima osjecaja... a hendrixu toga ne manjka...[/quote]
Dobro pjevanje dolazi iz cijeloga tijela i to samo kada se vokali u potpunosti opuste.
Hendrix je za svoje potrebe dovoljno dobro pjevao (iako se sramio svoga pjevanja), tako da on valjda nije niti vidio potrebu za ispravljanjem grešaka (iako su tvrdili da je bio perfekcionist, a nije - što se vidi i po tom pjevanju i po sviranju). Ali da je meni on neki ekstra vokal, nije. Često mi je njegovo pjevanje bilo toliko monotono da je gušilo gitaru. Pa još kad krene svirati van ritma...Ufff...
Mislim, ne želim ja tebe uvjeravati u ništa, niti mogu, to su samo moje male profesionalne deformacije :lol:

[quote]ma ajde da i ja jednom spomenem dylana, uostalom... on ne da je dobar primjer, nego bi ga trebalo ukljucit i u definiciju[/quote]
Ja obično kažem da je Dylan dobar pjevač koliko je i dobar gitarist. A nije baš neki gitarist. Ima razlike između skladanja (u njegovom slučaju nizanja 3 akorda) i pisanja tekstova, te izvođenja istih :)
Ne znam, meni samo osjećaj ne opravdava to da nekoga mogu zvati vokalom...Mora biti tu i nekog znanja, npr. vokalne harmonije (čisto praktičnog, ne teoretskog) i sličnoga.

A sve mi je pokvario Freddie Mercury - on mi je mjerilo po kojem uspoređujem vokale, a zasad se još nitko nije približio.
Imao je sve, od raspona do osjećajnosti. Valjda jedina osoba u galaksiji koja je natjerala 100 000 švaba da pjevaju englesku himnu. [size=7](ne, nije im prijetio nikakvim oružjem) 8)[/size]

Sad će vsego reci da se ulizujem adminu 8) :lol: :lol:
[size=7]to je zapravo samo distrakcija da ne pročita ovdje da je još uvijek njegov queen dvd kod mene :guitarbanana: :metalbanana: [/size]
vsego (napisa):
Lord Sirius (napisa):
Tu i tamo ga uhvatim kako ispadne iz tonaliteta, ali u odnosu npr. na Satriania (čak i Brian Maya) je mila majka Laughing

Znao si da cu se ja javiti... Wink Pricamo li o uratcima prije 1996. ili nakon? Think Naime, negdje u to vrijeme se zaozbiljno uhvatio tecajeva pjevanja i napredak se izuzetno osjeca (usporedi albume "Back to the Light" iz 1992 i "Another World iz 1998"). Cool

Inace, dobro se drzi za svoje godine... Cool Ovo proljece u Budimpesti je svirao kao u najboljim danima; pjevao je, naravno, bolje. Very Happy Steta sto se, cini se, nece ostvariti tracevi o dolasku u Sarajevo... Crying or Very sad

Uratcima prije Smile Nisam niti slusao njegove solo uratke (sad znam na šta da potrošim viška megabajta šta ostane na kraju mjeseca). Konkretno mogu pričati o onom Guitar Expo-u iz 1992. Tamo je fakat sve smiješno - od pjevanja Brian Maya (i ako ne toliko strašno), Satrianieve frizure, Vaieve obleke do istovremenog ispadanja petorice ili šestorice gitarista na istom dijelu jedne pjesme.

Za slijedeci put kada je May u blizini, odmah rezerviram jedno mjesto u tvom autu Cool Very Happy

Nisam niš ove godine vidio, ni Maya ni Petruccia, a obojica u susjedstvu bili... Crying or Very sad

Ignavia (napisa):

Dobro pjevanje dolazi iz cijeloga tijela i to samo kada se vokali u potpunosti opuste.
Hendrix je za svoje potrebe dovoljno dobro pjevao (iako se sramio svoga pjevanja), tako da on valjda nije niti vidio potrebu za ispravljanjem grešaka (iako su tvrdili da je bio perfekcionist, a nije - što se vidi i po tom pjevanju i po sviranju). Ali da je meni on neki ekstra vokal, nije. Često mi je njegovo pjevanje bilo toliko monotono da je gušilo gitaru. Pa još kad krene svirati van ritma...Ufff...
Mislim, ne želim ja tebe uvjeravati u ništa, niti mogu, to su samo moje male profesionalne deformacije Laughing

Citat:
ma ajde da i ja jednom spomenem dylana, uostalom... on ne da je dobar primjer, nego bi ga trebalo ukljucit i u definiciju

Ja obično kažem da je Dylan dobar pjevač koliko je i dobar gitarist. A nije baš neki gitarist. Ima razlike između skladanja (u njegovom slučaju nizanja 3 akorda) i pisanja tekstova, te izvođenja istih Smile
Ne znam, meni samo osjećaj ne opravdava to da nekoga mogu zvati vokalom...Mora biti tu i nekog znanja, npr. vokalne harmonije (čisto praktičnog, ne teoretskog) i sličnoga.

A sve mi je pokvario Freddie Mercury - on mi je mjerilo po kojem uspoređujem vokale, a zasad se još nitko nije približio.
Imao je sve, od raspona do osjećajnosti. Valjda jedina osoba u galaksiji koja je natjerala 100 000 švaba da pjevaju englesku himnu. (ne, nije im prijetio nikakvim oružjem) Cool

Sad će vsego reci da se ulizujem adminu Cool Laughing Laughing
to je zapravo samo distrakcija da ne pročita ovdje da je još uvijek njegov queen dvd kod mene Guitar-playing banana Metal banana

sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 8:57 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

sta se tice hendrixa, on je bia samo gitarista, nije bia neki tekstopisac i njemu je Dylan bia nesto poput Boga, obozava je njegove riječi, njegov stil, zato ne cudi da je volia svirat njegove pisme... a vokal kao vokal, valjda nije tia uzimat sebi vokala zato jer se cjela njegova umjetnost bazirala na gitari, znate i sami da je on praktički i svira i pjeva sa gitarom i ljubia tu istu gitaru na koncertu...

Spominjanje najboljeg vokala svih vremena me podsjetilo, nema do njega, ako je itko ikad cijelu svoju dusu stavia u glazbu koju izvodi to je bia Freddy, kad ga gledan na pozornici, iman osjećaj da je on rođen samo da bi pjeva i bia najbolji čovik za pozornicu... zamislite samo stvorit ideju, a kamoli izvest nešto kao Bohemian Rhapsody... ( freddy sa glasom i jimi sa gitaron i beethoven sa skladanjem, umjetnost koja zasjenjuje sve drugo)

Henrix, iako mi je najbolji, nekako mi nije najdrazi, obozavam zvuk gitare Knoplera, i svaki solo koji je Slash izvea... a i Slash je ima najbolji stil, sa onon frizuron i cilindron na glavi i cigareton u ustima i koznjacima i jeans odjeci, bia je [color=darkred]a true rock star[/color]...

ali kombinacija glas-gitara najsavrseniju je ima[color=blue] Dave Gilmore[/color]... ugodan, savrsen glas i presavrsen zvuk gitare... ljudi, tko nije poslusa Floyde, obavezno štivo vam je to, taj bend je najbolji ikad nastao... znam,svi vole drugi bend na drugačiji način, ali ovi su imali sve, vjerojatno najkvalitetniji bend ikad... :wink:

uz sve ove opasne gitariste i vokale, Elvis is still the king... the king is alive... 8)
sta se tice hendrixa, on je bia samo gitarista, nije bia neki tekstopisac i njemu je Dylan bia nesto poput Boga, obozava je njegove riječi, njegov stil, zato ne cudi da je volia svirat njegove pisme... a vokal kao vokal, valjda nije tia uzimat sebi vokala zato jer se cjela njegova umjetnost bazirala na gitari, znate i sami da je on praktički i svira i pjeva sa gitarom i ljubia tu istu gitaru na koncertu...

Spominjanje najboljeg vokala svih vremena me podsjetilo, nema do njega, ako je itko ikad cijelu svoju dusu stavia u glazbu koju izvodi to je bia Freddy, kad ga gledan na pozornici, iman osjećaj da je on rođen samo da bi pjeva i bia najbolji čovik za pozornicu... zamislite samo stvorit ideju, a kamoli izvest nešto kao Bohemian Rhapsody... ( freddy sa glasom i jimi sa gitaron i beethoven sa skladanjem, umjetnost koja zasjenjuje sve drugo)

Henrix, iako mi je najbolji, nekako mi nije najdrazi, obozavam zvuk gitare Knoplera, i svaki solo koji je Slash izvea... a i Slash je ima najbolji stil, sa onon frizuron i cilindron na glavi i cigareton u ustima i koznjacima i jeans odjeci, bia je a true rock star...

ali kombinacija glas-gitara najsavrseniju je ima Dave Gilmore... ugodan, savrsen glas i presavrsen zvuk gitare... ljudi, tko nije poslusa Floyde, obavezno štivo vam je to, taj bend je najbolji ikad nastao... znam,svi vole drugi bend na drugačiji način, ali ovi su imali sve, vjerojatno najkvalitetniji bend ikad... Wink

uz sve ove opasne gitariste i vokale, Elvis is still the king... the king is alive... Cool

