Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

jezici

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
hexy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 0

PostPostano: 22:38 pon, 23. 6. 2003    Naslov: jezici Citirajte i odgovorite

Imam par pitanja, pa bih molila dobre duhove ovog foruma da pomognu :))

1. Gdje se u Zagrebu može učiti ruski ?
2. Kako mogu naučiti neki od drevnih jezika ?
3. Upisala bih neki jezik u školi stranih jezika.Što mi preporučate ?? ( eng i njem ne dolaze u obzir :)

HVALA !!!
Imam par pitanja, pa bih molila dobre duhove ovog foruma da pomognu Smile)

1. Gdje se u Zagrebu može učiti ruski ?
3. Upisala bih neki jezik u školi stranih jezika.Što mi preporučate ?? ( eng i njem ne dolaze u obzir Smile

HVALA !!!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 22:51 pon, 23. 6. 2003    Naslov: Re: jezici Citirajte i odgovorite

[quote="hexy"]2. Kako mogu naučiti neki od drevnih jezika ?[/quote]Tipa latinski? Možda ga imaju negdje (u Vodnikovoj ili negdje, potraži im na web-u). Ili nešto egzotičnije?

[quote="hexy"]3. Upisala bih neki jezik u školi stranih jezika. Što mi preporučate ?? ( eng i njem ne dolaze u obzir :)[/quote]Jezik ljubavi! :ljubimruke: [color=blue]FRA[/color][color=white]NCU[/color][color=red]SKI[/color]

A poslije toga portugalski (ono iz brazilskih sapunica). Kaj ne zvuči divno?

Pa onda španjolski!

I ak si jako zagrižena onda još japanski!

Sajonara!
hexy (napisa):
Tipa latinski? Možda ga imaju negdje (u Vodnikovoj ili negdje, potraži im na web-u). Ili nešto egzotičnije?

hexy (napisa):
3. Upisala bih neki jezik u školi stranih jezika. Što mi preporučate ?? ( eng i njem ne dolaze u obzir Smile
Jezik ljubavi! Manira pravog kavalira FRANCUSKI

A poslije toga portugalski (ono iz brazilskih sapunica). Kaj ne zvuči divno?

Pa onda španjolski!

I ak si jako zagrižena onda još japanski!

Sajonara!

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:19 pon, 23. 6. 2003    Naslov: Re: jezici Citirajte i odgovorite

[quote="hexy"]Gdje se u Zagrebu može učiti ruski?[/quote]

U moje doba (cit. 1995-1997. (prva i druga godina)) se moglo i na faxu :D kao obavezni strani jezik. (Na primjer, to je ucila asistentica Piskac)

Raspitaj se je l' moze jos uvijek... :?

[quote="hexy"]Upisala bih neki jezik u školi stranih jezika.Što mi preporučate?? ( eng i njem ne dolaze u obzir :)[/quote]

A sto te zanima? Romantika kao steela ;) ili sto?
hexy (napisa):
Gdje se u Zagrebu može učiti ruski?

U moje doba (cit. 1995-1997. (prva i druga godina)) se moglo i na faxu Very Happy kao obavezni strani jezik. (Na primjer, to je ucila asistentica Piskac)

Raspitaj se je l' moze jos uvijek... Confused

hexy (napisa):
Upisala bih neki jezik u školi stranih jezika.Što mi preporučate?? ( eng i njem ne dolaze u obzir Smile

A sto te zanima? Romantika kao steela Wink ili sto?

[Vrh]
anamari
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 12 - 6

PostPostano: 14:29 uto, 24. 6. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

U Zagrebu ima stvarno puno skola za strane jezike. Ja sam ucila talijanski u Varsavskoj i francuski u Alliance francaise. Postoji razlika izmedu velikih skola i malih. U velikim (Varsavska, Vodnikova) imaju tocan nastavni plan, dok u malim profesorice same odreduju koje ce i kako gradivo obradivati. Meni se oba principa svidaju. Cijene su podjednake, a preporucila bih ti ucenje 2 puta po 2 sata tjedno.Sve ostalo je presporo.
Cula sam da na Filozofskom fakultetu ima neka skola stranih jezika koja je jeftinija od ostalih. Pa se raspitaj.
Inace, francuski jezik se na nasem faksu moze upisati kao izborni, nisam sigurna je li potrebno predznanjae.
Inace, od jezika mogu toplo preporuciti i francuski i talijanski. Francuski je malo tezi zbog izgovora. A nije ni spanjolski los. A i portugalski je u zadnje vrijeme in.
U svakom slucaju, za sto god se odlucis, ucenje jezika je super i svugdje imaju takve nastavne planove da ne moras doma previse uciti i ponavljati. Na kraju godine imas jedan pismeni i usmeni, ne ocjenjuju se, potrebno je samo proci.
U Zagrebu ima stvarno puno skola za strane jezike. Ja sam ucila talijanski u Varsavskoj i francuski u Alliance francaise. Postoji razlika izmedu velikih skola i malih. U velikim (Varsavska, Vodnikova) imaju tocan nastavni plan, dok u malim profesorice same odreduju koje ce i kako gradivo obradivati. Meni se oba principa svidaju. Cijene su podjednake, a preporucila bih ti ucenje 2 puta po 2 sata tjedno.Sve ostalo je presporo.
Cula sam da na Filozofskom fakultetu ima neka skola stranih jezika koja je jeftinija od ostalih. Pa se raspitaj.
Inace, francuski jezik se na nasem faksu moze upisati kao izborni, nisam sigurna je li potrebno predznanjae.
Inace, od jezika mogu toplo preporuciti i francuski i talijanski. Francuski je malo tezi zbog izgovora. A nije ni spanjolski los. A i portugalski je u zadnje vrijeme in.
U svakom slucaju, za sto god se odlucis, ucenje jezika je super i svugdje imaju takve nastavne planove da ne moras doma previse uciti i ponavljati. Na kraju godine imas jedan pismeni i usmeni, ne ocjenjuju se, potrebno je samo proci.

[Vrh]
hexy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 21:29 uto, 24. 6. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Puno vam hvala ljudi ! Planirala sam upisati nešto u Varšavskoj jer sam tamo završila engleski i bilo mi je ok.

Razmišljala sam o upisu talijanskog, španjoloskog ili franuskog. Francuskog me malo trah, čula sam da je težak . . . Za neki drugi jezik nije baš lako tu kod nas naći školu u kojoj imaju taj tečaj . . .

Od drevnih jezika.. pa nisam baš mislila na latinski, to je većina učila u srednjoj. Ali bi bilo fora naučiti grčki, ili neki egzotični jezik :))
Puno vam hvala ljudi ! Planirala sam upisati nešto u Varšavskoj jer sam tamo završila engleski i bilo mi je ok.

Razmišljala sam o upisu talijanskog, španjoloskog ili franuskog. Francuskog me malo trah, čula sam da je težak . . . Za neki drugi jezik nije baš lako tu kod nas naći školu u kojoj imaju taj tečaj . . .

Od drevnih jezika.. pa nisam baš mislila na latinski, to je većina učila u srednjoj. Ali bi bilo fora naučiti grčki, ili neki egzotični jezik Smile)

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 22:58 uto, 24. 6. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anamari"]Inace, francuski jezik se na nasem faksu moze upisati kao izborni, nisam sigurna je li potrebno predznanjae.[/quote]Ozbać? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

[color=blue]JA[/color], [color=white]JA[/color], [color=red]JA[/color]! Ja bi to! Ak je dobro.

Stvarno ne treba predznanje, jer ja ga baš i nemam?
Jel to kaj vrijedi?
To dakle mogu i ja (četvrta godina sljedeće godine)?
Tko to predaje?
Jel ima dobar naglasak?
Jel netko išao na to?
Ima ispita iz toga, zapravo neke potvrde o naučenom?
Gdje se to sluša, tu gore na brdu ili negdje u gradu?
Jesam li postavio dovoljno pitanja? :lol:

Ne, nisam. Ima još:

[b]Zgleda da niš od apsolve[size=18]C[/size]kog, pa bi si mogel time platiti godinicu u nekoj školi stranog (francuskog naravno) jezika.[/b]
[b][size=18][color=blue]Kaj mi preporučate?[/color] I kolko to dođe (KN)?[/size][/b] (Nemam pojma o francuskom, znam samo neke izraze i uzrećice i sporazumjevati se rukama na francuskom :lol:, a mislim, to je niš.)
anamari (napisa):
Ozbać? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

JA, JA, JA! Ja bi to! Ak je dobro.

Stvarno ne treba predznanje, jer ja ga baš i nemam?
Jel to kaj vrijedi?
To dakle mogu i ja (četvrta godina sljedeće godine)?
Tko to predaje?
Jel ima dobar naglasak?
Jel netko išao na to?
Ima ispita iz toga, zapravo neke potvrde o naučenom?
Gdje se to sluša, tu gore na brdu ili negdje u gradu?
Jesam li postavio dovoljno pitanja? Laughing

Ne, nisam. Ima još:

Zgleda da niš od apsolveCkog, pa bi si mogel time platiti godinicu u nekoj školi stranog (francuskog naravno) jezika.
Kaj mi preporučate? I kolko to dođe (KN)? (Nemam pojma o francuskom, znam samo neke izraze i uzrećice i sporazumjevati se rukama na francuskom Laughing, a mislim, to je niš.)

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 23:03 uto, 24. 6. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

klingonski
klingonski

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:12 uto, 24. 6. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]klingonski[/quote]

To bi cak moglo biti i perspektivno... :lol:

[url]http://www.cnn.com/2003/US/West/05/10/offbeat.klingon.interpreter/index.html[/url]
Lord Sirius (napisa):
klingonski

To bi cak moglo biti i perspektivno... Laughing

http://www.cnn.com/2003/US/West/05/10/offbeat.klingon.interpreter/index.html

[Vrh]
Astrea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:13 sri, 25. 6. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="steelworker"]Zgleda da niš od apsolveCkog, pa bi si mogel time platiti godinicu u nekoj školi stranog (francuskog naravno) jezika.
Kaj mi preporučate? I kolko to dođe (KN)? (Nemam pojma o francuskom, znam samo neke izraze i uzrećice i sporazumjevati se rukama na francuskom :lol:, a mislim, to je niš.)[/quote]

Ja vec dva semestra ucim njemacki u Skoli stranih jezika SC - predavanja su na Cvjetnom, ekipa je mlada i super zabavna (profesorica je cak mladja od mene par mjeseci :) ), uci se po istim knjigama koje koriste u Varsavskoj, grupe su relativno male (nikad vise od 15 ljudi u grupi, s tim da se meni jos niti jednom nije dogodilo da smo bili svi tako da uglavnom bude <= 10 ljudi sto je super jer se puno prica), predavanja su 2 puta tjedno po 2 sata, a cijena je super - uz iksicu (ili index..) oko 900kn, s tim da ako placas gotovinom onda ti to bude i nesto ispod 800...ok, knjiga ti je oko 100...ali sve u svemu manje od 1000kn po semestru...na kraju se pise ispitic, malo se prica na usmenom i dobijes potvrdicu o zavrsenom semestru
Moram reci i da sam tamo srela jako puno ljudi s naseg faxa (pa cak i neke asistente - jedan bas uci francuski pa bi ti on sigurno mogao dati najbolje informacije sto se konkretno francuskog tice)

I da, sutra imam usmeni iz njemackog... 8) pa najesen na 5. stupanj :lol: :lol:
steelworker (napisa):
Zgleda da niš od apsolveCkog, pa bi si mogel time platiti godinicu u nekoj školi stranog (francuskog naravno) jezika.
Kaj mi preporučate? I kolko to dođe (KN)? (Nemam pojma o francuskom, znam samo neke izraze i uzrećice i sporazumjevati se rukama na francuskom Laughing, a mislim, to je niš.)

Ja vec dva semestra ucim njemacki u Skoli stranih jezika SC - predavanja su na Cvjetnom, ekipa je mlada i super zabavna (profesorica je cak mladja od mene par mjeseci Smile ), uci se po istim knjigama koje koriste u Varsavskoj, grupe su relativno male (nikad vise od 15 ljudi u grupi, s tim da se meni jos niti jednom nije dogodilo da smo bili svi tako da uglavnom bude ⇐ 10 ljudi sto je super jer se puno prica), predavanja su 2 puta tjedno po 2 sata, a cijena je super - uz iksicu (ili index..) oko 900kn, s tim da ako placas gotovinom onda ti to bude i nesto ispod 800...ok, knjiga ti je oko 100...ali sve u svemu manje od 1000kn po semestru...na kraju se pise ispitic, malo se prica na usmenom i dobijes potvrdicu o zavrsenom semestru
Moram reci i da sam tamo srela jako puno ljudi s naseg faxa (pa cak i neke asistente - jedan bas uci francuski pa bi ti on sigurno mogao dati najbolje informacije sto se konkretno francuskog tice)

I da, sutra imam usmeni iz njemackog... Cool pa najesen na 5. stupanj Laughing Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6

PostPostano: 20:49 sri, 25. 6. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

:ljubimruke: Astreica! Hvala! :D

To se upisuje na početku [i]školske[/i] godine?
Manira pravog kavalira Astreica! Hvala! Very Happy

To se upisuje na početku školske godine?

[Vrh]
Astrea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 6:19 čet, 26. 6. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="steelworker"]
To se upisuje na početku [i]školske[/i] godine?[/quote]

Da, upisuje se tijekom 9. mjeseca - mislim cak da iza 15.09. no za svaki slucaj raspitaj se pocetkom 9 - predavanja pocinju kao i na faxu (dakle pocetkom 10. mjeseca)

Ako si igdje prije ucio francuski - odi na testiranje (isto u 9. mjesecu) - ja sam htjela upisati 2. stupanj njemackog, ali na testiranju sam ispala solidan 3. stupanj (i ustedila 1000 kn :D , a nisam zaista imala nikakvih problema i zaostataka)
steelworker (napisa):

To se upisuje na početku školske godine?

Da, upisuje se tijekom 9. mjeseca - mislim cak da iza 15.09. no za svaki slucaj raspitaj se pocetkom 9 - predavanja pocinju kao i na faxu (dakle pocetkom 10. mjeseca)

Ako si igdje prije ucio francuski - odi na testiranje (isto u 9. mjesecu) - ja sam htjela upisati 2. stupanj njemackog, ali na testiranju sam ispala solidan 3. stupanj (i ustedila 1000 kn Very Happy , a nisam zaista imala nikakvih problema i zaostataka)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6

PostPostano: 14:46 čet, 26. 6. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Astrea"]Ako si igdje prije ucio francuski - odi na testiranje (isto u 9. mjesecu) - ja sam htjela upisati 2. stupanj njemackog, ali na testiranju sam ispala solidan 3. stupanj (i ustedila 1000 kn :D , a nisam zaista imala nikakvih problema i zaostataka)[/quote]Nisam, ali mozda naucim nesto sam preko ljeta, pa ispadne dosta za 1. stupanj. Bum se testiral. TNX! :D

:pusa: svima
Astrea (napisa):
Ako si igdje prije ucio francuski - odi na testiranje (isto u 9. mjesecu) - ja sam htjela upisati 2. stupanj njemackog, ali na testiranju sam ispala solidan 3. stupanj (i ustedila 1000 kn Very Happy , a nisam zaista imala nikakvih problema i zaostataka)
Nisam, ali mozda naucim nesto sam preko ljeta, pa ispadne dosta za 1. stupanj. Bum se testiral. TNX! Very Happy

Jos malo romantike na Forumu svima

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6

PostPostano: 15:46 ned, 14. 9. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo malo detaljnije o školi stranih jezika SC (znam da je reklama :oops: , ali je jako povoljno, pa mislim da je dobro da ljudi znaju) ako nekog zanima:

za gotovinu (jedan semestar): [size=18][color=violet][b]765 KN[/b][/color][/size] (a ja sam najeftinije drugdje vidio 1350 KN) :crazyeyes: :shocked!: :blueshock:

upisi: od 22. 9. do kraja 9. mjeseca
Evo malo detaljnije o školi stranih jezika SC (znam da je reklama Embarassed , ali je jako povoljno, pa mislim da je dobro da ljudi znaju) ako nekog zanima:

za gotovinu (jedan semestar): 765 KN (a ja sam najeftinije drugdje vidio 1350 KN) #Crazy #Shocked Disaster!!!

upisi: od 22. 9. do kraja 9. mjeseca

[Vrh]
spacedoctor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 3 - 21

PostPostano: 14:31 uto, 27. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

da ne otvaram novi topic koristim ovaj:
gdje bi naci dobru literaturu za ucenje Japanskog
da ne otvaram novi topic koristim ovaj:
gdje bi naci dobru literaturu za ucenje Japanskog

Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 21:19 uto, 27. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

u japanu mozda
u japanu mozda

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:59 uto, 27. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vjerojatno je i japanska ambasada u Zagrebu cisto dobro mjesto za poceti. ;)
Vjerojatno je i japanska ambasada u Zagrebu cisto dobro mjesto za poceti. Wink

[Vrh]
spacedoctor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 3 - 21

PostPostano: 9:47 sri, 28. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ok hvala , mozeš li nacrtati gdje je ta ambasada
ok hvala , mozeš li nacrtati gdje je ta ambasada

bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)
Mali od Foruma<br>(Administrator)

Spol: muško
11 = 19 - 8

PostPostano: 12:56 sri, 28. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ponekad je dovoljno koristiti Google i dobiti [url=http://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/aboutus/adress.html]rezultat[/url]. A ako i dalje ne znas, na internetu ima dovoljno stranica koje mozes koristiti da ti pokazu tocan put, plan grada i slicno.
Ponekad je dovoljno koristiti Google i dobiti rezultat. A ako i dalje ne znas, na internetu ima dovoljno stranica koje mozes koristiti da ti pokazu tocan put, plan grada i slicno.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum