Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Što mislite o prvoj zadaći?
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Chatarin
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 3 - 2

PostPostano: 22:01 čet, 13. 4. 2006    Naslov: Što mislite o prvoj zadaći? Citirajte i odgovorite

Zanima me što mislite o 1. zadaći iz Programiranja (C)...

...Ne samo o konkretna dva zadatka nego i o onom ispitivanju unutra...
Što ste očekivali i što biste promjenili?

[color=olive]Bila sam danas i na žalost zabrljala :oops: , čula sam da su nam bili postavljani zadaci iz prošlogodišnjih pismenih, ne znam jel to istina jer još nisam vidjela te pismene. Sama sam si kriva što sam vježbala samo zadatke s predavanja i vježbi, ali šta ćeš...[/color]

[color=darkblue]BTW svaka čast Nesi što je bila tako smirena.. I makar mi je rekla da nisam prošla nije mi bila prevelika muka jer je bila i nakon toliko odrađenog vremena sabrana.. mislim da ja to ne bi mogla.. BRAVO!! :miniklap:[/color]
Zanima me što mislite o 1. zadaći iz Programiranja (C)...

...Ne samo o konkretna dva zadatka nego i o onom ispitivanju unutra...
Što ste očekivali i što biste promjenili?

Bila sam danas i na žalost zabrljala Embarassed , čula sam da su nam bili postavljani zadaci iz prošlogodišnjih pismenih, ne znam jel to istina jer još nisam vidjela te pismene. Sama sam si kriva što sam vježbala samo zadatke s predavanja i vježbi, ali šta ćeš...

BTW svaka čast Nesi što je bila tako smirena.. I makar mi je rekla da nisam prošla nije mi bila prevelika muka jer je bila i nakon toliko odrađenog vremena sabrana.. mislim da ja to ne bi mogla.. BRAVO!! Applause

Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 20 - 12

PostPostano: 22:30 čet, 13. 4. 2006    Naslov: Re: Što mislite o prvoj zadaći? Citirajte i odgovorite

[quote="Chatarin"]Bila sam danas i na žalost zabrljala :oops: , čula sam da su nam bili postavljani zadaci iz prošlogodišnjih pismenih, ne znam jel to istina jer još nisam vidjela te pismene. Sama sam si kriva što sam vježbala samo zadatke s predavanja i vježbi, ali šta ćeš...[/quote]

to u najmanju ruku nije istina :wink: zadaci na pismenima su mnogo teži. najteži zadatak od onih koje mi zadajemo zahtjeva 5-10 redaka koda dodati ili modificirati na postojećem zadatku.
Chatarin (napisa):
Bila sam danas i na žalost zabrljala Embarassed , čula sam da su nam bili postavljani zadaci iz prošlogodišnjih pismenih, ne znam jel to istina jer još nisam vidjela te pismene. Sama sam si kriva što sam vježbala samo zadatke s predavanja i vježbi, ali šta ćeš...

to u najmanju ruku nije istina Wink zadaci na pismenima su mnogo teži. najteži zadatak od onih koje mi zadajemo zahtjeva 5-10 redaka koda dodati ili modificirati na postojećem zadatku.

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 0:35 pet, 14. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Gordan: da, krive glasine se toliko brzo sire da ih niti istina ne moze zaustaviti...

zadaci koje ste imali napraviti na licu mjesta su po mojoj slobodnoj procjeni ispod razine najlaksih zadataka na pismenom, daleko ispod razine zadataka na nekadasnjim usmenima (a sjetimo se da ovdje usmenog nema), i tu negdje oko razine onih najjednostavnijih koje ste trebali na kolokviju UURa napraviti i to cak ne cijele...

moram priznati da sam par puta izgubila zivce
- kad je netko vani skomentirao da jel ce oni vise uci unutra - to je kad je kasnjenje bilo cca sat vremena.... i nije mi zao, jer nisam srusila ljude koji su svoj dio obavili korektno, ali ubiboze sporo (tako nesto vise nece proci, i ja ucim na greskama :wink:)
- kad je neciji mobitel krajnje iritantno zazvonio - ali ok, to je brzo ugaseno
- kad se kolega sjetio imati svoje papire koji ce biti proslijedjeni profeosru zbog sadrzaja (svi ostali su uredno pitali da li mogu uzeti/dobiti papir)
ali se nadam se je to brzo smireno.... (ocito je kad se nitko ne buni :wink:)

za osobu kakva jesam, a to je da ubiboze brzo puknem, mislim da se ovo sve skupa ne moze reci da sam pozivcanila :wink:
i drago mi je da se zapravo nije osjetilo.... :g:

inace, mislim da mi je puno pomoglo sto mi je prva grupa bila odlicna pa sam se stigla psihicki pripremiti :wink:

