Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
hexy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:29 uto, 24. 6. 2003 Naslov: |
|
|
U Zagrebu ima stvarno puno skola za strane jezike. Ja sam ucila talijanski u Varsavskoj i francuski u Alliance francaise. Postoji razlika izmedu velikih skola i malih. U velikim (Varsavska, Vodnikova) imaju tocan nastavni plan, dok u malim profesorice same odreduju koje ce i kako gradivo obradivati. Meni se oba principa svidaju. Cijene su podjednake, a preporucila bih ti ucenje 2 puta po 2 sata tjedno.Sve ostalo je presporo.
Cula sam da na Filozofskom fakultetu ima neka skola stranih jezika koja je jeftinija od ostalih. Pa se raspitaj.
Inace, francuski jezik se na nasem faksu moze upisati kao izborni, nisam sigurna je li potrebno predznanjae.
Inace, od jezika mogu toplo preporuciti i francuski i talijanski. Francuski je malo tezi zbog izgovora. A nije ni spanjolski los. A i portugalski je u zadnje vrijeme in.
U svakom slucaju, za sto god se odlucis, ucenje jezika je super i svugdje imaju takve nastavne planove da ne moras doma previse uciti i ponavljati. Na kraju godine imas jedan pismeni i usmeni, ne ocjenjuju se, potrebno je samo proci.
U Zagrebu ima stvarno puno skola za strane jezike. Ja sam ucila talijanski u Varsavskoj i francuski u Alliance francaise. Postoji razlika izmedu velikih skola i malih. U velikim (Varsavska, Vodnikova) imaju tocan nastavni plan, dok u malim profesorice same odreduju koje ce i kako gradivo obradivati. Meni se oba principa svidaju. Cijene su podjednake, a preporucila bih ti ucenje 2 puta po 2 sata tjedno.Sve ostalo je presporo.
Cula sam da na Filozofskom fakultetu ima neka skola stranih jezika koja je jeftinija od ostalih. Pa se raspitaj.
Inace, francuski jezik se na nasem faksu moze upisati kao izborni, nisam sigurna je li potrebno predznanjae.
Inace, od jezika mogu toplo preporuciti i francuski i talijanski. Francuski je malo tezi zbog izgovora. A nije ni spanjolski los. A i portugalski je u zadnje vrijeme in.
U svakom slucaju, za sto god se odlucis, ucenje jezika je super i svugdje imaju takve nastavne planove da ne moras doma previse uciti i ponavljati. Na kraju godine imas jedan pismeni i usmeni, ne ocjenjuju se, potrebno je samo proci.
|
|
[Vrh] |
|
hexy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 22:58 uto, 24. 6. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="anamari"]Inace, francuski jezik se na nasem faksu moze upisati kao izborni, nisam sigurna je li potrebno predznanjae.[/quote]Ozbać? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
[color=blue]JA[/color], [color=white]JA[/color], [color=red]JA[/color]! Ja bi to! Ak je dobro.
Stvarno ne treba predznanje, jer ja ga baš i nemam?
Jel to kaj vrijedi?
To dakle mogu i ja (četvrta godina sljedeće godine)?
Tko to predaje?
Jel ima dobar naglasak?
Jel netko išao na to?
Ima ispita iz toga, zapravo neke potvrde o naučenom?
Gdje se to sluša, tu gore na brdu ili negdje u gradu?
Jesam li postavio dovoljno pitanja? :lol:
Ne, nisam. Ima još:
[b]Zgleda da niš od apsolve[size=18]C[/size]kog, pa bi si mogel time platiti godinicu u nekoj školi stranog (francuskog naravno) jezika.[/b]
[b][size=18][color=blue]Kaj mi preporučate?[/color] I kolko to dođe (KN)?[/size][/b] (Nemam pojma o francuskom, znam samo neke izraze i uzrećice i sporazumjevati se rukama na francuskom :lol:, a mislim, to je niš.)
anamari (napisa): | Inace, francuski jezik se na nasem faksu moze upisati kao izborni, nisam sigurna je li potrebno predznanjae. | Ozbać?
JA, JA, JA! Ja bi to! Ak je dobro.
Stvarno ne treba predznanje, jer ja ga baš i nemam?
Jel to kaj vrijedi?
To dakle mogu i ja (četvrta godina sljedeće godine)?
Tko to predaje?
Jel ima dobar naglasak?
Jel netko išao na to?
Ima ispita iz toga, zapravo neke potvrde o naučenom?
Gdje se to sluša, tu gore na brdu ili negdje u gradu?
Jesam li postavio dovoljno pitanja?
Ne, nisam. Ima još:
Zgleda da niš od apsolveCkog, pa bi si mogel time platiti godinicu u nekoj školi stranog (francuskog naravno) jezika.
Kaj mi preporučate? I kolko to dođe (KN)? (Nemam pojma o francuskom, znam samo neke izraze i uzrećice i sporazumjevati se rukama na francuskom , a mislim, to je niš.)
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Astrea Forumaš(ica)

|
Postano: 14:13 sri, 25. 6. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]Zgleda da niš od apsolveCkog, pa bi si mogel time platiti godinicu u nekoj školi stranog (francuskog naravno) jezika.
Kaj mi preporučate? I kolko to dođe (KN)? (Nemam pojma o francuskom, znam samo neke izraze i uzrećice i sporazumjevati se rukama na francuskom :lol:, a mislim, to je niš.)[/quote]
Ja vec dva semestra ucim njemacki u Skoli stranih jezika SC - predavanja su na Cvjetnom, ekipa je mlada i super zabavna (profesorica je cak mladja od mene par mjeseci :) ), uci se po istim knjigama koje koriste u Varsavskoj, grupe su relativno male (nikad vise od 15 ljudi u grupi, s tim da se meni jos niti jednom nije dogodilo da smo bili svi tako da uglavnom bude <= 10 ljudi sto je super jer se puno prica), predavanja su 2 puta tjedno po 2 sata, a cijena je super - uz iksicu (ili index..) oko 900kn, s tim da ako placas gotovinom onda ti to bude i nesto ispod 800...ok, knjiga ti je oko 100...ali sve u svemu manje od 1000kn po semestru...na kraju se pise ispitic, malo se prica na usmenom i dobijes potvrdicu o zavrsenom semestru
Moram reci i da sam tamo srela jako puno ljudi s naseg faxa (pa cak i neke asistente - jedan bas uci francuski pa bi ti on sigurno mogao dati najbolje informacije sto se konkretno francuskog tice)
I da, sutra imam usmeni iz njemackog... 8) pa najesen na 5. stupanj :lol: :lol:
steelworker (napisa): | Zgleda da niš od apsolveCkog, pa bi si mogel time platiti godinicu u nekoj školi stranog (francuskog naravno) jezika.
Kaj mi preporučate? I kolko to dođe (KN)? (Nemam pojma o francuskom, znam samo neke izraze i uzrećice i sporazumjevati se rukama na francuskom , a mislim, to je niš.) |
Ja vec dva semestra ucim njemacki u Skoli stranih jezika SC - predavanja su na Cvjetnom, ekipa je mlada i super zabavna (profesorica je cak mladja od mene par mjeseci ), uci se po istim knjigama koje koriste u Varsavskoj, grupe su relativno male (nikad vise od 15 ljudi u grupi, s tim da se meni jos niti jednom nije dogodilo da smo bili svi tako da uglavnom bude ⇐ 10 ljudi sto je super jer se puno prica), predavanja su 2 puta tjedno po 2 sata, a cijena je super - uz iksicu (ili index..) oko 900kn, s tim da ako placas gotovinom onda ti to bude i nesto ispod 800...ok, knjiga ti je oko 100...ali sve u svemu manje od 1000kn po semestru...na kraju se pise ispitic, malo se prica na usmenom i dobijes potvrdicu o zavrsenom semestru
Moram reci i da sam tamo srela jako puno ljudi s naseg faxa (pa cak i neke asistente - jedan bas uci francuski pa bi ti on sigurno mogao dati najbolje informacije sto se konkretno francuskog tice)
I da, sutra imam usmeni iz njemackog... pa najesen na 5. stupanj
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
|
[Vrh] |
|
Astrea Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
|
[Vrh] |
|
spacedoctor Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
spacedoctor Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 12:56 sri, 28. 1. 2009 Naslov: |
|
|
Ponekad je dovoljno koristiti Google i dobiti [url=http://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/aboutus/adress.html]rezultat[/url]. A ako i dalje ne znas, na internetu ima dovoljno stranica koje mozes koristiti da ti pokazu tocan put, plan grada i slicno.
Ponekad je dovoljno koristiti Google i dobiti rezultat. A ako i dalje ne znas, na internetu ima dovoljno stranica koje mozes koristiti da ti pokazu tocan put, plan grada i slicno.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
|