Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Znanstveni novak

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 23:57 uto, 4. 7. 2006    Naslov: Znanstveni novak Citirajte i odgovorite

Zanima me koji su uvjeti za dobivanje statusa znanstvenog novaka...
Koliko je tesko ostvariti taj status? Prefirira li se smjer Teorijska
matematika kod odluke, koliko se prosjecno ljudi godisnje prima, da li
je velika navala, s kojim prosjekom bih trebao biti koliko toliko siguran,
gleda li se pad jedne godine etc.? Hvala!

[Vrh]
Gost

PostPostano: 19:03 sri, 5. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Od svih vas ZN na Forumu, zar stvarno nitko ne moze odgovoriti
mi na pitanje?
Od svih vas ZN na Forumu, zar stvarno nitko ne moze odgovoriti
mi na pitanje?

[Vrh]
tp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
78 = 91 - 13

PostPostano: 21:17 sri, 5. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja ti na zalost ne mogu puno reci, ali kad si vec prozvao sve ZN...

[quote="Anonymous"]Zanima me koji su uvjeti za dobivanje statusa znanstvenog novaka...
gleda li se pad jedne godine etc.? Hvala![/quote]

Ne znam koji je (i postoji li) sluzbeni uvjet, ali trebas imati sto bolje ocjene, mislim da se ne preferira samo teorijska matematika, a ako imas odlicne ocjene relativno lako ces pronaci profesora koji ce te htjeti primiti kao ZN na svom projektu. Veliki problem je onda u Ministarstvu koje treba odobriti tvoje primanje za ZN, a ako i kad se to dogodi mislim da ce Fakultet biti sretan da ima jos nekog tko moze preuzeti dio obaveza u drzanju vjezbi (eufemisticki receno).

Koliko ja znam, navala je manja od potreba (barem nastavnih, a siguran sam da postoje i potrebe zn. projekata), a trenutno 3 (?) ljudi ceka odobrenje ministarstva.

Kao sto rekoh, minimalne uvjete za primanje ne znam.
Ja ti na zalost ne mogu puno reci, ali kad si vec prozvao sve ZN...

Anonymous (napisa):

Ne znam koji je (i postoji li) sluzbeni uvjet, ali trebas imati sto bolje ocjene, mislim da se ne preferira samo teorijska matematika, a ako imas odlicne ocjene relativno lako ces pronaci profesora koji ce te htjeti primiti kao ZN na svom projektu. Veliki problem je onda u Ministarstvu koje treba odobriti tvoje primanje za ZN, a ako i kad se to dogodi mislim da ce Fakultet biti sretan da ima jos nekog tko moze preuzeti dio obaveza u drzanju vjezbi (eufemisticki receno).

Koliko ja znam, navala je manja od potreba (barem nastavnih, a siguran sam da postoje i potrebe zn. projekata), a trenutno 3 (?) ljudi ceka odobrenje ministarstva.

Kao sto rekoh, minimalne uvjete za primanje ne znam.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
zeix
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 23 - 6

PostPostano: 22:09 sri, 5. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

A sta se smatra pod dobar prosjek
A sta se smatra pod dobar prosjek

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:13 sri, 5. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

5.0
5.0

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
zeix
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 23 - 6

PostPostano: 22:31 sri, 5. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]5.0[/quote]
:(
krcko (napisa):
5.0

Sad

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 22:31 sri, 5. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]5.0[/quote]

hmmm... jako je to strog uvijet za dobar prosjek...
krcko (napisa):
5.0

hmmm... jako je to strog uvijet za dobar prosjek...

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:32 sri, 5. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima vec topic o tome, pa potrazite malo; Edo je odgovorio na vecinu pitanja. 8)

Btw, nema vise znanstvenih novaka; sad smo svi asistenti. ;)
Ima vec topic o tome, pa potrazite malo; Edo je odgovorio na vecinu pitanja. Cool

Btw, nema vise znanstvenih novaka; sad smo svi asistenti. Wink

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 8:08 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima znanstvenih novaka (nema vise mladjih asistenata). Kod nas pravih asistenata ni nema - razlika je u tome sto su znanst. novaci zaposleni preko projekata, a asistenti direktno na faksu.

Ovo s prosjekom u principu nije tako strogo, ali kako Ministarstvo trenutacno ne odobrava novake to je jedina sansa da se malo ubrza postupak. Formalno, uvjet je da budete medju 10% najboljih studenata iz generacije.
Ima znanstvenih novaka (nema vise mladjih asistenata). Kod nas pravih asistenata ni nema - razlika je u tome sto su znanst. novaci zaposleni preko projekata, a asistenti direktno na faksu.

Ovo s prosjekom u principu nije tako strogo, ali kako Ministarstvo trenutacno ne odobrava novake to je jedina sansa da se malo ubrza postupak. Formalno, uvjet je da budete medju 10% najboljih studenata iz generacije.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 9:06 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bitno ti je imati nekog profesora s kim bi radio, tj. koji bi te prijavio na tvoj projekt. Faks je prilicno zainteresiran da uzme nove ljude, ali se za svako mjesto mora cekati odobrenje ministarstva. U tom dijelu su kriteriji nepoznati, a trajanje postupka varira. I tu je zgodno imati veci prosjek, jer se valjda ta hrpa koju oni tamo rjesavaju ne sortira po vremenu prijave nego po prosjeku... Mislim da smo svi mi koji smo zaposleni u zadnje vrijeme (2004, 2005, 2006) imali prosjek preko 4,5. To naravno ne znaci da ne mozes s manjim, uvjet za postdiplomski je barem 3,5; ili barem 3,0 ako imas preporuke profesora...
Bitno ti je imati nekog profesora s kim bi radio, tj. koji bi te prijavio na tvoj projekt. Faks je prilicno zainteresiran da uzme nove ljude, ali se za svako mjesto mora cekati odobrenje ministarstva. U tom dijelu su kriteriji nepoznati, a trajanje postupka varira. I tu je zgodno imati veci prosjek, jer se valjda ta hrpa koju oni tamo rjesavaju ne sortira po vremenu prijave nego po prosjeku... Mislim da smo svi mi koji smo zaposleni u zadnje vrijeme (2004, 2005, 2006) imali prosjek preko 4,5. To naravno ne znaci da ne mozes s manjim, uvjet za postdiplomski je barem 3,5; ili barem 3,0 ako imas preporuke profesora...

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 9:54 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]I tu je zgodno imati veci prosjek, jer se valjda ta hrpa koju oni tamo rjesavaju ne sortira po vremenu prijave nego po prosjeku...[/quote]

Nije vise tako jednostavno. Naime, po novom ne ide tako da projekti traze novacka mjesta za osobe s imenom i prezimenom. Projekti traze mjesta za novake, a kad im budu odobrena raspisuje se natjecaj. AFAIK, upravo zbog toga nastao je zastoj jer u Ministarstvu nisu imali na temelju cega sortirati pristigle zahtjeve. Osim toga uskoro se gase stari projekti i nisam siguran hoce li se njima uopce vise odobravati novaci, nego tek kad krene nova runda projekata.
Martinab (napisa):
I tu je zgodno imati veci prosjek, jer se valjda ta hrpa koju oni tamo rjesavaju ne sortira po vremenu prijave nego po prosjeku...

Nije vise tako jednostavno. Naime, po novom ne ide tako da projekti traze novacka mjesta za osobe s imenom i prezimenom. Projekti traze mjesta za novake, a kad im budu odobrena raspisuje se natjecaj. AFAIK, upravo zbog toga nastao je zastoj jer u Ministarstvu nisu imali na temelju cega sortirati pristigle zahtjeve. Osim toga uskoro se gase stari projekti i nisam siguran hoce li se njima uopce vise odobravati novaci, nego tek kad krene nova runda projekata.

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 12:31 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Aha... kuzim. Cula sam i da novi pojekti nece biti prije kraja godine, al ne znam kolko9 je pouzdan izvor (cula sam to od medicinara)
Aha... kuzim. Cula sam i da novi pojekti nece biti prije kraja godine, al ne znam kolko9 je pouzdan izvor (cula sam to od medicinara)

cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
28 = 43 - 15

PostPostano: 16:09 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pouzdano je da se projekti financiraju do kraja godine. Navodno je samo par desetaka postotaka recenzenata javilo recenzije. Ocaj.

'ave fun!

Sinisa
Pouzdano je da se projekti financiraju do kraja godine. Navodno je samo par desetaka postotaka recenzenata javilo recenzije. Ocaj.

'ave fun!

Sinisa

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:14 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="cinik"]Pouzdano je da se projekti financiraju do kraja godine.[/quote]

Sto most likely znaci da novi projekti nece startati barem do iduceg proljeca. :(

[quote="cinik"]O'čaj.[/quote]

Irski čaj. :gg:

@Krcko: "znanstveni novak" je znanstvena titula (ili kako se to vec zove); "asistent" je radno mjesto. 8) Grijesim li? :-k
cinik (napisa):
Pouzdano je da se projekti financiraju do kraja godine.

Sto most likely znaci da novi projekti nece startati barem do iduceg proljeca. Sad

cinik (napisa):
O'čaj.

Irski čaj. Mr Green being very Greeen indeed

@Krcko: "znanstveni novak" je znanstvena titula (ili kako se to vec zove); "asistent" je radno mjesto. Cool Grijesim li? Think

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:01 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da grijesis. Znanst. novak je radno mjesto, asistent je kod nas suradnicko zvanje ili tako nesto. Moze biti i radno mjesto, ali nasi asistenti nisu zaposleni u tom statusu. Pomijesao si sa znanstvenim zvanjima (znanst. suradnik, visi znanst. suradnik i znanst. savjetnik), koja su nuzni uvjeti za znanstveno-nastavna zvanja (docent, izv. profesor, red. profesor). Da, komplicirano je :) Jedina utjeha je da su u vojsci cinovi i radna mjesta jos kompliciraniji :soldiersalute:
Mislim da grijesis. Znanst. novak je radno mjesto, asistent je kod nas suradnicko zvanje ili tako nesto. Moze biti i radno mjesto, ali nasi asistenti nisu zaposleni u tom statusu. Pomijesao si sa znanstvenim zvanjima (znanst. suradnik, visi znanst. suradnik i znanst. savjetnik), koja su nuzni uvjeti za znanstveno-nastavna zvanja (docent, izv. profesor, red. profesor). Da, komplicirano je Smile Jedina utjeha je da su u vojsci cinovi i radna mjesta jos kompliciraniji Aye, aye, sir!

[Vrh]
Gost

PostPostano: 23:04 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala svima na odgovorima! Pozdrav!
Hvala svima na odgovorima! Pozdrav!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:21 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Isprika na zagadjivanju topica, ali zasto meni pise "asistent" na vratima i zasto to ide u formulare pod "radno mjesto" (slicno kao sto docentima pise na vratima i pod "radno mjesto" ide - docent)? :-k
Isprika na zagadjivanju topica, ali zasto meni pise "asistent" na vratima i zasto to ide u formulare pod "radno mjesto" (slicno kao sto docentima pise na vratima i pod "radno mjesto" ide - docent)? Think

[Vrh]
menschen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-1 = 0 - 1

PostPostano: 11:03 sub, 8. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Država plaća magisterij ako imaš >4.5, jelda? A šta ako imaš prosjek 4.45?? Da li se može pisat možda neka molba? I za znanstvenog novaka isto?
Država plaća magisterij ako imaš >4.5, jelda? A šta ako imaš prosjek 4.45?? Da li se može pisat možda neka molba? I za znanstvenog novaka isto?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:05 sub, 8. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="menschen"]Država plaća magisterij ako imaš >4.5, jelda? A šta ako imaš prosjek 4.45?? Da li se može pisat možda neka molba? I za znanstvenog novaka isto?[/quote]

Placa za sve asistente/znan.novake (ja sam imao nesto malo manji prosjek :oops:). :D
menschen (napisa):

Placa za sve asistente/znan.novake (ja sam imao nesto malo manji prosjek Embarassed). Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum