Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prijedlog promjene načina ispitivanja na prvoj godini (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
34 = 91 - 57

PostPostano: 22:23 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

šteta... :roll:
meni se ovo stvarno sviđalo. odjednom bi rješio i kolokvije i zadaće, te prisilio na češće učenje, te bi se rješio problem kolokvija i usmenih u istom tjednu
šteta... Rolling Eyes
meni se ovo stvarno sviđalo. odjednom bi rješio i kolokvije i zadaće, te prisilio na češće učenje, te bi se rješio problem kolokvija i usmenih u istom tjednu

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 22:29 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja mislim da je ovaj prijedlog bio osuđen na čisti uspijeh... tako bi se i mogla provoditi kontinuirana provjera znanja, posjećenost predavanja (pogotovo) i vježbi bi zasigurno bila veća... ne vidim zašto taj prijedlog nije prošao...
ja mislim da je ovaj prijedlog bio osuđen na čisti uspijeh... tako bi se i mogla provoditi kontinuirana provjera znanja, posjećenost predavanja (pogotovo) i vježbi bi zasigurno bila veća... ne vidim zašto taj prijedlog nije prošao...

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:53 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sad vam je najedamput super kad vas netko tjera na ucenje :roll: Podsjetit cu vas na ovaj topic iduci semestar, kad prodju ispitni rokovi i krene bolonjska druga godina. Ovo na prvoj je sve bilo pripremljeno i testirano na prethodnim generacijama. Iduce godine ulazite u zonu sumraka :new-alien:
Sad vam je najedamput super kad vas netko tjera na ucenje Rolling Eyes Podsjetit cu vas na ovaj topic iduci semestar, kad prodju ispitni rokovi i krene bolonjska druga godina. Ovo na prvoj je sve bilo pripremljeno i testirano na prethodnim generacijama. Iduce godine ulazite u zonu sumraka #Beammeup-alien

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:14 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Sad vam je najedamput super kad vas netko tjera na ucenje :roll:[/quote]

Razlikuj "tjerat na ucenje" i "ocekivat' ucenje". :prodike: ;)

Mene samo zanima kako cemo oddezurati i gdje cemo smjestiti 4 kolokvija po kolegiju u tjedan dana za dvije generacije? :-k I kako ce to izgledati za nesto vise od godinu dana, kad "na tapeti" budu [b]tri[/b] generacije... :blueshock: :anifaint:
krcko (napisa):
Sad vam je najedamput super kad vas netko tjera na ucenje Rolling Eyes

Razlikuj "tjerat na ucenje" i "ocekivat' ucenje". Drzim prodike Wink

Mene samo zanima kako cemo oddezurati i gdje cemo smjestiti 4 kolokvija po kolegiju u tjedan dana za dvije generacije? Think I kako ce to izgledati za nesto vise od godinu dana, kad "na tapeti" budu tri generacije... Disaster!!! Padam u (o)nesvijest!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 23:17 čet, 6. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa ovako te prisili, nisam (na sebi) primjetila da onaj sustav to čini (osim kad dođu kolokviji i usmeni, tad to radi i više nego dobro :roll:)

mislim ja ovdje govorim o sebi, ja sve ostavljam za zadnji čas, a ovako bi zadnji čas bio svaka dva tjedna a ovako 2 put u semestru
pa ovako te prisili, nisam (na sebi) primjetila da onaj sustav to čini (osim kad dođu kolokviji i usmeni, tad to radi i više nego dobro Rolling Eyes)

mislim ja ovdje govorim o sebi, ja sve ostavljam za zadnji čas, a ovako bi zadnji čas bio svaka dva tjedna a ovako 2 put u semestru

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 1:16 pet, 7. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja cu samo navesti par cinjenica

sadasnja prva godina imala je po semestru 4 kolegija satnice 24 odn 22 sata tjedno
koolkviji su bili rasporedjeni uglavnom 3 komada u jednom tjednu, uur/c tjedan dana kasnije (znaci na kraju iduceg tjedna)

i tako 2 puta u semestru

druga godina po programu koji je approvean ima 6 kolegija po semestru, satnice 23 odn 22 sata tjedno
zimski semestar:
[b]Diferencijalni račun funkcija više varijabli[/b]
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja i vježbi, izrada domaćih zadaća, polaganje [b]dva kolokvija[/b].
[b]Uvod u diskretnu matematiku[/b]
sve isto kao gore = [b]dva kolokvija[/b]
[b]Uvod u vjerojatnost[/b]
isto kao gore, samo sto se spominju [b]dva ili tri kolokvija[/b]
[b]Strukture podataka i algoritmi[/b]
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja, aktivno sudjelovanje na vježbama, izrada zadaća, polaganje [b]dva kolokvija[/b], sudjelovanje u oblikovanju studijskog zadatka.
[b]Engleski jezik struke 1[/b]
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Redovito praćenje i aktivno sudjelovanje u nastavi i izradi domaćih zadataka. Priprema za rad u nastavi čitanjem zadane literature, te prikaz preporučenih časopisa (pismeno ili usmeno izlaganje). Usmeno prezentiranje dobro sročenog pisanog referata ili seminarskog rada od 4 kartice.
[b]seminarski rad[/b] + citanje literature - svakotjedni angazman
[b]Fizika 1[/b]
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja i vježbi, izrada domaćih zadaća, polaganje [b]dva kolokvija[/b].
[b]Matematičko modeliranje u biologiji[/b]
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja, aktivno sudjelovanje na vježbama, izrada domaćih zadaća i [b]projektnog zadatka[/b]

sto vam donosi 8 ili 9 kolokvija (ovisno o tome da li ce inakranacija uvisa imati 2 ili 3 kolokvija), seminarski rad iz engelskog, svakotjedno citanje literature za engleski,
te jos 2 kolokvija ako se odlucite na modul fizika ili jos projektni zadatak ako se odlucite na modul biologija...

ljetni semestar:
[b]integrali funkcija više varijabli[/b]
klasika - zadace, 2 kolokvija...
[b]Algebarske strukture[/b]
klasika
[b]Numerička matematika[/b]
vidi uvis
[b]Računarski praktikum 1[/b]
klasika + studijski zadatak
[b]Engleski jezik struke 2[/b]
vidi eng 1 + testovi na satu
[b]Fizika 2[/b]
kao fiz 1
[b]Bioinformatika[/b]
kao ono prije

summary = 8 ili 9 kolokvija (ovino o numerickoj) svima
angazman oko engelskog + testovi na satovima
ako uzmete bio onda opet zadatak, a z afiziku 2 kolokvija....

mozda da vam daju literaturu pa da pocnete preko ljeta?

nemojmo zaboraviti da ce prva godina isto imati svojih 8 kolokvija....

kako genijalno, trebat ce vise manje u istom tjednu posjesti cijelu prvu godinu 4 puta, cijelu drugu isto 4 puta ili 5 puta (za one koji uzmu fiziku) i to, ako bude kao sada, ce biti u doba ispitnih rokova sto znaci posjesti i ostatak u 8 termina (8 ispitnih razreda) sto 'jede' od 2 do 6 ucionica....
prva godina sada 'jede' jedno 5, druga ce jesti isto barem toliko....
obzirom da se forsa guranje svega na hrpu. mozemo cekivati scenarij
znaci u tjedan dana izvanrednog roka u zimi = 5 radnih dana
ispiti jedu 4 termina (jer su sljepljeni A1 i A2 itd) po 2 sata - mora bti barem pola sata na svaku stranu slobodnog prostora = 3 sata...
znaci treba nam 12 sati za ispite
onda, prva godina... jos 12 sati (4*3 sata, 2 sata pisanja kolokvija...)
druga godina jos 12 sati (4 termina)

znaci 3 puna radna dana (8-20) da se svi samo izmjenjujemo.... i da se nitko ne buni sto pise 2 stvari u jednom danu.... :roll:
ili da se pise jedno za drugim - znaci od pon do cetvrtka po jedna stvar dnevno....

mislim da treca i cetvrta godina ne smiju niti pomisliti odrzati neki svoj kolokvij u to doba.... a u drugo doba nece imati prostora :roll:
ili se planiraju najavljene ucionice sagraditi do pocetka nove akademske godine?

ajd, da i to vidimo....

ma bit ce ful fora gledati gdje cete svi vi sjediti..... jer, da bi prosli, morate pohadjati 70% nastave....
bas me zanima hoce li se opet reci kako nitko ne zeli drzati nastavu popodne/navecer pa se zato svi moramo gurati ujutro :roll:
to je bilo zadnje objasnjenje zasto se raspored ne rastegne kak spada i slozi kak spada... (pod kak spada podrazumijevam nesto normalno, a ne ementaler)

u svakom slucaju, nitko vam ne brani da prosvjedujete trazeci bolje uvjete za studiranje.... ;)
ja cu samo navesti par cinjenica

sadasnja prva godina imala je po semestru 4 kolegija satnice 24 odn 22 sata tjedno
koolkviji su bili rasporedjeni uglavnom 3 komada u jednom tjednu, uur/c tjedan dana kasnije (znaci na kraju iduceg tjedna)

i tako 2 puta u semestru

druga godina po programu koji je approvean ima 6 kolegija po semestru, satnice 23 odn 22 sata tjedno
zimski semestar:
Diferencijalni račun funkcija više varijabli
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja i vježbi, izrada domaćih zadaća, polaganje dva kolokvija.
Uvod u diskretnu matematiku
sve isto kao gore = dva kolokvija
Uvod u vjerojatnost
isto kao gore, samo sto se spominju dva ili tri kolokvija
Strukture podataka i algoritmi
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja, aktivno sudjelovanje na vježbama, izrada zadaća, polaganje dva kolokvija, sudjelovanje u oblikovanju studijskog zadatka.
Engleski jezik struke 1
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Redovito praćenje i aktivno sudjelovanje u nastavi i izradi domaćih zadataka. Priprema za rad u nastavi čitanjem zadane literature, te prikaz preporučenih časopisa (pismeno ili usmeno izlaganje). Usmeno prezentiranje dobro sročenog pisanog referata ili seminarskog rada od 4 kartice.
seminarski rad + citanje literature - svakotjedni angazman
Fizika 1
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja i vježbi, izrada domaćih zadaća, polaganje dva kolokvija.
Matematičko modeliranje u biologiji
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja, aktivno sudjelovanje na vježbama, izrada domaćih zadaća i projektnog zadatka

sto vam donosi 8 ili 9 kolokvija (ovisno o tome da li ce inakranacija uvisa imati 2 ili 3 kolokvija), seminarski rad iz engelskog, svakotjedno citanje literature za engleski,
te jos 2 kolokvija ako se odlucite na modul fizika ili jos projektni zadatak ako se odlucite na modul biologija...

ljetni semestar:
integrali funkcija više varijabli
klasika - zadace, 2 kolokvija...
Algebarske strukture
klasika
Numerička matematika
vidi uvis
Računarski praktikum 1
klasika + studijski zadatak
Engleski jezik struke 2
vidi eng 1 + testovi na satu
Fizika 2
kao fiz 1
Bioinformatika
kao ono prije

summary = 8 ili 9 kolokvija (ovino o numerickoj) svima
angazman oko engelskog + testovi na satovima
ako uzmete bio onda opet zadatak, a z afiziku 2 kolokvija....

mozda da vam daju literaturu pa da pocnete preko ljeta?

nemojmo zaboraviti da ce prva godina isto imati svojih 8 kolokvija....

kako genijalno, trebat ce vise manje u istom tjednu posjesti cijelu prvu godinu 4 puta, cijelu drugu isto 4 puta ili 5 puta (za one koji uzmu fiziku) i to, ako bude kao sada, ce biti u doba ispitnih rokova sto znaci posjesti i ostatak u 8 termina (8 ispitnih razreda) sto 'jede' od 2 do 6 ucionica....
prva godina sada 'jede' jedno 5, druga ce jesti isto barem toliko....
obzirom da se forsa guranje svega na hrpu. mozemo cekivati scenarij
znaci u tjedan dana izvanrednog roka u zimi = 5 radnih dana
ispiti jedu 4 termina (jer su sljepljeni A1 i A2 itd) po 2 sata - mora bti barem pola sata na svaku stranu slobodnog prostora = 3 sata...
znaci treba nam 12 sati za ispite
onda, prva godina... jos 12 sati (4*3 sata, 2 sata pisanja kolokvija...)
druga godina jos 12 sati (4 termina)

znaci 3 puna radna dana (8-20) da se svi samo izmjenjujemo.... i da se nitko ne buni sto pise 2 stvari u jednom danu.... Rolling Eyes
ili da se pise jedno za drugim - znaci od pon do cetvrtka po jedna stvar dnevno....

mislim da treca i cetvrta godina ne smiju niti pomisliti odrzati neki svoj kolokvij u to doba.... a u drugo doba nece imati prostora Rolling Eyes
ili se planiraju najavljene ucionice sagraditi do pocetka nove akademske godine?

ajd, da i to vidimo....

ma bit ce ful fora gledati gdje cete svi vi sjediti..... jer, da bi prosli, morate pohadjati 70% nastave....
bas me zanima hoce li se opet reci kako nitko ne zeli drzati nastavu popodne/navecer pa se zato svi moramo gurati ujutro Rolling Eyes
to je bilo zadnje objasnjenje zasto se raspored ne rastegne kak spada i slozi kak spada... (pod kak spada podrazumijevam nesto normalno, a ne ementaler)

u svakom slucaju, nitko vam ne brani da prosvjedujete trazeci bolje uvjete za studiranje.... Wink

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 6:52 pet, 7. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Nesi: Ti stvarno volis racunati. :D

U potpunosti se slazem s tobom i uopce ne razumijem zasto se recimo takve stvari nisu uzele u obzir, :roll: ukljucujuci cinjenicu da ce dosta ovogodisnjih Bolonjaca past neki kolegij (sigurno ima gro ljudi koji ce imat [b]barem[/b] jedan), ali pazite! Drugi semestar, kazem vam - bit ce katastrofa! Jer ima vise onih koji radi prvog semestra nisu mogli polagati kolegije drugog semestra, a da samo napomenem da se kod nas na nastavničkom smjeru [b]vec[/b] poprilicno guralo (naravno, vise na pocetku, nego pred kraj semestra, ali ako ce biti ovih 70% pohadjane nastave izforsirano...), a kako ce tek biti na inzinjerskom smjeru... :-|

Ako se do sada unosila ekstra klupa i stolac, te trazilo mjesto pa cak i po podu, gdje cemo sada sjediti? Po lusterima?!

I da. Zato to ovdje kazem, jer cu i po treci, odnosno cetvrti puta slusati neke kolegije. I ne, nije me sram. :)
@Nesi: Ti stvarno volis racunati. Very Happy

U potpunosti se slazem s tobom i uopce ne razumijem zasto se recimo takve stvari nisu uzele u obzir, Rolling Eyes ukljucujuci cinjenicu da ce dosta ovogodisnjih Bolonjaca past neki kolegij (sigurno ima gro ljudi koji ce imat barem jedan), ali pazite! Drugi semestar, kazem vam - bit ce katastrofa! Jer ima vise onih koji radi prvog semestra nisu mogli polagati kolegije drugog semestra, a da samo napomenem da se kod nas na nastavničkom smjeru vec poprilicno guralo (naravno, vise na pocetku, nego pred kraj semestra, ali ako ce biti ovih 70% pohadjane nastave izforsirano...), a kako ce tek biti na inzinjerskom smjeru... Neutral

Ako se do sada unosila ekstra klupa i stolac, te trazilo mjesto pa cak i po podu, gdje cemo sada sjediti? Po lusterima?!

I da. Zato to ovdje kazem, jer cu i po treci, odnosno cetvrti puta slusati neke kolegije. I ne, nije me sram. Smile

[Vrh]
anamari
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 6

PostPostano: 8:31 pet, 7. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni se osobno ovaj prijedlog od pocetka nije svidao, ali se nisam o tome prije izjasnjavala jer se to mene ne tice. Ja ne bih htjela polagati ispite na taj nacin. Doduse, nije mi ni ovaj bolonjski nacin polaganja ispita nesto posebno drag, ali mislim da je bolje da su kolokviji za pojedine kolegije odvojeni.

Sto se tice zauzetosti ucionica i tko ce to sve cuvati, mislim da studente to ne bi trebalo brinuti. To je eventualno argument za profesore i asistente koji citaju ovaj forum, ali studenti stvarno o tome ne trebaju razmisljati.

Svakako je za aistente najgore ovo prijelazno razdoblje dok postoje i uobicajeni rokovi koje moraju zadavati, ispravljati i cuvati, i bolonjski rokovi. To ce trajati jos 2-3 godine i onda ce biti gotovo - imat cete samo bolonjce.

Mislim da Nesi ne treba dizati paniku oko slaganja termina za kolokvije za prvu i drugu godinu. Barem je nas faks organiziran i kao sto su znali napraviti odlican sustav za polaganje ispita do sada (podijeliti sve u razrede, evidentirati prijavnice kada nije bilo studomata, posloziti studente po ucionicama i izmiksati razne kolegije), sigurna sam da ce netko sposoban uciniti to i sada. Studenata ima puno, ali takve su nam kvote, sto se moze. Puno je posla jer je bolonja tek krenula, ali kad se svi malo ufuraju, bit ce i malo lakse. Tako barem meni svi govore na ovom mom pocetku radnog vijeka. 8)

U vrijeme kada sam ja studirala, prvu nas je godinu upisalo 400, a na drugu nas je bez pada proslo 30! Pa ako je postotak sada imalo visi, onda bolonja i nije tako losa. Ili su samo mladje generacije pametnije... :lol:
Meni se osobno ovaj prijedlog od pocetka nije svidao, ali se nisam o tome prije izjasnjavala jer se to mene ne tice. Ja ne bih htjela polagati ispite na taj nacin. Doduse, nije mi ni ovaj bolonjski nacin polaganja ispita nesto posebno drag, ali mislim da je bolje da su kolokviji za pojedine kolegije odvojeni.

Sto se tice zauzetosti ucionica i tko ce to sve cuvati, mislim da studente to ne bi trebalo brinuti. To je eventualno argument za profesore i asistente koji citaju ovaj forum, ali studenti stvarno o tome ne trebaju razmisljati.

Svakako je za aistente najgore ovo prijelazno razdoblje dok postoje i uobicajeni rokovi koje moraju zadavati, ispravljati i cuvati, i bolonjski rokovi. To ce trajati jos 2-3 godine i onda ce biti gotovo - imat cete samo bolonjce.

Mislim da Nesi ne treba dizati paniku oko slaganja termina za kolokvije za prvu i drugu godinu. Barem je nas faks organiziran i kao sto su znali napraviti odlican sustav za polaganje ispita do sada (podijeliti sve u razrede, evidentirati prijavnice kada nije bilo studomata, posloziti studente po ucionicama i izmiksati razne kolegije), sigurna sam da ce netko sposoban uciniti to i sada. Studenata ima puno, ali takve su nam kvote, sto se moze. Puno je posla jer je bolonja tek krenula, ali kad se svi malo ufuraju, bit ce i malo lakse. Tako barem meni svi govore na ovom mom pocetku radnog vijeka. Cool

U vrijeme kada sam ja studirala, prvu nas je godinu upisalo 400, a na drugu nas je bez pada proslo 30! Pa ako je postotak sada imalo visi, onda bolonja i nije tako losa. Ili su samo mladje generacije pametnije... Laughing

STOP nasilju medu zivotinjama!
[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 10:41 pet, 7. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Joj supac!! Sad si u CV mogu pisati da sam nekoliko godina radila kao cuvar :) :) :)
Joj supac!! Sad si u CV mogu pisati da sam nekoliko godina radila kao cuvar Smile Smile Smile

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 10:49 pet, 7. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]Joj supac!! Sad si u CV mogu pisati da sam nekoliko godina radila kao cuvar :) :) :)[/quote]

AOČ - akademski obrazovani čuvari ----------- čuvamo pravednost na ispitima

imam i logu za takvu firmu :policajac:
Martinab (napisa):
Joj supac!! Sad si u CV mogu pisati da sam nekoliko godina radila kao cuvar Smile Smile Smile

AOČ - akademski obrazovani čuvari ----------- čuvamo pravednost na ispitima

imam i logu za takvu firmu Sluzbenik javnog reda i mira

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:06 pet, 7. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anamari"]Meni se osobno ovaj prijedlog od pocetka nije svidao, ali se nisam o tome prije izjasnjavala jer se to mene ne tice. Ja ne bih htjela polagati ispite na taj nacin. Doduse, nije mi ni ovaj bolonjski nacin polaganja ispita nesto posebno drag,...[/quote]

Meni je stari pismeni/usmeni-sustav najdrazi. :gg:

[quote="anamari"]U vrijeme kada sam ja studirala, prvu nas je godinu upisalo 400, a na drugu nas je bez pada proslo 30! Pa ako je postotak sada imalo visi, onda bolonja i nije tako losa. Ili su samo mladje generacije pametnije... :lol:[/quote]

Ili su se srozali zahtjevi na studentsko znanje, e da bismo glumili kako smo nesto postigli... :(
anamari (napisa):
Meni se osobno ovaj prijedlog od pocetka nije svidao, ali se nisam o tome prije izjasnjavala jer se to mene ne tice. Ja ne bih htjela polagati ispite na taj nacin. Doduse, nije mi ni ovaj bolonjski nacin polaganja ispita nesto posebno drag,...

Meni je stari pismeni/usmeni-sustav najdrazi. Mr Green being very Greeen indeed

anamari (napisa):
U vrijeme kada sam ja studirala, prvu nas je godinu upisalo 400, a na drugu nas je bez pada proslo 30! Pa ako je postotak sada imalo visi, onda bolonja i nije tako losa. Ili su samo mladje generacije pametnije... Laughing

Ili su se srozali zahtjevi na studentsko znanje, e da bismo glumili kako smo nesto postigli... Sad

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 12:10 pet, 7. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

a gle svuda se srozalo... pa pogledaj samo koliko ljudi sad imaju 60bodova nakon osnovne škole... došli smo do toga da djeca dobiju 2 boda ako su im roditelji rastavljeni!! kriteriji i sustav se mjenjaju i možda je danas puno lakše nego što je bilo vama, možda će za 10 godina nekom bit puno lakše nego je nama sad al to ne znači da se u svako vrijeme netreba trudit nać što bolju kombinaciju kako sve dobro i kvalitetno izvest
a gle svuda se srozalo... pa pogledaj samo koliko ljudi sad imaju 60bodova nakon osnovne škole... došli smo do toga da djeca dobiju 2 boda ako su im roditelji rastavljeni!! kriteriji i sustav se mjenjaju i možda je danas puno lakše nego što je bilo vama, možda će za 10 godina nekom bit puno lakše nego je nama sad al to ne znači da se u svako vrijeme netreba trudit nać što bolju kombinaciju kako sve dobro i kvalitetno izvest

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 1:13 sub, 8. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anamari"]Sto se tice zauzetosti ucionica i tko ce to sve cuvati, mislim da studente to ne bi trebalo brinuti. To je eventualno argument za profesore i asistente koji citaju ovaj forum, ali studenti stvarno o tome ne trebaju razmisljati.[/quote]

zasto ne?
pa ne zelim dolaziti na pismeni u 6 ujutro da bi se sve stiglo obaviti za taj dan :roll:

a drugo, uopce se nisam doticala cuvanja, vec sam pricala da se na NASTAVI nece imati gdje sjediti..... sto je sasvim ocito iz nastavka recenice :roll:
anamari (napisa):

zasto ne?
pa ne zelim dolaziti na pismeni u 6 ujutro da bi se sve stiglo obaviti za taj dan Rolling Eyes

a drugo, uopce se nisam doticala cuvanja, vec sam pricala da se na NASTAVI nece imati gdje sjediti..... sto je sasvim ocito iz nastavka recenice Rolling Eyes

Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 28 - 13

PostPostano: 6:31 pon, 10. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni samo nije jasno kome je ovakav program dobar... :?
meni samo nije jasno kome je ovakav program dobar... Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Gost

PostPostano: 8:02 pon, 10. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Sad vam je najedamput super kad vas netko tjera na ucenje [/quote]

Slazem se. Novi sustav ne bi promijenio radne navike to sigurno.

Btw ove godine pisala sam 16 kolokvija i svaki put u drugoj ucioni. Zar se ne moze na pocetku (semestra) napravit neki stalni raspored.

Mene nije toliko strah za kolokvije koliko za organizaciju nastave. Al valjda ovi gore znaju sta rade.

Ovo mi nije palo prije na pamet, al dal bi ovaj novi kolokvij zahtjevao prolaznost na svakom kolegiju(zadatku) ili opcenito?
krcko (napisa):
Sad vam je najedamput super kad vas netko tjera na ucenje

Slazem se. Novi sustav ne bi promijenio radne navike to sigurno.

Btw ove godine pisala sam 16 kolokvija i svaki put u drugoj ucioni. Zar se ne moze na pocetku (semestra) napravit neki stalni raspored.

Mene nije toliko strah za kolokvije koliko za organizaciju nastave. Al valjda ovi gore znaju sta rade.

Ovo mi nije palo prije na pamet, al dal bi ovaj novi kolokvij zahtjevao prolaznost na svakom kolegiju(zadatku) ili opcenito?

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 9:56 pon, 10. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

A kak će se napraviti taj raspored, pa moraš gledati i studente sa više godine. Ova bolonja je odlična i još kad bi se uveo ovaj novi sustav ja bi bila najsretnije dijete na svijetu. Mene se praktički trebalo tjerati da učim, a ovako me sam sustav tjera. Svaka čast na poticaju.
A kak će se napraviti taj raspored, pa moraš gledati i studente sa više godine. Ova bolonja je odlična i još kad bi se uveo ovaj novi sustav ja bi bila najsretnije dijete na svijetu. Mene se praktički trebalo tjerati da učim, a ovako me sam sustav tjera. Svaka čast na poticaju.

PostPostano: 12:14 pon, 10. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="andreao"]A kak će se napraviti taj raspored, pa moraš gledati i studente sa više godine. Ova bolonja je odlična i još kad bi se uveo ovaj novi sustav ja bi bila najsretnije dijete na svijetu. Mene se praktički trebalo tjerati da učim, a ovako me sam sustav tjera. Svaka čast na poticaju.[/quote]

Kakve veze imaju studenti viših godina u realizaciji kolokvija?? Koliko ja znam nikad nisu istovremeno s nama pisali.
Evo npr prve kolokvije dakle tu imaju konst broj studenata zasto smo svaki kolokvij u drugoj ucioni pisali, zar nije moglo copy-paste?

Mislim da se ovaj novi cini boljim, zapravo sve ono sto nemamo se cini boljim.
Mislim da nije dovoljno precizno definirano kako bi trebalo zadovoljit ovaj kolokvij, jer bi se hipotetski moglo dogoditi (ako sam dobro shvatila gleda se opca prolaznost-tj.kolokvija u cjelini) da netko briljira na npr UuR i EM a nista ne napravi u LA i MA i na kraju bi imao prolaznost.
Vjerujem da kad si na pocetku cula zadace i kolokviji blicevi si mislila ad ce to tjerat na redovit rad.

Nana
andreao (napisa):

Kakve veze imaju studenti viših godina u realizaciji kolokvija?? Koliko ja znam nikad nisu istovremeno s nama pisali.
Evo npr prve kolokvije dakle tu imaju konst broj studenata zasto smo svaki kolokvij u drugoj ucioni pisali, zar nije moglo copy-paste?

Mislim da se ovaj novi cini boljim, zapravo sve ono sto nemamo se cini boljim.
Mislim da nije dovoljno precizno definirano kako bi trebalo zadovoljit ovaj kolokvij, jer bi se hipotetski moglo dogoditi (ako sam dobro shvatila gleda se opca prolaznost-tj.kolokvija u cjelini) da netko briljira na npr UuR i EM a nista ne napravi u LA i MA i na kraju bi imao prolaznost.
Vjerujem da kad si na pocetku cula zadace i kolokviji blicevi si mislila ad ce to tjerat na redovit rad.

Nana

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 12:25 pon, 10. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

gledalo bi se na kraju svih kolokvija iz svakog predmeta 5 najboljih rezultata te bi se prema njima formirala ocjena ili bi vidjela da nisi prošla tako sam ja skužila vsegu...
gledalo bi se na kraju svih kolokvija iz svakog predmeta 5 najboljih rezultata te bi se prema njima formirala ocjena ili bi vidjela da nisi prošla tako sam ja skužila vsegu...

sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 12:26 pon, 10. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nana se vratila.... waheeeee... :lol: :lol: :lol:
nana se vratila.... waheeeee... Laughing Laughing Laughing

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 12:32 pon, 10. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]Mislim da nije dovoljno precizno definirano kako bi trebalo zadovoljit ovaj kolokvij, jer bi se hipotetski moglo dogoditi (ako sam dobro shvatila gleda se opca prolaznost-tj.kolokvija u cjelini) da netko briljira na npr UuR i EM a nista ne napravi u LA i MA i na kraju bi imao prolaznost.[/quote]
Sada si ili ti krivo nešto shvatila ili ja. :-k

Vjerojatno ja. :D

Ali kaj se po 'novom' ne bi gledali svi zadaci skupa, ali iz svakog kolegija zasebno, a ne kako ti tvrdiš (ako opet nisam nesto krivo shvatila) rezultati svih kolegija zajedno?

:zbunj:
nana (napisa):

Sada si ili ti krivo nešto shvatila ili ja. Think

Vjerojatno ja. Very Happy

Ali kaj se po 'novom' ne bi gledali svi zadaci skupa, ali iz svakog kolegija zasebno, a ne kako ti tvrdiš (ako opet nisam nesto krivo shvatila) rezultati svih kolegija zajedno?

Ojoooj...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 6 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum