Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:24 uto, 4. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"]ma ukampirala se ja pred komp i ne mičem se!! :lol:[/quote]
Eto, strpljenje se isplati(lo)! :D
Btw, dodah skriptu za testiranje rjesenja drugog zadatka. :gg: [b]Ne odgovaram za tocnost[/b] :!: Ipak ja to ne radim za prolaz, nego samo pokusavam biti koristan. O:) ;)
mladac (napisa): | ma ukampirala se ja pred komp i ne mičem se!!  |
Eto, strpljenje se isplati(lo)!
Btw, dodah skriptu za testiranje rjesenja drugog zadatka. Ne odgovaram za tocnost Ipak ja to ne radim za prolaz, nego samo pokusavam biti koristan.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 22:30 uto, 4. 4. 2006 Naslov: |
|
|
hm, ne?
u praktikumu sam kuckala u devc++ i sve je bilo ok
jel ti tastatura hrvatska ili engleska? (mislim da ne bi smjelo raditi razliku jel engleska ili americka, no isprobaj - mozda se nalazi na nekom drugom mjestu)
ako je ovo prvo <> su lijevo od y
a ako je ovo drugo, onda su na , i . + shift
druga, mozda za zivce zdravija varijanta - pisi u notepadu i kad si gotova, skopiraj u devc++
cisto da vids po farbanju sintaxe jel sve stima... a tu i tamo neki ispravak ces prezivjeti..
no, moguce da postoje neke opcije prilikom instaliranja devc++-a... no to ja zbilja ne znam...
hm, ne?
u praktikumu sam kuckala u devc++ i sve je bilo ok
jel ti tastatura hrvatska ili engleska? (mislim da ne bi smjelo raditi razliku jel engleska ili americka, no isprobaj - mozda se nalazi na nekom drugom mjestu)
ako je ovo prvo <> su lijevo od y
a ako je ovo drugo, onda su na , i . + shift
druga, mozda za zivce zdravija varijanta - pisi u notepadu i kad si gotova, skopiraj u devc++
cisto da vids po farbanju sintaxe jel sve stima... a tu i tamo neki ispravak ces prezivjeti..
no, moguce da postoje neke opcije prilikom instaliranja devc++-a... no to ja zbilja ne znam...
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 23:08 uto, 4. 4. 2006 Naslov: |
|
|
Imam par pitanja.
1. U 1. zadatku mozemo li pretpostaviti da je n manji od neke konstantne vrijednosti (npr. 20, 100, 1000) ili moramo nekako drukcije?
2. vsegina skripta za drugi zadatak prima najvise osmeroznamenkaste brojeve. Moze tako i nas zadatak ili uneseni broj treba imati beskonacno znamenki?
P.S. Ni ja ne znam gdje su mi <> na tastaturi :silly:
[quote="Nesi"]ako je ovo prvo <> su lijevo od y
a ako je ovo drugo, onda su na , i . + shift[/quote]
(imam laptop, hrv. tastatura, na , i . +shift su mi ; i : , a lijevo od y je shift)
Imam par pitanja.
1. U 1. zadatku mozemo li pretpostaviti da je n manji od neke konstantne vrijednosti (npr. 20, 100, 1000) ili moramo nekako drukcije?
2. vsegina skripta za drugi zadatak prima najvise osmeroznamenkaste brojeve. Moze tako i nas zadatak ili uneseni broj treba imati beskonacno znamenki?
P.S. Ni ja ne znam gdje su mi <> na tastaturi
Nesi (napisa): | ako je ovo prvo <> su lijevo od y
a ako je ovo drugo, onda su na , i . + shift |
(imam laptop, hrv. tastatura, na , i . +shift su mi ; i : , a lijevo od y je shift)
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:23 uto, 4. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]
P.S. Ni ja ne znam gdje su mi <> na tastaturi :silly:
[quote="Nesi"]ako je ovo prvo <> su lijevo od y
a ako je ovo drugo, onda su na , i . + shift[/quote]
(imam laptop, hrv. tastatura, na , i . +shift su mi ; i : , a lijevo od y je shift)[/quote]
blago tebi.. ja znam di su i vidim ih al jednostavno neće pisat...
ja na jednoj tastaturi imam posebno <> al tim kompom se ne služim, a na ovom kojim se služim su mi na ,. ali ne shift nego alt pa probaj to...
Anonymous (napisa): |
P.S. Ni ja ne znam gdje su mi <> na tastaturi
Nesi (napisa): | ako je ovo prvo <> su lijevo od y
a ako je ovo drugo, onda su na , i . + shift |
(imam laptop, hrv. tastatura, na , i . +shift su mi ; i : , a lijevo od y je shift) |
blago tebi.. ja znam di su i vidim ih al jednostavno neće pisat...
ja na jednoj tastaturi imam posebno <> al tim kompom se ne služim, a na ovom kojim se služim su mi na ,. ali ne shift nego alt pa probaj to...
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:30 sri, 5. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]1. U 1. zadatku mozemo li pretpostaviti da je n manji od neke konstantne vrijednosti (npr. 20, 100, 1000) ili moramo nekako drukcije?[/quote]
Ako ne pise limit, onda ga onda ne smijete niti uvoditi. :( [b]Hint:[/b] nigdje ne kaze da morate koristiti nizove. ;)
[quote="Anonymous"]2. vsegina skripta za drugi zadatak prima najvise osmeroznamenkaste brojeve. Moze tako i nas zadatak ili uneseni broj treba imati beskonacno znamenki?[/quote]
Ucitavanje i konverzija tako necega bi bili jako slozeni; ogranicite se samo na [tt]unsigned int[/tt]-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi"). 8)
[quote="Anonymous"]P.P.S. U drugom zadatku, vsegina skripta radi i za n=0. Mora li i nas program tako ili moze i bez toga (ipak mi 0 ne izgleda kao prirodan broj)?[/quote]
vsegina skripta je vama pomoc za testiranje programa; nije referenca! ;)
Ne vidim u cemu je problem da radi za 0 s istim algoritmom s kojim radi i za cijele brojeve vece od nule. :grebgreb: No, ako cemo strogo formalno, matematicari smatraju da broj nula ima duljinu 0, pa onda dana zamjena i nema smisla. 8)
U svakom slucaju,[code:1]if (!n) {
printf("Rjesenje: 0\n");
exit(0);
}[/code:1]
:blista:
Anonymous (napisa): | 1. U 1. zadatku mozemo li pretpostaviti da je n manji od neke konstantne vrijednosti (npr. 20, 100, 1000) ili moramo nekako drukcije? |
Ako ne pise limit, onda ga onda ne smijete niti uvoditi. Hint: nigdje ne kaze da morate koristiti nizove.
Anonymous (napisa): | 2. vsegina skripta za drugi zadatak prima najvise osmeroznamenkaste brojeve. Moze tako i nas zadatak ili uneseni broj treba imati beskonacno znamenki? |
Ucitavanje i konverzija tako necega bi bili jako slozeni; ogranicite se samo na unsigned int-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi").
Anonymous (napisa): | P.P.S. U drugom zadatku, vsegina skripta radi i za n=0. Mora li i nas program tako ili moze i bez toga (ipak mi 0 ne izgleda kao prirodan broj)? |
vsegina skripta je vama pomoc za testiranje programa; nije referenca!
Ne vidim u cemu je problem da radi za 0 s istim algoritmom s kojim radi i za cijele brojeve vece od nule. No, ako cemo strogo formalno, matematicari smatraju da broj nula ima duljinu 0, pa onda dana zamjena i nema smisla.
U svakom slucaju, Kod: | if (!n) {
printf("Rjesenje: 0\n");
exit(0);
} |
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|