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 10:33 sub, 17. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"][Dobro pjevanje dolazi iz cijeloga tijela i to samo kada se vokali u potpunosti opuste.
Mislim, ne želim ja tebe uvjeravati u ništa, niti mogu, to su samo moje male profesionalne deformacije :lol:

[quote]ma ajde da i ja jednom spomenem dylana, uostalom... on ne da je dobar primjer, nego bi ga trebalo ukljucit i u definiciju[/quote]
Ja obično kažem da je Dylan dobar pjevač koliko je i dobar gitarist. A nije baš neki gitarist. Ima razlike između skladanja (u njegovom slučaju nizanja 3 akorda) i pisanja tekstova, te izvođenja istih :)
[/quote]

ma kak sam se samo tak naivno dala uvuc... :btgreen:
eto, ni ja tebe ne mogu uvjeravat, barem ne uspjesno :D , al ak malo se pozabavis sa sansonama, otvorit ce ti se cijeeeli novi svijet :okgreen:
Lord Sirius (napisa):
[Dobro pjevanje dolazi iz cijeloga tijela i to samo kada se vokali u potpunosti opuste.
Mislim, ne želim ja tebe uvjeravati u ništa, niti mogu, to su samo moje male profesionalne deformacije Laughing

Citat:
ma ajde da i ja jednom spomenem dylana, uostalom... on ne da je dobar primjer, nego bi ga trebalo ukljucit i u definiciju

Ja obično kažem da je Dylan dobar pjevač koliko je i dobar gitarist. A nije baš neki gitarist. Ima razlike između skladanja (u njegovom slučaju nizanja 3 akorda) i pisanja tekstova, te izvođenja istih Smile

ma kak sam se samo tak naivno dala uvuc... Broken Tooth Green
eto, ni ja tebe ne mogu uvjeravat, barem ne uspjesno Very Happy , al ak malo se pozabavis sa sansonama, otvorit ce ti se cijeeeli novi svijet Mr.Green says Ok!

Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 15:34 sub, 24. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

U zadnje vrijeme me nekaj nije bilo na forumu, odnosno mojih postova. Ali sad stvarno moram reagirati...

1) Moja baka bi znala nabrojati više autorskih pjesama Jimija Hendrixa, a to implicira da Lord Sirius o Hendrixu jedino zna da je kuril' gitare.
2) Pitanje za Lorda: Tko napisal i skladal' [i]Purple Haze[/i], [i]Voodoo Chile[/i], [i]Red House[/i], [i]Crosstown Traffic[/i], [i]Fire[/i], [i]Stone Free[/i], [i]Izabela[/i], [i]Spanish Castle Magic[/i]...? Nikad čuo Lorde, ha?
3) Čovjek uči dok je živ, pa tako i Lord Sirius. Prema tome, Jimi Hendrix [u]nije[/u] radil' psihodeliju u zadnjoj fazi, nego sviral' soul u grupi Band of Gypsys. To je bila čista crnačka grupa koju je osnoval' jer su mu "braća" prigovarala da mu je glazba previše bjelačka. Sve ovo prije Band of Gypsys je bila psihodelija.
DZ za Lorda: Naučiti što je psihodelija i kako zvuči.

[color=darkred]Bas nam je falilo sto te nema; moderatori su se poceli osjecati k'o tehnoloski visak. Ajd' jos jednom pokusaj uvrijediti Lorda Siriusa (ili bilo kog drugog), pa te opet nece biti na dulje vrijeme. :evil:

vsego[/color]
U zadnje vrijeme me nekaj nije bilo na forumu, odnosno mojih postova. Ali sad stvarno moram reagirati...

1) Moja baka bi znala nabrojati više autorskih pjesama Jimija Hendrixa, a to implicira da Lord Sirius o Hendrixu jedino zna da je kuril' gitare.
2) Pitanje za Lorda: Tko napisal i skladal' Purple Haze, Voodoo Chile, Red House, Crosstown Traffic, Fire, Stone Free, Izabela, Spanish Castle Magic...? Nikad čuo Lorde, ha?
3) Čovjek uči dok je živ, pa tako i Lord Sirius. Prema tome, Jimi Hendrix nije radil' psihodeliju u zadnjoj fazi, nego sviral' soul u grupi Band of Gypsys. To je bila čista crnačka grupa koju je osnoval' jer su mu "braća" prigovarala da mu je glazba previše bjelačka. Sve ovo prije Band of Gypsys je bila psihodelija.
DZ za Lorda: Naučiti što je psihodelija i kako zvuči.

Bas nam je falilo sto te nema; moderatori su se poceli osjecati k'o tehnoloski visak. Ajd' jos jednom pokusaj uvrijediti Lorda Siriusa (ili bilo kog drugog), pa te opet nece biti na dulje vrijeme. Evil or Very Mad

vsego

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 17:46 sub, 24. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@ Crni
Ajde se sada ohladi i pročitaj ponovo moj post i prijašnje postove gdje ja 2 puta pišem da [u][b][color=red][size=18]pretjerujem[/size][/color][/b][/u].
Činjenica je da velik broj pjesama po kojima se pamti Hendrix nisu njegove stvari. Zaustavi nekoga na ulici i pitaj koliko Hendrixovih stvari zna. O tome ja pričam.
Što se tiče psihodelije, na live snimkama je bila sve više i više izražena što je dalje njegova karijera išla. Band Of Gypsies je bio kratkotrajan projekt i pokazao je promjenu u stilu sviranja, ali opet sumnjam da bi se Jimi uspio kontrolirati kako bi vrijeme išlo dalje.
Ja nemam potrebu više obrazložiti svoje mišljenje tebi, pa je tu s moje strane EOD.

DZ za Crnog - naučiti se pristojnosti i osnovi komuniciranja preko neta.
@ Crni
Ajde se sada ohladi i pročitaj ponovo moj post i prijašnje postove gdje ja 2 puta pišem da pretjerujem.
Činjenica je da velik broj pjesama po kojima se pamti Hendrix nisu njegove stvari. Zaustavi nekoga na ulici i pitaj koliko Hendrixovih stvari zna. O tome ja pričam.
Što se tiče psihodelije, na live snimkama je bila sve više i više izražena što je dalje njegova karijera išla. Band Of Gypsies je bio kratkotrajan projekt i pokazao je promjenu u stilu sviranja, ali opet sumnjam da bi se Jimi uspio kontrolirati kako bi vrijeme išlo dalje.
Ja nemam potrebu više obrazložiti svoje mišljenje tebi, pa je tu s moje strane EOD.

DZ za Crnog - naučiti se pristojnosti i osnovi komuniciranja preko neta.

sleeper
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 13:49 ned, 25. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo pišem isključivo u svrhu podrške za Ignaviju Da, Dylan je - i po mom mišljenju - fantastičan "pjevač" ili, bolje, "vokalni interpretator" i to u smislu izražajnosti, premda je u tehničkom smislu često grozan i nepodnošljiv (naročito u kasnijoj fazi, posljednjih 10-15 godina, kada zvuči kao karikatura). No, tamo gdje je stvarno uživljen, a primjera ima mnoštvo, nikakvom tehničkom kvalitetom pjevanja ne bi se mogao postići takav učinak ("iz glave", kao što kaže Ignavia). Inače, jedan od relativno rijetkih primjera usklađenosti emotivne izražajnosti i vokalne tehnike u povijestti rocka meni je Tim Buckley.
Ovo pišem isključivo u svrhu podrške za Ignaviju: Da, Dylan je - i po mom mišljenju - fantastičan "pjevač" ili, bolje, "vokalni interpretator" i to u smislu izražajnosti, premda je u tehničkom smislu često grozan i nepodnošljiv (naročito u kasnijoj fazi, posljednjih 10-15 godina, kada zvuči kao karikatura). No, tamo gdje je stvarno uživljen, a primjera ima mnoštvo, nikakvom tehničkom kvalitetom pjevanja ne bi se mogao postići takav učinak ("iz glave", kao što kaže Ignavia). Inače, jedan od relativno rijetkih primjera usklađenosti emotivne izražajnosti i vokalne tehnike u povijestti rocka meni je Tim Buckley.

[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 17:48 pon, 26. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sleeper"]Ovo pišem isključivo u svrhu podrške za Ignaviju[/quote]

:bis: :okgreen:

ah, sto da kazem... tko zna, zna :kinggreen:
sleeper (napisa):
Ovo pišem isključivo u svrhu podrške za Ignaviju

Bis, bis! Mr.Green says Ok!

ah, sto da kazem... tko zna, zna His highness, King Green

Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 15:35 čet, 29. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad bih glasovala, sigurno bih dala glas Marku Knopfleru. Nisam stručnjak, ali meni u Dire Straitsima zvuči savršeno... Vjerojatno zato što mi je cijeli njihov paket jako dobar. :)
Kad bih glasovala, sigurno bih dala glas Marku Knopfleru. Nisam stručnjak, ali meni u Dire Straitsima zvuči savršeno... Vjerojatno zato što mi je cijeli njihov paket jako dobar. Smile

[Vrh]
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
15 = 40 - 25

PostPostano: 2:05 pet, 6. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne znam di da pitam ovo... ljetos, barem mi se tako čini, dok sam još sumnjala u odabir faxa, čitala sam malo tu forum i vidla da se spominje osnivanje nekog benda... jel se šta dogodilo na tom planu ili...? jer me tada, kad sam to pročitala, takvo nešto baš bilo obradovalo...
radi toga bi i dolazila na fax...
anyone...?
ne znam di da pitam ovo... ljetos, barem mi se tako čini, dok sam još sumnjala u odabir faxa, čitala sam malo tu forum i vidla da se spominje osnivanje nekog benda... jel se šta dogodilo na tom planu ili...? jer me tada, kad sam to pročitala, takvo nešto baš bilo obradovalo...
anyone...?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 3:32 pon, 9. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kljuki"]ne znam di da pitam ovo... ljetos, barem mi se tako čini, dok sam još sumnjala u odabir faxa, čitala sam malo tu forum i vidla da se spominje osnivanje nekog benda... jel se šta dogodilo na tom planu ili...? jer me tada, kad sam to pročitala, takvo nešto baš bilo obradovalo...
anyone...?[/quote]

To je bila želja Lorda Siriusa, koji vjerojatno nikad nije imal' bend. :lol:
kljuki (napisa):
anyone...?

To je bila želja Lorda Siriusa, koji vjerojatno nikad nije imal' bend. Laughing

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 13:27 pon, 9. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kljuki"]vidla da se spominje osnivanje nekog benda... jel se šta dogodilo na tom planu ili...?[/quote]
[quote="Crni"]
To je bila želja Lorda Siriusa, koji vjerojatno nikad nije imal' bend.[/quote]
Ja nisam spominjao osnivanje ikakvog benda (niti se sjećam da se je to uopce spominjalo) - ja sam spominjao prilagođavanje jedne prostorije uvjetima za sviranje i o tome se nešto pričalo i došlo se je do zaključka da bi se sa tom idejom trebali obratiti prof. Sarapi koji je, ako se dobro sjećam, voditelj projekta nadogradnje fakulteta za nekakvih 2000 m^2.
kljuki (napisa):
vidla da se spominje osnivanje nekog benda... jel se šta dogodilo na tom planu ili...?

Crni (napisa):

To je bila želja Lorda Siriusa, koji vjerojatno nikad nije imal' bend.

Ja nisam spominjao osnivanje ikakvog benda (niti se sjećam da se je to uopce spominjalo) - ja sam spominjao prilagođavanje jedne prostorije uvjetima za sviranje i o tome se nešto pričalo i došlo se je do zaključka da bi se sa tom idejom trebali obratiti prof. Sarapi koji je, ako se dobro sjećam, voditelj projekta nadogradnje fakulteta za nekakvih 2000 m^2.

kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 20:16 uto, 10. 1. 2006    Naslov: a... Citirajte i odgovorite

vi bi baš samo svirali? ništa od pjevanja uz to, a to bi već dovelo do osnivanja benda?

oh well... :cry:
vi bi baš samo svirali? ništa od pjevanja uz to, a to bi već dovelo do osnivanja benda?

oh well... Crying or Very sad

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 20:34 uto, 10. 1. 2006    Naslov: Re: a... Citirajte i odgovorite

[quote="kljuki"]vi bi baš samo svirali? ništa od pjevanja uz to, a to bi već dovelo do osnivanja benda?

oh well... :cry:[/quote]
A ti si pjevač/ica? :)
kljuki (napisa):

oh well... Crying or Very sad

A ti si pjevač/ica? Smile

kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 12:16 sri, 11. 1. 2006    Naslov: je... Citirajte i odgovorite

upravo tako, pjevač/ica. još se ne definirah. :D

nevermind, i dalje ću pjevat pod tušem u domu, na opću žalost...
upravo tako, pjevač/ica. još se ne definirah. Very Happy

[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 13:19 sri, 11. 1. 2006    Naslov: Re: je... Citirajte i odgovorite

[quote="kljuki"]upravo tako, pjevač/ica. još se ne definirah. :D

nevermind, i dalje ću pjevat pod tušem u domu, na opću žalost...[/quote]

mozes doc na zbor :D
kljuki (napisa):
upravo tako, pjevač/ica. još se ne definirah. Very Happy

mozes doc na zbor Very Happy

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 6 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum