Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Treba li ukinuti usmene?

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
91 = 108 - 17

PostPostano: 16:19 pet, 17. 3. 2006    Naslov: Treba li ukinuti usmene? Citirajte i odgovorite

[quote="oximoron"] Možda bi bilo bolje da bolonja postane sličnija FER-ovoj, tj. da budu 3 malo teža kolokvija, a da nebude usmenih jer većina studenata zbiilja nevoli usmene ispite :trema: .
[/quote]

:anishock2: :blueshock: :titanic: :dead:

[color=blue][b]Moderator:[/b] Ova rasprava se razvila nakon [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=51071#51071]ovog posta[/url].[/color]
oximoron (napisa):
Možda bi bilo bolje da bolonja postane sličnija FER-ovoj, tj. da budu 3 malo teža kolokvija, a da nebude usmenih jer većina studenata zbiilja nevoli usmene ispite Imam tremu .

Animated shock Disaster!!! Titanic Dead smiley

Moderator: Ova rasprava se razvila nakon ovog posta.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 16:43 pet, 17. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="oximoron"] Možda bi bilo bolje da bolonja postane sličnija FER-ovoj, tj. da budu 3 malo teža kolokvija, a da nebude usmenih jer većina studenata zbiilja nevoli usmene ispite[/quote]
:blueshock:
Ni slucajno se ne bi smjelo ukidati usmene ispite. Usmeni ispit sluzi (izmedju ostalg) i da student pokaze da vlada materijom dovoljno dobro da moze razgovarati o tome. Takodjer, smatram da se poznavanje matematike ne moze kvalitetno provjeriti koristeci smo pismenu formu. Na primjer ako se na ispitu zahtjeva da se nesto dokaze, onda nije bit u tome da se zna ispisati dokaz, nego da se taj dokaz razumije. Dake treba razumjeti zasto su pretpostavke torema bas takve, sto ako se neka pretpostavka izostavi, sto ako se neki od uvjeta pojaca..., a to se moze provjeriti jedino na usmenom ispitu.

Treba se prestati usporedjivati s FER-om, jer je jedini presjek FER-a i PMF-MO-a racunarstvo, a (sjetimo se) po bolonjskom programu racunarski kolegiji nemaju usmene. Prema tome na onom dijelu na kojem se ima smisla usporedjivati s FER-om kod nas takodjer nema usmenih.
oximoron (napisa):
Možda bi bilo bolje da bolonja postane sličnija FER-ovoj, tj. da budu 3 malo teža kolokvija, a da nebude usmenih jer većina studenata zbiilja nevoli usmene ispite

Disaster!!!
Ni slucajno se ne bi smjelo ukidati usmene ispite. Usmeni ispit sluzi (izmedju ostalg) i da student pokaze da vlada materijom dovoljno dobro da moze razgovarati o tome. Takodjer, smatram da se poznavanje matematike ne moze kvalitetno provjeriti koristeci smo pismenu formu. Na primjer ako se na ispitu zahtjeva da se nesto dokaze, onda nije bit u tome da se zna ispisati dokaz, nego da se taj dokaz razumije. Dake treba razumjeti zasto su pretpostavke torema bas takve, sto ako se neka pretpostavka izostavi, sto ako se neki od uvjeta pojaca..., a to se moze provjeriti jedino na usmenom ispitu.

Treba se prestati usporedjivati s FER-om, jer je jedini presjek FER-a i PMF-MO-a racunarstvo, a (sjetimo se) po bolonjskom programu racunarski kolegiji nemaju usmene. Prema tome na onom dijelu na kojem se ima smisla usporedjivati s FER-om kod nas takodjer nema usmenih.

Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 18:17 pet, 17. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Usmeni ispiti se nipošto ne smiju ukinuti! Dapače, po meni bi trebali postojati iz SVIH predmeta.
Zašto? Mnogo ljudi već u srednjoj nauče derivirat i integrirat, ali ako ih pitaš kako oni to zapravo rade vjerujem da će mnogi reći da se njihovo razumijevanje deriviranja i integrala svodi na to da uzmu tablice i vide "što ide u što" oni zapravo nemaju blagog pojma što rade. Ako na fasku ukinemo usmene ljudi će nešto bolje znat integrirat jer će naučit par trikova, ali i dalje će biti na razini nekog stroja koji radi gotovo pa search&replace. Od matematičara se očekuje da razumije što je integral i "što se tu zbiva"!
Usmeni ispiti se nipošto ne smiju ukinuti! Dapače, po meni bi trebali postojati iz SVIH predmeta.
Zašto? Mnogo ljudi već u srednjoj nauče derivirat i integrirat, ali ako ih pitaš kako oni to zapravo rade vjerujem da će mnogi reći da se njihovo razumijevanje deriviranja i integrala svodi na to da uzmu tablice i vide "što ide u što" oni zapravo nemaju blagog pojma što rade. Ako na fasku ukinemo usmene ljudi će nešto bolje znat integrirat jer će naučit par trikova, ali i dalje će biti na razini nekog stroja koji radi gotovo pa search&replace. Od matematičara se očekuje da razumije što je integral i "što se tu zbiva"!

Tonci
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 3

PostPostano: 19:07 pet, 17. 3. 2006    Naslov: Re: Treba li ukinuti usmene? Citirajte i odgovorite

[quote="oximoron"] a da nebude usmenih jer većina studenata zbiilja nevoli usmene ispite :trema: .
[/quote]

Krasan argument! A da ukinemo ucenje opcenito, ni to neki (mozda i vecina) studenti ne vole? Ili barem sve ispite. Na nasem faksu studenti koji ne vole usmene ne vole ih iz razloga sto se tu sve treba razumjeti, jer su profesori takvi da odmah uoce kada netko nesto ne razumije.
oximoron (napisa):
a da nebude usmenih jer većina studenata zbiilja nevoli usmene ispite Imam tremu .

Krasan argument! A da ukinemo ucenje opcenito, ni to neki (mozda i vecina) studenti ne vole? Ili barem sve ispite. Na nasem faksu studenti koji ne vole usmene ne vole ih iz razloga sto se tu sve treba razumjeti, jer su profesori takvi da odmah uoce kada netko nesto ne razumije.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
oximoron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:24 pet, 17. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ok. Uvjerili ste me da nebi bilo dobro ukinuti usmene ispite iako i dalje smatram da bi se odlično sastavljenim pismenim ispitom dalo provjeriti sve to sto se navodno moze provjeriti jedino na usmenom ispitu (možda čak i bolje i objektivnije nego na usmenom). No sastavljanje (i ispravljanje) takvih ispita bi bio preopsežan i presuvišan posao pogotovo kad se sve to da jednostavno provjerit usmenim ispitom.
Razlog zbog kojega sam predložila eventualno ukidanje usmenih je taj što za većinu studenata su usmeni ispiti puno stresniji od pismenih. Kod takvog stresa IQ može pasti i za 40% :silly: pa ti onda objasni što će se dogodit ako se jedna pretpostavka izostavi. :patkica: Npr. ja na jednom ispitu (kojeg sam prošla :zubo: ) sam na najobičnije "Zašto?" počela bljezgat totalne gluposti, a minutu nakon ispita sam shvatila što me se uopće pitalo i da znam sve to detaljno objasnit i argumentirat.
Razlog zbog kojega više nisam za eventualno ukidanje usmenih nije to što se nešto navodno može provjeriti samo usmenim ispitom, niti zato " sto se tu sve treba razumjeti, jer su profesori takvi da odmah uoce kada netko nesto ne razumije" jer to nije u potpunosti istina, nego to što studenti trebaju naučiti funkcionirati i razmišljati pod stresom, a i zato da shvate da profesori (bar ovi s kojima sam se dosad susrela) nisu nikakav bauk :bu!: .
Ok. Uvjerili ste me da nebi bilo dobro ukinuti usmene ispite iako i dalje smatram da bi se odlično sastavljenim pismenim ispitom dalo provjeriti sve to sto se navodno moze provjeriti jedino na usmenom ispitu (možda čak i bolje i objektivnije nego na usmenom). No sastavljanje (i ispravljanje) takvih ispita bi bio preopsežan i presuvišan posao pogotovo kad se sve to da jednostavno provjerit usmenim ispitom.
Razlog zbog kojega sam predložila eventualno ukidanje usmenih je taj što za većinu studenata su usmeni ispiti puno stresniji od pismenih. Kod takvog stresa IQ može pasti i za 40% #Silly pa ti onda objasni što će se dogodit ako se jedna pretpostavka izostavi. Patkica Npr. ja na jednom ispitu (kojeg sam prošla Krezubi Mr. Green ) sam na najobičnije "Zašto?" počela bljezgat totalne gluposti, a minutu nakon ispita sam shvatila što me se uopće pitalo i da znam sve to detaljno objasnit i argumentirat.
Razlog zbog kojega više nisam za eventualno ukidanje usmenih nije to što se nešto navodno može provjeriti samo usmenim ispitom, niti zato " sto se tu sve treba razumjeti, jer su profesori takvi da odmah uoce kada netko nesto ne razumije" jer to nije u potpunosti istina, nego to što studenti trebaju naučiti funkcionirati i razmišljati pod stresom, a i zato da shvate da profesori (bar ovi s kojima sam se dosad susrela) nisu nikakav bauk BU! .

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
oximoron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:25 pet, 17. 3. 2006    Naslov: Re: Treba li ukinuti usmene? Citirajte i odgovorite

[quote="Tonci"]
A da ukinemo ucenje opcenito, ni to neki (mozda i vecina) studenti ne vole? Ili barem sve ispite. Na nasem faksu studenti koji ne vole usmene ne vole ih iz razloga sto se tu sve treba razumjeti, jer su profesori takvi da odmah uoce kada netko nesto ne razumije.[/quote]

Nisam se dobro izrazila. Prikladnija glagol bi bio "se boje". A boje se zato jer su nas dok smo bili mala djeca plašili pričama o profesorima s PMF-a koji studenta ispituju 14 sati i onda ga sruše zbog nečeg što nije znao na početku, ili ih zaključaju u učionicu dok oni odu sebi po kavu a vrate se idući dan. :rotfl3:
Tonci (napisa):

A da ukinemo ucenje opcenito, ni to neki (mozda i vecina) studenti ne vole? Ili barem sve ispite. Na nasem faksu studenti koji ne vole usmene ne vole ih iz razloga sto se tu sve treba razumjeti, jer su profesori takvi da odmah uoce kada netko nesto ne razumije.

Nisam se dobro izrazila. Prikladnija glagol bi bio "se boje". A boje se zato jer su nas dok smo bili mala djeca plašili pričama o profesorima s PMF-a koji studenta ispituju 14 sati i onda ga sruše zbog nečeg što nije znao na početku, ili ih zaključaju u učionicu dok oni odu sebi po kavu a vrate se idući dan. Rolling on the Floor, Laughing

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 20:33 pet, 17. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne znam meni je recimo za primjer la i pismeni i usmeni dio usmenog nebo i zemlja... na usmeni dio bi izlazila svaki dan godinu dana sam da ne trebam na pismeni dio usmenog :nonono: :trema: :titanic:
tak da je sve to individualno i baš je zato potrebno da postoji i jedno i drugo

mada sam ja uvijek za opciju: [color=black][size=18]bez pismenih i bez usmenih [/size][/color] :PP :PPP :PPPPP
ne znam meni je recimo za primjer la i pismeni i usmeni dio usmenog nebo i zemlja... na usmeni dio bi izlazila svaki dan godinu dana sam da ne trebam na pismeni dio usmenog Ne, ne, ne, samo to neee Imam tremu Titanic
tak da je sve to individualno i baš je zato potrebno da postoji i jedno i drugo

mada sam ja uvijek za opciju: bez pismenih i bez usmenih Weeee-heeee!!! Imam lijepi jezik Jos jedno kreveljenje

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:41 pet, 17. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="oximoron"]Npr. ja na jednom ispitu (kojeg sam prošla :zubo: ) sam na najobičnije "Zašto?" počela bljezgat totalne gluposti, a minutu nakon ispita sam shvatila što me se uopće pitalo i da znam sve to detaljno objasnit i argumentirat.[/quote]

Uzasno ti je vazno u zivotu znati argumentirati svoje stavove u pravom trenutku i na pravi nacin. To ces nauciti na usmenima. I to na matematicki precizan nacin :prodike: (u stvarnom zivotu treba biti malo manje precizan i malo vise razumljiv ne-matematickom dijelu populacije).
oximoron (napisa):
Npr. ja na jednom ispitu (kojeg sam prošla Krezubi Mr. Green ) sam na najobičnije "Zašto?" počela bljezgat totalne gluposti, a minutu nakon ispita sam shvatila što me se uopće pitalo i da znam sve to detaljno objasnit i argumentirat.

Uzasno ti je vazno u zivotu znati argumentirati svoje stavove u pravom trenutku i na pravi nacin. To ces nauciti na usmenima. I to na matematicki precizan nacin Drzim prodike (u stvarnom zivotu treba biti malo manje precizan i malo vise razumljiv ne-matematickom dijelu populacije).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
oximoron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:05 pet, 17. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Supač! :zelenizub: Sad kada smo svi zaključili da usmeni ispiti rulaju :navijacica: :trio: :navijacica: topic se može slobodno lockat. :lockdance:
Supač! ...naplanetidosade Sad kada smo svi zaključili da usmeni ispiti rulaju Go go go!!! Vesele plesacice Go go go!!! topic se može slobodno lockat. Lokot koji plese

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 0:20 sub, 18. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne volim usmene ispite ali sam protiv njihovog ukidanja... već su drugi (girdan i krcko, na brzinu sam sve preletio pa sam njih upamtio, mislim da je još par njih reklo nešto takvo ali se nesjećam ko, a neda mi se sve opet čitati) naveli sve argumente za to i ja se slažem sa tim argumentima
ne volim usmene ispite ali sam protiv njihovog ukidanja... već su drugi (girdan i krcko, na brzinu sam sve preletio pa sam njih upamtio, mislim da je još par njih reklo nešto takvo ali se nesjećam ko, a neda mi se sve opet čitati) naveli sve argumente za to i ja se slažem sa tim argumentima

tihanas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 0 - 1

PostPostano: 2:01 sub, 18. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

naravno da ne bi bilo dobro ukinuti usmene! ne samo kaj bi nam bilo lakše u studentskom životu, nego bi i studiranje matematike bilo potpuno trivijalno!!!! :lol: evo, npr., uzimam sebe za primjer 8) : da nije bilo usmenih, ja bi prošla sve kolegije. Kao da mi je to trebalo! :twisted: :lol:
naravno da ne bi bilo dobro ukinuti usmene! ne samo kaj bi nam bilo lakše u studentskom životu, nego bi i studiranje matematike bilo potpuno trivijalno!!!! Laughing evo, npr., uzimam sebe za primjer Cool : da nije bilo usmenih, ja bi prošla sve kolegije. Kao da mi je to trebalo! Twisted Evil Laughing

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 9:57 sub, 18. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihanas"]naravno da ne bi bilo dobro ukinuti usmene! ne samo kaj bi nam bilo lakše u studentskom životu, nego bi i studiranje matematike bilo potpuno trivijalno!!!! :lol: evo, npr., uzimam sebe za primjer 8) : da nije bilo usmenih, ja bi prošla sve kolegije. Kao da mi je to trebalo! :twisted: :lol:[/quote]

a sada iskreno... da nije bilo usmenih koliko bi naučila teoriskog dijela gradiva?
tihanas (napisa):
naravno da ne bi bilo dobro ukinuti usmene! ne samo kaj bi nam bilo lakše u studentskom životu, nego bi i studiranje matematike bilo potpuno trivijalno!!!! Laughing evo, npr., uzimam sebe za primjer Cool : da nije bilo usmenih, ja bi prošla sve kolegije. Kao da mi je to trebalo! Twisted Evil Laughing

a sada iskreno... da nije bilo usmenih koliko bi naučila teoriskog dijela gradiva?

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 10:01 sub, 18. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

opet nemreš to tako gledat. da je bilo sigurno da nema usmenog djela vjerojatno bi se išlo na opciju da se teoretski dio nalazi u kolokviju ili čemu već. a i imaš ljudi koji bez naučenog teoretskog djela nemogu naučiti zadatke tj prije neg rješavaju nauče teoriju jer im je tako lakše.
opet nemreš to tako gledat. da je bilo sigurno da nema usmenog djela vjerojatno bi se išlo na opciju da se teoretski dio nalazi u kolokviju ili čemu već. a i imaš ljudi koji bez naučenog teoretskog djela nemogu naučiti zadatke tj prije neg rješavaju nauče teoriju jer im je tako lakše.

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 12:02 sub, 18. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

to što si rekla stoji... ali ako npr. staviš teoriju u kolokvije možeš naučit dokaz bez da ga razumiješ i to se neće primjetiti, a na usmenom uz dokaz moraš dokazati daga i razumiješ... mislim da je krcko već to rekao...
to što si rekla stoji... ali ako npr. staviš teoriju u kolokvije možeš naučit dokaz bez da ga razumiješ i to se neće primjetiti, a na usmenom uz dokaz moraš dokazati daga i razumiješ... mislim da je krcko već to rekao...

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 12:13 sub, 18. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

da znam, slažemo se. nego ja sam reka da bi ipak učio i teoriju. a sad dal češ ti to shvatit ili ne nije vezano uz to dal ima ili ne usmenog :wink:
da znam, slažemo se. nego ja sam reka da bi ipak učio i teoriju. a sad dal češ ti to shvatit ili ne nije vezano uz to dal ima ili ne usmenog Wink

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 13:48 sub, 18. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]a sad dal češ ti to shvatit ili ne nije vezano uz to dal ima ili ne usmenog :wink:[/quote]
Istina, ali ukoliko ima usmenog, onda ukoliko ne shvatis neces proci ispit, pa ces se kad-tad prisiliti da to kvalitetno naucis :!:
mladac (napisa):
a sad dal češ ti to shvatit ili ne nije vezano uz to dal ima ili ne usmenog Wink

Istina, ali ukoliko ima usmenog, onda ukoliko ne shvatis neces proci ispit, pa ces se kad-tad prisiliti da to kvalitetno naucis Exclamation

anamari
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 12 - 6

PostPostano: 15:13 sub, 18. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja nisam za ukidanje usmenih. Iako, bojim ih se ko crnog vraga. Moji najstresniji trenutci u zivotu vezani su upravo za usmene. :cry: Iako ne mogu izdvojiti nekog profesora koji je kriv za taj strah - stvarno su gotovo svi bili ok i fer.

No jos gori usmeni su mi bili oni pismeni-usmeni (npr. kod prof. Veljana) - nekako je ispalo da znam bolje pokazati svoje razumijevanje kad mogu slobodno pricati, nego samo napisati teorem i dva korolara.

Uz to, mislim da usmeni (u nedostatku seminara) pomazu da se naucimo ispravno usmeno matematicki izrazavati.

I na kraju, nema boljeg nacina da se ljude prisili uciti teoriju nego da ih se prisili da je uce za usmeni. Teorija je za matematicare jako vazna. I znanje teorije uistinu pomaze u prolasku PISMENOG dijela ispita. Ja sam na prvoj godini ucila tako da sam prvo ucila za pismeni i kad bih ga polozila, bacila sam se na teoriju. Na visim sam godinama to promijenila, i moje su se ocjene i razumijevanja gradiva stvarno poboljsale.
Ja nisam za ukidanje usmenih. Iako, bojim ih se ko crnog vraga. Moji najstresniji trenutci u zivotu vezani su upravo za usmene. Crying or Very sad Iako ne mogu izdvojiti nekog profesora koji je kriv za taj strah - stvarno su gotovo svi bili ok i fer.

No jos gori usmeni su mi bili oni pismeni-usmeni (npr. kod prof. Veljana) - nekako je ispalo da znam bolje pokazati svoje razumijevanje kad mogu slobodno pricati, nego samo napisati teorem i dva korolara.

Uz to, mislim da usmeni (u nedostatku seminara) pomazu da se naucimo ispravno usmeno matematicki izrazavati.

I na kraju, nema boljeg nacina da se ljude prisili uciti teoriju nego da ih se prisili da je uce za usmeni. Teorija je za matematicare jako vazna. I znanje teorije uistinu pomaze u prolasku PISMENOG dijela ispita. Ja sam na prvoj godini ucila tako da sam prvo ucila za pismeni i kad bih ga polozila, bacila sam se na teoriju. Na visim sam godinama to promijenila, i moje su se ocjene i razumijevanja gradiva stvarno poboljsale.

STOP nasilju medu zivotinjama!
[Vrh]
tihanas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 0 - 1

PostPostano: 19:04 sub, 18. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"][quote="tihanas"]naravno da ne bi bilo dobro ukinuti usmene! ne samo kaj bi nam bilo lakše u studentskom životu, nego bi i studiranje matematike bilo potpuno trivijalno!!!! :lol: evo, npr., uzimam sebe za primjer 8) : da nije bilo usmenih, ja bi prošla sve kolegije. Kao da mi je to trebalo! :twisted: :lol:[/quote]

a sada iskreno... da nije bilo usmenih koliko bi naučila teoriskog dijela gradiva?[/quote]

ja sam shvatila teoriju na vjezbama...iz svakog kolegija!a kad sam krenula uciti bas teoriju, onda mi je ona bila jos jasnija. ali probleme sam imala sa dokazima!ne sa objasniti ih, nego sa zapamtiti ih sve kako idu. jednostavno se nisam mogla sjetiti! :cry:
fireball (napisa):
tihanas (napisa):

ja sam shvatila teoriju na vjezbama...iz svakog kolegija!a kad sam krenula uciti bas teoriju, onda mi je ona bila jos jasnija. ali probleme sam imala sa dokazima!ne sa objasniti ih, nego sa zapamtiti ih sve kako idu. jednostavno se nisam mogla sjetiti! Crying or Very sad

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:26 sub, 18. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihanas"]ali probleme sam imala sa dokazima!ne sa objasniti ih, nego sa zapamtiti ih sve kako idu. jednostavno se nisam mogla sjetiti! :cry:[/quote]

Ako stvarno skuzis dokaz jako se komprimira kolicina informacija koju moras pamtiti. U biti pamtis samo ideju i dokazujes samostalno kad zatreba.
tihanas (napisa):
ali probleme sam imala sa dokazima!ne sa objasniti ih, nego sa zapamtiti ih sve kako idu. jednostavno se nisam mogla sjetiti! Crying or Very sad

Ako stvarno skuzis dokaz jako se komprimira kolicina informacija koju moras pamtiti. U biti pamtis samo ideju i dokazujes samostalno kad zatreba.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 3:12 ned, 19. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

da nije bilo usmenih ja bih sada bila četvrta, a ne treća godina :xg:
no, na 5 pismenih, trebalo je odraditi i 5 usmenih za dati uvjete... da, bio je dekanski.... tell me about stress :g:

no, tko nije probao, ne zna....
ne zelim nikome takvu situaciju i zato vec sad pocnite ucit za 4.ti mjesec, a i 6.ti :g:
morat cu i ja very very soon

inace, Ungar & usmeni.... strah i trepet zbog famoznog 'zasto'
meni najbolji usmeni u zivotu.... da, pala sam, cak jedno i prosla :g:
ali profesor je toliko divan, tako te vodi kroz ispit, navodi da tocno sam zakljucis iz njegovih hintova (ako nije odmah bilo pitanje-odgovor)
preporucam proci kroz knjigu, temeljito, nekoliko puta.... obavezno ici slusati usmene.... to je nesto sto vam se opcenito isplati.... da dobijete osjecaj kako to sljaka....
da, pitanja se ponavljaju, ali podpitanja ne :o) i to je ona bit svega - razumijevanje... kad se nakon 20 minuta krampanja pred plocom odmaknes i skuzis to sto si skrampao - nema boljeg osjecaja...

a kad prodjes, onda ti koljena klecaju (bar su meni :g:)
da nije bilo usmenih ja bih sada bila četvrta, a ne treća godina Xmas Mr.Green
no, na 5 pismenih, trebalo je odraditi i 5 usmenih za dati uvjete... da, bio je dekanski.... tell me about stress Mr. Green

no, tko nije probao, ne zna....
ne zelim nikome takvu situaciju i zato vec sad pocnite ucit za 4.ti mjesec, a i 6.ti Mr. Green
morat cu i ja very very soon

inace, Ungar & usmeni.... strah i trepet zbog famoznog 'zasto'
meni najbolji usmeni u zivotu.... da, pala sam, cak jedno i prosla Mr. Green
ali profesor je toliko divan, tako te vodi kroz ispit, navodi da tocno sam zakljucis iz njegovih hintova (ako nije odmah bilo pitanje-odgovor)
preporucam proci kroz knjigu, temeljito, nekoliko puta.... obavezno ici slusati usmene.... to je nesto sto vam se opcenito isplati.... da dobijete osjecaj kako to sljaka....
da, pitanja se ponavljaju, ali podpitanja ne Big nose i to je ona bit svega - razumijevanje... kad se nakon 20 minuta krampanja pred plocom odmaknes i skuzis to sto si skrampao - nema boljeg osjecaja...

a kad prodjes, onda ti koljena klecaju (bar su meni Mr. Green)

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum