Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Zadaca 1, ak.god. 2005/06.
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ta2a
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
12 = 13 - 1

PostPostano: 23:28 sri, 5. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja se zbilja ispričavam #-o ja sam ta koja je fulala... :oops: stvarno nije bilo namjerno, imam faks petkom od 12 do 4 pa nisam obraćala pažnju na ostalo. jel moram sad odjavit pa prijavit ponovo ili šta? :shame:
ja se zbilja ispričavam d'oh! ja sam ta koja je fulala... Embarassed stvarno nije bilo namjerno, imam faks petkom od 12 do 4 pa nisam obraćala pažnju na ostalo. jel moram sad odjavit pa prijavit ponovo ili šta? Toliko me sram...

MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 45 - 45

PostPostano: 1:09 čet, 6. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@mladac
nova vrijednost je ništa, dakle neki tekst je promijenjen u ništa... dakle nesi je samo izbrisala taj komentar (nisam provjerio, ali logično je pretpostaviti).

btw. tipka za '<' i '>' je između lijevog shifta i 'y'. probaj stisnut to i vidi što će ti ispisati.

@ta2a
od kud si se ti stvorila? rado bih ti odgovorio, ali prije nisi ništa postala, niti citiraš nekog... samo si banula s nekom isprikom?
uglavom ako trebaš promijeniti termin samo se odjavi i ponovo prijavi, bez naplate je! :wink:
@mladac
nova vrijednost je ništa, dakle neki tekst je promijenjen u ništa... dakle nesi je samo izbrisala taj komentar (nisam provjerio, ali logično je pretpostaviti).

btw. tipka za '<' i '>' je između lijevog shifta i 'y'. probaj stisnut to i vidi što će ti ispisati.

@ta2a
od kud si se ti stvorila? rado bih ti odgovorio, ali prije nisi ništa postala, niti citiraš nekog... samo si banula s nekom isprikom?
uglavom ako trebaš promijeniti termin samo se odjavi i ponovo prijavi, bez naplate je! Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:29 čet, 6. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote="vsego"]ogranicite se samo na [tt]unsigned int[/tt]-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi"). 8)[/quote]
Moze samo na "obicne" [tt]int[/tt]-ove :?: (jer ako za [tt]unsigned int[/tt] n unesem neki negativan broj, on svejedno prolazi kroz petlju if(n>=0)... :? - ili se podrazumijeva da korisnik nece unositi negativne brojeve ;-))[/quote]

Pa, pise da se unose [b]prirodni[/b] brojevi. :grebgreb: Znam da su na Elementarnoj katastrofalno poruseni kriteriji, ali valjda znate koji su brojevi "prirodni"... :twisted: NHF. ;)

[quote="mladac"]imam pitanje: evo sad čitam mail i vidim obavjest o promjeni podataka u vezi zadaće

[quote]DoĹĄlo je do promjene u podacima za ispit koji ste prijavili.

Kolegij: Programiranje (C): zadaće
Termin: 13.4.2006, 14:15

Promijenjene su slijedeće vrijednosti:

Opaska:
- Stara vrijednost: U terminu koji ste odabrali budite pred praktikumom, doći ću po vas. Naknadni ulazak neće biti moguć, stoga nemojte kasniti. Nemojte zaboraviti ponijeti index ili xicu.
- Nova vrijednost:
[/quote]

dakle nema nove vrijednosti. dal je onda uopće došlo do promjene ili ? :upset:[/quote]

Pa, pise ti nova vrijednost opaske, ne? :D

Modificirah skriptu tako da sada idu i globalne opaske za kolegije, pa su demosi micali opaske za pojedine termine. 8) A skripta salje sve obavijesti automatski, jer nema nacina da procijeni sto bi vam bilo bitno, a sto ne. ;)

[quote="ta2a"]ja se zbilja ispričavam #-o ja sam ta koja je fulala... :oops: stvarno nije bilo namjerno, imam faks petkom od 12 do 4 pa nisam obraćala pažnju na ostalo. jel moram sad odjavit pa prijavit ponovo ili šta? :shame:[/quote]

Zato imate rok do kad mozete odjaviti i prijaviti. 8) U cemu je problem? :-k

[quote="MKova"]uglavom ako trebaš promijeniti termin samo se odjavi i ponovo prijavi, [color=red]bez naplate je![/color] :wink:[/quote]

Vidis, vidis,... :idea2:
Anonymous (napisa):
vsego (napisa):
ogranicite se samo na unsigned int-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi"). Cool

Moze samo na "obicne" int-ove Question (jer ako za unsigned int n unesem neki negativan broj, on svejedno prolazi kroz petlju if(n>=0)... Confused - ili se podrazumijeva da korisnik nece unositi negativne brojeve Wink)

Pa, pise da se unose prirodni brojevi. Kotacici rade 100 na sat Znam da su na Elementarnoj katastrofalno poruseni kriteriji, ali valjda znate koji su brojevi "prirodni"... Twisted Evil NHF. Wink

mladac (napisa):
imam pitanje: evo sad čitam mail i vidim obavjest o promjeni podataka u vezi zadaće

Citat:
DoĹĄlo je do promjene u podacima za ispit koji ste prijavili.

Kolegij: Programiranje (C): zadaće
Termin: 13.4.2006, 14:15

Promijenjene su slijedeće vrijednosti:

Opaska:
- Stara vrijednost: U terminu koji ste odabrali budite pred praktikumom, doći ću po vas. Naknadni ulazak neće biti moguć, stoga nemojte kasniti. Nemojte zaboraviti ponijeti index ili xicu.
- Nova vrijednost:

dakle nema nove vrijednosti. dal je onda uopće došlo do promjene ili ? I'm upset!

Pa, pise ti nova vrijednost opaske, ne? Very Happy

Modificirah skriptu tako da sada idu i globalne opaske za kolegije, pa su demosi micali opaske za pojedine termine. Cool A skripta salje sve obavijesti automatski, jer nema nacina da procijeni sto bi vam bilo bitno, a sto ne. Wink

ta2a (napisa):
ja se zbilja ispričavam d'oh! ja sam ta koja je fulala... Embarassed stvarno nije bilo namjerno, imam faks petkom od 12 do 4 pa nisam obraćala pažnju na ostalo. jel moram sad odjavit pa prijavit ponovo ili šta? Toliko me sram...

Zato imate rok do kad mozete odjaviti i prijaviti. Cool U cemu je problem? Think

MKova (napisa):
uglavom ako trebaš promijeniti termin samo se odjavi i ponovo prijavi, bez naplate je! Wink

Vidis, vidis,... Imam ideju!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 2:03 čet, 6. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Pa, pise da se unose [b]prirodni[/b] brojevi. :grebgreb: Znam da su na Elementarnoj katastrofalno poruseni kriteriji, ali valjda znate koji su brojevi "prirodni"... :twisted: NHF. ;)[/quote]

#-o Pa znam ja, ali ne zna kompjuter (tj. ne znam zna li on ;-)). Pitanje je bilo: mogu li ja pretpostaviti da ce onaj tko bude pregledavao radi li program provjeravati samo sto on radi s prirodnim brojevima, a da s ostalima (citaj: negativnim) moze raditi sto ga volja ili... :?:
vsego (napisa):

Pa, pise da se unose prirodni brojevi. Kotacici rade 100 na sat Znam da su na Elementarnoj katastrofalno poruseni kriteriji, ali valjda znate koji su brojevi "prirodni"... Twisted Evil NHF. Wink

d'oh! Pa znam ja, ali ne zna kompjuter (tj. ne znam zna li on Wink). Pitanje je bilo: mogu li ja pretpostaviti da ce onaj tko bude pregledavao radi li program provjeravati samo sto on radi s prirodnim brojevima, a da s ostalima (citaj: negativnim) moze raditi sto ga volja ili... Question

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:14 čet, 6. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote="vsego"]Pa, pise da se unose [b]prirodni[/b] brojevi. :grebgreb: Znam da su na Elementarnoj katastrofalno poruseni kriteriji, ali valjda znate koji su brojevi "prirodni"... :twisted: NHF. ;)[/quote]
#-o Pa znam ja, ali ne zna kompjuter (tj. ne znam zna li on ;-)). Pitanje je bilo: mogu li ja pretpostaviti da ce onaj tko bude pregledavao radi li program provjeravati samo sto on radi s prirodnim brojevima, a da s ostalima (citaj: negativnim) moze raditi sto ga volja ili... :?:[/quote]

[b]DA[/b], mozes. 8) Sorry, mislio sam da je ocito iz mog prethodnog odgovora. :)

Sjeti se definicije algoritma: "rjesava odredjeni problem na zadanom skupu podataka". 8) Mi smo rekli da ovo radi s prirodnim brojevima, pa nema svrhe raditi s necim drugim. ;)
Anonymous (napisa):
vsego (napisa):

d'oh! Pa znam ja, ali ne zna kompjuter (tj. ne znam zna li on Wink). Pitanje je bilo: mogu li ja pretpostaviti da ce onaj tko bude pregledavao radi li program provjeravati samo sto on radi s prirodnim brojevima, a da s ostalima (citaj: negativnim) moze raditi sto ga volja ili... Question

DA, mozes. Cool Sorry, mislio sam da je ocito iz mog prethodnog odgovora. Smile

Sjeti se definicije algoritma: "rjesava odredjeni problem na zadanom skupu podataka". Cool Mi smo rekli da ovo radi s prirodnim brojevima, pa nema svrhe raditi s necim drugim. Wink

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 1:16 pet, 7. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[url=http://student.math.hr/~nesi/?Demonstrature:C:korisne_stvari_za_C]korisno[/url]

ako ce nekom pomoci....

uz napomenu
ovo NIJE deklaracija niza duljine n koji jos nije ucitan!!!!

[code:1]int n;
scanf ("%d",&n);
int niz[n];
[/code:1]

takve stvari u zadaci nece biti priznate!

legitimne stvari koje vi MORATE korstiti su:
1. SVE deklaracije moraju na pocetak!
2.
[code:1]
int niz[100];
[/code:1]

ili neki drugi broj, ali BROJ (ili "konstanta"), ne varijabla!
korisno

ako ce nekom pomoci....

uz napomenu
ovo NIJE deklaracija niza duljine n koji jos nije ucitan!!!!

Kod:
int n;
scanf ("%d",&n);
int niz[n];

takve stvari u zadaci nece biti priznate!

legitimne stvari koje vi MORATE korstiti su:
1. SVE deklaracije moraju na pocetak!
2.
Kod:

int niz[100];

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 1:21 pet, 7. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ono sto nesi zeli reci je: [i]duljina niza mora biti poznata prilikom kompajliranja[/i]
Ono sto nesi zeli reci je: duljina niza mora biti poznata prilikom kompajliranja

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:31 pet, 7. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]2.[code:1]int niz[100];[/code:1]
ili neki drugi broj, ali BROJ (ili "konstanta"), ne varijabla![/quote]

Uz dodatnu napomenu: ako u zadatku ne pise da ce se ucitati najvise 100 necega, onda ne smijete uvesti ovakvo ogranicenje, nego ocito postoji drugaciji nacin. 8)
Nesi (napisa):
2.
Kod:
int niz[100];

Uz dodatnu napomenu: ako u zadatku ne pise da ce se ucitati najvise 100 necega, onda ne smijete uvesti ovakvo ogranicenje, nego ocito postoji drugaciji nacin. Cool

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 1:40 pet, 7. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

jedna velika napomena mojoj grupi, a prije toga malo brojkica

utorak, 11.04. slobodan jos 21 termin
cetvrtak, 13.04. slobodno jos 24 termina
utorak 18.04. slobodna jos 2 termina
cetvrtak 20.04. slobodan jos 1 termin

149-108 = 41 studenata se jos nije prijavilo (ima ponesto praznih termina)

rok za prijavu za utorak je ponedjeljak u 16:15 pa nadalje (za svaki termin je rok tocno 24h prije)
ukoliko se do ponedjeljka ne popuni barem 14 termina od utorka :arrow: 14 - broj prijavljenih za utorak 11.04. ljudi JE PALO ZADACU bez da ju je predalo

jos jednom ponavljam, naknadnih termina NEMA

ovo je samo upozorenje da se ne zaboravite prijaviti sto prije, jer tko zakasni, zakasnio je... (da znam, velika mudrost, nema sta :wink:)

istina je da vi morate predati 2/3 zadace (dakle, jednu ne morate), ali te dvije MORAJU BITI SAVRSENO TOCNE
sto se sastoji od toga da se program kompajlira, tocno izvodi i da vi TOCNO odgovorite na postavljena pitanja
jedna velika napomena mojoj grupi, a prije toga malo brojkica

utorak, 11.04. slobodan jos 21 termin
cetvrtak, 13.04. slobodno jos 24 termina
utorak 18.04. slobodna jos 2 termina
cetvrtak 20.04. slobodan jos 1 termin

149-108 = 41 studenata se jos nije prijavilo (ima ponesto praznih termina)

rok za prijavu za utorak je ponedjeljak u 16:15 pa nadalje (za svaki termin je rok tocno 24h prije)
ukoliko se do ponedjeljka ne popuni barem 14 termina od utorka Arrow 14 - broj prijavljenih za utorak 11.04. ljudi JE PALO ZADACU bez da ju je predalo

jos jednom ponavljam, naknadnih termina NEMA

ovo je samo upozorenje da se ne zaboravite prijaviti sto prije, jer tko zakasni, zakasnio je... (da znam, velika mudrost, nema sta Wink)

istina je da vi morate predati 2/3 zadace (dakle, jednu ne morate), ali te dvije MORAJU BITI SAVRSENO TOCNE
sto se sastoji od toga da se program kompajlira, tocno izvodi i da vi TOCNO odgovorite na postavljena pitanja

Sasuke
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-5 = 11 - 16

PostPostano: 8:40 pet, 7. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

jedno pitanje. posto nisam primjetila onu obavijest da se za odredjeni dan za prijavu mora popunjavati redom, dobila sam mejlom opasku, pa me zani
ma sta mi je sad ciniti?
moram li se odjaviti i ponovo prijaviti, ili sta...
jedno pitanje. posto nisam primjetila onu obavijest da se za odredjeni dan za prijavu mora popunjavati redom, dobila sam mejlom opasku, pa me zani
ma sta mi je sad ciniti?
moram li se odjaviti i ponovo prijaviti, ili sta...

nyx

Zadnja promjena: Sasuke; 8:46 pet, 7. 4. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 8:45 pet, 7. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sasuke"]jedno pitanje. posto nisam primjetila onu obavijest da se za odredjeni dan za prijavu mora popunjavati redom,[/quote]

ne zelim biti :twisted: ali kako se to ne primjeti!? mislim kod mene je pisalo crvenim slovima (pa svejedno ljudi nisu vidjeli) kod Marka piše crnim slovima .... mislim moglo je tamo pisat i nešto "puno" važnije!

[quote="Sasuke"] dobila sam mejlom opasku, pa me zanima sta mi je sad ciniti? moram li se odjaviti i ponovo prijaviti, ili sta...[/quote]

pitaj osobu koja ti je poslal mail .....
Sasuke (napisa):
jedno pitanje. posto nisam primjetila onu obavijest da se za odredjeni dan za prijavu mora popunjavati redom,

ne zelim biti Twisted Evil ali kako se to ne primjeti!? mislim kod mene je pisalo crvenim slovima (pa svejedno ljudi nisu vidjeli) kod Marka piše crnim slovima .... mislim moglo je tamo pisat i nešto "puno" važnije!

Sasuke (napisa):
dobila sam mejlom opasku, pa me zanima sta mi je sad ciniti? moram li se odjaviti i ponovo prijaviti, ili sta...

pitaj osobu koja ti je poslal mail .....

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 9:13 pet, 7. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sasuke, [b]citaj[/b] mailove. :roll: Nisi dobila opasku, nego informaciju da je ta opaska promijenjena. 8) Sustav automatski salje obavijesti o svim promjenama termina onim studentima koji su te termine prijavili. 8)

A ponovna prijava nema nekog smisla ako si jos uvijek na popisu prijavljenih (sto trivijalno provjeris). :)
Sasuke, citaj mailove. Rolling Eyes Nisi dobila opasku, nego informaciju da je ta opaska promijenjena. Cool Sustav automatski salje obavijesti o svim promjenama termina onim studentima koji su te termine prijavili. Cool

A ponovna prijava nema nekog smisla ako si jos uvijek na popisu prijavljenih (sto trivijalno provjeris). Smile

[Vrh]
Ongo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 19:19 pet, 7. 4. 2006    Naslov: Dobro pitanje Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]ogranicite se samo na [tt]unsigned int[/tt]-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi"). 8)[/quote]

Ijako se moje umijece vladanja C-om ne moze ni priblizno mjeriti onim u Vsege, ne bih se slozio. Naime nije moguce (nakon unosa broja deklariranog kao unsigned int) ustvrditi je li unesen negativan ili pozitivan broj. Te samim time nije moguce ni izdati upozorenje unasaocu o prekoracenju domene.
vsego (napisa):
ogranicite se samo na unsigned int-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi"). Cool

Ijako se moje umijece vladanja C-om ne moze ni priblizno mjeriti onim u Vsege, ne bih se slozio. Naime nije moguce (nakon unosa broja deklariranog kao unsigned int) ustvrditi je li unesen negativan ili pozitivan broj. Te samim time nije moguce ni izdati upozorenje unasaocu o prekoracenju domene.

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 19:30 pet, 7. 4. 2006    Naslov: Re: Dobro pitanje Citirajte i odgovorite

[quote="Ongo"][quote="vsego"]ogranicite se samo na [tt]unsigned int[/tt]-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi"). 8)[/quote]

Ijako se moje umijece vladanja C-om ne moze ni priblizno mjeriti onim u Vsege, ne bih se slozio. Naime nije moguce (nakon unosa broja deklariranog kao unsigned int) ustvrditi je li unesen negativan ili pozitivan broj. Te samim time nije moguce ni izdati upozorenje unasaocu o prekoracenju domene.[/quote]
Istina, ali vsegina napomena govori da je savrseno prihvatljivo da se petljanje oko negativnih int-ova u ovom slucaju (prva zadaca) izbjegne tako da se koriste unsigned intovi.
Ongo (napisa):
vsego (napisa):

Istina, ali vsegina napomena govori da je savrseno prihvatljivo da se petljanje oko negativnih int-ova u ovom slucaju (prva zadaca) izbjegne tako da se koriste unsigned intovi.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:45 pet, 7. 4. 2006    Naslov: Re: Dobro pitanje Citirajte i odgovorite

[quote="Ongo"][quote="vsego"]ogranicite se samo na [tt]unsigned int[/tt]-ove (obicno se misli na njih kad se kaze "prirodni brojevi"). 8)[/quote]
Ijako se moje umijece vladanja C-om ne moze ni priblizno mjeriti onim u Vsege,...[/quote]

Upitno - vsego voli PERL, a C mu je... nuzno zlo. O:)

[quote="Ongo"]Naime nije moguce (nakon unosa broja deklariranog kao unsigned int) ustvrditi je li unesen negativan ili pozitivan broj. Te samim time nije moguce ni izdati upozorenje unasaocu o prekoracenju domene.[/quote]

Hm, pa ja sam i rekao da ne treba provjeravati. :D Provjera bi se mogla vrsiti samo tako da ucitas string, pa ga analiziras, a i tu ima dosta poteskoca oko izvedbe. :(
Ongo (napisa):
vsego (napisa):

Ijako se moje umijece vladanja C-om ne moze ni priblizno mjeriti onim u Vsege,...

Upitno - vsego voli PERL, a C mu je... nuzno zlo. Angel

Ongo (napisa):
Naime nije moguce (nakon unosa broja deklariranog kao unsigned int) ustvrditi je li unesen negativan ili pozitivan broj. Te samim time nije moguce ni izdati upozorenje unasaocu o prekoracenju domene.

Hm, pa ja sam i rekao da ne treba provjeravati. Very Happy Provjera bi se mogla vrsiti samo tako da ucitas string, pa ga analiziras, a i tu ima dosta poteskoca oko izvedbe. Sad

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 0:02 sub, 8. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[b]Obavijest za grupu [A-F][/b]

Svi termini za petak 2006-04-21 su zauzeti, pa nemojte zaboraviti prijaviti zadacu na vrijeme za petak 2006-04-14.
Obavijest za grupu [A-F]

Svi termini za petak 2006-04-21 su zauzeti, pa nemojte zaboraviti prijaviti zadacu na vrijeme za petak 2006-04-14.

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 10:23 sub, 8. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni se dešava neš čudno... uglavnom radila sam 1 zadatak iz zadaće i doma na kompu u dev-u sa cd-a za prog mi neće vrtit 1 prog iz zadaće tj ko da stane i neće dalje izvršavat. znam da nije problem u zadatku jer sam ga napisala i izvrtila 100 da ga provjerim u praktikumu na faksu i radi i točan je i sam sam ga kopirala i poslala na mail doma i doma neće, a to mi se događalo i dan prje sa istim zadatkom. muči me to što ostale zadatke iz vježbi i ovaj 2 iz zadaće najnormalnije vrti al prvi neće!
meni se dešava neš čudno... uglavnom radila sam 1 zadatak iz zadaće i doma na kompu u dev-u sa cd-a za prog mi neće vrtit 1 prog iz zadaće tj ko da stane i neće dalje izvršavat. znam da nije problem u zadatku jer sam ga napisala i izvrtila 100 da ga provjerim u praktikumu na faksu i radi i točan je i sam sam ga kopirala i poslala na mail doma i doma neće, a to mi se događalo i dan prje sa istim zadatkom. muči me to što ostale zadatke iz vježbi i ovaj 2 iz zadaće najnormalnije vrti al prvi neće!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 10:33 sub, 8. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li u 2.zadatku mozemo pretpostavit da imamo polje od 20 elemenata
da li u 2.zadatku mozemo pretpostavit da imamo polje od 20 elemenata

nešto
Gost

PostPostano: 10:58 sub, 8. 4. 2006    Naslov: greška Citirajte i odgovorite

mladac :tools:configure shortcuts
i onda nađi coment, uncoment; i makni shortcut-e
ni ja neznam kakve to ima veze zato jer je shortcut sa ctrl ali ???

U c++ mi radi ali
pod ansi-c (dev c++4.9.9.0 koristi gcc 3.2 (mingw special 20020817-1)) mi program ne radi zbog:
greške u stdarg.h (žali se zbog #include_next )
[code:1]/*
* This is just an RC_INVOKED guard for the real stdarg.h
* fixincluded in gcc system dir. One day we will delete this file.
*/
#ifndef RC_INVOKED
#include_next<stdarg.h>
#endif[/code:1]
greške u stddef.h točno isto izgleda osim što naravno poziva stddef.h
nakon toga sam ta dva filea "izbrisao" i ostala mi je samo greška
zbog definiranja tipa long long u stdio.h u 288 liniji;
[code:1]#ifdef __MSVCRT__
typedef long long fpos_t; /* 288 */
#else
typedef long fpos_t;
#endif[/code:1]
grešku mi javlja: 288 C:\Dev-Cpp\include\stdio.h ISO C89 does not support `long long'
kako da prpravim grešku ili da provjerim program??? :?:
mladac :tools:configure shortcuts
i onda nađi coment, uncoment; i makni shortcut-e
ni ja neznam kakve to ima veze zato jer je shortcut sa ctrl ali ???

U c++ mi radi ali
pod ansi-c (dev c++4.9.9.0 koristi gcc 3.2 (mingw special 20020817-1)) mi program ne radi zbog:
greške u stdarg.h (žali se zbog #include_next )
Kod:
/*
 * This is just an RC_INVOKED guard for the real stdarg.h
 * fixincluded in gcc system dir. One day we will delete this file.
 */
#ifndef RC_INVOKED
#include_next<stdarg.h>
#endif

greške u stddef.h točno isto izgleda osim što naravno poziva stddef.h
nakon toga sam ta dva filea "izbrisao" i ostala mi je samo greška
zbog definiranja tipa long long u stdio.h u 288 liniji;
Kod:
#ifdef __MSVCRT__
typedef long long fpos_t;   /* 288 */
#else
typedef long   fpos_t;
#endif

grešku mi javlja: 288 C:\Dev-Cpp\include\stdio.h ISO C89 does not support `long long'
kako da prpravim grešku ili da provjerim program??? Question

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:29 sub, 8. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@nešto: zamijeni
[tt]typedef long long fpos_t;[/tt]
sa
[tt]typedef long fpos_t;[/tt]
pa ce raditi. 8)

@goc9999: U zadatku se ne spominju nizovi. :? Stogod radis, pazi da ne uvodis [b]nova[/b] ogranicenja, tj. ona koja nisu vec nametnuta zadatkom ili samim C-om. 8)
@nešto: zamijeni
typedef long long fpos_t;
sa
typedef long fpos_t;
pa ce raditi. Cool

@goc9999: U zadatku se ne spominju nizovi. Confused Stogod radis, pazi da ne uvodis nova ogranicenja, tj. ona koja nisu vec nametnuta zadatkom ili samim C-om. Cool

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum