Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
tp Forumaš(ica)

|
Postano: 21:17 sri, 5. 7. 2006 Naslov: |
|
|
Ja ti na zalost ne mogu puno reci, ali kad si vec prozvao sve ZN...
[quote="Anonymous"]Zanima me koji su uvjeti za dobivanje statusa znanstvenog novaka...
Koliko je tesko ostvariti taj status? Prefirira li se smjer Teorijska
matematika kod odluke, koliko se prosjecno ljudi godisnje prima, da li
je velika navala, s kojim prosjekom bih trebao biti koliko toliko siguran,
gleda li se pad jedne godine etc.? Hvala![/quote]
Ne znam koji je (i postoji li) sluzbeni uvjet, ali trebas imati sto bolje ocjene, mislim da se ne preferira samo teorijska matematika, a ako imas odlicne ocjene relativno lako ces pronaci profesora koji ce te htjeti primiti kao ZN na svom projektu. Veliki problem je onda u Ministarstvu koje treba odobriti tvoje primanje za ZN, a ako i kad se to dogodi mislim da ce Fakultet biti sretan da ima jos nekog tko moze preuzeti dio obaveza u drzanju vjezbi (eufemisticki receno).
Koliko ja znam, navala je manja od potreba (barem nastavnih, a siguran sam da postoje i potrebe zn. projekata), a trenutno 3 (?) ljudi ceka odobrenje ministarstva.
Kao sto rekoh, minimalne uvjete za primanje ne znam.
Ja ti na zalost ne mogu puno reci, ali kad si vec prozvao sve ZN...
Anonymous (napisa): | Zanima me koji su uvjeti za dobivanje statusa znanstvenog novaka...
Koliko je tesko ostvariti taj status? Prefirira li se smjer Teorijska
matematika kod odluke, koliko se prosjecno ljudi godisnje prima, da li
je velika navala, s kojim prosjekom bih trebao biti koliko toliko siguran,
gleda li se pad jedne godine etc.? Hvala! |
Ne znam koji je (i postoji li) sluzbeni uvjet, ali trebas imati sto bolje ocjene, mislim da se ne preferira samo teorijska matematika, a ako imas odlicne ocjene relativno lako ces pronaci profesora koji ce te htjeti primiti kao ZN na svom projektu. Veliki problem je onda u Ministarstvu koje treba odobriti tvoje primanje za ZN, a ako i kad se to dogodi mislim da ce Fakultet biti sretan da ima jos nekog tko moze preuzeti dio obaveza u drzanju vjezbi (eufemisticki receno).
Koliko ja znam, navala je manja od potreba (barem nastavnih, a siguran sam da postoje i potrebe zn. projekata), a trenutno 3 (?) ljudi ceka odobrenje ministarstva.
Kao sto rekoh, minimalne uvjete za primanje ne znam.
|
|
[Vrh] |
|
zeix Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
zeix Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 9:06 čet, 6. 7. 2006 Naslov: |
|
|
Bitno ti je imati nekog profesora s kim bi radio, tj. koji bi te prijavio na tvoj projekt. Faks je prilicno zainteresiran da uzme nove ljude, ali se za svako mjesto mora cekati odobrenje ministarstva. U tom dijelu su kriteriji nepoznati, a trajanje postupka varira. I tu je zgodno imati veci prosjek, jer se valjda ta hrpa koju oni tamo rjesavaju ne sortira po vremenu prijave nego po prosjeku... Mislim da smo svi mi koji smo zaposleni u zadnje vrijeme (2004, 2005, 2006) imali prosjek preko 4,5. To naravno ne znaci da ne mozes s manjim, uvjet za postdiplomski je barem 3,5; ili barem 3,0 ako imas preporuke profesora...
Bitno ti je imati nekog profesora s kim bi radio, tj. koji bi te prijavio na tvoj projekt. Faks je prilicno zainteresiran da uzme nove ljude, ali se za svako mjesto mora cekati odobrenje ministarstva. U tom dijelu su kriteriji nepoznati, a trajanje postupka varira. I tu je zgodno imati veci prosjek, jer se valjda ta hrpa koju oni tamo rjesavaju ne sortira po vremenu prijave nego po prosjeku... Mislim da smo svi mi koji smo zaposleni u zadnje vrijeme (2004, 2005, 2006) imali prosjek preko 4,5. To naravno ne znaci da ne mozes s manjim, uvjet za postdiplomski je barem 3,5; ili barem 3,0 ako imas preporuke profesora...
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 9:54 čet, 6. 7. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Martinab"]I tu je zgodno imati veci prosjek, jer se valjda ta hrpa koju oni tamo rjesavaju ne sortira po vremenu prijave nego po prosjeku...[/quote]
Nije vise tako jednostavno. Naime, po novom ne ide tako da projekti traze novacka mjesta za osobe s imenom i prezimenom. Projekti traze mjesta za novake, a kad im budu odobrena raspisuje se natjecaj. AFAIK, upravo zbog toga nastao je zastoj jer u Ministarstvu nisu imali na temelju cega sortirati pristigle zahtjeve. Osim toga uskoro se gase stari projekti i nisam siguran hoce li se njima uopce vise odobravati novaci, nego tek kad krene nova runda projekata.
Martinab (napisa): | I tu je zgodno imati veci prosjek, jer se valjda ta hrpa koju oni tamo rjesavaju ne sortira po vremenu prijave nego po prosjeku... |
Nije vise tako jednostavno. Naime, po novom ne ide tako da projekti traze novacka mjesta za osobe s imenom i prezimenom. Projekti traze mjesta za novake, a kad im budu odobrena raspisuje se natjecaj. AFAIK, upravo zbog toga nastao je zastoj jer u Ministarstvu nisu imali na temelju cega sortirati pristigle zahtjeve. Osim toga uskoro se gase stari projekti i nisam siguran hoce li se njima uopce vise odobravati novaci, nego tek kad krene nova runda projekata.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 23:01 čet, 6. 7. 2006 Naslov: |
|
|
Mislim da grijesis. Znanst. novak je radno mjesto, asistent je kod nas suradnicko zvanje ili tako nesto. Moze biti i radno mjesto, ali nasi asistenti nisu zaposleni u tom statusu. Pomijesao si sa znanstvenim zvanjima (znanst. suradnik, visi znanst. suradnik i znanst. savjetnik), koja su nuzni uvjeti za znanstveno-nastavna zvanja (docent, izv. profesor, red. profesor). Da, komplicirano je :) Jedina utjeha je da su u vojsci cinovi i radna mjesta jos kompliciraniji :soldiersalute:
Mislim da grijesis. Znanst. novak je radno mjesto, asistent je kod nas suradnicko zvanje ili tako nesto. Moze biti i radno mjesto, ali nasi asistenti nisu zaposleni u tom statusu. Pomijesao si sa znanstvenim zvanjima (znanst. suradnik, visi znanst. suradnik i znanst. savjetnik), koja su nuzni uvjeti za znanstveno-nastavna zvanja (docent, izv. profesor, red. profesor). Da, komplicirano je Jedina utjeha je da su u vojsci cinovi i radna mjesta jos kompliciraniji
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|