sto se tice ljudi koji su pali... uglavnom sam uspjela reci zasto (osim ako sve skupa nije bilo totalno krivo), pa bi bilo vrlo pametno da to proradite, jer na kolokviju mozete ocekivati poprilicno teze zadatke, i ako vam je trebalo preko pola sata za ovo... vi niste spremni za kolokvij... - vjezbajte!
u svakom slucaju, ja kriterije nisam spustala i rjesavali ste prethodno dogovorene verzije, a ne nesto okljastreno - cisto sto sam smatrala da vam je to dobar feedback kako vam ide... kolokvij je ubrzo... jedna propala zadaca se da nadoknaditi ako se iz nje ponesto i nauci :wink:
da se razumijemo, to dogovoreno nije tesko, ali nije na razini ucitaj dva broja i ispisi sumu.... ali morali ste pokazati razumijevanje stvari.... o zadacima jos ne bih, jer predaja traje.... to sto cete vi sirit medju sobom, ja se nadam samo da nece biti krivo.... :wink:
@Gordan: da, krive glasine se toliko brzo sire da ih niti istina ne moze zaustaviti...

zadaci koje ste imali napraviti na licu mjesta su po mojoj slobodnoj procjeni ispod razine najlaksih zadataka na pismenom, daleko ispod razine zadataka na nekadasnjim usmenima (a sjetimo se da ovdje usmenog nema), i tu negdje oko razine onih najjednostavnijih koje ste trebali na kolokviju UURa napraviti i to cak ne cijele...

moram priznati da sam par puta izgubila zivce
- kad je netko vani skomentirao da jel ce oni vise uci unutra - to je kad je kasnjenje bilo cca sat vremena.... i nije mi zao, jer nisam srusila ljude koji su svoj dio obavili korektno, ali ubiboze sporo (tako nesto vise nece proci, i ja ucim na greskama Wink)
- kad je neciji mobitel krajnje iritantno zazvonio - ali ok, to je brzo ugaseno
- kad se kolega sjetio imati svoje papire koji ce biti proslijedjeni profeosru zbog sadrzaja (svi ostali su uredno pitali da li mogu uzeti/dobiti papir)
ali se nadam se je to brzo smireno.... (ocito je kad se nitko ne buni Wink)

za osobu kakva jesam, a to je da ubiboze brzo puknem, mislim da se ovo sve skupa ne moze reci da sam pozivcanila Wink
i drago mi je da se zapravo nije osjetilo.... Mr. Green

inace, mislim da mi je puno pomoglo sto mi je prva grupa bila odlicna pa sam se stigla psihicki pripremiti Wink

sto se tice ljudi koji su pali... uglavnom sam uspjela reci zasto (osim ako sve skupa nije bilo totalno krivo), pa bi bilo vrlo pametno da to proradite, jer na kolokviju mozete ocekivati poprilicno teze zadatke, i ako vam je trebalo preko pola sata za ovo... vi niste spremni za kolokvij... - vjezbajte!
u svakom slucaju, ja kriterije nisam spustala i rjesavali ste prethodno dogovorene verzije, a ne nesto okljastreno - cisto sto sam smatrala da vam je to dobar feedback kako vam ide... kolokvij je ubrzo... jedna propala zadaca se da nadoknaditi ako se iz nje ponesto i nauci Wink
da se razumijemo, to dogovoreno nije tesko, ali nije na razini ucitaj dva broja i ispisi sumu.... ali morali ste pokazati razumijevanje stvari.... o zadacima jos ne bih, jer predaja traje.... to sto cete vi sirit medju sobom, ja se nadam samo da nece biti krivo.... Wink

Chatarin
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 2

PostPostano: 22:01 pon, 17. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Rekla sam da ne znam :neznam: jel istina to za pismene..
Rekla sam da ne znam Ja to stvarno ne znam jel istina to za pismene..

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 22:07 pon, 17. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Chatarin"]Rekla sam da ne znam :neznam: jel istina to za pismene..[/quote]

pa dobro, mi smo ti sad rekli :wink:
Chatarin (napisa):
Rekla sam da ne znam Ja to stvarno ne znam jel istina to za pismene..

pa dobro, mi smo ti sad rekli Wink

andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 8:01 sri, 19. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nesi rules!! :headbanging:
Tak je smirena,da se čak možeš opustiti pored nje.
A vsego tek! Ostala sam zaprepaštena. Svaka im čast. :D

Svakome :karma:
Nesi rules!! Headbanging
Tak je smirena,da se čak možeš opustiti pored nje.
A vsego tek! Ostala sam zaprepaštena. Svaka im čast. Very Happy

Svakome karma++

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 20 - 8

PostPostano: 20:16 pet, 21. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma dajte ljudi...

mene su isto toliko isplasili sa zadacom - oni koji su vec bili su toliko napricali da se svi izivljavaju na njima, da treba napraviti sasvim deseti program...neznam sta sve ne, da su sat i po bili unutra...

na kraju me jos i trta uhvatila kad sam trebala uci u praktikum...

a ono, dosla i izasla za 5min, prosla bez problema. ne kuzim cemu tolika buka oko svega :roll: :roll:
ma dajte ljudi...

mene su isto toliko isplasili sa zadacom - oni koji su vec bili su toliko napricali da se svi izivljavaju na njima, da treba napraviti sasvim deseti program...neznam sta sve ne, da su sat i po bili unutra...

a ono, dosla i izasla za 5min, prosla bez problema. ne kuzim cemu tolika buka oko svega Rolling Eyes Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 21:06 pet, 21. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

slazem se s kolegicom. takodjer sam odgovarala nekih 5 min i prosla bez problema iako nisam neki freak za C (nisam imala programiranje u srednjoj). ispitivao me gordan i bilo je cisto lezerno.
slazem se s kolegicom. takodjer sam odgovarala nekih 5 min i prosla bez problema iako nisam neki freak za C (nisam imala programiranje u srednjoj). ispitivao me gordan i bilo je cisto lezerno.

[Vrh]
Chatarin
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 2

PostPostano: 23:18 pet, 21. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hoće li uskoro negdje biti objavljeni zadaci sa predaje zadaća? Mislim... ono što smo morali modificirati? :buba:
Hoće li uskoro negdje biti objavljeni zadaci sa predaje zadaća? Mislim... ono što smo morali modificirati? Buba

shokre
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 23:19 pet, 21. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MystiC"]ma dajte ljudi...

a ono, dosla i izasla za 5min, prosla bez problema. ne kuzim cemu tolika buka oko svega :roll: :roll:[/quote]
Sve ovo me podsjeca na Analizu 1 i Linearnu 1 na mojoj prvoj godini...ekipa je pocela tako baljezgat o iskustvima na usmenom da sam ja mislio da profesori rigaju vatru i bacaju spellove na usmenom.

Na kraju oboje ispali najnormalniji ispiti...

Na ovom faxu morate nauciti jednu stvar...ne vjeruj bliznjemu svome o iskustvima na ispitu.
MystiC (napisa):
ma dajte ljudi...

a ono, dosla i izasla za 5min, prosla bez problema. ne kuzim cemu tolika buka oko svega Rolling Eyes Rolling Eyes

Sve ovo me podsjeca na Analizu 1 i Linearnu 1 na mojoj prvoj godini...ekipa je pocela tako baljezgat o iskustvima na usmenom da sam ja mislio da profesori rigaju vatru i bacaju spellove na usmenom.

Na kraju oboje ispali najnormalniji ispiti...

Na ovom faxu morate nauciti jednu stvar...ne vjeruj bliznjemu svome o iskustvima na ispitu.

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 1:27 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ljudi koji su pisali preko sat vremena i prosli/pali - nisu dovoljno vjezbali za tu zadacu...
zapravo, vecina onih kojima je trebalo preko pola sata se nije dobro spremila...

odredjeni broj ljudi je pokazao da se to moze odraditi u 15tak minuta.... a medju njima ima zbilja svih ocjena za UURa.... sto opet dovodi do zakljucka da su dovoljno vjezbali

kada su se pojavili ljudi kojima zadaca ne radi tj ne daje tocan output.. i pitate 'cujte, jeste vi to doma isprobali' a osoba vam kaze 'pa da', mozete reci kako 'pa klik na compile i nije javio gresku, dakle radi' - mislite li da se takva osoba dobro spremila?
nisam mogla objasniti da ja mogu napisati

[code:1]int main(){
printf("Hello world");
scanf("%%");
return 0;
}[/code:1]

da ce se to uredno kompajlirati bez gresaka (ak sad nisam nes fulala :wink:) ali da to NIJE rjesenje zadace....
dobila sam jedan vrlo blijedi pogled
pa se pitati - da li je osoba sama pisala zadacu
- da li osoba zna iz cega predaje zadacu
- da li ce me osoba pokusati uvjeriti da zna ispraviti gresku i modificirati program...

da, sve retoricka pitanja.... odgovore zna osoba....
ljudi koji su pisali preko sat vremena i prosli/pali - nisu dovoljno vjezbali za tu zadacu...
zapravo, vecina onih kojima je trebalo preko pola sata se nije dobro spremila...

odredjeni broj ljudi je pokazao da se to moze odraditi u 15tak minuta.... a medju njima ima zbilja svih ocjena za UURa.... sto opet dovodi do zakljucka da su dovoljno vjezbali

kada su se pojavili ljudi kojima zadaca ne radi tj ne daje tocan output.. i pitate 'cujte, jeste vi to doma isprobali' a osoba vam kaze 'pa da', mozete reci kako 'pa klik na compile i nije javio gresku, dakle radi' - mislite li da se takva osoba dobro spremila?
nisam mogla objasniti da ja mogu napisati

Kod:
int main(){
  printf("Hello world");
  scanf("%%");
  return 0;
}

da ce se to uredno kompajlirati bez gresaka (ak sad nisam nes fulala Wink) ali da to NIJE rjesenje zadace....
dobila sam jedan vrlo blijedi pogled
pa se pitati - da li je osoba sama pisala zadacu
- da li osoba zna iz cega predaje zadacu
- da li ce me osoba pokusati uvjeriti da zna ispraviti gresku i modificirati program...

da, sve retoricka pitanja.... odgovore zna osoba....

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 11:17 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo grube statistike za moju grupu tj. grupu asistenta Matka Botincana.

Broj prijava za zadace - 71
Prolaz - 52
Pad - 15
Nisu se pojavili - 4
:arrow: prolaznost - [b]73.24%[/b]

Ako racunamo samo prolaznost onih koji su dosli predati zadacu, onda je to 52/67, odnosno [b]77.61%[/b].

Mislim da ova statistika dovoljno govori o tome koliko su zadaci bili teski.
Evo grube statistike za moju grupu tj. grupu asistenta Matka Botincana.

Broj prijava za zadace - 71
Prolaz - 52
Pad - 15
Nisu se pojavili - 4
Arrow prolaznost - 73.24%

Ako racunamo samo prolaznost onih koji su dosli predati zadacu, onda je to 52/67, odnosno 77.61%.

Mislim da ova statistika dovoljno govori o tome koliko su zadaci bili teski.

sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 14:50 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

:wink: mislin da ti ta statistika ne govori nista jer je cca 75 % neka srednja razina...
jeli to znaci da su zadaci bili teski? ili lagani? :D
Wink mislin da ti ta statistika ne govori nista jer je cca 75 % neka srednja razina...
jeli to znaci da su zadaci bili teski? ili lagani? Very Happy

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 15:01 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sorrow"]:wink: mislin da ti ta statistika ne govori nista jer je cca 75 % neka srednja razina...
jeli to znaci da su zadaci bili teski? ili lagani? :D[/quote]
Upravo tako - srednja razina. To znaci da zadaci nisu bili niti pretjerano teski, niti smijesno lagani, nego pogodjeni bas kako treba.
sorrow (napisa):
Wink mislin da ti ta statistika ne govori nista jer je cca 75 % neka srednja razina...
jeli to znaci da su zadaci bili teski? ili lagani? Very Happy

Upravo tako - srednja razina. To znaci da zadaci nisu bili niti pretjerano teski, niti smijesno lagani, nego pogodjeni bas kako treba.

Gost

PostPostano: 15:38 pon, 24. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima li neka dobra duša među našim divnim demosima (ili asistentima ;-)) da, sad kad je gotova predaja zadaća, napiše koji je najoptimalnije rješenje zadataka iz zadaće - mislim na ona 2 što smo ih pisali kući (svima nama koji smo prošli ti zadaci rade, ali svatko je imao svoj način. zanima me što je najbolje). Please :beg:
Ima li neka dobra duša među našim divnim demosima (ili asistentima Wink) da, sad kad je gotova predaja zadaća, napiše koji je najoptimalnije rješenje zadataka iz zadaće - mislim na ona 2 što smo ih pisali kući (svima nama koji smo prošli ti zadaci rade, ali svatko je imao svoj način. zanima me što je najbolje). Please Molim, kumim i preklinjem!

[Vrh]
Debla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 20 - 7

PostPostano: 17:26 pon, 24. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jao kako sam ja prošla?!... mislim prošla sam bez beda.. al došo meni asistent.. "tipkaj brojke bla bla" ja tipkam.. i moje rješenje krivo.. hm hm isprobajte to .. znat ćete kako je to kad vam kisik ne dolazi do mozga u jednom trenu.. no na sreću asistent.. je krivi rezultat na svom papiru gledo.. ja bila brzo gotova sa svojim dodatnim zadačićem i još sam živa.. i ako se pitate.. s kisikom sve u redu :)
Jao kako sam ja prošla?!... mislim prošla sam bez beda.. al došo meni asistent.. "tipkaj brojke bla bla" ja tipkam.. i moje rješenje krivo.. hm hm isprobajte to .. znat ćete kako je to kad vam kisik ne dolazi do mozga u jednom trenu.. no na sreću asistent.. je krivi rezultat na svom papiru gledo.. ja bila brzo gotova sa svojim dodatnim zadačićem i još sam živa.. i ako se pitate.. s kisikom sve u redu Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum