Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Crazylamb Gost
|
Postano: 1:52 pet, 9. 6. 2006 Naslov: Upis na postdiplomski (s obzirom na novi sistem) |
|
|
Trenutno sam student 2.godine matematike i fizike na pedagoskom fakultetu na Univerzitetu u Bihacu (BiH). To je, znaci, onaj stari 4-godisnji studij koji je do ove godine bio aktuelan i u Hrvatskoj.
Zanima me sto ce sada biti sa postdiplomskim studijem? Tj. magistarskim i doktorskim. Da li vec sad stupa na snagu ovaj novi sistem, koji se (koliko ja vidim) ne moze bas uskladiti sa onim starim, ili ce to tek biti efektivno kada ovi koji su sad upisali preddiplomski zavrse?
Konkretno, ja imam zelju i plan da postanem doktor znanosti, a ne znam kakve preduvjete cu trebati zadovoljiti niti koliko ce sve to dugo trajati - moram li prvo na diplomski pa onda poslijediplomski studij? Ili ide po planu prije Bolonje (i kakav je onda taj sistem)? Ujedno, ako ide po Bolonji, kako da se moj 4-godisnji studij uskladi sa ovim 3-godisnjem, odnosno 5-godisnjem za magistre? Da li ce meni uistinu trebati samo 1 dodatna godina da dobijem zvanje magistra? A tek potom dodatne 3 za zvanje doktora? (ili postoji precica za nekoga tko zeli zvanje doktora ili uvijek mora prvo dobiti zvanje magistra?)
Usput, ima li dodatnih kolegija koji se moraju polagati s obzirom da studiram na Pedagoskom fakultetu (u BiH)?
U sustini, interesuje me kako bi za mene izgledao put do doktorskog zvanja s obzirom na podrucje mog studija/godinu/lokaciju.
Trenutno sam student 2.godine matematike i fizike na pedagoskom fakultetu na Univerzitetu u Bihacu (BiH). To je, znaci, onaj stari 4-godisnji studij koji je do ove godine bio aktuelan i u Hrvatskoj.
Zanima me sto ce sada biti sa postdiplomskim studijem? Tj. magistarskim i doktorskim. Da li vec sad stupa na snagu ovaj novi sistem, koji se (koliko ja vidim) ne moze bas uskladiti sa onim starim, ili ce to tek biti efektivno kada ovi koji su sad upisali preddiplomski zavrse?
Konkretno, ja imam zelju i plan da postanem doktor znanosti, a ne znam kakve preduvjete cu trebati zadovoljiti niti koliko ce sve to dugo trajati - moram li prvo na diplomski pa onda poslijediplomski studij? Ili ide po planu prije Bolonje (i kakav je onda taj sistem)? Ujedno, ako ide po Bolonji, kako da se moj 4-godisnji studij uskladi sa ovim 3-godisnjem, odnosno 5-godisnjem za magistre? Da li ce meni uistinu trebati samo 1 dodatna godina da dobijem zvanje magistra? A tek potom dodatne 3 za zvanje doktora? (ili postoji precica za nekoga tko zeli zvanje doktora ili uvijek mora prvo dobiti zvanje magistra?)
Usput, ima li dodatnih kolegija koji se moraju polagati s obzirom da studiram na Pedagoskom fakultetu (u BiH)?
U sustini, interesuje me kako bi za mene izgledao put do doktorskog zvanja s obzirom na podrucje mog studija/godinu/lokaciju.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 2:24 pet, 9. 6. 2006 Naslov: Re: Upis na postdiplomski (s obzirom na novi sistem) |
|
|
[quote="Crazylamb"]U sustini, interesuje me kako bi za mene izgledao put do doktorskog zvanja s obzirom na podrucje mog studija/godinu/lokaciju.[/quote]
AFAIK, ovako:
1. diplomiras. ;)
2. upises doktorski studij. :)
3. polozis tzv. [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=263]pristupne ispite[/url] (tri velika, gadna ispita svaki pred troclanom komisijom) :blueshock:
4. napises radnju i obranis :banana:
Ne znam ima li uz pristupne ispite jos nesto za slusati/polagati... :neznam:
Vjerojatno ti [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=264]Pravilnik PDSa[/url] moze odgovoriti na neka pitanja. 8)
Crazylamb (napisa): | U sustini, interesuje me kako bi za mene izgledao put do doktorskog zvanja s obzirom na podrucje mog studija/godinu/lokaciju. |
AFAIK, ovako:
1. diplomiras.
2. upises doktorski studij.
3. polozis tzv. pristupne ispite (tri velika, gadna ispita svaki pred troclanom komisijom)
4. napises radnju i obranis
Ne znam ima li uz pristupne ispite jos nesto za slusati/polagati...
Vjerojatno ti Pravilnik PDSa moze odgovoriti na neka pitanja.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:10 pet, 9. 6. 2006 Naslov: |
|
|
Znaci ovo "diplomiras" se odnosi na moj 4-godisnji studij, ne? I odmah nakon toga mogu upisati doktorski studij? Znaci u teoriji, nakon zavrsetka studija u BiH, mogu dobiti naziv doktora znanosti u roku od 3 godine?
(Pravilnik mi nije pomogao samo u ovom podrucju - vezano za stari vs. novi sistem studija, odnosno za drzavljane koji su diplomirali van Hrvatske).
PS. Ono "Crazylamb" sam ja, samo mi clanstvo nije jos bilo aktivirano jer jos nije bio poslan mail na moju adresu.
Znaci ovo "diplomiras" se odnosi na moj 4-godisnji studij, ne? I odmah nakon toga mogu upisati doktorski studij? Znaci u teoriji, nakon zavrsetka studija u BiH, mogu dobiti naziv doktora znanosti u roku od 3 godine?
(Pravilnik mi nije pomogao samo u ovom podrucju - vezano za stari vs. novi sistem studija, odnosno za drzavljane koji su diplomirali van Hrvatske).
PS. Ono "Crazylamb" sam ja, samo mi clanstvo nije jos bilo aktivirano jer jos nije bio poslan mail na moju adresu.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:58 pet, 9. 6. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Crazylamb1"]Znaci ovo "diplomiras" se odnosi na moj 4-godisnji studij, ne? I odmah nakon toga mogu upisati doktorski studij?[/quote]
Da; tako to radi vecina sadasnjih postdiplomanada. 8) Mislim da je moja generacija bila zadnja u kojoj su svi isli na magisterij, no i tu se nekoliko ljudi naknadno prebacilo na doktorski. :)
[quote="Crazylamb1"]Znaci u teoriji, nakon zavrsetka studija u BiH, mogu dobiti naziv doktora znanosti u roku od 3 godine?[/quote]
Mislim da mozes i brze - ovisi o tebi. 8)
Asistenti za rijesiti pristupne ispite imaju godinu dana, a za sve skupa 6 godina, ali mislim da to ne afektira doktorande koji nisu asistenti. :)
Sef PDSa, Hrvoje Sikic, je osoba koju mozes pitati detalje (mail ces naci pomocu "Uputa za preglednije pisanje poruka" ;)).
Crazylamb1 (napisa): | Znaci ovo "diplomiras" se odnosi na moj 4-godisnji studij, ne? I odmah nakon toga mogu upisati doktorski studij? |
Da; tako to radi vecina sadasnjih postdiplomanada. Mislim da je moja generacija bila zadnja u kojoj su svi isli na magisterij, no i tu se nekoliko ljudi naknadno prebacilo na doktorski.
Crazylamb1 (napisa): | Znaci u teoriji, nakon zavrsetka studija u BiH, mogu dobiti naziv doktora znanosti u roku od 3 godine? |
Mislim da mozes i brze - ovisi o tebi.
Asistenti za rijesiti pristupne ispite imaju godinu dana, a za sve skupa 6 godina, ali mislim da to ne afektira doktorande koji nisu asistenti.
Sef PDSa, Hrvoje Sikic, je osoba koju mozes pitati detalje (mail ces naci pomocu "Uputa za preglednije pisanje poruka" ).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:58 pon, 15. 9. 2008 Naslov: |
|
|
Evo ja neke dvije godine kasnije opet da se javim.
Sad je otprilike doslo TO vrijeme... vrijeme za dalje.
Dakle, trenutno se nalazim u situaciji da mi je sa 4. godine ostalo jos par ispita (jedan cijeli i dva usmena), i naravno diplomski. To cu, nadam se, rijesiti u narednih mjesec-dva. (Napomena: kao sto napisah prije 2 godine, studiram matematiku i fiziku na Pedagoskom fakultetu u Bihacu, BiH, ali sam Hrvatski drzavljanin).
Nakon toga, planiram upisati doktorski studij tu na PMF-u. Konkretno me zanima kada i kakve su moje mogucnosti? Tj. kad su upisi, ima li generalno period kao i za ove dodiplomske/diplomske ili kako to vec ide, koji predmeti su mi na raspolaganju (da li ih ja biram iz neke skupine, ili kako se dodjeljuju), i pretpostavljam da ja biram sebi mentora iz odgovarajuce oblasti. Konkretno, planiram se baviti kriptografijom, a pomalo me interesuje i teorija igara. Kome se mogu obratiti oko upisa u tim podrucjima, ako je to uopste moguce?
Hvala unaprijed!
Evo ja neke dvije godine kasnije opet da se javim.
Sad je otprilike doslo TO vrijeme... vrijeme za dalje.
Dakle, trenutno se nalazim u situaciji da mi je sa 4. godine ostalo jos par ispita (jedan cijeli i dva usmena), i naravno diplomski. To cu, nadam se, rijesiti u narednih mjesec-dva. (Napomena: kao sto napisah prije 2 godine, studiram matematiku i fiziku na Pedagoskom fakultetu u Bihacu, BiH, ali sam Hrvatski drzavljanin).
Nakon toga, planiram upisati doktorski studij tu na PMF-u. Konkretno me zanima kada i kakve su moje mogucnosti? Tj. kad su upisi, ima li generalno period kao i za ove dodiplomske/diplomske ili kako to vec ide, koji predmeti su mi na raspolaganju (da li ih ja biram iz neke skupine, ili kako se dodjeljuju), i pretpostavljam da ja biram sebi mentora iz odgovarajuce oblasti. Konkretno, planiram se baviti kriptografijom, a pomalo me interesuje i teorija igara. Kome se mogu obratiti oko upisa u tim podrucjima, ako je to uopste moguce?
Hvala unaprijed!
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)