Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 1:16 pet, 7. 7. 2006 Naslov: |
|
|
ja cu samo navesti par cinjenica
sadasnja prva godina imala je po semestru 4 kolegija satnice 24 odn 22 sata tjedno
koolkviji su bili rasporedjeni uglavnom 3 komada u jednom tjednu, uur/c tjedan dana kasnije (znaci na kraju iduceg tjedna)
i tako 2 puta u semestru
druga godina po programu koji je approvean ima 6 kolegija po semestru, satnice 23 odn 22 sata tjedno
zimski semestar:
[b]Diferencijalni račun funkcija više varijabli[/b]
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja i vježbi, izrada domaćih zadaća, polaganje [b]dva kolokvija[/b].
[b]Uvod u diskretnu matematiku[/b]
sve isto kao gore = [b]dva kolokvija[/b]
[b]Uvod u vjerojatnost[/b]
isto kao gore, samo sto se spominju [b]dva ili tri kolokvija[/b]
[b]Strukture podataka i algoritmi[/b]
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja, aktivno sudjelovanje na vježbama, izrada zadaća, polaganje [b]dva kolokvija[/b], sudjelovanje u oblikovanju studijskog zadatka.
[b]Engleski jezik struke 1[/b]
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Redovito praćenje i aktivno sudjelovanje u nastavi i izradi domaćih zadataka. Priprema za rad u nastavi čitanjem zadane literature, te prikaz preporučenih časopisa (pismeno ili usmeno izlaganje). Usmeno prezentiranje dobro sročenog pisanog referata ili seminarskog rada od 4 kartice.
[b]seminarski rad[/b] + citanje literature - svakotjedni angazman
[b]Fizika 1[/b]
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja i vježbi, izrada domaćih zadaća, polaganje [b]dva kolokvija[/b].
[b]Matematičko modeliranje u biologiji[/b]
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja, aktivno sudjelovanje na vježbama, izrada domaćih zadaća i [b]projektnog zadatka[/b]
sto vam donosi 8 ili 9 kolokvija (ovisno o tome da li ce inakranacija uvisa imati 2 ili 3 kolokvija), seminarski rad iz engelskog, svakotjedno citanje literature za engleski,
te jos 2 kolokvija ako se odlucite na modul fizika ili jos projektni zadatak ako se odlucite na modul biologija...
ljetni semestar:
[b]integrali funkcija više varijabli[/b]
klasika - zadace, 2 kolokvija...
[b]Algebarske strukture[/b]
klasika
[b]Numerička matematika[/b]
vidi uvis
[b]Računarski praktikum 1[/b]
klasika + studijski zadatak
[b]Engleski jezik struke 2[/b]
vidi eng 1 + testovi na satu
[b]Fizika 2[/b]
kao fiz 1
[b]Bioinformatika[/b]
kao ono prije
summary = 8 ili 9 kolokvija (ovino o numerickoj) svima
angazman oko engelskog + testovi na satovima
ako uzmete bio onda opet zadatak, a z afiziku 2 kolokvija....
mozda da vam daju literaturu pa da pocnete preko ljeta?
nemojmo zaboraviti da ce prva godina isto imati svojih 8 kolokvija....
kako genijalno, trebat ce vise manje u istom tjednu posjesti cijelu prvu godinu 4 puta, cijelu drugu isto 4 puta ili 5 puta (za one koji uzmu fiziku) i to, ako bude kao sada, ce biti u doba ispitnih rokova sto znaci posjesti i ostatak u 8 termina (8 ispitnih razreda) sto 'jede' od 2 do 6 ucionica....
prva godina sada 'jede' jedno 5, druga ce jesti isto barem toliko....
obzirom da se forsa guranje svega na hrpu. mozemo cekivati scenarij
znaci u tjedan dana izvanrednog roka u zimi = 5 radnih dana
ispiti jedu 4 termina (jer su sljepljeni A1 i A2 itd) po 2 sata - mora bti barem pola sata na svaku stranu slobodnog prostora = 3 sata...
znaci treba nam 12 sati za ispite
onda, prva godina... jos 12 sati (4*3 sata, 2 sata pisanja kolokvija...)
druga godina jos 12 sati (4 termina)
znaci 3 puna radna dana (8-20) da se svi samo izmjenjujemo.... i da se nitko ne buni sto pise 2 stvari u jednom danu.... :roll:
ili da se pise jedno za drugim - znaci od pon do cetvrtka po jedna stvar dnevno....
mislim da treca i cetvrta godina ne smiju niti pomisliti odrzati neki svoj kolokvij u to doba.... a u drugo doba nece imati prostora :roll:
ili se planiraju najavljene ucionice sagraditi do pocetka nove akademske godine?
ajd, da i to vidimo....
ma bit ce ful fora gledati gdje cete svi vi sjediti..... jer, da bi prosli, morate pohadjati 70% nastave....
bas me zanima hoce li se opet reci kako nitko ne zeli drzati nastavu popodne/navecer pa se zato svi moramo gurati ujutro :roll:
to je bilo zadnje objasnjenje zasto se raspored ne rastegne kak spada i slozi kak spada... (pod kak spada podrazumijevam nesto normalno, a ne ementaler)
u svakom slucaju, nitko vam ne brani da prosvjedujete trazeci bolje uvjete za studiranje.... ;)
ja cu samo navesti par cinjenica
sadasnja prva godina imala je po semestru 4 kolegija satnice 24 odn 22 sata tjedno
koolkviji su bili rasporedjeni uglavnom 3 komada u jednom tjednu, uur/c tjedan dana kasnije (znaci na kraju iduceg tjedna)
i tako 2 puta u semestru
druga godina po programu koji je approvean ima 6 kolegija po semestru, satnice 23 odn 22 sata tjedno
zimski semestar:
Diferencijalni račun funkcija više varijabli
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja i vježbi, izrada domaćih zadaća, polaganje dva kolokvija.
Uvod u diskretnu matematiku
sve isto kao gore = dva kolokvija
Uvod u vjerojatnost
isto kao gore, samo sto se spominju dva ili tri kolokvija
Strukture podataka i algoritmi
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja, aktivno sudjelovanje na vježbama, izrada zadaća, polaganje dva kolokvija, sudjelovanje u oblikovanju studijskog zadatka.
Engleski jezik struke 1
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Redovito praćenje i aktivno sudjelovanje u nastavi i izradi domaćih zadataka. Priprema za rad u nastavi čitanjem zadane literature, te prikaz preporučenih časopisa (pismeno ili usmeno izlaganje). Usmeno prezentiranje dobro sročenog pisanog referata ili seminarskog rada od 4 kartice.
seminarski rad + citanje literature - svakotjedni angazman
Fizika 1
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja i vježbi, izrada domaćih zadaća, polaganje dva kolokvija.
Matematičko modeliranje u biologiji
OBAVEZE STUDENATA TOKOM NASTAVE I NAČINI NJIHOVA IZVRŠAVANJA: Pohađanje predavanja, aktivno sudjelovanje na vježbama, izrada domaćih zadaća i projektnog zadatka
sto vam donosi 8 ili 9 kolokvija (ovisno o tome da li ce inakranacija uvisa imati 2 ili 3 kolokvija), seminarski rad iz engelskog, svakotjedno citanje literature za engleski,
te jos 2 kolokvija ako se odlucite na modul fizika ili jos projektni zadatak ako se odlucite na modul biologija...
ljetni semestar:
integrali funkcija više varijabli
klasika - zadace, 2 kolokvija...
Algebarske strukture
klasika
Numerička matematika
vidi uvis
Računarski praktikum 1
klasika + studijski zadatak
Engleski jezik struke 2
vidi eng 1 + testovi na satu
Fizika 2
kao fiz 1
Bioinformatika
kao ono prije
summary = 8 ili 9 kolokvija (ovino o numerickoj) svima
angazman oko engelskog + testovi na satovima
ako uzmete bio onda opet zadatak, a z afiziku 2 kolokvija....
mozda da vam daju literaturu pa da pocnete preko ljeta?
nemojmo zaboraviti da ce prva godina isto imati svojih 8 kolokvija....
kako genijalno, trebat ce vise manje u istom tjednu posjesti cijelu prvu godinu 4 puta, cijelu drugu isto 4 puta ili 5 puta (za one koji uzmu fiziku) i to, ako bude kao sada, ce biti u doba ispitnih rokova sto znaci posjesti i ostatak u 8 termina (8 ispitnih razreda) sto 'jede' od 2 do 6 ucionica....
prva godina sada 'jede' jedno 5, druga ce jesti isto barem toliko....
obzirom da se forsa guranje svega na hrpu. mozemo cekivati scenarij
znaci u tjedan dana izvanrednog roka u zimi = 5 radnih dana
ispiti jedu 4 termina (jer su sljepljeni A1 i A2 itd) po 2 sata - mora bti barem pola sata na svaku stranu slobodnog prostora = 3 sata...
znaci treba nam 12 sati za ispite
onda, prva godina... jos 12 sati (4*3 sata, 2 sata pisanja kolokvija...)
druga godina jos 12 sati (4 termina)
znaci 3 puna radna dana (8-20) da se svi samo izmjenjujemo.... i da se nitko ne buni sto pise 2 stvari u jednom danu....
ili da se pise jedno za drugim - znaci od pon do cetvrtka po jedna stvar dnevno....
mislim da treca i cetvrta godina ne smiju niti pomisliti odrzati neki svoj kolokvij u to doba.... a u drugo doba nece imati prostora
ili se planiraju najavljene ucionice sagraditi do pocetka nove akademske godine?
ajd, da i to vidimo....
ma bit ce ful fora gledati gdje cete svi vi sjediti..... jer, da bi prosli, morate pohadjati 70% nastave....
bas me zanima hoce li se opet reci kako nitko ne zeli drzati nastavu popodne/navecer pa se zato svi moramo gurati ujutro
to je bilo zadnje objasnjenje zasto se raspored ne rastegne kak spada i slozi kak spada... (pod kak spada podrazumijevam nesto normalno, a ne ementaler)
u svakom slucaju, nitko vam ne brani da prosvjedujete trazeci bolje uvjete za studiranje....
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 6:52 pet, 7. 7. 2006 Naslov: |
|
|
@Nesi: Ti stvarno volis racunati. :D
U potpunosti se slazem s tobom i uopce ne razumijem zasto se recimo takve stvari nisu uzele u obzir, :roll: ukljucujuci cinjenicu da ce dosta ovogodisnjih Bolonjaca past neki kolegij (sigurno ima gro ljudi koji ce imat [b]barem[/b] jedan), ali pazite! Drugi semestar, kazem vam - bit ce katastrofa! Jer ima vise onih koji radi prvog semestra nisu mogli polagati kolegije drugog semestra, a da samo napomenem da se kod nas na nastavničkom smjeru [b]vec[/b] poprilicno guralo (naravno, vise na pocetku, nego pred kraj semestra, ali ako ce biti ovih 70% pohadjane nastave izforsirano...), a kako ce tek biti na inzinjerskom smjeru... :-|
Ako se do sada unosila ekstra klupa i stolac, te trazilo mjesto pa cak i po podu, gdje cemo sada sjediti? Po lusterima?!
I da. Zato to ovdje kazem, jer cu i po treci, odnosno cetvrti puta slusati neke kolegije. I ne, nije me sram. :)
@Nesi: Ti stvarno volis racunati.
U potpunosti se slazem s tobom i uopce ne razumijem zasto se recimo takve stvari nisu uzele u obzir, ukljucujuci cinjenicu da ce dosta ovogodisnjih Bolonjaca past neki kolegij (sigurno ima gro ljudi koji ce imat barem jedan), ali pazite! Drugi semestar, kazem vam - bit ce katastrofa! Jer ima vise onih koji radi prvog semestra nisu mogli polagati kolegije drugog semestra, a da samo napomenem da se kod nas na nastavničkom smjeru vec poprilicno guralo (naravno, vise na pocetku, nego pred kraj semestra, ali ako ce biti ovih 70% pohadjane nastave izforsirano...), a kako ce tek biti na inzinjerskom smjeru...
Ako se do sada unosila ekstra klupa i stolac, te trazilo mjesto pa cak i po podu, gdje cemo sada sjediti? Po lusterima?!
I da. Zato to ovdje kazem, jer cu i po treci, odnosno cetvrti puta slusati neke kolegije. I ne, nije me sram.
|
|
[Vrh] |
|
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:31 pet, 7. 7. 2006 Naslov: |
|
|
Meni se osobno ovaj prijedlog od pocetka nije svidao, ali se nisam o tome prije izjasnjavala jer se to mene ne tice. Ja ne bih htjela polagati ispite na taj nacin. Doduse, nije mi ni ovaj bolonjski nacin polaganja ispita nesto posebno drag, ali mislim da je bolje da su kolokviji za pojedine kolegije odvojeni.
Sto se tice zauzetosti ucionica i tko ce to sve cuvati, mislim da studente to ne bi trebalo brinuti. To je eventualno argument za profesore i asistente koji citaju ovaj forum, ali studenti stvarno o tome ne trebaju razmisljati.
Svakako je za aistente najgore ovo prijelazno razdoblje dok postoje i uobicajeni rokovi koje moraju zadavati, ispravljati i cuvati, i bolonjski rokovi. To ce trajati jos 2-3 godine i onda ce biti gotovo - imat cete samo bolonjce.
Mislim da Nesi ne treba dizati paniku oko slaganja termina za kolokvije za prvu i drugu godinu. Barem je nas faks organiziran i kao sto su znali napraviti odlican sustav za polaganje ispita do sada (podijeliti sve u razrede, evidentirati prijavnice kada nije bilo studomata, posloziti studente po ucionicama i izmiksati razne kolegije), sigurna sam da ce netko sposoban uciniti to i sada. Studenata ima puno, ali takve su nam kvote, sto se moze. Puno je posla jer je bolonja tek krenula, ali kad se svi malo ufuraju, bit ce i malo lakse. Tako barem meni svi govore na ovom mom pocetku radnog vijeka. 8)
U vrijeme kada sam ja studirala, prvu nas je godinu upisalo 400, a na drugu nas je bez pada proslo 30! Pa ako je postotak sada imalo visi, onda bolonja i nije tako losa. Ili su samo mladje generacije pametnije... :lol:
Meni se osobno ovaj prijedlog od pocetka nije svidao, ali se nisam o tome prije izjasnjavala jer se to mene ne tice. Ja ne bih htjela polagati ispite na taj nacin. Doduse, nije mi ni ovaj bolonjski nacin polaganja ispita nesto posebno drag, ali mislim da je bolje da su kolokviji za pojedine kolegije odvojeni.
Sto se tice zauzetosti ucionica i tko ce to sve cuvati, mislim da studente to ne bi trebalo brinuti. To je eventualno argument za profesore i asistente koji citaju ovaj forum, ali studenti stvarno o tome ne trebaju razmisljati.
Svakako je za aistente najgore ovo prijelazno razdoblje dok postoje i uobicajeni rokovi koje moraju zadavati, ispravljati i cuvati, i bolonjski rokovi. To ce trajati jos 2-3 godine i onda ce biti gotovo - imat cete samo bolonjce.
Mislim da Nesi ne treba dizati paniku oko slaganja termina za kolokvije za prvu i drugu godinu. Barem je nas faks organiziran i kao sto su znali napraviti odlican sustav za polaganje ispita do sada (podijeliti sve u razrede, evidentirati prijavnice kada nije bilo studomata, posloziti studente po ucionicama i izmiksati razne kolegije), sigurna sam da ce netko sposoban uciniti to i sada. Studenata ima puno, ali takve su nam kvote, sto se moze. Puno je posla jer je bolonja tek krenula, ali kad se svi malo ufuraju, bit ce i malo lakse. Tako barem meni svi govore na ovom mom pocetku radnog vijeka.
U vrijeme kada sam ja studirala, prvu nas je godinu upisalo 400, a na drugu nas je bez pada proslo 30! Pa ako je postotak sada imalo visi, onda bolonja i nije tako losa. Ili su samo mladje generacije pametnije...
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:06 pet, 7. 7. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="anamari"]Meni se osobno ovaj prijedlog od pocetka nije svidao, ali se nisam o tome prije izjasnjavala jer se to mene ne tice. Ja ne bih htjela polagati ispite na taj nacin. Doduse, nije mi ni ovaj bolonjski nacin polaganja ispita nesto posebno drag,...[/quote]
Meni je stari pismeni/usmeni-sustav najdrazi. :gg:
[quote="anamari"]U vrijeme kada sam ja studirala, prvu nas je godinu upisalo 400, a na drugu nas je bez pada proslo 30! Pa ako je postotak sada imalo visi, onda bolonja i nije tako losa. Ili su samo mladje generacije pametnije... :lol:[/quote]
Ili su se srozali zahtjevi na studentsko znanje, e da bismo glumili kako smo nesto postigli... :(
anamari (napisa): | Meni se osobno ovaj prijedlog od pocetka nije svidao, ali se nisam o tome prije izjasnjavala jer se to mene ne tice. Ja ne bih htjela polagati ispite na taj nacin. Doduse, nije mi ni ovaj bolonjski nacin polaganja ispita nesto posebno drag,... |
Meni je stari pismeni/usmeni-sustav najdrazi.
anamari (napisa): | U vrijeme kada sam ja studirala, prvu nas je godinu upisalo 400, a na drugu nas je bez pada proslo 30! Pa ako je postotak sada imalo visi, onda bolonja i nije tako losa. Ili su samo mladje generacije pametnije...  |
Ili su se srozali zahtjevi na studentsko znanje, e da bismo glumili kako smo nesto postigli...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 12:14 pon, 10. 7. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="andreao"]A kak će se napraviti taj raspored, pa moraš gledati i studente sa više godine. Ova bolonja je odlična i još kad bi se uveo ovaj novi sustav ja bi bila najsretnije dijete na svijetu. Mene se praktički trebalo tjerati da učim, a ovako me sam sustav tjera. Svaka čast na poticaju.[/quote]
Kakve veze imaju studenti viših godina u realizaciji kolokvija?? Koliko ja znam nikad nisu istovremeno s nama pisali.
Evo npr prve kolokvije dakle tu imaju konst broj studenata zasto smo svaki kolokvij u drugoj ucioni pisali, zar nije moglo copy-paste?
Mislim da se ovaj novi cini boljim, zapravo sve ono sto nemamo se cini boljim.
Mislim da nije dovoljno precizno definirano kako bi trebalo zadovoljit ovaj kolokvij, jer bi se hipotetski moglo dogoditi (ako sam dobro shvatila gleda se opca prolaznost-tj.kolokvija u cjelini) da netko briljira na npr UuR i EM a nista ne napravi u LA i MA i na kraju bi imao prolaznost.
Vjerujem da kad si na pocetku cula zadace i kolokviji blicevi si mislila ad ce to tjerat na redovit rad.
Nana
andreao (napisa): | A kak će se napraviti taj raspored, pa moraš gledati i studente sa više godine. Ova bolonja je odlična i još kad bi se uveo ovaj novi sustav ja bi bila najsretnije dijete na svijetu. Mene se praktički trebalo tjerati da učim, a ovako me sam sustav tjera. Svaka čast na poticaju. |
Kakve veze imaju studenti viših godina u realizaciji kolokvija?? Koliko ja znam nikad nisu istovremeno s nama pisali.
Evo npr prve kolokvije dakle tu imaju konst broj studenata zasto smo svaki kolokvij u drugoj ucioni pisali, zar nije moglo copy-paste?
Mislim da se ovaj novi cini boljim, zapravo sve ono sto nemamo se cini boljim.
Mislim da nije dovoljno precizno definirano kako bi trebalo zadovoljit ovaj kolokvij, jer bi se hipotetski moglo dogoditi (ako sam dobro shvatila gleda se opca prolaznost-tj.kolokvija u cjelini) da netko briljira na npr UuR i EM a nista ne napravi u LA i MA i na kraju bi imao prolaznost.
Vjerujem da kad si na pocetku cula zadace i kolokviji blicevi si mislila ad ce to tjerat na redovit rad.
Nana
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)