Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Zadaca 1, ak.god. 2005/06.
WWW:
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:39 pon, 3. 4. 2006    Naslov: Zadaca 1, ak.god. 2005/06. Citirajte i odgovorite

Zadaca je objavljena [url=http://degiorgi.math.hr/c/c2006dz1.php]ovdje[/url]. 8)
Zadaca je objavljena ovdje. Cool

Zadnja promjena: vsego; 0:54 uto, 4. 4. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 22:52 pon, 3. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

zašto nema za kod nesi se prijavit link?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:02 pon, 3. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]zašto nema za kod nesi se prijavit link?[/quote]

Pojavit ce se automagically kad ona objavi termine. :D Svi demosi su rekli da ce objaviti tokom noci, pa ce valjda i ona. 8)

Ne vjerujem da ce termini bas "planuti"; mozes se i ujutro prijaviti (da ne cekas). :D
mladac (napisa):

Pojavit ce se automagically kad ona objavi termine. Very Happy Svi demosi su rekli da ce objaviti tokom noci, pa ce valjda i ona. Cool

Ne vjerujem da ce termini bas "planuti"; mozes se i ujutro prijaviti (da ne cekas). Very Happy

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 23:16 pon, 3. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma ukampirala se ja pred komp i ne mičem se!! :lol:
ma ukampirala se ja pred komp i ne mičem se!! Laughing

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:24 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]ma ukampirala se ja pred komp i ne mičem se!! :lol:[/quote]

Eto, strpljenje se isplati(lo)! :D

Btw, dodah skriptu za testiranje rjesenja drugog zadatka. :gg: [b]Ne odgovaram za tocnost[/b] :!: Ipak ja to ne radim za prolaz, nego samo pokusavam biti koristan. O:) ;)
mladac (napisa):
ma ukampirala se ja pred komp i ne mičem se!! Laughing

Eto, strpljenje se isplati(lo)! Very Happy

Btw, dodah skriptu za testiranje rjesenja drugog zadatka. Mr Green being very Greeen indeed Ne odgovaram za tocnost Exclamation Ipak ja to ne radim za prolaz, nego samo pokusavam biti koristan. Angel Wink

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 11:41 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zanimljivo, ja sam ocekivao da ce kasniji termin (2006-04-21) planuti odmah prvi dan, ali na kraju ipak nije tolika potraznja za terminima.
Zanimljivo, ja sam ocekivao da ce kasniji termin (2006-04-21) planuti odmah prvi dan, ali na kraju ipak nije tolika potraznja za terminima.

Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 11:55 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

da.. nema nekog interesa

kad sam već tu: dragi kolege brucoši, ako demos pristojno napiše da vas moli da termine popunjavate REDOM za pojedini dan ne bi li bilo OK poštivat tu molbu? izlazimo vam maksimalno u susret (zamislite da vas naručimo sve u isto vrijeme!!) pa mislim da nije previše za očekivat od poštujete naše molbe
da.. nema nekog interesa

kad sam već tu: dragi kolege brucoši, ako demos pristojno napiše da vas moli da termine popunjavate REDOM za pojedini dan ne bi li bilo OK poštivat tu molbu? izlazimo vam maksimalno u susret (zamislite da vas naručimo sve u isto vrijeme!!) pa mislim da nije previše za očekivat od poštujete naše molbe

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 18:25 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gordan"]da.. nema nekog interesa

kad sam već tu: dragi kolege brucoši, ako demos pristojno napiše da vas moli da termine popunjavate [color=red]REDOM[/color] za pojedini dan ne bi li bilo OK poštivat tu molbu? izlazimo vam maksimalno u susret (zamislite da vas naručimo sve u isto vrijeme!!) pa mislim da nije previše za očekivat od poštujete naše molbe[/quote]

obzirom da nama predavanja pocinju u 14:00 bilo je za ocekivati da ce kasniji termini biti popunjeniji... ne vidim zasto bi ista u tome bilo cudno :roll:
Gordan (napisa):
da.. nema nekog interesa

obzirom da nama predavanja pocinju u 14:00 bilo je za ocekivati da ce kasniji termini biti popunjeniji... ne vidim zasto bi ista u tome bilo cudno Rolling Eyes

Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 18:29 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]obzirom da nama predavanja pocinju u 14:00 bilo je za ocekivati da ce kasniji termini biti popunjeniji... ne vidim zasto bi ista u tome bilo cudno :roll:[/quote]

naravno da očekujem da prijavljujete što bliže 14h pa tko prvi njegova djevojka :-) ali primjerice za srijedu su se prvo popunili termini u 14, iako imate do 12h nastavu ....
nana (napisa):
obzirom da nama predavanja pocinju u 14:00 bilo je za ocekivati da ce kasniji termini biti popunjeniji... ne vidim zasto bi ista u tome bilo cudno Rolling Eyes

naravno da očekujem da prijavljujete što bliže 14h pa tko prvi njegova djevojka Smile ali primjerice za srijedu su se prvo popunili termini u 14, iako imate do 12h nastavu ....

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 18:32 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[size=24][color=red]zadatke imaju pravo preuzeti samo oni studenti koji su kolegij Programiranje (C) upisali akademske 05/06[/color][/size]

znaci - oni koji su odlusali vec prije - polazu po starom principu...
ako ne znate da li ste odlusali - pogledajte da li imate potpis... :wink:
zadatke imaju pravo preuzeti samo oni studenti koji su kolegij Programiranje (C) upisali akademske 05/06

znaci - oni koji su odlusali vec prije - polazu po starom principu...
ako ne znate da li ste odlusali - pogledajte da li imate potpis... Wink

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 22:23 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

malo je :OT: al ipak nije tak strašno
dakle kod pisanja u dev-u ne prihvača mi s tipkovnice ove znakove <> nije to tak strašno al ide mi malo na živce prvi put ih pisat u wordu pa ih kopirat i stalno ljepit kad god mi neki od njih treba...
ima ko kakav savjet ili dal se to i vama događa?
:thankyou:
malo je Off-topic al ipak nije tak strašno
dakle kod pisanja u dev-u ne prihvača mi s tipkovnice ove znakove <> nije to tak strašno al ide mi malo na živce prvi put ih pisat u wordu pa ih kopirat i stalno ljepit kad god mi neki od njih treba...
ima ko kakav savjet ili dal se to i vama događa?
Thank you

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 22:30 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm, ne?
u praktikumu sam kuckala u devc++ i sve je bilo ok

jel ti tastatura hrvatska ili engleska? (mislim da ne bi smjelo raditi razliku jel engleska ili americka, no isprobaj - mozda se nalazi na nekom drugom mjestu)
ako je ovo prvo <> su lijevo od y
a ako je ovo drugo, onda su na , i . + shift

druga, mozda za zivce zdravija varijanta - pisi u notepadu i kad si gotova, skopiraj u devc++
cisto da vids po farbanju sintaxe jel sve stima... a tu i tamo neki ispravak ces prezivjeti..

no, moguce da postoje neke opcije prilikom instaliranja devc++-a... no to ja zbilja ne znam...
hm, ne?
u praktikumu sam kuckala u devc++ i sve je bilo ok

jel ti tastatura hrvatska ili engleska? (mislim da ne bi smjelo raditi razliku jel engleska ili americka, no isprobaj - mozda se nalazi na nekom drugom mjestu)

druga, mozda za zivce zdravija varijanta - pisi u notepadu i kad si gotova, skopiraj u devc++
cisto da vids po farbanju sintaxe jel sve stima... a tu i tamo neki ispravak ces prezivjeti..

no, moguce da postoje neke opcije prilikom instaliranja devc++-a... no to ja zbilja ne znam...

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 22:38 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma mislim da je ovo s notepadu najbolje rješenje...

ma još je više poludio... hehe išla sam sad probavat neke od ovih stvari što si rekla i stisnem opet za svaki slučaj < i ovaj se pojavi i ja odma sva ponosna.. stisnem odma i drugi > kad ovaj ispiše // za komentare

ma ja imam tastaturu za posebe slučajeve kao ja :(

hvala
ma mislim da je ovo s notepadu najbolje rješenje...

ma još je više poludio... hehe išla sam sad probavat neke od ovih stvari što si rekla i stisnem opet za svaki slučaj < i ovaj se pojavi i ja odma sva ponosna.. stisnem odma i drugi > kad ovaj ispiše // za komentare

ma ja imam tastaturu za posebe slučajeve kao ja Sad

hvala

[Vrh]
Gost

PostPostano: 23:08 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam par pitanja.
1. U 1. zadatku mozemo li pretpostaviti da je n manji od neke konstantne vrijednosti (npr. 20, 100, 1000) ili moramo nekako drukcije?
2. vsegina skripta za drugi zadatak prima najvise osmeroznamenkaste brojeve. Moze tako i nas zadatak ili uneseni broj treba imati beskonacno znamenki?

P.S. Ni ja ne znam gdje su mi <> na tastaturi :silly:
[quote="Nesi"]ako je ovo prvo <> su lijevo od y
a ako je ovo drugo, onda su na , i . + shift[/quote]
(imam laptop, hrv. tastatura, na , i . +shift su mi ; i : , a lijevo od y je shift)
Imam par pitanja.
1. U 1. zadatku mozemo li pretpostaviti da je n manji od neke konstantne vrijednosti (npr. 20, 100, 1000) ili moramo nekako drukcije?
2. vsegina skripta za drugi zadatak prima najvise osmeroznamenkaste brojeve. Moze tako i nas zadatak ili uneseni broj treba imati beskonacno znamenki?

P.S. Ni ja ne znam gdje su mi <> na tastaturi #Silly
Nesi (napisa):

(imam laptop, hrv. tastatura, na , i . +shift su mi ; i : , a lijevo od y je shift)

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 23:23 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]
P.S. Ni ja ne znam gdje su mi <> na tastaturi :silly:
[quote="Nesi"]ako je ovo prvo <> su lijevo od y
a ako je ovo drugo, onda su na , i . + shift[/quote]
(imam laptop, hrv. tastatura, na , i . +shift su mi ; i : , a lijevo od y je shift)[/quote]

blago tebi.. ja znam di su i vidim ih al jednostavno neće pisat...
ja na jednoj tastaturi imam posebno <> al tim kompom se ne služim, a na ovom kojim se služim su mi na ,. ali ne shift nego alt pa probaj to...
Anonymous (napisa):

P.S. Ni ja ne znam gdje su mi <> na tastaturi #Silly
Nesi (napisa):

blago tebi.. ja znam di su i vidim ih al jednostavno neće pisat...
ja na jednoj tastaturi imam posebno <> al tim kompom se ne služim, a na ovom kojim se služim su mi na ,. ali ne shift nego alt pa probaj to...

[Vrh]
Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 23:32 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije neko rješenje (poglavito ne za ljude sa laptopom) ali....
držiš Alt pa utipkaš 60 ili 62 i onda pustiš alt.

baci pogled na tools - configure shortcuts .... možda je neka tipka tu bindana bez veze ...
Nije neko rješenje (poglavito ne za ljude sa laptopom) ali....
držiš Alt pa utipkaš 60 ili 62 i onda pustiš alt.

baci pogled na tools - configure shortcuts .... možda je neka tipka tu bindana bez veze ...

Gost

PostPostano: 23:57 uto, 4. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

P.P.S. U drugom zadatku, vsegina skripta radi i za n=0. Mora li i nas program tako ili moze i bez toga (ipak mi 0 ne izgleda kao prirodan broj)?
P.P.S. U drugom zadatku, vsegina skripta radi i za n=0. Mora li i nas program tako ili moze i bez toga (ipak mi 0 ne izgleda kao prirodan broj)?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:30 sri, 5. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]1. U 1. zadatku mozemo li pretpostaviti da je n manji od neke konstantne vrijednosti (npr. 20, 100, 1000) ili moramo nekako drukcije?[/quote]

Ako ne pise limit, onda ga onda ne smijete niti uvoditi. :( [b]Hint:[/b] nigdje ne kaze da morate koristiti nizove. ;)

[quote="Anonymous"]2. vsegina skripta za drugi zadatak prima najvise osmeroznamenkaste brojeve. Moze tako i nas zadatak ili uneseni broj treba imati beskonacno znamenki?[/quote]

Ucitavanje i konverzija tako necega bi bili jako slozeni; ogranicite se samo na [tt]unsigned int[/tt]-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi"). 8)

[quote="Anonymous"]P.P.S. U drugom zadatku, vsegina skripta radi i za n=0. Mora li i nas program tako ili moze i bez toga (ipak mi 0 ne izgleda kao prirodan broj)?[/quote]

vsegina skripta je vama pomoc za testiranje programa; nije referenca! ;)

Ne vidim u cemu je problem da radi za 0 s istim algoritmom s kojim radi i za cijele brojeve vece od nule. :grebgreb: No, ako cemo strogo formalno, matematicari smatraju da broj nula ima duljinu 0, pa onda dana zamjena i nema smisla. 8)

U svakom slucaju,[code:1]if (!n) {
printf("Rjesenje: 0\n");
exit(0);
}[/code:1]

:blista:
Anonymous (napisa):

Ako ne pise limit, onda ga onda ne smijete niti uvoditi. Sad Hint: nigdje ne kaze da morate koristiti nizove. Wink

Anonymous (napisa):

Ucitavanje i konverzija tako necega bi bili jako slozeni; ogranicite se samo na unsigned int-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi"). Cool

Anonymous (napisa):

vsegina skripta je vama pomoc za testiranje programa; nije referenca! Wink

Ne vidim u cemu je problem da radi za 0 s istim algoritmom s kojim radi i za cijele brojeve vece od nule. Kotacici rade 100 na sat No, ako cemo strogo formalno, matematicari smatraju da broj nula ima duljinu 0, pa onda dana zamjena i nema smisla. Cool

U svakom slucaju,
Kod:
if (!n) {
  printf("Rjesenje: 0\n");
  exit(0);
}

Reklamiram neku zubnu pastu

[Vrh]
Gost

PostPostano: 23:09 sri, 5. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]ogranicite se samo na [tt]unsigned int[/tt]-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi"). 8)[/quote]

Moze samo na "obicne" [tt]int[/tt]-ove :?: (jer ako za [tt]unsigned int[/tt] n unesem neki negativan broj, on svejedno prolazi kroz petlju if(n>=0)... :? - ili se podrazumijeva da korisnik nece unositi negativne brojeve ;-))
vsego (napisa):
ogranicite se samo na unsigned int-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi"). Cool

Moze samo na "obicne" int-ove Question (jer ako za unsigned int n unesem neki negativan broj, on svejedno prolazi kroz petlju if(n>=0)... Confused - ili se podrazumijeva da korisnik nece unositi negativne brojeve Wink)

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 23:28 sri, 5. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

imam pitanje: evo sad čitam mail i vidim obavjest o promjeni podataka u vezi zadaće

[quote]DoĹĄlo je do promjene u podacima za ispit koji ste prijavili.

Kolegij: Programiranje (C): zadaće
Termin: 13.4.2006, 14:15

Promijenjene su slijedeće vrijednosti:

Opaska:
- Stara vrijednost: U terminu koji ste odabrali budite pred praktikumom, doći ću po vas. Naknadni ulazak neće biti moguć, stoga nemojte kasniti. Nemojte zaboraviti ponijeti index ili xicu.
- Nova vrijednost:
[/quote]

dakle nema nove vrijednosti. dal je onda uopće došlo do promjene ili ? :upset:
imam pitanje: evo sad čitam mail i vidim obavjest o promjeni podataka u vezi zadaće

Citat:
DoĹĄlo je do promjene u podacima za ispit koji ste prijavili.

Kolegij: Programiranje (C): zadaće
Termin: 13.4.2006, 14:15

Promijenjene su slijedeće vrijednosti:

Opaska:
- Stara vrijednost: U terminu koji ste odabrali budite pred praktikumom, doći ću po vas. Naknadni ulazak neće biti moguć, stoga nemojte kasniti. Nemojte zaboraviti ponijeti index ili xicu.
- Nova vrijednost:

dakle nema nove vrijednosti. dal je onda uopće došlo do promjene ili ? I'm upset!

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 1 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum