Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Upis na postdiplomski (s obzirom na novi sistem) (studij)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,...
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Crazylamb
Gost

PostPostano: 1:52 pet, 9. 6. 2006    Naslov: Upis na postdiplomski (s obzirom na novi sistem) Citirajte i odgovorite

Trenutno sam student 2.godine matematike i fizike na pedagoskom fakultetu na Univerzitetu u Bihacu (BiH). To je, znaci, onaj stari 4-godisnji studij koji je do ove godine bio aktuelan i u Hrvatskoj.

Zanima me sto ce sada biti sa postdiplomskim studijem? Tj. magistarskim i doktorskim. Da li vec sad stupa na snagu ovaj novi sistem, koji se (koliko ja vidim) ne moze bas uskladiti sa onim starim, ili ce to tek biti efektivno kada ovi koji su sad upisali preddiplomski zavrse?

Konkretno, ja imam zelju i plan da postanem doktor znanosti, a ne znam kakve preduvjete cu trebati zadovoljiti niti koliko ce sve to dugo trajati - moram li prvo na diplomski pa onda poslijediplomski studij? Ili ide po planu prije Bolonje (i kakav je onda taj sistem)? Ujedno, ako ide po Bolonji, kako da se moj 4-godisnji studij uskladi sa ovim 3-godisnjem, odnosno 5-godisnjem za magistre? Da li ce meni uistinu trebati samo 1 dodatna godina da dobijem zvanje magistra? A tek potom dodatne 3 za zvanje doktora? (ili postoji precica za nekoga tko zeli zvanje doktora ili uvijek mora prvo dobiti zvanje magistra?)

Usput, ima li dodatnih kolegija koji se moraju polagati s obzirom da studiram na Pedagoskom fakultetu (u BiH)?

U sustini, interesuje me kako bi za mene izgledao put do doktorskog zvanja s obzirom na podrucje mog studija/godinu/lokaciju.
Trenutno sam student 2.godine matematike i fizike na pedagoskom fakultetu na Univerzitetu u Bihacu (BiH). To je, znaci, onaj stari 4-godisnji studij koji je do ove godine bio aktuelan i u Hrvatskoj.

Zanima me sto ce sada biti sa postdiplomskim studijem? Tj. magistarskim i doktorskim. Da li vec sad stupa na snagu ovaj novi sistem, koji se (koliko ja vidim) ne moze bas uskladiti sa onim starim, ili ce to tek biti efektivno kada ovi koji su sad upisali preddiplomski zavrse?

Konkretno, ja imam zelju i plan da postanem doktor znanosti, a ne znam kakve preduvjete cu trebati zadovoljiti niti koliko ce sve to dugo trajati - moram li prvo na diplomski pa onda poslijediplomski studij? Ili ide po planu prije Bolonje (i kakav je onda taj sistem)? Ujedno, ako ide po Bolonji, kako da se moj 4-godisnji studij uskladi sa ovim 3-godisnjem, odnosno 5-godisnjem za magistre? Da li ce meni uistinu trebati samo 1 dodatna godina da dobijem zvanje magistra? A tek potom dodatne 3 za zvanje doktora? (ili postoji precica za nekoga tko zeli zvanje doktora ili uvijek mora prvo dobiti zvanje magistra?)

Usput, ima li dodatnih kolegija koji se moraju polagati s obzirom da studiram na Pedagoskom fakultetu (u BiH)?

U sustini, interesuje me kako bi za mene izgledao put do doktorskog zvanja s obzirom na podrucje mog studija/godinu/lokaciju.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:24 pet, 9. 6. 2006    Naslov: Re: Upis na postdiplomski (s obzirom na novi sistem) Citirajte i odgovorite

[quote="Crazylamb"]U sustini, interesuje me kako bi za mene izgledao put do doktorskog zvanja s obzirom na podrucje mog studija/godinu/lokaciju.[/quote]

AFAIK, ovako:

1. diplomiras. ;)

2. upises doktorski studij. :)

3. polozis tzv. [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=263]pristupne ispite[/url] (tri velika, gadna ispita svaki pred troclanom komisijom) :blueshock:

4. napises radnju i obranis :banana:

Ne znam ima li uz pristupne ispite jos nesto za slusati/polagati... :neznam:

Vjerojatno ti [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=264]Pravilnik PDSa[/url] moze odgovoriti na neka pitanja. 8)
Crazylamb (napisa):

AFAIK, ovako:

1. diplomiras. Wink

2. upises doktorski studij. Smile

3. polozis tzv. pristupne ispite (tri velika, gadna ispita svaki pred troclanom komisijom) Disaster!!!

4. napises radnju i obranis Dancing banana

Ne znam ima li uz pristupne ispite jos nesto za slusati/polagati... Ja to stvarno ne znam

Vjerojatno ti Pravilnik PDSa moze odgovoriti na neka pitanja. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
27 = 38 - 11

PostPostano: 12:10 pet, 9. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znaci ovo "diplomiras" se odnosi na moj 4-godisnji studij, ne? I odmah nakon toga mogu upisati doktorski studij? Znaci u teoriji, nakon zavrsetka studija u BiH, mogu dobiti naziv doktora znanosti u roku od 3 godine?

(Pravilnik mi nije pomogao samo u ovom podrucju - vezano za stari vs. novi sistem studija, odnosno za drzavljane koji su diplomirali van Hrvatske).

PS. Ono "Crazylamb" sam ja, samo mi clanstvo nije jos bilo aktivirano jer jos nije bio poslan mail na moju adresu.
Znaci ovo "diplomiras" se odnosi na moj 4-godisnji studij, ne? I odmah nakon toga mogu upisati doktorski studij? Znaci u teoriji, nakon zavrsetka studija u BiH, mogu dobiti naziv doktora znanosti u roku od 3 godine?

(Pravilnik mi nije pomogao samo u ovom podrucju - vezano za stari vs. novi sistem studija, odnosno za drzavljane koji su diplomirali van Hrvatske).

PS. Ono "Crazylamb" sam ja, samo mi clanstvo nije jos bilo aktivirano jer jos nije bio poslan mail na moju adresu.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:58 pet, 9. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crazylamb1"]Znaci ovo "diplomiras" se odnosi na moj 4-godisnji studij, ne? I odmah nakon toga mogu upisati doktorski studij?[/quote]

Da; tako to radi vecina sadasnjih postdiplomanada. 8) Mislim da je moja generacija bila zadnja u kojoj su svi isli na magisterij, no i tu se nekoliko ljudi naknadno prebacilo na doktorski. :)

[quote="Crazylamb1"]Znaci u teoriji, nakon zavrsetka studija u BiH, mogu dobiti naziv doktora znanosti u roku od 3 godine?[/quote]

Mislim da mozes i brze - ovisi o tebi. 8)

Asistenti za rijesiti pristupne ispite imaju godinu dana, a za sve skupa 6 godina, ali mislim da to ne afektira doktorande koji nisu asistenti. :)

Sef PDSa, Hrvoje Sikic, je osoba koju mozes pitati detalje (mail ces naci pomocu "Uputa za preglednije pisanje poruka" ;)).
Crazylamb1 (napisa):
Znaci ovo "diplomiras" se odnosi na moj 4-godisnji studij, ne? I odmah nakon toga mogu upisati doktorski studij?

Da; tako to radi vecina sadasnjih postdiplomanada. Cool Mislim da je moja generacija bila zadnja u kojoj su svi isli na magisterij, no i tu se nekoliko ljudi naknadno prebacilo na doktorski. Smile

Crazylamb1 (napisa):
Znaci u teoriji, nakon zavrsetka studija u BiH, mogu dobiti naziv doktora znanosti u roku od 3 godine?

Mislim da mozes i brze - ovisi o tebi. Cool

Asistenti za rijesiti pristupne ispite imaju godinu dana, a za sve skupa 6 godina, ali mislim da to ne afektira doktorande koji nisu asistenti. Smile

Sef PDSa, Hrvoje Sikic, je osoba koju mozes pitati detalje (mail ces naci pomocu "Uputa za preglednije pisanje poruka" Wink).

[Vrh]
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 18:11 pet, 9. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Oo, suuuper! Pa to je neki express-studij, je'l? : :P :D :lol:

Hvala na pomoci - sad mi je lakse! 8)
Oo, suuuper! Pa to je neki express-studij, je'l? : Razz Very Happy Laughing

Hvala na pomoci - sad mi je lakse! Cool

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:02 pet, 9. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ekspres je dok ne vidis popis literature za pristupne ispite :shock: :faint:
Ekspres je dok ne vidis popis literature za pristupne ispite Shocked Padoh u (o)nesvjest

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 18:58 pon, 15. 9. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo ja neke dvije godine kasnije opet da se javim.

Sad je otprilike doslo TO vrijeme... vrijeme za dalje.

Dakle, trenutno se nalazim u situaciji da mi je sa 4. godine ostalo jos par ispita (jedan cijeli i dva usmena), i naravno diplomski. To cu, nadam se, rijesiti u narednih mjesec-dva. (Napomena: kao sto napisah prije 2 godine, studiram matematiku i fiziku na Pedagoskom fakultetu u Bihacu, BiH, ali sam Hrvatski drzavljanin).

Nakon toga, planiram upisati doktorski studij tu na PMF-u. Konkretno me zanima kada i kakve su moje mogucnosti? Tj. kad su upisi, ima li generalno period kao i za ove dodiplomske/diplomske ili kako to vec ide, koji predmeti su mi na raspolaganju (da li ih ja biram iz neke skupine, ili kako se dodjeljuju), i pretpostavljam da ja biram sebi mentora iz odgovarajuce oblasti. Konkretno, planiram se baviti kriptografijom, a pomalo me interesuje i teorija igara. Kome se mogu obratiti oko upisa u tim podrucjima, ako je to uopste moguce?

Hvala unaprijed!
Evo ja neke dvije godine kasnije opet da se javim.

Sad je otprilike doslo TO vrijeme... vrijeme za dalje.

Dakle, trenutno se nalazim u situaciji da mi je sa 4. godine ostalo jos par ispita (jedan cijeli i dva usmena), i naravno diplomski. To cu, nadam se, rijesiti u narednih mjesec-dva. (Napomena: kao sto napisah prije 2 godine, studiram matematiku i fiziku na Pedagoskom fakultetu u Bihacu, BiH, ali sam Hrvatski drzavljanin).

Nakon toga, planiram upisati doktorski studij tu na PMF-u. Konkretno me zanima kada i kakve su moje mogucnosti? Tj. kad su upisi, ima li generalno period kao i za ove dodiplomske/diplomske ili kako to vec ide, koji predmeti su mi na raspolaganju (da li ih ja biram iz neke skupine, ili kako se dodjeljuju), i pretpostavljam da ja biram sebi mentora iz odgovarajuce oblasti. Konkretno, planiram se baviti kriptografijom, a pomalo me interesuje i teorija igara. Kome se mogu obratiti oko upisa u tim podrucjima, ako je to uopste moguce?

Hvala unaprijed!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 9:06 uto, 16. 9. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kriptografija :arrow: [mmail=duje]prof. Dujella[/mmail] :)

Teorija igara :arrow: Eventualno da odes doktorirati na Ekonomiju. :(

Mislim da je najbolje da se obratis prof. Dujelli oko mentorstva i zamolis ga da te uputi za ostalo. :) Ne znam tko je trenutno shef PDSa (mislim prof. Sikic, ali u vatru bih dao eventualno tudju ruku ;)).

Ako se ne varam, upisi u PDS idu pred kraj kalendarske godine. :)
Kriptografija Arrow prof. Dujella Smile

Teorija igara Arrow Eventualno da odes doktorirati na Ekonomiju. Sad

Mislim da je najbolje da se obratis prof. Dujelli oko mentorstva i zamolis ga da te uputi za ostalo. Smile Ne znam tko je trenutno shef PDSa (mislim prof. Sikic, ali u vatru bih dao eventualno tudju ruku Wink).

Ako se ne varam, upisi u PDS idu pred kraj kalendarske godine. Smile

[Vrh]
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 9:44 uto, 16. 9. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

E, super! Hvala puno, evo vec krenuh pisati prof. Dujelli mail. :D Nadati se da cu do kraja godine uspijeti diplomirati i upisati. 8)
E, super! Hvala puno, evo vec krenuh pisati prof. Dujelli mail. Very Happy Nadati se da cu do kraja godine uspijeti diplomirati i upisati. Cool

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,... Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum