Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mraz Gost
|
|
[Vrh] |
|
antoanela Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kus Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
Postano: 18:42 pon, 29. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="antoanela"]U prvom zadatku sam dobila da je limes 0, indukcijom sam pokazala da je Mnf<=n!, je li to dobro?:)[/quote]
Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da propada u grupi G-K :lol: . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sam mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.
Sad ću probat smislit neko drugo rješenje, baš tebi u inat.
antoanela (napisa): | U prvom zadatku sam dobila da je limes 0, indukcijom sam pokazala da je Mnf⇐n!, je li to dobro? |
Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da propada u grupi G-K . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sam mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.
Sad ću probat smislit neko drugo rješenje, baš tebi u inat.
_________________ Između ostalog, mislim da bi kolegij mjera i integral trebao imati svoj podforum među kolegijima treće godine
Zadnja promjena: alen; 18:54 pon, 29. 5. 2006; ukupno mijenjano 2 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:50 pon, 29. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="alen"] Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da porpada u grupi G-K :lol: . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sad mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.
Sad ću probat smislit neko drugo rješenje, baš tebi u inat.[/quote]
ajme alene sta smo opaki. ja sam ipak mislila da si ti fini decko! :evil:
alen (napisa): | Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da porpada u grupi G-K . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sad mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.
Sad ću probat smislit neko drugo rješenje, baš tebi u inat. |
ajme alene sta smo opaki. ja sam ipak mislila da si ti fini decko!
_________________ Kad sam bila mala htjela sam biti statističarka
[tex]\omega \in \Omega[/tex] 
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
finidecko Gost
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
multiplex Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
Postano: 19:25 pon, 29. 5. 2006 Naslov: |
|
|
Evo još pokoji teži zadatak od mene, nek se nađe. Možda netko još ima volje rješavati:
[b]10.[/b] Neprekidna funkcija [latex]f\colon[0,+\infty\rangle\to\mathbb{R}[/latex] je derivabilna na [latex]\langle 0,+\infty\rangle[/latex] te vrijedi [latex]f(0)=1[/latex] i [latex]|f(x)|\leq e^{-x}[/latex] za svaki x>0. Dokažite da postoji c>0 takav da je [latex]f'(c)=-e^{-c}[/latex].
[b]11.[/b] Funkcija [latex]f\colon[0,1]\to\mathbb{R}[/latex] je klase [latex]C^2[/latex] i takva da vrijedi [latex]f(0)=f(1)=1[/latex] te [latex]\min\limits_{x\in[0,1]}f(x)=0[/latex]. Nađite najmanju moguću vrijednost od [latex]\max\limits_{x\in[0,1]}f''(x)[/latex].
[b]12.[/b] Dokažite da za svaku neprekidnu funkciju [latex]f\colon[0,1]\to\mathbb{R}[/latex] vrijedi [latex]\int_{0}^{\pi}x f(\sin x)\,dx=\frac{\pi}{2}\int_{0}^{\pi}f(\sin x)\,dx[/latex].
[b]13.[/b] Dokažite [latex]\displaystyle\int_{0}^{1}\frac{dx}{x^x}= \sum_{n=1}^{\infty}\frac{1}{n^n}[/latex].
Vjerujem da nisu prelagani. Hmmm... Dakle, ovo je samo za željne izazova.
Evo još pokoji teži zadatak od mene, nek se nađe. Možda netko još ima volje rješavati:
10. Neprekidna funkcija je derivabilna na te vrijedi i za svaki x>0. Dokažite da postoji c>0 takav da je .
11. Funkcija je klase i takva da vrijedi te . Nađite najmanju moguću vrijednost od .
12. Dokažite da za svaku neprekidnu funkciju vrijedi .
13. Dokažite .
Vjerujem da nisu prelagani. Hmmm... Dakle, ovo je samo za željne izazova.
_________________ Vjeko (speaking thru multiplex)
|
|
[Vrh] |
|
mirko&slavko Gost
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mirko&slavko Gost
|
|
[Vrh] |
|
Plavojka (L-P) Gost
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
antoanela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:19 pon, 29. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="alen"][quote="antoanela"]U prvom zadatku sam dobila da je limes 0, indukcijom sam pokazala da je Mnf<=n!, je li to dobro?:)[/quote]
Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da propada u grupi G-K :lol: . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sam mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.
Sad ću probat smislit neko drugo rješenje, baš tebi u inat.[/quote]
Zapravo sam pokazala da je |Mnf|<=n!, pa sad stima. I meni nije uopce zao sto sam u grupi G-K, bas naprotiv.:)
12 je stvarno lagan, to je onaj trik koji smo imali na vjezbama, napravimo supstituciju t=pi-x i koristimo da je sin(pi-x)=sin x i dobijemo 2I=pi* integral od 0 do pi f(sinx)dx.:wink:
alen (napisa): | antoanela (napisa): | U prvom zadatku sam dobila da je limes 0, indukcijom sam pokazala da je Mnf⇐n!, je li to dobro? |
Antoanela, pa ti rasturaš. Čini mi se da nisi u mojoj grupi, šteta, toliko potencijala da propada u grupi G-K . Ovo gore ne samo da je dobro, to je izvrsno. Sam mi je sad krivo što se nisam toga prvi sjetio. Mislim da bi još trebala pokazat da je Mnf>=0 i na magarcu si.
Sad ću probat smislit neko drugo rješenje, baš tebi u inat. |
Zapravo sam pokazala da je |Mnf|⇐n!, pa sad stima. I meni nije uopce zao sto sam u grupi G-K, bas naprotiv.
12 je stvarno lagan, to je onaj trik koji smo imali na vjezbama, napravimo supstituciju t=pi-x i koristimo da je sin(pi-x)=sin x i dobijemo 2I=pi* integral od 0 do pi f(sinx)dx.
|
|
[Vrh] |
|
MystiC Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
antoanela Forumaš(ica)

Spol: