Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Geliriell Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:58 ned, 7. 5. 2006 Naslov: |
|
|
Vrlo su vam zanimljivi argumenti zbog kojih, eto jednostavno, necete sastaviti zadatke i rjesenja. Uvijek se nadje neki razlog.
Skoro kao sto studenti nadju neki razlog da ne uce.
1. Sto se tice odredjivanja tezine kolokvija, je bi rekla da to i nije neki problem. Uzmes u obzir koliko sati tog kolegija tjedno imas, koliko gradiva za nauciti, koliko si dugo ucio i truda ulozio u to ucenje i s kolikom si lakocom kolokvij rijesio. Cista matematika.
2. Zbog cega studenti moraju TRAZITI zadatke za vjezbu? Kao da je to neko strogo cuvano blago.
I zar asistentima ne bi savjest bila cistija kada bi jednostavno dali te zadatke, pa ako ih "glupi studenti" nece rijesavati, nece.
3. Vi cijelo vrijeme govorite kako bi trebalo biti. No ovo govorim iz osobnog iskustva, studenti nece rijesiti zadatak ako nemaju rijesenja.
Istina, nesto je teze dati rijesenja iz Ca nego iz ostalih predmeta, ali bolje ista nego nista. Te ideje da ce studenti doci i pitati zadatke, zatim to rijesiti, i doci pitati pojedinacno rijesenja iz zadataka jednostavno ne funkcioniraju u stvarnom svijetu. Ako student dolazi redovito na predavanja, uci svaki dan pomalo, a pritom jos jede i spava, vremena za trcanje za 4 profesora i 4 asistenta skoro da i nema.
4. Ako je netko naucio rijesenja na pamet, vi ga kaznite umanjenom ocijenom ili necim shodnim. Ali nemojte kaznjavati studente koji ce to rijesenje ili usporediti sa svojim ili ga shvatiti i nauciti.
I moja preporuka, umjesto da se svadjate s nama na forumu, napisite tih par zadataka za slijedeci kolokvij, napisite rijesenja i spavajte mirne savijesti.
Vrlo su vam zanimljivi argumenti zbog kojih, eto jednostavno, necete sastaviti zadatke i rjesenja. Uvijek se nadje neki razlog.
Skoro kao sto studenti nadju neki razlog da ne uce.
1. Sto se tice odredjivanja tezine kolokvija, je bi rekla da to i nije neki problem. Uzmes u obzir koliko sati tog kolegija tjedno imas, koliko gradiva za nauciti, koliko si dugo ucio i truda ulozio u to ucenje i s kolikom si lakocom kolokvij rijesio. Cista matematika.
2. Zbog cega studenti moraju TRAZITI zadatke za vjezbu? Kao da je to neko strogo cuvano blago.
I zar asistentima ne bi savjest bila cistija kada bi jednostavno dali te zadatke, pa ako ih "glupi studenti" nece rijesavati, nece.
3. Vi cijelo vrijeme govorite kako bi trebalo biti. No ovo govorim iz osobnog iskustva, studenti nece rijesiti zadatak ako nemaju rijesenja.
Istina, nesto je teze dati rijesenja iz Ca nego iz ostalih predmeta, ali bolje ista nego nista. Te ideje da ce studenti doci i pitati zadatke, zatim to rijesiti, i doci pitati pojedinacno rijesenja iz zadataka jednostavno ne funkcioniraju u stvarnom svijetu. Ako student dolazi redovito na predavanja, uci svaki dan pomalo, a pritom jos jede i spava, vremena za trcanje za 4 profesora i 4 asistenta skoro da i nema.
4. Ako je netko naucio rijesenja na pamet, vi ga kaznite umanjenom ocijenom ili necim shodnim. Ali nemojte kaznjavati studente koji ce to rijesenje ili usporediti sa svojim ili ga shvatiti i nauciti.
I moja preporuka, umjesto da se svadjate s nama na forumu, napisite tih par zadataka za slijedeci kolokvij, napisite rijesenja i spavajte mirne savijesti.
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 23:37 ned, 7. 5. 2006 Naslov: |
|
|
fireball: ma mislim da se kuzimo.... razmislit cu o realizaciji... mozda kolega Alen i ja nakon ovakvih postova kao ovaj koji dolje skomentirah odlucimo dilati tajnu zbirku samo izmedju sebe.... inata radi, ako nista drugo... :roll:
[quote="Geliriell"]Vrlo su vam zanimljivi argumenti zbog kojih, eto jednostavno, necete sastaviti zadatke i rjesenja. Uvijek se nadje neki razlog.[/quote]
postoji sasvim dovoljan skup zadataka - rjesenja nadji sama (iako je i skup zadataka sa rjesenjima poveci - cak i na ovom forumu)
ne sjecam se da je opisu posla ijednog asistenta ili demosa da sastavlja zbirku zadataka... :roll:
[quote="Geliriell"]2. Zbog cega studenti moraju TRAZITI zadatke za vjezbu? Kao da je to neko strogo cuvano blago.[/quote]
zgodno je prije odgovaranja na nesto procitati topic :roll:
ako netko zeli da JA ili bilo tko drugi smislim neki zadatak, da mora me TRAZIT - sto je tu tako cudno?
ne pada mi na pamet ici smisljavati zadatake iz cistog egozima sto znam smislit zatadak :roll:
no da si, kao sto nisi, procitala cijeli topic, mozda bi shvatili u cemu je u stvari rijec, prije ovakvog ulijetanja... :roll:
[quote="Geliriell"]I zar asistentima ne bi savjest bila cistija kada bi jednostavno dali te zadatke, pa ako ih "glupi studenti" nece rijesavati, nece.[/quote]
postoji sasvim dobar set zadataka.... pogledaj samo stare kolokvije i stare rokove.... postoje cak i rjesenja veceg dijela toga....
o cemu ti uopce pricas?
o MOJOJ dobroj volji za izmisljavanjem jos nekog tamo zadatka za studenta koji me to zamolio i prozivas MENE da bih to MORALA raditi na nacin an koji si si TI zamislila?
i jos ovakvim tonom?
ajd se spusti na zemlju
hvala
[quote="Geliriell"]3. Vi cijelo vrijeme govorite kako bi trebalo biti. No ovo govorim iz osobnog iskustva, studenti nece rijesiti zadatak ako nemaju rijesenja. [/quote]
to zbilja nije niti moj problem,a niti problem ikoga drugog doli samih studenata....
vi ste punoljetne osobe i valjda ste upisali ovaj fax zato sto to zelite...
ako niste, mozda da potrazite drugi?
[quote="Geliriell"]Istina, nesto je teze dati rijesenja iz Ca nego iz ostalih predmeta, ali bolje ista nego nista. Te ideje da ce studenti doci i pitati zadatke, zatim to rijesiti, i doci pitati pojedinacno rijesenja iz zadataka jednostavno ne funkcioniraju u stvarnom svijetu. Ako student dolazi redovito na predavanja, uci svaki dan pomalo, a pritom jos jede i spava, vremena za trcanje za 4 profesora i 4 asistenta skoro da i nema.[/quote]
nije na meni da rasporedjujem necije vrijeme....
ja, niti itko drugi, nismo rekli da itko ista mora ici ikoga pitati...
kao sto rekoh, postoji sasvim dobar set zadataka izvan vjezbi sa rjesenjima za rjesavati...
[quote="Geliriell"]4. Ako je netko naucio rijesenja na pamet, vi ga kaznite umanjenom ocijenom ili necim shodnim. Ali nemojte kaznjavati studente koji ce to rijesenje ili usporediti sa svojim ili ga shvatiti i nauciti.[/quote]
ovo nije vrtic, vec fakultet....
mislim, koji vam je sad vrag da potpuno krivo tumacite recene stvari?
kolega i ja smo popricali o tome kako bi ON htio uciti i da li to moze staviti javno.... ja sam rekla svoje misljenje - o necemu sto cemo graditi KOLEGA i JA
zbilja mi nije jasno o cemu ti pricas i za sto me pak sad TI optuzujes :roll:
[quote="Geliriell"]I moja preporuka, umjesto da se svadjate s nama na forumu, napisite tih par zadataka za slijedeci kolokvij, napisite rijesenja i spavajte mirne savijesti.[/quote]
napisi si sama zadatke i rijesi ih.... what's the big deal?!
a ja jako mirno spavam... cak i kad me se ovako napada bez ikakvih razloga.... :roll:
i onda neka me samo netko prozove da zasto ne zelim napraviti nista vise od onoga sto se zaduzim.... :roll:
a ubuduce procitaj topic na koji replyas.... za pocetak... a kao nastavak probaj ga shvatiti.... moze?
fala
u svakom slucaju, mislim da dugujes veliku ispriku meni i ostalima koje si napala na ovako krajnje kontraproduktivan nacin.... ali prije toga procitaj i topic i moj odgovor...
i onda neka se ja ili bilo tko drugi trudimo oko studenata..... :roll:
fireball: ma mislim da se kuzimo.... razmislit cu o realizaciji... mozda kolega Alen i ja nakon ovakvih postova kao ovaj koji dolje skomentirah odlucimo dilati tajnu zbirku samo izmedju sebe.... inata radi, ako nista drugo...
Geliriell (napisa): | Vrlo su vam zanimljivi argumenti zbog kojih, eto jednostavno, necete sastaviti zadatke i rjesenja. Uvijek se nadje neki razlog. |
postoji sasvim dovoljan skup zadataka - rjesenja nadji sama (iako je i skup zadataka sa rjesenjima poveci - cak i na ovom forumu)
ne sjecam se da je opisu posla ijednog asistenta ili demosa da sastavlja zbirku zadataka...
Geliriell (napisa): | 2. Zbog cega studenti moraju TRAZITI zadatke za vjezbu? Kao da je to neko strogo cuvano blago. |
zgodno je prije odgovaranja na nesto procitati topic
ako netko zeli da JA ili bilo tko drugi smislim neki zadatak, da mora me TRAZIT - sto je tu tako cudno?
ne pada mi na pamet ici smisljavati zadatake iz cistog egozima sto znam smislit zatadak
no da si, kao sto nisi, procitala cijeli topic, mozda bi shvatili u cemu je u stvari rijec, prije ovakvog ulijetanja...
Geliriell (napisa): | I zar asistentima ne bi savjest bila cistija kada bi jednostavno dali te zadatke, pa ako ih "glupi studenti" nece rijesavati, nece. |
postoji sasvim dobar set zadataka.... pogledaj samo stare kolokvije i stare rokove.... postoje cak i rjesenja veceg dijela toga....
o cemu ti uopce pricas?
o MOJOJ dobroj volji za izmisljavanjem jos nekog tamo zadatka za studenta koji me to zamolio i prozivas MENE da bih to MORALA raditi na nacin an koji si si TI zamislila?
i jos ovakvim tonom?
ajd se spusti na zemlju
hvala
Geliriell (napisa): | 3. Vi cijelo vrijeme govorite kako bi trebalo biti. No ovo govorim iz osobnog iskustva, studenti nece rijesiti zadatak ako nemaju rijesenja. |
to zbilja nije niti moj problem,a niti problem ikoga drugog doli samih studenata....
vi ste punoljetne osobe i valjda ste upisali ovaj fax zato sto to zelite...
ako niste, mozda da potrazite drugi?
Geliriell (napisa): | Istina, nesto je teze dati rijesenja iz Ca nego iz ostalih predmeta, ali bolje ista nego nista. Te ideje da ce studenti doci i pitati zadatke, zatim to rijesiti, i doci pitati pojedinacno rijesenja iz zadataka jednostavno ne funkcioniraju u stvarnom svijetu. Ako student dolazi redovito na predavanja, uci svaki dan pomalo, a pritom jos jede i spava, vremena za trcanje za 4 profesora i 4 asistenta skoro da i nema. |
nije na meni da rasporedjujem necije vrijeme....
ja, niti itko drugi, nismo rekli da itko ista mora ici ikoga pitati...
kao sto rekoh, postoji sasvim dobar set zadataka izvan vjezbi sa rjesenjima za rjesavati...
Geliriell (napisa): | 4. Ako je netko naucio rijesenja na pamet, vi ga kaznite umanjenom ocijenom ili necim shodnim. Ali nemojte kaznjavati studente koji ce to rijesenje ili usporediti sa svojim ili ga shvatiti i nauciti. |
ovo nije vrtic, vec fakultet....
mislim, koji vam je sad vrag da potpuno krivo tumacite recene stvari?
kolega i ja smo popricali o tome kako bi ON htio uciti i da li to moze staviti javno.... ja sam rekla svoje misljenje - o necemu sto cemo graditi KOLEGA i JA
zbilja mi nije jasno o cemu ti pricas i za sto me pak sad TI optuzujes
Geliriell (napisa): | I moja preporuka, umjesto da se svadjate s nama na forumu, napisite tih par zadataka za slijedeci kolokvij, napisite rijesenja i spavajte mirne savijesti. |
napisi si sama zadatke i rijesi ih.... what's the big deal?!
a ja jako mirno spavam... cak i kad me se ovako napada bez ikakvih razloga....
i onda neka me samo netko prozove da zasto ne zelim napraviti nista vise od onoga sto se zaduzim....
a ubuduce procitaj topic na koji replyas.... za pocetak... a kao nastavak probaj ga shvatiti.... moze?
fala
u svakom slucaju, mislim da dugujes veliku ispriku meni i ostalima koje si napala na ovako krajnje kontraproduktivan nacin.... ali prije toga procitaj i topic i moj odgovor...
i onda neka se ja ili bilo tko drugi trudimo oko studenata.....
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
shokre Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:03 pon, 8. 5. 2006 Naslov: |
|
|
Joj, people, u programerskim kolegijima se ne isplati traziti zadatke s rjesenjima. :roll:
0. Nadjete zadatak (ili sami izmislite sto zelite da vas program radi). 8)
1. Pokusate napisati program. :)
2. Ako uspijete, pokrenete program, ukucate podatke i vidite je l' dobro. 8)
2.1. Ako je dobro :arrow: [b]STOP[/b] =D>
2.2. Inace, vratite se na tocku 1. :)
3. Ako ne uspijete, zamolite za pomoc/savjet kolegu, demosa, asistenta, profesora, na Forumu,... i onda se vratite na tocku 1. :)
Zadatak s rjesenjem znaci da cete to rjesenje pogledati i, kad ga pokusate napisati, to cete napraviti dobrim dijelom po sjecanju i onda cete biti uvjereni kako znate programirati i kako su asistenti zli kad ocekuju da znate nesto tako tesko kao trazenje najblize tocke. :(
Evo, iz glave:
1. Napisite program koji ucitava kvadratnu matricu reda [i]n[/i] < 10, te jedan vektor duljine [i]n[/i] i ispisuje da li je taj vektor svojstven za ucitanu matricu. 8)
1.1. Napisite funkciju [tt]double svvr(double A[][], double v[], int n)[/tt] koja vraca [tt]0[/tt] ako [tt]v[/tt] nije svojstveni vektor od [tt]A[/tt]; u protivnom vraca pripadnu svojstvenu vrijednost. Napisite i program kojim cete testirati funkciju.
2. Napisite funkciju [tt]double hsredina(int niz[], n)[/tt] (i program koji ju testira) koja vraca harmonijsku sredinu ucitanih brojeva [latex]\left(\frac{n}{\frac{1}{a_1}+\frac{1}{a_2}+\dots+\frac{1}{a_n}}\right)[/latex]
3. Napisite program koji ucitava tekst rijec po rijec (svaka rijec ima najvise 50 znakova) i ispisuje taj tekst tako da rijeci invertira. Npr. "Dos'o Pero u ducan" :arrow: "o'soD oreP u nacud".
Za invertiranje rijeci napisite funkciju koju cete pozivati iz programa, a kad naucite rad s datotekama promijenite program tako da originalni tekst ucitava iz datoteke [tt]"ulaz.txt"[/tt] i rezultat ispisuje u datoteku [tt]"izlaz.txt"[/tt].
Nije bas jako duboko za smisliti, ne? 8) Naravno, lakse je kukati i nabacivati drvlje i kamenje po asistentima i demosima... :roll:
Joj, people, u programerskim kolegijima se ne isplati traziti zadatke s rjesenjima.
0. Nadjete zadatak (ili sami izmislite sto zelite da vas program radi).
1. Pokusate napisati program.
2. Ako uspijete, pokrenete program, ukucate podatke i vidite je l' dobro.
2.1. Ako je dobro STOP
2.2. Inace, vratite se na tocku 1.
3. Ako ne uspijete, zamolite za pomoc/savjet kolegu, demosa, asistenta, profesora, na Forumu,... i onda se vratite na tocku 1.
Zadatak s rjesenjem znaci da cete to rjesenje pogledati i, kad ga pokusate napisati, to cete napraviti dobrim dijelom po sjecanju i onda cete biti uvjereni kako znate programirati i kako su asistenti zli kad ocekuju da znate nesto tako tesko kao trazenje najblize tocke.
Evo, iz glave:
1. Napisite program koji ucitava kvadratnu matricu reda n < 10, te jedan vektor duljine n i ispisuje da li je taj vektor svojstven za ucitanu matricu.
1.1. Napisite funkciju double svvr(double A[][], double v[], int n) koja vraca 0 ako v nije svojstveni vektor od A; u protivnom vraca pripadnu svojstvenu vrijednost. Napisite i program kojim cete testirati funkciju.
2. Napisite funkciju double hsredina(int niz[], n) (i program koji ju testira) koja vraca harmonijsku sredinu ucitanih brojeva
3. Napisite program koji ucitava tekst rijec po rijec (svaka rijec ima najvise 50 znakova) i ispisuje taj tekst tako da rijeci invertira. Npr. "Dos'o Pero u ducan" "o'soD oreP u nacud".
Za invertiranje rijeci napisite funkciju koju cete pozivati iz programa, a kad naucite rad s datotekama promijenite program tako da originalni tekst ucitava iz datoteke "ulaz.txt" i rezultat ispisuje u datoteku "izlaz.txt".
Nije bas jako duboko za smisliti, ne? Naravno, lakse je kukati i nabacivati drvlje i kamenje po asistentima i demosima...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
vanja Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bernard_z Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:51 pon, 8. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[i]"I've been beat up, I've been thrown Out
But I'm not down, Oh I'm not down
I've been shown up, but I've grown up
And I'm not down, Oh I'm not down!"[/i] ~ The Clash
:bananaparty:
Vidimo se na sljedecem kolokviju (mozda ;) )! Idem slavit sad.
:drunk: :gluglu:
"I've been beat up, I've been thrown Out
But I'm not down, Oh I'm not down
I've been shown up, but I've grown up
And I'm not down, Oh I'm not down!" ~ The Clash
Vidimo se na sljedecem kolokviju (mozda )! Idem slavit sad.
_________________ Eat a lot, sleep a lot, brush 'em like crazy.
Run a lot, do a lot, never be lazy.
|
|
[Vrh] |
|
Sly Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:29 pon, 8. 5. 2006 Naslov: |
|
|
Sluzbeni rezultati su bili u 18:00, neposredno prije zalbi i to je receno na kolokviju. :roll: To sto smo mi ranije objavili rezultate, zato da ih mozete vidjeti i da ne morate dolaziti/cekati ako ste zadovoljni, stvar je nase dobre volje. 8) Mogli smo vas ostaviti da cekate sluzbeni termin. :|
Sluzbeni rezultati su bili u 18:00, neposredno prije zalbi i to je receno na kolokviju. To sto smo mi ranije objavili rezultate, zato da ih mozete vidjeti i da ne morate dolaziti/cekati ako ste zadovoljni, stvar je nase dobre volje. Mogli smo vas ostaviti da cekate sluzbeni termin.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:26 uto, 9. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Pericius"]Da li su zadaci sa kolokvija dostupni na webu i, ako da, gdje?[/quote]
Nisu. :) Zeli se izbjeci efekt bubanja zadataka i rjesenja na pamet, jer popravni nece biti bas onoliko slican originalu koliko su to bili popravni na UuR-u. 8)
(odluka je zajednicka od strane svih na kolegiju, pa ne skacite sad meni po glavi zbog toga :P)
Pericius (napisa): | Da li su zadaci sa kolokvija dostupni na webu i, ako da, gdje? |
Nisu. Zeli se izbjeci efekt bubanja zadataka i rjesenja na pamet, jer popravni nece biti bas onoliko slican originalu koliko su to bili popravni na UuR-u.
(odluka je zajednicka od strane svih na kolegiju, pa ne skacite sad meni po glavi zbog toga )
|
|
[Vrh] |
|
|