Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 14:38 pon, 16. 1. 2006 Naslov: PROJEKCIJE "A LA" MATEMATIKA |
|
|
[size=24][b][color=red]SRIJEDA[/color][/b] 18.1. [b][color=red]18 sati[/color][/b] u predavaonici [b][color=red]003[/color][/b] na MO-u.
[color=red]Projekcija[/color][/size] (u edukativne svrhe) [size=24] [color=red]dokumentarca[/color]
[i][color=blue]BBC- Horizon -[/color][/i][b][color=blue]"Posljednji Fermat-ov teorem"[/color][/b][/size]
[latex]n\in\mathbb{N}, x,y,z \in \mathbb{Z}; \forall n>2, x^{n} + y^{n} = z^{n} \Rightarrow (x=0)\vee(y=0)\vee(z=0)[/latex]
Tj. ne postoje cjelobrojna nenul rijesenja jednadzbe [latex]x^{n} + y^{n} = z^{n}[/latex] za [i]n>2[/i]
[b]SVAKAKO DODJITE, SUPER JE!!![/b]
KRATKI OPIS:
As a 10-year old schoolboy, Andrew Wiles stumbled across Fermat's Last Theorem - one of the world's greatest mathematical puzzles. This edition of Horizon tells the story of Wiles' quest to solve a problem that had baffled the greatest mathematicians for more than three centuries.
Dokumentarac je radjen za siroku publiku tako da ga [b]svi mogu razumjeti[/b], a dobro lijepo opisuje kako matematicari rade (na nekom radu), tj. tijek jednog rada.
[size=24][b][color=red]Pogledajte sto vas ceka!!![/color][/b][/size] ;)
[size=24]Svakako dodjite i obavijestite i druge![/size]
[size=9]Molim one koji su ga pogledali, da daju neki lijepi (lijepsi od mojeg) komentar.[/size] :oops:
[img]http://student.math.hr/~studrep/tmp/xyz.jpg[/img]
[img]http://student.math.hr/~studrep/tmp/wiles1.jpg[/img][img]http://student.math.hr/~studrep/tmp/wiles2.jpg[/img]
SRIJEDA 18.1. 18 sati u predavaonici 003 na MO-u.
Projekcija (u edukativne svrhe) dokumentarca
BBC- Horizon -"Posljednji Fermat-ov teorem"
Tj. ne postoje cjelobrojna nenul rijesenja jednadzbe za n>2
SVAKAKO DODJITE, SUPER JE!!!
KRATKI OPIS:
As a 10-year old schoolboy, Andrew Wiles stumbled across Fermat's Last Theorem - one of the world's greatest mathematical puzzles. This edition of Horizon tells the story of Wiles' quest to solve a problem that had baffled the greatest mathematicians for more than three centuries.
Dokumentarac je radjen za siroku publiku tako da ga svi mogu razumjeti, a dobro lijepo opisuje kako matematicari rade (na nekom radu), tj. tijek jednog rada.
Pogledajte sto vas ceka!!!
Svakako dodjite i obavijestite i druge!
Molim one koji su ga pogledali, da daju neki lijepi (lijepsi od mojeg) komentar.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
Zadnja promjena: steelworker; 3:32 ned, 29. 1. 2006; ukupno mijenjano 11 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
|
Postano: 23:08 sri, 18. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[color=red][size=18]Evo, svecano najavljujem da se ponavlja sljedeci tjedan. Opet u srijedu u 18.[/size][/color]
[b]P.S. Ako netko ima ideju za bolji termin, recite![/b]
Ak ce bit 003 zauzeta, onda cemo u 102. I obavijest zaljepit ljudima na nos.
Ja fakat nisam imao vremena za plakatice, molio sam druge da razglase, al eto, ocito moram sve sam. Vec mi stvarno dost toga.
Ako netko zeli pomoc slobodno! :pray: Ma, ono, ako netko zeli preuzet organizaciju toga, slobodno. Ja vam dam filmic, i donesem vam i projektor i laptop kad ce vam trebat i to je to. :D
[size=18]BTW, ono sto sam rekao na kraju. Mi smo nabavili opremu (projektor, laptop itd.), tak da ako je netko zainteresiran da priredjuje ovakve ili slicne stvari, samo naprijed, javite nam se i dobite posudimo ih vam kad treba.[/size]
Ne znam, jel netko zazire od SZ-a ili tak nesto, ono, kao politika simo tamo. Ne trebate uopce nis imat veze sa SZ-om, samo dodjete i radite. A i ovaj sad SZ na MO-u nije onakva politika kakva je uobicajna u lijepoj nasoj..
Nas par je htjelo pokrenut SS-HMD da se ozivi studentska drustvena scena, na kraju je to cinik za neki svoj projektic pokrenul prije nas, al ono, to postoji i samo ceka ljude koji zele nest radit, pitajte ga (Hansa) ak hocete nekaj tak radit. Ne slusajte kaj ce vas on napast sa svojim idejama kaj da se radi, nego mu sam recite da ocete radit ovo svoje kroz SS-HMD i bok. nema vas kaj gnjavit, tj. ne morate ni nista imati sa Hansom, ak necete, samo dodjete i radite svoje. A ni ne gnjavi Hans tak, dobar je on ipak.
Zasto uopce stalno spominjem udruge tj. neko organiziranje, zato jer se tak stvari lakse naprave i lakse nadje pomoc i sponzori itd..
Ma samo dodjite i radite kaj zelite, kad vas se par skupi, lako se organizirate da se mozete pomagat.
A i mi bi htjeli da imamo kome ostavit ovu opremu (jer ona nije vlasnistvo SZ-a vec nas osam), nekome tko ce ju koristit za studente, a ne da, ne daj Boze, dodje garnitura poput prijasnje na celo ovog SZ-a, jer bi onda pojedinci iz takve garniture to koristili za svoje osobne potrebe i bok studenti..
[size=18]Enivej, tehnika je tu, samo fale ljudi koji zele nesto lijepo s njom raditi.[/size]
[size=9]Nemojte mi se sad javit da bi netko isel doma igrat igrice s laptopom, ili gledat filmove s projektorom. Znate na kaj mislim pod raditi..[/size]
Evo, svecano najavljujem da se ponavlja sljedeci tjedan. Opet u srijedu u 18.
P.S. Ako netko ima ideju za bolji termin, recite!
Ak ce bit 003 zauzeta, onda cemo u 102. I obavijest zaljepit ljudima na nos.
Ja fakat nisam imao vremena za plakatice, molio sam druge da razglase, al eto, ocito moram sve sam. Vec mi stvarno dost toga.
Ako netko zeli pomoc slobodno! Ma, ono, ako netko zeli preuzet organizaciju toga, slobodno. Ja vam dam filmic, i donesem vam i projektor i laptop kad ce vam trebat i to je to.
BTW, ono sto sam rekao na kraju. Mi smo nabavili opremu (projektor, laptop itd.), tak da ako je netko zainteresiran da priredjuje ovakve ili slicne stvari, samo naprijed, javite nam se i dobite posudimo ih vam kad treba.
Ne znam, jel netko zazire od SZ-a ili tak nesto, ono, kao politika simo tamo. Ne trebate uopce nis imat veze sa SZ-om, samo dodjete i radite. A i ovaj sad SZ na MO-u nije onakva politika kakva je uobicajna u lijepoj nasoj..
Nas par je htjelo pokrenut SS-HMD da se ozivi studentska drustvena scena, na kraju je to cinik za neki svoj projektic pokrenul prije nas, al ono, to postoji i samo ceka ljude koji zele nest radit, pitajte ga (Hansa) ak hocete nekaj tak radit. Ne slusajte kaj ce vas on napast sa svojim idejama kaj da se radi, nego mu sam recite da ocete radit ovo svoje kroz SS-HMD i bok. nema vas kaj gnjavit, tj. ne morate ni nista imati sa Hansom, ak necete, samo dodjete i radite svoje. A ni ne gnjavi Hans tak, dobar je on ipak.
Zasto uopce stalno spominjem udruge tj. neko organiziranje, zato jer se tak stvari lakse naprave i lakse nadje pomoc i sponzori itd..
Ma samo dodjite i radite kaj zelite, kad vas se par skupi, lako se organizirate da se mozete pomagat.
A i mi bi htjeli da imamo kome ostavit ovu opremu (jer ona nije vlasnistvo SZ-a vec nas osam), nekome tko ce ju koristit za studente, a ne da, ne daj Boze, dodje garnitura poput prijasnje na celo ovog SZ-a, jer bi onda pojedinci iz takve garniture to koristili za svoje osobne potrebe i bok studenti..
Enivej, tehnika je tu, samo fale ljudi koji zele nesto lijepo s njom raditi.
Nemojte mi se sad javit da bi netko isel doma igrat igrice s laptopom, ili gledat filmove s projektorom. Znate na kaj mislim pod raditi..
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
pbanicev Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
|
Postano: 11:34 čet, 19. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Da, ak netko ima zvucnike, nek se javi.
Izgleda da oni koji su postavljeni u 003 nisu uopce ni spojeni.. Tak su mi rekli u RC-u jucer navecer.
Ali zato sam ja dosao sa tri opcije za projiciranje: DVD player, komp iz 003, laptop (i zvucnici u 003 za sve 3 opcije)! :misici: I na kraju se projiciralo sa cetvrtom, tj. modificiranom trecom sa malim stolnim zvucnicima... :roll:
Ali bili smo jako tihi jucer! :ok:
Da, ak netko ima zvucnike, nek se javi.
Izgleda da oni koji su postavljeni u 003 nisu uopce ni spojeni.. Tak su mi rekli u RC-u jucer navecer.
Ali zato sam ja dosao sa tri opcije za projiciranje: DVD player, komp iz 003, laptop (i zvucnici u 003 za sve 3 opcije)! I na kraju se projiciralo sa cetvrtom, tj. modificiranom trecom sa malim stolnim zvucnicima...
Ali bili smo jako tihi jucer!
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
Postano: 15:21 čet, 19. 1. 2006 Naslov: |
|
|
@jaki zvučnici: nikako ne bih preporučao nešto ozbiljnije neovisno o veličini prostorije ... za božićni domjenak na fizici se svake godine ima projekcija. e sad jaki zvučnici su radili toliko jaki zvuk da se stvarno otkrilo sve akustičke nepogodnosti naših učiona - sve vibrira, trese i zvecka - od neonki, pa do radijatora :?
ako će projekcija opet bit u ovo vrijeme možete uzet one iz ćumeza - izgledaju maleno, ali Creativeovi zvučnici nikad nisu slabi. imho mislim da su dovoljno jaki za 003, a opet ne prejaki.
@jaki zvučnici: nikako ne bih preporučao nešto ozbiljnije neovisno o veličini prostorije ... za božićni domjenak na fizici se svake godine ima projekcija. e sad jaki zvučnici su radili toliko jaki zvuk da se stvarno otkrilo sve akustičke nepogodnosti naših učiona - sve vibrira, trese i zvecka - od neonki, pa do radijatora
ako će projekcija opet bit u ovo vrijeme možete uzet one iz ćumeza - izgledaju maleno, ali Creativeovi zvučnici nikad nisu slabi. imho mislim da su dovoljno jaki za 003, a opet ne prejaki.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:31 čet, 19. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]Izgleda da oni koji su postavljeni u 003 nisu uopce ni spojeni.. Tak su mi rekli u RC-u jucer navecer.[/quote]
Cini se da su to zaboravili reci profesorima koji su te zvucnike koristili, pa je njima funkcioniralo. :rotfl: Cini mi se da sam tako cuo prof. Marusica na predavanju i prof. Mangera (i sve ostale koji su sudjelovali) na predstavljanju fakulteta prije godinu i pol. 8)
Istina, oni su koristili mikrofon, no onda valjda nije problem i notebook okaciti na to. :)
P.S. Koliko vam odgovaraju oni zvucnici koje imam na stolu? :-k
steelworker (napisa): | Izgleda da oni koji su postavljeni u 003 nisu uopce ni spojeni.. Tak su mi rekli u RC-u jucer navecer. |
Cini se da su to zaboravili reci profesorima koji su te zvucnike koristili, pa je njima funkcioniralo. Cini mi se da sam tako cuo prof. Marusica na predavanju i prof. Mangera (i sve ostale koji su sudjelovali) na predstavljanju fakulteta prije godinu i pol.
Istina, oni su koristili mikrofon, no onda valjda nije problem i notebook okaciti na to.
P.S. Koliko vam odgovaraju oni zvucnici koje imam na stolu?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 17:31 čet, 19. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Siguran sam da bi Ć rado posudio svoje zvučnike dok god nije petak u 16h :)
Siguran sam da bi Ć rado posudio svoje zvučnike dok god nije petak u 16h
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |