Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Sučeljavanje: G-K vs. L-P
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mraz
Gost

PostPostano: 16:39 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@andreao: A da se ti recimo potuces sa Kusom pred Dionom u petak? :wink:
@andreao: A da se ti recimo potuces sa Kusom pred Dionom u petak? Wink

[Vrh]
antoanela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 3 - 1

PostPostano: 17:05 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ilja"]
Tako to i treba pokazati: Jedino si tu valjda mislila reći da f nije R-integrabilna ni na kojem segmentu I. :D [/quote]

Da, to sam i htjela napisati.:D U prvom zadatku sam dobila da je limes 0, indukcijom sam pokazala da je Mnf<=n!, je li to dobro?:)
Ilja (napisa):

Tako to i treba pokazati: Jedino si tu valjda mislila reći da f nije R-integrabilna ni na kojem segmentu I. Very Happy

Da, to sam i htjela napisati.Very Happy U prvom zadatku sam dobila da je limes 0, indukcijom sam pokazala da je Mnf⇐n!, je li to dobro?Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
kus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 7 - 4

PostPostano: 18:30 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

jao jao meni sto ste ratoborni...koliko se samo agresivnosti akumuliralo u vama. Pa ja uopce nisam spomenuo tucnjavu :D iza Dione :D. Imam osjecaj da je PMF-MO uzrok pretjeranoj agresivnosti bolonjaca stoga predlažem da nam se odobri 2 tjedan praznika za vrijeme trajanja svjetskog nogometnog prvenstva :D
jao jao meni sto ste ratoborni...koliko se samo agresivnosti akumuliralo u vama. Pa ja uopce nisam spomenuo tucnjavu Very Happy iza Dione Very Happy. Imam osjecaj da je PMF-MO uzrok pretjeranoj agresivnosti bolonjaca stoga predlažem da nam se odobri 2 tjedan praznika za vrijeme trajanja svjetskog nogometnog prvenstva Very Happy

[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 18:42 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="antoanela"]U prvom zadatku sam dobila da je limes 0, indukcijom sam pokazala da je Mnf<=n!, je li to dobro?:)[/quote]

Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da propada u grupi G-K :lol: . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sam mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.

Sad ću probat smislit neko drugo rješenje, baš tebi u inat.
antoanela (napisa):
U prvom zadatku sam dobila da je limes 0, indukcijom sam pokazala da je Mnf⇐n!, je li to dobro?Smile

Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da propada u grupi G-K Laughing . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sam mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.

Zadnja promjena: alen; 18:54 pon, 29. 5. 2006; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 18:50 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="alen"] Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da porpada u grupi G-K :lol: . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sad mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.

Sad ću probat smislit neko drugo rješenje, baš tebi u inat.[/quote]

ajme alene sta smo opaki. ja sam ipak mislila da si ti fini decko! :evil:
alen (napisa):
Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da porpada u grupi G-K Laughing . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sad mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.

ajme alene sta smo opaki. ja sam ipak mislila da si ti fini decko! Evil or Very Mad

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 18:53 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]ajme alene sta smo opaki. ja sam ipak mislila da si ti fini decko! :evil:[/quote]

ja i jesam fini dečko, mislim da nisam ništa ružno rekao kolegici, samo komplimente
nana (napisa):
ajme alene sta smo opaki. ja sam ipak mislila da si ti fini decko! Evil or Very Mad

ja i jesam fini dečko, mislim da nisam ništa ružno rekao kolegici, samo komplimente

finidecko
Gost

PostPostano: 18:55 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]ajme alene sta smo opaki. ja sam ipak mislila da si ti fini decko! :evil:[/quote]
Ma on je naš! 8) Kuži on što kolegicu antoanelu brine. :D
nana (napisa):

Ma on je naš! Cool Kuži on što kolegicu antoanelu brine. Very Happy

[Vrh]
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 19:04 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="alen"][quote="nana"]ajme alene sta smo opaki. ja sam ipak mislila da si ti fini decko! :evil:[/quote]

ja i jesam fini dečko, mislim da nisam ništa ružno rekao kolegici, samo komplimente[/quote]

joj izvini alene.... :oops: pricinilo mi se da joj se zelis narugati :oops:

ma i ti si fini decko :D [size=1](al samo je jedan orginal)[/size]
alen (napisa):
nana (napisa):

joj izvini alene.... Embarassed pricinilo mi se da joj se zelis narugati Embarassed

ma i ti si fini decko Very Happy (al samo je jedan orginal)

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 19:23 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="alen"]ja i jesam fini dečko, mislim da nisam ništa ružno rekao kolegici, samo komplimente[/quote]

ajme alene jel to opet tvoj novi vic :twisted:

inace ovih dana je kisa --> blato
grupe g-k i l-p jeste za da umjesto da se mi sukobljavamo da napravimo mali ring u blatu i ilja i vjeko da to tam riješe?

uplate za kladu se primaju kod mene od 30.5. u 12:00 :P
vjeko - ilja 1.10 : 20.00

:boks:
alen (napisa):

ajme alene jel to opet tvoj novi vic Twisted Evil

inace ovih dana je kisa –> blato
grupe g-k i l-p jeste za da umjesto da se mi sukobljavamo da napravimo mali ring u blatu i ilja i vjeko da to tam riješe?

uplate za kladu se primaju kod mene od 30.5. u 12:00 Razz
vjeko - ilja 1.10 : 20.00

Hopa-cupa-pras!

multiplex
Forumaš s poteškoćama u pisanju
Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: kućni ljubimac
35 = 36 - 1

PostPostano: 19:25 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo još pokoji teži zadatak od mene, nek se nađe. Možda netko još ima volje rješavati:

[b]10.[/b] Neprekidna funkcija [latex]f\colon[0,+\infty\rangle\to\mathbb{R}[/latex] je derivabilna na [latex]\langle 0,+\infty\rangle[/latex] te vrijedi [latex]f(0)=1[/latex] i [latex]|f(x)|\leq e^{-x}[/latex] za svaki x>0. Dokažite da postoji c>0 takav da je [latex]f'(c)=-e^{-c}[/latex].

[b]11.[/b] Funkcija [latex]f\colon[0,1]\to\mathbb{R}[/latex] je klase [latex]C^2[/latex] i takva da vrijedi [latex]f(0)=f(1)=1[/latex] te [latex]\min\limits_{x\in[0,1]}f(x)=0[/latex]. Nađite najmanju moguću vrijednost od [latex]\max\limits_{x\in[0,1]}f''(x)[/latex].

[b]12.[/b] Dokažite da za svaku neprekidnu funkciju [latex]f\colon[0,1]\to\mathbb{R}[/latex] vrijedi [latex]\int_{0}^{\pi}x f(\sin x)\,dx=\frac{\pi}{2}\int_{0}^{\pi}f(\sin x)\,dx[/latex].

[b]13.[/b] Dokažite [latex]\displaystyle\int_{0}^{1}\frac{dx}{x^x}= \sum_{n=1}^{\infty}\frac{1}{n^n}[/latex].

Vjerujem da nisu prelagani. Hmmm... Dakle, ovo je samo za željne izazova.
Evo još pokoji teži zadatak od mene, nek se nađe. Možda netko još ima volje rješavati:

10. Neprekidna funkcija je derivabilna na te vrijedi i za svaki x>0. Dokažite da postoji c>0 takav da je .

11. Funkcija je klase i takva da vrijedi te . Nađite najmanju moguću vrijednost od .

12. Dokažite da za svaku neprekidnu funkciju vrijedi .

13. Dokažite .

Vjerujem da nisu prelagani. Hmmm... Dakle, ovo je samo za željne izazova.

mirko&slavko
Gost

PostPostano: 19:32 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]da napravimo mali ring u blatu i ilja i vjeko da to tam riješe?[/quote]
Mi bismo radije gledali zensko hrvanje u blatu. :popcorn2:
mladac (napisa):
da napravimo mali ring u blatu i ilja i vjeko da to tam riješe?

Mi bismo radije gledali zensko hrvanje u blatu. Popcorn

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 19:40 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa i je žensko :twisted:
pa i je žensko Twisted Evil

mirko&slavko
Gost

PostPostano: 19:46 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]pa i je žensko :twisted:[/quote]
Znači i ti ćeš s njima? To je onda druga stvar. 8) Kupujem 4 karte u prvom redu. [b]Ne daj se, mladac![/b]
mladac (napisa):
pa i je žensko Twisted Evil

Znači i ti ćeš s njima? To je onda druga stvar. Cool Kupujem 4 karte u prvom redu. Ne daj se, mladac!

[Vrh]
Plavojka (L-P)
Gost

PostPostano: 19:48 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[b]12.[/b] zadatak je lagan. POC :berba:
12. zadatak je lagan. POC Berba

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 19:51 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa zapravo nisam mislila da ja budem sudac dok se curke šoraju al eto ak baš hoćete mogu i ja bit sudac :wink: al nebum bila u ringu jer bu me mama izlemala ak joj zablatim tepih doma
pa zapravo nisam mislila da ja budem sudac dok se curke šoraju al eto ak baš hoćete mogu i ja bit sudac Wink al nebum bila u ringu jer bu me mama izlemala ak joj zablatim tepih doma

antoanela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 1

PostPostano: 20:19 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="alen"][quote="antoanela"]U prvom zadatku sam dobila da je limes 0, indukcijom sam pokazala da je Mnf<=n!, je li to dobro?:)[/quote]

Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da propada u grupi G-K :lol: . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sam mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.

Sad ću probat smislit neko drugo rješenje, baš tebi u inat.[/quote]

Zapravo sam pokazala da je |Mnf|<=n!, pa sad stima. I meni nije uopce zao sto sam u grupi G-K, bas naprotiv.:)
12 je stvarno lagan, to je onaj trik koji smo imali na vjezbama, napravimo supstituciju t=pi-x i koristimo da je sin(pi-x)=sin x i dobijemo 2I=pi* integral od 0 do pi f(sinx)dx.:wink:
alen (napisa):
antoanela (napisa):
U prvom zadatku sam dobila da je limes 0, indukcijom sam pokazala da je Mnf⇐n!, je li to dobro?Smile

Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da propada u grupi G-K Laughing . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sam mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.

Zapravo sam pokazala da je |Mnf|⇐n!, pa sad stima. I meni nije uopce zao sto sam u grupi G-K, bas naprotiv.Smile
12 je stvarno lagan, to je onaj trik koji smo imali na vjezbama, napravimo supstituciju t=pi-x i koristimo da je sin(pi-x)=sin x i dobijemo 2I=pi* integral od 0 do pi f(sinx)dx.Wink

[Vrh]
MystiC
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 20 - 8

PostPostano: 20:41 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

blago vama...
da se bar nas asistent toliko trudi oko nas :(
blago vama...
da se bar nas asistent toliko trudi oko nas Sad

[Vrh]
antoanela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 1

PostPostano: 20:52 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

I 10 je lagan. :D Def. funkc. g(x)=f(x)-exp(-x). Tada je g(0)=0, |g'(0)|>0 lim(x->oo)g(x)=0. to s neprekidnosti od f i Rolleovim tmom daje c iz R td je g'(c)=0, odn. f'(c)=-exp(-c). 8)
I 10 je lagan. Very Happy Def. funkc. g(x)=f(x)-exp(-x). Tada je g(0)=0, |g'(0)|>0 lim(x->oo)g(x)=0. to s neprekidnosti od f i Rolleovim tmom daje c iz R td je g'(c)=0, odn. f'(c)=-exp(-c). Cool

[Vrh]
SkeptiK
Gost

PostPostano: 21:20 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="antoanela"]I 10 je lagan. :D Def. funkc. g(x)=f(x)-exp(-x). Tada je g(0)=0, |g'(0)|>0 lim(x->oo)g(x)=0. to s neprekidnosti od f i Rolleovim tmom daje c iz R td je g'(c)=0, odn. f'(c)=-exp(-c). 8)[/quote]
Zar Rolleov teorem ne govori samo o funkcijama na segmentu, a ne i na beskonacnim intervalima poput [0,+oo)?
antoanela (napisa):
I 10 je lagan. Very Happy Def. funkc. g(x)=f(x)-exp(-x). Tada je g(0)=0, |g'(0)|>0 lim(x->oo)g(x)=0. to s neprekidnosti od f i Rolleovim tmom daje c iz R td je g'(c)=0, odn. f'(c)=-exp(-c). Cool

Zar Rolleov teorem ne govori samo o funkcijama na segmentu, a ne i na beskonacnim intervalima poput [0,+oo)?

[Vrh]
weirdie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 21:27 pon, 29. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kus"]Ilja, mi smo moralni pobijednici ovog natjecanja :rotfl2: :rotfl2:[/quote]

potpisujem! 8)
kus (napisa):
Ilja, mi smo moralni pobijednici ovog natjecanja Rolling on the floor laughing Rolling on the floor laughing

potpisujem! Cool

stay alive! eh!
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Stranica 4 / 8.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum